2020. augusztus 11. kedd

aug. 11
0:06
Törökországban lassulóban a járvány (Napi)
Törökországban hétfőn 1193-mal, tehát immár hatodik napja kevéssel 1200 alatti értékkel emelkedett a koronavírus-járvány újonnan igazolt fertőzöttjeinek napi száma - közölte Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter a Twitteren. Az eddig regisztrált esetek száma 241 997-re nőtt - írja az MTI.
aug. 11
0:06
Orosz diplomatákat utasított ki Szlovákia (Infostart)
A diplomatáknak a hét végéig kell elhagyniuk az országot. Az esetről elsőként a Markíza szlovák kereskedelmi csatorna számolt be.
aug. 11
0:06
Maszkban futott 34 kilométert egy orvos: ezt akarta bebizonyítani (Blikk)
Egy angol orvos, Tom Lawton 34 kilométert futott le maszkban, hogy bebizonyítsa, az a fizikai megterhelés mellett sem káros az egészségre.
aug. 11
0:10
Trump sem nézi jó szemmel a fehéroroszországi eseményeket (Napi)
Az amerikai elnök hivatala, a Fehér Ház "mély aggodalmának" ad hangot a fehéroroszországi elnökválasztás eredménye és a választást követő helyzet miatt - jelentette ki Kayleigh McEnany, a Fehér Ház szóvivője Washingtonban hétfőn délután tartott sajtókonferenciáján.
aug. 11
0:10
WHO: ha enyhül rajta a nyomás, a vírus vissza fog térni (Infostart)
Michael Ryan, az Egészségügyi Világszervezet szakértője elmondta, mit kell tenni szerinte ahhoz, hogy tavasszal ne legyen szükség újabb országos karanténokra.
aug. 11
0:10
Orosz diplomatákat utasítottak ki Szlovákiából (Blikk)
Kiutasított három orosz diplomatát Szlovákia, akiknek a hét végéig kell elhagyniuk az országot.
aug. 11
0:14
Már Moszkva is kritizálja a fehérorosz vezetést (Napi)
Aránytalan erőszakot alkalmaztak a fehérorosz hatóságok a Minszkben a helyi elnökválasztásról tudósító orosz újságírók ellen - közölte Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő hétfőn Facebook-bejegyzésben az MTI szerint.
aug. 11
0:14
Levelet küldött az Országgyűlésnek az Európai Tanács júliusi üléséről a miniszterelnök - Hírösszefoglaló (Infostart)
Elítélték a fehérorosz tüntetők elleni erőszakot az Európai Unió vezetői. Bejelentette a libanoni kormány lemondását a kormányfő a Bejrútban előző héten történt hatalmas robbanás miatt.
aug. 11
0:14
Az Európai Unió elé kerülhet a fehéroroszországi tüntetések szétverése (Blikk)
Az Európai Unió rendkívüli csúcstalálkozójának összehívását sürgeti Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő abban a levélben, amellyel hétfőn a fehéroroszországi helyzet miatt Charles Michelhez, az Európai Tanács és Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság elnökéhez fordult.
aug. 11
0:18
Törökországból jó hírek érkeztek: hatodik napja stagnál az új fertőzöttek napi száma (Blikk)
Törökországban hétfőn 1193-mal, tehát immár hatodik napja kevéssel 1200 alatti értékkel emelkedett a koronavírus-járvány újonnan igazolt fertőzöttjeinek napi száma – közölte Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter a Twitteren. Az eddig regisztrált esetek száma 241 997-re nőtt.
aug. 11
1:12
lövöldözés zavarta meg Trump sajtótájékoztatóját (Propeller)
Lövések dördültek a Fehér Háznál helyi idő szerint hétfőn délután, a bent sajtókonferenciát tartó Donald Trump amerikai elnök mondatát félbehagyva rövid időre távozott a teremből. A sajtókonferenciára belépett a titkosszolgálat egyik munkatársa, odafordult az amerikai elnökhöz és azt mondta: "azonnal álljon félre!". Donald Trump távozott a teremb
aug. 11
2:24
Dzsihadistáktól vették el az állampolgárságot (Hírstart)
Belgiumban az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel kapcsolatban álló tizenegy dzsihadistát fosztottak meg állampolgárságától.
aug. 11
2:48
Orbán Viktor beszámolt az Országgyűlésnek a mandátum teljesítéséről (Hírstart)
A Kövér Lászlónak címzett részletes levélben számolt be a miniszterelnök az Európai Tanács ülésére kapott ötpontos parlamenti mandátum teljesítéséről.
aug. 11
3:24
Peking szankciókkal sújt amerikai politikusokat (Hírstart)
Peking szankciókkal sújt amerikai politikusokat, köztük Ted Cruz és Marco Rubio republikánus szenátort – jelentette be a kínai külügyminisztérium hétfőn. A 11 amerikai tisztségviselőre vonatkozó bejelentést azzal indokolták, hogy Washington pénteken több hongkongi és kínai tisztségviselőt, köztük Carrie Lam hongkongi kormányzót sújtott szankciókkal
aug. 11
3:48
Lemond Libanon kormánya a bejrúti robbanás miatt (Hírstart)
Egy kabinet-bejelentés szerint Hasszán Diáb miniszterelnök hamarosan be is nyújtja kormánya hivatalos lemondását az államfői palotában.
aug. 11
4:06
Szlovákia orosz diplomatákat utasított ki (Hírstart)
A három diplomatának a hét végéig kell elhagyniuk az országot a múlt heti döntés alapján.
aug. 11
5:00
Minszk: a rendőrség összecsapott a tüntetőkkel (Hírstart)
A hivatalos szervek szerint merényletet terveztek Szvjatlana Cihanouszkaja elnökjelölt ellen.
aug. 11
5:18
Erőszakot alkalmaztak orosz újságírók ellen Minszkben (Hírstart)
Az orosz külügy szerint aránytalan erőszakot alkalmaztak a fehérorosz hatóságok a helyi elnökválasztásról tudósító orosz újságírók ellen.
aug. 11
6:18
Romániában több száz fertőzött van intenzíven (Hírstart)
Stabilizálódott az elmúlt napokban diagnosztizált új koronavírus-fertőzések száma, a súlyos eseteké azonban tovább emelkedett.
aug. 11
6:18
Lövések a Fehér Háznál, Trump rövid időre kisietett a sajtótájékoztatóról (Propeller)
Lövések dördültek a Fehér Háznál helyi idő szerint hétfőn délután, az épületben sajtókonferenciát tartó Donald Trump amerikai elnök mondatát félbehagyva rövid időre távozott a teremből. A sajtókonferenciára belépett a titkosszolgálat egyik munkatársa, odafordult az amerikai elnökhöz és azt mondta: "azonnal álljon félre!". Donald Trump távozott a t
aug. 11
6:20
Trump felvetette, hogy Gettysburgben mondja el az elnökjelöltségét elfogadó beszédét (Propeller)
Donald Trump amerikai elnök felvetette, hogy a történelmi emlékeket idéző Gettysburgben mondja el az elnökjelöltségét elfogadó beszédét. Az amerikai elnök először hétfőn a Twitteren vetette fel ezt a lehetőséget, majd este a Fehér Házban tartott sajtókonferenciáján – kérdésre válaszolva – megerősítette, hogy foglalkoztatja őt a gondolat. Hangsúlyo
aug. 11
6:24
Elszabadult a pokol Chicagóban (Infostart)
Tömeges fosztogatás kezdődött, amely órákon át tartó lövöldözésbe torkollott az amerikai nagyvárosban, több mint száz embert vettek őrizetbe.
aug. 11
6:30
Lelőttek egy embert a Fehér Ház mellett, Trumpot a titkosszolgálat menekítette ki sajtótájékoztatójáról (168 Óra Online)
Lövések dördültek a Fehér Háznál helyi idő szerint hétfőn délután,
aug. 11
6:36
Lemondott a libanoni kormány a bejrúti robbanás miatt (888)
Lemond a libanoni kormány a Bejrútban előző héten történt hatalmas robbanás miatt – jelentette be hétfőn Hamad Hasszán, az ország egészségügyi minisztere. Haszan Diáb miniszterelnök a lakossághoz intézett esti televíziós beszédében hivatalosan is bejelentette a kormány lemondását.
aug. 11
6:42
Lövések dördültek a Fehér Háznál, Trump megszakította sajtótájékoztatóját (Népszava)
Amikor visszatért, elmondta: nem világos, hogy mi történt, folyik a vizsgálat. Egyelőre csak annyi tudható, hogy a Fehér Ház mellett lövések dördültek, egy embert mentővel kórházba szállítottak.
aug. 11
6:54
Lövések dördültek a Fehér Háznál (24.hu)
Az elnököt rövid időre ki kellett kísérni a sajtószobából.
aug. 11
6:54
Lelőttek egy embert a Fehér Ház mellett, Trumpot a titkosszolgálat menekítette ki sajtótájékoztatójáról (Hírstart)
Lövések dördültek a Fehér Háznál helyi idő szerint hétfőn délután,
aug. 11
7:00
Újabb szigorítás a turistáknak a görög szigeteken (Infostart)
Az országban rekordot döntött a koronavírussal újonnan megfertőződöttek száma.
aug. 11
7:00
Meghaladta a 20 milliót a fertőzöttek száma a világon (HírTV)
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) március 11-én nyilvánította világjárványnak a koronavírust, amely a közép-kínai Vuhanból terjedt el.
aug. 11
7:00
Meghaladta a 20 milliót a fertőzöttek száma a világon (888)
Ebből 8 millió az aktív fertőzött.
aug. 11
7:06
Lövések a Fehér Háznál, Trump egy időre félbehagyta sajtótájékoztatóját (Hírstart)
Lövések dördültek a Fehér Háznál helyi idő szerint hétfőn délután, az épületben sajtókonferenciát tartó Donald Trump amerikai elnök mondatát félbehagyva rövid időre távozott a teremből.
aug. 11
7:06
Eljöhet az EU rémálma (Hírklikk)
A fehéroroszországi helyzet egy rémes forgatókönyv megvalósulásához is vezethet.
aug. 11
7:12
Vége a svéd csodának, kegyetlen hírek jöttek (Napi)
Svédországban, amelynek kormánya laza karanténszabályaival szerzett hírnevet magának az elmúlt hónapokban, immáron szigorúbbak a korlátozások, mint a vele szomszédos országokban. A szakértők rettegve várják az őszt, amikor új rohamra indulhat a koronavírus az emberek ellen.
aug. 11
7:12
Lövöldöztek a Fehér Háznál, félbeszakadt Trump sajtótájékoztatója (Hírstart)
Az amerikai elnöknek ideiglenesen távoznia kellett a teremből.
aug. 11
7:12
Trump felvetette, hogy Gettysburgben mondja el az elnökjelöltségét elfogadó beszédét (GazdaságPortál)
Donald Trump amerikai elnök felvetette, hogy a történelmi emlékeket idéző Gettysburgben mondja el az elnökjelöltségét elfogadó beszédét. Az amerikai elnök először hétfőn a Twitteren vetette fel ezt a lehetőséget, majd este a Fehér Házban tartott sajtókonferenciáján – kérdésre válaszolva – megerősítette, hogy foglalkoztatja őt a gondolat. Hangsúlyoz
aug. 11
7:12
Ukrajna ismét zöld zónába sorolta Magyarországot (Propeller)
Ukrajna egy hét vörös zónás besorolás után ismét zöld zónába tette Magyarországot – derült ki hétfőn az ukrán egészségügyi minisztérium hivatalos honlapján közzétett táblázatból. /Balogh Zoltán Az ukrán egészségügyi minisztérium frissítette a koronavírus-fertőzések tekintetében kockázatosnak minősített országok listáját. A zöld besorolás azt jelent
aug. 11
7:15
Átlépte a 20 milliót a koronavírus-fertőzöttek száma a világon (Népszava)
Már 734 803 ember halt meg a járvány következtében.
aug. 11
7:17
Szabad szemmel: az európai vezetők ezúttal is vérszegényen reagálnak a tekintélyelvűségre (Népszava)
Nemzetközi sajtószemle, 2020. augusztus 11.
aug. 11
7:18
Orbán Viktor beszámolt az Országgyűlésnek az uniós csúcs eredményeiről (Hírstart)
Az Országgyűlés elnökének, Kövér Lászlónak címzett részletes levélben számolt be Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Tanács júliusi ülésére kapott ötpontos parlamenti mandátum teljesítéséről.
aug. 11
7:24
Hallgatnak arról Orbánék, hogy gratuláltak-e Lukasenkának az újraválasztásához (168 Óra Online)
Miközben egyre jobban elharapódzik az erőszak Fehéroroszországban,
aug. 11
7:24
Lövések a Fehér Háznál, Trump rövid időre kisietett a sajtótájékoztatóról (888)
Lövések dördültek a Fehér Háznál helyi idő szerint hétfőn délután, az épületben sajtókonferenciát tartó Donald Trump amerikai elnök mondatát félbehagyva rövid időre távozott a teremből.
aug. 11
7:30
Lövések dördültek a Fehér Háznál (Napi)
Lövések dördültek a Fehér Háznál helyi idő szerint hétfőn délután, az épületben sajtókonferenciát tartó Donald Trump amerikai elnök mondatát félbehagyva rövid időre távozott a teremből - írja az MTI.
aug. 11
7:30
Lövöldözés a Fehér Háznál (HírTV)
Donald Trumpot kimenekítették a teremből, majd a hatóságok lezárták az épület környékét.
aug. 11
7:36
Koronavírus - nagy beismerés a spanyol egészségügyi hatóságoktól (Infostart)
Közölték: "nem sikerült "tökéletesen" megakadályozniuk az új koronavírus terjedését, miután az elmúlt két hétben Spanyolországban jelentették a fertőzöttek számának legnagyobb mértékű növekedését a nyugat-európai országok közül.
aug. 11
7:36
Ez a férni akart merényletet elkövetni a fehér háznál (888)
A férfi korábban katonaként szolgált az iraki háborúban, motivációja ismeretlen.
aug. 11
7:36
Lövések dördültek a Fehér Háznál, miközben Trump sajtótájékoztatót tartott (Szeretlek Magyarország)
Az amerikai elnök mondatát félbehagyva rövid időre távozott a teremből.
aug. 11
7:42
Lapszemlénk a világból – New York Times: Orbán megvédheti Lukansenkát az EU-ban, gátja lehet bármilyen szankciónak (168 Óra Online)
Botokkal, kábító gránáttal, könnygázzal és gumilövedékkel támadt rá a fehérorosz rendőrség a fővárosban a vasárnapi elnökválasztás hivatalos eredményét csalásnak minősítő ellenzéki tüntetőkre
aug. 11
7:42
Elhunyt Ruth Gassmann, akitől generációk tanultak meg mindent a szexről (Propeller)
Az augsburgi születésű Ruth Gassmann eredetileg testnevelőnek és vegyésznek tanult. Nyolcvanöt évesen elhunyt Ruth Gassmann német színésznő, aki az 1960-as években a szexuális felvilágosítást szolgáló nyugatnémet Helga-filmek főszereplőjeként vált egycsapásra nagy hírességgé. Fiának vasárnapi tájékoztatása szerint Gassmann pénteken este halt meg M
aug. 11
8:00
A Fidesz elkötelezett a jogállamiság mellett (24.hu)
A miniszterelnök Kövér Lászlónak írt levelében számolt be az Európai Tanács júliusi ülésére kapott ötpontos parlamenti mandátum teljesítéséről.
aug. 11
8:00
Nincs már ki ellen tiltakozni, a békés tüntetők mégis újra szétverték Bejrútot (888)
A kormány ugyan már lemondott, a tüntetők elérték céljukat, nincs ki ellen tiltakozni, de a cél – mint Szíriában is volt – nem a változások elérése, hanem a permanens lázadás. Több mint negyven ember sérült meg a tegnap esti lázadásban.

Keresés