2020. július 19. vasárnap

júl. 19
0:00
Orbán új jogállamisági javaslattal állt elő (Hírstart)
Azt akarja elérni, ahogy akár egyetlen állam is vétózhassa meg a pénzügyi szankciókat.
júl. 19
0:03
Huszonhetes körben folytatódott az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben (Hírklikk)
Huszonhetes körben folytatták Brüsszelben délelőtt 11 órától az európai uniós tagországok állam-, illetve kormányfői a 2021 és 2027 közötti időszakra szóló, hosszú távú uniós költségvetésről és a koronavírus-járvány okozta gazdasági és társadalmi károk helyreállítását célzó pénzügyi csomagról szóló, pénteken kezdődött tanácskozásaikat.
júl. 19
0:03
Az országot ugyan bukta, de pártjában még újraválasztották Robert Ficót (Propeller)
A legnagyobb szlovák ellenzéki párt, az Irány – Szociáldemokrácia (Smer-SD) újraválasztotta elnökének Robert Ficót, a volt szlovák miniszterelnököt szombati rendkívüli tanácskozásán Pozsonyban. A párt vezető testületét csaknem öt hónappal a február végi választási vereséget követően azért kellett összehívni, mert több vezető politikus Peter Pellegr
júl. 19
0:03
Nem mond le a bolgár kormány (Demokrata)
A tüntetéseket az váltotta ki, hogy átkutatták Rumen Radev elnök két magas rangú munkatársának dolgozószobáit.
júl. 19
0:06
Bezzeg a csehek mennyivel jobban keresnek! (Napi)
Tovább nőtt az átlagkereset Csehországban az év első három hónapjában, ám ezt visszaesés követte és valószínűleg két évet kell várni, mire visszatér a béremelkedés.
júl. 19
0:06
A portlandi városvezetés szerint szövetségi fegyveresek jogtalanul vesznek őrizetbe oregoniakat (444)
A polgármester követeli, hogy Trump vonja vissza az embereit a városból.
júl. 19
0:07
Lövik egymást az örmények és az azeriek, az oroszok véletlenül pont 150 ezer katonát gyakorlatoztatnak (Propeller)
Nincs köze az örmény-azeri katonai konfliktushoz az Oroszország délnyugati részén zajló, a harckészültség felmérését célzó hadgyakorlatnak – közölte az orosz védelmi tárca szombaton. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter aznap telefonon tájékoztatta azeri hivatali partnerét, Zakir Hasanovot a térségben zajló manőverekről. Az orosz védelmi tárca ru
júl. 19
0:07
Tízen megfertőződtek a bukaresti Dinamo focistái közül (Demokrata)
Az élvonalbeli gárda jelenleg az alsóházban szerepel, ott is csak az utolsó előtti helyen áll.
júl. 19
0:10
A kicsi britek megkapták az első nagy pofont (Napi)
Az Egyesült Királyság kormánya úgy döntött, nem oszt lapot a kínai Huaweinek a szigetország 5G-s mobilhálózatának kiépítésében, amivel a hongkongi helyzet miatt amúgy is fagyos kínai-brit kapcsolatokat a mélyhűtőbe tolta. Hol van már a brexiterek ígérete, hogy a függetlenség aranykort hoz a két ország kapcsolatában.
júl. 19
0:10
Az USA-ban újra elszabadult a járvány, ez pedig megpecsételheti Trump sorsát (444)
A fertőzöttek számának emelkedését immár a halálozások számának emelkedése is követi. Vagyis a politikusi vágyálmokkal szemben nem lett kevésbé veszélyes a covid. Ezzel befellegezhet a gazdaság visszapattanásának is, és jelentősen kihat Donald Trump választási esélyeire is.
júl. 19
0:11
Pénzt veszíthet, aki kívülről manipulálja a líbiai harcokat (Propeller)
Angela Merkel német kancellár, Emmanuel Macron francia elnök és Giuseppe Conte olasz miniszterelnök szombaton közös nyilatkozatban közölték, hogy szankciókat helyeznek kilátásba a líbiai fegyverembargót megszegő külföldi erőkkel szemben. A három tagállam vezetője a hétvégébe nyúló, hosszú távú uniós költségvetésről és gazdasági mentőcsomagról szóló
júl. 19
0:14
EU-csúcs - új, kompromisszumos javaslattal állt elő az EiT elnöke (Napi)
Két-, illetve többoldalú megbeszéléseket kezdtek szombat délután Brüsszelben az európai uniós tagországok állam-, illetve kormányfői, mielőtt ismét huszonhetes körben folytatódna a tanácskozás, amelyen a hosszú távú uniós költségvetésről és gazdasági mentőcsomagról tárgyalnak - jelentette az MTI. Az Európai Tanács elnöke kitart új indítványában is
júl. 19
0:18
Koronavírus - csúcs dőlt Romániában, focisták is megfertőződtek (Napi)
Romániában megközelítette a 900-at az újonnan beazonosított koronavírus-fertőzöttek napi száma, a járvány áldozatainak száma pedig szombaton meghaladta a kétezret. Tízen megfertőződtek a bukaresti Dinamo futballistái közül is - írja az MTI.
júl. 19
3:42
Fitch Bulgáriáról és Horvátországról (Hírstart)
A két ország a héten belépett az ERM II.mechanizmusba.
júl. 19
4:24
Kalózok ejtették túszul egy libériai tankhajó legénységét (Hírstart)
Kalózok túszul ejtették a libériai zászló alatt hajózó Curacao Trader nevű tankhajó orosz és ukrán állampolgárokból álló 19 fős legénységének 13 tagját – közölte szombaton a hajót üzemeltető Alison Management vállalat.
júl. 19
5:18
Új elnöke lett a felvidéki Magyar Közösség Pártjának (Hírstart)
Forró Krisztián lett a felvidéki Magyar Közösség Pártjának (MKP) új elnöke. Az MKP új vezetését a párt szombaton tartott tisztújító kongresszusán választották meg az Érsekújvárhoz közeli Farnadon.
júl. 19
5:57
Rekordokat dönt az újonnan regisztrált fertőzöttek száma (Demokrata)
Már a második egymást követő napon regisztráltak rekordmennyiségű új fertőzést a világon.
júl. 19
6:12
A legidősebb amerikai alkotmánybírót ismét rákbetegséggel kezelik, de tovább kíván dolgozni (Hírstart)
A 87 éves Ginsburgot már többször kezelték rákbetegséggel, ám írásbeli közleményében tudatta, hogy a kezelés ellenére is munkaképes.
júl. 19
6:21
Rejtőzködő kampány – nyerhetnek-e a demokraták novemberben? (Neokohn)
Joe Biden hiába hirdeti magát a közép jelöltjeként, ha a mögötte álló demokrata törvényhozás progresszív irányba fogja őt tolni. Hajdú Tímea írása.
júl. 19
7:00
Már az orrfolyás és a hányinger is a koronavírus tünetei között szerepel (ATV)
Az atlantai CDC szakembereinek vizsgálata azt mutatják, hogy rosszabb hatással van a terhes nőkre a koronavírus, mint eddig azt gondolták.
júl. 19
7:06
Franciaországban is kötelezővé teszik a maszkviselést (Hírstart)
Az országban már jövő héttől kötelező a maszkviselés a nyilvános zárt helyeken.
júl. 19
7:08
Nincs egyetértés az EU-csúcson a helyreállítási alap kérdésében (Hírstart)
Valószínűleg holnap is folytatják a 27 ország vezetői a tárgyalásokat. A megállapodás érdekében Orbán Viktor miniszterelnök többször egyeztetett V4-es kollégáival és Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével is.
júl. 19
7:18
Újra terítéken a gyűlölt maszk (Napi)
Lengyelországban a munkavállalók egy része nem akarja viselni a munkahelyén a maszkot, amit a munkaadója előír például arra a hivatkozva, hogy fullad alatta. Hogyan lehet igazságot tenni ebben a vitában?
júl. 19
7:18
Rekordokat dönt az újonnan regisztrált fertőzöttek száma (Hírstart)
Már a második egymást követő napon regisztráltak rekordmennyiségű új fertőzést a világon.
júl. 19
7:21
Megint rekordot döntött a fertőzöttek száma (24.hu)
A jelentést megelőző 24 órában 259 848 új fertőzést jegyeztek fel.
júl. 19
7:24
Lövik egymást az örmények és az azeriek, az oroszok véletlenül pont 150 ezer katonát gyakorlatoztatnak (Hírstart)
Nincs köze az örmény-azeri katonai konfliktushoz az Oroszország délnyugati részén zajló, a harckészültség felmérését célzó hadgyakorlatnak – közölte az orosz védelmi tárca szombaton. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter aznap telefonon tájékoztatta azeri hivatali partnerét, Zakir Hasanovot a térségben zajló manőverekről. Az orosz védelmi tárca ru
júl. 19
7:36
Kis fűszerboltból világmárka – a 125 éves Lavazza-sztori (ATV)
A négygenerációs családi vállalkozás hihetetlen fejlődésen ment keresztül az elmúlt évszázadban: az innovációra, újszerű találmányokra való folytonos nyitottság, a márka iránti hűség és a derűs optimizmus – melyet a legnehezebb időszakokban is sikerült megőrizni – tartja őket mai napig a csúcson. A Hetek cikke.
júl. 19
7:54
Szinte felfalja a bolygót a koronavírus (24.hu)
A fertőzés 188 országban és régióban van jelen.
júl. 19
8:06
Gyors ütemben terjed a világban a koronavírus-járvány (HírTV)
A hivatalos adatok szerint már több mint 14 millióan fertőződtek meg.
júl. 19
8:09
Döntött Müller Cecília! Kanada sárga, Portugália zöld besorolást kapott (Lokál)
Módosított két ország besorolásán az országos tisztifőorvos a járványügyi helyzetet értékelve a beutazási korlátázásokhoz kapcsolódóan. Piros besorolásból sárga besorolásúra változott Kanada, valamint sárga besorolásból zöld besorolásúra változott Portugália - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szombaton a koronavirus.gov.hu honlapon.
júl. 19
8:12
Megússza a számonkérést Orbán Viktor szövetségese (Napi)
A lengyel elemzők már azt találgatják mi lehet a következménye annak, hogy a kormánypárt elnökjelöltje, Andrzej Duda maradt Lengyelország államfője. A lengyelek döntésének egyik nagy nyertese Jaroslaw Kaczynski, a kormánypárt elnöke.
júl. 19
8:18
ENSZ-főtitkár: globális alapjövedelem kellene (Hírstart)
António Guterres szerint a világ törésponthoz érkezett, ideje kijavítani a múlt hibáit.
júl. 19
8:18
Koronavírus: már második napja jönnek durva számok (ATV)
Már a második egymást követő napon rekordmennyiségű új koronavírus-fertőzést regisztráltak a világon - közölte szombaton az Egészségügyi Világszervezet (WHO). A jelentést megelőző 24 órában 259 848 új fertőzést jegyeztek fel.
júl. 19
8:24
WHO: Két nap egymás után rekordmennyiségű új fertőzöttet regisztráltak (168 Óra Online)
Már a második egymást követő napon rekordmennyiségű új koronavírus-fertőzést regisztráltak a világon – közölte szombaton az Egészségügyi Világszervezet (WHO). A jelentést megelőző 24 órában 259 848 új fertőzést jegyeztek fel.
júl. 19
8:24
Kurz az EU-csúcs után: a dolgok a helyes irányba haladnak (ATV)
Ahogyan ez ilyenkor természetes, a tárgyalásokat kemény küzdelem jellemzi, de a dolgok a helyes irányba haladnak, és ez a legfontosabb - jelentette ki Sebastian Kurz osztrák kancellár Brüsszelben, az uniós tagországok vezetőinek a hosszú távú költségvetésről és a gazdasági mentőcsomagról folytatott, pénteken kezdődött, kétnaposra tervezett csúcstal
júl. 19
8:27
ENSZ-főtitkár: globális alapjövedelem kellene (24.hu)
António Guterres szerint a világ törésponthoz érkezett, ideje kijavítani a múlt hibáit.
júl. 19
8:33
Uniós szóvivő: a csúcstalálkozó szombati tárgyalásai befejeződtek, a megbeszélés vasárnap folytatódik (Propeller)
A következő, 2021 után érvényes hétéves költségvetésről és az ahhoz kapcsolódó, a koronavírus-járvány okozta gazdasági és társadalmi károk helyreállítását célzó csomagról szóló csúcstalálkozó második, szombati munkanapja befejeződött, a megbeszélések vasárnap délben folytatódnak – közölte Barend Leyts, az Európai Tanács elnökének szóvivője Twitter-
júl. 19
8:39
Szabad szemmel - Közeledik az összecsapás Orbán Viktorral (Népszava)
Nemzetközi sajtószemle, 2020. július 19.
júl. 19
8:39
Aggasztó! Zsinórban a második napon rekordmennyiségű új fertőzést regisztráltak a világon (Lokál)
Már a második egymást követő napon rekordmennyiségű új koronavírus-fertőzést regisztráltak a világon - közölte szombaton az Egészségügyi Világszervezet (WHO). A jelentést megelőző 24 órában 259 848 új fertőzést jegyeztek fel.
júl. 19
8:51
Éjjeli fordulat az EU-csúcson: kiszivárogtak információk (Infostart)
Éjfélig tartott a munkavacsora, a megbeszélések előrehaladását illetően a tagállamok eltérően vélekedtek.
júl. 19
8:51
Túllépte a hetvenezret a fertőzöttek száma Kazahsztánban (Demokrata)
A 18,7 milliós lélekszámú országban a fertőzöttek aránya 0,3 százalék.
júl. 19
9:00
ENSZ-főtitkár: a globális kormányzás egy új modelljét kell kialakítani (ATV)
Törésponthoz érkezett a világ az emberek közötti egyenlőtlenségek miatt, ezek és a koronavírus-járvány együtt váltotta ki az Egyesült Államokból kiinduló, rasszizmusellenes tömegtüntetéseket - jelentette ki António Guterres ENSZ-főtitkár abban a szombati előadásában, amelyet a Nelson Mandela Alapítvány felkérésére tartott.
júl. 19
9:06
ENSZ-főtitkár: a globális kormányzás egy új modelljét kell kialakítani (Hírstart)
Törésponthoz érkezett a világ az emberek közötti egyenlőtlenségek miatt, ezek és a koronavírus-járvány együtt váltotta ki az Egyesült Államokból kiinduló, rasszizmusellenes tömegtüntetéseket - jelentette ki António Guterres ENSZ-főtitkár abban a szombati előadásában, amelyet a Nelson Mandela Alapítvány felkérésére tartott.
júl. 19
9:18
Zavargások az Egyesült Államokban (HírTV)
Az amerikai Portland városában az anarchista Antifa mozgalom aktivistái megpróbálták rágyújtani a bíróság épületét a benne tartózkodókra.
júl. 19
9:18
A növekvő esetszámok miatt újra előírás lesz a maszkviselés Ausztriában (Hírstart)
A koronavírus-fertőzöttek számának folyamatos növekedése miatt Salzburgban ismételten kötelezővé teszik a szájmaszkok viselését.
júl. 19
9:24
Pénzosztással tenne igazságot az ENSZ (Napi)
Globális alapjövedelemre és a meglévő vagyon újraosztására lenne szükség a fejlett és fejlődésben lévő államok közötti egyenlőtlenségek kezelésére az ENSZ vezetője szerint.
júl. 19
9:24
Az Unió „közös nyilatkozattal” és „szankciókkal” próbálja kizavarni a törököket Líbiából (888)
Nem mintha ez egyetlen ország esetében is bejött volna. A történelem során. Bármikor.
júl. 19
9:24
Bedurvult a járvány Ausztráliában? Kötelező a szájmaszk Melbourne-ben (ATV)
Az ausztráliai Melbourne-ben mostantól mindenki számára kötelező a szájmaszk viselése, aki elhagyja az otthonát, miután az ország második legnépesebb államában, Victoriában két hete háromjegyű a koronavírus-fertőzöttek számának növekedése - jelentették be vasárnap.
júl. 19
9:30
EU-csúcs: az osztrákoknak is szimpatikus a magyar álláspont (Hírstart)
Erre Sebastian Kurz osztrák kancellár utalt Brüsszelben.
júl. 19
9:33
Kurz beszólt Magyarországnak az EU-csúcson (24.hu)
Az osztrák kancellár szerint a tárgyalásokat kemény küzdelem jellemzi.

Keresés