Hírarchívum - Számítástechnika - 2020 március 24.

2020. március 24. kedd

márc. 24
1:12
Órákon belül itt a frissítés, korán reggel érkezik a Fortnite v12.21! – Mire számíthatunk? (Metabro)
Downtime is lesz.
márc. 24
5:30
Készüljön, teljesen átszabja a Windows 10-et a Microsoft – mutatjuk az új küllemet (Hírstart)
Egymilliárdra nőtt a Windows 10-et használók száma, ezt nyilván nem lehet ünneplés nélkül hagyni. A Microsoft például egy átdolgozott rendszerfelülettel kedveskedik felhasználóinak.
márc. 24
5:42
DJP: újabb gyermekvédelmi honlap indult (Mínuszos)
Az internet biztonságos és tudatos használatához nyújt útmutatást a digitális gyermekvédelmi honlap, ahol ajánlások, tananyagok, a tudatosítást segítő kisfilmek és egyéb szakirodalom érhető el – közölte a Digitális Jólét Program (DJP). A közlemény szerint a digitalisgyermekvedelem.hu honlapon elérhető 32 részletes óraterv a pedagógusoknak nyújt érd
márc. 24
5:44
Schanda szerint gördülékeny az átállás a digitális munkarendre (Mínuszos)
Gyorsan és gördülékenyen zajlik az átállás a digitális munkarendre az új koronavírus-járvány idején – nyilatkoztsa az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára az egyik, korábban szebb napokat megélt napilapnak. A interjúban Schanda Tamás azt mondta, hogy a tárca felmérte a szakképző iskolák ellátottságát digitál
márc. 24
6:03
Mobillal fogják követni az oroszok a fertőzötteket (24.hu)
A geolokációs adatokra épülő új rendszer felhasználóit értesítik majd, ha fertőzött személlyel léptek kontaktusba.
márc. 24
6:12
Ezek a legjobb fizetős és ingyenes szoftverek videomeetingekre (Startlap)
A koronavírus-járvány miatt egyre több munkahely próbál átállni az online, illetve távolsági munkavégzésre. Az alábbiakban olyan szoftvereket mutatunk be, amelyekkel lehetővé válik úgy értekezleteket tartani, hogy közben nem tüsszögünk egymás arcába.
márc. 24
6:18
Vásárol online? Így kerülheti el a számítógépes vírusokat (Hírstart)
Az online vásárlók közül néhányan az első alkalommal fognak netes vásárlásba.
márc. 24
6:54
Mobillal fogják követni az oroszok a fertőzötteket (Hírstart)
A geolokációs adatokra épülő új rendszer felhasználóit értesítik majd, ha fertőzött személlyel léptek kontaktusba.
márc. 24
7:12
Bemutatták a Redmi Note 9S-t és nem is lett olyan drága (GSMring)
Egy online eseményen leplezték le a Redmi Note 9S-t, ami valójában a Redmi Note 9 Pro nemzetközi piacra szánt változata. Sajnos jóval drágábban kerül forgalomba a mobil mint Kínában, de a konkurencia hasonló tudású készülékeihez képest még így is olcsónak mondható. A megjelenést követő hetekben egyébként sem érdemes rögtön lecsapni rá, hiszen rövid
márc. 24
7:18
Vodafone: technológiánkkal továbbra is Magyarország szolgálatában (Hírstart)
A Vodafone Magyarország ötpontos tervet készített arról, hogy miként segíti Magyarországot a koronavírus miatt kialakult helyzetben. A szolgáltató a vészhelyzet elrendelése óta folyamatosan alakítja ki azokat a szolgáltatásokat és kedvezményeket, amelyekkel a lakosságot, a vállalkozásokat és a hatóságokat szeretné támogatni a következő időszakban.
márc. 24
7:42
Fortnite v12.21: Oro kihívások a fájlokban, wrap és csákány lehet a jutalmunk! (Metabro)
Ki korán kel, aranyat lel?
márc. 24
7:42
Oroszországban mobiltelefonok segítségével követnék a fertőzötteket (Mínuszos)
Öt napot adott hétfőn Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök a távközlési minisztériumnak egy olyan rendszer kialakítására, amely lehetővé teszi a koronavírus-fertőzött személyek nyomon követését. A mobilszolgáltatók geolokációs adataira épülő új rendszer felhasználóit értesítik majd, ha fertőzött személlyel léptek kontaktusba és emiatt karanténba
márc. 24
8:06
Mémként terjednek az ábrák, melyekkel bármely ismerősét meggyőzheti, miért maradjon otthon (HVG)
A történelemben talán soha nem volt még annyira fontos, hogy mindenki otthon maradjon, és megfelelő távolságot tartson a másiktól, mint most. Ennek ellenére mégis sokan gondolják úgy, hogy nincs különösebb szükség az "önkorlátozásra". Pedig van. Íme néhány ábra arról, mekkora különbséget jelent ez.
márc. 24
8:06
Nem jön új verzió a Chrome és az Edge böngészőkhöz (Bitport)
A Google után a Microsoft is az éppen esedékes frissítés előtt jelentette be, hogy böngészője meghatározatlan ideig az aktuális verzión fut majd.
márc. 24
8:24
Érkezik a legújabb Apple Watch (Hírstart)
A Telekom április 9-én kezdi meg az Apple Watch Series 5 eSIM 4G készülék online értékesítését. A készülék a beépített 4G hálózati képességnek köszönhetően áttörést jelentő kommunikációs, fitnesz, egészségügyi funkciókkal és GPS-szel, valamint állandóan aktív kijelzővel rendelkezik. Az Apple Watch Series 5 eSIM 4G készülék április 9-től a Telekom h
márc. 24
8:42
Trump: Van egy gyógyszerünk, hamarosan emberen is kipróbáljuk (HVG)
Az amerikai elnök szerint rövidesen egy vírusellenes szer klinikai tesztjébe fognak, amely alkalmas lehet a koronavírus kezelésére.
márc. 24
9:00
5G képes variáns készül a Samsung Galaxy A71-ből (Hírstart)
Az elemzők az 5G képes, felső középkategóriás modellektől várják a technológia elterjedését. Az A71 5G például ilyen lesz.
márc. 24
9:12
Otthonról dolgozik? Ezekre nagyon figyeljen, különben az egészsége bánhatja (HVG)
Bár sokszor az irodában sem feltétlenül dolgozunk úgy, hogy azzal megkíméljük a nyakunkat és a hátunkat, otthonról valószínűleg még kevesebben tudnak egészséges munkakörnyezetet kialakítani maguknak.
márc. 24
9:24
Nagy segítséget jelenthetnek az otthoni televíziók a távoktatásban (Hírstart)
Okostévéken is használhatjuk a KRÉTA és a Google Tanterem rendszereket
márc. 24
9:36
A Disney és az Amazon is rontja a kép minőségét, hogy jobb legyen az internetnek (HVG)
Maradj otthon, dolgozz otthonról – a jelenlegi helyzetben sokan élnek a streaming lehetőségével. Óriási a terhelés, így a szolgáltatóknak is lépniük kell.
márc. 24
9:36
A koronavírus-járvány miatt 3 hónappal meghosszabbítja a garanciát a Huawei (Hírstart)
A rendkívüli helyzetre való tekintettel ingyenesen kiterjeszti a Huawei azoknak az eszközöknek a garanciáját, melyeknél a következő hetekben járna le a határidő. Háztól házig szolgáltatást is indítanak.
márc. 24
9:38
Egy teljesen új, bivalyerős rendszerchippel jön a Honor 30S (Hírstart)
A március 30-án debütáló Honor 30S valószínűleg sokak kedvence lesz. Mivel egy középkategóriás 5G-s készülékről van szó, nem kell egy fél vagyont ott hagyni érte és most az is kiderült, hogy a benne lévő Kirin 820 is brutál erős lesz. A múlt héten lehetett először hallani a Honor 30S-ről, azóta sem tudunk túl sokat a
márc. 24
9:42
Már 100 millió EMUI 10 felhasználó van (Hírstart)
A 2019. augusztusi bejelentés óta rendkívül gyorsan terjed az Android 10 alapú EMUI 10 rendszer a Huawei készülékein. A Huawei szeptember végén tette elérhetővé a Mate 30 szériát, amelyeken először elérhető volt az EMUI 10, ezt követően pedig október közepén indultak meg a publikus frissítések a korábbi modellekre. A Huawei folyamatosan teszi elérh
márc. 24
9:44
A Disney és az Amazon is rontja a kép minőségét, hogy jobb legyen az internetnek (Hírstart)
Maradj otthon, dolgozz otthonról – a jelenlegi helyzetben sokan élnek a streaming lehetőségével. Óriási a terhelés, így a szolgáltatóknak is lépniük kell.
márc. 24
10:09
100 millió EMUI 10 felhasználó világszerte (Hírstart)
Dübörög a Huawei EMUI 10 frissítése, világszerte már 100 millióan élvezhetik.
márc. 24
10:09
Érkezik a Honor Magic UI 3.0 frissítés (Mínuszos)
A Honor bejelentette, hogy megkezdődött a Magic UI 3.0 (EMUI 10.01) frissítés kiadása a Honor 20, a Honor 20 Pro, a Honor View 20 és a Honor 9X készülékekre. Az Android 10 alapú szoftver frissítése különböző eszközökön nyújt egységes felhasználói élményt. Az új kezelőfelület használat közben finomabb visszajelzést ad a felhasználói utasításokra, íg
márc. 24
10:12
Visszatér egy klasszikus és praktikus program a Windowsba (HVG)
Újabb, a Windows 95-ös érában gyakran használt alkalmazást öltöztetne modern köntösbe a Microsoft, hogy ez az app is bekerüljön a hasznos eszközöket kínáló PowerToys frissített változatába.
márc. 24
10:14
Súlyos hiba van a Windowsokban, egyelőre nem lehet javítani (HVG)
Minden, a gyártó által támogatott Windows-verziót érint az a hiba, amelyről a Microsoft tett bejelentést. A cég már dolgozik a javítócsomagon, de fogalmuk sincs, mikor tudják kiadni.
márc. 24
10:21
Személyzet nélküli, mesterséges intelligenciát alkalmazó kisbolt nyílt Tokióban (Hírstart)
Személyzet nélküli, mesterséges intelligenciát (MI) alkalmazó kisbolt nyílt hétfőn egy tokiói vasútvonalon.
márc. 24
10:27
Intézkedik a magyar netszolgáltatók központja (24.hu)
Az internetforgalom kicserélő központra, azaz a BIX-re csatlakozott szolgáltatók hosszútávon is könnyebben garantálhatják a hálózatok túlterhelésének elkerülését.
márc. 24
10:27
Személyzet nélküli bolt nyílt Japánban, ahonnan szinte esélytelen bármit ellopni (Hírstart)
Az üzlet mesterséges intelligenciával működik, ötven kamera figyeli a vásárlókat.
márc. 24
10:36
Kritikus nulladik napi hibát találtak a Windowsban. Már a hekkerek is használják (Bitport)
Egyelőre nincs rá javítás, de az aktív használat miatt a Microsoft inkább bejelentette, és veszélycsökkentő javaslatokat adott.
márc. 24
10:42
Már 20 ezer ember kéri a Samsungtól: felejtse már el az Exynos lapkát (HVG)
Jól ismert tény, hogy a Samsung kétféle változatban, eltérő lapkakészlettel forgalmazza Galaxy telefonjait. Az egyik lapkakészletet tartalmazó telefon tulajdonosai indítottak petíciót, mert gyengébbnek érzik a chipkészletet (és így a telefonjaikat) a másik változatnál.
márc. 24
10:45
Kritikus nulladik napi hibát találtak a Windowsban. Már a hekkerek is használják (Hírstart)
Egyelőre nincs rá javítás, de az aktív használat miatt a Microsoft inkább bejelentette, és veszélycsökkentő javaslatokat adott.
márc. 24
11:21
Hivatalos a Redmi K30 Pro és a Redmi K30 Pro Zoom Edition (Hírstart)
Bemutatkozott a Xiaomi egyik legjobban várt 2020-as telefonja, a Redmi K30 Pro, ami a népszerű K20 Pro (nálunk Xiaomi Mi 9T Pro) utódja, illetve érkezett a mobilnak egy spéci Zoom Edition változata is. Az új modellek elérhető áron kínálnak bivalyerős csúcshardvert, 5G támogatást, méretes akkumulátort, remek kamerákat, valamint egy notch és kameraly
márc. 24
11:24
Komoly gondnak tűnik: egy hibajavítás elronthatta a Windows 10-be épített vírusirtót (HVG)
Egy hiba miatt ellenőrizetlenül hagyhat bizonyos fájlokat a Windows 10 gyári vírusirtója, a Defender. Az üzemzavar napok óta tart.
márc. 24
11:57
A Vivo S6 5G 48MP-es kamerát kapott (Hírstart)
Ma a cég hivatalos képeket osztott meg a telefonról, melyekből fényderült néhány információra.
márc. 24
12:06
Súlyos hiba van a Windows rendszerekben (24.hu)
És csak sokára lesz hozzá javítás.
márc. 24
12:12
Készüljön, ötszáznál több helyen lesz órákig tartó áramszünet a következő napokban (HVG)
Az Elmű hálózatkarbantartási munkálatai miatt Budapest mellett más városokban is hosszabb áramszünetre kell számítani. Erre fokozottan érdemes készülni most, amikor sokan otthonról dolgoznak, tanulnak.
márc. 24
12:15
Készüljön, ötszáznál több helyen lesz órákig tartó áramszünet a következő napokban (Hírstart)
Az Elmű hálózatkarbantartási munkálatai miatt Budapest mellett más városokban is hosszabb áramszünetre kell számítani. Erre fokozottan érdemes készülni most, amikor sokan otthonról dolgoznak, tanulnak.
márc. 24
12:33
Half-Life: Alyx - megérkezett (Hírstart)
Half-Life: Alyx - megérkezett Játék trey 2020. 03. 24., k - 09:40 Half-Life: Alyx. Now Available. Elérhető a Steam-en. VR-only. Jelenleg csak Windows 10-re, de a Valve korábbi ígérete szerint frissítésen keresztül hamarosan elérhető lesz Linuxra is. Rendszerigény:
márc. 24
12:36
A magyar Zen Studios ismét egy hangulatos játékkal rukkolt elő! (Metabro)
Nagyon hamar érkezik a legújabb magyar fejlesztésű játék
márc. 24
12:38
Megvan, mikor jön az újragondolt Fiddlesticks (Metabro)
Izgalmas lesz a következő frissítés.
márc. 24
12:51
Twitter: minden rosszban van valami jó (Bitport)
A cég a koronavírus miatt nem tudja tartani első negyedéves bevételi terveit, ám a járvánnyal kapcsolatos érdeklődés pozitív hatással van a felhasználói számra.
márc. 24
12:57
Twitter: minden rosszban van valami jó (Hírstart)
A cég a koronavírus miatt nem tudja tartani első negyedéves bevételi terveit, ám a járvánnyal kapcsolatos érdeklődés pozitív hatással van a felhasználói számra.
márc. 24
12:57
Órákra áramszünet lesz szerte az országban, mutatjuk a teljes listát (Metabro)
Korona ide vagy oda, az Elmű karbantart.
márc. 24
13:12
Több millió maszkot oszt ki az Apple amerikai és európai kórházaknak (HVG)
A globális vészhelyzetben több technológiai vállalat is felajánlásokat tett. Az Apple nemcsak készpénzzel segít, eszközökkel is beszáll.
márc. 24
13:12
Nagyra nőtt a koronavírus ellen küzdő hálózat (24.hu)
Nagy sikere van a Folding@home nevű projektnek.
márc. 24
13:30
Este már a kiesés a tét a Salamandernek, szurkolj te is a magyaroknak! (Metabro)
Vagy a Unique vagy a Salamander ki fog esni ma este.
márc. 24
13:45
Önéletrajzokon keresztül támadhatnak a csalók (24.hu)
KIberbűnözők önéletrajzoknak álcázott káros fájlokkal támadják a HR-részlegeket.

Keresés