2020. június 5. péntek

jún. 5
0:03
Egyszerre gyászolunk és ünnepeljük a csodát, hogy megmaradtunk (Demokrata)
Trianon-emléktáblát avattak a Magyar Szentek templomának falán. Képgaléria!
jún. 5
0:06
Korlátozások nélkül lehet utazni három régiós országba Magyarországról (Napi)
Se negatív koronavírus-teszteredmény nem kell péntektől, se karanténba nem kell vonulni a három országba, de még időkorlátozás sem lesz a beutazásra - jelentette be csütörtök este Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
jún. 5
0:06
Hogyan kezdjük újra? Nem szabad elfeledni: az egészségügyi kockázat még nem múlt el – Tippek a szakértőtől (Blikk)
Volt, akit váratlanul ért a járvány miatti korlátozások enyhítése, ezért nem tudott időben megnyitni, de sok cég már április közepe óta készült a visszatérésre, s az álláshirdetések száma is egyre növekszik. Időre van tehát szükség, hogy visszaálljon minden a régi kerékvágásba. Ha ez egyáltalán bekövetkezik.
jún. 5
0:06
287 millió forintot kapott Szijjártó Péter minisztériuma az egykori SZDSZ-elnök, Kóka János cége (168 Óra Online)
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön egy közös képet posztolt a politikusi oldalára a minisztérium egyik rendezvényéről, amin újabb három cégnek adta át támogatást a koronavírus hatásainak ellensúlyozására. Köztük volt a Doktor24 Medicina Zrt. is, amelynek Kóka János, az SZDSZ egykori elnöke az igazgatósági elnöke – írja a 44
jún. 5
0:06
Szita Károly (III/II): „Nem engedtünk a fasisztáknak és a kommunistáknak sem” (444)
Hát azért nem mind.
jún. 5
0:06
Magyarország sikeresen védekezett a járvány első szakaszában (Lokál)
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki "Mit, miért tesz a kormány?" című kormányinfón számolt be a járvány miatti további várható enyhítésekről, a gazdaságvédelmi akcióterv eddigi eredményeiről és további intézkedésekről.
jún. 5
0:06
Nem kérnek bocsánatot Orbán Viktortól a szocialisták – "Semmilyen okunk nincs ezt tenni" (Propeller)
A rendeleti kormányzás kapcsán került ez szóba. Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője válaszolt a Blikk Talk kérdéseire. Szavaznak a rendeleti kormányzás megszüntetéséről. Bocsánatot kérnek Orbán Viktortól? – Semmilyen okunk nincs ezt tenni. Az MSZP azt javasolta, hogy június 15-én kelljen felülvizsgálni a rendeleti kormányzást. Ezt n
jún. 5
0:10
Orbán menesztette az államtitkárt, majd közvetlen maga mellé vette (Napi)
Alig egy hónappal a menesztése után Vízkelety Mariann új tisztséget kap. Az igazságügyi tárca korábbi államtitkára közvetlenül a miniszterelnöknek felel majd munkájával.
jún. 5
0:10
Egyetemi büfé mentheti meg a rendezvényszervezőt: Attilának alaposan át kellett gondolnia cége működését (Blikk)
Új koncepcióval, átképzéssel és tevékenységbővítéssel próbálja átvészelni a koronavírus-járvány okozta válságot Zámbó Attila (44) rendezvényszervezéssel és cateringszolgáltatással foglalkozó cége.
jún. 5
0:10
A forgalommal szemben hajtott fel az M1-es autópályára két autó (168 Óra Online)
A forgalommal szemben hajtott fel az M1-es autópályára két autó. A veszélyes jelenetről készült videón még az is látszik, hogy visszafordulnak a helyes irányba.
jún. 5
0:10
Szijjártó: Korlátozások nélkül lehet utazni Ausztriába, Csehországba és Szlovákiába (444)
Nem kell negatív koronavírus-teszt, és karanténra sincs szükség.
jún. 5
0:14
100 néptáncos ropta a Hősök terén: így emlékeztek meg Trianonról (Blikk)
Száz néptáncos közös előadása emlékeztet a trianoni diktátumra; a csütörtöki eseményen az első világháborút lezáró békeszerződés aláírásának 100. évfordulóján, június 4-én, 16 óra 32 perckor a táncosok élőzenével kísért produkciója volt látható a Hősök terén – közölte a Magyar Teátrumi Társaság kedden az MTI-vel.
jún. 5
0:14
Vasúti alagutat építenének a Nyugati pályaudvar és Kelenföld közé, már ki is írták közbeszerzést (168 Óra Online)
Nyílt közbeszerzési eljárást írt ki a Kelenföld állomás és a Nyugati pályaudvar közötti, Duna alatti vasúti alagút lehetséges nyomvonalának, költségeinek és hasznainak vizsgálatára szolgáló megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére a Budapest Fejlesztési Központ (BFK).
jún. 5
0:18
Könnyítettek a Babaváró igénylésén – Mutatjuk, kik örülhetnek (Blikk)
A koronavírus-járvány egyik mellékhatása, hogy a Nyugat-Európában dolgozó és élő magyarok közül sokan hazatérnek, akár véglegesen. Az ok változatos: egyesek a munkahelyüket veszítették el, míg mások inkább idehaza vészelnék át a kritikus időszakot. Az ingázók száma is csökkenhetett valamelyest, hiszen éppen azok a szektorok – turizmus és vendéglátá
jún. 5
0:18
A belügyminiszter és a honvédelmi miniszter se tudja, hogy kerültek páncélozott harci járművek Mészáros Lőrinc birtokára (168 Óra Online)
Május elején írtuk a Magyar Hang nyomán, hogy Hadházy Ákos független képviselő légi felvételének tanúsága szerint páncélozott harci járművek álltak Mészáros Lőrinc bicskei birtokán.
jún. 5
0:30
A magyar szurkolókat egyáltalán nem érdekelte a távolságtartás, a tömegről készült képek bejárták a világsajtót (Hírstart)
A szerda este rendezett Budapest Honvéd-Mezőkövesd kupadöntőn voltak, akik még ölelkeztek is a csapatuk győzelme után.
jún. 5
0:48
A forgalommal szemben hajtott fel az M1-es autópályára két autó (Hírstart)
A forgalommal szemben hajtott fel az M1-es autópályára két autó. A veszélyes jelenetről készült videón még az is látszik, hogy visszafordulnak a helyes irányba.
jún. 5
1:00
Szijjártó: péntektől korlátozások nélkül lehet utazni Ausztriába, Csehországba és Szlovákiába (Hírstart)
Már nem lesz szükség negatív koronavírus-tesztre és karanténba sem kell vonulni az Ausztriába, Csehországba és Szlovákiába történő utazás, valamint az onnan történő hazatérés esetén, és megszűnik az eddigi 48 órás korlátozás is.
jún. 5
1:12
Hercegszántó térségében négy szír férfit tartóztattak fel (Police)
Hercegszántó térségében négy szír férfit tartóztattak fel Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 05., p - 01:07 Határsértőket tartóztattak fel a rendőrök péntekre virradó éjjel.
jún. 5
1:30
Illegális migránsok Bács-Kiskun megyében (Police)
Illegális migránsok Bács-Kiskun megyében Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 04., cs - 19:55 Hercegszántó térségében határsértőket tartóztattak fel a rendőrök.
jún. 5
1:36
Embercsempészek rendőrkézen (Police)
Embercsempészek rendőrkézen Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 05., p - 01:23 A kapuvári járőrök a három illegális migránst, míg a csornai rendőrök az őket szállító embercsempészeket fogták el.
jún. 5
1:42
Egy fénykép hátuljára… (Police)
Egy fénykép hátuljára… Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 05., p - 01:33 Közös szolgálat Mártonnal.
jún. 5
1:48
Illegális migránsok Bács-Kiskun megyében (Police)
Illegális migránsok Bács-Kiskun megyében Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 04., cs - 20:43 Hercegszántó térségében újabb határsértőket tartóztattak fel a rendőrök.
jún. 5
1:54
Határsértőt fogtak el a rendőrök Lőkösháza közelében (Police)
Határsértőt fogtak el a rendőrök Lőkösháza közelében Békés Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 05., p - 01:35 A magát szír állampolgárnak valló férfit előállították.
jún. 5
2:18
Egyszerre gyászolunk és ünnepeljük a csodát, hogy megmaradtunk (Hírstart)
Trianon-emléktáblát avattak a Magyar Szentek templomának falán. Képgaléria!
jún. 5
3:12
Anyát és gyermekét is újra kellett éleszteni – Újabb sokkoló részletek a mátészalkai nő tragédiájáról, aki két héttel a szülése után meghalt (Blikk)
Alig egy hónap múlva viheti haza családja azt a kisbabát, akinek a születése után két héttel az édesanyja elhunyt.
jún. 5
3:12
Illegális migránsok Bács-Kiskun megyében (Police)
Illegális migránsok Bács-Kiskun megyében Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 04., cs - 21:08 Újabb határsértőket tartóztattak fel a rendőrök Hercegszántó térségében.
jún. 5
3:16
Újabb határsértőket fogtak el rendőrök (Police)
Újabb határsértőket fogtak el rendőrök Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 05., p - 02:59 Szír férfiakat tartóztattak fel a rendőrök.
jún. 5
3:24
Teherautó alvázán bújtak meg (Police)
Teherautó alvázán bújtak meg Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 05., p - 03:11 Négy férfit találtak egy belépésre jelentkező gépjárműszerelvény alvázán a rendőrök.
jún. 5
4:06
Váratlan gesztus: Orbán Viktor ma odament az ellenzéki frakcióvezetőkhöz és kezet fogott velük (Hírstart)
A trianoni parlamenti emlékülés végén - a nemzeti összetartozás napján - Orbán Viktor odament az ellenzéki padsorokhoz és kezet fogott Tóth Bertalan, Keresztes László Lóránt és Jakab Péter frakcióvezetőkkel. Sem Gyurcsány Ferenc (DK), sem Szabó Tímea (Párbeszéd) nem vett részt az ülésen.
jún. 5
4:18
Történelmi térképalbumot jelentet meg a KSH (Hírstart)
A számontartott nemzet címmel történelmi térképalbumot ad ki a Központi Statisztikai Hivatal (Ksh) és a Ksh Könyvtár a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulóján, a szervezet egykori térképészeti osztályának munkái alapján.
jún. 5
4:30
Illegális migránsok Bács-Kiskun megyében (Police)
Illegális migránsok Bács-Kiskun megyében Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 04., cs - 21:44 Kilenc határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Hercegszántó térségében.
jún. 5
4:30
Trianon 100 - Megköszönte a részvételt a jelen lévő pártoknak Orbán Viktor (Hírstart)
A trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulója alkalmából
jún. 5
4:34
Szír határsértőket fogtak el rendőrök (Police)
Szír határsértőket fogtak el rendőrök Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 05., p - 04:23 Tizenegy férfit tartóztattak fel Hercegszántónál.
jún. 5
4:48
Az Amerikai Magyar Koalíció is megemlékezett az évfordulóról (Hírstart)
Az amerikai magyarok legnagyobb ernyőszervezete brutális és igazságtalan szerződésnek nevezi a trianoni békediktátumot.
jún. 5
5:12
Megújult a katasztrófavédelem központi laborja (Hírstart)
A beruházás keretében felújították, átalakították az intézet laboratóriumi helyiségeit.
jún. 5
5:24
Újabb három férfit találtak megbújva, ezúttal Röszkén (Police)
Újabb három férfit találtak megbújva, ezúttal Röszkén Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 05., p - 05:15 Teherautó alvázára kapaszkodó határsértőket találtak a rendőrök.
jún. 5
5:24
Vasúti alagutat építenének a Nyugati pályaudvar és Kelenföld közé, már ki is írták közbeszerzést (Hírstart)
Nyílt közbeszerzési eljárást írt ki a Kelenföld állomás és a Nyugati pályaudvar közötti, Duna alatti vasúti alagút lehetséges nyomvonalának, költségeinek és hasznainak vizsgálatára szolgáló megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére a Budapest Fejlesztési Központ (BFK).
jún. 5
5:30
13 szír határsértőt fogtak el rendőrök (Police)
13 szír határsértőt fogtak el rendőrök Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 05., p - 05:25 A külföldi férfiakra ezúttal is Hercegszántó-Hóduna térségében bukkantak az egyenruhások.
jún. 5
5:36
Erősödő illiberális kapcsolatok: 165 millióval támogatja egy belarusz székesegyház felújítását a kormány (168 Óra Online)
Pénteken utazik Orbán Viktor Minszkbe, hogy ott tárgyalásokat folytasson Alekszandr Lukasenko belarusz elnök meghívására.
jún. 5
5:36
Karácsony hagyja, hogy szétrohadjon a Lánchíd (Lokál)
Rozsdás pillérek és korlátok, a burkolaton számolatlan kátyú. Így fest most, a főváros egyik ikonikus szimbóluma a Lánchíd. A Lokál megkérdezte az embereket, akiket dühít, hogy Karácsony Gergely főpolgármester nem foglalkozik a lassan már menthetetlen állapotú híddal. Az idő sürget, ugyanis a szakértők szerint már csak pár nap van hátra, amíg el le
jún. 5
5:42
Fontos - Krízistámogatást kapnak a nehéz helyzetbe került zuglóiak (Ez a lényeg)
A krízistámogatás azoknak szól, akik a veszélyhelyzet kihirdetése után elveszítették a munkájukat, fizetés nélküli szabadságra kényszerültek, drasztikusan lecsökkent a fizetésük.
jún. 5
5:44
Köztéri táblákkal emlékezik a II. kerületi önkormányzat Trianonra (Ez a lényeg)
A II. kerületben közel 40 utca neve őrzi a trianoni béke emlékét, ma sokszor nem is tudjuk, miről kapták nevüket köztereink. Ezeket az utcákat a békeszerződés 100. évfordulójára táblákkal látták el.
jún. 5
5:48
Súlyos a helyzet a Balatonnál (Infostart)
Somogyban közel kétezer ember vesztette el a munkáját a koronavírus-járvány okozta válság miatt.
jún. 5
5:54
Súlyos a helyzet a Balatonnál (Hírstart)
Somogyban közel kétezer ember vesztette el a munkáját a koronavírus-járvány okozta válság miatt.
jún. 5
6:00
Jövőre elkészülhet a közös fejlesztésű magyar-osztrák vakcina (ATV)
Jövőre elkészülhet az a koronavírus elleni vakcina, amelyet közösen fejlesztenek osztrák és magyar tudósok. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy mikor kerül ténylegesen forgalomba az oltóanyag.
jún. 5
6:06
Merkely Béla: más lesz a második hullám, mint amilyen az első volt (Infostart)
Október-november környékén jöhet a járvány második hulláma, ez azonban nem lesz nagyobb, mint az első – mondta az InfoRádiónak a Semmelweis Egyetem rektora. Merkely Béla szerint akkor már nem lesz szükség a tavaszihoz hasonló, szigorú korlátozó intézkedésekre, a nyár pedig - ha folyamatosan figyelemmel kísérik a megbetegedéseket - biztonságban telh
jún. 5
6:06
Pénteki forgalomkorlátozások Budapesten (Police)
Pénteki forgalomkorlátozások Budapesten Budapesti Rendőr-főkapitányság2020. 06. 05., p - 06:00 A mai napon, 2020. június 5-én labdarúgó mérkőzés, gyűlés, egészségügyi veszélyhelyzet és járványügyi intézkedés miatt forgalomkorlátozás lesz Budapest V., VIII., IX. és XIII. kerületében.
jún. 5
6:06
Hatalmas zivatarrendszer foglalja el az ország középső részét, nagy jégdarabok, pokoli szél pusztíthat (Propeller)
Délnyugat felől zivatarok kialakulása várható, mely napközben centrumával az ország középső tájain kiterjedt zivatarrendszerré fejlődik. A megerősödő délnyugati szelet kísérő lökések zivatarok környezetében több helyen is elérhetik 70-80 km/h-t. Heves zivatarban néhol 100 km/h-t meghaladó széllökés, nagy méretű jég is valószínű, melyre legnagyobb
jún. 5
6:12
Illegális migránsok Bács-Kiskun megyében (Police)
Illegális migránsok Bács-Kiskun megyében Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 05., p - 06:06 Négy határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Hercegszántó térségében.

Keresés