2020. március 3. kedd

márc. 3
3:42
Ráengedték a mesterséges intelligenciát egy 109 éves filmre, azonnal rendbe rakta (Hírstart)
A mesterségesintelligencia-fejlesztések eredménye többnyire a háttérfeladatokban mutatkozik meg, de van azért olyan vetülete is, amely kifejezetten látványos.
márc. 3
4:36
Sikeresen indult az azonnali átutalási rendszer I. (Mínuszos)
Sikeresen indult az azonnali átutalási rendszer, amely dinamizálja a magyar gazdaságot – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) sajtótájékoztatóján Patai Mihály. A jegybank alelnöke szerint az éles indítás utáni órákban is tökéletesítették a rendszert, amelyhez a világon egyedülálló módon minden pénzintézet csatlakozott – hangsúlyozta. Patai szerint az
márc. 3
4:48
A Huawei P40 sorozatának első tagja (Hírstart)
Bemutatásra került a vadonatúj Huawei P40 Lite. A P40-széria első tagja notch nélküli kialakítással, innovatív elrendezésű négykamerás rendszerrel, nagyteljesítményű akkumulátorral és a Kirin 810 chipkészlettel érkezik. A készülék több, kifejezetten a közösségi média-szereplést támogató funkciót vonultat fel, így tökéletes választás a fiatal generá
márc. 3
5:36
Sikeresen indult az azonnali átutalási rendszer II. (Mínuszos)
Bartha Lajos, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzügyi infrastruktúrákért és bankműveletekért felelős ügyvezető igazgatója közölte, hogy a hétfői átutalások majdnem fele már az azonnali rendszeren ment keresztül. A gyorsabb tranzakciók – mint fogalmazott – nem csupán a lakossági ügyfelek számára előnyösek, hiszen javul a gazdaság és a bankok versenykép
márc. 3
5:42
Az FBI üzeni: cserélje le a jelszavát, és írjon be helyette ilyen mondatokat (Hírstart)
Egy jelszavak erősségével kapcsolatos tévhitre, illetve az igazán erős, nagyon nehezen feltörhető belépőkód kitalálásának egyik módjára hívta fel a figyelmet az FBI.
márc. 3
5:57
Ánuszával irányított egy robotot (24.hu)
Meghökkentő performanszot adott elő egy holland művész.
márc. 3
6:24
A kutyák arcfeldolgozása nem olyan kifinomult, mint az emberé (Hírstart)
A kutyák arcfeldolgozása nem annyira kifinomult, mint az emberé – állapította meg az ELTE Etológia Tanszék kutatóinak legújabb vizsgálata. A Frontiers in Behavioral Neuroscience című tudományos lapban kedden ismertetett kutatás a kutyaagy arcfeldolgozó képességét tesztelte funkcionális MRI berendezéssel, és kimutatta, hogy a kutyaagy arcfeldolgozá
márc. 3
6:30
Ilyen jelszavakat kéne használni az FBI szerint (24.hu)
Hasznos tippet osztott meg a szövetségi nyomozóiroda.
márc. 3
6:42
Sikeresen indult az azonnali átutalási rendszer III. (Mínuszos)
Sikeresnek értékelte az azonnali átutalási rendszer indulását a Magyar Bankszövetség elnöke is. Becsei András dimenzióváltásként értékelte a hétfőn bevezetett fejlesztést, amely egyúttal a Magyarországon működő bankok eddigi legnagyobb, csaknem negyvenmilliárd forintos egyszeri beruházása. Az azonnali átutalási rendszerhez a pénzintézetek kötelezőe
márc. 3
7:33
Két igencsak morcos behemóttal bővül a Monster Hunter: World Iceborne kiegészítője (GameStar)
Nem ugyanakkor kapják meg az újdonságokat a konzolosok és a PC-sek, de legalább egy fillért sem kell fizetni értük.
márc. 3
7:33
Túl szép volt a Radeon RX 5950 XT, hogy igaz legyen (PCWorld)
Hamisnak bizonyultak a pletykák, pedig sokan reménykedtek benne, hogy odacsaphat az NVIDIA-gyilkosnak kikiáltott grafikus vezérlő.
márc. 3
7:42
Huawei P40 Lite hazai ár és megjelenés (GSMring)
A múlt héten bemutatkozott a Huawei P40 széria első modellje a Huawei P40 Lite. A Huawei sajtóközleménye alapján itthon is beszerezhető lesz majd a készülék, sőt, aki előrendeli még egy kis ajándékot is kap mellé. Most derül csak ki igazán, hogy fogják preferálni a felhasználók a Google szolgáltatások nélküli mobilokat. Eddig egy ilyen eszköz kerül
márc. 3
7:42
Sikeresen indult az azonnali átutalási rendszer IV. (Mínuszos)
Az átutalási rendszert működtető GIRO Zrt. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón közölte, hogy hétfőn 14 óráig több mint 230 ezer átutalás jutott el azonnal, legfeljebb öt másodperc alatt a címzettekhez. A leállások nélkül működő rendszer ötszáznál is több tranzakciót képes egyetlen másodperc alatt, biztonságosan feldolgozni – tette hozzá Selmeczi-Ko
márc. 3
7:48
Küldd a nagyit az Instagramra! (Hírstart)
Számos kutatásból tudjuk, hogy a 65+ korosztályon belül rohamosan terjed a social media használata.* Egyes felmérések szerint 2020-ra legalább 50 millió szenior korú lesz jelen a közösségi média platformokon, és a növekedés töretlen. Nem szabad tehát alábecsülnünk az idősebb korosztály nyitottságát a technológiai újdonságok iránt. És miért maradna
márc. 3
7:50
Huawei P40 Lite hazai ár és megjelenés (Hírstart)
A múlt héten bemutatkozott a Huawei P40 széria első modellje a Huawei P40 Lite. A Huawei sajtóközleménye alapján itthon is beszerezhető lesz majd a készülék, sőt, aki előrendeli még egy kis ajándékot is kap mellé. Most derül csak ki igazán, hogy fogják preferálni a felhasználók a Google szolgáltatások nélküli mobilokat. Eddig egy ilyen eszköz kerül
márc. 3
8:03
Új nyílt világú szerepjátékot jelentett be a Marvel, de van egy kis bökkenő (GameStar)
Valószínűleg nem lesztek maradéktalanul elégedettek a Marvel Future Revolutionnel, ennek pedig egy végtelenül egyszerű oka van.
márc. 3
8:03
Fúrt szelfikamerával jöhet a belépőszintű Samsung Galaxy A11 (PCWorld)
Felbukkant egy renderelt kép, amely alapján már az olcsó Galaxy A11 is menő külsőt kap fúrt szelfikamerával.
márc. 3
8:18
Koronavírus: 10 ezer felett a Kínán kívüli fertőzöttek száma (Hírstart)
Az új típusú koronavírus-járvány kezdete óta a legkevesebb napi új esetet jelentették kedden Kínában, ami a helyzet stabilizálódására utal. A fertőzés Kínán kívüli gócpontjaiban egyelőre nem csitul a járvány. Hírek a koronavírus-járványról percről percre.
márc. 3
8:18
Alphabet: egy projekt elbukik, jön helyette másik (Bitport)
A Google anyavállalata alig pár hete jelentette be, hogy nem pénzeli tovább a Makani-féle repülő szélerőművek fejlesztését. Ám máris érkezett egy friss hír egy újabb "moonshot" projektről.
márc. 3
8:24
Így segít a Facebook, az Amazon, de még a Tiktok is a koronavírus elleni harcban (Hírstart)
Amikor a Google-ön többen keresnek a vírusra, mint a focira, akkor egyértelmű, hogy a kormányzatok mellett a tech vállalatoknak is mindent meg kell tenniük azért, hogy a koronavírus és a pánik következményeit csillapítsák. Ilyenkor még az sem meglepő, hogy az Egészségügyi Világszervezet megjelenik a TikTokon.
márc. 3
8:33
Napi büntetés: a gamer szék már a múlté, itt a gamer ágy! (GameStar)
Egy japán cég bemutatta, hogyan lehet hihetetlen kényelemben pörgetni kedvenc játékainkat.
márc. 3
8:48
Magyar számítógépeket is becéloztak egy új orosz vírussal (Hírstart)
Egy népszerű VPN-szolgáltatás webhelyét lemásolva veszélyes új trójait terjesztenek a hekkerek. A Kaspersky kutatói szerint a támadók a magyar felhasználókat is célba vették.
márc. 3
9:03
Ben Affleck arról beszélt, hogy a jövőben elvállalná-e Batman szerepét (GameStar)
Vicces kijelentést tett a színész, de azért elhangzott tőle néhány komolyabb dolog is.
márc. 3
9:42
150 milliárdos kártérítést fizethet az Apple, amiért lassította a régi Iphone-okat (Hírstart)
Beleegyezett az Apple, hogy akár 500 millió dollárt is fizessen, amiért csöndben lelassította az öreg telefonokat, hogy ezzel is az új készülékek megvásárlására sarkallja a felhasználókat.
márc. 3
9:48
Akár 500 millió dolláros kártérítést is fizethet az Apple az iPhone-ok lassítása miatt (Hírstart)
Franciaország után az Egyesült Államokban is hajlandó kártérítést fizetni az Apple az egyes iPhone-modelleket érintő "Batterygate" miatt.
márc. 3
10:00
Akár 500 millió dolláros kártérítést is fizethet az Apple az iPhone-ok lassítása miatt (Hírstart)
Franciaország után az Egyesült Államokban is hajlandó kártérítést fizetni az Apple az egyes iPhone-modelleket érintő "Batterygate" miatt.
márc. 3
10:09
Inkább autót vezessen, mintsem GTA-val játsszon a gyerek? (GameStar)
Szokatlan módszerrel próbálták rávenni brit szülők GTA-függő csemetéjüket, hogy legalább egy időre felhagyjon a játékkal.
márc. 3
10:15
Az internet veszélyeire reagált a magyar kormány (Napi)
Az Igazságügyi Minisztérium létrehozta a Digitális Szabadság Munkacsoportot, amely a nemzetközi technológiai cégek működésének átláthatóvá tételét tűzte ki célul - közölte Varga Judit igazságügyi miniszter a köztévén az MTI összefoglalója szerint.
márc. 3
10:18
Rengeteg mobil érkezik ebben a hónapban. – Mutatjuk a felhozatalt! (GSMring)
Az elmaradt Mobil Világkongresszus miatt, több gyártó márciusra tolta legújabb készülékeinek bemutatóját. Elég sűrű lesz ez a hónap, legalább 12 új okostelefonra számítunk és ebben csak az ismertebb gyártók eszközei vannak benne. Mi mással lehetne kezdeni a felsorolást, mint a ma bemutatkozó Black Shark 3 és Black Shark 3 Pro-val. Idén a Xiaomi gam
márc. 3
10:21
Örülhetnek a messengerező Apple-felhasználók (24.hu)
A közösségi óriás gyorsabb, kisebb appot készített a csevegőhöz.
márc. 3
10:36
Inkább autót vezessen, mintsem GTA-val játsszon a gyerek? (Hírstart)
Szokatlan módszerrel próbálták rávenni brit szülők GTA-függő csemetéjüket, hogy legalább egy időre felhagyjon a játékkal.
márc. 3
10:36
Ezek a kártevők Magyarországon is támadnak. Érdemes rájuk odafigyelni (Bitport)
A Kaspesky, a Palo Alto Networks és az ESET is felfedezett olyan támadásokat és sérülékenységeket, melyek Magyarországon is nagy kockázatot jelentenek.
márc. 3
10:39
Durva buggal jelent meg a Tom Clancy's The Division 2 kiegészítő, leálltak a szerverek (GameStar)
Egy komoly hibának köszönhetően voltaképp lehetetlen haladni a Warlords of New York kiegészítő sztorijában, ezért leállították a szervereket, míg el nem hárítják a problémát.
márc. 3
10:51
Napokon belül bemutatják az Oppo életmentőnek szánt óráját és új telefonjait (Hírstart)
Március 6-án mutatja be az Oppo első – Apple Watch ihlette – okosóráját, valamint a Find X2 okostelefonjait.
márc. 3
11:03
Az FBI szerint ideje felhagynod a jelszavak használatával (PCWorld)
Természetesen a Szövetségi Nyomozóirodának azért van tippje arra is, hogy mivel helyettesítsd őket.
márc. 3
11:15
Ilyen jelszavakat kéne használni az FBI szerint (Hírstart)
Hasznos tippet osztott meg a szövetségi nyomozóiroda.
márc. 3
11:21
A homokos tengerpartok fele eltűnhet 2100-ra a klímaváltozás miatt (Hírstart)
Még egy okot találtak a kutatók, miért kell megállítani a klímaváltozást: rengeteg homokos tengerpart tűnhet el miatta.
márc. 3
11:27
Ilyen hatással van a videokártyák piacára a koronavírus (PCWorld)
A JPR előállt a negyedik negyedévre vonatkozó eredményekkel, és egyúttal felvázolta a közeljövő kilátásait is.
márc. 3
11:33
Nem lesz tévéadás sok előfizetőnél - itt van az érintett területek listája (Napi)
Kedden teljes vagy részleges leállás várható az Antenna Hungária szolgáltatásában Északkelet- és Kelet-Magyarországon - adták hírül a Facebookon.
márc. 3
11:39
Összeállt a Nintedo és a Levi's, ami csakis egyet jelenthet (GameStar)
Minden jel szerint Nintendo témájú ruhakollekcióval gyarapodik a világ vezető farmergyártójának kínálata.
márc. 3
11:46
Milliárdos kártérítést fizet az Apple (Hírstart)
Az amerikai felhasználóknak is csengetni kell a franciák után.
márc. 3
12:00
Milliárdos kártérítést fizet az Apple (24.hu)
Az amerikai felhasználóknak is csengetni kell a franciák után.
márc. 3
12:03
Steve Wozniak szerint ő volt az első amerikai koronavírusos (PCWorld)
Meglepő kijelentéssel rukkolt elő az Apple egykori társalapítója, bár később kiderült, csak felelőtlenül nyilatkozott.
márc. 3
12:03
Az eddigi legerősebb mobil lesz a Red Magic 5G (Hírstart)
Néhány napja futott egy kört AnTuTu-ban az egyik Black Shark 3 modell és 620.952 ponttal minden eddigi rekordot megdöntött. Most Red Magic 5G is megmutatta az erejét, és a szintetikus tesztek alapján úgy tűnik jobb lesz a Xiaomi holnap érkező gamer mobiljánál. Az elmaradt MWC miatt a Nubia még nem mutatta be a Red Magic
márc. 3
12:09
1 milliót is kaphat az, akinek belassította iPhone-ját az Apple (Hírstart)
Azok az iPhone-felhasználók, akik készülékei érintettek voltak az Apple 2017-es lassítási botrányában, most akár 1 millió forintnak megfelelő kártérítést is kaphatnak. Az almás vállalat ugyanis a napokban beleegyezett abba, hogy fájdalomdíjat fizessen telefonja sunyi belassítása révén megtévesztett vásárlói számára.
márc. 3
12:33
3D-ben térképezik fel a magyar utakat (24.hu)
A HERE autói áprilistól 3D-ben is rögzítenek, utcaszintű képeket hoznak létre a látványosságokról, az üzletekről, benzinkutakról és éttermekről.
márc. 3
12:39
Gyűlölt másolásvédelemmel jön PC-re a Death Stranding (GameStar)
Kiderült, hogy melyik másolásvédelemmel látja el a kiadó Hideo Kojima egyelőre még PS4-exkluzív játékának PC-s verzióját.
márc. 3
12:39
Gond van a Google-nak kiszórt magyar óriásbírsággal (Hírstart)
A Google egymilliárd forintos bírsága ütközik az uniós joggal az illetékes hatóság szerint. Egy másik ügyben viszont igazat adott a kormánynak az EU-s bíróság.
márc. 3
12:45
Mobilokra készül a Marvel: Future Revolution (Hírstart)
A 2015-ös Future Fight utódja egy nyílt világú akció-RPG lesz, amelyben felbukkan a népszerű univerzum szinte összes karaktere.
márc. 3
12:51
Szappanopera lett a Xerox és a HP csatájából (Bitport)
Tavaly kezdődött és egyelőre nem látszik a vége annak a sztorinak, amelyben a kisebb hal igyekszik agresszívan elfogyasztani a nagyobbat.

Keresés