2020. március 17. kedd

márc. 17
0:03
Drasztikus változásokat az Rtl Klubnál: a járvány miatt a Híradó sem lesz már ugyanaz (Blikk)
A koronavírus miatt a televíziós társaságok is komoly dilemmák elé kerültek.
márc. 17
0:03
Csütörtöktől tanszüneti menetrendet követ a BKK (Magyar Hírlap)
A reggeli és a délutáni csúcsidőben 10 százalékkal csökken a járművek száma
márc. 17
0:06
Páncélozott járművek vonultak a Szentendrei úton (168 Óra Online)
Három, látszólag a Magyar Honvédséghez tartozó páncélozott járművet lehetett látni hétfő reggel a budapesti Szentendrei úton, valamint egy teherautót
márc. 17
0:07
Az állatkert is segít az otthoni tanulásban (Blikk)
Zavartalanul élik tovább az életüket a Fővárosi Állat- és Növénykert lakói. Bár a nagyközönség a koronavírus miatt egy ideig nem láthatja az állatokat, az élet ettől még nem állt meg, hiszen az egyedeket továbbra is etetni, gondozni kell.
márc. 17
0:07
A kórházakban szüneteltetnek egyes műtéteket és vizsgálatokat (Magyar Hírlap)
A leletkiadásokat is szüneteltetik
márc. 17
0:09
Terheléses támadás miatt állt le a koronavirus.gov.hu (Magyar Hírlap)
Az illetékesek már vizsgálják a támadás körülményeit
márc. 17
0:10
Jakab Péter bőrdzsekiben, Révész Máriusz védőmaszkban ment a parlamentbe, Orbán Viktor szerint pedig abba kéne hagyni a szamárságokat (168 Óra Online)
Orbán Viktor napirend előtti beszéde után a pártok képviselői is reagáltak. A pártok többsége egyaránt szorgalmazta, hogy anyagi támogatást kapjanak azok, akik kénytelenek otthon maradni - vagy a karantén miatt, vagy azért, mert iskolás gyermekek szülei, vagy mert fizetés nélküli szabadságra küldené őket a munkaadójuk -, felmerült a hiteltörlesztés
márc. 17
0:11
Megszólalt a főpolgármester-helyettes: „Budapest működése még egy súlyos krízishelyzetben sem állhat meg” (Blikk)
A fővárosi önkormányzat Facebook-oldalán adott tájékoztatást arról, hogy Budapest működése még egy súlyos krízishelyzetben sem állhat meg.
márc. 17
0:11
Kovács Zoltán: Nem a Liszt Ferenc Repülőteret, hanem a határokat zárjuk le (Magyar Hírlap)
Csak a magyar állampolgárok térhetnek haza
márc. 17
0:14
Ellopott 55 kiló fémhulladékot, most megbűnhődik a paksi tolvaj (168 Óra Online)
Lakossági bejelentés érkezett, hogy tavaly augusztus 5-én éjszaka egy ismeretlen személy Pakson az egyik családi ház udvarára bement, és a melléképületből
márc. 17
0:15
Döbbenet: az anyját és a nagyanyját ejtette túszul egy férfi Szombathelyen (Blikk)
A magasság miatt még az ablakon sem tudott volna kimenekülni az a két nő, akiket egy szombathelyi 5. emeleti lakásban ejtett foglyul egy családtagjuk.
márc. 17
0:15
Megjelent a legfrissebb magyarországi korlátozásokról szóló rendelet (Magyar Hírlap)
Az előírások megsértése szabálysértésnek minősül, pénzbírságot von maga után
márc. 17
0:18
Vírusvédelem: egyetlen mikrofont adnak körbe az Operatív Törzs sajtótájékoztatóin, amit aztán mindenki megfogdos és összeköpköd (168 Óra Online)
Egyetlen mikrofont adnak körbe az Operatív Törzs napi sajtótájékoztatóin, és abba az egybe is „köpköd” aztán minden kérdező újságíró – a hihetetlen „vírusvédelmi” részletről a Kétfarkú Kutyapárt osztotta meg észrevételét. Mint írják, az Operatív Törzs hozza meg a legfontosabb döntéseket, szakértelmük,
márc. 17
0:19
A járvány miatt sem halasztották el: kesztyűben, maszkban szavaztak a franciák (Blikk)
Hiába okoz egyre nagyobb problémát a koronavírus Franciaországban is, nem halasztották el a hétvégi önkormányzati választás első fordulóját.
márc. 17
0:22
Több, mint egy tucat egészségügyi dolgozó került karanténba, mert napokig védőfelszerelés nélkül kezeltek egy koronavírusos beteget (168 Óra Online)
"Szerdán este vették fel a beteget, a tünetei alapján gyanús volt, hogy esetleg koronavírus, de mivel az akkori hivatalos esetdefiníciónak nem felelt meg, ezért nem tesztelhették, a mostani helyzetből is látszik, mennyit ért az"
márc. 17
0:23
Tanárok és a diákok is ráhajtanak az otthoni oktatásra: ilyen volt a sulin kívüli első tanítási nap (Blikk)
Megvolt az első iskolán kívüli tanítás tegnap, és nagyon sok lesz még, ha elhúzódik a járvány.
márc. 17
0:26
Már nem lehet megmondani, ki kitől kapta meg a koronavírust (168 Óra Online)
Miközben 39-re nőtt a Magyarországon koronavírussal diagnosztizált betegek száma, a kormány – szemben az első napok gyakorlatával – már egyre kevesebb, sőt, gyakorlatilag semmilyen adatot nem közöl a betegeknek például a területi hovatartozásáról, életkoráról. Így aztán nem tudni, mely városok, mely korcsoportok érintettek a járványban.
márc. 17
0:27
Döntött a kormány: nem találkozhatnak betegekkel az idős orvosok (Blikk)
Kimenekíti a kormány a koronavírus elleni csata frontvonalából az idős orvosokat és ápolókat, akik nemcsak a betegekkel való érintkezés, de a koruk miatt is komoly veszélynek vannak kitéve.
márc. 17
0:30
A Honvédkórház Podmaniczky utcai épülete előtt is lesz koronavírust vizsgáló sátor (168 Óra Online)
A koronavírus terjedése miatt kialakult járványügyi helyzetben a budapesti Honvédkórház Podmaniczky utcai épületében is lesz koronavírus elővizsgálati pont, vagyis ebben a kórházban kizárólag az elővizsgálati ponton áthaladást követően lehet igénybe venni minden járó- és fekvőbeteg ellátást.
márc. 17
0:31
megvan a második gyógyult koronavírus-fertőzött Magyarországon (Blikk)
Megvan a második gyógyult koronavírusos beteg Magyarországon.
márc. 17
0:34
Csütörtöktől tanszüneti menetrend szerint indulnak a járatok Budapesten (168 Óra Online)
Csütörtöktől tanítási szüneti menetrend szerint indulnak a járatok Budapesten a koronavírus-járvány miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV hétfőn az MTI-vel.
márc. 17
0:35
Mostantól teljesen felfordul az életünk: egészen drasztikus korlátozások a koronavírus miatt (Blikk)
Az elmúlt évtizedekben nem tapasztalt, egészen drasztikus korlátozások garmadája forgatja fel fenekestül az életünket a következő hetekben, vagy akár hónapokban a koronavírus gyors terjedése miatt.
márc. 17
0:39
Ehető Petőfi-mellszobrot készített Míra (Blikk)
Három éve dolgozik cukrászként, ám szobrászokat megszégyenítő pontossággal alkotja formatortáit egy veszprémi cukrászhölgy, Steierlein-Reichert Míra (31).
márc. 17
3:15
Mutatjuk: ezt gondolják olvasóink a koronavírus-járványról (Blikk)
Nem ül buszra, villamosra, metróra olvasóink 62 százaléka, 50 százalék amúgy sem utazik így, 12 százalékuk viszont most a koronavírus-járvány miatt kerüli a közösségi közlekedést.
márc. 17
3:21
Egyelőre nem lesz díjmentes parkolás (NLC)
Az autóforgalom láthatóan csökkent, de egyelőre még nem érte el azt a szintet, hogy ingyenessé tegyék a parkolást a fővárosban.
márc. 17
4:15
DK: eljött a pillanat Budapest lezárására (ATV)
A Főváros intézményeiben senki nem marad fizetés nélkül. Ha a fizetett szabadság után sem tudja elvégezni valaki a munkáját, akkor is megkapja az arra a hónapra járó juttatást – egyebek mellett erről beszélt a főpolgármester-helyettes az ATV Start című műsorban. Gy. Németh Erzsébet arról is beszélt, hogy a városvezetés szerint már eljött a pillanat
márc. 17
4:57
Egy Amerikában élő magyar beszámolója: holnaptól a konzulátusok is bezárnak (ATV)
Applikációt fejlesztenek és igyekeznek minden információval ellátni a kint élő magyarokat – erről számolt be az ATV Start című műsorban egy Floridában élő magyar nő.
márc. 17
5:03
Koronavírus - új magyar közlekedési táblával kell megbarátkozni (Infostart)
Több pihenőhelyet és benzinkutat lezártak a tranzitforgalomban részt vevő kamionok elől.
márc. 17
5:15
Önkénteseket várnak a kórházakba, hogy csökkentsék a dolgozók terheit (ATV)
Önkénteseket várnak a kórházakba, hogy csökkentsék a dolgozók terheit. Az EMMI felhívása szerint például rezidensek, egészségügyben tanulók jelentkezését várják. A minisztérium ugyanis elrendelte, hogy a 65 évnél idősebb orvosok ne találkozzanak betegekkel, így a szakszervezet szerint nagyjából hétezer orvos esik ki az ellátásból. A nem életmentő b
márc. 17
5:27
Ingyenes parkolás? - itt a főváros válasza (Infostart)
A koronavírus-járvány miatt a budapesti fizetős parkolás kérdésének újragondolása is szóba kerülhet.
márc. 17
5:45
Figyelem, újrakezdődnek a dugók az M1-esen (Infostart)
Kedden és szerdán sávelhúzásos terelést építenek ki az M1-es autópálya Tatabánya és Óbarok közötti szakaszán, majd május végéig felújítják a burkolatot.
márc. 17
5:57
Önellátók lehetünk vírusellenes szerből (Bankmonitor)
A vírust semlegesíti, a megfertőződött sejteket pedig az immunrendszerhez hasonlóan elpusztítja majd a kutatók reményei szerint az új koronavírus elleni magyar fejlesztésű gyógyszer.
márc. 17
6:09
Fordulat: egyre több magyaron végzik majd el a koronavírus-tesztet (24.hu)
Így alighanem nőni fog a fertőzöttek száma.
márc. 17
6:09
Nehéz időszak következik (Bankmonitor)
A miniszterelnök szerint a járvány kezelése hosszadalmas folyamat lesz, az élet az elkövetkező hónapokban nem olyan lesz, mint amilyennek megszoktuk.
márc. 17
6:15
Koronavírus: Az ingázókat átengedik Ausztriába (ATV)
Az osztrák határon ingázók egyelőre nem ütköznek komoly akadályokba. Reggel, illetve a munkaidő után kialakulnak kisebb torlódások, a helyzetre tekintettel azonban ezt mindenki elfogadja. A belépőket ezen a határszakaszon is ellenőrzik a rendőrök. Közben a síszezon végével a magyar idénymunkások tömegesen indulnak haza a kedvelt sportközpontokból.
márc. 17
6:27
Újabb kórházak lépnek hadba (Alternatív Energia)
Az országos tisztifőorvos a budapesti mellett Miskolcon, Szekszárdon, Ajkán és Kiskunhalason jelölt ki négy járványkórházat – értesült a Népszava.
márc. 17
6:27
Hogyan befolyásolhatja a járvány a gyerekvállalást? (Bankmonitor)
Népesedési szempontból a legfontosabb a járvány családokat terhelő, negatív gazdasági hatásainak csökkentése – nyilatkozta Lyman Stone amerikai demográfus.
márc. 17
6:33
Óvintézkedések ételrendeléshez (Infostart)
A NetPincérnél folyamatos a kiszállítás országszerte, és megoldott a személyes találkozás nélküli kiszállítás, de cserébe kérik az online fizetést.
márc. 17
6:36
A fél város láthatta az ablakában pucérkodó csajt (Ripost)
Toplesz nézett ki az ablakon, hogy megtudja, milyen idő lesz. Nem gondolt rá, hogy így bárki meglesheti buja idomait...
márc. 17
6:39
Meggyógyult a második magyarországi beteg (NLC)
A koronavírusból kigyógyult második magyarországi beteg is egy iráni állampolgár.
márc. 17
6:48
Egészségügyi körkép: újabb négy járványkórházat jelöltek ki, az utasítás ellenére a nyugdíjas orvosoknak muszáj dolgozniuk (168 Óra Online)
Az országos tisztifőorvos a budapesti mellett Miskolcon, Szekszárdon, Ajkán és Kiskunhalason jelölt ki négy járványkórházat – értesült a Népszava.
márc. 17
6:51
Friss jelentésben szedik ízekre a magyar börtönviszonyokat (Infostart)
A kínzásellenes bizottság előrelépéseket és hiányosságokat is felsorolt.
márc. 17
6:57
Lassan, de biztosan megérkezik a tavasz: ilyen időre kell számítania a héten (Blikk)
Bár közeleg a tavasz, de az ország felében még így sem lehet napos időre számítani a héten.
márc. 17
6:57
Változik a BKV menetrendje a koronavírus miatt (NLC)
A koronavírus-járvány miatt csütörtöktől tanítási szünetben érvényes menetrend szerint indulnak a BKV-járatok.
márc. 17
7:00
Következő szakaszába ért a járvány: vésztervet írnak a tárcák (Alternatív Energia)
Orbán a kabinet szerdai ülésén beszámoltatja a minisztereket.
márc. 17
7:02
„Ha az étkezést megoldják, nagy baj nem lehet” (Alternatív Energia)
A nagyjából húsz házas romatelepen körülbelül hatvan gyerek lakik, akik közül úgy kéttucatnyian iskolások, egy részük Kaposmérőbe, a többi a kaposvári fejlesztő iskolába jár. Illetve hétfőtől elvileg otthon, távoktatásban folytatják a tanévet.
márc. 17
7:04
Fizethetnek a kórházak a hitelezőiknek (Alternatív Energia)
A tavaly év végi 76,1 milliárdos tartozásból így már 59 milliárdot rendezhetnek.
márc. 17
7:09
Magyarországon életbe lép a részleges boltzár (Napi)
Az élelmiszer-üzletek, patikák, trafikok, benzinkutak mellett az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket áruló boltokra nem vonatkozik a kedden érvénybe lépett részletes boltzár. A többi üzlet csak reggel 6-tól délután 3-ig lehet nyitva. Emellett egy sor korlátozó intézkedés lép életbe
márc. 17
7:15
Ferihegyen is életbe lépett a határzár - itt vannak a szabályok (Infostart)
A magyar határok külföldiek előtti lezárását Orbán Viktor jelentette be hétfőn, az intézkedés hétfő éjfélkor a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is életbe lépett.
márc. 17
7:15
Koronavírus-járvány: ezek az üzletek maradhatnak nyitva három után a kormány rendelete alapján – részletek (Blikk)
A kormány legújabb intézkedése szerint 15 órakor be kell zárniuk az üzleteknek, ám akad pár kivétel is.

Keresés