2020. március 19. csütörtök

márc. 19
0:00
Nem érintik a rendkívüli intézkedések a piacok nyitva tartási idejét (Familyversum)
Nagy részük nyílt téren működik, kevés kivétellel jellemzően kora délutánig bezárnak
márc. 19
0:04
„A munkahelyek megmentését segítik a kormányzati intézkedések” (Familyversum)
Turisztikai ügynökség: A kormánytól mentőövet kapott az ágazat, illetve a munkavállalók
márc. 19
0:06
Növekvő munkanélküliség és szociális krízishelyzet várható Magyarországon, még a középosztályban is (168 Óra Online)
A magyar gazdaság nagyon súlyos kihívás előtt áll, hiszen az EU gazdasága recesszióba süllyed az idén: a növekedés akár 4 százalékkal is elmaradhat a járvány kitörése előtt készített előrejelzéstől.
márc. 19
0:08
Nagy István: Megfelelő mennyiségű élelmiszer áll rendelkezésre az országban (Familyversum)
„A magyar ellátás biztonságban van a koronavírus-járvány ideje alatt is”
márc. 19
0:10
Adószakértő: kezdetnek nem rossz lépések Orbán bejelentései, ám a KATA-fizetés felfüggesztését másokra is ki kell terjeszteni (168 Óra Online)
A bejelentés a leginkább érintett ágazatoknak jelent segítséget és kezdetnek nem rossz lépések a gazdaság megsegítése és a munkahelyek megtartása szempontjából – értékelte Orbán Viktor gazdaságvédelmi bejelentéseit a 168 Órának nyilatkozva Pataki Dániel okleveles adószakértő.
márc. 19
0:12
Idén nem lesz Eurovíziós Dalfesztivál (ProfitLine)
Idén nem rendezik meg az Eurovíziós Dalfesztivált sem. A verseny szervezői, valamint az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) szerdán jelentették be, hogy a rotterdami eseményt, ami május 12-től 16-ig tartott volna, a koronavírus-járvány miatt törlik.
márc. 19
0:12
A bankok támogatják a bejelentett gazdasági intézkedéseket (Familyversum)
Együttműködőek a pénzintézetek
márc. 19
0:14
Szabadesésben a kőolaj világpiaci ára, óriási a túltermelés, akár 10 dollárra zuhanhat a hordónkénti ár (168 Óra Online)
Szabadesésre váltott és az évezred eleji mélypontokra zuhant a kőolaj világpiaci ára a legközelebbi határidős jegyzésekben szerdán, miután a Goldman Sachs amerikai befektetési nagybank arra figyelmeztetett, hogy az új koronavírus által okozott világjárvány soha nem látott mértékben csökkentheti az olajkeresletet.
márc. 19
0:36
A román Dacia is leállítja a termelést (ProfitLine)
A francia Renault tulajdonában levő Dacia felfüggeszti április 5-ig tevékenységét a dél-romániai mioveni-i üzemében - közölte szerdán a gyártó.
márc. 19
1:06
Szükségállapotot hirdettek Észak-Macedóniában (ProfitLine)
Szükségállapotot hirdettek Észak-Macedóniában az új típusú koronavírus-járvány megfékezése érdekében - jelentette be Sztevo Pendarovszki államfő szerdán, miután megbeszélést folytatott a kormánytagokkal és az egészségügyi illetékesekkel.
márc. 19
1:06
Koronavírus: Megérkezett az Európai Központi Bank váratlan válaszcsapása (Portfolio)
Az Európai Központi Bank szerda éjszaka jelentette be: 750 milliárd eurós kötvényvásárlási programot indít a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt. Nem először jelentjük ki a napokban a jegybanki reakciók és azok időzítése miatt: rendkívüli időket élünk (a Fed vasárnap éjszaka jelentette be eszközvásárlási programját).
márc. 19
1:06
Szükségállapotot hirdettek Észak-Macedóniában (Hírstart)
Szükségállapotot hirdettek Észak-Macedóniában az új típusú koronavírus-járvány megfékezése érdekében - jelentette be Sztevo Pendarovszki államfő szerdán, miután megbeszélést folytatott a kormánytagokkal és az egészségügyi illetékesekkel.
márc. 19
1:36
A Wizz Air közleménye a máltai és oroszországi járatokról (ProfitLine)
A Wizz Air értesíti utasait, hogy 2020. március 21. és április 10. között a máltai kormány által bevezetett utazási korlátozások miatt törli Budapest, Debrecen és Málta közötti járatait. Felhívjuk továbbá utasaink figyelmét, hogy a Wizz Air moszkvai, szentpétervári és kazáni járatai továbbra is közlekednek, de az orosz kormány rendelkezése értelméb
márc. 19
1:36
Magyarországon összehangolt közlekedésfejlesztés valósul meg 2014-2020-ban (NRGreport)
Magyarországon az európai uniós társfinanszírozású közlekedésfejlesztésben 2014-2020 között összehangolt, korszerű és gazdaságos közlekedésfejlesztés valósul meg három operatív program - hangsúlyozta Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön, Budapesten - írja az MTI.
márc. 19
1:40
Környezetvédelmi okokból sebességkorlátozásokat vezet be Hollandia (NRGreport)
A nitrogénszennyezés visszaszorítása érdekében csütörtöktől sebességkorlátozásokat vezetett be Hollandia a közutakon, hétfőtől pedig óránként 100 kilométerben korlátozzák a gépjárművek megengedett legnagyobb sebességét az autópályákon - jelenti az MTI.
márc. 19
1:44
ITM: megalakult a Zöld Busz Program projektirányító bizottsága (NRGreport)
A projektirányító bizottság koordinálja a Klíma- és természetvédelmi akciótervben kiemelt szerepet betöltő közlekedészöldítési program megvalósítását. Az alacsony és nulla kibocsátású járművek forgalomba állítását a nagyvárosok közösségi közlekedésében 36 milliárd forinttal támogatja a kormány - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (I
márc. 19
1:48
Egyre több ország segít a bajba jutott légiközlekedésnek (Hírstart)
Az Egyesült Államok, Tajvan és Ausztrália is jelezte: kész anyagi és egyéb segítséget nyújtani.
márc. 19
2:30
Oláh Dániel: Gazdasági vírus „koronázza meg” a világgazdaság egyik legjobb évtizedét (expresszkolcson.hu)
Lassuló világgazdaságot dönthet recesszióba a gazdasági járvány? Magyarország a legjobb helyzetből indul az unióban, de így is elképzelhető kismértékű visszaesés a koronavírus hatására. A reálgazdasági veszteségek mögött a 2010 után megnövelt pénzügyi ellenálló képesség lehet a védőháló.
márc. 19
2:36
Nyugdíjhír - Gyorsabban kézbesíti a posta a nyugdíjakat (ProfitLine)
A járványveszélyre és a korlátozásokra tekintettel 2-3 nappal hamarabb kézbesíti a Magyar Posta a nyugdíjakat - közölték az MTI-vel szerdán.
márc. 19
2:36
"Előnyben részesítjük, akiknek nagyobb az esélyük a gyógyulásra" - Az olasz dráma ismétlődik Franciaországban? (Portfolio)
A Franciaországban kihirdetett általános karantén második napján több mint 50 százalékkal nőtt a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma, a fertőzötteké pedig meghaladta szerdán a 9 ezret, miközben a kijárási korlátozásokat megszegőkre 4 ezerszer szabott ki bírságot a rendőrség.
márc. 19
2:42
"Előnyben részesítjük, akiknek nagyobb az esélyük a gyógyulásra" - Az olasz dráma ismétlődik Franciaországban? (Hírstart)
A Franciaországban kihirdetett általános karantén második napján több mint 50 százalékkal nőtt a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma, a fertőzötteké pedig meghaladta szerdán a 9 ezret, miközben a kijárási korlátozásokat megszegőkre 4 ezerszer szabott ki bírságot a rendőrség.
márc. 19
3:06
Itt olvasható a kecskeméti Mercedes-Benz gyár állásfoglalása! (ProfitLine)
Az egyre súlyosbodó Covid-19 koronavírus világjárvány miatt a Daimler kedden azt a döntést hozta, hogy egyelőre két hétre megszakítja a gyártást európai telephelyeinek nagy részén, illetve a munkát egyes adminisztratív területeken.
márc. 19
3:30
Órákig a levegőben maradhat a koronavírus (Hírstart)
Az új tanulmányt több kritika is érte, de korábban más vizsgálatok is hasonló eredményekre jutottak.
márc. 19
3:36
Mennyiségi korlátozásokat vezet be a Spar (ProfitLine)
A Spar mennyiségi korlátozásokat vezet be Magyarországon - tette közzé az üzletlánc szerdán a honlapján.
márc. 19
3:36
Órákig életképes a levegőben a koronavírus: fertőzni is tud (Hírstart)
Egy friss tanulmány alapján az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) az emberi testen kívül hosszú időn át életképes maradhat, a levegőben még akár 3 órával később is kimutatható. Fontos kiemelni, hogy a tanulmányt már több szakmai...
márc. 19
3:42
Sportújságírók elnöke: „Az olasz vörös zónában élve eszem azt mondja, nem lesz olimpia 2020-ban” (Hírstart)
Drámaian személyes hangú jegyzetet tett közzé Gianni Merlo (72), a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség olasz elnöke - amely az aipsmedia.com-pn jelent meg. Az AIPS első embere mindeddig az egyik legerősebb szószólója volt annak, hogy a tokiói olimpiát, ha csak egy mód van rá, meg kell rendezni. A kényszerű karantén fogságában azonban a vezető újság
márc. 19
4:12
Marketing a korona idején: marketinglépések kkv-knek, hogy minimalizáld a korona vírus okozta gazdasági károkat (ProfitLine)
A jelenlegi helyzet mindenkinek fáj. Együtt sír most a magyar (és nemzetközi) gazdaság, mert szinte mindenkit érintett közvetlenül vagy közvetve a vírus hatása. Sajnos nincs varázsszer, vagy olyan megoldás, amely minden iparágra működne, lesznek kisebb, és nagyon nagy vesztesek, de összeszedtünk néhány ötletet, javaslatot arra, hogy mi az, amit meg
márc. 19
4:12
Nem lesz áruhiány - a sofőröknek nem kell 14 napos karanténba vonulniuk (Hírstart)
Nem kell minden esetben 14 napos hatósági házi karanténba vonulniuk az áruszállítást végző sofőröknek, ha nem tapasztalják magukon a koronavírusos betegség tüneteit. A járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs döntése hozzájárulhat ahhoz, hogy a hazai gazdasági szereplőknek – így a stratégiai fontosságú élelmiszeripari vállalatoknak - átme
márc. 19
4:36
Három évre szóló bérmegállapodást kötött az Audi Hungaria a szakszervezettel (ProfitLine)
Három évre szóló bérmegállapodást kötött szerdán az Audi Hungaria Zrt. a munkavállalókat tömörítő Audi Hungaria Független Szakszervezettel - tájékoztatta a győri székhelyű vállalat az MTI-t.
márc. 19
4:36
Energetikai mintaprojekteket támogató pályázatok indulnak (Familyversum)
Zöldgazdaság-finanszírozás
márc. 19
4:40
Megfizethetőbbé válhatnak az albérletek (Familyversum)
Noha az ingatlan hosszú távú, kevés kockázatot hordozó befektetési forma, most nehezebb az értékesítés, ami abból is látszik, hogy az eladók elkezdtek árat csökkenteni
márc. 19
4:42
Hogyan szabadulhatunk meg a körtelevélbolhától? (Agrofórum)
H. Sámuel kérdése: A körte leveleinek megjelenésével egy időben minden évben a bolhák is megkezdik károsításukat. Hogyan szabaduljak meg tőlük?
márc. 19
4:44
Ismét zuhant a forint (Familyversum)
A hirtelen gyengülésnek nincs köze ahhoz, hogy a piac miként értékeli a hazai gazdaságot, a befektetők a kockázatosnak vélt eszközöktől akarnak szabadulni
márc. 19
4:48
Megkötöttük a jövő évre szóló gázmegállapodást Oroszországgal (Familyversum)
Energiahordozó több útvonalon
márc. 19
5:00
Megújuló energiaforrások felhasználása az EU-országokban (NRGreport)
A megújuló energiahordozók részaránya az összes energiafelhasználásból 2018-ban, célkitűzés 2020-ra.
márc. 19
5:24
Napenergiával működő kiserőművek kapacitása Magyarországon (NRGreport)
Napenergiával működő kiserőművek kapacitása Magyarországon (2008-2019).
márc. 19
5:39
Akár 2021-re is átnyúlhat a hiteltörlesztési moratórium (Menedzsment Fórum)
A kaszinókat és a filmipart is mentesítik az adófizetés alól, de az előadóművészek és a rendezvényszervezők is megkönnyebbülhetnek. A munkaadók pedig már a portán meghőmérőztethetik a dolgozókat.
márc. 19
5:45
Adathalász csaló webshopot azonosítottak (Infostart)
Németország, Szlovákia és Csehország után hozzánk is elért egy koronavírussal kapcsolatos átverés: arcmaszkot kínáló hamis webshopba csalogató spamáradattal támadnak a csalók.
márc. 19
5:48
Koronavírus: A nap, amikor a vállalati kommunikációs kőkorszak felszínre került (Pénzcentrum)
"Egyetlen nap alatt kellett a kőkorszakból az űrkorszakba lépnie a legtöbb magyar vállalkozásnak, ez mindenkit nagyon meglepett, még a legmagabiztosabb IT-sokat is" - foglalta össze röviden a koronavírus kapcsán kialakult vállalati helyzetet...
márc. 19
5:54
Koronavírus: Magyarország Achilles-sarkainak kell most helytállni (Portfolio)
A magyar kormánynak vitathatatlan érdemei vannak abban, hogy a magyar gazdaságot tartós növekedési pályára állította, csökkentette a sebezhetőségét, vagyis válságállóbbá tette az országot. Azonban voltak komoly hiányosságai is, mégpedig az oktatásban és az egészségügyben, amit évek óta hangsúlyoznak a szakértők. És most egy olyan válság előtt állun
márc. 19
5:54
A járvány miatt a diákhitelek törlesztését is felfüggesztik (Hírstart)
A szerdán bejelentett törlesztési moratórium a diákhitelekre is vonatkozik.
márc. 19
5:54
Fellélegezhetnek a válság sújtotta ágazatok (AQUA)
Orbán Viktor olyan gazdaságvédelmi intézkedéseket jelentett be, amelyek a járványra legsérülékenyebben reagáló területeken segítik a piacot.
márc. 19
6:12
Új főportát kap a ferihegyi reptér (Napi)
A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér főportáját és a hozzá kapcsolódó utakat a Swietelsky Építő Kft., valamint a debreceni Elektro Energy Kft. építheti meg, nettó 7 millió 9 ezer euróért (mintegy 2,4 milliárd forintért).
márc. 19
6:12
Szijjártó Péter vett egy kis gázt Moszkvában (444.hu)
Szerdán 2,2 milliárd köbméter földgáz megvásárlásról egyezett meg a Gazprommal. Megígérte, hogy megtoldjuk 15 kilométerrel az oroszok új déli vezetékét.
márc. 19
6:12
Törlesztési moratóriumot és járulékelengedést jelentett be Orbán Viktor (AQUA)
A kormány döntött a munkahelyek megvédését és a gazdaság újraindítását célzó öt legsürgetőbb lépésről, de további intézkedések jönnek.
márc. 19
6:15
Februárban még béke volt az osztrák munkaerő-piacon, több magyar dolgozott kint (Privátbankár)
Emelkedni tudott februárban az Ausztriában foglalkoztatott magyarok létszáma, ha már nem is túl sokkal. A románok vagy a horvátok száma azonban jobban nőtt. Ám a sokk valószínűleg márciusban következik, mert a téli síszezon hamarabb véget ért a vártnál.
márc. 19
6:15
2800 forint a csirkemell, ellenőrzik az árusokat (24.hu)
Bőven van csirke az országban, csak most nem ér oda mindenhová időben. Aki türemes, annak nem kell a korábbi ár duplájáért húst vennie.
márc. 19
6:18
Hatalmas, 750 milliárd eurós eszközvásárlási programot jelentett be az EKB – kezdjünk el vásárolni? (Hírstart)
A világ jegybankjai és kormányai több ezermilliárd dollárt öntöttek a világgazdaságra annak érdekében, hogy meggátolják a reálgazdaság lebénulását és egy mindent elsöprő csődhullámot. Ehhez a táborhoz csatlakozott most az Európai Központi Bank, amely egy masszív állampapír és vállalati kötvényvásárlási programot indít el. A gazdasági kilátások tová
márc. 19
6:24
Gyorselemzés: ezek a hazai cégek első reakciói a járványra (Piac és Profit)
Kérdőíves felmérést végzett a hazai vállalkozások körében a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), hogy minél pontosabb képet kaphasson a koronavírus-fertőzés gazdasági hatásairól.
márc. 19
6:24
Hiába az EKB pánikszerű bejelentése, tovább zuhannak a tőzsdék (Portfolio)
Csak percekig tartott ki az örömködés szerda éjjel az amerikai határidős részvényindexekben arra a bejelentésre, hogy az EKB év végéig 750 milliárd eurónyi eszközt fog megvásárolni az eurózónában, majd újra hanyatlottak.

Keresés