2020. június 26. péntek

jún. 26
0:03
Augusztusban jöhet a tanárok 10 százalékos fizetésemelése (SzakmaPortál)
Az augusztusi fizetési számlán jelenik meg először a pedagógusok fizetésének új béreleme, a szakmai ágazati pótlék, amely a garantált illetmény 10 százalékának felel meg a februárban bejelentett jogszabályi változás értelmében – mondta Kozák András köznevelési szakértő a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Az új bérelem nemcsak
jún. 26
0:03
Számos budapesti járatát újraindítja a Ryanair (Demokrata)
Negyven útvonalon indítja újra július 1-jén budapesti járatait a Ryanair diszkont légitársaság.
jún. 26
0:06
Előre megmondták, mi lesz a forinttal (Napi)
A 350 forint feletti tartományban mozog az euró a kamatvágás óta. A dollárért 313 forintot kérnek.
jún. 26
0:07
Emelkedésnek indultak a Szép-kártya feltöltések (Demokrata)
A koronavírus-járvány hatása a feltöltések eloszlásában is megfigyelhető.
jún. 26
0:09
Okosabb vagy mint egy informatikus? Vagy Te már informatikus vagy? (ProfitLine)
Sokszor érzed azt akár cégvezetőként, akár vállalkozóként vagy egyszerű magánfelhasználóként, hogy a legkisebb IT- probléma is akadályoz a munkavégzésben vagy akár teljesen ellehetetleníti azt? A vállalatod fejlesztéséhez szükség lenne egy új weboldalra, esetleg webshopra, vagy egy olyan emberre, aki menedzseli a felhőben futó alkalmazásaid?
jún. 26
0:10
Ilyet még nem csinált a magyar Telenor (Napi)
Megújult az Astorián a Telenor ikonikus belvárosi üzlete, ahol a személyes ügyintézés átalakulására reagálás mellett az a legfontosabb változás, hogy a belvárosi teret valójában egy közösségi irodaként építették újjá.
jún. 26
0:11
Az építőipar megúszta (Demokrata)
A járvány pozitív hatása, hogy miközben a magyar építőanyag-gyártók a maximumon pörögnek, a külföldön dolgozó szakemberek elindultak haza.
jún. 26
0:14
Vásárol a Magyar Telekom (Napi)
Csütörtökön előre meghirdetett tőzsdén kívüli tranzakció keretében részvényvisszavásárlási auktciót tart a Magyat Telekom, ezért a nap végéig felfüggesztették a részvény kereskedését.
jún. 26
0:18
Van, amire nem sajnálja a pénzt a kormány: a Városliget beépítésére (Napi)
Tovább drágult a Magyar Zene Háza kivitelezése, 17 milliárdról előbb 19 milliárdra, most pedig 23 milliárd forintra nőtt a kivitelezési költség.
jún. 26
0:22
Végkiárusítás: most szedték meg magukat az ügyes magyarok (Napi)
Hiába tombolt a járvány, kisbefektetők tömege döntött úgy, hogy itt az ideje beszállni a tőzsdébe. Vették a magyar blue chipeket, de kelendőek voltak a népszerű külföldi részvények is, még a komoly gondokkal küzdő hajózási és légi cégek papírjai is. Vannak, akik már ki is vették a busás nyereséget.
jún. 26
0:26
Ráugrottak a háziasszonyok a tőzsdére (Napi)
A jelek szerint nem csak az Egyesült Államokban, de Európában is a kisbefektetők ugrottak rá leginkább a részvényekre a koronavírus-pánikot követően.
jún. 26
0:30
Mégsem Gyergyószentmiklósé a Békás-szoros (Napi)
A Ploiesti-i Táblabíróság csütörtökön kimondott jogerős ítéletében a moldvai felek javára döntött a székelyföldi Gyergyószentmiklós és a moldvai Almásmező (Bicaz Chei) határperében, amely voltaképpen a Békás-szoros hovatartozásáról szól - jelentette az MTI tudósítója.
jún. 26
1:03
Idén csökken az ingatlanpiaci aktivitás Közép-Európában (ProfitLine)
A Deloitte tanácsadó cég legfrissebb kutatása szerint tíz válaszadó közül csaknem kilenc számít arra, hogy 2020-ban csökken az ingatlanpiaci aktivitás Közép-Európában.
jún. 26
1:09
lyen hatással van a világjárvány Közép-Európa ingatlanpiacára (Hírstart)
A Deloitte legfrissebb kutatása szerint tíz válaszadó közül csaknem kilenc számít arra, hogy 2020-ban csökken az ingatlanpiaci aktivitás. Idén január és április között radikálisan változott a szektor szereplőinek vélekedése. A válaszadók több mint fele ugyan csak rövid távú gazdasági hatásra számít, de 90 százalékuk fogalmazott meg pesszimista véle
jún. 26
1:33
Javult a helyzet a német járványgócban (ProfitLine)
Javult a helyzet a koronavírus-világjárvány fő németországi gócában, az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Gütersloh járásban, ahol a hatóságok csütörtöki adatai szerint egyelőre nem érte el a lakosságot a helyi húsüzemben történt járványkitörés.
jún. 26
1:51
Emelkedésnek indultak a Szép-kártya feltöltések (Hírstart)
A koronavírus-járvány hatása a feltöltések eloszlásában is megfigyelhető.
jún. 26
2:21
Texasban leállították a gazdaság újranyitását (ProfitLine)
Texasban Greg Abbott kormányzó csütörtökön rendeletben állította le a gazdasági újranyitást, a jelentős mértékben megnövekedett, újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzések miatt.
jún. 26
2:57
Kerékpáros turizmus: megújult a Sopront Fertőrákossal összekötő kerékpárút (ProfitLine)
Több mint 600 millió forintos Európai Uniós forrásból átfogó kerékpáros turisztikai fejlesztés valósul meg a Sopron – Fertő kiemelt turisztikai térségben. A Sopron – Tómalom – Fertőrákos közötti teljesen megújult kerékpárutat, valamint a Fertőújlak és az osztrák határ közötti szakaszt már használhatják a biciklisek. A Magyar Kerékpáros Turisztikai
jún. 26
2:57
Idén csökken az ingatlanpiaci aktivitás Közép-Európában (Hírstart)
A Deloitte tanácsadó cég legfrissebb kutatása szerint tíz válaszadó közül csaknem kilenc számít arra, hogy 2020-ban csökken az ingatlanpiaci aktivitás Közép-Európában.
jún. 26
3:01
Texasban a kormányzó elrendelte a gazdasági újranyitás leállítását (Hírstart)
Hét amerikai tagállamban ugrásszerűen megnőtt az újonnan regisztrált fertőzöttek száma.
jún. 26
3:15
Kerékpáros turizmus: megújult a Sopront Fertőrákossal összekötő kerékpárút (Hírstart)
Több mint 600 millió forintos Európai Uniós forrásból átfogó kerékpáros turisztikai fejlesztés valósul meg a Sopron – Fertő kiemelt turisztikai térségben. A Sopron – Tómalom – Fertőrákos közötti teljesen megújult kerékpárutat, valamint a Fertőújlak és az osztrák határ közötti szakaszt már használhatják a biciklisek. A Magyar Kerékpáros Turisztikai
jún. 26
3:39
Újraindítja budapesti légi járatait a Ryanair (ProfitLine)
Negyven útvonalon indítja újra július 1-jén budapesti járatait a Ryanair diszkont légitársaság.
jún. 26
3:45
Mitől jobb a szabadtartású tojás a hagyományosnál? (Növekedés)
Több mint félmilliárd forintból a tyúkok tartási körülményeiben és takarmányozásában is világszínvonalú szabadtartásos tojótelepet létesített Győrszemerén a Fuchs Agrár Kft. A madarakat itt nemcsak az uniós előírások maximális figyelembe vételével tartják, de hogy minél egészségesebb legyen a tojásuk, antibiotikum helyett vakcinázási programban ves
jún. 26
4:03
4IG elemzés (ProfitLine)
.
jún. 26
4:07
A magyar nyugdíjak keresetpótló képessége európai szinten is magas (ProfitLine)
A KSH a Nyugdíjak és Egyéb ellátások 2019 c. kiadványában azt is elemzi, hogy hogyan viszonyul az öregségi nyugdíj a nettó átlagkeresethez. Mindez azért lényeges tényező, mert egy gazdaságban fontos mutatószám az, hogy ha valaki nyugdíjba vonul, akkor a nyugdíja a fizetéséhez képest milyen mértékű lesz, hogyan viszonyul a nyugdíj nagysága a még akt
jún. 26
4:51
Baán László: Nem fog csúszni a Liget-projekt a koronavírus miatt (Növekedés)
Akár felére is csökkenhet a Szépművészeti Múzeum tervezett bevétele a járványhelyzet okozta kényszerű bezárás és a várhatóan minden kulturális intézményben visszaeső látogatószám miatt – nyilatkozta a növekedés.hu-nak Baán László, a múzeum főigazgatója. Hozzátette: bízik abban, hogy ha nem lesz újabb járványhullám, ősztől új lendületet vesz a turiz
jún. 26
5:03
Egyetlen nagy ugrással előzte meg a mezőnyt a Huawei (ProfitLine)
Egyetlen nagy ugrással szinte a teljes mezőnyt megelőzte a Huawei Technologies mobil távközlési konszern a Boston Consulting Group leginnovatívabb vállalatokat rangsoroló listáján.
jún. 26
5:09
5+1 képzés, mellyel könnyen indíthatsz saját vállalkozást (SzakmaPortál)
A vállalkozói életforma egyre vonzóbb a fiatalok körében, de sokaknak nincs ötlete, milyen vállalkozást indítsanak. Szerencsére ma már rengeteg szakmai képzés van, melyek elvégzése után viszonylag gyorsan, jelentős befektetés nélkül, akár egyedül is el lehet indítani egy vállalkozást. A TanfolyamOKJ.hu tanfolyamkereső portál összegyűjtötte, mely ké
jún. 26
5:39
Az Mbfz toolcraft GmbH a Zeiss 3D ManuFact megoldásával végzi additív gyártási folyamatainak átfogó minőség-ellenőrzését (New Technology)
Az additív gyártás számos vállalatnál ismeretlen terep, de nem így az Mbfz toolcraft GmbH esetében. A dél-németországi Georgensgmündben található vállalat csúcstechnológiás, precíziós alkatrészeket gyárt, egyebek mellett, a repülőgép-, autó-, orvos technológiai és félvezető ipar számára, 2011 óta pedig 3D nyomtatással is készít alkatrészeket. Ez a
jún. 26
5:45
Íme Mátyás király híres corvinái – 3D tárlat (Hírstart)
.... a virtuális tárlaton többek között középkori kódexek, pénzérmék és a Mátyás-trónkárpit látható, valamint megtekinthetők a kiállításon levetített kisfilmek és a kurátor mozgóképes összefoglalója is. Csatoltuk a linket.)
jún. 26
5:51
Matolcsy Györgyék még egy dologban nem értenek egyet Varga Mihályékkal (Menedzsment Fórum)
A Magyar Nemzeti Bank friss jelentése alapján a koronavírus-járvány mégsem sodorta magával a szociális hozzájárulási adó csökkentési tervét. Igaz, az eddig gondoltnál kicsit később nyílhat erre lehetőség.
jún. 26
5:51
Az interneten vásárlók kétharmada vett divatterméket a járvány idején (Növekedés)
Az európai fogyasztók érthető módon előnyben részesítették az online vásárlást az elmúlt hónapokban. A legnagyobb befolyással a különleges ajánlatok és a kedvezmények bírnak, a fogyasztók több mint a fele pedig elvárja, hogy a divatáruházak minden egyes ruhapróba vagy visszatérítés után sterilizálják a termékeket.
jún. 26
5:53
Óriás beruházást készít elő a Google Lengyelországban (Növekedés)
Az amerikai technológiai óriás, a Google 2 milliárd dollárt fektethet varsói adat-központjának fejlesztésébe, olvasható a polskieradio.pl hírportálon. A fejlesztés középpontjában a számítógépes felhőszolgáltatások állnak.
jún. 26
6:03
Az EU légiközlekedési megállapodást írt alá Dél-Koreával (ProfitLine)
Az Európai Unió légiközlekedési megállapodást írt alá Dél-Koreával, amelynek értelmében bármely uniós légitársaság járatokat indíthat azokból az uniós tagállamokból, amelyek kétoldalú légiközlekedési megállapodást kötöttek az ázsiai országgal - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.
jún. 26
6:03
A koronavírus és az új hidegháború árnyékában formálódik a világ egyik legjelentősebb együttműködése (Portfolio)
Az Egyesült Államok és India átfogó szabadkereskedelmi tárgyalásokat folytattak a járvány előtt, amely a jövőben vélhetően folytatódik majd. A két ország kapcsolata aszimmetrikus, India jobban rá van utalva Amerikára, de utóbbi számára is nagy lehetőségeket rejt egy esetleges megállapodás. A két ország viszonyában a közös rivális Kína helyzete is d
jún. 26
6:03
Csökkenő ökológia lábnyom (KKV Magazin)
A magyar kis-és közepes vállalkozások a radikális költségcsökkentést és hatékonyság-növelést jelentő beruházásokban látják a kiutat a válságból, miközben sorban lépnek vissza a korábban megpályázott, vagy már nyertes, hosszabb távú és alacsony megtérülést jelentő vállalati zöld-projektek megvalósításától – mutatnak rá elemzésükben a Virtuális Erőmű
jún. 26
6:09
Óriási támogatást kapnak a magyar élelmiszer-feldolgozók: csak ennyit kell tenniük érte (Hírstart)
Megjelent az Agrárminisztérium azon rendelete, amely a Gazdaságvédelmi Akcióterv részeként az élelmiszer-feldolgozást végző vállalkozások részére nyújtandó átmeneti támogatás igénybevételének részletes szabályairól szól. A rendeletben szó van többek között a támogatás formájáról, illetve annak keretösszegéről is.
jún. 26
6:12
Ne reménykedjünk abban, hogy szeptemberre minden úgy lesz, mint régen (Privátbankár)
A régiós CETOP index az előző válságban 70 százalékot, most csak 40 százalékot esett, és ennek komoly hányadát is ledolgozta már. A befektetők nagyon optimisták, pedig sok a kérdőjel. Kiderülhet, hogy a részvények extrém módon túlárazottak a jelenlegi szinten. Interjú.
jún. 26
6:15
Emelkedtek a Szép-kártya feltöltések, további emelkedést várnak a kibocsátók nyáron (GazdaságPortál)
Emelkedtek a Szép-kártya feltöltések május végéig a kibocsátók adatai szerint, akik a veszélyhelyzet júniusi feloldását követően a költésekben további emelkedésre számítanak – közölte az OTP Bank, az MKB Bank, és a K&H Bank az MTI érdeklődésére. Az OTP Szép-kártya legfrissebb adatai alapján aktív nyárra számíthat a hazai turisztikai és vendéglátó s
jún. 26
6:15
Az EU légiközlekedési megállapodást írt alá Dél-Koreával (Hírstart)
Az Európai Unió légiközlekedési megállapodást írt alá Dél-Koreával, amelynek értelmében bármely uniós légitársaság járatokat indíthat azokból az uniós tagállamokból, amelyek kétoldalú légiközlekedési megállapodást kötöttek az ázsiai országgal - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.
jún. 26
6:15
Forradalom a vasútiparban! A 3D fémnyomtatás úttörő eredménye (okosipar.hu)
A 3D fémnyomtatás a vasútipar forradalmát jelentheti több szempontból is, ám még közel sem tartunk ott, hogy teljes mélységig ismerjük a benne rejlő lehetőségeket. Dr. Kovács Attila, a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. fejlesztési igazgatója osztotta meg velünk tapasztalatait, gondolatait a 3D fémnyomtatásról, illetve a vállalat ed
jún. 26
6:21
Dehogy van még vége a tőzsdei ralinak, most gyújtják csak be a rakétát (Portfolio)
Miért emelkednének még magasabbra a részvénypiacok? Ki fog még ezeken a szinteken is részvényeket venni? Csak két kérdés, ami gyakran elhangzik beszélgetésekben az elmúlt hónapok tőzsdei ralija után, a kérdésekre mutatunk néhány választ. A részvénypiacok csodálatos emelkedésével párhuzamosan a profi befektetők egyre optimistábbá váénak, miközben po
jún. 26
6:27
Hogyan lehet a munkahelyeket újjáépíteni a koronavírus-válság közepén? (Növekedés)
Az állami, a magán- és a szociális szektor vezetői sürgős lépéseket tesznek a gyorsan változó munkahelyi válság kezelésére. De további gyors és proaktív lépésekre lesz szükség a McKinsey tanulmánya szerint.
jún. 26
6:29
Törökországban továbbra is napi 1400 felett az új fertőzések száma (Növekedés)
Törökországban az előző napi 1492 után csütörtökön 1458-cal emelkedett a koronavírus-járvány igazolt fertőzöttjeinek a száma - közölte Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter a Twitter-fiókján. A mostani adattal a regisztrált esetek száma 193 115-re nőtt.
jún. 26
6:33
Szerény GDP-bővülés várható 2020-ban (ProfitLine)
A jegybank előrejelzése szerint a bruttó hazai termék (GDP) 2020-ban szerény ütemben, 0,3-2,0 százalék között növekedhet, a GDP-bővülés jövőre 3,8-5,1 százalék, míg 2022-ben 3,5-3,7 százalék lehet. A korábbi válságidőszakokkal ellentétben Magyarországnak az eurózónához viszonyított növekedési többlete előretekintve is fennmarad - mondta Balatoni An
jún. 26
6:33
Törökországban továbbra is napi 1400 felett az új fertőzések száma (Hírstart)
Törökországban az előző napi 1492 után csütörtökön 1458-cal emelkedett a koronavírus-járvány igazolt fertőzöttjeinek a száma - közölte Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter a Twitter-fiókján. A mostani adattal a regisztrált esetek száma 193 115-re nőtt.
jún. 26
6:33
Texasban a kormányzó elrendelte a gazdasági újranyitás leállítását (Növekedés)
Texasban Greg Abbott kormányzó csütörtökön rendeletben állította le a gazdasági újranyitást, a jelentős mértékben megnövekedett, újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzések miatt.
jún. 26
6:36
A katások negyedét érinti a szigorítás (Startlap)
Nem először ugrott neki a kormány a kata szerinti adózás módosításának. A legnagyobb harcosa az ügynek Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki a hvg.hu-nak azt mondta, a kabinet kis híján szó szerint vette át a javaslatát. Az új szabályozás jövőre lép életbe, célja, hogy felszámolja a munkaviszonynak álcázott foglalkoztatást
jún. 26
6:36
Az Index nélkül tényleg nem maradna sok a szabad internetből Magyarországon (G7)
A legnagyobb magyar internetes újság politikai befolyás alá kerülése megrendítő pofont adna az egész nyilvánosságnak.
jún. 26
6:39
Texasban leállították a gazdaság újranyitását (Hírstart)
Texasban Greg Abbott kormányzó csütörtökön rendeletben állította le a gazdasági újranyitást, a jelentős mértékben megnövekedett, újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzések miatt.

Keresés