2020. március 24. kedd

márc. 24
0:00
Nagy-Britannia jelentős szigorításokat vezet be (Magyar Nemzet)
A briteknek ezentúl csak a legszükségesebb esetekben szabad elhagyniuk otthonaikat az új koronavírus-járvány megfékezése végett – jelentette be hétfő este Boris Johnson miniszterelnök. Az intézkedés azonnali hatállyal érvénybe lépett, de három hét múlva felülvizsgálják, és ha lehetséges, enyhítik a korlátozások szigorát.
márc. 24
0:00
Nagy-Britanniában már csak a legszükségesebb esetekben lehet utcára menni (Propeller)
A briteknek ezentúl csak a legszükségesebb esetekben szabad elhagyniuk otthonaikat az új koronavírus-járvány megfékezése végett – jelentette be hétfő este Boris Johnson miniszterelnök. Az intézkedés azonnali hatállyal érvénybe lépett, de három hét múlva felülvizsgálják, és ha lehetséges, enyhítik a korlátozások szigorát. Johnson a nemzethez intézet
márc. 24
0:03
Népegészségügyi központ: aki külföldről jön haza, vonuljon önkéntes karanténba! (Blikk)
Önkéntes karanténba vonulásra szólította fel a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) azokat, akik külföldről térnek haza Magyarországra. A felhívás a koronavirus.gov.hu oldalon hétfőn jelent meg.
márc. 24
0:03
Zágráb polgármestere katasztrófa sújtotta területté nyilvánította a várost (Blikk)
Korábban a Blikk is írt róla, hogy hatalmas földrengés volt Zágrábban vasárnap. A város polgármestere, Milan Bandic katasztrófa sújtotta területté nyilvánította Zágrábot.
márc. 24
0:03
Milliókat bukhatnak az Nb I-es focisták a járvány miatt (Blikk)
Rengeteg problémát okoz a koronavírus-járvány, ami nemcsak az egészségre, de a gazdaságra is veszélyes.
márc. 24
0:03
Koronavírus: spontán sztrájkok kezdődtek egyes olasz üzemekben (Kitekintő)
Több vállalatnál és gyárban spontán sztrájkba léptek a dolgozók hétfőn, mivel úgy ítélték meg, hogy nem létfontosságú termelést vagy szolgáltatást végeznek, és az új típusú koronavírus-fertőzés legutolsó óvintézkedései értelmében egységeiknek nem kellene működniük. A szakszervezetek szerdára országos sztrájkot hirdettek.
márc. 24
0:03
A Vidéki Színházigazgatók Egyesülete köszöni a kormány felelősségteljes intézkedéseit (168 Óra Online)
A Vidéki Színházigazgatók Egyesülete üdvözli a miniszterelnök által hétfőn bejelentett újabb gazdaságvédelmi lépéseket, a munkahelyek megőrzése érdekében tett kiemelt intézkedéseket, a szolgáltatóipar és különösen az előadóművészetből élők terheinek könnyítését – közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.
márc. 24
0:03
Zeneipari felmérés: a válaszadók 87 százaléka szerint nem kellett kollégákat elbocsátani a koronavírus okozta helyzet miatt (Blikk)
A Könnyűzenei Szolgáltató Iroda (KÖSZI) elektronikus kérdőívére válaszolók 87 százaléka úgy nyilatkozott, hogy a koronavírus okozta helyzetben még nem volt szükség kollégák elbocsátására.
márc. 24
0:03
Grizzlynek nézik a világ legdagadtabb jegesmedvéjét (Blikk)
Kövér Albert. Ezt a nevet adták a világ legdagadtabb jegesmedvéjének, mert erősen gyanítható, testesebb példány aligha lehet belőle jelenleg.
márc. 24
0:03
Már egymilliárd embernek kellene karanténban ülnie a világon (168 Óra Online)
Ha ma a világon mindenki betartaná a néhol már kötelező, máshol még csak erősen ajánlott karanténintézkedéseket, akkor hétfőn a világnépesség 13 százalékának, egymilliárd embernek kellett volna otthon maradnia – derül ki az AFP öszesítéséből.
márc. 24
0:03
A Red Bull még nem gondolkodik az Osztrák Nagydíj halasztásán (F1világ)
A Forma-1-es Osztrák Nagydíjat szervező Red Bull jelen állás szerint nem tervezi, hogy elhalasztja a július elejére tervezett versenyt.
márc. 24
0:03
Kék százszorszép (Brachyscome iberidifolia) (lakaskinalat.hu)
Egy kicsit talán furcsa, ha fehér, sárga vagy esetleg vörös virágú kék százszorszépet vásárol az ember. Ezek a kultúrnövények nevüket virágzatuk színéről és formájáról kapták: kék csillagocska, vörös csillagocska, hócsillagocska. Egyedül a sárga virágút mondják néha sárga százszorszépnek.
márc. 24
0:06
Együtt az egészségügyért címmel programsorozatot és gyűjtést indít a Visual Europe Group (Habostorta)
Budapest, 2020. március 23. – Együtt az egészségügyért néven indít összefogást az egyik legnagyobb hazai rendezvénytechnikai cég, a Visual Europe Group....
márc. 24
0:06
A Who szerint drasztikus ütemben gyorsul a koronavírus-járvány terjedése: 4 nap alatt 100 ezer új fertőzöttet regisztráltak világszinten (Blikk)
Elképesztő ütemben gyorsul a koronavírus-járvány a világon. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hétfőn már világszerte 300 ezer igazolt fertőzöttről számolt be.
márc. 24
0:06
Továbbra is havazik az ország nagy területein (Blikk)
Továbbra is sokfelé havazik az országban. Az országos meteorológiai szolgálat figyelmeztetést adott ki hófúvás és széllökések miatt is, több megyére hétfőre.
márc. 24
0:06
60 ezer forintot nyertem a kaparóson. Nagyon boldog voltam, amíg meg nem láttam Ezt (Blikk)
Rájöttem, miért pont nekem volt ekkora szerencsém.
márc. 24
0:06
Megjelent a Közlönyben a 2. gazdaságvédelmi mentőcsomag: itt vannak a pontos részletek (Pénzcentrum)
Március 23-án Orbán Viktor bejelentette a 2. számú gazdaságpolitikai intézkedéscsomagot (az első csomagot még március 18-án hirdették ki), amely szintén a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásait hivatott csökkenteni. Nem sokkal...
márc. 24
0:06
Orbán Viktor: Most is talpra fogunk állni! (Lokál)
Fürkészeket és portyázókat küldtem szét a négy égtáj felé - fogalmazott a miniszterelnök hétfő reggeli online sajtótájékoztatójában utalva az eszközfelvásárlásra, melyet világszerte folytatnak a kormány szakemberei. Orbán Viktor ezen kívül beszámolt az egészségügyi, gazdasági, rendőrségi és katonai helyzetről a koronavírus miatt bevezetett veszélyh
márc. 24
0:06
Tokió 2020 – Egyre halványabban lobog az olimpiai láng (Lokál)
Nő az olimpia halasztását követelők tábora. Szlovénia és Norvégia még csak szorgalmazta a halasztást, míg
márc. 24
0:06
Megérkezett az első, orvosi eszközöket szállító gép Kínából (Lokál)
Hétfőn, a kora reggeli órákban sikeresen landolt az a repülőgép ami 11 tonnányi a magyar kormány által megrendelt védőfelszelést hozott. Ezeket elsősorban az egészségügyi dolgozók kapják meg. A közeljövőben újabb orvosi eszközöket tartalmazó szállítmány érkezik Magyarországra.
márc. 24
0:06
Második napja csökken a halottak és az új koronavírus-fertőzöttek száma Olaszországban (Noizz)
Az elmúlt 24 órában ismét kevesebben, de még így is hatszázketten haltak meg Olaszországban az új típusú koronavírus-járványban, ezzel 6078-ra emelkedett a Covid-19 betegség eddigi áldozatainak a száma – közölte hétfő esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság. A diagnosztizált fertőzöttek száma egy nap alatt szintén csökkent, de így is 3
márc. 24
0:06
Világsztárok, akik elkísérték rajongójukat a Szalagavatójukra (Glamour)
Rajongók meghívták őket, ők pedig elmentek
márc. 24
0:06
Sharon Stone: „A karantén egy lehetőség arra, hogy visszatalálj önmagadhoz” (Life)
Sharon Stone: „A karantén egy lehetőség arra, hogy visszatalálj önmagadhoz”
márc. 24
0:06
Szijjártó: Hosszú távú védekezésre kell berendezkedni (Magyar Hírlap)
„Uniós koordinációra hiába számítottunk”
márc. 24
0:06
Karácsony sem támogatja a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot (Magyar Hírlap)
Elsőként a parlamenti, ellenzéki pártok vezetői, majd baloldali közéleti szereplők jelezték: nem akarják, hogy meghosszabbítsák a veszélyhelyzetet
márc. 24
0:06
Lehetséges koronavírus-gyógymódokat vizsgál a WHO (Magyar Hírlap)
A globális gyógyszer-kísérletben összesen négy gyógymódot fog tesztelni az Egészségügyi Világszervezet
márc. 24
0:06
A FIFA elnöke szerint a koronavírus-válság esélyt kínál a futball reformjára (Magyar Hírlap)
Kevesebb, de érdekesebb torna. Talán kevesebb csapat, de kiegyenlítettebb erőviszonyok. Kevesebb mérkőzés, hogy óvjuk a játékosok egészségét, de talán izgalmasabb párharcok - fogalmazott Gianni Infantino
márc. 24
0:06
A törlesztőrészletek emelkedésének elkerülésére vár megoldást a bankoktól az MNB (Magyar Hírlap)
A jegybank szeretné elérni, hogy a havi terhek az eredeti szinten maradjanak a moratórium lejárta után
márc. 24
0:07
újabb idős férfi hunyt el koronavírusban, 21 főre nőtt a gyógyultak száma (Blikk)
Egy 80 éves, krónikus betegségben szenvedő idős férfi hunyt el a koronavírussal-fertőzöttek közül, de a gyógyultak száma is nőtt. Már 21-en távozhattak a kórházból.
márc. 24
0:07
Von der Leyen biztosítani szeretné, hogy az áruszállítók 15 percen belül átléphessék a határokat (Blikk)
Az Európai Unió tagországainak lehetővé kell tenniük, hogy az árufuvarozók 15 percen belül átléphessék a határokat, hogy biztosítható legyen az alapvető áruk, valamint az orvosi felszerelések és egészségügyi eszközök áramlása a koronavírus-járvány elleni harc sikere érdekében – közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a Twitteren k
márc. 24
0:07
Internetes Fifa-bajnokságot rendeztek a sztárfocisták: ő lett a nyertes (Blikk)
Marco Asensio (24) diadalával ért véget a spanyol élvonalbeli labdarúgóklubok által szervezett internetes FIFA-bajnokság.
márc. 24
0:07
További gazdaságélénkítő lépésekről döntött a Fed (Kitekintő)
Az amerikai jegybank szerepét betöltő szövetségi tartalékbankrendszer (Federal Reserve/Fed) hétfőn újabb jelentős lépéseket tett, hogy kivédje az új koronavírus által okozott járvány káros gazdasági hatásait.
márc. 24
0:07
Mesél a rendőr címmel új programot indított a veszélyhelyzetre való tekintettel a BRFK (168 Óra Online)
A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a veszélyhelyzetre való tekintettel egy új kezdeményezéssel jelentkeznek a BRFK Facebook oldalán „Mesél a rendőr” címmel.
márc. 24
0:07
Brutális történelem: újraindul a Spektrumon a csatorna oktatási sorozata (Blikk)
Március 23-tól ismét műsorra tűzi saját gyártású oktatási célú sorozatát a Spektrum, így a Brutális sorozat hétfőtől csütörtökig 8 héten át reggel kilenckor és délután négykor is nyomon követhető lesz a csatornán. Hétfőn mindig fizika, kedden kémia, szerdán biológia, csütörtökön pedig történelem lesz a vetített „tantárgy”. A pénteki napon ugyanebbe
márc. 24
0:07
Negatív lett Angela Merkel koronavírus-tesztje (168 Óra Online)
Az első teszt nem mutatta ki Angela Merkel szervezetében a koronavírust – írja a Spiegel alapján a 24.hu. A német kancellár vasárnap óta van házi karanténban, miután a háziorvosa, aki pénteken oltotta be pneumococcus okozta tüdőgyulladás ellen, koronavírusos lett.
márc. 24
0:07
Nem változtak a tervek: Mercedes-motorra vált jövőre a McLaren (F1világ)
Bár a kasztnira vonatkozó szabályokat befagyasztják a következő idényre, a McLaren nem változtat tervein: Mercedes-motorokra vált a 2021-es szezonra.
márc. 24
0:10
Hogyan randizzunk járvány idején? (Habostorta)
Eljött a virtuális randevúk ideje A kényszerű otthonlét alatt sem kell lemondanunk az ismerkedésről, randizásról, ha mindezt felelősségteljesen végezzük....
márc. 24
0:10
Saját dalt írt Mikó István: ezzel a nótával igyekszik mindenkit otthonmaradásra buzdítani a koronavírus idején (Blikk)
A La Mancha lovagja című musical legismertebb dallamára írt saját dalt a Mikó István színész, így szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy koronavírus-járvány idején mindenki maradjon otthon.
márc. 24
0:10
Itt az Omsz előrejelzése: eddig lehet még havazás az országban (Blikk)
Dél-Dunántúlon szerda estig várható havazás, másutt jellemzően már hétfő estétől nem valószínű csapadék - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn Facebook-oldalán.
márc. 24
0:10
Minden megyében van már fertőzött (Lokál)
Nincs olyan megye, ahol ne találtak volna koronavírus-fertőzöttet - hangsúlyozta Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfőn. Az operatív törzs naponta számos intézkedést hoz, és készülnek a lehető legmagasabb esetszámra.
márc. 24
0:10
Eb-pótselejtező – Továbbjuttatta magát a bolgár válogatott (Lokál)
Ízetlen cikkel jelentkezett a gong.bg. A bolgár honlap tudni véli, hogy ha a magyar parlament
márc. 24
0:10
Segítsünk az időseknek! (Lokál)
A koronavírus-járvány az idősekre a legveszélyesebb. Azzal tehetünk a legtöbbet, ha óvjuk őket és segítünk nekik amiben csak tudunk. Lássuk, mit tehetünk értük.
márc. 24
0:10
Az olasz orvosok és ápolók arca mutatja meg igazán, milyen a frontvonalban lenni a járvány ellen (Noizz)
Látványosan megviseli az egészségügyi dolgozók arcát, hogy 12-13 órákat kell egyhuzamban maszkot és védőszemüveget viselniük.
márc. 24
0:10
Amíg mi be vagyunk zárva, Jennifer Lopez saját cipőmárkával rukkolt elő (Glamour)
Elég dögös kampánnyal indított
márc. 24
0:10
Rubint Rella nehezen viseli a bezártságot (Life)
Rubint Rella nehezen viseli a bezártságot - Fotók
márc. 24
0:10
Katasztrófa sújtotta területté nyilvánították Zágrábot (Magyar Hírlap)
A döntés azt jelenti, hogy a földrengés áldozatai külön pénzügyi segítséget igényelhetnek a várostól házaik és lakásiak felújítására
márc. 24
0:10
Gulyás: A meghozott intézkedések megtartása függ a Ház döntésétől (Magyar Hírlap)
Álszent az a vita, ami a veszélyhelyzet időtartamának meghatározásáról szól a miniszter szerint
márc. 24
0:10
Megkezdi a potenciálisan vírusellenes hatóanyagok tesztelését a kutató akciócsoport (Magyar Hírlap)
A csoport célja a vírus jobb megismerése, fertőzési és terjedési mechanizmusának vizsgálata
márc. 24
0:10
Meghosszabbították a kényszerszünetet a spanyol focibajnokságban (Magyar Hírlap)
Az eredetileg április 3-ig felfüggesztett pontvadászat egyelőre „meghatározatlan ideig” nem folytatódik
márc. 24
0:10
Az NGTT üdvözli a bejelentett kormányzati intézkedéseket (Magyar Hírlap)
A hozott döntések egyaránt hozzájárulhatnak a magyar gazdaság és társadalom működésének jövőbeni gyors normalizálásához

Keresés