2020. június 10. szerda

jún. 10
0:00
Karácsony helyettese szerint szakmai alapon döntöttek (Hírstart)
Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes szerint nem azért lesz kevesebb az útfelújítás a fideszes vezetésű kerületekben, mert fideszes vezetésűek.
jún. 10
0:03
Ilyen még nem volt: LNG-s gáz jön Magyarországra (Napi)
Magyarország lekötött évi egymilliárd köbméter kapacitást a horvátországi Krk LNG gázterminálban - jelentette be a Magyar Földgázkereskedő Zrt. Ezzel először érkezik majd LNG-ből (cseppfolyósított földgázból) származó gázforrás hazánk ellátására.
jún. 10
0:03
Elutasítás: nem nyithat hajléktalanszállót a belváros szívében Karácsony Gergely (Blikk)
Nem nyithat Karácsony Gergely főpolgármester hajléktalanszállót a Városháza műemléknek nyilvánított épületében – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala kedden az MTI-vel, miután elutasította a fővárosi önkormányzat örökségvédelmi engedély iránti kérelmét.
jún. 10
0:03
Döntött a kormány: nem nyithat hajléktalanszállót Karácsony Gergely a belváros közepén (Propeller)
Eredetileg Csepelen akarta volna elhelyezni a hajléktalanokat, de az ottani Fidesz közbeszólt. Nem nyithat Karácsony Gergely főpolgármester hajléktalanszállót a Városháza műemléknek nyilvánított épületében – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala kedden az MTI-vel, miután elutasította a fővárosi önkormányzat örökségvédelmi engedély iránti kérelm
jún. 10
0:03
Oltóanyagüzem és innovációs központ épül Debrecenben (Demokrata)
Kísérleti oltóanyagüzem és innovációs központ alapkövét helyezték el a debreceni egyetemi ipari parkban.
jún. 10
0:06
Karácsony helyettese szerint szakmai alapon döntöttek (Hírstart)
Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes szerint nem azért lesz kevesebb az útfelújítás a fideszes vezetésű kerületekben, mert fideszes vezetésűek.
jún. 10
0:07
Koronavírus: az Európai Bizottság jóváhagyta a magyar mentőprogramot (Napi)
Az Európai Bizottság jóváhagyta a gazdaság támogatását célzó 54 milliárd forintos magyar keretprogramot, amivel a koronavírus miatti válságban leginkább érintett cégek juthatnak forrásokhoz.
jún. 10
0:07
Hiába gyanús minden szava, kitart igaza mellett a „mentős”: kínos helyzetbe került az Mszp a videó miatt (Blikk)
A nyilvánosság előtt zajló, fordulatokban gazdag kabarévá kezd duzzadni az MSZP videója miatt kitört botrány, amelyben egy mentősként bemutatott nő kemény állításokat fogalmazott meg a kórházak kiürítéséről. Németh Athina arról is beszél Korózs Lajos szocialista képviselőnek, hogy az ágyfelszabadítások miatt tíz, általa ismert betegből kilenc elhun
jún. 10
0:07
Fideszes polgármesterek szerint Karácsony Gergely politikai okokból tagadott meg tőlük pénzeket (Propeller)
A főváros vezetősége szerint pedig éppen az ellenkezője történik ennek. Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere azt állítja, hogy Karácsony Gergely politikai döntés alapján lenullázta négy, nem baloldali vezetésű kerület útfelújítási keretét – írja az MTI. Borbély erről egy keddi sajtótájékoztatón beszélt, ahol rajta kívül ott volt Kovács Pé
jún. 10
0:07
Büntetőfeljelentést tesz az EMMI az MSZP hamis videója miatt (Demokrata)
Rémhírterjesztés miatt büntetőfeljelentést tesz ismeretlen tettes ellen az Emberi Erőforrások Minisztériuma az MSZP Facebook-oldalára felkerült videó okán.
jún. 10
0:09
Segíti a börtönbizniszt a baloldal (Lokál)
A baloldal színt vallott, segíti a börtönbizniszt - jelentette ki Budai Gyula fideszes képviselő hétfőn, miután az Országgyűlés elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi a börtönzsúfoltsági kártalanítások kifizetésének felfüggesztését az év végéig. A törvény, ahogy a politikus elmondta, a börtönbiznisz megállítását célozza.
jún. 10
0:11
Letették egy pilot oltóanyaggyár alapkövét (Napi)
Kísérleti (pilot) oltóanyag üzem és innovációs központ alapkövét helyezték el kedden a debreceni egyetemi ipari parkban, a két beruházás mintegy 8 milliárd forintból valósul meg - adta hírül az MTI.
jún. 10
0:11
Felmentették Bayer Zsoltot a Nagy Blanka által kezdeményezett perben (Blikk)
Felmentette a Fővárosi Központi Kerületi Bíróság Bayer Zsoltot az ellene becsületsértésért indított, Nagy Blanka által kezdeményezett perben.
jún. 10
0:11
A Momentum identitásválsága könnyen pártszakadáshoz is vezethet (Demokrata)
A párt tisztújításának meglepő eredményéről beszélgettünk Deák Dániel politológussal, a XXI. Század Intézet vezető elemzőjével.
jún. 10
0:13
Így lehet biztonságos a klíma (Lokál)
A nyár beköszöntével egyre gyakrabban kapcsoljuk be a klímát, melynek használata a járvány miatt többekben kérdéseket vet fel. Müller Cecília országos tiszti főorvos szerint a légkondicionáló berendezések nem jelentenek többletkockázatot, a belső keringetésű rendszerek használatát azonban nem ajánlják.
jún. 10
0:15
Jó hír a színházszeretőknek: mégis lesz Szegedi Szabadtéri Játékok (Napi)
Nemcsak az újszegedi színpadán tartja meg idén előadásait a Szegedi Szabadtéri Játékok, hanem a Dóm téren is lesznek nyári színházi esték - írta közleményében a Szegedi Szabadtéri Játékok és Fesztivál Szervező Nonprofit Kft. A produkciók ingyenesen tekinthetők meg.
jún. 10
0:15
A Nav közzétette a júliusban elszámolható üzemanyagárakat - erre számítson (Blikk)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban júliusban alkalmazható üzemanyagárakat.
jún. 10
0:15
Karácsony Gergely műemlékben nyitna hajléktalanszállót, megakadályozták (Demokrata)
Nem nyithat Karácsony Gergely főpolgármester hajléktalanszállót a Városháza műemléknek nyilvánított épületében – közölte a kormányhivatal.
jún. 10
0:17
Kínos magyarázkodások az MSZP-s kamuvideóról (Lokál)
Korózs Lajos, az MSZP országgyűlési képviselője, a népjóléti bizottság elnöke kínos magyarázkodásra kényszerült, miután eltávolították azt a videót a párt oldaláról, amelyben egy magát mentősnek kiadó nő valótlanságokat állított különféle esetekről. Az ellenzéki párt videójában N. Athinaként bemutatkozó nő azóta élő adásban is folytatta a szánalmas
jún. 10
0:18
Jó hír az Adria szerelmeseinek: újabb enyhítések léptek életbe (Hírstart)
Továbbra sem emelkedett az új igazolt koronavírus-fertőzöttek száma Horvátországban és Szlovéniában - derült ki a válságstábok keddi sajtóközleményéből. Horvátországban a legfrissebb adatok szerint már ötödik napja nincs
jún. 10
0:19
Reagált az OVB az MNB intézkedésére (Napi)
Tényfeltáró belső vizsgálatot folytatott le az OVB Vermögensberatung Általános Biztosítási és Pénzügyi Szolgáltató Kft., ennek következményeként több megbízottja jogviszonyát megszüntette vagy fegyelmi intézkedéseket alkalmazott velük szemben - közölte az OVB Magyarország az MTI-vel annak kapcsán, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 24 millió forint f
jún. 10
0:19
Varga-Damm Andrea: mind kudarcot vallottunk (Demokrata)
A volt jobbikos, már független Varga-Damm Andrea szerint az iskolaőrségről szóló javaslat a társadalom kudarcát jelenti.
jún. 10
0:21
Bosszút áll a fideszes kerületeken Karácsony (Lokál)
Kovács Péter (XVI), Horváth Tamás (XVII), Bese Ferenc (Xxiii) és Borbély Lénárd (XXI) kerületi polgármesterek sajtótájékoztatót tartottak Csepelen kedden, a működésképtelen fővárosról, a leállított útfelújításokról. A három fideszes és a független polgármester szerint szakmaitlan döntések születnek, a főváros sorsa rossz irányba halad a pártpolitik
jún. 10
0:21
RTL: Évekig átmeneti szálláson élt az MSZP videójában szereplő nő (24.hu)
A Híradóban mondta ezt Samaritanius Mentőszolgálat szóvivője.
jún. 10
0:23
Főpolgármester: Budapest működőképessége a tét (Napi)
Szerdán egyeztet a kormány az önkormányzati szövetségekkel; a Budapestet ellehetetlenítő, a Budapest-adót bevezető költségvetésről fogunk tárgyalni - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester, aki a kerületi polgármesterek javaslatai alapján három javaslatcsomagot visz a találkozóra. Tét a csőd elkerülése és az önkormányzatiság megőrzése - írt
jún. 10
0:23
Karácsony: csak az a kérdés, mikor megy csődbe a főváros (Demokrata)
„Csak az a kérdés (...), hogy melyik évben megy csődbe a fővárosi önkormányzat” – panaszkodott Karácsony Gergely, aki ultimátumot adott a Hír TV-nek.
jún. 10
0:27
Köszönet a muravidéki magyarság kitartásáért (Demokrata)
Potápi Árpád János a nemzeti összetartozás éve alkalmából a szlovéniai Lendván megköszönte a muravidéki magyarság kitartását.
jún. 10
0:31
LMP: a nyugdíjasok lassan már csak főzőműsorokban láthatnak gyümölcsöt (Demokrata)
„A kormány állítsa meg a nyugdíjasok elszegényedését és ne hitegesse őket a belengetett 13. havi nyugdíjjal” – követeli a törpepárt.
jún. 10
0:35
Fél évig rövidítve közlekedik a 2-es villamos (Demokrata)
Szombattól rövidített útvonalon jár a 2-es villamos a fővárosban új vágánykapcsolat építése miatt.
jún. 10
0:39
Karácsony helyettese szerint szakmai alapon döntöttek (Demokrata)
Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes szerint nem azért lesz kevesebb az útfelújítás a fideszes vezetésű kerületekben, mert fideszes vezetésűek.
jún. 10
1:12
Dorosz Dávid: Nem a polgármester párttagsága alapján döntöttek (Hírstart)
Szigorúan szakmai és nem politikai alapon döntöttek a fővárosi útfelújításokról – közölte Dorosz Dávid klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes kedden.
jún. 10
1:18
Megszűnt az útlezárás Ajkarendek közelében (Police)
Megszűnt az útlezárás Ajkarendek közelében Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 10., sze - 01:08 A szakemberek befejezték a műszaki mentést a 8-as számú főúton.
jún. 10
1:22
19 határsértő Bács-Kiskun megyében (Police)
19 határsértő Bács-Kiskun megyében Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 10., sze - 01:08 ​​​​​​​Csikéria térségében intézkedtek a rendőrök a külföldi állampolgárokkal szemben.
jún. 10
1:54
Vége a hosszú várakozásnak: újra kinyitnak a nyelviskolák is (Hírstart)
A kijárási korlátozás feloldása után június első hetétől országszerte kinyitják kapuikat a nyelviskolák és újult erővel várják a nyelvtanulókat.  A Nyelviskolák Szakmai Egyesületének tagiskolai a higiéniai ajánlásokat
jún. 10
2:06
Embercsempészés miatt indult eljárás két megye rendőreinek közös rajtaütése után (Police)
Embercsempészés miatt indult eljárás két megye rendőreinek közös rajtaütése után Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 10., sze - 01:43 Egy magyar és egy német honosságú gépjárművet ellenőriztek a rendőrök Fejér és Veszprém megyében. A két járművezetőt és a rendőrök elől szökni próbáló négy utast előállították a Fejér Megyei Rendőr-főkapitánys
jún. 10
2:12
Komáromi Zoltán: Németh Athina nemcsak a mentős, de az egészségügyi nyilvántartásban sem szerepel (Hírstart)
Az EMMI büntetőfeljelentést tesz az MSZP-videója miatt, melyben Korózs Lajos egy mentősként dolgozó nőt a kórházkiűrítésekkel kapcsolatban kérdezett, majd kiderült, hogy sem az Országos Mentőszolgálatnál, sem a Szamaritánus Mentőszolgálatnál nem dolgozik az illető.
jún. 10
2:42
Karácsony Gergely nem nyithat hajléktalanszállót a belváros közepén (Hírstart)
Nem nyithat Karácsony Gergely főpolgármester hajléktalanszállót a Városháza műemléknek nyilvánított épületében - közölte Budapest Főváros Kormányhivatala kedden az MTI-vel, miután elutasította a fővárosi önkormányzat örökségvédelmi engedély iránti kérelmét.
jún. 10
3:00
Határsértők Csikéria térségében (Police)
Határsértők Csikéria térségében Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 10., sze - 02:53 Tizenhat fővel szemben intézkedtek a rendőrök.
jún. 10
3:48
A kormány jóváhagyta Debrecen tízéves fejlesztési tervét (Hírstart)
A kormány jóváhagyta Debrecen 2030-ig tervezett fejlesztési koncepcióját.
jún. 10
4:18
Gáspár Győző megelégelte, hogy adócsalónak hívják: kölcsönből fizetett be 36 milliót (ATV)
De még mindig börtönbüntetést kér rá az ügyészség.
jún. 10
4:45
Nagy zuhé és jég jön, de már látszik a vége - figyelmeztetések és előrejelzés (Infostart)
Nem mindenhol múlik el a zivataros időszak, de lesz, ahol szombaton már beköszönt az igazi nyári hőség, 30 fok fölötti hőmérséklettel.
jún. 10
5:03
Hatalmas pusztítás a Balatonnál (Infostart)
Pár év alatt 40 hektárnyi nádas tűnt el, jellemzően illegális feltöltések és stégek miatt a Balaton partjáról - derül ki egy friss, a tervezett mederkotráshoz készült felmérésből.
jún. 10
5:18
Dávid Ferenc: nem fog visszaállni a foglalkoztatottság a járvány előtti szintre (ATV)
A KSH adatai szerint áprilisban már 425 ezer magyar tekintette magát munkanélkülinek, ami 140 ezres növekedés a koronavírus előtti munkanélküliségnek. A Demokratikus Koalíció (DK) tanácsadója szerint sokkal több lehet a regisztrált, de nem ellátott munkanélküliek száma, mint amekkora szám a KSH adataiban szerepel.
jún. 10
5:27
Érdekes adatok az átlagsebesség-mérés bevezetéséről (Infostart)
Sokkal többen támogatnák Magyarországon a gyorshajtás ellen bevethető átlagsebesség-mérés bevezetését, mint egy évvel korábban.
jún. 10
5:42
Police Coffee a Győr Pláza parkolóban (Police)
Police Coffee a Győr Pláza parkolóban Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 10., sze - 05:30 A győriek ebben az évben már második alkalommal találkozhattak a rendőrökkel a program keretében.
jún. 10
5:42
Két év alatt 200 kilót fogyna Norbival a három mázsás Géza (Hírstart)
Egy hete még 294 kilót nyomott a 17 éves Rácz Géza, tegnap viszont már 299,7-et mutatott a mérleg. Az utolsó pillanatban jött a felmentősereg Schobert Norbi személyében.
jún. 10
5:44
Nagy a baj a Balatonnál (Hírstart)
Néhány év alatt 2,5 százalékkal csökkent a Balaton nádterülete, a költséges kotrásra pedig egyre nagyobb szükség van - írja a Népszava.
jún. 10
5:48
Jön a felhőszakadás! (Hírstart)
A több-kevesebb napsütés mellett kedden és szerdán is erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Többfelé várható zápor, zivatar néhol felhőszakadással. A délies szél szerdán egyes tájakon megélénkül, de intenzívebb záporok, zivatarok környezetében előfordulhatnak erős, esetleg viharos lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17 fok közö
jún. 10
5:51
Fontosabb volt a sport a munkahely-megtartásnál is az Orbán-kormánynak válsághelyzetben (Menedzsment Fórum)
A sport akkor sem került ki az Orbán-kormány fókuszából, amikor emberek tízezrei váltak munkanélkülivé, és számos vállalkozás húzta le a rolót, ha csak átmeneti időre is.
jún. 10
5:57
Felháborító felhívás borzolja a kedélyeket a magyar vadászkörökben: Bodrogi Gyula is elképedt a pofátlan „szolgáltatáson” (Blikk)
Óriási felháborodást váltott ki annak a dél-magyarországi vadásztársaságnak a felhívása, amelyik úgy akar pénzhez jutni, hogy a lusta kocavadász helyett kilövi a vadat. Sőt, azok helyett is, akik a családjuknak azt mondják, hogy vadászni mennek, pedig egy görbe hétvégét csapnak a szeretőjüknél. A felhívás írója teljes diszkréciót ígér, állítja, még

Keresés