2020. március 7. szombat

márc. 7
0:03
Erdők és emberek – Berta Mihály publicisztikája (She)
„Az emberélet útjának felén, egy nagy sötétlő erdőbe jutottam, mivel az igaz útat nem lelém” – írja Dante Alighieri (magyar „szinkronhangja” Bab...
márc. 7
0:06
Ez a 11 éves pingpongoslány lesz a legfiatalabb sportoló a tokiói olimpián (Blikk)
Jelen állás szerint egy szíriai sportoló, Hend Zaza (11) lesz a nyári tokiói olimpia legfiatalabb versenyzője. Az ifjú asztaliteniszező azzal szerzett országa számára első alkalommal kvótát ebben a sportágban, hogy megnyerte a Jordániában rendezett kvalifikációs versenyt. A világranglistán 155. Zaza a fináléban húsz évvel idősebb riválisát győzte l
márc. 7
0:07
Győri keserű – Somogyi Zsolt jegyzete (She)
Hibáztam. Oké, csak tíz voltam, ráadásul nem szombaton, hanem vasárnap este volt a meccs fél nyolckor, későn értem volna haza, másnap iskola,...
márc. 7
0:10
Döbbenetes: tragikus balesetben vesztette életét a Liverpool játékosának testvére (Blikk)
Kilencen életüket vesztették és még legalább 18-an súlyosan megsérültek abban a balesetben melyet Étoile de Guinée labdarúgócsapat edzője okozott csütörtökön. Az áldozatok között szerepel a Liverpool játékosának Naby Keïtanak a testvére is, Almamy Keïta - írja az AS.
márc. 7
0:11
Szombati sportműsor: topligák, Nb I, női kézi Bl, kosár MK (She)
Szombaton újabb NB I-es fordulót rendeznek, a Puskás Akadémia–Mol Fehérvár és a ZTE–Ferencváros mérkőzést a televíziók képernyőin is megtekinthetik. Az angol Premier League-ben pályán a Liverpool, az Arsenal és a Tottenham. A spanyol La Ligában az Atlético Madrid a Sevillával találkozik. A női kézi BL-ben az FTC-t és a Győrt is élőben láthatjuk, a
márc. 7
0:14
Kemény büntetés: hét pontot vontak le a Paok csapatától (Blikk)
Kemény döntést hoztak, hét pontot levontak a görög labdarúgó-bajnokságban címvédő PAOK csapatától a szabályok megsértése miatt. A Xanthi együttese még ennél is rosszabbul járt, 12 pontot vettek el tőle, ugyanis kiderült, hogy a két gárdának azonos a tulajdonosi háttere.
márc. 7
0:18
58 meccs után visszatért sérüléséből a sztárkosaras (Blikk)
Négy hónapos, 58 meccses kihagyás után újra pályára léphetett Stephen Curry (labdával)az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA).
márc. 7
0:22
Leállt a svájci foci élvonala a koronavírus miatt, bukhatja a Lugano támadója az Eb-pótselejtezőt (Blikk)
Nehéz helyzetben várja a magyar labdarúgó-válogatott Bulgária elleni Európa-bajnoki pótselejtezőjét Holender Filip (25), a svájci élvonalbeli Lugano támadója. A koronavírus-járvány miatt ugyanis Svájcban hetek óta szünetel a bajnokság, a csatár a március 26-án rendezendő, kulcsfontosságú találkozóig jó eséllyel már nem léphet pályára. Nagy kérdés,
márc. 7
0:26
Büntetést kap Ronaldinho, miután hamis útlevéllel mászkált: erre számíthat most a világhírű focilegenda (Blikk)
Hamis útlevelet találtak nála, mégsem indítanak eljárást Ronaldinho ellen.
márc. 7
0:30
Felröppent a pletyka: máris távozik a kisvárdai légiós? (Blikk)
Csak villámlátogatást tett Kisvárdán Lasmin Latovlevici (balra, a sportigazgató Révész Attila mellett).
márc. 7
0:34
Gyász: elhunyt a világhírű amerikai sportoló (Blikk)
Nyolcvannégy éves korában elhunyt Henri Richard, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) érdekelt Montreal Canadiens legendás csatára, aki 11-szeres Stanley Kupa-győztesként rekorder. Az elmúlt esztendőkben Alzheimer-kórral kezelték – írta pénteken a kanadai média.
márc. 7
0:38
Széthúzás a Barcánál: megingott a csapat bizalma a vezetőedzőben (Blikk)
A vezetőedző, Quique Setién (61) ellen fordultak a spanyol Barcelona labdarúgócsapatának játékosai. A helyi média szerint a focisták a szakember és segítői képességeiben kételkednek.
márc. 7
0:42
Szinte reménytelen a helyzet: hatszor kaptak ki az Nb I-ben a kaposváriak (Blikk)
Szinte reménytelen helyzetben van a Kaposvár a labdarúgó NB I-ben. Az újonc együttes 23 forduló után mindössze 10 ponttal rendelkezik: a bennmaradást jelentő pozíciótól 16 választja el, az elmúlt hat bajnokiját kivétel nélkül elveszítette – minden tétmeccset figyelembe véve, zsinórban nyolc vereségnél jár.
márc. 7
0:42
Pálffy Lincsi grófnő két harisnya­kötés között megverte a férfiakat (MMonline)
Sporttörténelem. „A közöny és a jég megtörésére vállalkozunk: kutatni fogjuk azt az utat, melyen járva a háziasszony és a sportlady egymással összeütközésbe nem jönnek”
márc. 7
6:21
Davis-kupa: Megfordult a fejemben, hogy nehéz lesz – Fucsovics (She)
Fucsovics Márton három játszmában, nagy csatában legyőzte Debrecenben Kimmer Coppejanst a Belgium elleni Davis-kupa-selejtezőben. A mérkőzés után a győztes teniszező mellett Köves Gábor szövetségi kapitány értékelt.
márc. 7
6:23
Megfordult a fejemben, hogy basszus, ez nagyon nehéz lesz – Fucsovics (She)
.
márc. 7
6:45
Nba: meccs közben kórházba szállították az Orlando edzőjét (She)
Edzője nélkül nyert az Orlando Magic a Minnesota Timberwolves otthonában az NBA legutóbbi játéknapján. Steve Clifford a mérkőzés második félidejében lett rosszul, kórházba kellett szállítani. A meccs hátralévő részében Tyrone Corbin másodedző irányította a floridai csapatot.
márc. 7
6:54
Jasná: egy év múlva világkupa versenyt rendeznek (Síelők)
A versenyek kedvelői ismét örülhetnek, hiszen ismét a közelben rendeznek majd egy rangos nemzetközi síversenyt. A legjobb női szlalomosok pontosan egy év múlva a szlovákiai Jasná-Chopok síterepén versenyeznek.
márc. 7
6:57
Nhl: Hellebuyck már hatodszor nullázta le az ellenfelet (She)
A Winnipeg Jets 4–0-ra legyőzte a Vegas Golden Knightsot az NHL legutóbbi játéknapján. A Jets kapujában 29 lövést hárító Connor Hellebuyck idénybeli hatodik hibátlan mérkőzését jegyezte, amivel vezeti a ligát. A kanadai csapat góljait Patrik Laine, Nikolaj Ehlers, Kyle Connor és Mathieu Perreault szerezte.
márc. 7
7:00
Nagy bejelentés a nyári olimpiáról (Infostart)
Mind a nyolc, a játékok után is a használatos, azaz állandó versenyhelyszín elkészült a nyári, tokiói olimpiára és paralimpiára.
márc. 7
7:09
Ne az edző neme legyen a fontos! – Andy Murray írása (She)
Andy Murray kétszeres olimpiai bajnok teniszező nőnap alkalmából a NOB-nak írt jegyzetében kiállt a nők jogaiért a sportban (is). Az írást hazánkban kizárólag a Nemzeti Sport publikálhatja.
márc. 7
7:39
Amit Klopp a Mainznál csinált, arra a Liverpoolnál huszonöt segítője van (She)
A Jürgen Klopp pályafutásáról írt sorozatunk második részében edzői karrierje elejéig tekintünk vissza. Első csapata a Mainz volt, amelytől akkor sem rúgták volna ki, ha harmincnégyből harmincnégy meccset elveszít.
márc. 7
8:09
Eb 2020: járvány Bulgáriában, de nincs veszélyben az Eb-pótselejtező (She)
Bulgáriában rohamosan terjed az influenza, de a Magyarország elleni Eb-pótselejtező megrendezése egyelőre nincs veszélyben.
márc. 7
8:39
Vízilabda: vége a hisztériának, újra dolgozhat az Eger (She)
A koronavírus-járvány miatt partvonalra tett ZF-Eger úgy is megnyerte „visszatérő” meccsét, hogy tizenkét napig medencét sem látott.
márc. 7
8:51
Nb Ii: Nem az a feladatom, hogy minősítsem a nyilatkozatot – Kondás (She)
A Kisalföld című lapnak adott interjút Mányi József, az ETO tulajdonosa, és az elmondottak alapján váltás lesz a kispadon. Kondás Elemér után Hannich Péter és egy új edző próbálhatja sikeresebbé tenni a csapatot.
márc. 7
9:00
Stephen Curry 126 nap után visszatért (Azenpenzem)
A Golden State Warriors szupersztárja tavaly október 30-án játszott legutóbb, akkor történt, hogy Aron Baynes, a Phoenix Suns centere rázuhant Curry bal kézfejére, amely több helyen eltört.
márc. 7
9:09
Milan: balhé a vezetőségben, kirúgták Bobant – sajtóhír (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Milan menesztette Zvonimir Boban vezérigazgatót, illetve a nyáron Paolo Maldini sportigazgatónak is távoznia kell – írja a milánói La Gazzetta dello Sport.
márc. 7
9:11
ziccerben esett orra a támadó, így lőtt gólt (She)
Benny Hill Showba illő gólt szerzett Waldemar Sobota, a német másodosztályban szereplő St. Pauli támadója az Osnabrück elleni bajnoki mérkőzésen. A lengyel játékos orra esett ziccerben, ezzel kicselezve a kapust, majd gólt lőtt.
márc. 7
9:21
Félelem a koronavírus miatt: új szabályok a sportban is (Ripost)
A koronavírus-járvány miatt egyre több óvintézkedést hoznak a sportolók és a nézők védelmében. Angliában a kézfogást is betiltották a focisták között.
márc. 7
9:51
Gólzáporos hagyomány a Zete–Fradin; klubrekordot dönt-e a Pafc? (She)
Megtréfálja-e a Magyar Kupában a Fehérvárt legyőző ZTE a listavezető Ferencvárost, talpra állnak-e a fehérváriak a Puskás Akadémia elleni idegenbeli rangadón? A 24. forduló következik a labdarúgó NB I-ben, s míg a felsőházban a Ferencváros, Vidi, Mezőkövesd, PAFC négyes verseng a dobogóért, az alsóházban még jobban összesűrűsödhet a mezőny.
márc. 7
10:09
Egymásra licitál a FIFA és az UEFA (Behaviour)
A tengerentúlon akarja nyáron megrendezni az európai futballszövetség a legrangosabb kontinentális klub-futballsorozat "kistestvérét".
márc. 7
10:24
Dráma a meccsen, mentők vitték kórházba a vezetőedzőt (Ripost)
Részletekről beszélt a szakember segítője is.
márc. 7
10:27
Eto: „Lelketlen, szívtelen teljesítmény” – üzent a polgármester (She)
Nem csillapodnak a kedélyek a győri futball háza táján. Korábban Mányi József, az ETO FC Győr tulajdonosa azt nyilatkozta, a város nem támogatja tovább a csapatot, majd megszólalt Petrov Iván polgármesteri biztos is, aki helyesbített, most pedig Dézsi Csaba, Győr város polgármestere osztotta meg véleményét a Facebook-oldalán.
márc. 7
10:48
Barcelona-Real Sociedad, és még sok nagy meccs szombaton - sport a tévében (Infostart)
Barca, PSG, Liverpool, Arsenal, Sevilla, Leipzig - nagy csapatok élőben. Magyarokért a kézilabda BL-ben izgulhat, és még téltábornok is támadni fog, kézzel-lábbal.
márc. 7
10:57
Legyőzte a ligaelső Milwaukee-t, csúcsrangadót nyert a Lakers (She)
LeBron James és Anthony Davis remeklése többet ért Giannis Antetokounmpo teljesítményénél, a Lakers pedig visszavágott a listavezető Bucksnak a korábbi vereségért az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, és 2013 óta először bejutott a playoffba. A Jazz is győzött Bostonban, legyűrte a Miamit a Pelicans, kikapott Phoenixben a Bla
márc. 7
11:09
Blsz: a koronavírus miatt elmarad a Bvsc bajnokija! (She)
A BLSZ I-ben szereplő SZAC Budapest a Facebook-oldalán közölte, hogy a koronavírus miatt elmarad a csapat hétvégi, BVSC elleni bajnokija.
márc. 7
11:27
Őszinte vallomás, Ronaldo édesanyja így élte meg a sztrókot (Ripost)
Továbbra is kórházban ápolják a portugál labdarúgó, Cristiano Ronaldo édesanyját.
márc. 7
11:39
F1: több versenyző is utálta a szabályt, eltörölték (She)
A Nemzetközi Automobil-szövetség több kisebb szabályváltoztatásról is döntött a közelgő F1-es idény előtt. A külső szemlélő és a pilóták számára a bukósisakokra vonatkozik a legjelentősebb módosítás.
márc. 7
11:57
Davis-kupa: a magyar–belga páros meccs, élőben az Nso-n (She)
Pénteken előbb Balázs Attila szenvedett vereséget Ruben Bemelmanstól három játszmában, majd Fucsovics Márton szintén döntő szettben legyőzte Kimmer Coppejanst, így 1–1-es állásról folytatódik a Magyarország–Belgium selejtező a Davis-kupa döntőjében való részvételért. Kövesse a mérkőzés eseményeit folyamatosan frissülő, szöveges közvetítésünk segíts
márc. 7
12:03
Volt fradista Bicskén; lépéselőnyben a Pécs és az Érd – Nb Iii-as rajt (She)
A hosszú téli szünet után a hétvégén mindhárom csoportban folytatódik a labdarúgó NB III 2019–2020-as idénye. A téli listavezetők, így nyugaton az Érd, a Közép-csoportban a Pécsi MFC, keleten pedig a Füzesgyarmat bízhat a feljutásban, de jó tavasz esetén a III. Kerület, a Lipót, a Szentlőrinc és a DEAC is eséllyel pályázhat arra, hogy megszorongass
márc. 7
12:09
Férfi kézi: távozik Veszprémből a lengyel átlövő – hivatalos (She)
A Telekom Veszprém a hivatalos oldalán jelentette be, hogy nem érvényesíti Pawel Paczkowski kölcsönszerződésében lévő plusz egyéves opciót. A 26 éves játékos a következő két idényt a Meskov Bresztben tölti.
márc. 7
12:27
Atlétika: a barcelonai maratonit is elhalasztották (She)
A koronavírus-járvány miatt március 15-ről október 25-re halasztották a barcelonai maratonit.
márc. 7
12:45
Nba: „Ez nem Európa” – James nem játszik zárt kapus meccsen (She)
Az NBA vezetői arról értesítették a csapatokat, készüljenek fel rá, hogy a koronavírus terjedése esetén zárt kapus mérkőzéseket kell játszaniuk. LeBron James máris közölte, ő nézők nélkül nem hajlandó játszani.
márc. 7
13:15
Skócia: büntetés – az ultrák csak szülői kísérettel mehetnek meccsre (She)
A skót ötödosztályban szereplő Fort William FC tulajdonosa, Peter Murphy megtiltotta csapata ultráinak, hogy a hazai meccseket szülői kísérlet nélkül látogassák – írja a BBC. A klub jelenleg utolsó az ötödik vonalban, bajnokijait pedig az 1800 férőhelyes Claggan Parkban játssza, ahol 1500 látogató a klubrekord.
márc. 7
13:33
Váratlan és döbbenetes fordulat: újra lecsukták Ronaldinhót (Ripost)
Pénteken még a rendőrök szelfiztek a világsztárral, majd újra bilinccsel mentek érte.
márc. 7
13:42
Telt ház előtt játszhat a Ferencváros (Azenpenzem)
A labdarúgó Nb I 24. fordulójában A fennállásának 100. évfordulóját ünneplő Zte a listavezető Ferencváros elleni mérkőzéssel kezdi meg jubileumi programsorozatát.
márc. 7
13:57
Nba: kiengedték a kórházból az Orlando Magic edzőjét (She)
Mint arról korábban beszámoltunk, meccs közben szállították kórházba az Orlando Magic vezetőedzőjét, Steve Cliffordot szombat hajnalban a Minnesota Timberwolves arénájából. Az NBA egyik legfőbb bennfentese, Adrian Wojnarowski azóta arról számolt be, hogy az edzőt kiengedték, és visszatérhet a Magic öltözőjébe.
márc. 7
13:59
Női kézilabda Bl: Rosztov-Don–Ftc élőben az Nso-n! (She)
A női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének 6., utolsó fordulójában az FTC-Rail Cargo Hungaria az orosz Rosztov-Don otthonában lép pályára. Kísérje figyelemmel a mérkőzést a Nemzeti Sport Online élő, szöveges tudósítása segítségével, majd olvassa el az összefoglalót, kommenteljen, mondja el a véleményét a meccsről!
márc. 7
14:21
Davis-kupa: kikapott a Balázs, Fucsovics páros a belga kettőstől (She)
Egy egyes állásról folytatódott szombaton a Magyarország–Belgium selejtező a Davis-kupa döntőjében való részvételért. A Balázs Attila, Fucsovics Márton páros három szettben kikapott a Sander Gille, Joran Vliegen kettőstől, így Belgium ismét vezet.
márc. 7
14:33
Hiába vezettek Balázsék, a belgák fordítottak és előnybe kerültek (She)
Ismét lépéselőnybe került a belga férfi teniszválogatott a Davis-kupa selejtezőjében, miután szombaton a napi első meccsen a párosok küzdelmét a Sander Gille, Joran Vliegen duó két órán át tartó küzdelemben, döntő szettben megnyerte.

Keresés