2020. június 7. vasárnap

jún. 7
0:03
Megszűnt a határellenőrzés a szlovák és osztrák határon, Svájc 15-én nyit (Növekedés)
Megszűnt a teljes határellenőrzés a magyar-szlovák és a magyar-osztrák határon péntek este - közölte a Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata a rendőrség honlapján.
jún. 7
0:07
Júniusban újra utazhatunk Európán belül (Növekedés)
A szabad utazás júniusban visszaállhat Európán belül, de a kívülről érkezőket még korlátozzák.
jún. 7
0:11
Szijjártó: vasárnaptól megszűnnek a korlátozások a Magyarország és Németország közötti személyforgalomban (Növekedés)
Németországban a járványkezelés eredményesnek bizonyult, ez pedig megadja a lehetőséget arra, hogy a kormány megszüntesse a személyforgalomra vonatkozó korlátozásokat - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szombaton közösségi oldalán.
jún. 7
0:15
Repülőtéri értesítő - Újabb járatok indulnak júniustól (Növekedés)
A Budapest Airport rendszeresen repülőtéri értesítőt ad ki, hogy a friss információkról, adatokról tájékoztassa a közvéleményt.
jún. 7
0:19
Szlovénia várhatóan június közepén megnyitja Olaszországgal közös határát (Növekedés)
Szlovénia várhatóan június 15-én megnyitja Olaszországgal közös határát - közölte szombaton Anze Logar külügyminiszter olasz kollégájával, Luigi Di Maióval közösen tartott ljubljanai sajtótájékoztatóján.
jún. 7
0:23
Innovatív rollertöltő, virtuális malacpersely – Győzteseket hirdetett az MVM EDISON (Növekedés)
Elektromos rollerek indukciós töltőállomásai, egy fiatalokat megcélzó bankolást, megtakarítást új szintre emelő alkalmazás, valamint a blockchain alapú megújuló energia közösségi finanszírozását lehetővé tevő megoldás állhatott az MVM EDISON 2020 startup verseny képzeletbeli dobogójára. Az első három helyezettnek lehetősége lesz, hogy akár 50 milli
jún. 7
0:27
Szlovénia várhatóan június 15-én megnyitja Olaszországgal közös határát (ProfitLine)
Szlovénia várhatóan június 15-én megnyitja Olaszországgal közös határát - közölte szombaton Anze Logar külügyminiszter olasz kollégájával, Luigi Di Maióval közösen tartott ljubljanai sajtótájékoztatóján.
jún. 7
2:03
Átalakult a Vatikán közbeszerzési rendszere (ProfitLine)
A pápai állam módosította a hivatalaira vonatkozó közbeszerzési és szerződéskötési rendszerét Ferenc pápa saját kezdeményezésére kiadott apostoli levelével, amelyet hétfőn hoztak nyilvánosságra.
jún. 7
3:03
Ha túl sok helyet foglal a felhalmozott konzerv, most akár el is adományozhatja (ProfitLine)
Adománygyűjtési akciót indít a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület annak érdekében, hogy a koronavírus járvány miatt a lakosságnál felhalmozott, de fel nem használt élelmiszertartalékok még a lejárati időn belül eljuthassanak a rászorulókhoz - közölte a Nébih kedden az MTI-vel.
jún. 7
3:21
Az Audi magyar női dizájnere: egyedüli nő voltam a formatervezés szakon (Növekedés)
Az autótervezés és a gyártás mindig a jövőre fókuszáló évekig tartó folyamat, a dizárjnerek pedig a legmeglepőbb helyekről gyűjtik az inspirációt. S igen: az autó típusa kifejez világlátást, attitűdöt és hatással van a közlekedési kultúrára is. Van ellenszere az autóiparnak a koronavírus okozta krízisek kezelésére? Interjú Dániel Tündével, az Audi
jún. 7
3:33
Trianon 100 - Mikor települtek be a magyar területre a nemzetiségek? (Növekedés)
A Trianoni békeszerződéssel kapcsolatban sokáig azt emlegették leginkább, hogy az ország a töredékére zsugorodott, hasonlóan két másik világháborús veszteshez: Ausztriához (ha külön országnak tekintjük) és Törökországhoz. Csakhogy míg ők birodalmat építettek évszázadok alatt, Magyarország esetében az eredeti, államalapításkori forma szűnt meg.
jún. 7
4:03
Mekkora állami nyugdíjat fogok kapni? Nyugdíj kalkulát (ProfitLine)
Mekkora nyugdíjra számíthat ma valaki Magyarországon? Mitől függ a nyugdíj nagysága?
jún. 7
4:21
Bagdy Emőke: A bezártságban az volt a legnehezebb, hogy nem tudtuk, meddig fog tartani (Növekedés)
Nagyon sokak lelkiállapota romlott az elmúlt két-három hónapban - nyilatkozta a növekedés.hu-nak Bagdy Emőke, pszichológus, professzor emeritusz. A karantén, a kijárási korlátozások megpróbáltatás elé állították a magyar családokat. Szerinte nagyon jókor jön a nyári szünet, mivel a gyerekekre az egész napos számítógépezés, a mozgáshiány igencsak ro
jún. 7
4:27
Nagyon visszaeshet az osztrák gazdaság (Növekedés)
Az Osztrák Nemzeti Bank (OeNB) számításai szerint Ausztria gazdasága 2020-ban 7,2 százalékkal visszaesik, majd 2021-ben 4,9 százalékkal nő. A válság előtti szint elérése azonban igen távolinak látszik, olvasható az oe24.at hírportálon.
jún. 7
5:33
Gondban a vendéglátósok és az irodaházak: Milyen klíma biztonságos a vírus ellen? (Növekedés)
Nagy csapás a koronavírus-járvány miatti korlátozások miatt amúgy is komoly gondokkal küszködő vendéglátósok számára, hogy egy május 16-án kiadott kormányrendelet jelentősen korlátozza az általuk alkalmazott klímaberendezések használatát. A megoldáson már gondolkodnak, de az is reményt ad számukra, hogy a veszélyhelyzet elmúltával a rendelet is hat
jún. 7
5:39
Nem mindegy, milyen konstrukciót választ a kkv (KKV Magazin)
Akár a bőség zavarában is lehetnének most a hitelt kereső vállalkozások: a bankoknál több állami támogatású program is indult párhuzamosan a kkv-k finanszírozására.
jún. 7
5:39
A Toyota és leányvállalata, a Hino új hidrogén üzemanyagcellás teherautót fejleszt (New Technology)
A melléktermékként tiszta vizet kibocsátó hidrogén üzemanyagcellás elektromos meghajtás vezető fejlesztője, a Toyota néhány hónappal ezelőtt mutatta be a forradalmi technológia által meghajtott első sorozatgyártott személyautó, a Mirai második generációját, de a vállalat kínálatában immár a jövő abszolút zöld technológiájával meghajtott targonca, b
jún. 7
5:51
Magyarország 100 év alatt sem tudott felzárkózni? Itt a válasz! (Portfolio)
A magyar gazdaság elmúlt 100 évének teljesítményét tekintette át a most megjelent Statisztikai Szemlében a Közpinti Statisztika Hivatal korábbi és jelenlegi főosztályvezetője. A gazdaság szerkezetének átalakulása mellett azzal is foglalkoztak, hogy Magyarország fel tudott-e zárkózni ebben az időszakban a fejlettebb országokhoz.
jún. 7
6:03
Elkészült az osztrákokkal közös árvízi figyelmeztető rendszer a Rábán (ProfitLine)
Elkészült a Rába folyón a magyar és osztrák szakemberek által kiépített árvízi figyelmeztető és előrejelző rendszer - közölte az MTI-vel kedden a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.
jún. 7
6:03
Jelentősen emelkedett a BUX a héten (Növekedés)
Jelentősen emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe az elmúlt héten, a BUX 37 985,66 ponton zárt pénteken, 2109,95 ponttal, 5,88 százalékkal magasabban előző heti záróértékénél. A részvénypiac forgalma a négy munkanapos héten 77,19 milliárd forint volt az előző heti 94,02 milliárd forintos adásvétel után.
jún. 7
6:09
Endrich IoT infrastruktúra – az Endrich Cloud Database szolgáltatás és a hozzá kapcsolódó hardver fejlesztések a Techference 2020 konferencián és kiállításon (okosipar.hu)
Napjaink egyik legfontosabb kihívása az ipari folyamatok digitalizálása, a hagyományos gépek kiegészítése adatgyűjtő szenzorokkal, az ezeket vezérlő kis fogyasztású és nagy tudású mikrokontroller alapú elektronikával, a vezetékmentes kommunikációt lehetővé tévő rádiófrekvenciás, például valamely GSM technikával működő modulokkal, melyek segítségéve
jún. 7
6:09
Hétfőtől kéthetes karanténba kell vonulniuk a Nagy-Britanniába érkezőknek (Növekedés)
Hétfőtől kéthetes karanténba kell vonulniuk a külföldről Nagy-Britanniába érkezőknek. A brit kormány indoklása szerint az intézkedés célja annak megakadályozása, hogy az immár visszavonulóban lévő nagy-britanniai koronavírus-járvány a külföldről behurcolt fertőzések miatt ismét fellángoljon. A brit turisztikai ágazat ugyanakkor élesen bírálja az in
jún. 7
6:15
Elkészülhet-e egy éven belül a koronavírus ellenszere? (Portfolio)
Világszerte versenyt futnak az idővel azért, hogy megtalálják a koronavírus ellen hatásos vakcinát, bár Anthony Fauci, a Fehér Ház járványügyi főtanácsosa korábban elmondta, hogy szerinte akár már a következő év elejére elkészülhet a koronavírus elleni vakcina, azonban úgy tűnt, hogy a gyorsított ütemű fejlesztések lehetséges sikerében sokan kételk
jún. 7
6:15
Izer Norbert: kétszázezer cég élt a veszélyhelyzet egyik legnagyobb adókönnyítésével, a beszámoló-halasztással (Növekedés)
Három cégből kettő élt a társaságiadó-bevallás és befizetés halasztási lehetőségével: míg tavaly a június 3-iki határidőig 317 ezer cég vallotta be a társasági adót, idén csak 117 ezer - tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.
jún. 7
6:24
Égető kérdés: hogyan lesz nyugdíj az egyéni vállalkozásból? (Piac és Profit)
Ma már több mint félmillió egyéni vállalkozó van Magyarországon. A számukra kedvező kedvezményes adózási rendszer azonban nem jelent biztosítékot nyugdíjas éveikre, ugyanis így rendkívül alacsony összeg kerül a vállalkozó nyugdíjalapjába. Ráadásul egyre növekvő arányuk a munkaerőpiacon a teljes nyugdíjrendszerre hatással lehet. Az OTP Bank éves rep
jún. 7
6:27
Hétfőtől kéthetes karanténba kell vonulniuk a Nagy-Britanniába érkezőknek (Hírstart)
Hétfőtől kéthetes karanténba kell vonulniuk a külföldről Nagy-Britanniába érkezőknek. A brit kormány indoklása szerint az intézkedés célja annak megakadályozása, hogy az immár visszavonulóban lévő nagy-britanniai koronavírus-járvány a külföldről behurcolt fertőzések miatt ismét fellángoljon. A brit turisztikai ágazat ugyanakkor élesen bírálja az in
jún. 7
6:30
Mekkorát ütött a cégeken a koronavírus? Megvannak az első adatok (Privátbankár)
Jórészt lezárult az első negyedévi beszámoló-készítési időszak, eljött az ideje levonni a vállalatok által közzé tett adatok tanulságait és a távolabbi kilátásokra gyakorolt hatásukat. A Fidelity International szakemberei megvizsgálták a COVID-19 hatását az iparágakra és régiókra.
jún. 7
6:39
Izer Norbert: kétszázezer cég élt a veszélyhelyzet egyik legnagyobb adókönnyítésével, a beszámoló-halasztással (Hírstart)
Három cégből kettő élt a társaságiadó-bevallás és befizetés halasztási lehetőségével: míg tavaly a június 3-iki határidőig 317 ezer cég vallotta be a társasági adót, idén csak 117 ezer - tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.
jún. 7
7:03
Tömegek szedik így ezeket a gyógyszereket: vigyázz, komoly bajod lehet belőle! (Pénzcentrum)
A magyar lakosság körében elterjedt gyakorlat, hogy sokan csak akkor fordulnak a háziorvoshoz egy-egy betegséggel, ha nagyon súlyos, vagy valamilyen vényre kapható gyógyszerrel lehet csak kikúrálni. Ha "lábon kihordható", akkor beveszik azokat
jún. 7
7:27
Három hazai cégből kettő halasztotta idén az adóbevallását (Portfolio)
Három cégből kettő élt a társaságiadó-bevallás és befizetés halasztási lehetőségével: míg tavaly a június 3-iki határidőig 317 ezer cég vallotta be a társasági adót, idén csak 117 ezer - tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.
jún. 7
7:27
Kétszázezer cég élt a veszélyhelyzet egyik legnagyobb adókönnyítésével (Hírstart)
Három cégből kettő élt a társaságiadó-bevallás és befizetés halasztási lehetőségével.
jún. 7
7:29
Több hónapnyi járványügyi adatot tüntetett el holnapjáról a brazil kormány (Portfolio)
Brazília vasárnap eltávolított a koronavírus-járványra vonatkozó több hónapnyi járványügyi adatot a kormányzati honlapjáról.
jún. 7
7:29
Enyhült a recesszió az euróövezetben májusban, de hosszú az út a fellendülésig (Hírstart)
A pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató csoport szerint még hosszú hónapok telhetnek el a növekedés újraindulásáig.
jún. 7
7:33
Kétszázezer cég élt a veszélyhelyzet egyik legnagyobb adókönnyítésével (Hírstart)
Három cégből kettő élt a társaságiadó-bevallás és befizetés halasztási lehetőségével.
jún. 7
7:45
Itt vannak a legfontosabb hírek a koronavírusról vasárnap reggel (Portfolio)
Vasárnap reggelre megközelítette a 6,9 milliót a koronavírussal fertőzöttek száma a világban, és már csaknem 400 ezer halálos áldozatot követelt a vírus – derül ki a Johns Hopkins Egyetem friss adataiból. A fejlődő országokban tovább tombol a járvány, Brazília már több mint 672 ezer fertőzöttnél és közel 36 ezer halálesetnél tart.
jún. 7
7:51
Nő a magyar minimálbér, de a tisztességes szint még arrébb van az EU szerint (G7)
Az Európai Bizottság célul tűzte ki, hogy a minimálbérből minden tagországban meg lehessen élni, ám ennek elérése nem tűnik egyszerűnek.
jún. 7
8:03
A Fitch szerint példátlan méreteket ölt a globális költségvetési ösztönzés (ProfitLine)
A modern gazdaságtörténetben példátlan méreteket öltenek a koronavírus-járvány világgazdasági hatásainak enyhítését célzó költségvetési ösztönző programok, amelyeknek értéke már jelentősen meghaladja a globális pénzügyi válság idején alkalmazott élénkítő intézkedésekét - áll a Fitch Ratings szerdán Londonban ismertetett átfogó tanulmányában.
jún. 7
8:21
Koronavírus: közel lehet az áttöréshez az egyik ígéretes kezelés (Portfolio)
A koronavírus ellenszeréért folytatott harcban közel állnak az áttöréshez az antitest-fejlesztések – írja a Guardian.
jún. 7
8:27
Itt vannak a legfontosabb hírek a koronavírusról vasárnap reggel (Hírstart)
Vasárnap reggelre megközelítette a 6,9 milliót a koronavírussal fertőzöttek száma a világban, és már csaknem 400 ezer halálos áldozatot követelt a vírus – derül ki a Johns Hopkins Egyetem friss adataiból. A fejlődő országokban tovább tombol a járvány, Brazília már több mint 672 ezer fertőzöttnél és közel 36 ezer halálesetnél tart.
jún. 7
8:30
Nagyot nőtt a BUX a héten (Napi)
Jelentősen emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe az elmúlt héten, a BUX 37 985,66 ponton zárt pénteken, 2109,95 ponttal, 5,88 százalékkal magasabban előző heti záróértékénél. A részvénypiac forgalma a négy munkanapos héten 77,19 milliárd forint volt az előző heti 94,02 milliárd forintos adásvétel után.
jún. 7
8:33
A vártnál kisebb mértékben csökkent Kína exportja májusban (Portfolio)
A várakozásoknál enyhébb mértékben ugyan, de csökkent Kína exportja májusban az új koronavírus-járványnak a nemzetközi kereskedelemre kifejtett hatása következtében.
jún. 7
8:33
Jelentősen emelkedett a BUX a héten (Hírstart)
Jelentősen emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe az elmúlt héten, a BUX 37 985,66 ponton zárt pénteken, 2109,95 ponttal, 5,88 százalékkal magasabban előző heti záróértékénél. A részvénypiac forgalma a négy munkanapos héten 77,19 milliárd forint volt az előző heti 94,02 milliárd forintos adásvétel után.
jún. 7
8:39
Csúsznak a drónokkal kapcsolatos uniós előírások (Agrofórum)
Az Európai Bizottság az idei év végére halasztotta a pilóta nélküli légi járművekkel végzett műveletekre vonatkozó szabályokról és eljárásokról szóló végrehajtási rendelet alkalmazásának határidejét - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (Itm) az Mti-vel.
jún. 7
8:45
Holnaptól kéthetes karantén vár arra, aki belép Nagy-Britanniába (Portfolio)
Hétfőtől kéthetes karanténba kell vonulniuk a külföldről Nagy-Britanniába érkezőknek. A brit kormány indoklása szerint az intézkedés célja annak megakadályozása, hogy az immár visszavonulóban lévő nagy-britanniai koronavírus-járvány a külföldről behurcolt fertőzések miatt ismét fellángoljon. A brit turisztikai ágazat ugyanakkor élesen bírálja az in
jún. 7
8:45
Heti tőzsdei összefoglaló – Jelentősen emelkedett a BUX a héten (GazdaságPortál)
Jelentősen emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe az elmúlt héten, a BUX 37 985,66 ponton zárt pénteken, 2109,95 ponttal, 5,88 százalékkal magasabban előző heti záróértékénél. A részvénypiac forgalma a négy munkanapos héten 77,19 milliárd forint volt az előző heti 94,02 milliárd forintos adásvétel után. A Magyar Telekom kivételével
jún. 7
8:51
Felveszi a harcot az IBM a lazachamisítókkal (FinTechRadar)
A blockchaines eredetiségigazolás egyre elterjedtebbé válik az élelmiszeriparban. Egyelőre főleg a prémium és bio termékek esetében éri meg.
jún. 7
9:00
A Tabánban fákat vágnak ki, de újakat is ültetnek (Napi)
Civilekkel együttműködve 90 új fát ültet a Főkert Zrt. 35 veszélyes állapotú helyére a Tabánban.
jún. 7
9:03
Jelentősen drágult a légi szállítmányozás (ProfitLine)
Tovább nőtt a légi áruszállítás kapacitáshiánya áprilisban, emiatt jelentősen drágult a légi szállítmányozás, de az áremelkedés vélhetően már elérte csúcsát, és a következő hónapokban csökkenhetnek a díjak - mondta Brian Pearce, a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (Iata) vezető közgazdásza szerdán egy videokonferencián. Arról is beszélt, hogy az
jún. 7
9:03
Július végéig már biztos marad a napi tízmillió hordós olajkitermelés-csökkentés (Hírstart)
Az OPEC+ megállapodott az olajárat a mélyből visszahozó egyezség meghosszabbításáról.
jún. 7
9:06
A cégek kétharmada élt a társaságiadó-bevallás halasztásával (Menedzsment Fórum)
Három cégből kettő élt a társaságiadó-bevallás és befizetés halasztási lehetőségével: míg tavaly a június 3-iki határidőig 317 ezer cég vallotta be a társasági adót, idén csak 117 ezer – tájékoztatott Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.

Keresés