2020. március 17. kedd

márc. 17
0:03
Drasztikus változásokat az Rtl Klubnál: a járvány miatt a Híradó sem lesz már ugyanaz (Blikk)
A koronavírus miatt a televíziós társaságok is komoly dilemmák elé kerültek.
márc. 17
0:03
Koronavírus: megvan a második gyógyult beteg Magyarországon (Hírstart)
Egy iráni állampolgár hagyhatta el a kórházat gyógyultan.
márc. 17
0:03
A próbaüzem után két nappal leállítja a MÁV az emeletes motorvonatot (Propeller)
Keddtől nem közlekedik az emeletes KISS motorvonat, amelyet vasárnap állítottak próbaüzembe a ceglédi vonalon – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel hétfőn. A Budapest-Cegléd vonalon utasforgalmi próbaüzemben elindított első emeletes KISS motorvonat a Zugló vasúti megállóhelyen 2020. március 15-én. Tavasztól fokozatosan állnak f
márc. 17
0:06
Páncélozott járművek vonultak a Szentendrei úton (168 Óra Online)
Három, látszólag a Magyar Honvédséghez tartozó páncélozott járművet lehetett látni hétfő reggel a budapesti Szentendrei úton, valamint egy teherautót
márc. 17
0:07
Az állatkert is segít az otthoni tanulásban (Blikk)
Zavartalanul élik tovább az életüket a Fővárosi Állat- és Növénykert lakói. Bár a nagyközönség a koronavírus miatt egy ideig nem láthatja az állatokat, az élet ettől még nem állt meg, hiszen az egyedeket továbbra is etetni, gondozni kell.
márc. 17
0:10
Jakab Péter bőrdzsekiben, Révész Máriusz védőmaszkban ment a parlamentbe, Orbán Viktor szerint pedig abba kéne hagyni a szamárságokat (168 Óra Online)
Orbán Viktor napirend előtti beszéde után a pártok képviselői is reagáltak. A pártok többsége egyaránt szorgalmazta, hogy anyagi támogatást kapjanak azok, akik kénytelenek otthon maradni - vagy a karantén miatt, vagy azért, mert iskolás gyermekek szülei, vagy mert fizetés nélküli szabadságra küldené őket a munkaadójuk -, felmerült a hiteltörlesztés
márc. 17
0:11
Megszólalt a főpolgármester-helyettes: „Budapest működése még egy súlyos krízishelyzetben sem állhat meg” (Blikk)
A fővárosi önkormányzat Facebook-oldalán adott tájékoztatást arról, hogy Budapest működése még egy súlyos krízishelyzetben sem állhat meg.
márc. 17
0:14
Ellopott 55 kiló fémhulladékot, most megbűnhődik a paksi tolvaj (168 Óra Online)
Lakossági bejelentés érkezett, hogy tavaly augusztus 5-én éjszaka egy ismeretlen személy Pakson az egyik családi ház udvarára bement, és a melléképületből
márc. 17
0:15
Döbbenet: az anyját és a nagyanyját ejtette túszul egy férfi Szombathelyen (Blikk)
A magasság miatt még az ablakon sem tudott volna kimenekülni az a két nő, akiket egy szombathelyi 5. emeleti lakásban ejtett foglyul egy családtagjuk.
márc. 17
0:18
Vírusvédelem: egyetlen mikrofont adnak körbe az Operatív Törzs sajtótájékoztatóin, amit aztán mindenki megfogdos és összeköpköd (168 Óra Online)
Egyetlen mikrofont adnak körbe az Operatív Törzs napi sajtótájékoztatóin, és abba az egybe is „köpköd” aztán minden kérdező újságíró – a hihetetlen „vírusvédelmi” részletről a Kétfarkú Kutyapárt osztotta meg észrevételét. Mint írják, az Operatív Törzs hozza meg a legfontosabb döntéseket, szakértelmük,
márc. 17
0:19
A járvány miatt sem halasztották el: kesztyűben, maszkban szavaztak a franciák (Blikk)
Hiába okoz egyre nagyobb problémát a koronavírus Franciaországban is, nem halasztották el a hétvégi önkormányzati választás első fordulóját.
márc. 17
0:22
Több, mint egy tucat egészségügyi dolgozó került karanténba, mert napokig védőfelszerelés nélkül kezeltek egy koronavírusos beteget (168 Óra Online)
"Szerdán este vették fel a beteget, a tünetei alapján gyanús volt, hogy esetleg koronavírus, de mivel az akkori hivatalos esetdefiníciónak nem felelt meg, ezért nem tesztelhették, a mostani helyzetből is látszik, mennyit ért az"
márc. 17
0:23
Tanárok és a diákok is ráhajtanak az otthoni oktatásra: ilyen volt a sulin kívüli első tanítási nap (Blikk)
Megvolt az első iskolán kívüli tanítás tegnap, és nagyon sok lesz még, ha elhúzódik a járvány.
márc. 17
0:26
Már nem lehet megmondani, ki kitől kapta meg a koronavírust (168 Óra Online)
Miközben 39-re nőtt a Magyarországon koronavírussal diagnosztizált betegek száma, a kormány – szemben az első napok gyakorlatával – már egyre kevesebb, sőt, gyakorlatilag semmilyen adatot nem közöl a betegeknek például a területi hovatartozásáról, életkoráról. Így aztán nem tudni, mely városok, mely korcsoportok érintettek a járványban.
márc. 17
0:27
Döntött a kormány: nem találkozhatnak betegekkel az idős orvosok (Blikk)
Kimenekíti a kormány a koronavírus elleni csata frontvonalából az idős orvosokat és ápolókat, akik nemcsak a betegekkel való érintkezés, de a koruk miatt is komoly veszélynek vannak kitéve.
márc. 17
0:30
A Honvédkórház Podmaniczky utcai épülete előtt is lesz koronavírust vizsgáló sátor (168 Óra Online)
A koronavírus terjedése miatt kialakult járványügyi helyzetben a budapesti Honvédkórház Podmaniczky utcai épületében is lesz koronavírus elővizsgálati pont, vagyis ebben a kórházban kizárólag az elővizsgálati ponton áthaladást követően lehet igénybe venni minden járó- és fekvőbeteg ellátást.
márc. 17
0:31
megvan a második gyógyult koronavírus-fertőzött Magyarországon (Blikk)
Megvan a második gyógyult koronavírusos beteg Magyarországon.
márc. 17
0:33
Megjelent a legfrissebb korlátozásokról szóló kormányrendelet (Hírstart)
Megjelent a koronavírus-járvány elleni védekezéssel összefüggő legfrissebb korlátozásokról szóló kormányrendelet hétfőn kora este a Magyar Közlönyben.
márc. 17
0:34
Csütörtöktől tanszüneti menetrend szerint indulnak a járatok Budapesten (168 Óra Online)
Csütörtöktől tanítási szüneti menetrend szerint indulnak a járatok Budapesten a koronavírus-járvány miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV hétfőn az MTI-vel.
márc. 17
0:35
Mostantól teljesen felfordul az életünk: egészen drasztikus korlátozások a koronavírus miatt (Blikk)
Az elmúlt évtizedekben nem tapasztalt, egészen drasztikus korlátozások garmadája forgatja fel fenekestül az életünket a következő hetekben, vagy akár hónapokban a koronavírus gyors terjedése miatt.
márc. 17
0:39
Ehető Petőfi-mellszobrot készített Míra (Blikk)
Három éve dolgozik cukrászként, ám szobrászokat megszégyenítő pontossággal alkotja formatortáit egy veszprémi cukrászhölgy, Steierlein-Reichert Míra (31).
márc. 17
2:21
Ritkábban járnak majd a buszok, a metrók és a villamosok Budapesten a koronavírus-járvány miatt (Hírstart)
Tanítási szüneti menetrend szerint indulnak a járatok csütörtöktől.
márc. 17
2:45
Koronavírus: megvan a második gyógyult beteg (Hírstart)
Egy iráni állampolgár hagyhatta el a kórházat gyógyultan - olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.
márc. 17
3:15
Mutatjuk: ezt gondolják olvasóink a koronavírus-járványról (Blikk)
Nem ül buszra, villamosra, metróra olvasóink 62 százaléka, 50 százalék amúgy sem utazik így, 12 százalékuk viszont most a koronavírus-járvány miatt kerüli a közösségi közlekedést.
márc. 17
3:21
Egyelőre nem lesz díjmentes parkolás (NLC)
Az autóforgalom láthatóan csökkent, de egyelőre még nem érte el azt a szintet, hogy ingyenessé tegyék a parkolást a fővárosban.
márc. 17
3:57
Megnyíltak a digitális osztálytermek (Hírstart)
Hétfőn elkezdődött a digitális oktatás, amihez már a hétvégén elérhetővé váltak a módszertani ajánlások. Maruzsa Zoltán szerint kell még pár nap az átálláshoz, de már kidolgozták a szükséges útmutatásokat. A pedagógusok pedig pozitívan fogadták az újfajta módszereket.
márc. 17
4:03
Keddtől elhalasztják a fővárosban az előzetesen meghirdetett kéményellenőrzéseket (Hírstart)
Átmenetileg szünetelteti az előzetesen meghirdetett kéményellenőrzéseket március 17-től Budapesten a Főkétüsz Fővárosi Kéményseprőipari Kft. a koronavírus fertőzések miatt, az állampolgárok védelme érdekében; a fővárosi kéményseprők a járvány ideje alatt a szociális ellátásba segítenek be – közölte a Főkétüsz hétfőn.
márc. 17
4:15
DK: eljött a pillanat Budapest lezárására (ATV)
A Főváros intézményeiben senki nem marad fizetés nélkül. Ha a fizetett szabadság után sem tudja elvégezni valaki a munkáját, akkor is megkapja az arra a hónapra járó juttatást – egyebek mellett erről beszélt a főpolgármester-helyettes az ATV Start című műsorban. Gy. Németh Erzsébet arról is beszélt, hogy a városvezetés szerint már eljött a pillanat
márc. 17
4:45
Lezártuk a határokat, elkezdődött a digitális oktatás (Hírstart)
Nem ez lesz a vendéglátás éve, zuhanórepülésben a tőzsdék is, már az amerikaiakat is korlátozzák. Napi vírusos összefoglaló.
márc. 17
4:57
Egy Amerikában élő magyar beszámolója: holnaptól a konzulátusok is bezárnak (ATV)
Applikációt fejlesztenek és igyekeznek minden információval ellátni a kint élő magyarokat – erről számolt be az ATV Start című műsorban egy Floridában élő magyar nő.
márc. 17
5:03
Koronavírus - új magyar közlekedési táblával kell megbarátkozni (Infostart)
Több pihenőhelyet és benzinkutat lezártak a tranzitforgalomban részt vevő kamionok elől.
márc. 17
5:03
NMHH: Médiaszertár segíti a pedagógusokat a médiaoktatásban (Hírstart)
Az országosan bevezetett tantermen kívüli, digitális oktatási rendhez alkalmazkodva hétfőtől határozatlan ideig nem fogadnak diákcsoportokat az NMHH Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központjai Budapesten és Debrecenben. A tanév hátralévő hónapjaira regisztrált iskolákkal közvetlenül egyeztetnek arról, hogy foglalásaikat hogyan érvényesíthetik a későbbi
márc. 17
5:15
Önkénteseket várnak a kórházakba, hogy csökkentsék a dolgozók terheit (ATV)
Önkénteseket várnak a kórházakba, hogy csökkentsék a dolgozók terheit. Az EMMI felhívása szerint például rezidensek, egészségügyben tanulók jelentkezését várják. A minisztérium ugyanis elrendelte, hogy a 65 évnél idősebb orvosok ne találkozzanak betegekkel, így a szakszervezet szerint nagyjából hétezer orvos esik ki az ellátásból. A nem életmentő b
márc. 17
5:27
Ingyenes parkolás? - itt a főváros válasza (Infostart)
A koronavírus-járvány miatt a budapesti fizetős parkolás kérdésének újragondolása is szóba kerülhet.
márc. 17
5:27
Önkénteseket várnak a kórházakba, hogy csökkentsék a dolgozók terheit (Hírstart)
Önkénteseket várnak a kórházakba, hogy csökkentsék a dolgozók terheit. Az EMMI felhívása szerint például rezidensek, egészségügyben tanulók jelentkezését várják. A minisztérium ugyanis elrendelte, hogy a 65 évnél idősebb orvosok ne találkozzanak betegekkel, így a szakszervezet szerint nagyjából hétezer orvos esik ki az ellátásból. A nem életmentő b
márc. 17
5:45
Figyelem, újrakezdődnek a dugók az M1-esen (Infostart)
Kedden és szerdán sávelhúzásos terelést építenek ki az M1-es autópálya Tatabánya és Óbarok közötti szakaszán, majd május végéig felújítják a burkolatot.
márc. 17
5:57
Szüneteltetnek egyes műtéteket és vizsgálatokat (Hírstart)
.
márc. 17
5:57
Önellátók lehetünk vírusellenes szerből (Bankmonitor)
A vírust semlegesíti, a megfertőződött sejteket pedig az immunrendszerhez hasonlóan elpusztítja majd a kutatók reményei szerint az új koronavírus elleni magyar fejlesztésű gyógyszer.
márc. 17
6:09
Fordulat: egyre több magyaron végzik majd el a koronavírus-tesztet (24.hu)
Így alighanem nőni fog a fertőzöttek száma.
márc. 17
6:09
ET: Magyarország figyelembe vette a börtönviszonyokkal összefüggő ajánlásokat (Hírstart)
Az Európa Tanács kínzásellenes bizottsága (CPT) kedden közzétett jelentése szerint Magyarország figyelembe vette az illetékes szakértők a börtönviszonyokkal és fogvatartási gyakorlattal, valamint a börtönök túlzsúfoltságával kapcsolatos ajánlásait. A strasbourgi székhelyű Európa Tanács illetékes bizottsága reményét fejezte ki, hogy a magyar hatóság
márc. 17
6:09
Nehéz időszak következik (Bankmonitor)
A miniszterelnök szerint a járvány kezelése hosszadalmas folyamat lesz, az élet az elkövetkező hónapokban nem olyan lesz, mint amilyennek megszoktuk.
márc. 17
6:15
Koronavírus: Az ingázókat átengedik Ausztriába (ATV)
Az osztrák határon ingázók egyelőre nem ütköznek komoly akadályokba. Reggel, illetve a munkaidő után kialakulnak kisebb torlódások, a helyzetre tekintettel azonban ezt mindenki elfogadja. A belépőket ezen a határszakaszon is ellenőrzik a rendőrök. Közben a síszezon végével a magyar idénymunkások tömegesen indulnak haza a kedvelt sportközpontokból.
márc. 17
6:27
Újabb kórházak lépnek hadba (Alternatív Energia)
Az országos tisztifőorvos a budapesti mellett Miskolcon, Szekszárdon, Ajkán és Kiskunhalason jelölt ki négy járványkórházat – értesült a Népszava.
márc. 17
6:27
Figyelem! Ezekben az esetekben fizetnek a biztosítók (Hírstart)
Milyen esetben fizet egy kockázati biztosítás koronavírus esetén? Mik a lehetséges kizárások? A független biztosításközvetítő, a Grantis megkérdezte erről a legnagyobb hazai biztosítókat.
márc. 17
6:27
Hogyan befolyásolhatja a járvány a gyerekvállalást? (Bankmonitor)
Népesedési szempontból a legfontosabb a járvány családokat terhelő, negatív gazdasági hatásainak csökkentése – nyilatkozta Lyman Stone amerikai demográfus.
márc. 17
6:27
ET: Magyarország figyelembe vette a börtönviszonyokkal összefüggő ajánlásokat (Propeller)
Az Európa Tanács kínzásellenes bizottsága (CPT) kedden közzétett jelentése szerint Magyarország figyelembe vette az illetékes szakértők a börtönviszonyokkal és fogvatartási gyakorlattal, valamint a börtönök túlzsúfoltságával kapcsolatos ajánlásait. A strasbourgi székhelyű Európa Tanács illetékes bizottsága reményét fejezte ki, hogy a magyar hatósá
márc. 17
6:33
Óvintézkedések ételrendeléshez (Infostart)
A NetPincérnél folyamatos a kiszállítás országszerte, és megoldott a személyes találkozás nélküli kiszállítás, de cserébe kérik az online fizetést.
márc. 17
6:33
ET: Magyarország figyelembe vette a börtönviszonyokkal összefüggő ajánlásokat (Hírstart)
Az Európa Tanács kínzásellenes bizottsága (CPT) kedden közzétett jelentése szerint Magyarország figyelembe vette az illetékes szakértők a börtönviszonyokkal és fogvatartási gyakorlattal, valamint a börtönök túlzsúfoltságával kapcsolatos ajánlásait. A strasbourgi székhelyű Európa Tanács illetékes bizottsága reményét fejezte ki, hogy a magyar hatósá
márc. 17
6:35
Újabb ember gyógyult meg a koronavírusból Magyarországon (Hírstart)
Az első gyógyult beteg szintén iráni állampolgár volt, ő múlt csütörtök este mehetett haza.
márc. 17
6:36
A fél város láthatta az ablakában pucérkodó csajt (Ripost)
Toplesz nézett ki az ablakon, hogy megtudja, milyen idő lesz. Nem gondolt rá, hogy így bárki meglesheti buja idomait...

Keresés