2020. március 26. csütörtök

márc. 26
0:03
Orbán Viktort is elöntötte a hála a kórházi dolgozók iránt, szivecskét ragasztott az ablakába (168 Óra Online)
Kiragasztott és kivilágított szívekkel fejezik ki az egészségügyben dolgozóknak a hálájukat az emberek egy kedves kezdeményezést követve, Budapest több szállodája, valamint magánházak ablakában is megjelentek már a kedves gesztusok. Ezt a mozgalmat követi most Orbán Viktor miniszterelnök is – hívja fel a figyelmet a fejleményre a Ripost.
márc. 26
0:03
Egy Fejér megyei település polgármestere kötelezővé tette a szájmaszk viselését a helyi üzletekben (Propeller)
Velence polgármestere, Gerhard Ákos (Regélő Egyesület) kötelezővé tette a maszkviselést a körülbelül ötezer fős kisváros üzleteiben – írta meg a 444. A polgármester Facebookon is közzétett, 6/2020. (III.25.) számú veszélyhelyzeti rendelete szerint: A koronavírus most már mindenhol ott lehet Magyarországon is. Bárki hordozhatja a vírust és bárkinek
márc. 26
0:06
Határzár, egyetemi bezárások, tiltások: lejártak a rendeletek, ezt lépheti most a kormány (Blikk)
Ma vesztette el egy sor rendkívüli kormányrendelet a hatályát, amelyet a járványhelyzet miatt hozott a kormány két héttel ezelőtt.
márc. 26
0:07
Duplájára drágult a krumpli és a répa, nőtt a tojás és a paprika ára (168 Óra Online)
Az Agrárgazdasági Kutatóintézet adatai alapján írta meg az Mfor, hogy míg a burgonya kilós ára a nagybani piacon február vége óta 150-160 forint volt múlt hét csütörtökig,
márc. 26
0:07
A kormány megtiltotta, hogy egy koronavírus-betegek gyógyításához használt gyógyszeralapanyagot kivigyenek az országból (Propeller)
A kormány megtiltotta egy a koronavírus-betegek gyógyításához használt gyógyszeralapanyag kivitelét – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ szerdán az MTI-vel. Kiemelték: a kormány a veszélyhelyzet idejére újabb rendkívüli intézkedést hozott a magyar emberek egészségügyi ellátásának védelméért. A szerdán megjelent kormányrendelet szerint a ve
márc. 26
0:10
Közleményt adott ki a Upc a karbantartásokkal kapcsolatban – Ez több ezer háztartást érint (Blikk)
Közleményt adott ki a UPC a karbantartásokkal kapcsolatban.
márc. 26
0:11
Miniszterelnökség: Kijárási tilalom elrendelésére kizárólag a kormány jogosult, a polgármesterek nem (168 Óra Online)
Kijárási korlátozás elrendelésére kizárólag a kormány jogosult, a veszélyhelyzetben érvényes szabályozás nem nyújt jogi alapot arra, hogy a polgármesterek a településükön a lakosság szabad mozgására vonatkozóan kijárási korlátozást, tilalmat rendeljenek el - erre hívta fel a figyelmet szerdai közleményében a Miniszterelnökség.
márc. 26
0:11
Pécs polgármestere: „Nem kaptunk alapvető információkat a járványról eddig a kormánytól” (Propeller)
Péterffy Attila, Pécs polgármestere szerda délután online fogadóórát tartott Facebook oldalán. Kétszáz kérdés érkezett be hozzá a határidőre – számolt be a Szabad Pécs. Péterffy Attila fogadóóráját azzal a bevezetővel indította, hogy: Egyedül vagyunk Péterffy azt mondta: Nem tudom, hogy hányan betegek, és hány főt ápolnak Pécsett. Hiába kérdezem
márc. 26
0:14
Tesztelték a koronavírussal fertőzött szegedi rektor kontaktjait – Itt az eredmény! (Blikk)
A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) közlése szerint nincs koronavírus-fertőzéssel azonosított személy a rektor kontaktjai között.
márc. 26
0:15
Koronavírus? Ugyan már! Simán megrendeztek egy atlétikai versenyt Szombathelyen (168 Óra Online)
A koronavírus-járvány ellenére megtartottak egy atlétikai versenyt Szombathelyen, amelyről a Magyar Atlétikai Szövetség is beszámolt honlapján és Facebook-oldalán, ahol egy csoportképet is bemutattak – vette észre a Blikk.
márc. 26
0:15
Lélektani határ alá csökken a benzin ára (Propeller)
Péntektől tovább csökken a benzin ára bruttó 10 forinttal literenként – tájékoztatott a holtankoljak.hu. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd A gázolaj ára nem változik, annak átlagára marad 335 forint. A benzin átlagára így átlépi a hét második felében a 300 forintos lélektani határt, 298 forintos literenkénti átlagáron tankolhatjuk a hazai kutakon.
márc. 26
0:18
Komoly döntést hozott a magyar kávéházlánc: bezárják az összes kávézójukat (Blikk)
Komoly döntést hozott a magyar kávéházlánc.
márc. 26
0:19
A rettegés újabb foka: Már az élesztő is hiánycikk a boltokban (168 Óra Online)
Sok boltban jó ideje hiánycikknek számít az élesztő, a kereskedők szerint pedig egyelőre bizonytalan, hogy mikor tudnak újra rendelni a termékből.
márc. 26
0:19
Mentőt is küldhet a háziorvos a mintavétel miatt (Propeller)
Mintavétel céljából akár mentőt is küldhet a háziorvos a fertőzésgyanús ember otthonába, ha ennek szükségét látja – jelent meg szerdán a kormánynak a koronavírus-járvánnyal foglalkozó tájékoztató honlapján. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt A járványt ugyan a laborvizsgálat sem tudja megállítani, "de ha a háziorvos egyértelmű szükségét látja annak, hogy
márc. 26
0:22
Mintha eljött volna az apokalipszis: teljesen kihaltak Budapest utcái (Blikk)
Teljesen kihaltak Budapest utcái, még a turisták által legkedveltebb városrészeken is alig lehet látni néhány embert. A többség ugyanis inkább otthon marad annak érdekében, hogy minél hamarabb sikerüljön megfékezni a koronavírus-járványt.
márc. 26
0:23
Európai parlamenti politikusok zúdítottak össztüzet a magyar felhatalmazási törvény tervezetére (168 Óra Online)
Nemcsak itthon, az Európai Parlamentben is nagy vihart kavar az Orbán-kormány felhatalmazásitörvény-tervezete – írja az Index.
márc. 26
0:23
Meghalt a koronavírustól a budapesti brit nagykövet-helyettes, 37 éves volt (Propeller)
Steven Dick budapesti brit nagykövet-helyettes az egyik magyarországi áldozata a koronavírus járványnak – tudta meg az Index. 37 éves volt. Fotó: gov.uk Steven Dick 2019 júniusában érkezett Magyarországra, előtte Szaúd-Arábiában és Afganisztánban volt diplomata, de dolgozott Szíriában is. "A csapatunkat sokkolta és elszomorította Steven halála. Le
márc. 26
0:26
Így fertőtlenítik az utcákat a koronavírus idején Újpesten (Blikk)
Március 24-én a IV. kerületben több fontos járványügyi intézkedés is született, ezekről Déri Tibor polgármester a Facebook-oldalán tájékoztatta a kerületi lakosságot.
márc. 26
0:27
Negatív lett a vírustesztje a fideszes képviselőnek, aki a karantént elhagyva nyomkodta a gombokat a Parlamentben (168 Óra Online)
Hétfőn többek felháborodását kiváltotta, hogy B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő elhagyta a karantént és beült a Parlamentbe. A párbeszédes szabó Tímea közölte, hogy ezért feljelenti.
márc. 26
0:27
Újabb segítség a koronavírus-járvány miatt bajba került vállalkozásoknak (Ripost)
Senki nem volt felkészülve az utóbbi hetek történéseire: a koronavírus miatti rendelkezések sokak megélhetését sodorták veszélybe a vendéglátóiparban és azon túl is.
márc. 26
0:27
Úgy néz ki, senkit nem fertőzött meg a koronavírusos szegedi rektor (Propeller)
A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) közlése szerint nincs koronavírus-fertőzéssel azonosított személy a rektor kontaktjai között. Fotó: szeged.hu A felsőoktatási intézmény közleménye szerint a Rovó Lászlóval kapcsolatos széles körű járványügyi kontaktkutatás alapján beazonosított több mint 120 ember második mintavételének eredménye is mindegyikük ese
márc. 26
0:30
Orbán Viktor videós bejelentést tett: erről beszélt (Blikk)
Videót tett közzé ka özösségi oldalán Orbán Viktor.
márc. 26
0:31
Letartóztatásban marad a férfi, akit azzal gyanusítanak, hogy le akarta lőni a feleségét (168 Óra Online)
A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség emberölési szándék miatt indult ügyben újra indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a férfinak, aki a gyanú szerunt lőfegyverrel meg akarta ölni a feleségét.
márc. 26
0:31
Orbán videós bejelentést tett: ezekről lesz szó az esti tanácskozáson (Propeller)
Az akciócsoportok késő esti megbeszélése előtt osztott meg egy rövid videót Facebook-oldalán a miniszterelnök. Orbán Viktor elárulta, hogy most arról lesz szó, hogy - ha ellenszer nincs is, milyen gyógyszerekkel lehet a koronavírus-fertőzés tüneteit enyhíteni - hogy állnak a készletek és a beszerzések - milyen javaslatok vannak a gazdasági nehézsé
márc. 26
0:34
A piacokon még mindig hemzseg az idős korosztály: most elmondják, miért mászkálnak a koronavírus-veszély ellenére is (Blikk)
A Tények számolt be arról, milyen a helyzet az utcákon a koronavírus idején: az emberek kint sétálnak, a piacokon hemzseg az idősebb korosztály.
márc. 26
0:35
A budapesti brit nagykövet 37 éves helyettese a koronavírus tizedik magyarországi áldozata (168 Óra Online)
Steven Dick budapesti brit nagykövethelyettes az egyik áldozata a koronavírus járványnak Magyarországon. Ő a tizedik, aki a koronavírus miatt hunyt el hazánkban. A mindössze 37 éves férfi kedden halt meg. Az Index értesülését a brit nagykövetség megerősítette.
márc. 26
0:35
Hatalmas show-val köszönték meg a sok támogatást a magyar mentősök (Propeller)
Tánccal és énekléssel köszönték meg a mentősök irodai dolgozói, hogy aki csak tehette, otthon maradt. Felcsendült a Macarena és egy Piramis-szám is. A mentősök azt kérik, hogy továbbra is maradjon otthon, akinek nincs halaszthatatlan dolga.
márc. 26
0:38
A Lélek Koffein alapítója most elárulta, hogyan született meg a podcast ötlete (Blikk)
Pauer Krisztina a Lélek Koffein podcast és blog alapítója, szerkesztője, aki egy személyben anya, nő, tréner és kommunikációs tanácsadó. Lánya, Luca születése után döntött úgy, hogy létrehozza saját kommunikációs csatornáit.
márc. 26
0:39
Péterffy Attila: „Nem kaptunk alapvető információkat a járványról eddig a kormánytól” (168 Óra Online)
Péterffy Attila, Pécs polgármestere a délutáni online fogadóóráján közölte, hogy 200 kérdést kapott a délelőtt 10 órai határidőig, és azzal a bevezetővel indított, hogy: „Egyedül vagyunk” - írja a Szabadpécs.
márc. 26
0:39
Megkérdezték, hogy nálunk is tervezik-e csökkenteni a kormányzati dolgozók fizetését a járvány miatt (Propeller)
A szlovén kormány a koronavírus-válság idejére 30 százalékkal csökkenti az állami tisztségviselők fizetését, köztük a parlamenti képviselőkét és a miniszterekét – jelentette be Janez Jansa miniszterelnök kedden. Fotó: Pixabay Az Index rákérdezett az operatív törzsnél, hogy Magyarországon terveznek-e hasonlót, illetve várható-e béremelés az egészség
márc. 26
0:42
Megható: így mondtak köszönetet az otthon ülőknek a mentőszolgálat munkatársai (Blikk)
Különleges módon, tánccal mondtak köszönetet az otthon ülőnek a mentőszolgálat dolgozói!
márc. 26
0:57
Késő esti megbeszélést tart Orbán Viktor az akciócsoportok vezetőivel (Hírstart)
A késő esti megbeszélésen három témát beszélnek át: milyen gyógyszerek vannak, amik enyhíthetik a tüneteket, mit tudnak felhasználni a már ismert gyógyszerekből, a készlet-gazdálkodás állása, valamint a gazdasági következmények.
márc. 26
1:03
Új összefogást szült a koronavírus: alternatíva a budapesti tömegközlekedés helyett (Hírstart)
A koronavírus-járvány hatására kialakult helyzetben a MÁV-START és a GreenGo összefogott, aminek köszönhetően, 10 százalékos kedvezményt biztosítanak az elektromos autók menetdíjából azoknak az ügyfeleinek, akik a MÁV applikáción...
márc. 26
1:33
A magyar mentősök gesztusától eláll a szavad (Hírstart)
Táncoltak és énekeltek egy lakótelepen a kőkemény munkát végző életmentők. Köszönjük nekik.
márc. 26
1:33
Ép test, ép lélek a négy fal között (Igényes férfi)
A legtöbbünknek nem könnyű feldolgozni, hogy a koronavírus-járvány miatt a mindennapi életünk kizökkent a megszokott kerékvágásból, ám mindenkinek be kell látnia: most a felelősségteljes döntés az, ha önkéntes karanténba vonulunk a következő hetekre, esetleg hónapokra. Egyfelől azért, hogy ne fertőződjünk meg, másrészt azért, hogy ne adhassuk továb
márc. 26
1:37
Ahol nagy a bűn, ott túlárad a kegyelem (Igényes férfi)
A föld mára szinte minden országát sújtó világjárvány nagy lehetőség a bűnbánatra és a megtérésre, a hit pedig erősíti az immunrendszerünket, ami most különösen fontos – mondja Csókay András idegsebész. Nagyböjti beszélgetés a Honvédkórház főorvosával a válsággal együtt járó lelki megújulás szükségességéről.
márc. 26
1:41
Életben kell tartani magunkat fizikálisan és mentálisan is (Igényes férfi)
Ezt az országot a járvány után újra kell építeni, ehhez motivált és egészséges emberekre lesz szükség – mondja lapunknak Schobert Norbert. Mit tegyünk az elhízás ellen a karantén idején? Mit gondol a csipszadóról és a menzareformról? Adna-e tanácsokat Orbán Viktornak? Interjúnk az életmódszakemberrel.
márc. 26
1:45
Nyáron is téli álom a turizmusban (Igényes férfi)
Atomcsapáshoz hasonlítják a hotelek és éttermek vezetői a koronavírus-járvány okozta kiesést, ehhez foghatót még a legtapasztaltabbak sem láttak. Szakértők segítségével elemezzük a helyzetet.
márc. 26
2:15
Tatán is van egy koronavírusos beteg (Hírstart)
Michl József, Tata polgármestere a Facebookon jelentette be, hogy a koronavírus elleni védekezés hogyan áll a városban – írja a kemma.hu.
márc. 26
2:33
Kozmetikusból sofőr, pultosból szoláriumos - többen is pályát váltottak, mert a koronavírus miatt elveszítették a munkájukat (Hírstart)
Több ezren váltak munkanélkülivé az elmúlt napokban, nekik segít a B Terv nevű nonprofit oldal. Sokan viszont teljesen más területen találnak új munkát.
márc. 26
2:45
Bicskén a Fidesz informál, ha a koronavírussal kapcsolatos kérdés akad (Hírstart)
Az „Összefogás a koronavírus ellen” című kiadvány narancssárga és többek között a választókerület fideszes képviselője ad tájékoztatást benne.
márc. 26
3:18
Keserédes évforduló: így ünnepel az az idős dabasi házaspár, akiknek a kertjébe rohant egy kamion öt hónappal ezelőtt (Blikk)
Olyan keserves házassági évfordulója még sosem volt Margit néninek (70) és Gyula bácsinak (72), mint az idei. Pedig a házaspár nagyon készült rá, hogy szerdán méltó körülmények között ünnepelhetnek, ehelyett egy rozoga lakókocsiba szorulva melegítik az előző napi paprikás krumplit.
márc. 26
3:21
Polgárőrök segítik az időseket a koronavírus-járvány idején (Hírstart)
Élelmiszereket, gyógyszereket vesznek, és az ügyintézésben is segítenek.
márc. 26
3:39
Házhoz küldhetik a mentőt koronavírus-mintavételre (Hírstart)
A vizsgálatot a háziorvos rendeli el.
márc. 26
3:51
Újabb segítség a koronavírus-járvány miatt bajba került vállalkozásoknak (Hírstart)
Senki nem volt felkészülve az utóbbi hetek történéseire: a koronavírus miatti rendelkezések sokak megélhetését sodorták veszélybe a vendéglátóiparban és azon túl is.
márc. 26
3:54
A leggyengébb is véd – Megszólalt az orvos, elárulta, miért érdemes mindenkinek maszkot viselnie a koronavírus idején (Blikk)
Leköhögik, kinevetik, leszólják azokat az embereket, akik maszkot viselnek – panaszolják többen a Facebookon.
márc. 26
4:45
OBH: április 1-jétől változás jön a közigazgatási és munkaügyi perekben (Hírstart)
A koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet nem érinti azt a dátumot, amely szerint március 31-jével megszűnnek a közigazgatási és munkaügyi bíróságok és április 1-jétől már más bíróságok járnak el ezekben a perekben - figyelmeztetett az Országos Bírósági Hivatal (OBH) közleményben szerdán az MTI szerint.
márc. 26
5:06
Itt van Budapest 25 legveszélyesebb útja (Infostart)
Most épp üresek a fővárosi utak, de tavaly rekordot döntöt a személyi sérüléses baleset száma.
márc. 26
5:15
Közgazdász: szinte biztos, hogy brutálisan bezuhan a magyar GDP (ATV)
Kevésnek találja a magyar gazdasági válságkezelés terén hozott intézkedéseket Pogátsa Zoltán. A közgazdász az ATV Start című műsorban elmondta, hogy a bérek pótlását kellene megoldani, illetve azt, hogy a munkanélküli járulék idejét meghosszabbítsák.
márc. 26
5:21
OBH: hétnapos iratkarantén a bíróságokon (Hírstart)
A bíróságokra érkező iratok hét napra karanténba kerülnek a koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében, a halaszthatatlan ügyek iratait pedig speciálisan kezelik. Az ügyfeleknek érdemes a halaszthatatlan ügyintézést igénylő iratokon ezt a tényt jól láthatóan jelezni – tudatta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) közleményben. Különleges iratkezelési s

Keresés