2020. március 19. csütörtök

márc. 19
0:00
Tartós élelmiszerekkel és ebédkiszállítással is segítik az idős rászorulókat (Magyar Hírlap)
A vidéki nagyvárosokban is nagyon jól működik a segítségnyújtás
márc. 19
0:03
Megszűnik a megálló nélküli szegedi Ic (Blikk)
Visszaáll az ütemes menetrend a Budapest–Szeged vasútvonalon április elején a MÁV közleménye szerint.
márc. 19
0:04
Péntek reggeltől katonák is lesznek az utcákon (Magyar Hírlap)
Csütörtök reggel jelennek meg az érintett vállalatoknál a honvédelmi irányító csoportok
márc. 19
0:06
Autóipar: leáll a Denso fehérvári üzeme is (Napi)
Szombattól leáll az autóipari Denso Gyártó Magyarország Kft. fehérvári üzeme a tervek szerint április 5-éig – közölte Szincsák Attil, a cég kereskedelmi és pénzügyi igazgatója szerdán az MTI-vel.
márc. 19
0:06
Ipari mértékben dézsmálják a kézfertőtlenítőket a repülőtéren, a nagyobb szenzoros gépeknek is lába kél (168 Óra Online)
Noha a személyszállítás komolyan visszaesett, az áruforgalom továbbra is folyamatos – közölte a Budapest Airport. A hvg.hu által szemlézett közleményből kiderül, kapacitáscsökkentés főleg a kínai járatoknál volt, a járatok felfüggesztésével az utasszállító gépek rakterében rendelkezésre álló kapacitás is kiesett, de a szolgáltatás nem állt le.
márc. 19
0:06
Orbán-csomag: ennyi magyar dolgozó után nem kell járulékot fizetni a koronavírus miatt (Pénzcentrum)
Több, mint 500 ezer embert érinthet a ma bejelentett járulék fizetési mentesség. Orbán Viktor hat, súlyos gondokkal küzdő szektort nevezett meg: a turizmust, a vendéglátást, a szórakoztatóipart, a sportot, a kulturális szolgáltatásokat...
márc. 19
0:07
Koronavírus: a tinikhez szólt a norvég kormányfő, ezt mondta! (Blikk)
Gyermekeknek tartott sajtótájékoztatót a norvég kormányfő arról, hogy a koronavírus milyen hatással lehet a társadalom legfiatalabb tagjainak életére.
márc. 19
0:10
Lezárták a játszótereket a Normafánál és a Libegőnél, a kirándulókat pedig arra kérik, tartsanak egymástól kellő távolságot (168 Óra Online)
Budapest XII. kerületi önkormányzata az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe:
márc. 19
0:11
Ételadományokat kértek a közösségi oldalakon a szombathelyi fertőzöttek (Blikk)
Két koronavírusos beteget regisztráltak Szombathelyen.
márc. 19
0:14
Napokon belül bezárnak és három hónapon belül aligha nyitnak ki újra a magyarországi szállodák (168 Óra Online)
A héten várhatóan bezár az összes budapesti szálloda, a kihasználtság ugyanis nullára esett vissza a koronavírus és a járványügyi intézkedések hatására - nyilatkozta Flesch Tamás a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke a Népszavának.
márc. 19
0:15
Koronavírus: az ismert sztártervező így igyekszik segíteni (Blikk)
A járvány miatt elmaradnak az esküvők, partik, így Héjja János divattervező is becsukhatja egy időre fővárosi és ceglédi szalonjait.
márc. 19
0:18
Több országba nem tud már küldeményt feladni (Napi)
Fennakadások vannak a nemzetközi postai küldeményforgalomban, egyes országokban szünetel a küldeményfeladás - közölte a Magyar Posta az MTI-vel.
márc. 19
0:18
Az egyetlen év alatt 12 sajtópert bukó Pesti Srácok szerint túl sok a pánikkeltő cikk, ezért vírus-videóblogot indítanak (168 Óra Online)
„Vírusvlogot indítunk a Pestisrácok.hu-n. Célunk, hogy olvasóink, nézőink naprakész elemzéseket kapjanak arról, hogy az élet különböző területeit hogyan érinti a koronavírus-járvány.
márc. 19
0:18
Megjelent a Közlönyben a gazdaságvédelmi mentőcsomag: itt vannak a pontos részletek (Pénzcentrum)
Március 18-án Orbán Viktor bejelentette azt a gazdaságpolitikai intézkedéscsomagot, amely a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásiat hivatott csökkenteni első körben. Nem sokkal éjfél előtt a Magyar Közlönyben meg is jelent...
márc. 19
0:19
Már jógázhatunk is online a koronavírus idején (Blikk)
Aki teheti, maradjon otthon! – mindenütt csak ezt hallani, hiszen a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében ugyanis most a legtöbbet azzal segíthetünk, ha leginkább otthon maradunk.
márc. 19
0:22
Így védekezik a pesti buszsofőr azok ellen, akik képtelenek megérteni, hogy nem lehet átlépni a kordonon (168 Óra Online)
Több fotó is terjed napok óta a közösségi oldalakon, ezeken látható, hogy a buszsofőrök védelmét szolgáló kordont egyszerűen átlépve az első üléseken utaznak emberek a BKK járatain. Olyan utas is volt, aki egyszerűen az első ajtón akart leszállni és ebből csak nagyon nehezen engedett.
márc. 19
0:23
Csecsemőket érintő vizsgálatok is elmaradnak a koronavírus miatt (Blikk)
A koronavírus-járvány miatt fontos magzati és csecsemő vizsgálatokat is elhalasztanak a kórházak. A kismamák körében, ezért nagy a bizonytalanság, derült ki az RTL Híradó tudósításából.
márc. 19
0:26
Úgy volt, hogy Orbán Viktor 15 órakor bejelent valamit, de aztán lefagyott az oldala (168 Óra Online)
Mint arról a 168 Óra is beszámolt, 15 órakor élő Facebook-videóban tartott volna bejelentést a miniszterelnök. Orbán Viktor oldalának azonban olyan nagy volt a leterheltsége, hogy nem lehetett megnyitni az oldalt sem akkor, sem negyed órával később.
márc. 19
0:27
Az Mkb és az Erste Bank is reagált a hitertörlesztések felfüggesztésére (Blikk)
Az OTP Bank közleménye után az MKB és az Erste Bank is reagált Orbán Viktor szerda délutáni rendkívüli bejelentésére. A pénzintézetek támogatják a magyar kormány által bejelentett gazdasági intézkedéseket a hitelek tőke- és kamatfizetésének felfüggesztéséről.
márc. 19
0:30
Felfüggesztik a hiteltörlesztést, kisebb lesz a THM, adómentesek lesznek a taxisok – Gazdasági csomagot jelentett be Orbán Viktor (168 Óra Online)
A kormányülés szünetében egy Facebook-videóban gazdasági döntéseket jelentett be Orbán Viktor, amelyeket a koronavírus okozta válság ellensúlyozásra vezetnek be. A kormányfő hangsúlyozta, hogy ezek csak az első és a lesürgetőbb intézkedések, amiket újabbakat fognak követni. Íme a 6 pont:
márc. 19
0:31
Tényleg hülyeséget okoz a pánik (Blikk)
Katasztrófahelyzetben az összefogás és az önzetlen segítség lehet talán az, amivel a legkönnyebben átvészelhető a nehéz időszak – de akadnak ellenpéldák.
márc. 19
0:34
Országos tisztifőorvos: ha a magyarok nem értik meg az üzenetet, akkor a hatóságoknak nincs esélyük megfékezni a járványt (168 Óra Online)
Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeletes vezetője a szerdai sajtótájékoztatón bejelentette: a határon próbáltak humanitárius módon eljárni, és az átmenő románoknak és bolgároknak segítettek hazajutni, de Hegyeshalomnál ma reggelre 29 kilométeres sor alakult ki az osztrák határon. "A folyamatos egyeztetések nyomán meg tudtuk indítani a forgalmat R
márc. 19
0:35
Koronavírus – Emmi: csaknem kilencszáz egészségügyi önkéntes jelentkezett (Blikk)
Két nap alatt rekordszámú, csaknem 900 egészségügyi önkéntes jelentkezett az új koronavírus elleni küzdelemhez – tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán az MTI-t.
márc. 19
0:38
Karácsony Gergely bejelentette, hogy nyári menetrendre áll a BKV, ritkítják a tömegközlekedést (168 Óra Online)
Szerda délután Karácsony Gergely főpolgármester Tüttő Kata főpolgármester-helyettes oldalán Facebook-os élő közvetítésben számolt be a budapesti operatív törzs napi üléséről.
márc. 19
0:39
Itm: pályázati álhírek, hamis információk terjednek a koronavírussal összefüggő fejlesztéspolitikai intézkedésekről (Blikk)
A közösségi oldalakon és e-mailes körlevelekben egyre több valótlan állítás, minden alapot nélkülöző híresztelés terjed új pályázati lehetőségek megnyitásáról, a megvalósítás alatt álló, uniós társfinanszírozású projektek elszámolási szabályainak változásairól – hívja fel a figyelmet az Innovációs és Technológiai Minisztérium az MTI-hez szerdán elj
márc. 19
0:42
Bőségesen van élelmiszer Magyarországon Nagy István agrárminiszter szerint, így nincs okunk kifosztani a boltokat (168 Óra Online)
Megfelelő mennyiségű hazai élelmiszer áll rendelkezésre Magyarországon, így a magyar ellátás biztonságban van a koronavírus-járvány ideje alatt is - közölte Nagy István agrárminiszter az MTI érdeklődésére.
márc. 19
1:06
Itt a Gránit Bank válasza Orbán Viktor mai bejelentésére (Pénzcentrum)
A GRÁNIT Bank a ma bejelentett kormányintézkedésekre reagálva hangsúlyozta, hogy digitális bankként, elkötelezett partnere a Magyarországon működő vállalkozásoknak és lakossági ügyfeleknek.Fontos! A Magyar Közlönyben megjelent a hivatalos...
márc. 19
3:15
Medvehajszát hirdettek Füzéren: díjat ér a fotóval vagy videóval igazolt „mackófogás”! (Blikk)
Medvevadász játékot indított egy zempléni település, Füzér. Magyarország legészakibb részén most bárki kutathat az erdőben a macik után, és ha ő találja meg a nyomaikat először, jutalomban részesülhet.
márc. 19
4:42
Dobrev Kláráék speciális maszkokat és védőfelszerelést vittek a Lászlóba (Ez a lényeg)
FFP3 típusú részecskeszűrős maszkokat vitt a DK-s politikusnő és csapata a Szent László Kórházba. Innivalóval és finomságokkal is kedveskedtek a kórház dolgozóinak.
márc. 19
4:54
Családias lakáspolitika Kispesten (Magyar Hírlap)
A koronavírus sem segíti a baloldal antikorrupciós ténykedését, máris felfüggesztették a vizsgálóbizottság munkáját
márc. 19
5:00
Az ellenzék egy részét továbbra is csak saját céljai érdeklik (Magyar Hírlap)
Deák Dániel: A járványügyi és a gazdasági intézkedések csak akkor lehetnek sikeresek, ha a balliberális pártok és sajtótermékek önmérsékletet tanúsítanak
márc. 19
5:02
Fut a járvány után Európa (Magyar Hírlap)
Több mint kétszáztízezer fertőzött van, Von der Leyen szerint alábecsülték a vírust, nehezítik a beutazást az EU-ba, s hirtelen már a törökök is le tudták zárni a görög és a bolgár határt
márc. 19
5:12
Gyorsított pályázati eljárás a filmeseknek (Magyar Hírlap)
Veszteségminimalizálás
márc. 19
5:14
Összefogásra ösztönzik a kulturális intézményeket (Magyar Hírlap)
Válságsegítő csoport
márc. 19
5:16
Pótolni kell a nagyszülőket (Magyar Hírlap)
A családok töbsége elsősorban a gyermekek elhelyezése, a jövedelemkiesés és az oktatás miatt aggódik – derül ki a NOE felméréséből
márc. 19
5:18
Üres polcok előfordulhatnak, üres boltok azonban nem (ATV)
Néhány terméknél előfordulhat hiány, de a boltok egészét tekintve már nem – mondta el az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára az ATV Start című műsorban. Vámos György hozzátette: ha emelkedik egy termék ára, az nem extraprofit, mivel a beszerzői ár is emelkedik.
márc. 19
5:18
Minden postai dolgozó megkapta a szükséges védőfelszerelést, folyamatos a kézbesítés (Magyar Hírlap)
Új szabályok a hivatalokban
márc. 19
5:24
Sehol sem kapcsolják ki az áramot (Magyar Hírlap)
Az FKF Zrt. tovább folytatja a zöldhulladék elszállítását a fővárosban, de csak a cég logójával ellátott zsákokat viszik el
márc. 19
5:36
5 metálbanda, akik a járvány idején erőt öntenek beléd (Ez a lényeg)
Egyre jobban begyűrűzik a koronavírus-járvány Magyarországra. Krízishelyzetben az ember hajlamos a becsavarodásra. A pániktól mindnekit óvnánk, de tény, hogy sok lelkierőt kíván, hogy átvészeljük ezt az időszakot.
márc. 19
5:51
Drága mama, drága papa, maradjon otthon! (Ripost)
Sokan még mindig nem hiszik el, hogy igaz: vakációnak tekintik a korántsem veszélytelen járványt.
márc. 19
5:53
Vásárlás, posta: így tartsuk az egy métert! (Ripost)
A fertőzés megelőzésének egyik legfontosabb módja – mindjárt az alapos kézmosás után –, hogy megfelelő távolságot tartsanak egymástól az emberek. A Ripost arra volt kíváncsi, megértették-e az emberek ezt az egyszerű és alapvető szabályt. Azt tapasztaltuk, hogy többnyire úgy viselkednek, ahogyan az előttük állók.
márc. 19
5:54
Nem a tesztek állítják meg a vírus terjedését (Bankmonitor)
A Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Dél-pesti Centrumkórház mellett orvostudományi egyetemek vizsgálóhelyei is bekapcsolódtak a munkába.
márc. 19
6:00
Mindenképpen megtartanák ősszel az eucharisztikus kongresszust (Bankmonitor)
Az eucha­risztikus kongresszus főtitkára, Fábry Kornél atya szerint a koronavírus-járvány ráirányíthatja figyelmünket a legalapvetőbb egzisztenciális kérdésekre.
márc. 19
6:12
A cégek nagy része nem készült fel az otthoni munkavégzésre (ATV)
Országszerte lassulhat az internetkapcsolat, mert annyian álltak át otthoni tanulásra és munkavégzésre. A cégek többségénél azonban nincs kiépítve az úgynevezett home office-hoz szükséges informatikai hálózat, így sokan kénytelenek továbbra is bejárni munkahelyükre. Se a kávézóban, se a monitoroknál nem ül senki. Magyarország legnagyobb irodaháza s
márc. 19
6:15
Betegen kapta el a vírust a járműipar (Alternatív Energia)
A II. világháború idején tankokra, a koronavírus idején ventilátorokra és maszkokra álltak át az autógyártók.
márc. 19
6:18
Időkorlátos teszttel és videós feleltetéssel a puskázás ellen (Bankmonitor)
Mindenhol nehezebb lesz a teljesítmény objektív értékelése, de osztályzás továbbra is lesz, sőt vannak módszerek, amelyekkel a csalás is minimalizálható.
márc. 19
6:24
Baj lehet a földeken - súlyos hiány léphet fel nyárra és őszre a műtrágyapiacon (Napi)
Őszre nem lesz elég műtrágya, az elérhető készlet pedig jelentősen megdrágul - véli Dávid Tamás, a Keleti Agrár Kft. ügyvezetője. A szakember szerint az európai gyárak félgőzzel üzemelnek vagy leállnak, az orosz, afrikai, amerikai gyártók pedig örülnek, ha a saját térségüket el tudják majd látni.
márc. 19
6:24
Maszkok gyártásába kezdett egy magyar ruhagyár, igyekeznek kisegíteni a város egészségügyi intézményeit (168 Óra Online)
Facebook-oldalán osztotta meg a hírt a Styl ruhagyár, hogy a szombathelyi Markusovszky Kórházba és a város egészségügyi intézményeibe saját maguk által gyártott maszkokat szállítottak.
márc. 19
6:30
Telefonos kampányba kezdett Karácsony (Bankmonitor)
Tüttő Kata pedig arról is beszélt, hogy a főváros saját forrásokból is igyekszik védőfelszerelést biztosítani az egészségügyi dolgozóknak.
márc. 19
6:36
Sokan a Normafához menekültek (Bankmonitor)
Mintha hétvége vagy szünidő lenne, annyi ember volt tegnap kora délután a budapesti Normafánál. A koronavírustól mindenki fél, de az emberek úgy gondolják, a szabad levegőn biztonságban vannak.

Keresés