2020. március 4. szerda

márc. 4
0:03
Amióta kinevezték az Emmi 22 éves helyettes államtitkárát, szinte képtelenség interjúra bírni (168 Óra Online)
Január 8-tól hivatalosan is Rácz Zsófia a család- és ifjúságügyekért felelős helyettes államtitkár, Novák Katalin 22 éves helyettesének kell meghallania a fiatalok hangját, álláspontját és véleményét, majd azokat továbbítani a döntéshozó fórumokhoz. Ám – mint az Index írja – január 8-a óta
márc. 4
0:06
Előválasztás: hamarosan kiderül, ki lehet Trump demokrata kihívója (Blikk)
Felpörgött a demokrata elnökjelölti verseny: egyszerre 14 államban tartottak előválasztást, amelynek eredménye ma hajnalban várható.
márc. 4
0:07
Feltérképezik a Budapesten is járt milánói diáklányok útját, ahol pedig tartózkodtak, azt a helyet fertőtlenítik (168 Óra Online)
Magyarországon is járt az elmúlt napokban az a két fiatal diáklány, akiknél koronavírust mutattak ki a cseh laboratóriumi vizsgálatok – írtuk meg délelőtt. Az észak-olaszországi Milánóban tanuló amerikai és ecuadori egyetemisták február 24-én érkeztek Milánóból Bécsbe, ahonnan később Budapestre utaztak. Brünnön keresztül Prágába mentek, ahol az Air
márc. 4
0:10
Tengerbe fulladt egy szíriai menekült (Blikk)
A tengeren érkező menekültekkel szemben is keményen fellépnek a görög hatóságok.
márc. 4
0:11
Korlátozásokat vezetett be a Tesco, kevesebb élelmiszert lehet tőlük rendelni (168 Óra Online)
Az Index olvasói jelezték, hogy megváltozhattak az online rendelési feltételek a Tescónál, mert sok termékből - főként az élelmiszerekből - nem lehet annyit rendelni, mint a koronavírus okozta járvány európai megjelenése előtt lehetett.
márc. 4
0:14
Figyelem, ezt az állateledelt hívták vissza! Ha ilyet vett a kedvencének, semmiképp se adjon neki belőle (Blikk)
A Nébih túl magas cinktartalom miatt hívta vissza a Happy Cat Adult Sterilised Cat Atlantik-Lachs (Happy Cat atlanti- óceáni lazac felnőtt, ivartalanított macskáknak) nevű macskaeledelt – írja az élelmiszerbiztonsági hivatal a honlapján.
márc. 4
0:15
Magyarország jobban teljesít: 157 százalékkal nőtt a vendégmunkások száma (168 Óra Online)
Özönlenek Magyarországra a vendégmunkások: a tavalyi év utolsó négy hónapjában 157 százalékkal nőtt a munkavállalási céllal érkező külföldiek száma – írja az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) adatai alapján az Mfor.
márc. 4
0:18
Koronavírus: eddig 170 mintát vizsgáltak meg, mind negatív lett (Blikk)
Koronavírus-fertőzés gyanúja esetén minden mintát a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) budapesti központi laboratóriumában vizsgálnak, függetlenül attól, hogy a potenciális beteg az ország melyik kórházában fekszik – tájékoztatta az NNK kedden az MTI-t.
márc. 4
0:22
Mindkét futópályát lezárják Ferihegyen, ezért! (Blikk)
Karbantartás és fejlesztés miatt lezárja a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője mindkét futópályát tavasszal, de a korábbi gyakorlathoz képest a lezárás rövidebb ideig tart majd.
márc. 4
0:26
Aggódva várja, míg vissza nem térnek a feladatból – Az állomás kutyája dobja fel az ajkai tűzoltók mindennapjait (Blikk)
Minden egyes nap az ajtóban várja aggódó tekintettel és lelkes farokcsóválással az ajkai tűzoltóság lánglovagjait az állomás saját kutyája.
márc. 4
0:30
Koronavírus: adománygyűjtést hirdetett a Magyar Vöröskereszt (Blikk)
Adománygyűjtést hirdetett a koronavírus-járványra felkészülés támogatására a Magyar Vöröskereszt – közölte a szervezet kedden az MTI-vel.
márc. 4
0:34
Jelentős változás tapasztalható a Tescónál a koronavírus miatt (Blikk)
Az index.hu olvasói vették észre, hogy a Tescónál megváltozhattak az online rendelési feltételek: sok termékből nem lehet annyit rendelni, mint a koronavírus megjelenése előtt.
márc. 4
0:38
Gyanútlan autósokra dobált dinnyéket és köveket két fiatal, ennyit kaphatnak a bíróságon (Blikk)
2018 nyarán a két fiú kicsit sem mókás szórakozást talált ki magának: három napon keresztül autókat dobáltak dinnyével és kövekkel – számolt be a Tények.
márc. 4
0:39
Üzent a Jobbik a szakadároknak: Nem lehetnek közös ellenzéki jelöltek (Hírstart)
A Jobbik elnöksége bejelentette, hogy nem támogatják azokat 2022-ben, akik otthagyták a frakciót.
márc. 4
0:42
Teljesen összetörte a családot a tragédia: végső nyugalomra helyezték a két kislányt, akik a kecskeméti vonatbalesetben vesztették életüket (Blikk)
Eltemették a kecskeméti vonatbalesetben meghalt két kislányt, akiknek a nagymamája a tilos jelzés ellenére hajtott rá a sínekre.
márc. 4
1:09
Koronavírus: korlátozásokat vezetett be a Tesco az online rendeléseknél (Hírstart)
Megváltoztak a rendelési felvételek, most több termékből - főként élelmiszerekből - legfeljebb hat darabot lehet rendelni.
márc. 4
2:15
Megható búcsú a buszvezetőtől (Hírstart)
Méltó módon köszöntek el Apáthy István László nyugdíjba vonuló buszvezetőtől kollégái 17 évnyi BKV-s pályafutása után. A férfi munkatársai ugyanis saját feliratú busszal búcsúztatták Pistát.
márc. 4
2:39
Gyurcsány bedarálja az MSZP-t és a Jobbikot (Hírstart)
Gyurcsány Ferenc pártja a DK tovább dagad, míg a Jobbik egyre csak fogyatkozik. A bukott miniszterelnök hétfőn az ATV-ben jelentette be, hogy jelenleg folyamatban van az MSZP három komplett vidéki szervezetének a csatlakozása a DK-hoz.
márc. 4
3:36
Rengeteg helyen járhattak Budapesten a koronavírusos egyetemisták, bárhol fertőzhettek a városon belül (Blikk)
Budapesten is járt az a két fiatal diáklány, akiknél koronavírust mutattak ki a cseh laboratóriumi vizsgálatok.
márc. 4
3:57
Koronavírus – Minden mintát az NNK központi laboratóriumában vizsgálnak (Hírstart)
Koronavírus-fertőzés gyanúja esetén minden mintát a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) budapesti központi laboratóriumában vizsgálnak, függetlenül attól, hogy a potenciális beteg az ország melyik kórházában fekszik – tájékoztatta az NNK kedden az MTI-t. A közlemény szerint a vizsgálat a minta beérkezésétől számítva néhány órát vesz igénybe. Mind
márc. 4
4:36
Nem fukarkodtak a szavakkal: ennyi írásbeli kérdést tettek fel tavaly a honatyák – Gréczy Zsolt újabb rekordot döntött (Blikk)
Noha a két választás miatt a parlamenti munka némileg háttérbe szorult tavaly, a képviselők így sem tétlenkedtek az országgyűlésben a több mint 383 órányi ülésezés során.
márc. 4
4:45
Benkő Tibor: A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program életpályát vázol fel a fiataloknak (Hírstart)
A miniszter a koronavírus-járvánnyal összefüggésben kérdésre válaszolva hangsúlyozta: olyan veszélyforrásról van szó, amelyre mindenképpen készülni kell.
márc. 4
4:45
Gyakorlatiasan az 5 másodperces átutalásról (NLC)
Március 2-án elindult az Azonnali Fizetések Rendszere (AFR) a mobilszám, e-mail cím vagy adószám, adóazonosító jel segítségével indított utalás lehetőségével együtt: mi ez, és hogyan is működik? Banki szakértő adott magyarázatot.
márc. 4
4:54
Orbánék tanfelügyelője szerint az iskola nem a gyerekekért van (Ez a lényeg)
A szélsőjobbos irodalomtörténész, Takaró Mihály kormánylapban próbálta megmagyarázni a bizonyítványt a fideszes NAT-ról. Nem sikerült neki.
márc. 4
5:17
Még ma is falakba ütközik a megváltozott munkaképességűek elfogadása? (ATV)
A különféle szupermarketek, de már a kisebb cégek is egyre nagyobb számban alkalmaznak csökkent munkaképességű embereket. Ennek ellenére még ma is van nagyjából 150 ezer olyan megváltozott munkaképességű ember, aki bár tudna dolgozni, még sincs állása.
márc. 4
5:45
Ezért lehet torlódásra számítani ma Csepelen (Ripost)
A fél pályát lezárták ezen az útszakaszon. Aki teheti, kerülje el!
márc. 4
5:48
Új riválist kapott Mészáros Lőrinc a hévízi hotelbizniszben (Menedzsment Fórum)
A Horn-kormány titkosszolgálati miniszterével üzletelő új tulajdonosa van a hévízi Hotel Aquamarinnak, melyet a fideszes önkormányzat adhatott el 1,5 milliárd forintért. Éder Zoltán új szereplő a szállodapiacon, eddig leginkább árufuvarozással foglalkozott egyéni vállalkozóként.
márc. 4
5:48
Lezárják a kifutópályákat Ferihegyen (Infostart)
A biztonságos és hatékony üzemelés biztosítása érdekében a Budapest Airport a nyári csúcsidőszak előtt karbantartási és fejlesztési munkákat végez a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér futópályáin.
márc. 4
5:48
A Fidesz 5 főbűne Zalában (Ez a lényeg)
A Fidesz zalai csicskái az elmúlt évek során teljesen kiszolgáltatták a településeket Orbánnak és bandájának. Összeszedtük a helyi fideszesek 5 legnagyobb bűnét, amit elkövettek a helyiek ellen.
márc. 4
5:54
Akár hónapokba telhet, hogy észrevegyük: átvertek minket (ATV)
Bár a csalások száma minden bizonnyal meg fog jelenni az azonnali átutalások rendszerében, a kiberbiztonsági szakértő szerint a bankok biztonsági rendszere jól fog vizsgázni.
márc. 4
5:54
Ismét emelkedhet a születési ráta (Bankmonitor)
Kiugró adatnak számít, hogy tavaly decemberben több mint nyolc százalékkal emelkedett a születések száma – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Kamarás Ferenc demográfus.
márc. 4
6:00
Feketepiac épül az óriáshalak kereskedelmére (Bankmonitor)
Egyes horgászok és vállalkozók kifejezetten arra szakosodtak, hogy méretes halakat lopjanak ki természetes vizekből. A tíz kilogramm fölötti testtömegű halak tenyésztésével senki nem foglalkozik az országban.
márc. 4
6:24
Egyeztetne az átlépésekről Horváth Gyurcsánnyal (Bankmonitor)
Az Mszp két fővárosi polgármestere már átigazolt a Dk-hoz, és folyamatban van három komplett szocialista vidéki szervezet csatlakozása is.
márc. 4
6:24
Kevesebb lesz idén a pulykahús (Propeller)
Leginkább a pulykatartást érintik a januári madárinfluenzás esetek, de hat a piacra a 2016–2017-es járvány is, aminek következtében a víziszárnyasok közül a kacsahús előállítása nőhet a libahús rovására. Kevesebb lesz idén a pulykahús, értesült szerdai száma szerint a Világgazdaság. A lapnak Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács elnök-igazgatója
márc. 4
6:27
Felszínre tart az alagút – Teljesen újratervezik a belváros szívét (Alternatív Energia)
Meghökkentő ötlet született a Lánchíd felújítási költségének lefaragására: elhagynák a pesti hídfő villamos-alagútjának drága felújítását és a felszínre vinnék a pályát.
márc. 4
6:30
Megbüntetnék az elszabadult Orosz Mihályt (24.hu)
Széksértést vezetett be a nagykállói képviselő-testület azért, hogy megóvja képviselőit a sértegetésektől.
márc. 4
6:36
Tehetség: a 22 éves helyettes államtitkár szerint ő hagyta magát kérdezni egy újságírótól, de annak nem jutott eszébe kérdés (168 Óra Online)
Nemrég az Index számolt be meddő kísérleteiről arra vonatkozóan, hogy nyilvános, előre meghirdetett eseményen rábukkanjanak és szóra, esetleg interjúra bírják a 22 évesen, diploma nélkül helyettes államtitkárrá kinevezett Rácz Zsófiát. Rácz Zsófia pedig a hírportál újabb cikke szerint válasz helyett inkább azt állította egy Facebook-posztban: egy g
márc. 4
6:36
Súlyos betegeknek ad esélyt a nyíregyházi sebész főorvos (Bankmonitor)
Magyarországon egyedül Tóth Lajos Barna operál előrehaladott stádiumú, hashártyaáttétekkel járó daganatos betegeket egy speciális, újszerű módszerrel.
márc. 4
6:48
Milliárdok mennek el a magyar borok külföldi reklámozására (Napi)
Az agrárminiszter kétszer 7 millió eurót (mintegy 4,7 milliárd forintot) hagyott jóvá borpromócióra. Az egyik 7 millió euró az unió területén, míg a második 7 millió a harmadik országokban történő promócióra fordítható, 4 év alatt.
márc. 4
6:48
Emelkedő ingatlanárak: Debrecen és Budapest a legdrágább (ATV)
Debrecenben kell a legtöbbet dolgozni egy átlagos lakásért. Az átlagbérekkel számolva 111 havi jövedelmet kell összespórolni hozzá. A város ezzel Budapestet is megelőzi: a fővárosban ugyanis, a budapesti átlagbérrel számolva 104 hónap alatt jön össze egy lakás ára.
márc. 4
6:48
Idősek megtakarított pénzét vitte el a bűnbanda-videó az elfogásról (Ripost)
A bűnözők közüzemi szolgáltató munkatársának adták ki magukat.
márc. 4
6:48
Ez a 10 legjobb vidéki étterem Magyarországon (Szeretlek Magyarország)
Még mindig az encsi Anyukám Mondta étterem viszi a prímet a Dining Guide top 100-as listáján.
márc. 4
6:50
Gátolja a koronavírus terjedését a magyar találmány (Ripost)
Két órán át is életképes lehet a fémfelületeken a kínai koronavírus, más felületeken pedig még tovább is. Erre kínál megoldást egy, magyar szakemberek által kifejlesztett bevonat, mely megakadályozza a vírusok, bacilusok és gombák megtapadását. A budapesti tömegközlekedésben már régóta használják, és máris Olaszország, Amerika és Dubaj is érdeklődi
márc. 4
7:03
Felújítják a ferihegyi kifutópályákat (24.hu)
Karbantartás lesz, azt ígérik, nem tart sokáig.
márc. 4
7:18
Szereti a pálinkát? Akkor ez hír érdekelni fogja (Napi)
Mintegy 60 százalékkal esett vissza tavaly a pálinka kereskedelmi forgalma a népegészségügyi termékadó (neta) bevezetésének hatására. Az ágazat stabilitásának megőrzése érdekében a Magyar Pálinka Lovagrend a szakmai szervezetek támogatásának megszerzését követően szorgalmazná a Pénzügyminisztériumnál (PM) a termék áfájánk) 27 százalékról 5 százalék
márc. 4
7:18
Pajtából akart búzát lopni egy Veszprém megyei férfi (Propeller)
A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai egy 57 éves malomsoki férfit állítottak elő. Elfogtak a rendőrök egy 57 éves Veszprém megyei férfit, aki Malomsokon, egy családi ház pajtájából lopott el két vödör búzát. A férfi nemes egyszerűséggel tönkre tette a kerítést, majd bemászott az udvarra és indult is a zsákmányért. Arra azonban nem számított, hogy
márc. 4
7:24
A kis Greta beszólt Magyarországnak (Bankmonitor)
Működik a Soros-gépezet.
márc. 4
7:24
1,3 milliárdból újítanak meg egy pécsi iskolát (Propeller)
Megkezdődik a pécsi Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola 2018-ban kiürített épületének több mint 1,3 milliárd forintból megvalósuló felújítása – tájékoztatta a baranyai megyeszékhely önkormányzata az MTI-t. Mint írták, a felújításra azért van szükség, mert az iskola épületében, annak szerkezeti veszélyei miatt sem a mostani, sem az elmúlt
márc. 4
7:27
Tarolt a madárinfluenza is, alig lesz pulykahús (NLC)
A januári madárinfluenzás esetek miatt 160 ezer szárnyast kellett leölni.
márc. 4
7:30
Útinform: nagy a torlódás az M0-s déli szakaszán és a fővárosba vezető utakon (Propeller)
A 7-es és a 8-as főúton balesetek lassítják a forgalmat. Az Útinform szerda reggeli jelentése szerint a következő a helyzet az utakon: - Korábban egy műszaki hibás kamion vesztegelt a külső sávban az M0-s autóúton az M5-ös autópálya felé Halásztelek után. A jármű elhagyta a helyszínt, így újra mindkét sáv járható, de a nagyon erős forgalom miatt ne

Keresés