2020. július 28. kedd

júl. 28
0:06
Felújítják a SOTE belgyógyászati klinikát - új klímákat is felszerelnek (Napi)
A Semmelweis Egyetem belső klinikai tömbjében lévő II. számú Belgyógyászati Klinikát a soproni székhelyű Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. újíthatja fel, nettó 1 milliárd 489 millió forintért.
júl. 28
0:06
Egy hónapnyi pénz maradt a munkanélküli segélyekre, vészesen éli fel az erre fordított összegeket a kormány (168 Óra Online)
Már csak egy hónapra elegendő össze van a költségvetésben, amelyet a munkanélküliség kezelésére fordíthat a kormány
júl. 28
0:06
Jövő nyárig maradhat az otthoni munkavégzés a Google-nél (444)
- értesült a Wall Street Journal.
júl. 28
0:10
Olcsóbban kapható a dollár (Napi)
Egy forinttal került lejjebb az euró árfolyama, a dolláré majdnem hárommal.
júl. 28
0:10
Elöntik az albérletek az ingatlanpiacot, a zuhanó árak jó helyzetbe hozhatják az egyetemistákat Budapesten és vidéken is (168 Óra Online)
Idén rekordszintű albérletkínálat várja a felsőoktatásba felvételt nyert hallgatókat
júl. 28
0:12
Vártnál kisebb veszteség a Ryanairnél (ProfitLine)
125 millió eurós árbevételt ért el a Ryanair az első gazdasági negyedévében, ami ugyan felülmúlta az 56 millió dolláros konszenzust, de hatalmas visszaesés a tavalyi 2,3 milliárd euróhoz képest.
júl. 28
0:14
Készülődik a csoda a forint piacán? (Napi)
Tovább erősödött pénteken, illetve eddig ma reggel is a forint az euróval szemben, ezzel 345,3 forinton tartózkodik az euró árfolyama. A legközelebbi technikai szint lefelé a 343,3 forintnál lévő támasz, illetve az alatta, 342,5 forintnál lévő 200 napos mozgóátlag. Ezekig a szintekig van tér a további forinterősödésre - írja az Erste Befektetési Zr
júl. 28
0:18
CIG Pannónia: Mészáros embere gyorsan átveszi a vezetést (Napi)
Szeptember végén távozik a CIG Pannónia vezérigazgatója. A részvényesek augusztus 14-én szavaznak a teljes vezetőség cseréjéről, Mészáros Lőrinc felcsúti vállalkozó emberei vehetik át a biztosító teljes irányítását.
júl. 28
0:22
Rossz számokat mutatott be az Intel, megbüntették (Napi)
Hiába hozott a vártnál is jobb számokat az Intel, elmaradt fejlesztéseivel, s ezt komolyan büntette a részvénypiac. A konkurensekhez pártoltak a befektetők, s már nem az Intel a legértékesebb amerikai csipgyártó.
júl. 28
0:26
Csúnyán kihagyták a régiót a felpattanásból (Napi)
A CIB Alapkezelő Bloombergnek nyilatkozó szakértője szerint indokolatlanul olcsók a régiós részvénypiacok. Hamarosan jöhet a felzárkózás.
júl. 28
0:30
Ilyen még nem volt: kétszintes lakóházat nyomtattak (videóval) (Napi)
Három hét alatt készült el Európa legnagyobb 3D-nyomtatójával egy kétszintes lakóház Belgiumban. A technológia fejlesztésével a kivitelezési idő akár 2 napra is csökkenthető az Építészfórum beszámolója szerint.
júl. 28
2:06
Ezért káros a kenyér és a cukor (ProfitLine)
Télen és tavasszal születik meg a nyári testünk – hallotuk már számtalanszor ezt az alapigazságot. Ahhoz, hogy idén is bombázók legyünk a strandidényre, érdemes odafigyelni néhány alapvető étkezési szabályra. A legfontosabb, hogy a mindennapi szénhidrát egy részét jó minőségű fehérjével helyettesítsük, és kerüljük a tiltólistás termékeket. Hogy mié
júl. 28
3:39
Megmutatjuk, mennyibe kerülnek és mit vizsgálnak a különböző koronavírustesztek (Növekedés)
Egyetlen 100 százalékos érzékenységű koronavírusteszt sincs ma a világon, bizonyossággal kizárni vagy megerősíteni a Covid-19 fertőzöttséget csak több vizsgálattal lehet – állítják a szakemberek. Ma már a legtöbb hazai magánegészségügyi szolgáltató kínál koronavírustesztet, többek komplex szűrést is végeznek, tehát a vírus aktuális jelenlétére éppú
júl. 28
4:09
Szalmonellás tojást hívnak vissza (ProfitLine)
Szalmonella kórokozó jelenléte miatt visszahívja az Aranykorona Zrt. a tojótyúk-tartó telepéről június 26. és július 24. között kikerült, 28 napos szavatossági időn belüli tojásokat - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján.
júl. 28
4:09
Mi lesz a nagyobb koncertekkel? Óriási a bizonytalanság a hazai komolyzenei életben (Növekedés)
A klasszikus zenészek sűrű őszre készülnek, de a járvány még mindig keresztülhúzhatja a számításaikat.
júl. 28
4:33
Elmaradhat a nyári uborkaszezon az ingatlanpiacon (ProfitLine)
A koronavírus-járvány miatt feltorlódott a kereslet az ingatlanpiacon, de júniusban egy meredek emelkedés látszik a grafikonon, az adásvételek száma elérte a tavalyi szintet. Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa szerint az elmúlt években megszokott, július közepétől augusztus végéig tartó uborkaszezon várhatóan idén elmarad, a
júl. 28
4:33
A régiós autópiacok közül a magyar állt ellen legjobban a koronavírusnak (Hírstart)
2020 első félévében 25,3 százalékkal kevesebb új autót adtak el Magyarországon, mint az előző év hasonló időszakában. Ez az adat a kelet-közép-európai régióban a legkedvezőbb, a környező országokban a visszaesés jellemzően 30 százalék felett alakult. A környező országok közül a magyar mellett egyedül a cseh autópiac úszta meg 30 százalékosnál kiseb
júl. 28
4:39
Melyek a legszebb kiadó lakások Budapesten? (GazdaságPortál)
Albérletkeresés Budapesten? Sokan azt gondolhatnák, hogy ennél nehezebb feladattal aligha találkozni. Mekkora árakra lehet számítani? Az alacsony árak biztos, hogy kompromisszumokat követelnek meg? Elérhetőek a luxus ingatlanok megfizethetően, korrekt feltételekkel? Számos kérdés felmerül az érintettekben, de egyben mindenki egyetért, ez pedig nem
júl. 28
4:39
Debrecenben 100-110 ezer forintnál jár az átlagos albérleti díj (Hírstart)
Debrecen - A fővárosban átlagosan 150 ezer forintért lehet lakást bérelni, a nagyobb egyetemvárosokban – így Debrecenben is – 100-110 ezer, az ország keleti részében 80 ezer forint az átlagos bérleti díj.
júl. 28
4:39
Jelentősen átalakul a kiadó lakások piaca Budapesten? (Növekedés)
Hogyan alakul a főváros egyes kerületeiben a kiadó lakások száma? Miként változnak a bérleti díjak és az ingatlanárak Budapesten a koronavírus és a rövidtávú lakáskiadás esetleges szabályozásának hatására? Schumicky Balázst, a Magyar Apartmankiadók Egyesületének elnökét és Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértőjét kérdeztük, akik
júl. 28
4:43
Melyek a legszebb kiadó lakások Budapesten? (Hírstart)
Albérletkeresés Budapesten? Sokan azt gondolhatnák, hogy ennél nehezebb feladattal aligha találkozni. Mekkora árakra lehet számítani? Az alacsony árak biztos, hogy kompromisszumokat követelnek meg? Elérhetőek a luxus ingatlanok megfizethetően, korrekt feltételekkel? Számos kérdés felmerül az érintettekben, de egyben mindenki egyetért, ez pedig nem
júl. 28
4:45
Dobogóra állna a Delta az államigazgatásban (Hírstart)
Nagy értékű keretszerződést írt alá a Delta csoport a központosított informatikai közbeszerzések lebonyolításáért felelős Digitális Kormányzati Ügynökséggel (DKÜ) – tette közzé a Delta Technologies Nyrt. A közlemény szerint a keretszerződés két részből áll. Az első értelmében a DKÜ 34 750 megjelenítő eszközt, projektort vásárolhat állami szervezete
júl. 28
4:49
Jelentősen átalakul a kiadó lakások piaca Budapesten? (Hírstart)
Hogyan alakul a főváros egyes kerületeiben a kiadó lakások száma? Miként változnak a bérleti díjak és az ingatlanárak Budapesten a koronavírus és a rövidtávú lakáskiadás esetleges szabályozásának hatására? Schumicky Balázst, a Magyar Apartmankiadók Egyesületének elnökét és Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértőjét kérdeztük, akik
júl. 28
5:03
Ideiglenesen engedélyezték a légi kémiai szúnyogirtást (ProfitLine)
A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK), figyelembe véve egy esetleges szúnyogok okozta betegséghullám megjelenését, 180 napra engedélyezte a légi kémiai szúnyogirtást - tájékoztatta az NNK hétfőn az MTI-t.
júl. 28
5:09
Koronavírusmentes magángépeket igér egy légitársaság a vagyonos ügyfelei számára (Növekedés)
A Silver Air légitársaság „koronavírusmentes” magángépeket indít. A program lényege: minden lehetséges érintkezési pont megtisztítása és sterilizálása, hogy elkerüljék a kórokozóval való érintkezést. Ezenkívül minden utas és a személyzet tagjai is virtuális egészségügyi átvilágításon vesznek részt.
júl. 28
5:42
Kínában szinte senki nem e-mailezik – ezt használják helyette (Növekedés)
Kínában az e-mailezés soha nem volt a legelterjedt módja a kapcsolattartásnak, manapság pedig még inkább kiszorítja a legelterjedtebb kínai internetes közösségi platform, a WeChat. Az alkalmazásnak már több mint egymilliárd felhasználója van.
júl. 28
5:54
Fél milliárd forintért kínál még fel sem épült luxusvillát az egyik leggazdagabb magyar Balatonszemesen (Menedzsment Fórum)
Egyenesbe fordult a legújabb balatonparti óriásberuházás, ami az egyik gyorsan terjeszkedő magyar nagyvállalkozóhoz köthető. A már előértékesítés alatt álló villaparkban lesz félmilliárd forintos hajlék és egy hotel is.
júl. 28
6:03
Húsfeldolgozó üzemet avattak Hajdúnánáson (ProfitLine)
Húsfeldolgozó kisüzemet létesített Hajdúnánáson a szociális szövetkezet, a 178 millió forintos belügyminisztériumi támogatásból készült beruházást hétfőn adták át.
júl. 28
6:12
Négytagú családnak akár 240 ezer forint is lehet a nyaralás utáni PCR-teszt (Privátbankár)
Augusztus 1-jétől akár 120 000 forintba is kerülhet egy négytagú család PCR-tesztje, ha veszélyeztetett országban nyaralt. Ahol pedig nagyon szigorúak a hatóságok, mert két darab negatív eredményt kérnek, ott ennek a dupláját is ki kell fizetniük. Egyszóval a koronavírus-járvány utáni nyár már nem csak a felhőtlen nyaralásról szól.
júl. 28
6:12
Az eddig ismertnél négyszer többe fájhatott a Mátrai Erőmű a magyar államnak (444)
Sejteni lehetett, hogy Mészáros Lőrinc jó üzletet csinált vele, de azt nem, hogy ennyire. Az MSZP által kikért adatok alapján a 17,44 milliárdos vételáron felül további 57,7 milliárdot kell az MVM-nek sürgősen költenie rá, és ebből közel 5 milliárd Mészáros magántőkealapjához megy.
júl. 28
6:12
Gyorsabb eszközadat elérés segíti a tervezőket (okosipar.hu)
Gyorsabb eszközadat elérés segíti a tervezőket: 2020 június elején jelent meg az alkatrész- és eszközadatok elérését online lehetővé tevő EPLAN Data Portal legújabb verziója. A portált mostantól egyedi módon az EPLAN ePulse felhőkörnyezetbe integrálták. A villamos- és fluidtechnikai mérnökök a szükséges eszközadatok kiválasztása után közvetlenül to
júl. 28
6:15
Egyre koszosabb az állam Mátrai-ügylete (Népszava)
Vételárral, hitelkiváltással, tőkeemelésekkel és anyavállalati kölcsönökkel együtt akár több mint 75 milliárd forintunkba is fájhatott, hogy az állami MVM Mészáros Lőrincéktől megvette a Mátrai Erőművet.
júl. 28
6:15
Szlovákiában elbukott a szokatlan egészségügyi átalakítás - Mit tanulhat ebből Magyarország? (Portfolio)
Látszólag nagy sürgés-forgás van a magyar egészségügyi rendszer körül, nagyon úgy tűnik, komoly átalakításon dolgoznak a kormányban, több helyen is. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2030-ig szóló koncepción dolgozik, kikérve az egészségügyben dolgozók véleményét is, a Belügyminisztérium pedig nemzetközi tanácsadó céggel szerződött komplex átalak
júl. 28
6:24
A válság nemcsak ellenség, barát is lehet (Piac és Profit)
Magyarország komoly stratégiai szerepet tölt be a Bosch csoport működésében, és ezt a válság sem írja felül. Daniel Korioth, a Bosch csoport Magyarországért és az Adria régióért felelős vezetője, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója a koronavírus-járvány ellenére is optimista. Úgy véli, most van igazán komoly előnye annak, mennyire diverzifikál
júl. 28
6:33
Kész az újabb amerikai mentőcsomag (Portfolio)
Az amerikai republikánusok hétfőn a szenátusban előterjesztették újabb, ezer milliárd dolláros gazdaságélénkítő csomagtervüket.
júl. 28
6:35
Ha megnézed ezeket az ábrákat, megérted, mit okozott Európának a koronavírus (Portfolio)
Jelentősen nőtt az előző évekhez képest a halálozások száma az Európai Unióban tavasszal az Eurostat adatai szerint. Az előző években jellemző volt, hogy a 10. és 22. hét között csökkenni kezdett a halálozások száma az év első hónapjaihoz képest, 2020-ban viszont jelentősen megugrott a koronavírus-járvány miatt. A járvány nem azonos mértékben sújto
júl. 28
6:36
Kenyértörés búzafronton: az időjárás a takarmány árát teszi lejtőre (Infostart)
Mivel gyenge idén a búzaminőség, a kenyérnek való idén sokkal kevésbé hozzáférhető, mint a leendő takarmány.
júl. 28
7:00
Jobban járt idén a Hungaroring azzal, hogy nem voltak nézők a Forma-1-es futamon (G7)
A zárt kapus verseny után milliárdokkal kevesebbet kell fizetni, igaz, cserébe egy évvel tovább marad a nemzetközi szinten is kimagaslóan magas jogdíj.
júl. 28
7:03
Minden lépés számít: Allianz World Run az SOS Gyermekfalvakért (ProfitLine)
Ötödik alkalommal startolt el az Allianz globális futóversenye július 8-án, amelyre idén a vállalat munkatársai a mozgást és sportot kedvelő ismerőseiket is meghívhatják. A versenybe a futás mellett jógával, saját testsúlyos edzéssel, illetve sok egyéb mozgásformával is lehet csatlakozni. A jótékony mozgás, a csapatszellemen és a fizikai jólléten
júl. 28
7:18
Koronavírus – Hongkong szigorít. A maszk kötelező lett a közterületeken is (Hírstart)
Hongkongban kötelező a maszk viselése a közterületeken és a nyilvános zárt helyeken – jelentették be hétfőn a helyi hatóságok, miután szigorításra kényszerültek a koronavírus-járvány újabb hulláma miatt. Matthew Cheung, a hongkongi kormányzó helyettese hangsúlyozta, hogy rendkívül súlyos a járványhelyzet a városban, aggasztóbb, mint korábban bármik
júl. 28
7:42
Az időjárás elrontotta a búzát, megdrágulhat a liszt (Privátbankár)
A jó minőségű, étkezési gabonát borsosabb áron adják, cserébe a sok gyenge minőségű olcsóbban mehet takarmánynak.
júl. 28
7:42
Újabb 350 ezer forint értékű gyorssegélyt kaphat minden amerikai (Növekedés)
Az amerikai republikánusok hétfőn a szenátusban előterjesztették újabb, ezer milliárd dolláros gazdaságélénkítő csomagtervüket.
júl. 28
7:48
Ezek a magyar várak újulnak meg a gigaprogram keretében (iroda.hu)
Eredetileg a 2015 júliusában napvilágot látott Nemzeti Várprogramról szóló kormányrendeletben 32 várat nevesítettek, ma jelenleg csupán 15 várról beszélhetünk, és egyelőre alig tudunk valamit többek között a visegrádi és az esztergomi vár felújításáról, állítólag a terveken dolgoznak. Számos egyéb erődítmény is kikerült a programból, később lehet azonban, hogy azokat is megújítják részben. Nemrég…
júl. 28
7:48
Fél milliárd forintért kínál még fel sem épült luxusvillát az egyik leggazdagabb magyar Balatonszemesen (Hírstart)
Egyenesbe fordult a legújabb balatonparti óriásberuházás, ami az egyik gyorsan terjeszkedő magyar nagyvállalkozóhoz köthető. A már előértékesítés alatt álló villaparkban lesz félmilliárd forintos hajlék és egy hotel is.
júl. 28
7:50
A közönség is szavazhat a Virágos Magyarországért versenyen (iroda.hu)
A környezetszépítő kihívás történetében most először a települések helyett hobbikertészek versengtek egymással a "Virágos balkonok, virágos kertek" névre keresztelt versenyen. A rendhagyó versenyfelhívásra közel 2500 regisztráció érkezett. A verseny közönségdíjas fotójára a Virágos Magyarország Facebook-oldalán bárki szavazhat hétfőtől. A két hétig tartó voksolás után a három-három legtöbb…
júl. 28
7:50
Megremegett a forint (Hírstart)
Gyengült a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi devizapiacon kedd reggel.
júl. 28
7:51
Drágulhat a liszt, mert gyenge lesz az idei búza (Menedzsment Fórum)
A jó minőségű, étkezési gabonát borsosabb áron adják, cserébe a sok gyenge minőségű olcsóbban mehet takarmánynak.
júl. 28
7:51
Emelkedéssel zárt Amerika, Európában mérsékelt elmozdulással indulhat a keddi kereskedés (Portfolio)
Emelkedéssel zárták a hétfői kereskedést az amerikai részvényindexek, miután a befektetők abban bíztak, hogy hamarosan bejelenthetik az újabb ezermilliárd dolláros amerikai mentőcsomagot. Kedden az ázsiai tőzsdék többsége feljebb került, míg az arany árfolyama új történelmi csúcson is járt ma reggel. A határidős árfolyamok alapján mérsékelt elmozdu
júl. 28
7:52
Megjelentek az idei utolsó pályázatok a Magyar falu programban (iroda.hu)
Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos sajtótájékoztatóján elmondta: a most kiírt utolsó pályázatokkal 22-re emelkedett a Magyar falu program idei pályázatainak száma, ebből hatban már eredményt hirdettek. A pályázati kiírások hétfőn jelentek meg a kormany.hu-n, a pályázatokat pedig szeptember 10-éig lehet benyújtani. A nyertes pályázókról 60 napon belül…
júl. 28
7:54
Augusztustól mindennap működik a Zugligeti Libegő (iroda.hu)
A libegő szolgáltatása már május végén csökkentett nyitvatartási időben újraindult, szombattól azonban - a páros hetek hétfőjén esedékes karbantartási napok kivételével - mindennap délelőtt tíz és este hét óra között működik majd. A járványügyi veszélyhelyzet idején, kihasználva a kényszerű üzemszünetet, műszakilag megújult az idén ötvenéves közlekedési eszköz. A rekonstrukció keretében…

Keresés