2020. július 28. kedd

júl. 28
0:03
Koronavírus: jobb hír jött (Napi)
Világszerte több mint 150 ezer ember fertőződött meg a koronavírussal, szemben az előző napokkal, amikor többször is több mint 200 ezerrel nőtt a számuk.
júl. 28
0:03
Több mint 2500 új fertőzöttet jelentettek Franciaországból az elmúlt három napban (Propeller)
Franciaországban 2551 új koronavírus-fertőzöttet jelentettek az elmúlt három napban – közölte az egészségügy-minisztérium. Napi átlagban ez 850 új fertőzést jelent. Ez valamivel alatta marad a csütörtökön és pénteken regisztrált ezer fölötti adatoknak, de magasabb, mint a hónap eleje óta tapasztalt napi 667 átlagos új fertőzött. Az új fertőzöttekk
júl. 28
0:06
Minél nagyobb a korrupció, annál elhízottabbak a politikusok (168 Óra Online)
Azokban az országokban, ahol nagy a korrupció, kövérebbek a miniszterek is – vonta le a tanulságot a Montpellier Business School kutatója. Pavlo R. Blavatskyy és csapata 15 posztszovjet ország példáján keresztül vizsgálta az összefüggést a kormánytagok testtömegindexe és a korrupció között – írja a 444.
júl. 28
0:07
Európa keleti fele nyeri a legtöbbet az uniós mentőcsomagból (Napi)
Az Európai Unió kelet-közép régiója, illetve az eurózóna déli országai nyerhetnek a legtöbbet az újonnan elfogadott gazdaságmentő büdzséből egy elemzés szerint. A jóváhagyott csomag mindenképp jelentős, azonban Európa egészére nézve nem biztos, hogy a legjobb ütemezéssel nyílik meg a keret, lévén a legtöbb forrás később lesz elérhető és nem most, a
júl. 28
0:10
Beigazolódtak a félelmek: Indiában egy nap alatt 50 ezer koronavírusos bukkant fel, ami rekordot jelent a dél-ázsiai országban (168 Óra Online)
Indiában egy nap alatt csaknem 50 ezerrel nőtt a bizonyítottan koronavírustól fertőzöttek száma, ami rekordot jelent a dél-ázsiai országban.
júl. 28
0:11
Erre érdemes figyelniük az utazóknak (Napi)
"Mindenkinek igaza van" típusú vitába keveredett egymással egy utazási iroda és az egyik utazni akaró házaspár, akiknek a koronavírus-járvány miatt le kellett mondani az útját.
júl. 28
0:15
Bajban van, aki munkát keres (Napi)
Még mindig nem állt helyre a magyar munkaerőpiac, a néhány évvel ezelőtti helyzet állt vissza: a munkaadók válogathatnak a munkakeresők között.
júl. 28
0:19
Időjárás vs. (Napi)
Egy új kutatásnak köszönhetően számszerűsíthető ténnyé vált, amit eddig sejteni lehetett: az áramtermelésre befogott napenergia teljesítmény a tisztább égbolt hatására növekszik. Az azonban így is új, hogy Újdelhiben és Torontóban nagyjából ugyanez a helyzet.
júl. 28
0:23
Koronavírus: bevetik a katonaságot a csehek (Napi)
Csehországban a védelmi és az egészségügyi minisztérium fogja felügyelni az újra megszigorított koronavírus-intézkedéseket, és az előbbié lesz a vezető szerep.
júl. 28
0:27
Bejött a hideg számítás - kaszálnak a svédek a járványkezelésen (Napi)
Továbbra is vitatják a szakértők, hogy jól kezelte-e a svéd kormány a koronavírus-válságot: az észak-európai országban jóval enyhébb korlátozásokat vezettek be, mint máshol, ami az idősotthonokban magas halálozást eredményezett. Ez azonban csak az érem egyik oldala.
júl. 28
0:31
Nagy a baj Szibériában (Napi)
Oroszországban egy hét alatt kétszeresére nőtt az a terület, amelyen erdőtüzek tombolnak. Az elmúlt időszakban akkora térség égett le, ami megfelel Görögország méretének. Az idei erdőtüzek minden idők legsúlyosabb tűzkatasztrófáját okozhatják az országban.
júl. 28
0:35
Mindenki viseljen maszkot! Szerbiában bírságolást javasol a szakértő (Napi)
A szerbiai válságstáb ikonikus szakértőjét aggasztja, hogy az állampolgárok nem tartják be kellő fegyelmezettséggel a biztonsági szabályokat, ami ellen tenni kell valamit.
júl. 28
2:00
Koronavírus – Belgiumban újra gyorsan terjed a járvány (Hírstart)
A vártnál gyorsabb ütemben terjed újra a koronavírus-járvány, a 20 és 60 év közötti korosztály van a leginkább kitéve a fertőzésnek Belgiumban - írja  a helyi sajtó.
júl. 28
2:12
Egy észak-koreai menekült úszva tért vissza Dél-Koreából (Hírstart)
A huszonnégy éves férfi egy szennyvízcsatornán kúszott át, hogy a határőrök ne vegyék észre.
júl. 28
2:18
Tűzharc tört ki Izrael és a Hezbollah között a libanoni határnál (Hírstart)
Tűzharc tört ki az izraeli hadsereg és a libanoni síita Hezbollah egysége között a libanoni határnál.
júl. 28
3:18
Több mint 2500 új fertőzöttet jelentettek Franciaországból az elmúlt három napban (Hírstart)
Napi átlagban ez 850 új fertőzést jelent.
júl. 28
4:09
Annyira imádják Messit a katalánok, hogy évente 500 gyereknek adják a Leo keresztnevet (Hírstart)
Annyira népszerű lett, hogy a fiúk 12 százalékának adják ezt a nevet Katalóniában.
júl. 28
4:39
A román parlament elvette a kormánytól a választás kiírásának jogát (Hírstart)
A bukaresti kétkamarás parlament mindkét háza elfogadta a baloldali többség és az Rmdsz által beterjesztett törvénytervezetet.
júl. 28
4:42
Chile kutyákkal harcolna a koronavírus ellen (Kitekintő)
A chilei rendőrkutyákat ki akarják képezni arra, hogy “kiszagolják” az emberekben a Covid-19 betegséget. A lépéstől azt várják, hogy az megkönnyíti a forgalmas nyilvános helyek újranyitását, ideértve a bevásárló- és sportközpontokat, az autóbusz-terminálokat, illetve a repülőtereket.
júl. 28
5:06
Van, ahol influenza elleni oltással készülnek a második hullámra (Infostart)
A koronavírus-járvány esetleges második hulláma előtt tömeges, elsősorban a kockázati csoportokat érintő influenza elleni oltást fontolgatnak Lengyelországban - közölte Waldemar Kraska lengyel egészségügyi miniszterhelyettes.
júl. 28
5:12
Az amerikai turistákat kitiltották a Bahamákról (Kitekintő)
A bahamai kormány a múlt héten megtiltotta a beutazást az Egyesült Államokból és más olyan országokból, ahol rohamosan növekszik a koronavírusos esetek száma. A lépésre azért van szükség, hogy megakadályozzák a járvány további terjedését a karibi államban.
júl. 28
5:48
Nyolcvanezer embert evakuálnak a koronavírus miatt (Hírstart)
Nyolcvanezer ember kénytelen elhagyni a Vietnam középső részén fekvő, tengerparti Danangot. A kitelepítendők többsége turista.
júl. 28
6:09
Megint megszökött a brutális Pillangó - legendás medvék és megfigyelésük (168 Óra Online)
Újra szökésben van Olaszországban az a barnamedve, amelyet csak áprilisban sikerült befogni, miután kilenc hónapig randalírozott az észak-olaszországi Trento megyében – írja a hvg.hu.
júl. 28
6:12
Koronavírus – Vietnám. Nyolcvanezer embert evakuálnak (Hírstart)
Nyolcvanezer embert, főleg turistákat evakuálnak a Vietnam középső részén fekvő, tengerparti Danangból, miután a hétvégén pozitív lett a koronavírus-tesztje a nagyváros újabb három lakosának.
júl. 28
6:15
Koronavírus: Indiában egy nap alatt 50 ezerrel nőtt a beteg száma (24.hu)
Ausztráliában szintén rekordot döntött a fertőzöttek száma.
júl. 28
6:18
Az amerikai turistákat kitiltották a Bahamákról (Hírstart)
A bahamai kormány a múlt héten megtiltotta a beutazást az Egyesült Államokból és más olyan országokból, ahol rohamosan növekszik a koronavírusos esetek száma. A lépésre azért van szükség, hogy megakadályozzák a járvány további terjedését a karibi államban.
júl. 28
6:18
Az amerikai elnökjelöltek első vitáját nem Indianában, hanem Ohióban tartják a járvány miatt (Propeller)
Az amerikai elnökjelöltek első vitáját nem Indianában, hanem Ohióban tartják, mert az indianai Notre Dame Egyetem a koronavírus-járvány miatt visszalépett a vita megrendezésétől – jelentette be az elnökjelölti viták szervezését bonyolító bizottság hétfőn este. A katolikus egyetem elnöke, John I. Jenkins tisztelendő közleményben tudatta, hogy a jár
júl. 28
6:21
Kim Dzsong Un szerint Észak-Korea nukleáris elrettentő erőinek köszönhetően nem lesz többé háború ezen a földön (168 Óra Online)
Észak-Korea nukleáris elrettentő erőinek köszönhetően nem lesz többé háború, azok szavatolják az ország hatékony védelmét és biztonságát – fejtette ki Kim Dzsong Un észak-koreai vezető kedden Phenjanban, egy ünnepi találkozón.
júl. 28
6:39
A nyugdíjalapból enyhítik a koronavírus-járvány okozta válságot Chilében (168 Óra Online)
Hosszú sorok álltak hétfőn a chilei fővárosban a nyugdíjalap-kezelő szerv irodái előtt, mivel egyelőre nem kaptak megfelelő tájékoztatást arról, miként szerezhetnek érvényt a legújabb jogszabálynak, amely szerint az állampolgárok kivehetik nyugdíj-megtakarításuk tíz százalékát.
júl. 28
6:54
Új-Zéland is felfüggeszti a Hongkonggal kötött kiadatási egyezményt (Népszava)
Úgy véli, már nem bízhat a hongkongi igazságügyi rendszernek a Kínával szembeni függetlenségében.
júl. 28
6:54
Beigazolódtak a félelmek: Indiában egy nap alatt 50 ezer koronavírusos bukkant fel, ami rekordot jelent a dél-ázsiai országban (Hírstart)
Indiában egy nap alatt csaknem 50 ezerrel nőtt a bizonyítottan koronavírustól fertőzöttek száma, ami rekordot jelent a dél-ázsiai országban.
júl. 28
7:12
Koronavírus: 225 ezer új fertőzött egyetlen nap alatt (Infostart)
Hosszú idő óta 188 országban van jelen a fertőzés, sehol nem képesek legyőzni még.
júl. 28
7:18
A nyugdíjra félretett pénzt adják ki a válságkezelésre (Propeller)
A nyugdíjmegtakarítás tizedét bárki kiveheti most – így döntött a chilei parlament. Az alapkezelő irodái előtt óriási sorok alakultak ki. Hosszú sorok álltak a chilei fővárosban a nyugdíjalap-kezelő szerv irodái előtt, mivel egyelőre nem kaptak megfelelő tájékoztatást arról, miként szerezhetnek érvényt a legújabb jogszabálynak, amely szerint az áll
júl. 28
7:21
Kim Dzsongun: Nem lesz háború (24.hu)
Az észak-koreai diktátor szerint ennek az a garanciája, hogy vannak nukleáris fegyverei.
júl. 28
7:24
Trumpék a zsebükbe nyúlnak (Hírklikk)
Larry Kudlow, a Fehér Ház gazdasági tanácsadója bejelentette a következő koronavírusos csomag kapcsán, hogy a tervek szerint, 1200 dolláros csekket kapnak majd az amerikaiak, továbbá a szövetségi kilakoltatási moratóriumot is meghosszabbíthatják – írja CNBC.
júl. 28
7:27
Kim Dzsong Un szerint Észak-Korea nukleáris elrettentő erőinek köszönhetően nem lesz többé háború (Népszava)
„Országunk biztonsága és jövője örök időkre szavatolt lesz” – fogalmazott.
júl. 28
7:30
Amerikai filmsztárral erősíthet az újraindult székely aláírásgyűjtési kampány (Infostart)
Renée Zellweger édesanyja révén lehet érintett, ezzel a lehetőséggel próbálnak élni a kezdeményezők.
júl. 28
7:30
Egy család tizennégy tagja lett koronavírusos (Propeller)
Egy amerikai család idős tagja bele halt a fertőzésbe.  Texas államban egy család tizennégy tagja lett koronavírus-fertőzött, azután hogy egy kisebb összejövetelt tartottak. A 43 éves Tony Green, aki felépült a koronavírusból elmesélte, hogy az élettársa szervezte meg a családi összejövetelt, ahová a szüleiket hívták meg. A vendégek közül senki sem
júl. 28
7:42
Ezer milliárd dolláros kilábalási tervvel álltak elő az Egyesült Államokban (Infostart)
Minden egyes amerikai felnőtt kap 1200 dollárt, de a munkanélküliek kasszáját összezárják.
júl. 28
7:48
Ukrajnában és Romániában egyaránt gyorsan terjed a koronavírus-járvány (HírTV)
Romániában egy hete folyamatosan ezer felett van az új fertőzések száma.
júl. 28
7:48
Renée Zellwegerrel erősíthet az újraindult székely aláírásgyűjtési kampány (Propeller)
Renée Zellweger édesanyja révén lehet érintett, ezzel a lehetőséggel próbálnak élni a kezdeményezők. Magasabb fokozatba kapcsolt a székely petíció nemzetközi kampánya, amelybe megpróbálják bevonni Renée Zellweger kétszeres Oscar- és négyszeres Golden Globe-díjas amerikai színésznőt, producert is – ismerteti a Magyar Nemzet. Pesty László kampányfőn
júl. 28
7:54
Az amerikai republikánusok előterjesztették ezer milliárd dolláros gazdaságélénkítő csomagtervüket (HírTV)
A javaslatot előterjesztő Mitch McConnell szerint a csomagterv célzott és igazodik a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzethez.
júl. 28
8:00
Szakértő: igencsak fel kell kötnie a nadrágot annak, aki utazást tervez (Infostart)
A legtöbb európai ország szigorított a járványügyi intézkedésein, a holland turisták például tömegével hagyják el Horvátországot – hívta fel a figyelmet az InfoRádió turisztikai szakértője.
júl. 28
8:00
Kim Dzsong Un: Észak-Korea nukleáris elrettentő erőinek köszönhetően nem lesz többé háború (HírTV)
Kim Dzsong Un szerint Észak-Korea fegyverkezési programja védelmi jellegű.
júl. 28
8:00
Szabad szemmel: már az unión múlik, hogy megfékezze az embert, aki joystickkal irányítja a gépezetet (Népszava)
Nemzetközi sajtószemle, 2020. július 28.
júl. 28
8:03
Renée Zellweger segítségével akarják népszerűsíteni a székely petíciót (168 Óra Online)
Magasabb fokozatba kapcsolt a székely petíció nemzetközi kampánya, amelybe megpróbálják bevonni Renée Zellweger kétszeres Oscar- és négyszeres Golden Globe-díjas amerikai színésznőt, producert is – ismerteti a keddi Magyar Nemzet.
júl. 28
8:06
Renée Zellwegert is bevonnák a székely petíció kampányába (888)
Magasabb fokozatba kapcsolt a székely petíció nemzetközi kampánya, amelybe megpróbálják bevonni Renée Zellweger kétszeres Oscar- és négyszeres Golden Globe-díjas amerikai színésznőt, producert is – ismerteti a keddi Magyar Nemzet.
júl. 28
8:06
Tömeges, de nem kötelező influenza elleni oltást fontolgatnak Lengyelországban (Szeretlek Magyarország)
1,5 millió vakcinát rendeltek az őszi influenzajárvány megelőzésére.
júl. 28
8:12
Rakétatámadás érte a Tadzsi támaszpontot (Lokál)
Rakétatámadás érte hétfőn a Bagdadtól mintegy húsz kilométerre északra található Tadzsi támaszpontot, amelyen amerikai katonák is szolgálnak.
júl. 28
8:18
Kim Dzsong Un: nem lesz többé háború (Infostart)
És ezt a világ neki köszönheti, illetve országa nukleáris elrettentő erejének. Ünnepi beszédet tartott a diktátor.

Keresés