2020. március 12. csütörtök

márc. 12
0:03
Otthon nevelgeti Zulut, az egy hónapos kis szurikátát Fruzsina és Zita, másképp esélye se lenne az életre (168 Óra Online)
A Fővárosi Állat- és Növénykert legifjabb szurikátáját, az alig több mint egy hónapos Zulut az állatkert szakemberei –  Kiss Fruzsina és Fülöp Zita – otthon gondozzák.
márc. 12
0:06
Kiderült: rendszeresen takarítanak a magyarok, de a tárgyaiktól nehezen válnak meg (Blikk)
A magyarok majdnem kétharmada minimum heti egy alkalommal takarít, és háromnegyede legalább egyszer egy évben tart nagytakarítást otthonában. Mindezek ellenére a felesleges tárgyaktól nehezen válnak meg, a megkérdezettek csaknem fele véli úgy, hogy sok nélkülözhető tárgyat halmoz fel.
márc. 12
0:07
Íme az Orbán-kormány zöld fordulata: 24 hektárnyi fát vágnának ki a Paks és Kalocsa közé álmodott híd miatt (168 Óra Online)
Még az idén elkezdik az új Duna-híd építését, amely Kalocsát és Paksot, Bács-Kiskun és Tolna megyét fogja összekötni. Heteken belül várhatóan az is kiderül, ki kapja meg a hatalmas megbízást a 1133 méter hosszú, 12 támaszon álló, 2×1 sávos építmény kivitelezésére. Az építkezést kiemelt állami beruházássá nyilvánították, így a híd a kivitelező kivál
márc. 12
0:10
Kiutálta a családja a szurikátakölyköt, most az állatkert gondozói nevelik (Blikk)
Szurikáta lesz ebből a leginkább rajzfilmfigurára hasonlító kis szerzetből, ha egyszer felnő. Zulunak hívják, és a fővárosi állatkert gondozói nevelik, mert a csapat nem fogadta be a jövevényt. A szurikátáknál ugyanis egy vezető nőstény elli és gondozza az utódokat.
márc. 12
0:11
Az operatív törzs szerint el kell rendelni a vészhelyzetet, az Olaszországból érkezők előtt lezárhatják a határokat - cikkünket frissítjük (168 Óra Online)
Cikkünk frissül.
márc. 12
0:14
Így segít a látássérülteken Bodor Tibor kiváló színművész unokája, Puskás Kata (Blikk)
– Több száz önkéntes munkáját irányítja, szemléletváltó vaksötét koncerteket szervez és hangoskönyveket készít Puskás Kata Szidónia, akit ezúttal Jószolgálat-díjra jelöltek.
márc. 12
0:15
Hajdú Péter direkt leitta magát, hogy ne zavarják el Bruce Willis mellől (168 Óra Online)
Több napon át forgatott New Yorkban Bruce Willisszel Hajdú Péter.
márc. 12
0:18
Orbán Viktor elutazott Magyarországról (Blikk)
Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos látogatásra a Moldovai Köztársaságba utazott - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár szerdán az MTI-t.
márc. 12
0:19
Soha jobbkor: újra pályázhatnak az ingyenes, egy hónapos európai vonatbérletre a 18 évesek (168 Óra Online)
Csütörtök déltől pályázhatnak ismét egy hónapos ingyenes európai vonatbérletre a 18 évesek – hívta fel a figyelmet a DiscoverEU program mentora, Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő – írja az Index.
márc. 12
0:22
Mlsz: csütörtöktől zárt kapusak lesznek a magyar labdarúgó-mérkőzések (Blikk)
A Magyar Labdarúgó Szövetség az összes magyar mérkőzés zárt kapus megrendezését rendelte el.
márc. 12
0:23
Veszélyhelyzetet hirdetett a kormány a koronavírus-járvány miatt, bezárnak az egyetemek, betiltják a tömegrendezvényeket (168 Óra Online)
Országos veszélyhelyzetet hirdet a kormány - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdai sajtótájékoztatóján. A koronavírussal kapcsolatos legfontosabb döntéseket a kormányülésen hozták meg:
márc. 12
0:26
Giga zászlóval demonstráltak a székelyekért a Hősök terén (Blikk)
Egy mintegy 30 méter hosszú székely zászlót feszítettek ki a Hősök terén az erdélyi székely szabadság napjának szimpátiarendezvényén. Ezzel az akcióval akartak újabb lendületet adni a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezésnek, amelyet a Székely Nemzeti Tanács indított el.
márc. 12
0:27
Zseniális: Semjén Zsolt azt javasolja, hogy a koronavírus miatt a nagyobb templomokban gyakrabban tartsanak szentmisét (168 Óra Online)
A magyar állam a szentmisék és istentiszteletek tekintetében nem ír elő semmit az egyházaknak, tiszteletben tartva az egyházak szabadságát - nyilatkozta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerdán az MTI-nek azt követően, hogy a kormány rendkívüli jogrendet és veszélyhelyzetet rendelt el a koronavírus-járvány miatt.
márc. 12
0:30
Megszólalt a botrányt keltő vecsési autómosó egyik alkalmazottja: mások is ugyanezt csinálják (Blikk)
Vasárnap robbantotta fel a közösségi oldalakat az a kép, amelyen egy vecsési autómosó látható, ahol koronavírus elleni fertőtlenítést ajánlanak közel 15 ezer forintért. Mint az ma kiderült, ez nem volt a legjobb ötlet, ugyanis a cég ellen megtévesztés miatt fogyasztóvédelmi hatósági eljárás indult. Az Index újságírója azonban kíváncsi volt, mi is t
márc. 12
0:31
Egymilliós kártérítést fizet a kormány egy majdnem két éven át fogva tartott, enyhén értelmi sérült fiúnak (168 Óra Online)
A magyar állam elismerte, hogy jogellenesen tartott fogva 22 hónapon keresztül egy 15 éves, enyhén értelmi sérült fiút, és a strasbourgi bíróság egyezségi javaslatát elfogadva vállalta a közel egymillió forintos kártérítés és perköltség kifizetését - közölte a Magyar Helsinki Bizottság.
márc. 12
0:34
Koronavírus: napokon belül elköltözik a belgyógyászati klinika a Kútvölgyiből (Blikk)
A tervezettnél korábban, már március közepén elköltözik a Kútvölgyiből a Semmelweis Egyetem (SE) III. számú belgyógyászati klinikája.
márc. 12
0:35
Szigetszentmiklóson összeugrottak az önkormányzati választáson győztes ellenzéki összefogás politikusai (168 Óra Online)
Belháború robbant ki a szigetszentmiklósi, ellenzéki pártokból alakult városvezetés tagjai között - írta az Origo. A város egyik alpolgármesterét, Jaksa-Ladányi Emmát a koalíció tagjai azzal vádolták meg, hogy szándékosan feszültséget kelt, és 500 millió forintos kárt okozott a városnak.
márc. 12
0:38
Március végén döntenek a Vígszínház vezetői pályázatáról (Blikk)
Március végén döntenek a Vígszínház igazgatói posztjáról, a szakmai bizottság a jelenlegi vezető, Eszenyi Enikő pályázatát találta a legjobbnak – hangzott el az M5 kulturális csatorna szerdai Híradójában.
márc. 12
0:39
Többszázezer forintos bírságot kaphatnak a csaló koronavírusos autómosók (168 Óra Online)
Egy vállalkozás közel 15 ezer forintos áron hirdetett koronavírus elleni autófertőtlenítést egy Vecsésen kihelyezett molinón és közösségi oldalon. A cég ellen megtévesztés miatt fogyasztóvédelmi hatósági eljárás indul - olvasható az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleményében.
márc. 12
0:42
Felháborodtak az utasok: végigtelefonálta az egész utat egy nyírségi távolsági buszsofőr (Blikk)
Folyamatosan telefonált vezetés közben egy sofőr egy nyírségi távolsági buszjáraton. Az esetet ezúttal levideózta egy dühös utas is, aki azt mondta, rendszeresen megszegik a szabályokat a buszsofőrök, többször halálfélelme van utazás közben.
márc. 12
0:48
A Nélküled rólunk szól (Igényes férfi)
„A választók azt érzik, hogy a felvidéki politikusok nem tesznek semmit a régió helyzetének megváltoztatásáért. Az, hogy magyarok vagyunk, evidencia, de nem elég a túléléshez, a túlélésért tenni is kell” – vallja Világi Oszkár. A politikusból lett felvidéki nagyvállalkozót a szlovákiai választásról, a magyar kisebbség jövőjéről, az Fc Dac-ról és a
márc. 12
1:33
Többszázezer forintos bírságot kaphatnak a csaló koronavírusos autómosók (Hírstart)
Egy vállalkozás közel 15 ezer forintos áron hirdetett koronavírus elleni autófertőtlenítést egy Vecsésen kihelyezett molinón és közösségi oldalon. A cég ellen megtévesztés miatt fogyasztóvédelmi hatósági eljárás indul - olvasható az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleményében.
márc. 12
1:39
"Határozott vezető vagyok" - megszólalt Eszenyi Enikő (Hírstart)
Eszenyi Enikő furcsa egybeesésnek tartja, hogy egy nappal a szakmai bizottsági meghallgatása előtt jelent meg volt kollégái nyílt levele, amelyben távozásuk egyik okaként az igazgató viselkedését jelölték meg. A levélírók szolidaritást vállalnak minden, jelenleg is ott dolgozó kollégával, aki a hatalommal való visszaélés áldozata. A Vígszínház igaz
márc. 12
2:09
Iskolai látogatási tilalmat rendelt el a kormány (Hírstart)
Szerda délután 2 órakor sajtótájékoztatót tartott a kormány a koronavírussal kapcsolatos belföldi intézkedésekről.
márc. 12
2:27
Nem javasolja a nyári utazások lemondását az utazási irodák szövetsége (Hírstart)
Nem javasolja a nyári utazások lemondását a MUISZ - mondta Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) elnöke az MTI érdeklődésére szerdán. Sok utazási iroda biztosít ingyenes átfoglalási lehetőséget az utazóknak.
márc. 12
3:15
Rendszeres kapcsolattartást ígért a frakciókkal a koronavírus-járvány ügyében a kormány (Hírstart)
Rendszeres kapcsolattartást ígért a parlamenti frakciókkal a koronavírus-járvány ügyében Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerda este a Parlamentben tartott megbeszélés után.
márc. 12
3:21
Már március közepén elköltözik a belgyógyászati klinika a Kútvölgyiből (Hírstart)
.
márc. 12
3:27
Magyar Nemzet: Béregyenlőség helyett Soros-szervezetek akciói a Városházán (Hírstart)
A napilap szerint üres ígéretek és a Soros György által támogatott, magukat civilnek mondó szervezetekkel való együttműködés jellemzi eddig a Karácsony Gergely által vezetett Főpolgármesteri Hivatal működését.
márc. 12
4:27
Jól jön ilyenkor egy ima – a katolikus templomokat a veszélyhelyzet idejére sem zárják be (Hírstart)
Nem zárják be a katolikus templomokat, de azt kérik, aki beteg, ne menjen közösségbe – közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkársága az MTI megkeresésére az után, hogy a kormány szerdán rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdetett a koronavírus miatt. Fotó: Pixabay Azt írták: a kormánydöntésben szereplő, 100-nál több ember ré
márc. 12
5:06
Balaton: itt a változás csalhatatlan jele (Infostart)
A tavasz beköszöntével sűrűbben járnak a kompok.
márc. 12
5:17
"Pánikra semmi ok" - több gyógyszer alapanyagának beszállítása is akadozik (ATV)
Több gyógyszer alapanyagának beszállítása is akadozik - tudta meg híradónk. A járvánnyal érintett országokból érkező szállítmányokat ugyanis 14 napos karantén alá kell helyezni. A szakemberek szerint: ennek ellenére nem kell gyógyszerhiánytól tartani.
márc. 12
5:17
Semmi nem védi a magyar orvosokat a vírustól! (NLC)
A Magyar Orvosi Kamara szerint az egészségügyi dolgozók védelme nélkül nem leszünk képesek kezelni a járványt.
márc. 12
5:19
Óvodabezárások: lenne, aki vigyáz a gyerekre? (NLC)
Bár egyelőre nem tartunk ott, hogy a vezetés bezárassa a gondozó, oktató intézményeket a koronavírus terjedése miatt, sok szülő enélkül is azon gondolkodik, hogyan tudná megoldani, hogy a gyereke egy ideig otthon maradjon. Nem egyszerű.
márc. 12
5:21
Járványvédelmi intézkedéseket tesz Budapest (NLC)
A járványvédelmi intézkedések a tömegközlekedést és a fővárosi intézményeket is érintik.
márc. 12
5:23
Szomorú bejelentés: elmarad az I bike Budapest (NLC)
Az egyik legjobb budapesti rendezvényt az eredeti időpontban biztosan nem tartják meg.
márc. 12
5:24
Aktualizálták a járványügyi tervet Pakson (Hírstart)
A koronavírus jelen ismeretek szerint várható következményeinek megfelelően aktualizálta pandémiás – járványügyi – tervét a paksi atomerőmű – írta szerdán honlapján az erőmű.
márc. 12
5:25
Üzentek a koronavírus ellen küzdő orvosoknak (NLC)
A koronavírusos betegeket kezelő orvosok és ápolók nap mint nap emberfeletti harcot vívnak a betegek gyógyulásáért. Most bátorító üzenetet kaptak hasonlóan túlterhelt kollégáiktól, a kardiológusoktól.
márc. 12
5:48
A minimálbérek sem bírják már ezt a drágulást (Menedzsment Fórum)
Egy hónappal ezelőtt akaratunkon kívül a vészmadár szerepét töltöttük be, arra viszont nem gondoltunk, hogy ilyen gyorsan igazunk lesz, és már a minimálbér-emeléseket is el fogja vinni az élelmiszerek drágulása.
márc. 12
5:54
Dunai hajóbaleset: nem ismerte el a felelősségét az ukrán kapitány (Bankmonitor)
Tagadta a vádban megfogalmazott bűncselekmények elkövetését Jurij Csaplinszkij a Pesti Központi Kerületi Bíróságon a tegnapi előkészítő ülésen.
márc. 12
5:54
Autójával találta el az oszlopot (Ripost)
Budán történt a baleset, csütörtökre virradóra.
márc. 12
6:00
Van lehetőség a rendkívüli szünetre (Bankmonitor)
Több mint 35 ezer külföldi hallgató tanul a hazai felsőoktatásban, a koronavírus-járvány megfékezése érdekében ezért ideiglenesen bezárják az egyetemeket, főiskolákat.
márc. 12
6:06
Gulyás Gergely: az ellenfelekkel is szükség van a partneri viszonyra (888.hu)
A parlamenti frakciók képviselőivel való szerda esti egyeztetés után Gulyás Gergely és Kocsis Máté a megbeszélés lényegét foglalta össze.
márc. 12
6:12
Visszaállították a határellenőrzést (Bankmonitor)
A Magyar Honvédség felkészült a koronavírussal kapcsolatos intézkedések végrehajtására, az ország területének és az ország biztonságának megvédésére.
márc. 12
6:12
A zuglói szocik Civil Munkáért Díjjal tüntették ki a saját kampányfőnöküket (Igényes férfi)
Ki más lenne érdemesebb egy civileknek járó díjra a Civilek Világnapján, mint az Mszp volt önkormányzati képviselője és kampányfőnöke? Horváth Csabáék megint nagyot mennek Zuglóban.
márc. 12
6:24
Vigyázzanak! Unokázós csalókra figyelmeztet a hatóság (Infostart)
A megelőzés lehetőségeire hívják fel a figyelmet a rendőrök Komárom-Esztergom megyében.
márc. 12
6:24
Az evangélikus egyház gyakoribb, kisebb istentiszteleteket javasol (Hírstart)
Gyakoribb, kisebb létszámú istentiszteletek megtartását javasolja a Magyarországi Evangélikus Egyház.
márc. 12
6:26
Nincs elég védőfelszerelés az egészségügyi dolgozóknak az orvosi kamara szerint (Hírstart)
A MOK arra kéri a kormányt, tegyen erőfeszítéseket az egészségügyi dolgozók koronavírus elleni fertőzésvédelmét biztosító eszközök beszerzése érdekében.
márc. 12
6:30
Külső cégekkel is javíttatja a villamospályákat a BKV (Napi)
A Normálnyomtáv Építőipari és Szolgáltató Kft., valamint a Vasútépítő és Karbantartó Zrt. végezhet a villamos vágányokon nagyjavításokat Budapesten, nettó 1 milliárd 314 millió forintért. A becsült ellenérték ennél több, 1 milliárd 521 millió forint volt.
márc. 12
6:30
Vigyázzanak! Unokázós csalókra figyelmeztet a hatóság (Hírstart)
A megelőzés lehetőségeire hívják fel a figyelmet a rendőrök Komárom-Esztergom megyében.
márc. 12
6:45
Egyre több tanár tanul fizikai munkásnak (NLC)
Ötvenévesen, sok év tanítás után ma már inkább kávézóban szolgál fel az egykori nyelvtanár. Nem ő az egyetlen, aki inkább fizikai szakmát választ a tanítás helyett.

Keresés