2020. július 29. szerda

júl. 29
0:06
Meghalt Fodor Antal (Infostart)
Hetvenkilenc éves korában elhunyt Fodor Antal táncművész, koreográfus, a Magyar Táncművészeti Egyetem professor emeritusa, a Magyar Állami Operaház egykori balettigazgatója - közölte az egyetem
júl. 29
0:06
Augusztus 21-én indul Bugacon a hun-türk tudatú népek nagy seregszemléje, rengeteg lovasíjász és lovasfoci is lesz (168 Óra Online)
Jurtaváros, seregszemle, régészeti és antropológiai kiállítások is szerepelnek Európa legnagyobb lovas hagyományőrző rendezvénye, a Kurultaj programjai között, amelyet augusztus 21. és 23. között a Bács-Kiskun megyei Bugacon rendeznek meg - közölte a szervező, a Magyar Turán Alapítvány az MTI-vel.
júl. 29
0:10
élővé válik a holt - Bábokkal a Föld körül (168 Óra Online)
.
júl. 29
0:14
Ének az esőben - Esőben ázva is lehet élmény egy előadás (168 Óra Online)
.
júl. 29
0:48
Közös kutatást végzett a debreceni és a nagyváradi egyetem (Hírstart)
Az intézményi együttműködés erősítése a pénzügyi döntéshozatalhoz kapcsolódó számítástechnikai intelligencia kutatása területén. Ez volt a célja annak a projektnek, amelyben a Debreceni Egyetem a Nagyváradi Egyetemmel közösen vett részt. Az eredményeket kedden ismertették. A Nagyváradi Egyetem (Universitatea din Oradea), mint főpályázó, a Debreceni
júl. 29
5:42
Megérkeztek Magyarországra az LG új Xboom Go PL hordozható, vezeték nélküli hangszórói (Hírstart)
Kibővült az LG Electronics (LG) XBOOM Go hordozható, vezeték nélküli hangszórócsaládja: az új PL7, PL5 és PL2 modellek a Meridian technológiáját használják, és már Magyarországon is kaphatók.   Az LG XBOOM Go PL a nagyfelbontású zenei hangrendszerek egyik világvezető márkája, a hangszórók a Meridian technológiája segítségével a korábbinál még kieme
júl. 29
6:24
Megújult az egri vár Zárkándy-bástyája (Hírstart)
2020. július 20-án átadták Egerben a vár helyreállított Zárkándy-bástyáját, a beruházás első üteme a Modern városok program keretében, míg a második a Belügyminisztérium támogatásával valósult meg.
júl. 29
6:48
Az ebolás dínós film előzetesénél ma már nem jöhet fájdalmasabb (Hírstart)
Az Ebola Rex című filmben egy Ebola-vírussal fertőzött dinoszaurusz támadja meg az embereket, és ehhez már előzetes is érkezett.
júl. 29
7:06
A háztartást kormányozni az asszonynak a gondja… (Hírstart)
Aktív nyári szezont tudhat magáénak a Galántai Honismereti Múzeum csapata. Az intézményben augusztus elején új kiállítás nyílik Feliratos textil falvédők – nagyanyáink világának vizuális eszközei címmel. A néprajzi jellegű tárlat a kivarrott falvédők gazdag gyűjteményét mutatja be és témájával a 20. századi hagyományos népi és városi lakásbelsőhöz
júl. 29
7:24
“A Szabadtéri történetének talán legfontosabb előadása az Akárki” – Interjú Herczeg Tamással (Hírstart)
Sokáig úgy tűnt, hogy előadás nélkül maradnak a nézők idén a Dóm téren, majd mégis sikerült egy igazán különleges darabot színre vinni. Mitől annyira meghatározó az AKÁRKI a Szabadtéri életében? Közel 20 éve vagyok munkakapcsolatban a Szabadtéri Játékokkal. Ha meg kellene nevezni, hogy melyik a legfontosabb előadásunk, akkor most egyértelműen azt t
júl. 29
8:30
Feliratos textil falvédők. Nagyanyáink világának vizuális eszközei - kiállítás Galántán (Hírstart)
.
júl. 29
8:32
Szombaton kezdődik az Erdélyi hét a Gyulai Várszínházban (Hírstart)
Ezen a héten újabb állomásához ér a Gyulai Várszínház 2020-as nyári évada, hiszen augusztus 1-én, szombaton kezdetét veszi az Erdélyi hét. Egy hét alatt, minden nap más-más erdélyi magyar színház előadását nézhetik majd meg a nézők, ezt a sorozatot idén a Gyulai Várszínház és a Kolozsvári Állami Magyar Színház közös bemutatója indítja. A következ
júl. 29
8:45
Több mint 14 millió fontért kelt el egy Rembrandt (24.hu)
Ez új árverési rekord Rembrandt önarcképei esetében.
júl. 29
8:48
Hat filmes, díszdobozos gyűjteményben adják ki Szabó István alkotásait (Hírstart)
Az Oscar-díjas Szabó István saját válogatása a hat mozifilm, mely a Nemzeti Filmintézet kiadásában teljeskörűen restaurálva, extra tartalmakkal jelenik meg díszdobozban.
júl. 29
9:24
A Sándy és a Konok művészcsaládról nyílik kiállítás a Műcsarnokban (Hírstart)
Négy generációra kiterjedő családtörténeti kiállítás nyílik ma a Műcsarnokban: id. Sándy Gyula (1827-1894) festő, ifj. Sándy Gyula (1868-1953) építész, id. Konok Tamás (1898-1971) haditudósító fotós és a három életművet Konok Tamás festő munkáiból látható válogatás.
júl. 29
9:48
Emmy 2020 – a Star Wars-sorozat is esélyes a díjra (Hírstart)
Kihirdették a 2020-as Emmy-díj jelöltjeit, melyek között ott van az élőszereplős Star Wars-sorozat, a The Mandalorian is.
júl. 29
9:50
Megvan a Fear The Walking Dead 6. évad bemutató időpontja és előzetes is érkezett (Hírstart)
Megvan a Fear The Walking Dead 6. évad bemutató időpontja és előzetes is érkezett A Fear The Walking Dead Robert Kirkman és Dave Erickson által alkotott sorozat még 2015. augusztus 23-án startolt az AMC műsorán, ami Robert Kirkman, Tony Moore és Charlie Adlard által alkotott azonos című képregénysorozaton alapuló The Walking Dead társ-, illetve elő
júl. 29
10:00
5 program, amit érdemes útba ejteni az Óbudai Kult Éjen (Hírstart)
Augusztus elsején kora délutántól késő éjszakáig nyúló kulturális maratonnak lehet részese mindenki, aki Óbudára látogat.
júl. 29
10:09
"Örökké csak élni akartok!" (Népszava)
A nyolc éve elhunyt Vallai Péter után új hangot kerestek Petri György versei. Pál András és Rozs Tamás előadása azokra is hat, akik jó előre eldöntötték, hogy ez lehetetlen.
júl. 29
10:12
Megjelent a Mongooz and the Magnet eddigi leglátványosabb videója (Hírstart)
Díjnyertes rendezővel dolgozott új kisfilmjén a Mongooz and the Magnet
júl. 29
10:18
Bizánci korból származó keresztény kolostort találtak Észak-Izraelben (Hírstart)
A Jézus színeváltozásának helyet adó Tábor-hegytől mintegy 10 kilométerre fekvő cserkesz faluban egy új játszótér építése közben bukkantak elő a...
júl. 29
10:21
Jagger is kéri a politikusokat, kérjenek engedélyt (24.hu)
Közeleg az amerikai elnökválasztás, egyre intenzívebb a kampány, és egyre többször használnak politikusok engedély nélkül híres slágereket. Világsztárok kérik őket, hogy ne tegyék.
júl. 29
10:30
Kinyitnak a borospincék Hajóson (Hírstart)
Hajóson, a romantikus településen izgalmas programokkal vár mindenkit az egész Európában egyedülálló pincefalu az augusztus 20-i hétvégén.
júl. 29
11:06
A Jurassic World-rajzfilmsorozat szinkronos előzetest kapott (Hírstart)
Jurassic World: Krétakori tábor címmel lehet majd nézni a Netflixen szeptember 18-tól az animációs Jurassic Park-sorozatot. Csak a szokásos. De most már rajzolva. Itt az előzetese.
júl. 29
11:15
A covidinkától a trikiniig (Népszava)
2020 eddigi eseményei mindenkit váratlan helyzetek elé állítottak, nem meglepő, hogy több száz új magyar kifejezés is született a vírushoz és a kényszerű otthonléthez kapcsolódóan. Ezeket listázza a most megjelent Karanténszótár.
júl. 29
11:18
A Jurassic World őslényei rajzfilmen is ijesztőek (Hírstart)
Rajzfilmsorozat lesz a Netflixen a Jurassic Worldből, és a Jurassic World: Camp Cretaceous című sorozat előzetese már nézhető is.
júl. 29
11:27
Egy hétvégére ismét látogathatóvá válnak Magyarország rejtett műemlékei (Startlap)
Ha a koronavírus-járvány miatt nem lesz lehetőség a műemlékek személyes felkeresésére, a helyszíneket virtuális formában ismerhetik meg az érdeklődők.
júl. 29
11:27
A Jurassic World őslényei rajzfilmen is ijesztőek (24.hu)
Rajzfilmsorozat lesz a Netflixen a Jurassic Worldből, és a Jurassic World: Camp Cretaceous című sorozat előzetese már nézhető is.
júl. 29
11:29
A Trónok harca után jönnek a trónkövetelők (24.hu)
De azért az HBO-nak is van miért örülnie az idei jelöléseket látva.
júl. 29
11:30
Történelmi fordulat: Kibékült az AMC mozilánc és a Universal, méghozzá egy olyan egyezség kíséretében, amire még soha nem volt példa (Hírstart)
Történelmi szakításból történelmi kézfogás. Nemhogy elásta a csatabárdot a két cég, de olyan megállapodást kötöttek, ami teljesen átalakíthatja a megszokott mozis modellt.
júl. 29
11:36
Egy hétvégére ismét látogathatóvá válnak Magyarország rejtett műemlékei (Hírstart)
Magyarországon is több száz érdekes műemléket tekinthetnek meg az érdeklődők.
júl. 29
11:42
Ismét látogathatóvá válnak Magyarország rejtett műemlékei (Demokrata)
Korlátozott ideig, egy hétvége erejéig lesznek látogathatók Magyarország rejtett műemlékei – közölte a Miniszterelnökség.
júl. 29
11:48
Múzeum Utca Plusz néven indul új programsorozat Pécsen (Hírstart)
Augusztus 7. és 16. között többek között koncertek, táncházak, a pécsi sörök várják a jónépet.
júl. 29
11:54
Ismét látogathatóvá válnak Magyarország rejtett műemlékei (Hírstart)
Korlátozott ideig, egy hétvége erejéig lesznek látogathatók Magyarország rejtett műemlékei – közölte a Miniszterelnökség.
júl. 29
11:56
Végzetes szerelmek, találkozások az Oroszlános udvarban (Hírstart)
Két zeneszerző-géniusz előtt tiszteleg az idei Budavári Palotakoncertek.
júl. 29
12:00
Törölték a Facebookról az antiszemita rappert (24.hu)
Kampány indult, hogy a Twitter is hasonlóan cselekedjen.
júl. 29
12:30
Tíz tény a Pesti balhéról (Hírstart)
A közelgő premierre várva összeszedték a film legfőbb balhés kulisszatitkait.
júl. 29
12:33
Bödőcs Tibor a távozó indexeseket népszerűsíti (24.hu)
Milyen sajtószabadságról AJVÉKOLNAK sivalkodóan hisztizve EZEK A LIBERRÁLTAN DOBREVIZÁLT TÚLÉRZÉKENYÍTŐK??????? – teszi fel a kérdést.
júl. 29
13:30
Szabó István életművének alkotásai az Nfi díszdobozos Dvd kiadványában (Hírstart)
Az Oscar-díjas Szabó István saját válogatása a hat mozifilm, mely a Nemzeti Filmintézet kiadásában teljeskörűen restaurálva, extra tartalmakkal jelenik meg díszdobozban.
júl. 29
13:32
Közös műsorban tér vissza Demcsák Zsuzsa és Berki Krisztián? (Hírstart)
Jó eséllyel megint kapunk tőlük pár arcpirító beszólást.
júl. 29
13:39
A Konyhafőnökben letörik a pökhendik szarvát (24.hu)
Sárközi Ákos szerint az a lényeg, hogy a versenyzőkben legyen tűz.
júl. 29
13:41
Nem tudta tartani a száját a vasfüggöny mögött (24.hu)
Kezdődik Fabricius Gábor Eltörölni Frankot! című első nagyjátékfilmjének a forgatása.
júl. 29
13:48
Nem tudta tartani a száját a vasfüggöny mögött (Hírstart)
Kezdődik Fabricius Gábor Eltörölni Frankot! című első nagyjátékfilmjének a forgatása.
júl. 29
14:30
Színvonalas szórakoztatás a Magyar Rádió Művészeti Együtteseitől (Hírstart)
Augusztus elsejétől a Bartók Rádió csatornaigazgatója látja el a Magyar Rádió Művészeti Együttesei ügyvezetői teendőit is.
júl. 29
14:36
26 Emmy-jelölést ért a Watchmen (Hírstart)
A rasszizmusról szóló, alternatív történelemben játszódó sorozat 26 jelölést hozott haza.
júl. 29
14:38
Jagger is kéri a politikusokat, kérjenek engedélyt (Hírstart)
Közeleg az amerikai elnökválasztás, egyre intenzívebb a kampány, és egyre többször használnak politikusok engedély nélkül híres slágereket. Világsztárok kérik őket, hogy ne tegyék.
júl. 29
14:42
Andrea Bocelli megalázónak érezte a karantént (Hírstart)
Nem is tartotta be a kijárási korlátozásokat.
júl. 29
14:45
Andrea Bocelli megalázónak érezte a karantént (24.hu)
Nem is tartotta be a kijárási korlátozásokat.
júl. 29
14:48
Jagger is kéri a politikusokat, kérjenek engedélyt (Hírstart)
Közeleg az amerikai elnökválasztás, egyre intenzívebb a kampány, és egyre többször használnak politikusok engedély nélkül híres slágereket. Világsztárok kérik őket, hogy ne tegyék.
júl. 29
15:00
Igazi örökzöldek csendülnek fel a Budavári Palotakoncerten (Hírstart)
Huszka Jenő és Lehár Ferenc művei szólalnak meg, valamint bemutatkozik a Jávorkai Brothers is a Budavári Palotakoncerten.

Keresés