2020. július 13. hétfő

júl. 13
0:06
Magyarország lassan egyedül marad, a sereghajtók is előbb léptek (Napi)
Horvátország és Bulgária csatlakozott az euró bevezetését megelőző ERM-2 árfolyamrendszerhez. A magyarok szeretnék az eurót, de egyelőre nem látni, mikor lesz.
júl. 13
0:36
Megugrott az új fertőződések száma Ausztriában (ProfitLine)
Vasárnap az, előző naphoz képest, 114 újkoronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak Ausztriában az ottani belügyminisztérium adatai szerint.
júl. 13
1:51
Őszre kiugró keresletet várunk! (Kreatív Online)
Kosaras Klaudia, az Atmedia kereskedelmi igazgatója beszélt az Atmedia őszi várakozásairól.
júl. 13
3:36
Technikai részletekben állapodhat meg Szerbia és Koszovó (ProfitLine)
Nagy megállapodás nem várható Koszovó és Szerbia között, csak technikai részletekben egyezhetnek meg a vezetők - vélekedett Ördögh Tibor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.
júl. 13
3:36
Zsidai Roy: Jelenleg tízszeres a túlkínálat a budapesti éttermi piacon (Növekedés)
Magas lesz a bedőlési ráta az éttermek között a járvány nyomán, mert a tervezés, a gazdasági szemlélet még mindig kevéssé jellemző a szektorban - mondta a növekedés.hu-nak Zsidai Roy, az éttermeket, vendéglőket és boutique hoteleket tömörítő Zsidai-csoport tulajdonos vezetője. Szerinte hosszabb távon pedig azok az éttermek maradnak fenn, amelyek eg
júl. 13
4:12
Mekkora sokkot jelentene valójában a rövidtávú lakáskiadás esetleges korlátozása? (Növekedés)
A rövidtávú lakáskiadás kerületenkénti szabályozása leginkább a belvárosi albérleti árakban válthat ki, illetve tarthat fenn egy jelentősebb visszaesést. Országos vagy budapesti szinten ugyanakkor nem jelentős az esetleges intézkedések hatása. A szabályozások szigorodása legfeljebb 10-15 ezer lakást érinthet a 900 ezer lakásos fővárosi ingatlanpiac
júl. 13
4:36
Így emelik a törvény szerint a nyugdíj korhatárt (ProfitLine)
Hány éves korban mehet ma nyugdíjba valaki Magyarországon? Mennyi az öregségi nyugdíj korhatár 2020-ban és hogyan számítják ki azt? Az öregségi nyugdíjbavonulás korhatára a hatályos törvények szerint jelenleg is évről-évre sávosan emelkedik, így 2020-ban 64,5 évre növekedett a nyugdíjkorhatár. És mennyi lesz a következő években? Mutatjuk a részlete
júl. 13
4:42
Szlovénia méhkaptárakat ajándékozna az EU-tagállamoknak (Növekedés)
A Szlovén Méhész Szövetség 2021-ben, a szlovén soros uniós elnökség idején minden EU-tagállamnak két méhkaptárt szeretne ajándékozni - olvasható a sloveniatimes.com hírportálon. Úgy vélik, hogy ezzel a jelképes lépéssel az ország felhívhatja a világ figyelmét, hogy az emberiségnek közösen kell gondoskodnia a méhekről és a növényeket beporzó más rov
júl. 13
5:12
A legnépszerűbb K-pop banda az USA-ban is tarol: 4,3 milliárd dollárt hozhat a részvénykibocsátás (Növekedés)
A koreai popzene egyik legerősebb csapata, a BTS meghódította Amerikát is. A kiadó gigantikus bevételre számít a tőzsdei megjelenésből. A kötelező sorkatonai szolgálat azonban derékba töri a karriereket, így könnyen változhat a részvények értékelése.
júl. 13
5:36
Elkészült a nemzeti konzultáció honlapjának akadálymentesítése (ProfitLine)
Elkészült a nemzeti konzultáció honlapjának akadálymentesítése, így a kitöltése minden magyar polgár számára biztosított - közölte Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott szombaton, a kormány hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videóban.
júl. 13
5:36
250 millió dollárt fektetett a Sony legnépszerűbb videojáték fejlesztőjébe (FinTechRadar)
Egészen pontosan az Epig Games-hez, a Fortnite fejlesztőcégéhez szálltak be.
júl. 13
5:42
Itt álomfizu, rugalmas munkaidő várja a magyar anyákat: mégsem mernek belevágni (Pénzcentrum)
Csúcsokat döntöget az informatikushiány, nem csak Magyarország, de az egész kontinens küzd ezzel a problémával. Szakértők szerint vannak még tartalékok a társadalomban, azaz lehetne még találni "képeznivaló" szakembereket, csak el kell
júl. 13
5:42
Okos megoldások (KKV Magazin)
A HoCare2.0 projekt pályázat olyan digitális fejlesztésekre ösztönzi a KKV-kat, amelyek az idősek otthoni ápolását, gondozását segítik.
júl. 13
5:48
Hogyan működik a németek koronavíruskövető alkalmazása? (Növekedés)
A „Corona-Warn-App” riaszt mindenkit, aki koronavírussal fertőzött személy közelében tartózkodik. Ehhez azonban az kell, hogy a beteg előtte rögzítse az alkalmazásban, hogy a koronavírus-tesztje pozitív lett. A Németországban lakók 15 százaléka már letöltötte az appot.
júl. 13
5:51
Így alakultak a lopások, rablások a karantén alatt (Menedzsment Fórum)
Visszaszorultak a hagyományos bűncselekmények, de több mint 13,6 ezer ember kapott helyszínbírságot a korlátozó intézkedések megsértése miatt.
júl. 13
6:06
Az olajtársaságok nem számíthatnak gyors fellendülésre (NRGreport)
A koronavírus-járvány miatti lezárások világszerte a közlekedés csökkenését eredményezték, ez pedig az olaj iránti kereslet összeomlásához vezetett. Egyelőre továbbra is kilátástalan az olajtársaságok közeljövője – írja a Focus.de.
júl. 13
6:12
Újra leáll a termelés a kecskeméti Mercedes-gyárban (Infostart)
A cég megerősítette a Baon.hu értesülését, mint írják, előre tervezett szünetről van szó, a munkatársak eddigi szabadságtervezési igényeire vannak tekintettel.
júl. 13
6:12
Újra leáll a termelés a kecskeméti Mercedes-gyárban (Hírstart)
A cég megerősítette a Baon.hu értesülését, mint írják, előre tervezett szünetről van szó, a munkatársak eddigi szabadságtervezési igényeire vannak tekintettel.
júl. 13
6:12
Drónok modernizálják az intralogisztikát (okosipar.hu)
A drónipar hatalmas fejlődésen esett át az elmúlt időszakban, ami átírja a logisztika eddig ismert formáit. Jelenleg alacsony teherbíró képességgel rendelkeznek, ezért főként kisebb csomagok szállítására alkalmazzák futárszolgálatok – ezzel felgyorsítva folyamataikat. Viszont a drónok intralogisztikában történő felhasználásáról kevesebb információv
júl. 13
6:18
Olyat tett Magyarország a napenergia segítségével, amire a szomszédai nem voltak képesek (Portfolio)
Kivételesen alakult a magyar áramtermelés a régióban a járványhelyzet alatt, Magyarországon ugyanis - szemben a többi térségbeli országgal - márciusban, áprilisban és májusban is emelkedett a villamosenergia-termelés az előző év azonos időszakához képest, júniusban pedig csak minimálisan maradt el attól. A jelenség elsősorban a jelentősen növekvő m
júl. 13
6:21
Államosítás várhat az egyik stratégiai cégre (24.hu)
A kormány tízmilliárdokat különített el arra, hogy az ország önellátó legyen egészségügyi védőfelszerelés gyártásában, miközben épp tönkremegy az egyik legnagyobb gyártókapacitással rendelkező hazai cég.
júl. 13
6:30
Lengyel elnökválasztás: Andrzej Duda már győzelmet is hirdetett (Portfolio)
A hétfőn hajnalra pontosított felmérések alapján két százalékpontos előnnyel nyerheti a lengyel elnökválasztás vasárnap megtartott második fordulóját Andrzej Duda jelenlegi elnök, a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt jelöltje.
júl. 13
6:30
Koronavírus: speciális előírások érvényesek az agrárágazatban dolgozó idénymunkásokra (Hírstart)
A magyar állampolgárok külföldről történő hazautazási és a külföldiek beutazási feltételeit is szigorítja a kormány a koronavírus-járvány behurcolásának megakadályozása érdekében – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.
júl. 13
6:42
Koronavírus: március vége óta nem volt ennyi új beteg Dél-Koreában (Portfolio)
Hétfői szöuli bejelentés szerint az elmúlt napon 62 új esettel 13 479-re nőtt az eddig azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Dél-Koreában, jelentős emelkedést mutatva a vasárnap és szombaton közölt 44, illetve 35 esethez képest.
júl. 13
6:44
Most eldőlhet, hogy végül mi lesz az EU történelmi gigacsomagjának a sorsa (Portfolio)
A héten Magyarországon a szokásos kötvényaukciók és MNB-s tenderek mellett érkeznek az építőipar májusi adatai, amiután megismerhetjük a koronavírus szektorra gyakorolt hatását. A világgazdaságban mozgalmasabb lesz a hét: az EU vezetői pénteken vitáznak az újjépítési alapról, de előtte még érkeznek a héten GDP adatok Kínából, és lesz egy EKB-kamatd
júl. 13
6:48
Nyáron is leállnak a magyar autógyárak, mi lesz a dolgozóikkal? (G7)
Nemrég indultak újra, a Suzuki ma indítja a második műszakot, de nyáron ismét minimum egyhetes szünetet tartanak. A keresetek visszaesnek, főleg a beszállítóknál.
júl. 13
6:54
Az eredetileg tervezettnél ezrekkel több embert küld el a Daimler (Infostart)
A cég nemcsak a koronavírus-járvány hatásaival küzd, hanem két másik komoly nehézséggel is.
júl. 13
6:54
Üzletet, irodát bérel? Így jöhet ki nyertesen a válságból! (Piac és Profit)
Előnyükre fordíthatják a mostani helyzetet a kereskedelmi ingatlanokban területet bérlő vállalkozások. Ehhez arra van szükség, hogy kellő rugalmassággal dolgozzák át ingatlanhasználatukat, megfelelő taktikával lépjenek fel a bérbeadókkal folyatott tárgyalásokon és legyenek nyitottak a szokásostól eltérő megoldásokra, amiket a piacot ismerő szakértő
júl. 13
7:06
Milyen zöldségeket vethetünk a nyár közepén? (Agrofórum)
Kedves Szaktanácsadó! Lehetséges a nyár közepén még valamely zöldségfajok vetése? Több hely felszabadult már kertemben, melyet szeretnék megfelelőn hasznosítani.
júl. 13
7:12
A járvány elszabadulására figyelmeztet az amerikai tesztelési vezető maszkviselés nélkül (Portfolio)
Az Egyesült Államokban még több haláleset várható - jelentette ki Brett Giroir admirális az ABC televíziónak adott interjúban vasárnap. Az amerikai emberi erőforrások minisztériumának államtitkár-helyettese, aki az országos vírusteszteléseket irányítja, a maszkviselésre kérte az embereket és elárulta, hogy pénteken 823 ezer vírustesztet végeztek or
júl. 13
7:12
Mivel védekezhetünk most a paradicsomvész ellen? (Agrofórum)
Veteményesemben sajnos idén is felütötte a fejét a paradicsomvész. Hogyan védekezhetnék ellene?
júl. 13
7:18
Kettészakadt Lengyelország is - Rendkívül szoros az elnökválasztás (Menedzsment Fórum)
Nagyon szoros a lengyel elnökválasztás eredménye és rendkívül magas a részvétel: a legfrissebb felmérések a jelenlegi elnököt hozzák ki győztesnek, de a hivatalos eredményekre még várni kell.
júl. 13
7:18
A legnagyobb értékű támogatási szerződését írta alá Sepsiszentgyörgy Önkormányzata (Hírstart)
Sepsiszentgyörgyön megújul a tömegközlekedési rendszer, bővül a gyalogos és a kerékpáros infrastruktúra, új létesítményeket építenek a tömbháznegyedekben.
júl. 13
7:18
Milyen zöldmunkát kell a szőlőben végezni? (Agrofórum)
Mikor és miért kell a szőlő csonkázását, hónaljazását elvégezni? Mi a haszna?
júl. 13
7:24
Rendkívüli izgalmak a lengyel elnökválasztáson (Privátbankár)
Nagyon szoros a lengyel elnökválasztás eredménye és rendkívül magas a részvétel: a legfrissebb felmérések a jelenlegi elnököt hozzák ki győztesnek, de a hivatalos eredményekre még várni kell.
júl. 13
7:24
A házikertekben is megjelenhet a hagymavész (Agrofórum)
Évek óta nevelek hagymát családi fogyasztásra. Tavasszal a zöldhagymák levelein, később a fokhagyma leveleken is ugyanolyan apró vörösbarna foltok fejlődtek. Mik lehetnek ezek és hogyan lehet ellene védekezni?
júl. 13
7:30
Jön a jelentési szezon: 2008 óta nem látott visszaesésről számolhatnak be az amerikai vállalatok (Portfolio)
Megkezdődik a héten a második negyedéves gyorsjelentési szezon, többek között amerikai nagybankok publikálják a héten a számaikat. Az április-júniusi időszak volt az első negyedév, amit teljes mértékben lefedett a koronavírus-járvány és az elemzők várakozásai szerint az elmúlt évek leggyengébb negyedéve lehetett a vállalati profitok tekintetében.
júl. 13
7:30
Hogyan ápoljuk a mézalmácskát? (Agrofórum)
Mézalmácska növényeket szeretnék ültetni. Milyen kártevői vagy betegségei vannak, sokat kell majd permeteznem?
júl. 13
7:36
Automatikus szűrés lesz a francia reptereken (ProfitLine)
A franciaországi repülőtereken ezentúl automatikusan szűrik a koronavírusra a vörös jelzésű, azaz a járvány szempontjából súlyosnak számító országokból érkezőket - jelentette be vasárnap Gabriel Attal kormányszóvivő a BFM hírtelevízióban.
júl. 13
7:39
353,02 forinton az euró (Népszava)
Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfő reggelre a péntek estihez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
júl. 13
7:42
Automatikus szűrés lesz a francia reptereken (Hírstart)
A franciaországi repülőtereken ezentúl automatikusan szűrik a koronavírusra a vörös jelzésű, azaz a járvány szempontjából súlyosnak számító országokból érkezőket - jelentette be vasárnap Gabriel Attal kormányszóvivő a BFM hírtelevízióban.
júl. 13
7:48
Jó hír érkezett az egyik koronavírus ellen ígéretes gyógyszerről (Portfolio)
Háromból egy súlyos koronavírusos dél-koreai beteg állapota javult, miután a Gilead gyógyszergyártó Remdesivir nevű vírus elleni készítményével kezdték el kezelni - írja a Reuters.
júl. 13
7:54
Július 17-ig nyújthatóak be az adóhivatalhoz a vírus miatti méltányossági kérelmek (Hírstart)
Akár ötmillió forinttal is csökkenhet a fizetendő adó.
júl. 13
7:56
Olyat tett Magyarország a napenergia segítségével, amire a szomszédai nem voltak képesek (Hírstart)
Kivételesen alakult a magyar áramtermelés a régióban a járványhelyzet alatt, Magyarországon ugyanis - szemben a többi térségbeli országgal - márciusban, áprilisban és májusban is emelkedett a villamosenergia-termelés az előző év azonos időszakához képest, júniusban pedig csak minimálisan maradt el attól. A jelenség elsősorban a jelentősen növekvő m
júl. 13
7:58
Jó hír érkezett az egyik koronavírus ellen ígéretes gyógyszerről (Hírstart)
Háromból egy súlyos koronavírusos dél-koreai beteg állapota javult, miután a Gilead gyógyszergyártó Remdesivir nevű vírus elleni készítményével kezdték el kezelni - írja a Reuters.
júl. 13
8:00
Új csúcsra kapaszkodott a Nasdaq, az európai tőzsdéken emelkedéssel indulhat a hétfői kereskedés (Portfolio)
Emelkedéssel zárták a pénteki kereskedést a tengerentúli tőzsdék, míg a Nasdaq Composite-nak sikerült ismét új csúcson zárnia. Ázsiában emelkednek a tőzsdék hétfőn, a befektetők figyelme a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírek mellett a tengerentúli gyorsjelentési szezon felé fordult, a határidős árfolyamok alapján Európában is erősödéssel indul
júl. 13
8:00
Itthon is bemutatkozott a gazdák egyik kedvenc pickup-ja, az új Toyota Hilux (Agrofórum)
A világ kedvenc pickupja, a hazánkban is elképesztően népszerű Toyota Hilux a koronavírus miatt elmaradt európai autószalonok okán most volt először élőben látható, így a hazai szaksajtó majd a vállalati flottaügyfelek is megismerkedhettek vele. Az új generáció régi hiátust pótol: az elmúlt években a Hilux legutóbbi generációja csupán a 2,4 literes
júl. 13
8:06
Erősödött a forint árfolyama reggelre (ProfitLine)
Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfő reggelre a péntek estihez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
júl. 13
8:12
Kivonul a Tesco Magyarországról is? (Menedzsment Fórum)
Megint felvetődött, hogy kivonulhat a Tesco Magyarországról is. A brit áruházlánc vállalkozásait a Schwarz-csoport veheti át, jöhet a Kaufland és több Lidl lehet.
júl. 13
8:12
Nem jött be a fehérvári vállalkozó trükkje (Népszava)
Bérleti szándékáról tértivevényes levelet küldött a kinézett földek tulajdonosainak, majd annak ellenére, hogy többen nem reagáltak a megkeresésre, húsz évre szóló haszonbérleti szerződéseket készített.

Keresés