2020. március 11. szerda

márc. 11
0:12
Később lesz megtartva a prágai nemzetközi filmfesztivál (ProfitLine)
Lemondták a szervezők az idei Febiofest nemzetközi filmfesztivált.
márc. 11
1:36
Szinte minden megyeszékhelyen elmaradnak a március 15-ei ünnepségek (ProfitLine)
A koronavírus-fertőzés elkerüléséért a legtöbb megyeszékhely és megyei jogú város önkormányzata úgy döntött, hogy nem tartják meg a március 15-ei ünnepi programokat.
márc. 11
2:06
Két hétig szünetel a szlovák jégkorongliga (ProfitLine)
A koronavírus-járvány miatt két hétig szünetel a szlovák jégkorongliga, amelyben két magyar csapat, a Dvtk Jegesmedvék együttese és a MAC Újbuda szerepel.
márc. 11
2:06
Két hétig szünetel a szlovák jégkorongliga (Hírstart)
A koronavírus-járvány miatt két hétig szünetel a szlovák jégkorongliga, amelyben két magyar csapat, a Dvtk Jegesmedvék együttese és a MAC Újbuda szerepel.
márc. 11
3:06
Nyugdíj előtt 5 évvel álláskeresési segély - mennyi a Nyes összege 2020-ban? (ProfitLine)
Az álláskereső kérelmére nyugdíj előtti álláskeresési segélyt (közismertebb néven: munkanélküli segélyt, vagy köznyelvben NYES-t) kell a hatóságnak megállapítania, ha:
márc. 11
3:12
Kéz a kézben csökkennek az üzemanyagárak és az infláció (Hírstart)
Az élelmiszerárak alakulása lassította az üzemanyagárak inflációcsökkentő-hatását, ami viszont a koronavírus és a szaúdi-orosz olajkonfliktus miatt folytatódik. A járvány viszont az ellátási fennakadások miatt rövid távon árfelhajtó lehet az iparban és az élelmiszeriparban miközben a szolgáltatások, kivált az idegenforgalom területén letöri a keres
márc. 11
3:36
Részletes tájékoztatást kaptak a magyar kórházigazgatók a koronavírus-helyzetről (ProfitLine)
A magyarországi koronavírus-helyzetről tartott tájékoztatót Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a kórházak vezetőinek - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-t.
márc. 11
4:36
Koronavírus-shopping: megháromszorozódott a cukor forgalma (ProfitLine)
25 százalékkal emelkedett a nemzetközi kiskereskedelmi láncok értékbeli forgalma a Covid-19 koronavírus-félelmek hatására 2020. február 24. és március 1. között. A kiskereskedelmi láncok szkennelt adatai alapján leginkább az egészségvédelmet célzó termékeket és a tartós élelmiszereket vásárolták a hazai fogyasztók. Tisztálkodási és higiéniai termék
márc. 11
4:39
Minél többen gyűjtsék szelektíven a hulladékot (Familyversum)
Klímavédelem tettekben
márc. 11
4:43
Az üzemanyagárak befolyásolták az inflációt (Familyversum)
Olcsóbb nyersanyagok
márc. 11
4:45
Csak a búza állta a sarat a nagy esések napján (Agrofórum)
Chicagóban a búza ára 1,1 százalékkal emelkedett, miközben a kukorica 0,3, a szójabab pedig 2,2 százalékot vesztett értékéből. Párizsban mind a négy fő gabonatermék kurzusa csökkent a kőolaj árának zuhanása miatti drámaian romló befektetői hangulatban.
márc. 11
4:45
Elektronikusan elérhető jegyzetek egyetemistáknak (Familyversum)
A cég weboldalán alacsony havidíjért elolvashatják a diákok azt a könyvet, amiért sorban állnának
márc. 11
4:47
Meghaladta a behozatal értékét a kivitel januárban (Familyversum)
Kedvező külkereskedelmi mérleg
márc. 11
4:51
Fiatalok jelentkezését várja a Ments meg egy kertet! programban az Agrárminisztérium (Familyversum)
Természetvédelem diákkortól
márc. 11
5:03
Rettenetes hírt kaptak a nyugdíjasok (Infostart)
A járandóságuk emelésénél csaknem másfélszer jobban drágultak az általuk fogyasztott termékek és szolgáltatások, átlagosan 4,5 százalékos infláció sújtja az időseket.
márc. 11
5:06
5 százalékkal bővült a román járműgyártás (ProfitLine)
Az első két hónapban 5,48 százalékkal nőtt Romániában a járműgyártás éves szinten - közölte kedden a romániai gépkocsigyártók egyesülete(Acarom).
márc. 11
5:06
Bővülőben a román autógyártás (Hírstart)
Az első két hónapban több mint 5 százalékkal bővült a román járműgyártás.
márc. 11
5:18
Az Abb és a Covariant partneri együttműködést kötött az integrált Mi-vel támogatott robotikai megoldások fejlesztésére (Márkamonitor)
Az ABB a Covariant mesterséges intelligencia (MI) alapú technológiájával felgyorsítja a térnyerését a forgalmazási és az e-kereskedelmi ágazatokban. A Covariant volt a nyertese annak a világméretű pályázatnak, amit az ABB azért írt ki, hogy vezető MI-partnert keressen az intelligens robotikai technológiák közös fejlesztéséhez.   Az ABB, mint az ipa
márc. 11
5:39
Nyílt bankolás - időnyereség (KKV Magazin)
A K&H Bank vállalkozói és vállalati ügyfelei a nyílt bankolás keretén belül Magyarországon elsőként csatlakozhattak a Számlázz.hu autokassza rendszerébe. Az indulás óta több mint 1000, jellemzően Közép-Magyarországon bejegyzett, a szolgáltató szektorban működő cég szinkronizálta K&H bankszámláját a szolgáltatással. Ezzel a cégek talán legnagyobb ré
márc. 11
5:42
Vége a jóvilágnak: így érinti a koronavírus a magyar hiteleseket (Pénzcentrum)
Pusztít a koronavírus, legalábbis ami a gazdasági hatásait illeti. A legtöbb ország kilátásai sorra romlanak, és a hatás előbb-utóbb itthon is érezhető lesz. Ha a pánik reálgazdasági jelleget ölt, akkor munkahelyek szűnhetnek meg...
márc. 11
5:45
Hamarosan jöhet az azonnali pénzvisszafizetés a vásárlásoknál (Startlap)
Egyre nagyobb teret nyer az online bankkártyás vásárlás, ennek köszönhetően a digitális fizetések további jelentős bővülésére lehet számítani - számol be a Pénzcentrum.
márc. 11
5:45
Hogyan készüljünk fel a levéltetvek elleni védekezésre? (Agrofórum)
D. Rozália kérdése: Tavaly szinte minden növényem levéltetves volt, összezsugorodtak leveleik. Hogyan készüljek fel, mikor érdemes ellenük védekezni?
márc. 11
5:48
Hamarosan jöhet az azonnali pénzvisszafizetés a vásárlásoknál (Hírstart)
Egyre nagyobb teret nyer az online bankkártyás vásárlás, ennek köszönhetően a digitális fizetések további jelentős bővülésére lehet számítani - számol be a Pénzcentrum.
márc. 11
5:51
Kórház a járvány közepén - így néz ki a Szent László (helyszíni fotók) (Menedzsment Fórum)
Luxus volt, amikor épült és luxust ígért a jövőre a kormány, de jelenleg siralmas állapotban van a koronavírus elleni harc központjának számító Szent László kórház.
márc. 11
5:54
Korrigáltak a nyersolajárak (AQUA)
Enyhült keddre a hétfői pánik a részvénypiacokon, amelyek zuhanórepülésbe váltottak a pénteken meghiúsult olajpiaci megállapodás miatt.
márc. 11
6:00
Ingoványos útra lép az Orbán-kormány, de nincs is más lehetősége (Portfolio)
Kifejezetten sötét képet vázolt fel kedden Orbán Viktor a világszerte terjedő koronavírus-járvány kapcsán: a miniszterelnök szerint hiú ábránd azt feltételezni, hogy rövidtávon elmúlik majd a vírus hatása. Emellett az idei és a jövő évi költségvetés áttervezéséről beszélt, illetve szóba hozta, hogy „sokmilliárd eurós” gazdaságélénkítő csomagokra le
márc. 11
6:06
A szélenergia átveheti az olaj és gáz helyét - Fordulat jöhet a beruházásoknál (NRGreport)
Az egyelőre alacsonyabb jövedelmezősége ellenére az offshore, vagyis tengeri szélenergia piaca egyre vonzóbb beruházási célterületté válik az egyre inkább teret nyerő dekarbonizációs célú energiaátmenet során új lehetőségeket kereső olajtársaságok számára is. A szélenergiában megvalósuló beruházások Európa, Kína és Dél-Ázsia bizonyos érett, jól meg
márc. 11
6:15
Olasz road movie – így lépett meg egy magyar család a vörös zónából (Privátbankár)
Akadálytalanul tért haza tegnap Orsolya és családja abból az országból, amelyet saját kormánya helyezett karantén alá hétfő este a koronavírus miatt. Miközben a távolból végigkövettük utazásukat, megtudtuk, hogyan változott meg az élet Olaszországban az elmúlt hetekben. Orsolya szerint nincs pánik, de sokan aggódnak a jövő miatt.
márc. 11
6:18
Olasz road movie – így lépett meg egy magyar család a vörös zónából (Hírstart)
Akadálytalanul tért haza tegnap Orsolya és családja abból az országból, amelyet saját kormánya helyezett karantén alá hétfő este a koronavírus miatt. Miközben a távolból végigkövettük utazásukat, megtudtuk, hogyan változott meg az élet Olaszországban az elmúlt hetekben. Orsolya szerint nincs pánik, de sokan aggódnak a jövő miatt.
márc. 11
6:18
A Café Pr és a Stratlog közösen újítja meg a Liszt Ferenc Kamarazenekar üzleti és kommunikációs stratégiáját (Márkamonitor)
A Café PR és a STRATLOG dolgozik a Liszt Ferenc Kamarazenekarral üzleti és kommunikációs stratégiájuk újratervezésén és arculatuk megújításán. A két cég közösen nyerte meg a kiírt közbeszerzési tendert. A komplex feladatok teljesítésében számos, részben a Café Csoporthoz tartozó alvállalkozó vesz részt.   A több mint 50 éves Liszt Ferenc Kamarazene
márc. 11
6:21
33 focipályányi fát végnak ki Paks 2 hídja miatt (24.hu)
Akár 50 milliárd forintot is felemészthet egy olyan híd építése, amit leginkább a sokak által megkérdőjelezett paksi bővítés indokol. A Paksot Kalocsával összekötő átkelő nem csak anyagiakban követel áldozatot.
márc. 11
6:36
Elfogadták Koszovó 2020-as költségvetési tervét (ProfitLine)
Késéssel ugyan, de kedden elfogadta a koszovói kormány az idei évre vonatkozó költségvetés tervezetét.
márc. 11
6:36
Ekkora zuhanás után érdemes már beszállni a tőzsdén? Elmondják a profik (Portfolio)
Hétfőn hatalmasat estek a vezető részvényindexek, a koronavírus globális terjedése mellett a befektetők a múlt heti OPEC+ találkozó után az olajár összeomlása miatt aggódtak. Profi befektetőket kérdeztünk meg arról, hogy mire számítanak most a piacokon, és érdemes-e már beszállni.
márc. 11
6:36
Tízezer fölé nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Olaszországban (Hírstart)
Meghaladta a tízezret a koronavírussal fertőzöttek száma Olaszországban, az elhunytak száma pedig 631-re emelkedett . Lombardiában már jobban van az a 38 éves férfi, akit "első betegként" tartanak számon, nála diagnosztizálták először a Covid 19-es vírust.
márc. 11
6:51
Nem várt dologgal is számolni kell a koronavírus miatt a cégeknek (Piac és Profit)
A vállalkozások Magyarországon is sorra vezetnek be intézkedéseket a koronavírus járvány megelőzése és enyhítése érdekében. A protokollok kialakításánál azonban kulcsfontosságú a kapcsolódó adatkezelési feladatok átgondolása a személyes jellegű információk biztonsága érdekében - hívja fel a figyelmet Vári Csaba, a Baker McKenzie adatvédelmi csoport
márc. 11
6:51
Beporzók Napja: mindannyian tehetünk a beporzók védelméért (Agrofórum)
A tenyésztett és vadon élő méhek állománya világszerte drasztikusan csökkent az elmúlt évtizedekben. Mivel kultúrnövényeink beporzását jórészt e rovarok végzik, egyedszámuk csökkenése jelentős élelmezési problémákat is felvethet. Az idén harmadszor életre hívott Beporzók Napja kiváló lehetőséget teremt annak áttekintésére, hogy mit tehetünk védelmü
márc. 11
7:00
Jó hír az autósoknak, újabb nagy árcsökkenés a kutakon (Portfolio)
Tovább csökkent az üzemanyagok ára a holtankoljak.hu szerint, a benzin literenkénti átlagára bruttó 7 forinttal 358 forintra csökkent, míg a gázolaj átlagára 6 forinttal 370 forintra mérséklődött.
márc. 11
7:00
Teljes egészében a MET Csoport irányítja a jövőben az E2 Hungary Zrt. működését (NRGreport)
A magyar versenyhivatal és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) egyaránt jóváhagyta,  hogy a MET Csoport egyedüli irányítást szerezzen a magyarországi energiaszolgáltató piac egyik meghatározó energiakereskedő cégében, az E2 Hungary Zrt.-ben, melyet a Magyar Telekommal közösen alapított. Megkeresésünkre a MET elmondta, hogy a d
márc. 11
7:03
Karácsony Gergely: Nem félek a népszerűtlenségtől (G7)
Nem zavarja, ha kigúnyolják a színházban, és ha Baán László nem beszélt volna ostobaságokat, a főpolgármester szerint talán nem lenne változtatási tilalom a Ligetben.
márc. 11
7:06
A koronavírus okozta félelmet használják ki a digitális bűnözők (ProfitLine)
A Sophos kiberbiztonsági szakértő egy új spam email támadást fedezett fel, amely a koronavírus fertőzés ( Covid-19) okozta félelmet használja ki egy kattintható dokumentum felajánlásával, mely elvileg egy óvintézkedéseket tartalmazó listát tartalmaz, amivel megakadályozható a fertőzés. Ám a dokumentum sajnos egy digitális fegyvert rejt. A Sophos sz
márc. 11
7:09
KKV-kra szabott szélturbinák (KKV Magazin)
Pár éven belül a kisvállalkozások számára is elérhetővé tenné a saját szélturbinák üzemeltetését, és ezzel energiaköltségeik csökkentését az önállóan működtethető szélturbinák fejlesztésével foglalkozó, magyar mérnökökből álló startup.
márc. 11
7:12
Teljes egészében a MET Csoport irányítja a jövőben az E2 Hungary Zrt. működését (NRGreport)
A magyar versenyhivatal és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) egyaránt jóváhagyta,  hogy a MET Csoport egyedüli irányítást szerezzen a magyarországi energiaszolgáltató piac egyik meghatározó energiakereskedő cégében, az E2 Hungary Zrt.-ben, melyet a Magyar Telekommal közösen alapított. Megkeresésünkre a MET elmondta, hogy a d
márc. 11
7:12
Az egészségügyi helyzet miatt szeptemberre halasztják a Cégek Éjszakáját (Márkamonitor)
Hosszú mérlegelést és a résztvevő vállalatokkal való egyeztetést követően a Cégek Éjszakája csapata úgy döntött, hogy az egészségügyi kockázatok miatt őszre halasztja az eredetileg április elejére tervezett eseményt. Az új időpont szeptember 24-e, ezen a napon tárulnak ki a cégek kapui, hogy a vállalatok megmutassák a potenciális munkavállalóknak,
márc. 11
7:18
Szinte eldőlt, ki lesz Donald Trump kihívója (Portfolio)
Joe Biden nyerte meg kedden a michigani előválasztást, és ezzel kommentátorok szerint jelentős lépést tett afelé, hogy ő legyen a Demokrata Párt elnökjelöltje a 2020-as amerikai elnökválasztáson. Barack Obama egykori alelnöke előzőleg megnyerte az előválasztást Mississippi és Missouri államban is.
márc. 11
7:24
Koronavírus: újabb magyar fertőzöttet találtak (Portfolio)
13-ra nőtt a Magyarországon diagnosztizált koronavírussal fertőzöttek száma, a Debrecenben élő brit férfi egy kontakjánál, egy magyar nőnél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19). A nő már napok óta a Szent László kórházban van elkülönítve.
márc. 11
7:24
Varga: A koronavírus-járványt a turisztikai és vendéglátószektor nagyon meg fogja szenvedni (Hírstart)
Elmondása szerint figyelemmel kísérik, hogy más országokban hogyan kezelik a vírus gazdasági hatásait.
márc. 11
7:24
Enyhe recesszióra készülnek a németek (AQUA)
.
márc. 11
7:36
215 ezer diákot ért el a Pénz7 (ProfitLine)
A 2020-as Pénz7 pénzügyi és vállalkozói témahét rekordmagas részvétellel zajlott le március első hetében. A tematikus iskola hetek a hónap második felében a digitális készségeket fejlesztő eseménysorozattal folytatódik - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kedden az MTI-vel.
márc. 11
7:42
Koronavírus: újabb magyar nőnél diagnosztizálták a kórt, már 13-an vannak (Pénzcentrum)
13-ra nőtt a Magyarországon diagnosztizált koronavírussal fertőzöttek száma, a Debrecenben élő brit férfi egy kontaktjánál, egy magyar nőnél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19). A nő már napok óta a Szent László...
márc. 11
7:42
Egyre kevesebb a hízó, de fogynak a szárnyasok is (AQUA)
Hiába a soha nem látott áremelkedés a sertéságazatban, piaci előnyüket nem az állományuk növelésére használják az állattartók. A sertéslétszám az elmúlt évben is tovább esett.

Keresés