2020. március 6. péntek

márc. 6
0:03
Koronavírus: A Lufthansa 7100 európai járatot törölt a márciusi menetrendjéből (Biztosító Magazin)
Törölt 7100 európai járatot a márciusi menetrendjéből a Lufthansa Csoport a koronavírus-járvány miatt, a legnagyobb német légitársaság ezt csütörtökön jelentette be.
márc. 6
0:09
Újabb koronavírusos beteget jelentettek Magyarországon, ez a harmadik eset! (Portfolio)
Újabb koronavírusos beteget resiztráltak Magyarországon, ezzel háromra nőtt az igazoltan fertőzöttek száma - írják a koronavirus.gov.hu-n.
márc. 6
0:15
Koronavírus: A Lufthansa 7100 európai járatot törölt a márciusi menetrendjéből (Hírstart)
Törölt 7100 európai járatot a márciusi menetrendjéből a Lufthansa Csoport a koronavírus-járvány miatt, a legnagyobb német légitársaság ezt csütörtökön jelentette be.
márc. 6
0:27
Az idén is meghirdették az év energiakövetei pályázatot (NRGreport)
Az idén is meghirdették az év energiakövetei pályázatot - közölte Scherer Zsolt, a pályázatot meghirdető Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szóvivője csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
márc. 6
0:33
Megállapodott Putyin és Erdogan (ProfitLine)
Éjféltől tűzszünet lép életbe a szíriai Idlíb tartományban - jelentette be Recep Tayyip Erdogan török elnök csütörtökön, miután több mint hatórás tárgyalást folytatott Vlagyimir Putyin orosz államfővel Moszkvában.
márc. 6
0:57
Egyre több elektromos autót használunk (Familyversum)
Megduplázódott az elektromos töltőoszlopok mennyisége
márc. 6
1:01
Közel százmilliárd forint jut idén útfelújításra (Familyversum)
A színvonalas közutak a cégek versenyképességét és a családok életminőségét is javítják, csaknem kétszáz projekt valósul meg idén – mondta Mosóczi László
márc. 6
1:03
Eltűntek a turisták Róma belvárosából (ProfitLine)
A római Navona-tér presszóteraszai üresek, miközben a taxiállomások tele vannak kocsikkal a Covid19-fertőzés okozta félelmek miatt. Az országos óvintézkedések első napján Olaszország attól tart, hogy a járványhelyzet még hetekig eltarthat.
márc. 6
1:03
Egy hónap alatt is elkelhet egy lakás (Familyversum)
Az is erősíti a vásárlói bizalmat, hogy megdőltek a panelházak élettartamára vonatkozó félelmek
márc. 6
1:05
Felpöröghet az agglomerációs lakáspiac a Déli Körvasút projekt miatt (Familyversum)
Ingatlanár-növelő összehangolt közlekedés
márc. 6
1:07
A bontás nem mindig jó megoldás (Familyversum)
A legdrágábbak azok a telkek, amelyeken bevezetett közmű és lakható ház is található, míg a legolcsóbbak azok, ahol a közművek nincsenek bekötve
márc. 6
1:11
Jövedelemstabilizációs alap a magyar gazdáknak (Familyversum)
Bővített vidékfejlesztési rendszer
márc. 6
1:15
Visszafogott kitermelés mellett az olajexportőrök (Familyversum)
Másfél millió hordós javaslat
márc. 6
1:19
Induló vállalkozásoknak segít a Nemzeti Tudománypolitikai Tanács (Familyversum)
Gazdaságélénkítő kutatás-fejlesztések
márc. 6
1:23
Kiemelten vizsgálják a revizorok a rejtett munka­viszonyt (Familyversum)
A legnépszerűbb adófajta alkalmazása mögött egyes esetekben bújtatott foglalkoztatás rejlik
márc. 6
2:06
90 darab csuklós busz beszerzésével folytatódik az állami autóbuszpark megújulása (ProfitLine)
Egy éven belül 90 darab új generációs Mercedes-Benz Conecto G típusú autóbusszal bővül a Volán gépjárműparkja - közölte a Volánbusz Zrt. csütörtökön az MTI-vel.
márc. 6
2:36
Elhalasztják a Semmelweis 250 Klinikai Konferenciát (ProfitLine)
Későbbi időpontra halasztja a Semmelweis Egyetem a március 9-10-re meghirdetett Semmelweis 250 Klinikai Konferenciát - közölte az egyetem a közösségi oldalán csütörtökön.
márc. 6
3:36
ITM: Szigorúbb fellépés szükséges a szemetelőkkel szemben (ProfitLine)
Szigorúbb fellépésre van szükség a hulladékgazdálkodás rendjét megszegőkkel szemben - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára csütörtökön Lillafüreden.
márc. 6
4:36
Rekordmegrendelést kapott a Stadler (ProfitLine)
Rekordmagas megrendelések mellett növelte forgalmát és nyereségét tavaly a svájci Stadler Rail AG vasúti gépgyártó vállalat.
márc. 6
4:42
Padlizsán hajtatása (Agrofórum)
A padlizsánnak - magas hőmérsékleti igényéből adódóan - csak azokban az országokban jelentős a termesztése, ahol az átlaghőmérséklet megközelítőleg 14-15 °C, és a fagymentes időszak is legalább 6,5-7 hónapig tart. Ebből adódóan a világon megtermelt mennyiség (~ 50 millió tonna) döntő többségét Indonéziában, Indiában és Kína déli tartományaiban, ill
márc. 6
4:48
Papír-újrahasznosítás Európában (NRGreport)
Papír-újrahasznosítás Európában, 1991-2018.
márc. 6
5:12
Személyes és elektronikus ügyfélkiszolgálásban is kiválóság díjat nyert a dm! (Márkamonitor)
A több mint 1.500 üzletet és ügyfélkiszolgálási pontot tesztelő és 6.500 ügyfél véleményét felmérő ClientFirst Consulting kihirdette az idei „Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban” díjak győzteseit. A kereskedelemmel foglalkozó cégek közül a dm érte el a legjobb eredményt: mind a nagyvállalati elektronikus, mind a személyes kategóriában dobogós lett.
márc. 6
5:36
A Skanska 2019-ben is sikeres évet zárt az európai irodapiacon (ProfitLine)
Európa legnagyobb irodafejlesztője kilenc épületet értékesített több mint 545 millió euró értékben, illetve több mint 171 000 m2*-nyi irodaterületet adott bérbe 16 városban a tavalyi év folyamán. A Skanska az európai ingatlanpiacon továbbra is vezető pozíciót tölt be, jelenlegi piacain erős potenciált lát. A vállalat fenntartható módon fejleszti üz
márc. 6
5:36
Bombaformában az OTP, minden várakozást felülmúlt (Portfolio)
Nehéz nem szuperlatívuszokban írni az OTP eredményéről, az organikus növekedés és az akvizíciók miatt a bankcsoport rekord bevételt és profitot ért el tavaly, korábban soha nem volt még jelen annyi országban, szolgált ki annyi ügyfelet, működtetett annyi bankfiókot és foglalkoztatott annyi alkalmazottat, mint tavaly. Negyedévente több mint 100 mill
márc. 6
5:39
Fogyókúrán a vidéki nagyvárosok (Menedzsment Fórum)
Budapesten kicsit nagyobb lett a kassza, de Debrecenben, Miskolcon, Szegeden és Nyíregyházán is milliárdokkal lett szerényebb a helyi költségvetés. A polgármesterek megvédenék a helyi iparűzési adót a kormány terveitől.
márc. 6
5:42
A Skanska 2019-ben is sikeres évet zárt az európai irodapiacon (Hírstart)
Európa legnagyobb irodafejlesztője kilenc épületet értékesített több mint 545 millió euró értékben, illetve több mint 171 000 m2*-nyi irodaterületet adott bérbe 16 városban a tavalyi év folyamán. A Skanska az európai ingatlanpiacon továbbra is vezető pozíciót tölt be, jelenlegi piacain erős potenciált lát. A vállalat fenntartható módon fejleszti üz
márc. 6
5:42
Alkalmazottak a francia Uber sofőrök (FinTechRadar)
Újabb országban kapott nagy pofont a rejtett munkaviszonyhoz hasonlító gig economy modell. Az Uber nagyon szeretné, hogy az ítélet egyedi eset legyen.
márc. 6
5:42
Szent István Egyetem: ugrásszerű előrelépés a QS 2020 rangsorán (Agrofórum)
Tíz magyar egyetem került fel a Quacquarelli Symonds (Qs) legfrissebb képzésterületi rangsoraira. A mezőgazdasági képzések listáján a Szent István Egyetemet a 151-200. helyre sorolták, mely a tavalyi évhez képest ugrásszerű előrelépést jelent.
márc. 6
5:42
Ujjlenyomattal fizetnének (KKV Magazin)
A Visa kutatása szerint a magyar fogyasztók biztonságosabbnak és kényelmesebbnek érzik a fizetések ujjlenyomattal vagy más biometrikus eszközökkel történő hitelesítését, mint a hagyományos módszereket.
márc. 6
5:54
Fékezte vásárlásait a lakosság (AQUA)
Úgy tűnik, az összehangolt előkészületek megtették a hatásukat: már nem érződik pánikhangulat a vásárlók körében, a kereskedők pedig pótolták a jobban forgó tartós élelmiszereket a polcokon.
márc. 6
6:00
Vadiúj készpénzgyilkos fegyvereken dolgoznak egyes magyar bankok (Portfolio)
Hamarosan, azaz akár heteken, hónapokon belül sorra új fizetési megoldásokkal jelenhetnek meg a bankok, az új megoldások a hétfőn elstartolt azonnali fizetési rendszerre épülnek. A QR-kódos pénzküldés mellett több bank tervezi az indulást a fizetési kérelemmel is. A hazai bankok valódi fintech-képességekre tehetnek szert, melyek nem csak egy-egy sz
márc. 6
6:00
A magyar autóvásárló 7 szarvashibája: te ne ess bele a drága csapdába (Pénzcentrum)
Dübörög a használt piac, rengeteg autó cserél gazdát Magyarországon. Sokan mégis elfelejtik a legalapvetőbb szabályokat, a hibáknak pedig súlyos ára lehet. Az autópiaci szakértő szerint súlyos probléma, hogy sokan még mindig népi...
márc. 6
6:00
Bérmegállapodás a vasútnál (AQUA)
Átlagosan tíz százalékkal nőhet a vasutasok és a volánosok fizetése az idén – értesült lapunk. A Máv-nál a tegnapi tárgyalások során már megállapodtak a szakszervezetek a munkáltatóval.
márc. 6
6:06
Alaposan megemelte az osztalékot az OTP (Portfolio)
Tavaly rekord eredményt ért el az OTP, ami után rekord osztalékot fizetne a részvényeseinek.
márc. 6
6:06
Indul az első minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás (ProfitLine)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) pozitívan bírálta el az elsőként pályázó Union Biztosító minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítását, így ennek forgalmazása akár azonnal indulhat.
márc. 6
6:09
Négyre nőtt a koronavírusos betegek száma itthon (Privátbankár)
A negyedik beteg az egyik iráni diák barátnője. Közben egy magyart Brazíliában zártak karanténba.
márc. 6
6:12
Megállapodtak: ennyivel nőnek a bérek a MÁV-nál (Hírstart)
Megállapodás született a MÁV-nál az idei csoportszintű bérfejlesztésről, a vasúttársaság és az érdekképviseletek az egy évre kötött megállapodásban rögzítették, hogy a munkáltató 2020-ban átlagosan 10 százalékos keresetnövelést hajt végre - közölte a MÁV csütörtökön az MTI-vel.
márc. 6
6:12
Halhatatlanok társulata először az Atv-n! (Márkamonitor)
A Halhatatlanok Társulatát az  egykori Stúdió kulturális hetilap alkotói hozták létre 1996-ban. A társulat Örökös Tagjait a nagyközönség választja meg azon előadóművészek közül, akikről úgy vélekedik, hogy tehetségükkel, a nemes célok melletti kiállásukkal, valamint a rendelkezésükre álló eszközökkel sokat tettek a kultúráért, a művészetért és a tá
márc. 6
6:14
Az OTP 2019-ben 412,582 milliárd forint adózott eredményt ért el (Hírstart)
Az OTP Bankcsoport az elemzői várakozásokat meghaladó, az egy évvel korábbit 32 százalékkal felülmúló, 102,979 milliárd forint konszolidált adózott rekordnyereséget ért el 2019 utolsó negyedévében, így éves adózott eredménye 412,582 milliárd forint lett, 30 százalékkal több az előző évinél, és magasabb minden korábbinál. Az igazgatóság a 2019-es év
márc. 6
6:15
Már négy embernél állapították meg a koronavírust Magyarországon (Menedzsment Fórum)
Az egyik iráni diák barátnője a negyedik beteg. Egy magyart pedig Brazíliában zártak karanténba.
márc. 6
6:16
Egyre nagyobb területen folyik biogazdálkodás (Hírstart)
10 év alatt 60%-kal bővült az ágazat-
márc. 6
6:18
Négyre nőtt a koronavírusos betegek száma itthon (Hírstart)
A negyedik beteg az egyik iráni diák barátnője. Közben egy magyart Brazíliában zártak karanténba.
márc. 6
6:18
Vadiúj készpénzgyilkos fegyvereken dolgoznak egyes magyar bankok (Hírstart)
Hamarosan, azaz akár heteken, hónapokon belül sorra új fizetési megoldásokkal jelenhetnek meg a bankok, az új megoldások a hétfőn elstartolt azonnali fizetési rendszerre épülnek. A QR-kódos pénzküldés mellett több bank tervezi az indulást a fizetési kérelemmel is. A hazai bankok valódi fintech-képességekre tehetnek szert, melyek nem csak egy-egy sz
márc. 6
6:30
Megnyomták a vészjelzőt, ostrom alá kerülhet a déli határ (Menedzsment Fórum)
Magyarország biztonsága érdekében a kormány meghosszabbítja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet.
márc. 6
6:30
Egy kecskeméti panelba költözött Kocsis István és jó oka van rá (Üzlet és Utazás)
Néhány hónapja egy kecskeméti panellakásba költözött a több milliárd közpénz elsíbolása miatt elítélt egykori MVM-vezér, Kocsis István. Így nagyobb eséllyel kerülhet a város "vip"-börtönébe.
márc. 6
6:33
Idén ezt figyeli nagyon a NAV (Infostart)
Idén is mindent megtesznek az adóelkerülők kiszűréséért.
márc. 6
6:33
Úgy döntöttek, szeptemberig tart a válsághelyzet Magyarországon (Privátbankár)
Magyarország biztonsága érdekében a kormány meghosszabbítja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet.
márc. 6
6:36
Ennyi áramot fogyaszt a magyar - ábrán mutatjuk! (ProfitLine)
Egy háztartási fogyasztóra jutó évi villamosenergia-fogyasztás, kWh
márc. 6
6:36
Úgy döntöttek, szeptemberig tart a válsághelyzet Magyarországon (Hírstart)
Magyarország biztonsága érdekében a kormány meghosszabbítja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet.
márc. 6
6:48
Mikor pusztíthatjuk el a koronavírust, mikor lesz védőoltás? (Portfolio)
Nem csillapodik a koronavírus-járvány a világban, Magyarországon csütörtök éjszakára 4 fertőzöttet regisztráltak. Korábban már írtunk arról, hogy milyen eszközei vannak az egyénnek a fertőzés minimalizálása érdekében, valamint milyen eszközei vannak a közegészségügynek ilyen esetekben, most pedig ismertetjük, hogy mennyi idő alatt fejleszthetőek ki

Keresés