2020. június 26. péntek

jún. 26
0:03
Lezárult a belső vizsgálat az MSZP álmentős videójával kapcsolatban – ez lesz most (Propeller)
Furcsa fejlemények az ügyben. Az MSZP már több mint két hete lezárta azt a belső vizsgálatot, amit az álmentős videóként emlegetett ügyben indított, de annak eredményét nem verték nagy dobra. Az Index június 10-én, azután küldött kérdéseket az MSZP-nek, hogy Szakács László, az MSZP elnökhelyettese az ATV Start című műsorában beszélt arról, hogy az
jún. 26
0:03
Zivatarok, felhőszakadás és erős UV-sugárzás pénteken (Demokrata)
A figyelmeztetési értéket meghaladó, 7.7-es UV-B sugárzás várható a Dunántúlon.
jún. 26
0:06
Teletömik a közmédia zsebét (Napi)
Az eredetileg tervezett 77 milliárd forint helyett 97 milliárd forintot kaphat a közmédia a költségvetésből - derül ki a Népszava cikkéből.
jún. 26
0:06
Kiderült: ekkor dönt a kormány az augusztus 20-i tűzijátékról (Blikk)
A járványügyi helyzet mellett a gazdaság újraindítására is figyelemmel lesz a kormány, amikor júliusban dönt a Szent István-napi államalapítási ünnepségekről – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán csütörtök este.
jún. 26
0:07
A kormány szerint ezért érdemes megtartani az augusztus 20-i nagyszabású ünnepségeket – hasznosabb lehet, mint hinnénk (Propeller)
Sok iparágnak segíthet, amik a koronavírus alatt pangtak. A járványügyi helyzet mellett a gazdaság újraindítására is figyelemmel lesz a kormány, amikor júliusban dönt a Szent István-napi államalapítási ünnepségekről – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán csütörtök este. Azt mondta, remélhetőleg a járványügyi helyze
jún. 26
0:07
Emlékhelyet avattak az egykori pálos kolostor helyén (Demokrata)
A gyökereink védelme a feladatunk – fogalmazott az ünnepségen Rétvári Bence.
jún. 26
0:09
Ellenzi a kormány a parkolódíjak emelését (Lokál)
Emelkedik a parkolás díja Budapest-szerte, a Lánchíd felújításán azonban továbbra is csak ül Karácsony Gergely főpolgármester. Gulyás Gergely miniszter a csütörtöki Kormányinfón mondta el, hogy a kormány nem ért egyet az intézkedésekkel, a főváros pedig nem kap több közpénzt a Lánchídra.
jún. 26
0:10
A Gyurcsány-kormány megszorítását veszi át az Orbán-kabinet (Napi)
Az Orbán-kormány meg akarja szigorítani a kata adófajtát használók és megrendelőik ellenőrzését, mert úgy látják, hogy sokszor a bérfizetés adóterheinek megkerülésére használják a katás foglalkoztatást.
jún. 26
0:10
Szándékosan borítottak az útra egy kukásautónyi szemetet: így előzték meg, hogy nagyobb baj legyen (Blikk)
Egy kukásautónyi szemét borult az aszfaltra a főváros XI. kerületében lévő Somogyi Béla úton. Arra járó olvasónk nem habozott, azonnal képet készített.
jún. 26
0:11
Helyiek tiltakoztak a Várnegyed „elbódésítása” ellen (Demokrata)
Az aláírásgyűjtési akciót támogatja az önkormányzat Fidesz-KDNP-frakciója és a Fidelitas is.
jún. 26
0:13
Karácsony hagyja tönkremenni Budapest útjait (Lokál)
Karácsony Gergely főpolgármester a veszélyhelyzetet kihasználva sorra akadályozta meg a jobboldali vezetésű kerületek útfelújításait. A Lokál munkatársa Csepelen járt, ahol a lakosok úgy érzik, a főpolgármester keresztbe tett nekik. A helyiek szerint a Szent László út burkolata a szürke ötven árnyalatára hasonlít, annyira kátyús és toldozott-foldoz
jún. 26
0:14
Teljesen új számmal jöttek elő a magyar bankszámlák (Napi)
Majdnem 7300 milliárd forint volt áprilisban a lakossági bankszámlákon, ez történelmi csúcsot jelent.
jún. 26
0:14
Két házban pusztított tűz Albertirsán: a lángok közül mentették ki nagyijukat a gyerekek – Egy család mindene odalett (Blikk)
Két tűzeset tartotta félelemben az albertirsaiakat: az egyikből csak az ott tartózkodó gyerekek lélekjelenlétének köszönhetően nem lett tragédia, ám az ingatlan teljesen kiégett.
jún. 26
0:15
Dr. Müller Cecília átvette a Szent Adalbert-díjat (Demokrata)
Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvosnak adományozta Szent Adalbert-díját a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége.
jún. 26
0:18
Megérkezett az új jogosítványszabály (Napi)
A Magyarországon kiadott jogosítványok is bekerülnek - az elektronikus jogérvényesítési hálózaton keresztül - az uniós országok nyilvántartásaiba.
jún. 26
0:18
Hatalmas eső csapott le Nyíregyházára, hömpölygött a víz az utcákon (Blikk)
Rengeteg eső zúdult le Nyyregyházára.
jún. 26
0:22
Hol lesz Magyarország jövőre? Megmondták (Napi)
A kormány és az iparkamara szerint gyorsan ki fog lábalni a magyar gazdaság a koronavírus-válás okozta visszaesésből, és jövőre ott lesz az ország, ahol tavaly volt.
jún. 26
0:22
Látogatási tilalmat vezettek be a budapesti Korányi kórházban (Hírstart)
Egyelőre nem lehet tudni, miért nem lehet látogatni a betegeket.
jún. 26
0:26
Újabb város a magyar Ikea térképén (Napi)
Győrben nyitott átvételi pontot az Ikea. Az online áruházából megrendelt termékeket 4-10 ezer forint szállítja oda a bútorcég.
jún. 26
0:30
Exportvédelmi programról döntött a kormány (Napi)
A létrehozandó Nemzeti Exportvédelmi Programra 25 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást hagyott jóvá a kormány.
jún. 26
0:34
Termékvisszahívást jelentett be a magyar Aldi (Napi)
Az Aldi-üzletekben kapható akkumulátoros sövényvágó veszélyes lehet, ezért a boltlánc visszavívta a terméket.
jún. 26
0:38
Útra kelnek a budapesti kéményseprők (Napi)
Három és fél hónapos szünet után megkezdik a budapesti lakások ellenőrzését a kéményseprők.
jún. 26
0:39
Elvette a bíróság Székelyföldtől a Békás-szorost (Hírstart)
A Ploiesti-i Táblabíróság csütörtökön kimondott jogerős ítéletében a moldvai felek javára döntött a székelyföldi Gyergyószentmiklós és a moldvai
jún. 26
0:42
Egészségi okokból távozik az ITM államtitkára (Napi)
Távozik az ITM európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára, Perényi Zsigmond saját kezdeményezésére, egészségi okokból válik meg posztjától, amelyet tavaly ősz óta tölt be - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtökön az MTI-vel.
jún. 26
0:46
Kutatóbázist kapott a magyar agrárium "koronaékszere" (Napi)
Európa legnagyobb kapacitású kukorica- és napraforgóvetőmag-kutatóbázisát építette fel a svájci székhelyű Syngenta Mezőtúron. A 1,5 milliárd forintból megvalósított beruházást csütörtökön adta át az agrárminiszter.
jún. 26
0:50
Külföldön nagy a baj - kire számíthat Magyarország? (Napi)
A magyar gazdaság sok szempontból jobban vészelte át a koronavírus-járvány eddigi legkritikusabb időszakát mint azt remélni lehetett a Magyar Nemzeti Bank szerint. A legújabb inflációs jelentésből viszont kiderül, külpiacainkon nagy a baj, így az idei évre remélt minimális pozitív gazdasági növekedéshez is elengedhetetlen a minél nagyobb állami ber
jún. 26
0:54
Fontos bejelentéseket tett Gulyás Gergely - beszélt a 13. havi nyugdíjról és jön a 3 milliós limit (Napi)
Jövőre változik a kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. A 13. nyugdíj első szeletére van pénz a bübdzsében, a csecsemőgondozás díj pedig magasabb lesz az adószabályok változás miatt.
jún. 26
0:58
Kivételes megoldás - így segíthet az autistáknak (Napi)
Az autizmussal élők alkotásai mellett magyar galériák, kortárs művészek munkáira lehet licitálni az Autistic Art Alapítvány rendhagyó, kéthetes online aukcióján.
jún. 26
1:02
Takarékbank: kiderült végre, mennyi az annyi (Napi)
Elfogadta a közgyűlés a Takarék-csoport konszolidált beszámolóját. Kiderült, csoportszinten mekkora a pénzügyi intézmény, és 7,1 milliárd forintos nyereség is összejött a 10 milliárd forintot felemésztő egyesülések után.
jún. 26
1:06
A kata átalakításával lábon lövi magát a kormány? (Napi)
A kormány a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara javaslatát vette át, amely szerint 40 százalék adót kell fizetni az ugyanazon felek közötti évi 3 millió forintot meghaladó számlák után. Ez tényleg elég a visszaélések kiszűrésére? Szakértők kommentálták a mai kormányzati bejelentést.
jún. 26
1:10
Könnyített a kormány a közfoglalkoztatáson (Napi)
A munkanélkülivé lett szakképzettek és azok, akik előre láthatólag a piaci szférában is képesek elhelyezkedni, alkalmazhatók közmunkára a jövő év március végéig.
jún. 26
1:14
Megkérdezték a magyarokat a pénzről: íme az eredmény (Napi)
Magyarország a pénzügyi tudatosság területén javított az elmúlt öt évben, de még mindig nem éri el az OECD-országok átlagát. Van még hová fejlődni - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
jún. 26
1:18
Újbuda 150 ezer forintot ad a szociális dolgozóknak (Napi)
Újbuda önkormányzata pénzjutalmat ad a kerület szociális szférában dolgozó munkatársainak, a kormányzati megszorítások miatt kialakult nehéz gazdasági helyzet ellenére is - közölte a XI. kerületi önkormányzat.
jún. 26
1:22
Változás a Budapesti Közlekedési Központnál (Napi)
Ismét egy társaság végzi majd a budapesti közlekedési közszolgáltatásokat, melynek révén hatékonyabbá és gördülékenyebbé válik a fővárosiak kiszolgálása - írja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményében.
jún. 26
1:26
Kósa Lajos tegnap szólt, a Fidesz ma megtette (Napi)
Sem a sör, sem az üdítő vagy az ásványvíz értékesítésére nem köthetnének kizárólagos szerződést a nagy gyártók a forgalmazókkal - az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága csütörtökön elfogadta Kósa Lajos (Fidesz) ezt kezdeményező javaslatát.
jún. 26
1:30
Kedvezményes turistakártyát kínál Budapest a magyaroknak (Napi)
Budapestre hívja a belföldi turistákat Karácsony Gergely főpolgármester, a Restart Budapest Carddal a szokásos turistakedvezmények mellett nagy kedvezménnyel vehetők igénybe szállodai szolgáltatások és ingyenes fürdőbelépésre is feljogosít - közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel.
jún. 26
1:34
Mentőautót adományozott a magyar milliárdos (Napi)
A Gattyán Alapítvány az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoporttal együtt egy - a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt - mentőautót adtak át a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának Balatonfüreden. A támogatás célja, hogy a Balaton mint kiemelt turisztikai régió rendelkezzen egy kizárólag a vízimentők munkáját segítő mentőautóval.
jún. 26
1:54
Engedélyezik a koronavírus elleni gyógyszert (24.hu)
Az USA-ban már használják.
jún. 26
2:57
Határsértők Röszke térségében (Police)
Határsértők Röszke térségében Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 26., p - 02:23 Hat fővel szemben intézkedtek a rendőrök.
jún. 26
3:15
Ellenzi a kormány a parkolódíjak emelését (Hírstart)
Emelkedik a parkolás díja Budapest-szerte, a Lánchíd felújításán azonban továbbra is csak ül Karácsony Gergely főpolgármester. Gulyás Gergely miniszter a csütörtöki Kormányinfón mondta el, hogy a kormány nem ért egyet az intézkedésekkel, a főváros pedig nem kap több közpénzt a Lánchídra.
jún. 26
3:21
Mentőautót adományozott a magyar milliárdos (Hírstart)
A Gattyán Alapítvány az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoporttal együtt egy - a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt - mentőautót adtak át a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának Balatonfüreden. A támogatás célja, hogy a Balaton mint kiemelt turisztikai régió rendelkezzen egy kizárólag a vízimentők munkáját segítő mentőautóval.
jún. 26
3:33
Felmerült az embercsempészés gyanúja (Police)
Felmerült az embercsempészés gyanúja Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 26., p - 03:17 A szerb állampolgárságú férfi a vele lévő nővel 11 illegális migránst szállított a gépkocsiban, amikor ellenőrizték őket a rendőrök Sámod külterületén.
jún. 26
3:39
Karácsony Budapestre csábítaná a belföldi turistákat (Hírstart)
A főpolgármester kedvezményekkel indítaná be a szezont.
jún. 26
4:03
Hatalmas eső csapott le Nyíregyházára, hömpölygött a víz az utcákon (Hírstart)
Rengeteg eső zúdult le Nyyregyházára.
jún. 26
4:21
Visszavonul Huszti Szabolcs (Hírstart)
Az ötvenegyszeres válogatott labdarúgó befejezi pályafutását.
jún. 26
4:39
Újítják a 3-as metrót: útszűkületek, időszakos sávlezárások, forgalomterelések várhatók a felszínen (Hírstart)
Útszűkületek, időszakos sávlezárások és forgalomterelések lesznek június 29. és július 10. között a Nagyvárad tér és a Kálvin tér között, mert előkészítik az M3 metró felújításának következő szakaszát - közölte a BKV
jún. 26
4:45
Benedek Tibor Erdélyben kereste a gyökereit nem sokkal a halála előtt (ATV)
A 47 évesen, súlyos betegség után elhunyt sportoló anyai ágon rendelkezik erdélyi felmenőkkel, és pár hónappal ezelőtt egyedül utazott két hétre a Hargitára.
jún. 26
4:45
Változás a Budapesti Közlekedési Központnál (Hírstart)
Ismét egy társaság végzi majd a budapesti közlekedési közszolgáltatásokat, melynek révén hatékonyabbá és gördülékenyebbé válik a fővárosiak kiszolgálása - írja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményében.
jún. 26
4:51
A honvédelmi sportközpontokkal a közösséget összetartó szellemiség is erősödik (Hírstart)
A haza védelme nemzeti ügy, a honvédelmi sportközpontok megépítésével pedig az a szellemiség is erősödik, amely a közösséget össze tudja tartani - jelentette ki a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos csütörtökön Baján.
jún. 26
4:57
Illegális migránsok Ásotthalom térségében (Police)
Illegális migránsok Ásotthalom térségében Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 26., p - 04:05 Három fővel szemben intézkedtek a rendőrök.

Keresés