2020. június 3. szerda

jún. 3
0:03
Cseh Katalin joghurtot kóstoltatott diákmunkásként, és magasabb volt az órabére egy kezdő rezidensénél (444)
Ezt egy online konferencián mesélte el, ahol három ellenzéki képviselő kérdezte a fideszes Bánki Eriket a gazdasági válságról és a kilábalásról.
jún. 3
0:03
Így áll az idősotthonok koronavírus ellen harca – ez a legújabb fejlemény (Propeller)
Már meggyógyult az idősotthonban tartózkodók fele. A kormányzati portálon azt írták: eddig összesen 33 idősotthonban – 12 budapesti és 21 vidéki intézményben – azonosítottak koronavírus-fertőzést. Minden negyedik fertőzött és elhunyt idősotthon lakója. Az országos összesített adatok szerint 33 idősotthonban 899 lakó és 142 dolgozó lett fertőzött,
jún. 3
0:06
Maszkot sem kaptak és a fürdőszobán is osztozniuk kellett: órákig egy koronavírusos beteg mellé fektették ezt a nőt a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban (Blikk)
Órákig feküdhetett egy 27 éves vecsési nő egy koronavírussal fertőzött beteg mellett a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház sebészetén. Ő maga nem volt koronavírusos, hasfájásos panaszokkal kezelték.
jún. 3
0:07
Vágvölgyi B. András lett a Ferencváros újság főszerkesztője (444)
Baranyi Krisztina közölte, hogy a Magyar Narancs alapítója nyert a 21 pályázó közül.
jún. 3
0:07
Döbbenetes mértékben nőtt a családon belüli erőszakok száma a karantén ideje alatt (Propeller)
Az egész világban durvult a helyzet. A világjárvány okozta karantén és a tartós bezártság a kapcsolatokra is erősen hatott, az utóbbi hónapokban drasztikusan megnőtt a családon belüli erőszakok száma. A Patent egyesület jogásza, Spronz Júlia az ATV megkeresésére elmondta, folyamatosan futnak be hozzájuk a hívások, egyes időszakokban akár háromszor
jún. 3
0:09
Hálakoncert az egészségügyi dolgozóknak (Lokál)
Ezer olyan ápolót, orvost, mentőst, kutatót hív meg és lát vendégül a Budai Szabadtéri Színház, akik az elmúlt hónapokat a frontvonalban töltötték a koronavírus elleni küzdelemben. A 2020. augusztus 31-én megrendezésre kerülő koncerten musical, operett és popénekesek lépnek fel – mindannyian ingyenesen, munkájukat felajánlva az egészségügyi dolgozó
jún. 3
0:10
Amiről tilos volt beszélni – Trianon és a kommunisták (Blikk)
A trianoni döntés következményeként több mint hárommillió magyar került az új országhatárokon kívülre.
jún. 3
0:11
Gyász: elhunyt a Szomszédok sztárja (Propeller)
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy 86 éves korában elhunyt Földi Teri Jászai Mari-díjas színművész, a Vígszínház egykori tagja – írta s színház a weboldalán. Földi Teri Martonvásáron született 1934. január 24-én. 1955-ben, a Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után a győri Kisfaludy Színházhoz szerződött, majd 1958 és 1964 között a Szegedi Ne
jún. 3
0:13
Készülni kell a járvány második hullámára (Lokál)
Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára az Országgyűlés keddi ülésén elmondta, hogy a koronavírus-járvány okozta válság 10 év eredményeire jelent veszélyt, de a kormány mindent megtesz, hogy az időben meghozott döntésekkel a gazdaságvédelmi intézkedésekkel és összefogással legyőzzük az akadály
jún. 3
0:14
Szájmaszkos mézeskalácsokat készít a népszerű kézműves (Blikk)
A koronavírus-járvány kirobbanása óta szájmaszkos mézeskalácsokat is készít Bocsi Csilla mézeskalács-készítő.
jún. 3
0:17
Lecsengőben van a járvány, de óvatosnak kell maradni! (Lokál)
Érdekes adatokat osztott meg a nézőkkel Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján. Megtudtuk, hogy jóval magasabb a fertőzöttek között a nők aránya, valamint azt, hogy milyen  információk nyerhetőek ki a szennyvízből.
jún. 3
0:18
Beugrott a Dunába egy férfi a Petőfi hídról (Blikk)
A Dunába ugrott egy férfi kedden 13 óra 15 perckor – tájékoztatott a police.hu.
jún. 3
0:18
Meghalt Földi Teri Jászai Mari-díjas színművész, a Vígszínház egykori tagja (Hírstart)
A színésznő - aki többek közt a Szomszédok című sorozatban is játszott - 86 éves korában hunyt el
jún. 3
0:21
Európa jövőjéről tárgyalt Orbán Viktor (Lokál)
Orbán Viktor miniszterelnök kedden videokonferencia keretében megbeszélést folytatott a V4-országok kormányfőivel, valamint Charles Michellel, az Európai Tanács (EiT) elnökével. A tanácskozás legfontosabb témája az európai gazdaság koronavírus-járvány utáni újjáépítése volt, különös tekintettel az Európai Bizottságnak a múlt héten bejelentett helyr
jún. 3
0:25
A legfrissebb hírek a koronavírus-járványról (Lokál)
Magyarország kormánya március 11-én hirdetett veszélyhelyzetet az országban, a koronavírus-járvány elleni védekezésképpen pedig számos intézkedéseket hoztak azóta.
jún. 3
0:48
Nyolc illegális migráns Bácsban (Police)
Nyolc illegális migráns Bácsban Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 03., sze - 00:36 Szír állampolgárnak vallották magukat azok az illegális migránsok, akik Hercegszántónál jogellenesen akartak az országba bejutni.
jún. 3
1:12
Kendernay: A közemberektől elvenné, a gazdag kivételezetteknek adná a kormány a Balatont, közben mesterséges lavórrá betonozza a tavat (Hírstart)
A kormány téved abban, hogy a Balaton az éghajlatváltozásra és hatásaira fittyet hányva úgy fog viselkedni, ahogy azt ők szeretnék, mert a térséget a klímaváltozás hatásai érzékenyebben érintik, mint bármely más területét az országnak - mondta el Kendernay János, az LMP képviselője kedden egy Balatonvilágoson tartott sajtótájékoztatón.
jún. 3
1:54
Két marokkói határsértő Kübekházánál (Police)
Két marokkói határsértő Kübekházánál Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 03., sze - 01:42 Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Kübekházánál.
jún. 3
2:48
Négy afgán határsértő Kelebiánál (Police)
Négy afgán határsértő Kelebiánál Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 03., sze - 02:41 Afgán állampolgárnak vallották magukat azok az illegális migránsok, akik Kelebiánál jogellenesen akartak az országba bejutni.
jún. 3
2:48
A Dunába ugrott egy férfi a Petőfi hídról (Hírstart)
A rendőrségre kedden kora délután érkezett bejelentés arról, hogy Budapesten a IX. kerületben a Petőfi hídról egy férfi a Dunába ugrott.
jún. 3
3:06
Lecsengőben van a járvány, de óvatosnak kell maradni! (Hírstart)
Érdekes adatokat osztott meg a nézőkkel Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján. Megtudtuk, hogy jóval magasabb a fertőzöttek között a nők aránya, valamint azt, hogy milyen  információk nyerhetőek ki a szennyvízből.
jún. 3
3:48
„Több terápiát nem hagyhatunk ki!” – A koronavírus miatt került veszélybe az agydaganattal küzdő Marci (Blikk)
Bár folytathatta kölni kezelését az agydaganattal küzdő kis Marci (2), de a koronavírus-helyzet közbeszólt.
jún. 3
3:48
Vágvölgyi B. András lett a ferencvárosi kerületi magazin főszerkesztője (Hírstart)
„Szabad média, szabad kerület!” – írta közösségi oldalán a kerület polgármestere.
jún. 3
4:06
Rendhagyó szabadulóbuli: így ünnepelt a börtön után Kaiser Ede (Blikk)
Rendhagyó szabadulóbulit tartott hétfőn Kaiser Ede (45) – tudta meg a Blikk. Míg a legtöbb elítélt, miután végre maga mögött hagyja a börtönt, féktelen bulizással és ivászattal ünnepli az új életét, addig Kaiser egy hatalmas biciklitúrával és többórás edzéssel töltötte első szabadnapját.
jún. 3
4:12
Egy percre leáll a budapesti tömegközlekedés csütörtökön (Hírstart)
Június 4-én, 16 óra 30 perckor az utasok egy egyperces megemlékezést hallgathatnak a járatokon a trianoni békediktátum 100 éves évfordulója alkalmából.
jún. 3
4:30
Biztonságosak a gyerektáborok (Hírstart)
Tíz-húsz vándortábor szabadult fel a koronavírus-járvány miatt, a szabad helyekre várják a szervezők jelentkezését.
jún. 3
5:18
Nyílik a határ, érkeznek az első horrorkaravánok is (Infostart)
Szabálytalanul közlekedő járműszerelvény és a hozzákapcsolt személyautó vezetőivel szemben intézkedtek a rendőrök Csongrád megyében.
jún. 3
5:18
Komáromi Zoltán: Értelmezhetetlen a háziorvosi rendszer államosítása (ATV)
Nem lesz kötelező részt venni abban a kutatásban, melyben az egészségügyi dolgozókat újraoltják a BCG-vakcinával azt vizsgálva, hogy mennyire ellenálló így a szervezetük a koronavírussal szemben- mondta az ATV Híradójának Szlávik János. A kutatás eredményei leghamarabb őszre várhatóak. Többek között erről és a háziorvosi praxis államosításáról Komá
jún. 3
5:36
A németek kitelepítésére emlékeznek a dunakömlődi emlékműnél (Hírstart)
Hetvennégy évvel ezelőtt indult el az első vonat a kitelepített paksi és dunakömlődi svábokkal Németországba. A tragikus eseményről minden évben megemlékezik a Paksi Német Nemzetiségi Önkormányzat. A járványügyi veszélyhelyzet miatt idén nem tudták megtartani a szokásos emlékműsort, emlékmisét, de szűk körben: a nemzetiségi önkormányzat képviselői
jún. 3
5:38
A nemzeti összetartozásért szóljanak a harangok csütörtökön! (Hírstart)
Szólaljanak meg a harangok június 4-én, délután fél 5-kor a Nemzeti összetartozás napján, Trianon százéves évfordulóján!
jún. 3
5:42
Afgán határsértő Röszkénél (Police)
Afgán határsértő Röszkénél Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 03., sze - 05:34 Egy afgán illegális migráns jogellenesen jutott be az ország területére.
jún. 3
5:48
Fontos információ a balatoni nyaraláshoz – itt vannak a traffipaxok (Infostart)
Érdemes csak a megengedett sebességgel hajtani a tó körüli utakon (is).
jún. 3
5:54
Kamionban bújt meg (Police)
Kamionban bújt meg Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 03., sze - 05:30 Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.
jún. 3
6:06
Bkk: Megáll egy percre a közösségi közlekedés az évfordulón (Hírstart)
Karácsony Gergely főpolgármester korábban arra kérte a főváros lakosságát, hogy a trianoni döntés századik évfordulóján, június 4-én, 16 óra 30 perckor álljon meg mindenki egy percre, hogy „közösen emlékezzünk Trianonra”.
jún. 3
6:18
Bedurvultak a legjobb magyar tűzoltók (Infostart)
A hazai hivatásosoknak hiányzott a nemzetközi megmérettetés, ezért szolidaritásból megcsinálták a feladatokat.
jún. 3
6:18
Akár jövő tavaszig is várniuk kell a vendéglátóhelyeknek a külföldi vendégekre (ATV)
Budapesten is kinyitottak az éttermek, országosan bőven 10 ezer felett van a vendéglátóhelyek száma. Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének az elnöke az ATV Start műsorában elmondta, hogy mindenki nagyon várta ezt a pillanatot, még akkor is, ha nem csak a bezárás, hanem a nyitás is fájdalmas tud lenni.
jún. 3
6:18
Blikk: Rendhagyó szabadulóbulit tartott hétfőn Kaiser Ede (Szeretlek Magyarország)
Még a legelkeseredettebb pillanatában is törődött azzal, hogy mit eszik - mondta az ügyvédje a lapnak.
jún. 3
6:21
Béralku helyett bérdiktátum – Fortélyos fizetési képlet (Népszava)
Megkapták új bérajánlataikat a szakképzésben dolgozók, sokan a közelében sincsenek az ígért 30 százalékos emelésnek.
jún. 3
6:24
Magyar euró: meghökkentő dolog derült ki (Napi)
A magyarok kétharmada támogatja a mihamarabbi euróbevezetés és a forint lecserélésének ötletét - derül ki a Napi.hu számára a Pulzus Kutató által készített friss közvélemény-kutatásból. A lépésnek azonban egyelőre kicsi a realitása.
jún. 3
6:30
A veszélyhelyzet megszüntetését kezdik tárgyalni ma a képviselők az országgyűlésben (ATV)
Az aktuális ülés második napja napirend előtti felszólalásokkal kezdődik reggel 9 órakor, majd szavazásokat tartanak.
jún. 3
6:33
Dunába ugrott egy 30 éves férfi a Petőfi hídról (24.hu)
A vízirendőrök mentették ki.
jún. 3
6:36
Lezárt vizsgálat: Négy migráns, egy embercsempész és egy elhagyott fél pár cipő (Police)
Lezárt vizsgálat: Négy migráns, egy embercsempész és egy elhagyott fél pár cipő Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 03., sze - 06:29 Mesébe illő módon bukott le az a 36 éves kazahsztáni férfi, aki négy szír állampolgárt akart jogellenesen Ausztriába juttatni.
jún. 3
6:36
Napokon belül lejár a Lánchíd ideje (Hírstart)
A napokban lejár a Lánchíd felújításának megkezdésére a mérnökök által megjelölt határidő, de a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat az elmúlt fél évben a Fővárosi Közgyűlés döntéseit is figyelmen kívül hagyva, semmit sem tett Budapest egyik jelképének a megmentéséért
jún. 3
6:36
Kövér: Pontosan ugyanaz zajlik, mint amit az 1919-es baloldal csinált a két világháború között a Trianonban megcsonkított, halálraítélt Magyarországgal (444)
"Az Orbán-kormány megbuktatásáért az ország tönkretétele, sárba tiprása, az uniós források elvétele sem drága a mai ellenzéknek és nemzetközi támogatóinak."
jún. 3
6:48
Külföldi tanulmányokat támogató ösztöndíjra lehet pályázni (Infostart)
Meghirdetik a Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogram újabb részét, szerdától június 16-ig pályázhatnak a 17 és 23 év közötti fiatalok a külföldi tanulmányaikat támogató ösztöndíjra - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden Budapesten.
jún. 3
6:48
Halálos baleset történt az M3-as autópályán (Police)
Halálos baleset történt az M3-as autópályánPest Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 03., sze - 06:36 A járművet vezető férfi a helyszínen elhunyt.
jún. 3
6:48
Kezdődik a vita a veszélyhelyzet megszüntetéséről (Hírstart)
A koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet megszüntetéséről kezdenek tárgyalni szerdán az Országgyűlésben.
jún. 3
6:50
Elítélte a bíróság Lovasi Andrást, fellebbezett (Hírstart)
Vállalta a felelősséget. A bírságot elfogadja, de azt nem, hogy egy évre eltiltanák a vezetéstől.
jún. 3
6:54
Roham a támogatásokért, fatális hibát emlegetnek Csepelen (Népszava)
Több száz millió forintot osztanak szét a fővárosi kerületek a járvány miatt bajba jutott polgáraik között. Csepel szerint ez fatális hiba.
jún. 3
6:54
Nem a szokásos módon ünnepelte szabadulását Kaiser Ede (ATV)
Miután hétfőn kiengedték a börtönből, Kaiser szülei házába ment, de a Blikk szerint nem féktelen bulizással töltötte első szabad napját.

Keresés