2020. március 4. szerda

márc. 4
0:03
4 millióval tartozik az áramszolgáltatónak, nem tud fizetni, ezért felajánlotta a veséjét (168 Óra Online)
A szerb Goran Misic a közösségi oldalán az egyik veséjét ajánlotta fel annak, aki segít törleszteni adósságát. A szerbiai áramszolgáltatónak tartozik 1 millió 600 ezer dinárral (átszámítva 4 millió 300 ezer forinttal) – írja a Szabad Magyar Szó. A vranjei férfi
márc. 4
0:03
Felhatalmazta a szlovén parlament Janez Jansát a kormányalakításra (Bank360 blog)
Jansának 15 nap áll rendelkezésére, hogy miniszter-jelöltjeit a parlament elé terjessze - Orbán Viktor is gratulált neki
márc. 4
0:06
Hoppá: magyar fejlesztésű rendszerekkel készül Amerika a szuperkeddre (Blikk)
Egy magyar fejlesztőcsapat, a Cheppers segíti az Egyesült Államokban az előválasztás egyik legfontosabb napjára, az úgynevezett szuperkeddre eső rendezvények gördülékeny lebonyolítását, amelyek során eldőlhet a demokrata párti elnökjelöltség kérdése is. A hazai cég által optimalizált felhő alapú infrastruktúra segít az online platformokat ilyenkor
márc. 4
0:06
A filmpiac is megszenvedi a koronavírus-járvány hatásait (Kitekintő)
Bár tavaly rekordévet zárt a globális filmpiac, a szakértők szerint a koronavírus-járvány miatt hetekre vagy hónapokra jelentősen visszaeshet a mozik látogatottsága, ami a becslések alapján máris ötmilliárd dolláros bevételkiesést jelenthet világszerte.
márc. 4
0:07
2022-ig biztosan marad az új szlovén kormány, Orbán szövetségese vezeti (168 Óra Online)
Bizalmat szavazott a szlovén parlament kedden a Janez Janša vezette új szlovén - négypárti - jobbközép kormánynak. Janez Janša jó barátságot ápol Orbán Viktorral is. Az új szavazásra azután volt szükség, hogy
márc. 4
0:07
Orbán Viktor: Három a szlovén igazság (Bank360 blog)
A miniszterelnök a Facebookon gratulált Janez Jansának
márc. 4
0:10
Az egyik legnagyobb német könyvvásár is elmarad a koronavírus miatt (Blikk)
A koronavírus-járvány miatt elmarad a Lipcsei Könyvvásár, a német nyelvterület legnagyobb irodalmi közönségfesztiválja - jelentették be kedden a németországi nagyvárosban.
márc. 4
0:10
Ismét kamatot csökkentett a Fed (Kitekintő)
Az amerikai jegybank szerepét betöltő szövetségi tartalékbankrendszer, a Fed kedden erőteljesen, 50 bázisponttal, 1,00-1,25 százalékra csökkentette az irányadó kamatot.
márc. 4
0:11
Franciaország bejelentette, minden szájmaszkot lefoglalnak, hogy az egészségügyi dolgozóknak adhassák (168 Óra Online)
Emmanuel Macron francia államfő kedden bejelentette, hogy
márc. 4
0:11
Sajtóértesülés szerint benyújtotta lemondását az ukrán miniszterelnök (Bank360 blog)
Az ukrán jogszabályok szerint a miniszterelnök menesztésével együtt az egész kormány távozik
márc. 4
0:14
Döbbenetes adatok: Franciaországban 120 iskolát zártak be, 10 millió egészségügyi maszkot osztottak ki (Blikk)
Franciaországban az egészségügyben dolgozók számára 10 millió egészségügyi maszkot osztottak szét a gyógyszertárakban és további 15-20 millió leszállítása várható az igények szerint az új típusú koronavírus terjedése elleni védekezéshez, közölte kedden Olivier Véran egészségügyi miniszter - jelenti az MTI.
márc. 4
0:14
Az USA támogatja Törökország szíriai hadműveletét (Kitekintő)
Az Egyesült Államok kész lőszerrel és humanitárius segélyszállítmányokkal támogatni a NATO-szövetséges Törökország Tavaszi Pajzs fedőnevű hadműveletét, amelyet a napokban indított a szíriai hadsereg ellen Idlíb tartományban - nyilatkozta kedden James Jeffrey, az Egyesült Államok szíriai különmegbízottja a török-szíriai határon újságíróknak.
márc. 4
0:15
WHO: nincs még védőoltás ellene, de megfékezhető a koronavírus-járvány (168 Óra Online)
A bizonyított COVID-19 esetek mintegy 3,4 százaléka végződik halállal, ami jóval magasabb, mint a szezonális influenza 1 százalék alatti halálozási rátája,
márc. 4
0:15
Koronavírus: meghalt az első fertőzött Spanyolországban (Bank360 blog)
Salvador Illa egészségügyi miniszter egyelőre kizárta, hogy drasztikus intézkedésekkel, például az iskolák bezárásával reagáljanak a fertőzésre
márc. 4
0:18
Sokkoló számok: egyre több halálos áldozatot követel a koronavírus Olaszországban (Blikk)
Hetvenkilencre emelkedett az újfajta koronavírus okozta megbetegedés halottainak a száma Olaszországban a polgári védelmi hatóság keddi tájékoztatása szerint. Előző nap 52 halott volt.
márc. 4
0:18
Janez Jansa alakíthat kormányt Szlovéniában (Kitekintő)
A szlovén parlament kedden miniszterelnök-jelöltnek választotta Janez Jansát, aki várhatóan négypárti jobbközép kormányt alakít majd, miután hivatali elődje, Marjan Sarec kormányfő január végén lemondott tisztségéről - közölte a helyi média.
márc. 4
0:21
Koronavírus: 10 millió maszkot osztottak szét, több mint 120 iskolát bezártak Franciaországban (Hírstart)
Az oktatási miniszter szerint azonban nem fognak minden iskolát bezárni, mert szerinte „semmi értelme mindenkit karanténba tenni, lebénítani az országot”.
márc. 4
0:22
Fejből tudja az elmúlt évek Yankees-meccseinek minden adatát az autista fiú (Blikk)
Ki ellen játszott a Yankees 2018. augusztus 22.-én, illetve kik voltak a kezdő dobók? – hangzott el a kérdés John Franktől, aki TikTokra töltötte fel videóit az autizmusban szenvedő unokatestvéréről, aki minden Yankees-meccset fejből fel tudott idézni 2014-től kezdve - olvasható a New York Post oldalán.
márc. 4
0:26
Koronavírus: Iránban 54 ezer embert engednek ki a börtönökből (Blikk)
Csak azokat helyezik ideiglenesen szabadlábra, akik nem fertőződtek meg koronavírussal – közölte az ország igazságszolgáltatási rendszerének szóvivője, Golamhosszein Eszmaili. Ezzel próbálják megakadályozni a vírus további terjedését a börtön falain belül.
márc. 4
0:30
Kongó ünnepel: vége a járványnak az országban (Blikk)
A Kongói Demokratikus Köztársaságban az ebolajárvány megszűntét ünneplik, mivel meggyógyult a – jelenleg – utolsó fertőzött, és kedden hazaengedték Beniben a kezelőközpontból. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azonban óvatosságra int – tudósít az MTI.
márc. 4
0:34
Gyász: elhunyt a volt pártfőtitkár (Blikk)
Kilencvenhárom éves korában elhunyt Stanislaw Kania, a Lengyel Egyesült Munkáspárt (LEMP) egykori főtitkára, akinek személyében az utolsó távozott a Lengyelországot 1948 és 1989 között irányító párt kommunista vezetői közül – közölte kedden a lengyel média.
márc. 4
0:38
Most jött: benyújtotta lemondását az ukrán miniszterelnök (Blikk)
Benyújtotta lemondását a parlamentnek Olekszij Honcsaruk ukrán miniszterelnök – jelentette be az Ukrajinszka Pravda értesülése szerint Dmitro Razumkov házelnök a Volodimir Zelenszkij elnök mögött álló Nép Szolgája párt kedd esti frakcióülésén.
márc. 4
0:39
Trump csodás határfalát kiröhögik a csempészek (24.hu)
Donald Trump még az előző választási kampányában a világ legtökéletesebb, teljesen áthatolhatatlan határfalát ígérte a mexikói határra, de azt könnyedén le lehet gyűrni pár dolláros létrákkal, egyszerű fűrészekkel vagy egy könnyed mászással. Egyes részeit még el is lopták a mexikóiak.
márc. 4
0:42
Ez a készülő jogszabály biztonságosabb hellyé tenné Spanyolországot a nők számára (Blikk)
Nemi erőszaknak minősítene minden, egyértelmű beleegyezés nélküli nemi aktust az a készülő jogszabály, amelynek első olvasatát kedden fogadta el a spanyol kormány Madridban – írja a 24.hu.
márc. 4
1:03
Az USA támogatja Törökország szíriai hadműveletét (Hírstart)
Az Egyesült Államok kész lőszerrel és humanitárius segélyszállítmányokkal támogatni a NATO-szövetséges Törökország Tavaszi Pajzs fedőnevű hadműveletét, amelyet a napokban indított a szíriai hadsereg ellen Idlíb tartományban - nyilatkozta kedden James Jeffrey, az Egyesült Államok szíriai különmegbízottja a török-szíriai határon újságíróknak.
márc. 4
3:57
Orbán Viktor gratulált Janez Jansának (Hírstart)
Felhatalmazta a szlovén parlament Janez Jansát a kormányalakításra.
márc. 4
4:12
Megváltozott Washington véleménye:már nem terroristák a tálib harcosok (Bank360 blog)
Részleges csapatkivonás
márc. 4
4:16
Bukarestben áskálódik egy MPP-s politikus az udvarhelyi magyar polgármester ellen (Bank360 blog)
A vád: autonómiapártiság
márc. 4
4:18
Közös fellépés az üldözött keresztényekért (Bank360 blog)
Ferenc pápa is fontosnak tartja, hogy a szükséget szenvedőkön a szülőföldjükön segítsünk – mutatott rá Habsburg Lotharingiai Eduárd szentszéki nagykövet
márc. 4
4:24
Salvini Európa felelősségét firtatta (Bank360 blog)
Felháborodását fejezte ki Matteo Salvini, az olasz Liga elnöke tegnap, amiért Recep Tayyip Erdoğan több millió bevándorlót küld Európába.
márc. 4
4:28
Patthelyzet Izraelben (Bank360 blog)
A jelek szerint megint nincs meg a többségük Netanjahuéknak
márc. 4
5:06
Koronavírus: így terjed Európában és az USA-ban (Napi)
A koronavírus okozta halálesetek száma meghaladja a háromezret abban a 70 országban, ahol már jelentették a vírus feltűnését. Kínában visszaesett az új fertőzöttek száma, de Olaszországban, Iránban, az Egyesült Államokban és Dél-Koreában erősödik a járvány. Ausztráliában és Olaszországban már gazdasági stimulusra van szükség a Covid-19 hatásai miat
márc. 4
5:09
Koronavírus: a francia állam lefoglal minden maszkot az országban (Hírstart)
A raktáron vagy gyártás alatt lévő maszkokat nem lehet exportálni, az állam belföldön osztja szét a teljes készletet az egészségügyi dolgozóknak.
márc. 4
5:42
Koronavírus: meghalt az első fertőzött Spanyolországban (Hírstart)
Eddig 151 koronavírusos megbetegedést regisztráltak az országban.
márc. 4
5:48
Exit poll: Biden Texast is veheti nyolc állam után, Sandersé Kalifornia (Képmás)
A tizennégy államban tartott szuperkeddet Joe Biden nyerte az első jelentések szerint, miután nyolc államban várhatóan ő nyeri el leginkább a demokrata szavazók tetszését. Bernie Sanders jelen állás szerint csupán négy államban tudja magáénak az elsőbbséget az exit poll alapján, igaz, a legtöbb delegáltat küldő Kalifornia az övé lehet. Kettejük köz
márc. 4
6:00
Szijjártó: nem fogunk beengedni egyetlen illegális bevándorlót sem (Hírklikk)
Magyarország minden körülmények között megvédi a határait, nem fogunk beengedni egyetlen illegális bevándorlót sem – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn, Belgrádban, a magyar sajtónak.
márc. 4
6:06
Merkel a görög és a bolgár határőrizeti hatóságok munkáját méltatta (Hírstart)
.
márc. 4
6:12
Görögország megvédi az EU határait (USAracing)
Nem csökken a migrációs nyomás Görögországon. Az Eu határ­államát pajzsnak nevezték az ­uniós intézmények vezetői, amikor tegnap a görög–török határ térségé­ben jártak.
márc. 4
6:18
Vészforgatókönyvet adtak ki arra az esetre, ha tovább terjed a koronavírus járvány (ATV)
Már több mint 50 fertőzöttről tudnak az Egyesült Királyságban, ezért a kormány vészforgatókönyvet készített a koronavírus járvány kezelésére. Európában továbbra is Észak-Olaszországban a legrosszabb a helyzet. Dél-Koreában, Japánban és Iránban is tovább súlyosbodott a járvány.
márc. 4
6:24
Nyugdíjkatasztrófa felé sodródnak a lengyelek (Napi)
Az Európai Bizottság szerint vissza kellene emelni a korábbi szintre Lengyelországban a nyugdíjkorhatárt, mert a jelenlegi szint mellett katasztrofális helyzetbe kerül az ország 30-40 év múlva.
márc. 4
6:24
Gyakorlatilag Biden és Sanders küzd már csak a demokrata elnökjelöltségért (USAracing)
Az első részeredmények szerint Bernie Sanders szenátor nyerte meg az amerikai demokraták előválasztását Kaliforniában. Joe Biden a déli államokban erős.
márc. 4
6:30
Koronavírus: Dél-Koreában több mint négyszer annyi új beteget diagnosztizáltak (ATV)
Tovább csökkent az új típusú koronavírus új fertőzötteinek napi száma Kínában, miközben Dél-Koreában több mint négyszer annyi új beteget diagnosztizáltak egy nap alatt, mint a járvány kiindulópontján.
márc. 4
6:30
Fontos államokban bizonyított Bernie Sanders (Propeller)
A tavaszi előválasztások nyomán a két nagy párt nyáron tartja meg azt a tanácskozását, amelyen megválasztja jelöltjét a novemberi amerikai elnökválasztásra. Az első részeredmények szerint Bernie Sanders vermonti szenátor nyerte meg az amerikai demokraták előválasztását Kaliforniában. Az úgynevezett szuperkedden 14 amerikai tagállamban és egy tenge
márc. 4
6:30
Tisztelt Takaró úr, mire tanítják a gyerekeinket? (UniLife)
A múltat nem antikvitásnak beillő tananyaggal kell őrizni. Közösség, felelősségvállalás, szolidaritás és esélyegyenlőség - ez a cél. Steiner Zsófia írása.
márc. 4
6:36
Használt szájmaszkok lepik el az ázsiai tengerpartokat a koronavírus miatt (Hírstart)
Egyre több maszk hulladékát fedezték fel környezetvédők a hongkongi szigetek partjainál.
márc. 4
6:42
Lemondott az ukrán miniszterelnök (24.hu)
Már meg is van az utódja.
márc. 4
6:42
Orbán szlovén szövetségese megkapta a felhatalmazást a kormányalakításra a parlamenttől (Hírstart)
Janez Janza 2022-ig maradhat hivatalban.
márc. 4
6:42
Száznál is több migráns kötött ki Cipruson (USAracing)
Százegy illegális bevándorló kötött ki kedd este Ciprus keleti partvidékén egy bárkával – közölte a ciprusi rendőrség.
márc. 4
6:48
Médiaháborút vív Washington és Peking (USAracing)
Újabb korlátozásokat vezetett be Washington a kínai média amerikai működésével kapcsolatban, a pekingi külügyminisztérium élesen tiltakozott a döntés ellen.
márc. 4
6:54
Szuperkedd: Biden és Sanders fej-fej mellett (ATV)
Amerikai Szamoa Michael Bloomberget támogatta, Alabamában pedig Joe Biden győzött a demokrata elnökjelölt-aspiránsok közül az egyesült államokbeli szuperkeddi előválasztásokon az első exit pollok szerint.

Keresés