2020. március 4. szerda

márc. 4
1:03
Csökkent az okostelefonok globális eladása (ProfitLine)
A tavalyi utolsó negyedévben 406,64 millió okostelefont értékesítettek világszerte, ami 0,4 százalékos csökkenés 2018 azonos időszakához képest.
márc. 4
1:09
Csökkent az okostelefonok globális eladása (Hírstart)
A tavalyi utolsó negyedévben 406,64 millió okostelefont értékesítettek világszerte, ami 0,4 százalékos csökkenés 2018 azonos időszakához képest.
márc. 4
1:51
A koronavírus tünetei már az autópiacon is megjelenhettek (Hírstart)
Februárban jelentősen, a naptárhatást is figyelembe véve mintegy 5 százalékkal kevesebb személyautót helyeztek forgalomba Magyarországon mind az új, mind az importált használt autók szegmensében 2019 februárjához képest. A jelenség első jele lehet a koronavíruspánik autópiaci begyűrűzésének.
márc. 4
2:09
Kapacitásbővítő beruházásról döntött a Kall Ingredients Kft. (ProfitLine)
Új termék piaci bevezetéséről, és az azt lehetővé tévő több mint hárommilliárd forintos fejlesztésről döntött az Opus Global Nyrt. leányvállalata, a Kall Ingredients Kft. - közölte a Opus Global és a Kall Ingredients kedden közös közleményben.
márc. 4
3:03
Jönnek a bértárgyalások az állami közszolgáltató vállalatoknál (ProfitLine)
A héten elkezdődhetnek a bértárgyalások az állami közszolgáltató vállalatoknál, miután a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter képviselője erre felhatalmazást adott a társaságok vezetői számára a kedden tartott egyeztetésen - közölte a Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetsége (Stratosz) az MTI-vel.
márc. 4
4:06
Vadvilágnap a fővárosi állatkertben (Familyversum)
Megújítják a Nemzeti Biodiverzitás Stratégiáját 2030-ig, mivel sok kutatás valósult meg az elmúlt időszakban, illetve a rendelkezésre álló adatbázisok is bővültek
márc. 4
4:09
Tavaly 12 százalékkal nőtt a díjbevétel a biztosítási szektorban (ProfitLine)
A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) tagjainak díjbevétele 1164 milliárd forint volt tavaly, 12 százalékkal több az előző évinél - derül ki a szövetség gyorsjelentéséből.
márc. 4
4:09
Itt mindig találhat babarát szállásokat (GazdaságPortál)
Amikor nyaralásról van szó, két táborra oszthatók a szülők. Vannak, akik arra esküsznek, hogy csak kisgyermek nélkül lehet elmenni, és egyrészt igazán kipihenni magukat, másrészt aktívan kihasználni az időt, és megismerni az üdülésük helyszínét. A másik csoport viszont az, akik el sem tudják képzelni azt, hogy csemetéjük nélkül utazzanak el valahov
márc. 4
4:10
Tízszázalékos ártöbbletet is jelenthetnek a felsőbb emeletek (Familyversum)
Egyre inkább számít a tájolás, és fontos tényező az elosztás is
márc. 4
4:12
Jogszerű az ágazati különadó (Familyversum)
A luxembourgi székhelyű bíróság szerint a különadó nem okozott hátrányos megkülönböztetést az adóalanyok között
márc. 4
4:14
Felgyorsulhat a kárenyhítés (Familyversum)
Az agrártárca több milliárd forintnyi állami támogatást nyújt a gazdáknak a tavalyi szélsőséges időjárás okozta károk miatt, és új pályázatok is megjelennek
márc. 4
4:16
Tanórán is megalapozhatók a tudatos pénzügyi döntések (Familyversum)
Varga Mihály a mindennapi életet megkönnyítő és biztonságosabbá tevő ismeretek iskolai elsajátítását a Nemzeti alaptanterv részévé tenné
márc. 4
4:18
Kissé magához tért a forint (Familyversum)
Kamatot csökkentett az amerikai jegybank a gazdaság élénkítéséért
márc. 4
4:22
György László: Magyarország növekedési bajnok az Európai Unióban, a teljesítményt az Európai Bizottság is elismeri (Familyversum)
Nemzetközi sikerű gazdaságpolitika
márc. 4
4:26
Ötven kis és közepes cég tizenötmilliárd forint támogatáshoz juthat idén a Magyar Multi Program keretében (Familyversum)
Cél a globális piactér
márc. 4
5:03
Elmarad a Lipcsei Könyvvásár (ProfitLine)
A koronavírus-járvány miatt elmarad a Lipcsei Könyvvásár, a német nyelvterület legnagyobb irodalmi közönségfesztiválja - jelentették be kedden a németországi nagyvárosban.
márc. 4
5:12
Előléptetés New Age Advertisingnál (Márkamonitor)
Lehoczky Dóra a Cinema City magyarországi media sales csapatánál médiaértékesítési menedzserből Médiaértékesítési Supervisor pozícióba lépett elő.   Lehoczky Dóra 2010 óta az NAA munkatársa. Feladatai közé tartozik a különböző szektorok – pl. telekommunikáció, szépség- és divatipar, gyógyszeripar, autóipar, turizmus – képviselőivel együttműködések,
márc. 4
5:42
15 milliárd forint támogatás (KKV Magazin)
A kormány kis- és középvállalkozások (kkv-k) fejlesztési stratégiájának talán legfontosabb zászlóshajója a Magyar multi program (Mmp), amelynek keretében 50 hazai kkv juthat csaknem 15 milliárd forint fejlesztési forráshoz idén
márc. 4
5:54
Ijesztő jövő vár a TikTok-generációra: ez a tudás értéktelen a munkaerőpiacon (Pénzcentrum)
Vajon a mai középiskolások, az úgynevezett "digitális bennszülöttek"  akik ki sem bújnak a mobiltelefonjaikból, rendelkeznek azokkal a digitális kompetenciákkal, melyekre szükségük lesz majd a munkaerőpiacon, ahová 5-10 éven belül kilépnek?...
márc. 4
5:54
Fogadjunk, hogy te sem kapod meg az átlagfizetést! Itt az igazság a magyar bérekről (Portfolio)
Le mernénk fogadni, hogy te sem kapod meg a KSH által számolt átlagkeresetet! Ha kellően sok (teljes munkaidőben foglalkoztatott) dolgozóval kötnénk erről fogadást, akkor bizony nagyon sokat nyernénk. A dolog mögött egy egyszerű összefüggés húzódik meg: az átlagmagyar valójában nem keresi meg az átlagkeresetet, mivel a mediánbér sokkal alacsonyabb.
márc. 4
5:54
A régi lesz az új tulajdonos (AQUA)
Már több mint négyezer hiteladós vásárolta vissza egy összegben a nemzeti eszközkezelőtől annak az ingatlannak a tulajdonjogát, amelyet a hitelválságban vesztett el.
márc. 4
6:03
Megkapta bizonyítványát Magyarország az Európai Bizottságtól (Infostart)
Nő a magyar gazdaság és bővül a foglalkoztatás, de sem az egészségügyre, sem az oktatásra nem költ annyit a magyar kormány, mint az uniós átlag - állapítja meg az Európai Bizottság Magyarországról kiadott országjelentése. Az egészségügyi kiadások 25 százalékát ugyanis a magyarok a saját zsebükből finanszírozzák, a tanárok fizetése pedig a béremelés
márc. 4
6:06
Koronavírus - Az EU 45 millió eurót biztosít a gyógyszerkutatásokhoz (ProfitLine)
Az Európai Unió Horizont 2020 nevű kutatási és innovációs programja keretében 45 millió euró (mintegy 14,8 milliárd forint) összegű finanszírozást biztosít új gyógyszerek kutatására irányuló kezdeményezésekhez - közölte az Európai Bizottság kedden.
márc. 4
6:09
Mire rákérdezett, miért nincs beosztva, kirúgták (24.hu)
A kölcsönzött dolgozóktól a legkönnyebb megszabadulni, amit a jelek szerint kihasználnak a Henkel körösladányi üzemében is.
márc. 4
6:12
Az Abb és a Microsoft mesterséges intelligenciára alapozott megoldással segíti a fenntartható élelmiszertermelést (Márkamonitor)
A Föld népességének növekedése miatt világszerte egyre sürgetőbb, hogy új és innovatív módszereket találjunk az emelkedő élelmiszerigény kielégítésére. Skandináviában az 1970 óta működő haltenyésztés jelentős iparággá fejlődött. A fenntartható lazactenyésztés terén vezető Norway Royal Salmon (NRS) évente közel 70 000 tonna lazacot értékesít. Ebből
márc. 4
6:15
Jól megbecsült ingatlanoktól szabadulna az MNV - az őszödi üdülő is eladó (Privátbankár)
Bankok által is kedvelt, régi, jól bevált értékbecslő partnereivel becsülteti fel ismét termőföldek, laktanyák, stadionok, kórházak, szállodák értékét az MNV, amely most is számos állami ingatlantól szeretne megszabadulni. Milliárdokért a balatonőszödi kormányüdülő is eladó.
márc. 4
6:18
Újjászervezik az Utasellátót (AQUA)
Nagyobb feladat vár a nemzeti vasúttársaság szolgáltatásaiban a hálókocsikra és az étkezőkocsikra, ezért a Máv-Start visszaszervezi saját hatáskörbe az üzemeltetést – közölte a cég egyik vezetője.
márc. 4
6:36
Az európai emberek szerint szigorúbb környezetvédelmi szabályokra lenne szükség (ProfitLine)
Szigorúbb közös európai környezetvédelmi jogszabályokat tart szükségesnek az európaiak legtöbbje, 83 százaléka, Magyarországon a megkérdezettek 89 százaléka - derült ki az Európai Bizottság kedden közzétett, környezetvédelemmel összefüggésben készített felméréséből.
márc. 4
6:39
Pánik tört ki a hazai autópiacon (Infostart)
Februárban jelentősen, a naptárhatást is figyelembe véve mintegy 5 százalékkal kevesebb személyautót helyeztek forgalomba Magyarországon mind az új, mind az importált használt autók szegmensében 2019 februárjához képest. A jelenség első jele lehet a koronavíruspánik autópiaci begyűrűzésének.
márc. 4
6:42
Ennél furcsább elektromos autót még nem láttunk (NRGreport)
Gordon Murray általában luxusautókat és Formula-1 versenyautókat tervez, de most megálmodott egy nagyon furcsa kis szerkezetet is: egy extrakönnyű, elektromos, önvezető autót, ami úgy néz ki, mintha egy Kinder tojásban találták volna.
márc. 4
7:00
Nagyon jó hír az autósoknak, hatalmasat csökkent az üzemanyagok ára (Portfolio)
Nagyot csökkent az üzemanyagok ára a holtankoljak.hu szerint, a benzin átlagára 9 forinttal 374 forintra csökkent, míg a gázolaj átlagára 9 forinttal 384 forintra mérséklődött.
márc. 4
7:00
Kevesebb lesz idén a pulykahús (Hírstart)
A kiesés mértékét a félév végén lehet majd látni.
márc. 4
7:00
Tömegesen mondják le a budapesti szállásfoglalásokat a koronavírus miatt (G7)
Több szállásadónál 50 százalékkal csökkentek a foglalások, bár olyanok is vannak, akik nem érzékelnek még visszaesést. Budapesten kívül egyelőre minden rendben.
márc. 4
7:12
Az otthonoknak nem jár segítség a kormánytól (Üzlet és Utazás)
Magára hagyta a kormány a korszerűsítésre szoruló „Kádár-kockák” és a társasházak lakóit: nem kapnak támogatást.
márc. 4
7:12
Fokozott ellenőrzéseket tart az adóhivatal (Hírstart)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) 2020-ban is elsődleges feladata az adóelkerüléssel kivont adóösszegek biztosítása, és a jogszerű vámösszegek beszedése.
márc. 4
7:15
Kevesebb lesz idén a pulykahús (24.hu)
A kiesés mértékét a félév végén lehet majd látni.
márc. 4
7:18
Áfacsökkentést kér a pálinka lobbi (Portfolio)
Mintegy 60 százalékkal esett vissza tavaly a pálinka kereskedelmi forgalma a népegészségügyi termékadó (neta) bevezetésének hatására, az ágazat stabilitásának megőrzése érdekében a Magyar Pálinka Lovagrend a szakmai szervezetek támogatásának megszerzését követően szorgalmazná a Pénzügyminisztériumnál (PM) a termék általános forgalmi adójának (áfa)
márc. 4
7:18
Áfacsökkentést kér a pálinka lobbi (Hírstart)
Mintegy 60 százalékkal esett vissza tavaly a pálinka kereskedelmi forgalma a népegészségügyi termékadó (neta) bevezetésének hatására, az ágazat stabilitásának megőrzése érdekében a Magyar Pálinka Lovagrend a szakmai szervezetek támogatásának megszerzését követően szorgalmazná a Pénzügyminisztériumnál (PM) a termék általános forgalmi adójának (áfa)
márc. 4
7:18
Idén kevesebb lesz a pulykahús (AQUA)
Kevesebb lesz idén a pulykahús – értesült szerdai száma szerint a Világgazdaság, amelynek Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács elnök-igazgatója nyilatkozott a témáról.
márc. 4
7:18
Országos premieráradattal indítja a tavaszt az Axn, a Viasat6 és a Sony Max (Márkamonitor)
Összesen 11 országos premierrel indítja a tavaszt az AXN, a VIASAT6 és a Sony Max. Kedvenc sorozataink új évadai rengeteg izgalmas kalanddal és új karakterrel várnak minket a képernyők elé. Bűnügyekben és akcióban, valamint gasztronómiai különlegességekben és közös nevetésekben márciusban sem lesz hiány a Sony Pictures Television (SPT) csatornáin.
márc. 4
7:24
Amerikai elnökválasztás: Biden délen nyert, Sanders nyugaton (Portfolio)
Joe Biden volt alelnök hét tagállamban is győzött a demokraták elnöjelölt-választása szempontjából kiemelkedő fontosságú szuperkedden, két óriás tagállamot, Taxast és Kaliforniát (több kisebb mellett) viszont Bernie Sanders húzta be.
márc. 4
7:30
Kevesebb lesz idén a pulykahús (Hírstart)
A januári madárinfluenza miatt 160 ezer állatot kellett leölni.
márc. 4
7:42
Erősödik az igény a falusi csokra (AQUA)
Többségükben ingatlanvásárlásra és annak felújítására vették fel a falusi csokot a családok a támogatás első időszakában, vagyis sokan költöztek a támogatás segítségével.
márc. 4
7:48
Brutálisat zuhant a magyar pálinkafogyasztás (24.hu)
27 százalékról 5 százalékra csökkentenék az áfát a probléma megoldása érdekében.
márc. 4
7:51
Készülhetnek a cégek: többször és hatékonyabban ellenőriz a NAV (Piac és Profit)
Jelentős változáson megy keresztül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), ami hosszútávon akár azt is eredményezheti, hogy a szervezet néhány éven belül valós időben, folyamatosan tud ellenőrizni minden hazai adózót. A technológiai fejlesztések révén felhalmozódó adatokat tudatosan használja a szervezet, így egyre kevesebb az ellenőrzés, és egyre bizt
márc. 4
7:54
Nem lesz hiány az élelmiszerek ellátottságában (AQUA)
.
márc. 4
7:54
Hat hetes csúcson is járt a szójabab árjegyzése (Agrofórum)
Bár végül enyhe mínuszba fordult a szójabab kereskedése, napközben másfél hónapos csúcson is kötöttek üzletet. A kukorica ára 0,8 százalékkal csökkent, miközben a búza csaknem egy százalékkal drágult Chicagóban. A pluszok Európába is megérkeztek.
márc. 4
8:00
Amire mindannyian vágyunk: csúszás nélküli, olcsó és kiváló minőségű kivitelezés (Portfolio)
Minél jobb a tervezés, annál olcsóbb, gyorsabb, pontosabb a kivitelezés, ami a sor végén nemcsak a projektek tervezőit, fejlesztőit és építtetőit fogja befolyásolni, hanem mindenkit, aki lakik, dolgozik, vagy használja az adott épületet, építményt. Ezért sem mindegy, hogy miként kezeljük az építőipar digitalizáltságának a kérdését, amiben egyértelm
márc. 4
8:00
Idén kevesebb lesz a pulykahús (Hírstart)
Kevesebb lesz idén a pulykahús – értesült szerdai száma szerint a Világgazdaság, amelynek Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács elnök-igazgatója nyilatkozott a témáról.
márc. 4
8:02
Készülhetnek a cégek: többször és hatékonyabban ellenőriz a NAV (Hírstart)
Jelentős változáson megy keresztül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), ami hosszútávon akár azt is eredményezheti, hogy a szervezet néhány éven belül valós időben, folyamatosan tud ellenőrizni minden hazai adózót. A technológiai fejlesztések révén felhalmozódó adatokat tudatosan használja a szervezet, így egyre kevesebb az ellenőrzés, és egyre bizt

Keresés