2020. augusztus 20. csütörtök

aug. 20
0:06
Oltári botrány lett a briteknél a koronavírusos érettségirendszerből (Infostart)
Botrány robbant ki Nagy-Britanniában a koronavírus-járvány miatt elmaradt érettségik ügyében. Az oktatási hatóságok az év folyamán tartott próbavizsgák eredményei és egy algoritmus alapján osztályozták idén a gyerekeket, a vártnál rosszabb bizonyítvány miatt sokan nem mehetnek egyetemre.
aug. 20
0:10
Újra felperzseli Spanyolországot a koronavírus (Infostart)
Itt a második tetőzés, egy nap alatt 3715 új fertőzött.
aug. 20
2:24
Erdogan nem hátrál, gyarmati hatalomnak nevezte Európát (Hírstart)
Európai uniós szolidaritást követelt szerdán Sebastian Kurz osztrák kancellár Görögországgal és Ciprussal a Földközi-tenger keleti medencéjében Törökország által végzett, földgáz-készletek utáni kutatások kapcsán.
aug. 20
2:54
Izrael célzott kivégzésekkel fenyegette meg a gázai vezetőket (Hírstart)
A Hamász, illetve a Ciszjordániában a Palesztin Hatóságot irányító Fatah párt közös szervezésében tüntető palesztinok izraeli és amerikai zászlókat égettek.
aug. 20
4:42
WHO: leginkább a fiatalok miatt terjed a koronavírus (Kitekintő)
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a napokban arra figyelmeztetett, hogy a koronavírus-járvány leginkább a 20-as, 30-as és 40-es éveikben járó emberek miatt terjed rohamsebességgel, akik maguk sem tudják, hogy fertőzöttek.
aug. 20
4:54
Török cég építheti az észak-erdélyi autópálya egyik szakaszát (Hírstart)
A romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (Cnair) a török Nurol Insaat Ve Ticaret A.S. társaságot hirdette ki győztesnek az A3-as észak-erdélyi autópálya egyik szilágysági szakaszának építésére kiírt pályázaton. A Cnair szerdán a honlapján közölte: a nyertes áfa nélkül 384,14 millió lejes (27,65 milliárd forint) ajánlatot tett a 13
aug. 20
5:12
Ázsia jól járna, ha Biden győzne az amerikai elnökválasztáson (Kitekintő)
A Nomura CNBC-nek nyilatkozó elemzője, Rob Subbaraman szerint amennyiben Joe Biden demokrata párti elnökjelölt nyeri a november elején esedékes amerikai elnökválasztást, ez áldás lehet Ázsia számára.
aug. 20
5:12
„Ha valaki tud személyesen tüntetni, akkor tud személyesen szavazni is” (Hírstart)
Ha valaki tud személyesen tüntetni, akkor képes személyesen szavazni is – írta Donald Trump amerikai elnök a Twitteren szerdán.
aug. 20
5:30
Orbán a V4-ekkel egyeztet az EU fehérorosz válságcsúcsa előtt (Hírstart)
A fehérorosz politikai válsággal foglalkozó szerdai rendkívüli uniós csúcs előtt a visegrádi országok miniszterelnökei külön egyeztetést folytatnak egymással.
aug. 20
5:54
Nem javul a járványhelyzet Spanyolországban (Hírstart)
Az elmúlt 24 órában 3715 új koronavírus-fertőzöttet jelentettek az országból.
aug. 20
6:06
Tömegesen pusztulnak a bálnák az ír partokon (Hírstart)
Hét északi kacsacsőrű cet sodródott partra Írországban, és szerdán kora este már csak egy volt életben közülük, a többi keserves kínok között elpusztult - jelentette a Sky News.
aug. 20
6:12
Izrael célzott kivégzésekkel fenyegette meg a gázai vezetőket (Hírstart)
Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő és Beni Ganz védelmi miniszter a célzott likvidálások politikájának felújításával fenyegette meg a Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezet vezetőit, ha nem szüntetik be a szomszédos izraeli területek elleni támadásokat – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet szerdán.
aug. 20
6:18
A Facebook törölte a QAnon-mozgalom több száz felhasználójának fiókját (Propeller)
A Facebook szerdán törölte a QAnon-mozgalom több száz felhasználójának fiókját, arra hivatkozva, hogy a csoport összeesküvés-elméleteket népszerűsít. Közleményében a közösségi médium bejelentette: a továbbiakban szigorúbban fogja elbírálni a mozgalom csoportjának bejegyzéseit, és többé nem ajánlja más felhasználóknak a csatlakozást hozzá. Ugyanakk
aug. 20
6:36
Trump: nagyszerű falat építünk a határon, biztonságban vagyunk (Propeller)
Donald Trump amerikai elnök már a szerda esti beszéde elhangzása előtt visszavágott Barack Obama volt elnöknek, mivel a felszólalás egyes, korábban nyilvánosságra hozott részleteiben elődje élesen bírálta őt. Obama a Demokrata Párt elnökjelölt-állító konvenciójának szerda esti rendezvényén mondott beszédet. A párt azonban már délután nyilvánosságr
aug. 20
6:48
Kamala Harris hivatalosan is a Demokrata Párt alelnökjelöltje lett (Propeller)
Az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltállító konvencióján szerda este a párt "nagyágyúi" mondtak beszédet, és hivatalosan is Kamala Harris lett az alelnökjelölt. A Kerry Washington színésznő által vezetett virtuális rendezvény a konvenció előző napjaihoz hasonlóan filmbejátszásokat villantott fel, és megszólalási lehetőséget adott civileknek is. A
aug. 20
7:00
Joe Biden hivatalosan is a Demokrata Párt elnökjelöltje (Hírstart)
"Szívem mélyéből köszönöm, ez mindent jelent számomra és a családom számára" köszönte meg a jelölést az Obama-kormányzat egykori alelnöke.
aug. 20
7:00
Ismét májusi szinten a fertőzések száma Franciaországban (Propeller)
A francia egészségügyi minisztérium legfrissebb adatai szerint az elmúlt 24 órában 3776 koronavírusos fertőzést mutattak ki, a szám az utóbbi öt napban már harmadszor emelkedett a háromezres küszöb fölé. A szerdai közlemény szerint az összes fertőzött száma 225 043-ra nőtt. A napi ingadozásokat kiszűrő hétnapos mozgó átlag jelenleg 2621. Ez a legr
aug. 20
7:06
Lukasenko fokozza az állami üzemek sztrájkoló dolgozóira nehezedő nyomást (Népszava)
Az MTZ traktorgyárban a több mint 15 ezer alkalmazott közül már csupán 500-an nem hajlandóak dolgozni, pedig az elején ezrek csatlakoztak az akcióhoz.
aug. 20
7:08
Szabad szemmel: Orbán Viktor kiterjeszti csápjait a szomszédos államokra (Népszava)
Nemzetközi sajtószemle, 2020. augusztus 20.
aug. 20
7:12
Az ENSZ ellenében is meghosszabbítja az ENSZ-szankciókat Irán ellen az Amerikai Egyesült Államok (168 Óra Online)
Washington az ENSZ ellenében is meghosszabbítja, illetve újra bevezeti az ENSZ-szankciókat Irán ellen - jelentette be szerda esti washingtoni sajtókonferenciáján az amerikai elnök.
aug. 20
7:12
Kamala Harris hivatalosan is a Demokrata Párt alelnökjelöltje lett (888)
Az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltállító konvencióján szerda este a párt „nagyágyúi” mondtak beszédet, és hivatalosan is Kamala Harris lett az alelnökjelölt.
aug. 20
7:18
Kamala Harris hivatalosan is a Demokrata Párt alelnökjelöltje lett (HírTV)
Az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltállító konvencióján szerda este a párt "nagyágyúi" mondtak beszédet.
aug. 20
7:24
Kamala Harris hivatalosan is alelnökjelölt (Napi)
Az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltállító konvencióján szerda este a párt "nagyágyúi" mondtak beszédet, és hivatalosan is Kamala Harris lett az alelnökjelölt.
aug. 20
7:24
Mérgezéssel vitték kórházba az orosz ellenzéki politikust, Alekszej Navalnijt (168 Óra Online)
Eszméletlen állapotban, mérgezéssel vitték kórházba Alekszej Navalnijt, miután az őt szállító repülőgép rendkívüli leszállást hajtott végre Omszkban - közölte Kira Jarmis, az orosz ellenzéki politikus sajtótitkára csütörtökön a Twitteren.
aug. 20
7:36
Szerbiában meghaladta a harmincezret a koronavírus-fertőzöttek száma, 684 ember halt meg (168 Óra Online)
Szerbiában meghaladta a harmincezret a fertőzöttek száma, ám a járvány terjedése összességében lassult a Nyugat-Balkánon, csütörtökre 808-cal emelkedett az igazolt fertőzöttek és 26-tal a halottak száma.
aug. 20
7:39
Eszméletlen állapotban, mérgezéssel vitték kórházba Navalnijt (Népszava)
Sajtójelentések szerint a politikus az elmúlt napokban Novoszibirszkben tartózkodott, ahol feltehetően anyagot gyűjtött egy újabb leleplezéshez.
aug. 20
7:42
Feltehetően ismét megmérgezték a legismertebb orosz ellenzéki politikust (Propeller)
Eszméletlen állapotban, mérgezéssel vitték kórházba Alekszej Navalnijt, miután az őt szállító repülőgép rendkívüli leszállást hajtott végre Omszkban – közölte Kira Jarmis, az orosz ellenzéki politikus sajtótitkára csütörtökön a Twitteren. Jarmis azt írta, hogy Navalnij reggel óta csak teát ivott. Feltételezése szerint a vloggert megmérgezhették.
aug. 20
7:54
Meghaladta a harmincezret a szerbiai fertőzöttek száma (Propeller)
Szerbiában meghaladta a harmincezret a fertőzöttek száma, ám a járvány terjedése összességében lassult a Nyugat-Balkánon, csütörtökre 808-cal emelkedett az igazolt fertőzöttek és 26-tal a halottak száma. A regisztrált fertőzöttek száma Szerbiában 158-cal 30 048-ra, Koszovóban 162-vel 11 848-ra, Észak-Macedóniában 106-tal 13 076-ra, Bosznia-Hercego
aug. 20
8:00
A világban már több mint 22 millióan kapták el a koronavírust (888)
Természetesen csak a regisztrált esetekről van szó.
aug. 20
8:00
A szomszédban megint 1400 fölött a napi új fertőzések száma (Hírstart)
Romániában három nap csökkenés után szerdára ismét 1400 fölé ugrott a napi új fertőzések száma. Németországban pedig háromhavi csúcsra, május eleje óta a legmagasabbra emelkedett a regisztrált koronavírus-fertőzések napi száma.
aug. 20
8:06
Több tucat migráns fulladt a tengerbe az év eddigi legsúlyosabb hajótörésében (HírTV)
Az Ensz szerint egy bevándorlókat szállító csónak süllyedt el a Földközi-tengeren.
aug. 20
8:06
Megmérgezték az újabb leleplezésre készülő orosz ellenzéki vezetőt (Hírklikk)
Eszméletlen állapotban, mérgezéssel vitték kórházba Alekszej Navalnijt, miután az őt szállító repülőgép rendkívüli leszállást hajtott végre Omszkban – közölte Kira Jarmis, az orosz ellenzéki politikus sajtótitkára csütörtökön, a Twitteren.
aug. 20
8:12
Nyolcvan év után újra eldől a világ sorsa (Napi)
A novemberi amerikai elnökválasztás lényegében olyan hatással lesz a világ sorsára, amilyennel az 1930-as években Franklin D. Roosevelt hatalomra kerülése volt. Az ezt követő két évtizedben az amerikaiak arra jutottak, hogy érdekelni fogja őket a világ sorsa, míg most még nem lefutott a játszma.
aug. 20
8:12
A 22,3 milliót is meghaladta a világon a koronavírussal fertőzöttek száma (Népszava)
Egy nap alatt csaknem 5400-an hunytak el a járványban, de több mint 144 ezren gyógyultak meg.
aug. 20
8:14
Már több mint harmincezren fertőződtek meg Szerbiában (Népszava)
Azonban összességében lassult a járvány terjedése a Nyugat-Balkánon.
aug. 20
8:24
Megmérgezték Putyin legismertebb ellenfelét (24.hu)
Navalnij éppen anyagot gyűjtött egy újabb leleplezéshez
aug. 20
8:24
Mérgezéssel vitték kórházba az orosz ellenzéki politikust, Alekszej Navalnijt (Hírstart)
Eszméletlen állapotban, mérgezéssel vitték kórházba Alekszej Navalnijt, miután az őt szállító repülőgép rendkívüli leszállást hajtott végre Omszkban - közölte Kira Jarmis, az orosz ellenzéki politikus sajtótitkára csütörtökön a Twitteren.
aug. 20
8:30
Rekordot döntött a fertőzöttek száma Németországban és Horvátországban (HírTV)
Berlin adatai szerint háromhavi csúcsra emelkedett az új fertőzöttek száma.
aug. 20
8:30
Szörnyű tragédia: Élőben közvetítette közösségi oldalán a román popsztár, ahogy autójába hajt a vonat és halálra gázolja (Propeller)
Sokkoló videó. A popsztár meghalt a tragédiában, felesége életveszélyesen megsérült, az életéért küzdenek.  A mindössze 29 éves román énekest, Tavy Pustiut óriási tehetségnek tartották hazájában, de egy figyelmetlenség miatt halálos tragédia érte – írja a Daily Star cikke alapján a Bors. Az eset Ploiesti városában, Prahova megyében történt. A férfi
aug. 20
8:42
Izrael célzott likvidálásokkal fenyegette meg a Hamászt (Kitekintő)
Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő és Beni Ganz védelmi miniszter a célzott likvidálások politikájának felújításával fenyegette meg a Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezet vezetőit, ha nem szüntetik be a szomszédos izraeli területek elleni támadásokat - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet szerdán.
aug. 20
8:42
Új erőre kapott a koronavírus, romlanak a számok (Hírstart)
A fertőzés 188 országban és régióban van jelen.
aug. 20
8:44
WHO: leginkább a fiatalok miatt terjed a koronavírus (Hírstart)
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a napokban arra figyelmeztetett, hogy a koronavírus-járvány leginkább a 20-as, 30-as és 40-es éveikben járó emberek miatt terjed rohamsebességgel, akik maguk sem tudják, hogy fertőzöttek.
aug. 20
8:45
Ismét átlépte az 1300-at az új fertőzöttek száma Törökországban (Népszava)
Az elmúlt 24 órában a súlyos betegként nyilvántartottak száma tovább nőtt, 703-ról 719-re.
aug. 20
8:48
Megmérgezték Putyin kihívóját (Napi)
Eszméletlen állapotban, mérgezéssel vitték kórházba Alekszej Navalnijt, miután az őt szállító repülőgép rendkívüli leszállást hajtott végre Omszkban - írja az MTI Kira Jarmis, az orosz ellenzéki politikus sajtótitkárának Twitter-bejegyzése nyomán.
aug. 20
8:57
Új erőre kapott a koronavírus, romlanak a számok (24.hu)
A fertőzés 188 országban és régióban van jelen.
aug. 20
9:00
Navalnijt eszméletlen állapotban vitték kórházba, megmérgezhették (Infostart)
Eszméletlen állapotban, mérgezéssel vitték kórházba Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust, miután az őt szállító repülőgép rendkívüli leszállást hajtott végre Omszkban - közölte Kira Jarmis, az orosz ellenzéki politikus sajtótitkára csütörtökön a Twitteren.
aug. 20
9:15
Az Egyesült Államokban hivatalosan is a demokraták alelnökjelöltje lett Kamala Harris (Népszava)
A virtuális pártgyűlésen a politikai „nagyágyúk” a koronavírus-járványt állították a kampány középpontjába.
aug. 20
9:18
Washington távolodik Hongkongtól (Kitekintő)
Washington három kétoldalú megállapodás felmondásáról értesítette Hongkongot - jelentette be az amerikai külügyminisztérium szerdán.
aug. 20
9:42
Rekordot döntött a fertőzöttek száma Németországban és Horvátországban (Hírstart)
Berlin adatai szerint háromhavi csúcsra emelkedett az új fertőzöttek száma.
aug. 20
9:48
A világban 22,3 millió a fertőzöttek száma, egy nap alatt 5400-an haltak meg (GazdaságPortál)
Már 22 328 069 ember fertőződött meg világszerte a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 786 303, a gyógyultaké pedig 14 261 142 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem csütörtök reggeli összesítése szerint. Egy nappal korábban még 22 136 954 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 780 908, a gyógyultaké pedig 14 116 451 vo

Keresés