2020. március 23. hétfő

márc. 23
0:03
Most jött: ebben a két országban is meghalt az első koronavírusos beteg (Blikk)
Koszovóban és Észak-Macedóniában meghalt az első beteg; Bosznia-Hercegovina háromtagú elnöksége pedig azoknak a határátkelőknek a lezárását követeli, amelyek közelében nem állítottak fel karanténsátrakat.
márc. 23
0:03
Kormányalakítás Szlovákiában koronavírus idején – A korrupciónál is súlyosabb kérdés most a járvány (168 Óra Online)
.
márc. 23
0:03
Franciaországban meghalt az első orvos (Bank360 blog)
Nyugdíjas volt már. Nem kellett volna dolgoznia, de bejárt, mert mindig segíteni akart a túlterhelt kollégáinak
márc. 23
0:07
Kiderült: ez okozhatja Olaszországban a koronavírus miatti magas halálozási arányt (Blikk)
A fertőzöttek alulbecsült száma, a több mint egyharmadában 65 év feletti lakosság és a magas várható élettartam, a Pó-alföld szennyezettsége, valamint az intenzívebb társadalmi élet is hozzájárulhat az új típusú koronavírus-fertőzés (Covid-19) rendkívüli halálozási arányához Olaszországban a Corriere della Sera napilap vasárnapi cikke szerint.
márc. 23
0:07
Mentőjáratot szervez a Magyarországon rekedt izraeliek és az Izraelben rekedt magyarok számára az EMIH – Magyar Zsidó Szövetség (168 Óra Online)
2020. március 26-án charter járat indítását szervezi az EMIH – Magyar Zsidó Szövetség, miután több izraeli állampolgár kereste meg a közösséget, hogy segítsenek nekik hazajutni - közölte az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH).
márc. 23
0:07
Csökkent a koronavírus-fertőzöttek és az elhunytak száma Olaszországban (Bank360 blog)
Ugyan az áldozatok száma már ötezer fölött van, reménykeltőek a legfrissebb adatok
márc. 23
0:11
Ez lehet az megoldás? A franciák teszteket végeznek: vajon ez lehet majd a koronavírus ellenszere? (Blikk)
A francia egészségügyi minisztérium engedélyezte az elsősorban maláriaellenes hatóanyag, a klorokin tesztelését az új típusú koronavírus esetében - erősítette meg vasárnap Olivier Véran tárcavezető.
márc. 23
0:11
Hamar semmissé vált a békeszerződés Afganisztánban: az elnök ismét háborút hirdetett a tálibok ellen, hiába vonul ki az USA (168 Óra Online)
Összesen tizenöt civil vesztette életét vasárnap két légitámadásban Afganisztán északi részén. Az első bombázásban 11 polgári személy - köztük több gyerek vesztette életét - Kunduz tartomány Imám Sáhib nevű körzetében - közölte Aminulláh Ajdín, a tartományi tanács egyik tagja a dpa német hírügynökségnek nyilatkozva.
márc. 23
0:11
Németországban nem tartózkodhat kettőnél több ember együtt közterületen (Bank360 blog)
Angela Merkel házi karanténba vonul
márc. 23
0:15
A koronavírus nem állhat a romantika útjába: ez a pár az utcán fogadott örök hűséget egymásnak (Blikk)
A koronavírus-járvány miatt bezárták a házasságkötő irodák az amerikai városban, így egy New York-i fiatal pár az utcán mondta ki egymásnak a boldogító igent, miközben egy barátjuk a negyedik emeleti lakásából tette a ceremóniát hivatalossá.
márc. 23
0:15
Karanténba vonult Angela Merkel kancellár, mert orvosánál koronavírus-fertőzést mutattak ki (168 Óra Online)
Házi karanténba vonul Angela Merkel német kancellár, mert koronavírus-fertőzést mutattak ki egy orvosánál - közölte vasárnap a szövetségi kormány szóvivője.
márc. 23
0:15
Folyamatosan dolgoznak a külföldön rekedt magyarok hazajuttatásán (Bank360 blog)
Hétvégén összesen 1469 magyar indult haza a világ különböző pontjairól - ismertette Szijjártó Péter
márc. 23
0:19
Koronavírus: itt van Merkel rendkívüli bejelentése (Blikk)
Az emberek közötti közvetlen fizikai kapcsolatok további korlátozásáról állapodtak meg a német tartományok és a szövetségi kormány a koronavírus-járvány lassítása érdekében, a legfontosabb, hogy kettőnél több ember nem tartózkodhat együtt közterületen, kivéve, ha mind ugyanabban a háztartásban élnek - jelentette be Angela Merkel kancellár vasárnap
márc. 23
0:19
Miért haltak meg ilyen döbbenetesen sokan Olaszországban a koronavírustól? A szakemberek meglepő magyarázatokat találtak (168 Óra Online)
A fertőzöttek alulbecsült száma, a több mint egyharmadában 65 év feletti lakosság és a magas várható élettartam, a Pó-alföld szennyezettsége, valamint az intenzívebb társadalmi élet is hozzájárulhat az új típusú koronavírus-fertőzés (Covid-19) rendkívüli halálozási arányához Olaszországban a Corriere della Sera napilap vasárnapi cikke szerint.
márc. 23
0:21
Karanténba vonult Angela Merkel kancellár, mert orvosánál koronavírus-fertőzést mutattak ki (Hírstart)
Házi karanténba vonul Angela Merkel német kancellár, mert koronavírus-fertőzést mutattak ki egy orvosánál - közölte vasárnap a szövetségi kormány szóvivője.
márc. 23
0:23
karanténba vonul Angela Merkel (Blikk)
Házi karanténba vonul Angela Merkel német kancellár, mert koronavírus-fertőzést mutattak ki egy orvosánál - közölte vasárnap a szövetségi kormány szóvivője.
márc. 23
0:27
Ausztriában is egyre nő a koronavírus-fertőzöttek száma (Blikk)
Ausztriában az egészségügyi minisztérium jelentése szerint vasárnap délutánra 3244-re nőtt a koronavírussal fertőzött betegek száma; ez az előző napi adathoz képest 15 százalékos növekedést jelent. A halottak száma a hivatalos bejelentés szerint 16.
márc. 23
0:31
Önpusztítás – Ezt gondolja New York kormányzója azokról, akik a koronavírus idején az utcán járkálnak (Blikk)
"Önpusztítónak nevezte" Andrew Cuomo, New York állam kormányzója, hogy még mindig sokan járkálnak az utcán.
márc. 23
0:35
Lélegeztetőgépre került egy 12 éves koronavírus fertőzött lány (Blikk)
A 12 éves kislány az életéért küzd.
márc. 23
0:39
Koronavírus - A francia parlament elfogadta az egészségügyi rendkívüli állapotról szóló törvényjavaslatot (Blikk)
A francia parlament elfogadta vasárnap este azt a törvényjavaslatot, amely alapján lehetővé válik a két hónapos egészségügyi rendkívüli állapot kihirdetése a koronavírus-járvány idejére.
márc. 23
2:57
„Nem csak hatalom, de felelősség is” – Zuzana Caputová kinevezte Igor Matovic kormányának tagjait (Bank360 blog)
Új vezetés Pozsonyban
márc. 23
3:01
Több migránst alkalmazna Németország (Bank360 blog)
Vendégmunkásokat pótolnának bevándorlókkal – Európa-szerte döcögnek a kitoloncolások
márc. 23
3:15
„Bevallom, tartok tőle, hogy elkaphatom a koronavírust” – Megszólalt a 64 éves Tibor, aki Angliába fuvaroz a járvány idején (Blikk)
Bár a vírus által leginkább veszélyeztetett korban van a 64 éves, kamionosként dolgozó Kovács Tibor, a családapa egyetlen pillanatig sem gondolkodott, amikor munkaadója közölte vele: Angliába lenne egy fuvar.
márc. 23
4:27
Egyre több afrikai országban terjed a vírus (Hírstart)
Bár az új típusú koronavírus kezdetben csak lassan terjedt Afrikában, mostanra a kontinens 54 államából 42-ben bukkant fel.
márc. 23
4:54
Továbbra is ostromolják a görög határt a migránsok (Ripost)
A török kormány úgy döntött a koronavírusra való tekintettel, hogy lezárja a határait. A görög határ közelében rekedt migránsok azonban nem adják fel, és különböző összetákolt szerszámokkal ostromolják a határkerítést.
márc. 23
4:58
100 liter fertőtlenítőszert lopott el egy migráns a kórházból (Ripost)
Egész Németországot felháborította az a pofátlan lopás, amely a münsteri egyetemi klinikán történt február végén. A tolvaj zsákmánya 100 liter fertőtlenítőszer volt. Az elkövetőt pár napja sikerült elfogni.
márc. 23
6:00
Kezdik végleg elfeledni a normális életet Rómában (USAracing)
„Ha visszatér az életünk, ki tudja, mikor, a kéziféknek mindig ott kell lennie. Hiszen tudjuk, a barátunk vagy a szomszédunk lehet a gyilkosunk.”
márc. 23
6:06
A történelem legpusztítóbb járványai: a bubópestistől a koronavírusig (ATV)
A történelem során a koronavírusnál drasztikusabb fertőzésekkel néztek szembe elődeink. Egyes kórokozók egy jól körülhatárolható helyen élő népet érintettek, más járványok letarolták a fél világot. A témában Prof. Dr. Molnár F. Tamás mellkassebésszel és történésszel, az MTA doktorával beszélgettünk. A Hetek cikke.
márc. 23
6:18
Harvey Weinstein is koronavírusos lett (ATV)
A 68 éves Harvey Weinstein is koronavírussal fertőződött - írja a The Sun a Niagara Gazette-re hivatkozva.
márc. 23
6:18
A Pekingbe tartó nemzetközi légi járatok máshol szállnak le (USAracing)
Az összes Pekingbe tartó nemzetközi repülőjáratot más kínai városba irányítják át hétfőtől, hogy csökkentsék a kínai fővárosra nehezedő terhet, melyet a nagy számú beutazó egészségügyi szűrése és karanténba helyezése jelent.
márc. 23
6:18
Immár a harmadik USA-államot nyilvánították katasztrófa sújtotta területnek (Propeller)
Három amerikai szövetségi államban, New Yorkban, Kaliforniában és Washingtonban több mobilkórházat állítanak fel, és immáron az utóbbi is katasztrófa sújtotta területnek számít – jelentette be Donald Trump az új típusú koronavírus-járvány megfékezésén dolgozó kormányzati munkacsoport vasárnapi sajtótájékoztatóján. Az amerikai elnök arról számolt b
márc. 23
6:24
Koronavírus: a Pekingbe tartó repülőjáratokat más kínai városokba irányítják át (Blikk)
Az összes, Pekingbe tartó nemzetközi repülőjáratot más kínai városba irányítják át hétfőtől, hogy csökkentsék a kínai fővárosra nehezedő terhet, amelyet a nagy számú beutazó egészségügyi szűrése és karanténba helyezése jelent.
márc. 23
6:27
Harvey Weinstein koronavírusos lett (24.hu)
A börtönök közti szállítás közben kaphatta el a vírust.
márc. 23
6:30
Katasztrófa sújtotta terület Washington állam is (Infostart)
Három amerikai szövetségi államban, New Yorkban, Kaliforniában és Washingtonban több mobilkórházat állítanak fel.
márc. 23
6:30
A tömegközlekedés egy részén kötelező a szájmaszk a szomszédban (Napi)
Szlovákiában és Magyarországon is korlátozó intézkedéseket vezettek be a távolsági tömegközlekedésben, a szomszédos országban szigorúbb megszorítások léptek érvénybe.
márc. 23
6:30
Koronavírus: katasztrófa sújtotta terület Washington állam is, három tagállamban mobilkórházakat állítanak fel (Blikk)
Három amerikai szövetségi államban, New Yorkban, Kaliforniában és Washingtonban több mobilkórházat állítanak fel, és immáron az utóbbi is katasztrófa sújtotta területnek számít – jelentette be Donald Trump az új típusú koronavírus-járvány megfékezésén dolgozó kormányzati munkacsoport vasárnapi sajtótájékoztatóján.
márc. 23
6:30
Kínában már a vírus visszahordása ellen védekeznek (444.hu)
Eltérítik a nemzetközi légiforgalmat Pekingből, ahol vasárnap tíz, külföldről érkező fertőzöttet szűrtek ki. Új-Zéland teljes lezárásra készül, Szaúd-Arábiában részleges kijárási tilalmat vezettek be.
márc. 23
6:30
A 73 éves anyám nagyon nem szereti, ha őt veszélyeztetett fajnak minősítik (UniLife)
Az időseket másra sem emlékeztetik napi 24 órában, mint hogy mennyire kiszolgáltatottak és halandók. Kárpáti Iván publicisztikája.
márc. 23
6:36
Részleges kijárási tilalmat vezet be egy magyar város (Hírstart)
Polgáron ellenőrizni fogják, hogy idősek, gyerekek és az önkormányzat dolgozói csak indokolt esetben lépjenek ki az utcára.
márc. 23
6:48
Újabb incidens történt a görög-török határon (HírTV)
A görög biztonsági erők könnygázzal szorították vissza a határon átjutni akaró migránsokat, majd biztosították a helyszínt.
márc. 23
6:48
Újabb incidens történt a görög-török határon (ATV)
Újabb incidens történt a görög-török határon vasárnap, mintegy kétszáz migráns kidöntött egy fát és ezzel megrongálta a Kasztaniesz/Pazarkule átkelőhely közelében a határkerítést - közölte a görög közszolgálati televízió.
márc. 23
6:48
Franciaország is belép a rendeleti kormányzás korszakába (Propeller)
A francia parlament elfogadta vasárnap este azt a törvényjavaslatot, amely alapján lehetővé válik a két hónapos egészségügyi rendkívüli állapot kihirdetése a koronavírus-járvány idejére. Az egészségügyi rendkívüli állapot a törvény életbe lépését követően két hónapig van érvényben, de a kormány a határidő letelte előtt rendelettel is véget vethet
márc. 23
6:54
Tovább folyik a csata az orosz radioaktív halálút mentén (Napi)
Összecsapott az orosz rendőrség azokkal a tüntetőkkel, akik meg akarják akadályozni, hogy autópálya épüljön egy radioaktív anyagokkal szennyezett területen keresztül. Moszkva polgármestere a környezetvédők szerint habozik közbelépni.
márc. 23
6:54
Kijárási korlátozások lépnek életbe több országban (USAracing)
Részleges kijárási tilalom bevezetését jelentette be az új típusú koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében hétfőre virradóra Szaúd-Arábia és Új-Zéland kormánya is.
márc. 23
6:56
A jövőt tervezik Közép-Ázsiában is (USAracing)
Kazahsztán nem különösebben sűrűn lakott vidék, ami azt is jelentheti, hogy a vírusfertőzések az emberi kapcsolatok viszonylagos ritkasága miatt kevésbé tudnak elharapózni, de a két legnagyobb metropoliszt, Almatit és a fővárost, Nurszultant lezárják.
márc. 23
7:06
Angela Merkelnek házi karanténba kell vonulnia, mert az orvosa elkapta a koronavírust (Hírstart)
A a kancellárt a következő napokban többször tesztelik.
márc. 23
7:09
Trump: Washington állam is katasztrófa sújtotta terület (Kripto Akadémia)
New Yorkban, Kaliforniában és Washingtonban is mobilkórházakat állítanak fel.
márc. 23
7:11
Szabad szemmel: Orbán lépése megmutatja, hogy egy vírus a jogállamot is képes felszámolni (Kripto Akadémia)
Nemzetközi sajtószemle, 2020. március 23.
márc. 23
7:12
Harvey Weinstein elkapta a koronavírust (Blikk)
Pozitív lett Harvey Weinstein koronavírus-tesztje.
márc. 23
7:13
Esti koronavírus összefoglaló: több mint 318 ezer a fertőzött világszerte (Hírstart)
Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma 318 662-re nőtt vasárnap délutánra szerte a világon a Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint. A halálesetek száma 13 662, 94 704 ember meggyógyult.

Keresés