2020. március 4. szerda

márc. 4
0:03
Amióta kinevezték az Emmi 22 éves helyettes államtitkárát, szinte képtelenség interjúra bírni (168 Óra Online)
Január 8-tól hivatalosan is Rácz Zsófia a család- és ifjúságügyekért felelős helyettes államtitkár, Novák Katalin 22 éves helyettesének kell meghallania a fiatalok hangját, álláspontját és véleményét, majd azokat továbbítani a döntéshozó fórumokhoz. Ám – mint az Index írja – január 8-a óta
márc. 4
0:03
Emmi: Mintegy százötvenen dolgoztak a Nemzeti alaptanterven (Magyar Hírlap)
„Ismét valótlan információkkal próbálják az ellenzéki médiumok félrevezetni az embereket”
márc. 4
0:06
Előválasztás: hamarosan kiderül, ki lehet Trump demokrata kihívója (Blikk)
Felpörgött a demokrata elnökjelölti verseny: egyszerre 14 államban tartottak előválasztást, amelynek eredménye ma hajnalban várható.
márc. 4
0:07
Feltérképezik a Budapesten is járt milánói diáklányok útját, ahol pedig tartózkodtak, azt a helyet fertőtlenítik (168 Óra Online)
Magyarországon is járt az elmúlt napokban az a két fiatal diáklány, akiknél koronavírust mutattak ki a cseh laboratóriumi vizsgálatok – írtuk meg délelőtt. Az észak-olaszországi Milánóban tanuló amerikai és ecuadori egyetemisták február 24-én érkeztek Milánóból Bécsbe, ahonnan később Budapestre utaztak. Brünnön keresztül Prágába mentek, ahol az Air
márc. 4
0:09
Koronavírus: pánikkeltésből ötös az ellenzék (Lokál)
A jobbikos Magyar Zoltán sunyi célzásokat tett arra, hogy ha van állami élelmiszetartalék, azt eldugták és nem kommunikálják. Arató Gergely és pártja, a DK szerint a legfontosabb, hogy a karanténba küldöttek fizetést kapjanak. Az ellenzék nem csak téved, hanem szándékosan pánikot kelt.
márc. 4
0:10
Tengerbe fulladt egy szíriai menekült (Blikk)
A tengeren érkező menekültekkel szemben is keményen fellépnek a görög hatóságok.
márc. 4
0:11
Korlátozásokat vezetett be a Tesco, kevesebb élelmiszert lehet tőlük rendelni (168 Óra Online)
Az Index olvasói jelezték, hogy megváltozhattak az online rendelési feltételek a Tescónál, mert sok termékből - főként az élelmiszerekből - nem lehet annyit rendelni, mint a koronavírus okozta járvány európai megjelenése előtt lehetett.
márc. 4
0:13
Gyurcsány bedarálja az MSZP-t és a Jobbikot (Lokál)
Gyurcsány Ferenc pártja a DK tovább dagad, míg a Jobbik egyre csak fogyatkozik. A bukott miniszterelnök hétfőn az ATV-ben jelentette be, hogy jelenleg folyamatban van az MSZP három komplett vidéki szervezetének a csatlakozása a DK-hoz.
márc. 4
0:14
Figyelem, ezt az állateledelt hívták vissza! Ha ilyet vett a kedvencének, semmiképp se adjon neki belőle (Blikk)
A Nébih túl magas cinktartalom miatt hívta vissza a Happy Cat Adult Sterilised Cat Atlantik-Lachs (Happy Cat atlanti- óceáni lazac felnőtt, ivartalanított macskáknak) nevű macskaeledelt – írja az élelmiszerbiztonsági hivatal a honlapján.
márc. 4
0:15
Magyarország jobban teljesít: 157 százalékkal nőtt a vendégmunkások száma (168 Óra Online)
Özönlenek Magyarországra a vendégmunkások: a tavalyi év utolsó négy hónapjában 157 százalékkal nőtt a munkavállalási céllal érkező külföldiek száma – írja az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) adatai alapján az Mfor.
márc. 4
0:17
Karácsony semmit sem tesz a klímavédelemért (Lokál)
A baloldal csak beszél a klímavédelemről, de nem cselekszik – mondta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára annak kapcsán, hogy míg a kormány nyolcpontos klímavédelmi akciótervet hirdetett, addig például Karácsony Gergely „klímavészhelyzete” csupán egy üres lózung.
márc. 4
0:18
Koronavírus: eddig 170 mintát vizsgáltak meg, mind negatív lett (Blikk)
Koronavírus-fertőzés gyanúja esetén minden mintát a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) budapesti központi laboratóriumában vizsgálnak, függetlenül attól, hogy a potenciális beteg az ország melyik kórházában fekszik – tájékoztatta az NNK kedden az MTI-t.
márc. 4
0:21
Megható búcsú a buszvezetőtől (Lokál)
Méltó módon köszöntek el Apáthy István László nyugdíjba vonuló buszvezetőtől kollégái 17 évnyi BKV-s pályafutása után. A férfi munkatársai ugyanis saját feliratú busszal búcsúztatták Pistát.
márc. 4
0:22
Mindkét futópályát lezárják Ferihegyen, ezért! (Blikk)
Karbantartás és fejlesztés miatt lezárja a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője mindkét futópályát tavasszal, de a korábbi gyakorlathoz képest a lezárás rövidebb ideig tart majd.
márc. 4
0:26
Aggódva várja, míg vissza nem térnek a feladatból – Az állomás kutyája dobja fel az ajkai tűzoltók mindennapjait (Blikk)
Minden egyes nap az ajtóban várja aggódó tekintettel és lelkes farokcsóválással az ajkai tűzoltóság lánglovagjait az állomás saját kutyája.
márc. 4
0:30
Koronavírus: adománygyűjtést hirdetett a Magyar Vöröskereszt (Blikk)
Adománygyűjtést hirdetett a koronavírus-járványra felkészülés támogatására a Magyar Vöröskereszt – közölte a szervezet kedden az MTI-vel.
márc. 4
0:34
Jelentős változás tapasztalható a Tescónál a koronavírus miatt (Blikk)
Az index.hu olvasói vették észre, hogy a Tescónál megváltozhattak az online rendelési feltételek: sok termékből nem lehet annyit rendelni, mint a koronavírus megjelenése előtt.
márc. 4
0:38
Gyanútlan autósokra dobált dinnyéket és köveket két fiatal, ennyit kaphatnak a bíróságon (Blikk)
2018 nyarán a két fiú kicsit sem mókás szórakozást talált ki magának: három napon keresztül autókat dobáltak dinnyével és kövekkel – számolt be a Tények.
márc. 4
0:39
Üzent a Jobbik a szakadároknak: Nem lehetnek közös ellenzéki jelöltek (Hírstart)
A Jobbik elnöksége bejelentette, hogy nem támogatják azokat 2022-ben, akik otthagyták a frakciót.
márc. 4
0:42
Teljesen összetörte a családot a tragédia: végső nyugalomra helyezték a két kislányt, akik a kecskeméti vonatbalesetben vesztették életüket (Blikk)
Eltemették a kecskeméti vonatbalesetben meghalt két kislányt, akiknek a nagymamája a tilos jelzés ellenére hajtott rá a sínekre.
márc. 4
1:09
Koronavírus: korlátozásokat vezetett be a Tesco az online rendeléseknél (Hírstart)
Megváltoztak a rendelési felvételek, most több termékből - főként élelmiszerekből - legfeljebb hat darabot lehet rendelni.
márc. 4
2:15
Megható búcsú a buszvezetőtől (Hírstart)
Méltó módon köszöntek el Apáthy István László nyugdíjba vonuló buszvezetőtől kollégái 17 évnyi BKV-s pályafutása után. A férfi munkatársai ugyanis saját feliratú busszal búcsúztatták Pistát.
márc. 4
2:39
Gyurcsány bedarálja az MSZP-t és a Jobbikot (Hírstart)
Gyurcsány Ferenc pártja a DK tovább dagad, míg a Jobbik egyre csak fogyatkozik. A bukott miniszterelnök hétfőn az ATV-ben jelentette be, hogy jelenleg folyamatban van az MSZP három komplett vidéki szervezetének a csatlakozása a DK-hoz.
márc. 4
3:06
Sok szakon már most számolhattok ezekkel ponthatárokkal - mutatjuk az előzetes ponthatárokat (Eduline)
A felvételi időszakhoz szorosan hozzátartozik, hogy az érettségire készülő diákok - változó rendszerességgel ugyan -, de a felvételi pontjaikat számolgatják. De mennyi is az a bizonyos szükséges pontszám? Mutatjuk az előzetes ponthatárokat.
márc. 4
3:36
Rengeteg helyen járhattak Budapesten a koronavírusos egyetemisták, bárhol fertőzhettek a városon belül (Blikk)
Budapesten is járt az a két fiatal diáklány, akiknél koronavírust mutattak ki a cseh laboratóriumi vizsgálatok.
márc. 4
3:57
Koronavírus – Minden mintát az NNK központi laboratóriumában vizsgálnak (Hírstart)
Koronavírus-fertőzés gyanúja esetén minden mintát a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) budapesti központi laboratóriumában vizsgálnak, függetlenül attól, hogy a potenciális beteg az ország melyik kórházában fekszik – tájékoztatta az NNK kedden az MTI-t. A közlemény szerint a vizsgálat a minta beérkezésétől számítva néhány órát vesz igénybe. Mind
márc. 4
4:06
Félév közben is igényelhettek diákhitelt? Fontos kérdésre válaszolunk (Eduline)
Az első hónap után úgy látjátok, hogy több pénzre lenne szükségetek, ezért diákhitelt igényelnétek? Erre tanév közben is van lehetőségetek. Mutatjuk a részleteket.
márc. 4
4:30
Egy bűnszövetség újabb tagja rendőrkézen (Police)
Egy bűnszövetség újabb tagja rendőrkézen Békés Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 03. 04., sze - 04:03 A Békés megyei rendőrök Borsod megyében elfogtak egy férfit, aki a gyanú szerint társaival közüzemi szolgáltatók munkatársának adta ki magát és nyolc megye tizenöt településén idősektől vitték el a megtakarított pénzüket.
márc. 4
4:36
Nem fukarkodtak a szavakkal: ennyi írásbeli kérdést tettek fel tavaly a honatyák – Gréczy Zsolt újabb rekordot döntött (Blikk)
Noha a két választás miatt a parlamenti munka némileg háttérbe szorult tavaly, a képviselők így sem tétlenkedtek az országgyűlésben a több mint 383 órányi ülésezés során.
márc. 4
4:42
„A kormánypártoknak van üzenetük a fiatalok számára” (Magyar Hírlap)
A Fidelitas helyénvalónak tartja a NAT melletti kiállást, mivel a magyarság megmaradása szempontjából létfontosságú, hogy az új generációk megfelelő és valóságon alapuló történelemtudattal, honismerettel rendelkezzenek
márc. 4
4:45
Benkő Tibor: A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program életpályát vázol fel a fiataloknak (Hírstart)
A miniszter a koronavírus-járvánnyal összefüggésben kérdésre válaszolva hangsúlyozta: olyan veszélyforrásról van szó, amelyre mindenképpen készülni kell.
márc. 4
4:45
Gyakorlatiasan az 5 másodperces átutalásról (NLC)
Március 2-án elindult az Azonnali Fizetések Rendszere (AFR) a mobilszám, e-mail cím vagy adószám, adóazonosító jel segítségével indított utalás lehetőségével együtt: mi ez, és hogyan is működik? Banki szakértő adott magyarázatot.
márc. 4
4:48
A megszűnés szélére került a Jobbik (Magyar Hírlap)
A kilépési hullám mögött egyértelműen a Gyurcsánnyal történő szövetségkötés, a jobboldali értékrendvesztés, illetve a Jakab-féle kör kíméletlen, bolsevista leszámolásai állnak
márc. 4
4:52
LMBTQI-lobbi Ferencvárosban (Magyar Hírlap)
Szexuális kisebbségi tréningek Baranyi kerületében
márc. 4
4:54
Orbánék tanfelügyelője szerint az iskola nem a gyerekekért van (Ez a lényeg)
A szélsőjobbos irodalomtörténész, Takaró Mihály kormánylapban próbálta megmagyarázni a bizonyítványt a fideszes NAT-ról. Nem sikerült neki.
márc. 4
4:56
Nyolc elítélt kapott kegyelmet (Magyar Hírlap)
Félezer kérelmező fordult az államfőhöz
márc. 4
5:00
Tíz összeférhetetlenségi ügy (Magyar Hírlap)
A pénzügyi főpolgármester-helyettes is érintettje az eljárásnak
márc. 4
5:06
Újabb fontos határidő közeleg: már lehet jelentkezni pedagógusminősítésre (Eduline)
Már lehet jelentkezni a 2021-es pedagógusminősítésre, elérhető a jelentkezési lap és a fontos tudnivalók.
márc. 4
5:12
A DK-csáberő rabja az MSZP (Magyar Hírlap)
A szocialisták pártigazgatója köszönetet mondott Gyurcsánynak a heroikus küzdelemért, hogy visszatartja a Demokratikus Koalícióba igyekvő alapszervezeteik tagjait
márc. 4
5:17
Még ma is falakba ütközik a megváltozott munkaképességűek elfogadása? (ATV)
A különféle szupermarketek, de már a kisebb cégek is egyre nagyobb számban alkalmaznak csökkent munkaképességű embereket. Ennek ellenére még ma is van nagyjából 150 ezer olyan megváltozott munkaképességű ember, aki bár tudna dolgozni, még sincs állása.
márc. 4
5:36
Megszűnt a félpályás útlezárás a 47-es számú főúton (Police)
Megszűnt a félpályás útlezárás a 47-es számú főútonHajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 03. 04., sze - 05:19 A rendőrök feloldották a forgalomkorlátozást Darvason.
márc. 4
5:48
Új riválist kapott Mészáros Lőrinc a hévízi hotelbizniszben (Menedzsment Fórum)
A Horn-kormány titkosszolgálati miniszterével üzletelő új tulajdonosa van a hévízi Hotel Aquamarinnak, melyet a fideszes önkormányzat adhatott el 1,5 milliárd forintért. Éder Zoltán új szereplő a szállodapiacon, eddig leginkább árufuvarozással foglalkozott egyéni vállalkozóként.
márc. 4
5:48
Lezárják a kifutópályákat Ferihegyen (Infostart)
A biztonságos és hatékony üzemelés biztosítása érdekében a Budapest Airport a nyári csúcsidőszak előtt karbantartási és fejlesztési munkákat végez a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér futópályáin.
márc. 4
5:48
A Fidesz 5 főbűne Zalában (Ez a lényeg)
A Fidesz zalai csicskái az elmúlt évek során teljesen kiszolgáltatták a településeket Orbánnak és bandájának. Összeszedtük a helyi fideszesek 5 legnagyobb bűnét, amit elkövettek a helyiek ellen.
márc. 4
5:54
Akár hónapokba telhet, hogy észrevegyük: átvertek minket (ATV)
Bár a csalások száma minden bizonnyal meg fog jelenni az azonnali átutalások rendszerében, a kiberbiztonsági szakértő szerint a bankok biztonsági rendszere jól fog vizsgázni.
márc. 4
5:54
Ismét emelkedhet a születési ráta (Magyar Nemzet)
Kiugró adatnak számít, hogy tavaly decemberben több mint nyolc százalékkal emelkedett a születések száma – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Kamarás Ferenc demográfus.
márc. 4
6:00
Feketepiac épül az óriáshalak kereskedelmére (Magyar Nemzet)
Egyes horgászok és vállalkozók kifejezetten arra szakosodtak, hogy méretes halakat lopjanak ki természetes vizekből. A tíz kilogramm fölötti testtömegű halak tenyésztésével senki nem foglalkozik az országban.
márc. 4
6:06
Budapesti baleseti összesítő (Police)
Budapesti baleseti összesítő Budapesti Rendőr-főkapitányság2020. 03. 04., sze - 06:00
márc. 4
6:06
Új kerettanterv: mi a helyzet a testneveléssel? (Eduline)
Az új Nemzeti alaptanterv már egy hónapja megosztó téma. Az elmúlt időszakban számos szakmai szervezet, iskola és még diákok is tiltakoztak a bevezetés ellen. Nemrég megjelentek a kerettantervek is, melyek sokakban még több kérdést vetnek fel. Megnéztük, hogy hogyan alakult a testnevelés tantárgy felépítése az új kerettanterv szerint.
márc. 4
6:24
Egyeztetne az átlépésekről Horváth Gyurcsánnyal (Magyar Nemzet)
Az Mszp két fővárosi polgármestere már átigazolt a Dk-hoz, és folyamatban van három komplett szocialista vidéki szervezet csatlakozása is.

Keresés