2020. július 12. vasárnap

júl. 12
0:00
Az MVM Csoport megvásárolja Csehország vezető energiakereskedőjét (Növekedés)
Az MVM Csoport megvásárolja Csehország első számú földgázkereskedőjét, az innogy Česká republika (iCR) társaság 100 százalékos tulajdoni részesedését - közölte a társaság szombaton
júl. 12
0:04
Ezért kell a biztosítás a hitelből vett ingatlannál (Növekedés)
Sokan nem értik, hogy miért kötelező a hitelből vásárolt ingatlannál a lakásbiztosítás. A válasz egyszerű: ez nyújt fedezetet, amennyiben kár keletkezik a lakásban vagy házban.
júl. 12
0:08
Divat lett a sajátrészvény-vásárlás (Növekedés)
Többek között a Telekom osztalékpolitikáját elemezte Cinkotai Norbert, a KBC Equitas vezető elemzője a Trend FM Prémium kategória műsorában.
júl. 12
0:36
Javult a járványhelyzet Olaszországban (ProfitLine)
Hét koronavírussal fertőzött beteg halt meg egy nap alatt Olaszországban, utoljára a járványterjedés kezdetekor volt ilyen alacsony a halálesetek száma.
júl. 12
1:36
Újra bezárnak az iskolák és az óvodák Hongkongban (ProfitLine)
Ismét bezárnak az iskolák és óvodák Hongkongban, miután a városban az elmúlt napokban újabb, belföldi fertőzésből eredő koronavírusos eseteket azonosítottak - adta hírül internetes oldalán a South China Morning Post (Scmp) című hongkongi lap.
júl. 12
1:36
Újra bezárnak az iskolák és az óvodák Hongkongban (Hírstart)
Ismét bezárnak az iskolák és óvodák Hongkongban, miután a városban az elmúlt napokban újabb, belföldi fertőzésből eredő koronavírusos eseteket azonosítottak - adta hírül internetes oldalán a South China Morning Post (Scmp) című hongkongi lap.
júl. 12
3:18
Űrturizmus, némi szupertitkos katonai beütéssel (Növekedés)
Bár a világ odavolt azért, hogy az amerikai zseni vállalkozó Elon Musk embert vitt az űrbe, valójában az oroszok minden felhajtás nélkül ezt teszik évtizedek óta. Sőt a technológiai éllovas USA összes űrturistája Szojuz űrhajon került fel és le a Nemzetközi Űrállomásról (ISS).
júl. 12
3:36
Montenegró korlátozta a belépést, Koszovó is szigoríthat (ProfitLine)
A fertőzöttek számának növekedése miatt Montenegró újabb szabályokat hozott arra, kik és milyen feltételek mellett léphetnek be az országba. Koszovó pedig az országban élőket fegyelmezné szigorúbb intézkedésekkel.
júl. 12
4:18
Pénzben fürdenek az amerikai bankok (Növekedés)
Rekord mértékben, 2 ezer milliárd dollárral nőtt az amerikai pénzintézetek betéti állománya január, vagyis a koronavírusjárvány kitörése óta - derült ki Az FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation) adataiból. Ez példátlan emelkedés a pénzintézetek történetében, hiszen csak április hónapban 865 milliárd dollárral nőtt a betéti állomány, ami több
júl. 12
4:36
Mínuszok és pluszok a lakáshiteleknél - mi a magyarázat? (ProfitLine)
Lassulás látható a lakáshitelpiacon. Májusban az új lakáshitelek szerződéses összege 61,9 milliárd forintot tett ki, ez 28 százalékos csökkenést jelent éves szinten. Az év első öt hónapjára jutó 373,4 milliárd forintos lakáshitelösszeg éves szinten stagnálásnak felel meg. A piaci feltételekkel elérhető lakáshiteleknél 8 százalékos visszaesés törté
júl. 12
4:48
Párizsba elkezdtek visszatérni a turisták – ezek a látnivalók már megnyitottak (Növekedés)
A bárok, éttermek és szállodák újra kezdenek megtelni Párizsban, és a legtöbb látványosság újra fogad látogatókat, de még messze nem nyílt meg minden. Összegyűjtöttük a legnépszerűbb párizsi turistacélpontokról a legfontosabb tudnivalókat.
júl. 12
5:12
Új agrártámogatások jönnek hétfőtől (Infostart)
Indul a 25 milliárd forintos válságkezelő támogatási csomag második üteme.
júl. 12
5:24
Öt ámulatba ejtő autókülönlegesség az idei évből (Növekedés)
Háromkerekű járgány és szupergyors e-kocsi is szerepel az idei autókínálatban. A 2020-as év kirívó járműveiből válogattunk.
júl. 12
5:30
5 dologban biztosan megváltoztatja a pandémia az egyetemi életet (Növekedés)
Digitális tankönyvek, kevesebb szobatárs, elbocsátások – a CNBC összeállítása szerint így változtathatja meg a felsőoktatást ősztől a koronavírus-járvány.
júl. 12
5:36
Jövőre 250 milliárd forint jut a Magyar falu programra (ProfitLine)
A Magyar falu program keretösszege jövőre meghaladhatja a 250 milliárd forintot - jelentette ki a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton a Győr közeli Rábapatonán.
júl. 12
5:42
Vágta, lépés, hátraarc! (KKV Magazin)
Az év elején már látszott, vége a meredek emelkedésnek a lakáspiacon, tavaly nyár óta a megcsappant kereslet hatására egyre szerényebb mértékben emelkedtek az árak, majd inkább csak stagnáltak. Aztán jött a koronavírus, és mostanra nem az a kérdés, merre mozdulnak az árak, sokkal inkább az, hogy mekkora lesz az esés, és meddig tart.
júl. 12
6:12
Javában zajlik a hazai sörforradalom - videóinterjú Ali Rawech Szami sörfőzde tulajdonossal (Hírstart)
Az elmúlt évek nyarai már a kézműves sörök jegyében teltek. Megjelentek a gyümölcsös és a savanyított sörök, lehet már mikró IPÁt, vagy éppen fashion IPÁt is fogyasztani; a gazdag kínálatban segít nekünk eligazodni Ali Rawech Szami sörfőzde tulajdonos.
júl. 12
6:12
Hogyan segít a szkenner a pontosabb fémipari öntvények létrehozásában? (okosipar.hu)
A fémipar célja, hogy olyan alkatrészeket állítson elő, amelyek megfelelnek az ügyfelek elvárásainak, és a szükséges tűréshatárokon belül vannak. Ehhez nyers öntvényeket állítanak elő, amelyeket megmunkálnak és validálnak. A maradékanyagok okozta plusz költségek csökkentése érdekében az öntvény méretét megmunkálás előtt ajánlatos alaposan felmérni.
júl. 12
6:18
Rengeteg ember életét tette tönkre a koronavírus, és az igazi veszély a második hullám (Portfolio)
A koronavírus-válság több tízmillió munkahelyet szüntetett meg az OECD tagállamokban, és legalább 60 millióan dolgoznak valamilyen bértámogatási rendszerben. A szervezet szerint a  magas munkanélküliség tartósan velünk marad, és ha egy esetleges második járványhullám is érkezik, akkor akár 12%-ra is felszökhet. 2021 végére minden valószínűség szeri
júl. 12
6:36
Betett a home office a kávénak (Infostart)
Csaknem egy évtizede először a fogyasztás visszaesésre számítanak.
júl. 12
6:42
Még a tonhalhoz is ért a mesterséges intelligencia (FinTechRadar)
Drága és tapasztalat kell a minőségének felbecsléséhez, egy japán étterem azonban már gépi látással osztályozza a drága tonhalat.
júl. 12
7:06
Koronavírus: rendkívüli parlamenti ülésen döntenek a járvány miatti uniós hitelfelvételről (Portfolio)
Az Országgyűlés kétnapos rendkívüli ülést tart a jövő héten, amelyen a képviselők feltételeket szabva járulhatnak hozzá ahhoz, hogy az Európai Unió hitelt vegyen fel a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk enyhítésére.
júl. 12
7:06
Működik a brutális rezsi-stop: ingyen-százezrekből korszerűsítheted most a fűtésed (Pénzcentrum)
Sajnos energetikai hatékonyság szempontjából a magyar lakóingatlanul nagyon cudar állapotban vannak. Ezért különösen nagy igény lenne a felújításokra, arról nem is beszélve, hogy ezzel az ingatlantulajok komoly mennyiségű pénzt takaríthatnának
júl. 12
7:12
Koronavírus: rendkívüli parlamenti ülésen döntenek a járvány miatti uniós hitelfelvételről (Hírstart)
Az Országgyűlés kétnapos rendkívüli ülést tart a jövő héten, amelyen a képviselők feltételeket szabva járulhatnak hozzá ahhoz, hogy az Európai Unió hitelt vegyen fel a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk enyhítésére.
júl. 12
7:18
A koronavírus-járvány fellángolása miatt a kormány tudni szeretné, hogy milyen korlátozásokat támogatnak a magyarok (Hírstart)
A koronavírus-járvány esetleges fellángolása miatt fontos ismerni, hogy az emberek mely korábbi intézkedéseket támogatják a legnagyobb arányban - mondta a kormányszóvivő szombaton, a közösségi oldalán közzétett Kormányinfó Plusz tájékoztatón.
júl. 12
7:24
Simicska emberének tartották, de Orbán Viktor most újra felemelte (444)
Horváth Péter János visszatért az energiahivatal élére. Korábban együtt bukott Simicska Lajossal, majd Spéder Zoltánnal is, de Mészáros Lőrinc tavaly már visszahozta egy fontos pozícióba.
júl. 12
7:30
Idén már kevésbé mérgező a szúnyogirtás, de még mindig messze van attól, hogy ne ártson a környezetnek (G7)
Az egzotikus betegségeket terjesztő szúnyogok megjelenése miatt egyre fontosabb lenne, hogy ne csak a kifejlett szúnyogokat, hanem már a lárvákat is irtsák. Utánajártunk, hogy miért nem így csinálják.
júl. 12
7:30
Sikeres női vállalkozásokat, női vezetőket díjaztak (Növekedés)
Átadták az idei legsikeresebb női vállalkozás pályázat díjait, a felhívásra nyolc pályamunka érkezett - közölték a kiírók, a SEED Alapítvány és a PWA - Sikeres Nők Egyesülete
júl. 12
7:36
Sikeres női vállalkozásokat, női vezetőket díjaztak (Hírstart)
Átadták az idei legsikeresebb női vállalkozás pályázat díjait, a felhívásra nyolc pályamunka érkezett - közölték a kiírók, a SEED Alapítvány és a PWA - Sikeres Nők Egyesülete
júl. 12
8:12
Elképesztő izgalmakkal folytatódik ma a lengyel elnökválasztás (Privátbankár)
Megnyíltak vasárnap a szavazóhelyiségek a lengyelországi elnökválasztás második fordulójában - megjósolhatatlan, hogy a hivatalban lévő Duda vagy kihívója, Rafal Trzaskowski nyer.
júl. 12
8:12
Hamarosan újabb szigorításokat jelenthetnek be Magyarországon (Portfolio)
Ma 11 órakor sor kerül Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatójára, mely során várhatóan újabb szigorításokat jelenthet be a koronavírus-járvány második hullámának csírájában való elfojtása érdekében. Az eseményről élőben tudósítunk.
júl. 12
8:12
Még hat napig nyújthatóak be a koronavírus miatti speciális méltányossági kérelmek az adóhivatalhoz (Hírstart)
A koronavírus-járvány miatt akár ötmillió forinttal is csökkenhet a fizetendő adó.
júl. 12
8:12
Így védekezik a koronavírus ellen a Starbucks (Agrofórum)
Kötelezővé teszi a Starbucks az arcmaszk viselését az amerikai kávézóiban.
júl. 12
8:24
Megszólal Gulyás - Pár órán belül újabb szigorításokat jelenthetnek be Magyarországon (Portfolio)
Ma 11 órakor sor kerül Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatójára, mely során várhatóan újabb szigorításokat jelenthet be a koronavírus-járvány második hullámának csírájában való elfojtása érdekében. Az eseményről élőben tudósítunk.
júl. 12
8:30
Kis forgalomnál lángoltak a milliárdok Budapesten (Napi)
Csökkenő forgalom mellett esett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe az elmúlt héten, a BUX 35 589,60 ponton zárt pénteken, 341,92 ponttal, 0,95 százalékkal alacsonyabban előző heti záróértékénél. A részvénypiac forgalma nagyon alacsony, 33,66 milliárd forint volt az előző heti 61,87 milliárd forintos adásvétel után.
júl. 12
8:30
Heti tőzsdei összefoglaló – Csökkenő forgalom mellett esett a BUX a héten (GazdaságPortál)
Csökkenő forgalom mellett esett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe az elmúlt héten, a BUX 35 589,60 ponton zárt pénteken, 341,92 ponttal, 0,95 százalékkal alacsonyabban előző heti záróértékénél. A részvénypiac forgalma nagyon alacsony, 33,66 milliárd forint volt az előző heti 61,87 milliárd forintos adásvétel után. A vezető részvények köz
júl. 12
8:30
Heti tőzsdei összefoglaló – Csökkenő forgalom mellett esett a BUX a héten (Hírstart)
Csökkenő forgalom mellett esett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe az elmúlt héten, a BUX 35 589,60 ponton zárt pénteken, 341,92 ponttal, 0,95 százalékkal alacsonyabban előző heti záróértékénél. A részvénypiac forgalma nagyon alacsony, 33,66 milliárd forint volt az előző heti 61,87 milliárd forintos adásvétel után. A vezető részvények köz
júl. 12
8:36
Vészesen terjed a koronavírus, Magyarország is újabb szigorításokra készülhet (Portfolio)
12,7 millió koronavírus-fertőzöttet azonosítottak már világszerte, a halálos áldozatok száma pedig átlépte az 564 ezret. A régiónkban is rohamosan terjedő járvány miatt Magyarország is hamarosan újabb szigorításokat vezethet be.
júl. 12
8:36
Kis forgalomnál lángoltak a milliárdok Budapesten (Hírstart)
Csökkenő forgalom mellett esett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe az elmúlt héten, a BUX 35 589,60 ponton zárt pénteken, 341,92 ponttal, 0,95 százalékkal alacsonyabban előző heti záróértékénél. A részvénypiac forgalma nagyon alacsony, 33,66 milliárd forint volt az előző heti 61,87 milliárd forintos adásvétel után.
júl. 12
8:42
Rendkívüli ülésen beszélik meg a Parlamentben, hogyan fogadnánk el pár ezer milliárdot Brüsszeltől (Menedzsment Fórum)
Rendkívüli ülést tart az Országgyűlés az EU tervezett kötvénykibocsátása miatt - a koronavírus gazdasági hatásait enyhítő programból több ezer milliárd forint jutna Magyarországra, de a kormánypártok nem szeretnék, ha a jogállamiság vagy a bevándorlás kérdése bárhogy terítékre kerülne ezügyben.
júl. 12
8:48
Fontos határidő közeleg: akár ötmillió forinttal is csökkenhet a fizetendő adónk (Portfolio)
A koronavírus-járvány miatt akár ötmillió forinttal is csökkenhet a fizetendő adó, ám ezt legkésőbb július 17-én lehet kérni az adóhivataltól - tájékoztatta az MTI-t vasárnap Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.
júl. 12
8:48
Rendkívüli ülésen beszélik meg a Parlamentben, hogyan fogadnánk el pár ezer milliárdot Brüsszeltől (Hírstart)
Rendkívüli ülést tart az Országgyűlés az EU tervezett kötvénykibocsátása miatt - a koronavírus gazdasági hatásait enyhítő programból több ezer milliárd forint jutna Magyarországra, de a kormánypártok nem szeretnék, ha a jogállamiság vagy a bevándorlás kérdése bárhogy terítékre kerülne ezügyben.
júl. 12
9:00
Megérkeztek a legfrissebb, vasárnap reggeli adatok a magyarországi koronavírus-helyzetről (Portfolio)
5 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4234 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - adta hírül a koronavírus.gov.hu.
júl. 12
9:12
A koronavírus megfertőzte a lakáshiteleket is (Infostart)
Lassulás látható a lakáshitelpiacon. Májusban az új lakáshitelek szerződéses összege 61,9 milliárd forintot tett ki, ez 28 százalékos csökkenést jelent éves szinten.
júl. 12
9:12
Nyoma sincs a második hullámnak nálunk: nagyot esett az aktív fertőzöttek száma (Privátbankár)
5 új fertőzöttet találtak, új áldozat nincs, 62-en meggyógyultak - nagyot esett az aktív fertőzöttek száma. 3000 fölé emelkedett a gyógyultak száma
júl. 12
9:12
Az OTP volt az egyetlen, amin nem buktak a héten a befektetők (Pénzcentrum)
Csökkenő forgalom mellett esett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe az elmúlt héten, a BUX 35 589,60 ponton zárt pénteken, 341,92 ponttal, 0,95 százalékkal alacsonyabban előző heti záróértékénél. A részvénypiac forgalma
júl. 12
9:15
Alig nőtt a magyar koronavírusosok száma, nincs új áldozat sem - mit jelent be Gulyás Gergely? (Menedzsment Fórum)
A friss statisztikák továbbra is kedvezőek: csak 5 új fertőzöttet találtak, ezúttal áldozata sem volt a koronavírusnak.
júl. 12
9:18
Elnökcsere a MEKH élén (Portfolio)
Megszűnt Dorkota Lajos, Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnökének megbízatása kinevezésének lejártával – derül ki a pénteki közlönyből.
júl. 12
9:18
Mínuszok és pluszok a lakáshiteleknél - mi a magyarázat? (Hírstart)
Lassulás látható a lakáshitelpiacon. Májusban az új lakáshitelek szerződéses összege 61,9 milliárd forintot tett ki, ez 28 százalékos csökkenést jelent éves szinten. Az év első öt hónapjára jutó 373,4 milliárd forintos lakáshitelösszeg éves szinten stagnálásnak felel meg. A piaci feltételekkel elérhető lakáshiteleknél 8 százalékos visszaesés törté
júl. 12
9:20
Az OTP volt az egyetlen, amin nem buktak a héten a befektetők (Hírstart)
Csökkenő forgalom mellett esett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe az elmúlt héten, a BUX 35 589,60 ponton zárt pénteken, 341,92 ponttal, 0,95 százalékkal alacsonyabban előző heti záróértékénél. A részvénypiac forgalma

Keresés