2020. június 3. szerda

jún. 3
0:03
Követték a rendőri utasításokat, ezek után könnygázt kaptak az arcukba a saját boltjukban (444.hu)
A Vice News elkapott egy jelenetet Minneapolisban, ami ugyan nem végződik tragédiával, mégis egészen drámaian mutatja meg, mi történik most Amerikában.
jún. 3
0:03
Intézetbe került az idegbeteg orosz démonűző sámán, aki 8 ezer kilométert akart sétálni, hogy elűzze Putyint, aki szerinte az Antikrisztus (Propeller)
Meredek sztori Oroszországból. Kényszergyógykezelésre ítélte a jakutszki városi bíróság Alekszandr Gabisev sámánt, aki többször is megpróbált gyalog Moszkvába menni, hogy "kiűzze" Vlagyimir Putyin orosz elnököt – közölte kedden internetes oldalán az RBK orosz televízió és a Deutsche Welle német rádió orosz adása Alekszej Prjanyisnyikovra, a Pravoz
jún. 3
0:06
Ideggyógyintézetbe került a Putyint elűzni kívánó sámán (Infostart)
Kényszergyógykezelésre ítélte a jakutszki városi bíróság Alekszandr Gabisev sámánt, aki többször is megpróbált gyalog Moszkvába menni, hogy "kiűzze" Vlagyimir Putyin orosz elnököt - közölte kedden internetes oldalán az RBK orosz televízió és a Deutsche Welle német rádió orosz adása Alekszej Prjanyisnyikovra, a Pravozascsita Otkritki nevű jogvédő sz
jún. 3
0:06
Erről beszélt egymással Szijjártó Péter és a dán külügyminszter (Blikk)
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-bejegyzésében számolt be a dán külügyminiszterrel, Jeppe Kofoddal folytatott videókonferenciáról, ahol a világjárvány tanulságait vitatták még, a legtöbb dologban pedig egyet is értettek.
jún. 3
0:06
Az EU frissítette a tiltólistán lévő légitársaságok jegyzékét (Kitekintő)
Az Európai Bizottság frissítette légiközlekedés-biztonságra vonatkozó, azon légitársaságokat felsoroló listáját, amelyekre működési tilalom vagy működési korlátozás vonatkozik az Európai Unió légterében. A listára többek között valamennyi Örményországban bejegyzett légitársaság felkerült, mégpedig az ország biztonsági felügyeleti képességeinek érté
jún. 3
0:10
New York kormányzója: "Ezek a fosztogatók, a bűnözők mindenkinek ártanak" (Infostart)
Keddi sajtótájékoztatóján New York kormányzója, Andrew Cuomo a rendőrséget okolta, mert nem vetett véget az amerikai nagyvárost a rendőri brutalitás és a rasszizmus elleni tüntetések mentén sújtó erőszaknak. Először fordult elő, hogy Cuomo különbséget tett a tüntetők, illetve az erőszakosan fellépők és fosztogatók között.
jún. 3
0:10
Kína fontos adatokat tarthatott vissza az Egészségügyi Világszervezettől (Blikk)
Kína késleltetve, hetekkel a koronavírus megjelenésének bejelentése után adott ki kritikus információkat a fertőzéssel kapcsolatban, ám ennek ellenére az Egészségügyi Világszervezet nyilvánosan megdicsérte a kommunista országot, amiért gyorsan reagált a járvány megjelenésére – írja a New York Post.
jún. 3
0:14
Amerikai tüntetések: Joe Biden bírálja Trumpot és törvényt sürget a rendőri erőszak ellen (Blikk)
Joe Biden, a demokraták várható elnökjelöltje szerdán Philadelphiában mondott beszédében bírálta Donald Trump amerikai elnököt, valamint törvényt sürgetett a rendőri erőszak ellen.
jún. 3
0:18
Amerikai tüntetések: New York kormányzója a rendőrséget okolja, mert nem vetett véget az erőszaknak (Blikk)
Keddi sajtótájékoztatóján New York kormányzója, Andrew Cuomo a rendőrséget okolta, mert nem vetett véget az amerikai nagyvárost a rendőri brutalitás és a rasszizmus elleni tüntetések mentén sújtó erőszaknak. Először fordult elő, hogy Cuomo különbséget tett a tüntetők, illetve az erőszakosan fellépők és fosztogatók között.
jún. 3
1:03
Bezárják a Putyint elűzni kívánó jakutföldi sámánt (24.hu)
Többször is megpróbált gyalog Moszkvába menni, hogy kiűzze az orosz elnököt.
jún. 3
4:12
Telefonon tárgyalt Trump és Putyin (Hírstart)
Donald Trump amerikai elnök tájékoztatta orosz hivatali partnerét, Vlagyimir Putyin elnököt arról az elképzeléséről, hogy Oroszország, Ausztrália, India és Dél-Korea vezetőit is meghívhatja a G7-csoport csúcstalálkozójára - közölte hétfőn a Kreml sajtóosztálya.
jún. 3
4:48
Simán kifizette az ebédjét "Prop Copy" feliratú játékpénzekkel két fiatal egy pöstyéni vendéglőben (Hírstart)
A szlovák rendőrség két elkövető ellen nyomoz, aki hamis 10 és 20 eurós bankókkal próbált fizetni. A bankók első ránézésre valódinak tűnnek, de ha bárki jobban szemügyre veszi őketvéve, láthatja, hogy hiányoznak róluk a biztonsági elemek, a hátsó részükön pedig a „Prop copy” felirat látható – írja a Parameter.
jún. 3
4:48
Így hatott a koronavírus-járvány a migrációra (Ripost)
Nagyon úgy tűnik, hogy a koronavírus-járvány nem tántorította el az illegális bevándorlókat attól, hogy Európában próbáljanak meg új életet kezdeni. A pandémia alatt ugyanis háromszor annyian érkeztek Olaszországba, mint egy évvel korábban.
jún. 3
4:52
Bíróság elé állítják a nőt, aki lefeküdt az otthonába befogadott migránssal (Ripost)
A héten kell a bíróság elé állnia annak a 40 éves svéd nőnek, akit azzal vádolnak, hogy szexuális kapcsolatot létesített 2017 nyarán egy akkor 17 éves bevándorlóval. A nő azt állítja, hogy a fiú hazudott a hatóságoknak, és valójában már akkor nagykorú volt.
jún. 3
5:00
Osztrák munkaügyi miniszter: részben az enyhítéseknek köszönhetően csökkent a munkanélküliség (Hírstart)
Az enyhítések a munkaerőpiac alakulására is kedvező hatással vannak - jelentette ki Christine Aschbacher.
jún. 3
5:06
Minden korábbinál többen dolgoznak rövidített munkaidőben Németországban (Hírstart)
Minden korábbinál többen, 7,3 millióan dolgoznak rövidített munkaidőben Németországban a koronavírus-járvány miatt egy kedden ismertetett felmérés szerint. Az egyik vezető német gazdaságkutató intézet, a müncheni egyetemen működő ifo (ifo Institut – Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung an der Universität München) becslése szerint a feldolgozói
jún. 3
5:51
Donald Trump már a nemzeti gárdát is bevetné a tüntetők ellen (Ripost)
Egyre rosszabb a helyzet az Egyesült Államokban, Vajna Timi szerint szomorú végignézni, mi folyik ott.
jún. 3
6:06
Olaszország megnyitja belső és külső határait (Hírstart)
A tartományok közötti és a külső országhatárok megnyitására készül Olaszország.
jún. 3
6:30
Szó szerint győzelmet aratott Donald Trump az amerikai előválasztáson (Blikk)
Előválasztást tartottak kedden több amerikai tagállamban és a szövetségi fővárosban, Washingtonban a demokraták és a republikánusok egyaránt.
jún. 3
6:30
Ez még nem a „hamiltoni pillanat” – Ellenállás a Merkel–Macron-kötvénnyel szemben (168 Óra Online)
.
jún. 3
6:36
Minnesota állam vizsgálatot indított a minneapolisi rendőrség ellen George Floyd halála miatt (Blikk)
Minnesota állam kedden vizsgálatot indíttatott a minneapolisi rendőrség ellen a 46 éves afroamerikai George Floyd halála miatt. Floyd május 25-én durva rendőri intézkedés következtében halt meg.
jún. 3
6:36
Trumpnak nem érdeke, hogy csillapodjanak a kedélyek Amerikában? (ATV)
A biztonságpolitikai szakértő szerint a rossz kormányzati intézkedéseket, hibákat bizonyos helyzetekben el lehet tüntetni egy kommunikációs akcióval. Tarjányi Péter azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a kampány miatt nem érdeke Trumpnak, hogy csillapodjanak a kedélyek.
jún. 3
6:36
Állítólag egyre jobban szeretnek minket a szomszéd országokban (Hírklikk)
Javul a szomszédos országok Magyarország-képe, Szlovákiában vannak a leginkább jó véleménnyel Magyarországról – derül ki Közép-Európai Nézőpont Intézet 2020-as Magyarország-barométeréből, amelynek eredményét kedden juttatták el az MTI-hez.
jún. 3
6:36
Trump győzelmet aratott az amerikai előválasztáson (Propeller)
Előválasztást tartottak kedden több amerikai tagállamban és a szövetségi fővárosban, Washingtonban a demokraták és a republikánusok egyaránt. Az elnökjelölti előválasztások már csaknem formálisak, Donald Trump elnöknek ugyanis megvan a szükséges számú delegátusa ahhoz, hogy pártja elnökjelöltjévé válasszák. Joe Bidennek, a demokraták várható elnökj
jún. 3
6:36
A lázongás napjai: az ügy, ami lángra lobbantotta Amerikát (UniLife)
Nem csak a szélsőbal táplálja azt a narratívát, hogy az amerikai rendszer rasszista. Ezt hirdetik a demokraták és a média többsége is. Hajdú Tímea elemzése.
jún. 3
6:48
Floyd-ügy: A demokrata Minnesota állam a rendőrséget vegzálja (888.hu)
Minnesota állam kedden vizsgálatot indíttatott a minneapolisi rendőrség ellen a 46 éves afroamerikai George Floyd halála miatt. Floyd május 25-én durva rendőri intézkedés következtében halt meg.
jún. 3
6:48
Bezárják a Putyint elűzni kívánó jakutföldi sámánt (Hírstart)
Többször is megpróbált gyalog Moszkvába menni, hogy kiűzze az orosz elnököt.
jún. 3
6:51
Szabad szemmel: Orbán "osztályfőnöki levelén" gúnyolódik a német sajtó (Kripto Akadémia)
A finnek pedig gusztustalannak és lehangolónak minősítették a kormányzati bocsánatkérő kampányt.
jún. 3
6:54
Új világ köszöntött be a nyilvános vécékben (Ripost)
A koronavírus-járvány miatt komoly változásokat vezettek be a közösségi illemhelyeken, hogy elkerülhető legyen a fertőzés.
jún. 3
7:06
Ez a Bújócska nem gyerekjáték – Lengyel film a papi pedofíliáról (168 Óra Online)
.
jún. 3
7:06
Koronavírus: 10 fertőzött Kárpátalján (24.hu)
Kárpátalján tíz új fertőzés történt.
jún. 3
7:06
Minnesota állam vizsgálatot indít a minneapolisi rendőrség ellen (Szeretlek Magyarország)
A város polgármestere szerint ideje megváltoztatni a rendőrségi kultúrát.
jún. 3
7:08
Olaszország szerdán megnyitja a határait (24.hu)
Bizonyos óvintézkedések azonban továbbra is érvényben maradnak.
jún. 3
7:18
Májusban már újra dübörgött a kínai szolgáltatóipar (888.hu)
Visszatért a növekedési pályára a kínai szolgáltatóipar májusban az új koronavírus-járvány miatt bevezetett gazdaságbénító intézkedések enyhítése nyomán – derül ki a Caixin Insight Group kínai kutatóintézet és az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató közös felméréséből.
jún. 3
7:18
Floyd-ügy: A demokrata Minnesota állam a rendőrséget vegzálja (Hírstart)
Minnesota állam kedden vizsgálatot indíttatott a minneapolisi rendőrség ellen a 46 éves afroamerikai George Floyd halála miatt. Floyd május 25-én durva rendőri intézkedés következtében halt meg.
jún. 3
7:24
Párizsban is tüntettek a rendőri erőszak ellen (Napi)
A koronavírus-járvány miatti gyülekezési tilalom ellenére több mint 20 ezren tüntettek kedd este a párizsi bíróság előtt a rendőri erőszak ellen. Az incidensekkel végződő megmozdulást egy 2016-os rendőri előállítást követően meghalt 24 éves fekete bőrű férfi, Adama Traoré családja szervezte - írja az MTI.
jún. 3
7:24
Több mint 20 ezren tüntettek Párizsban a rendőri erőszak ellen (Propeller)
A párizsi utcákban a rendbontók barikádokat emeltek és kerékpárokat gyújtottak fel. A koronavírus-járvány miatti gyülekezési tilalom ellenére több mint 20 ezren tüntettek kedd este a párizsi bíróság előtt a rendőri erőszak ellen. Az incidensekkel végződő megmozdulást egy 2016-os rendőri előállítást követően meghalt 24 éves fekete bőrű férfi, Adama
jún. 3
7:36
Floridai seriff: a magánházakba betörő fosztogatókat le lehet lőni (Propeller)
A magánházakba betörő fosztogatókat le lehet lőni – fogalmazott Grady Judd, egy közép-floridai megye seriffje a WFLA tampai televízió tudósítása szerint. Judd seriff mondatai a televíziós tudósítás szerint kétféleképpen is értelmezhetők: figyelmeztetésként az esetlegesen fosztogatásra készülőknek és buzdításként a fegyvertulajdonos lakosoknak. Flor
jún. 3
7:38
Minnesota állam vizsgáláatot indított a minneapolisi rendőrség ellen (Propeller)
Minnesota állam kedden vizsgálatot indíttatott a minneapolisi rendőrség ellen a 46 éves afroamerikai George Floyd halála miatt. Floyd május 25-én durva rendőri intézkedés következtében halt meg. A középnyugati állam emberi jogi ügyekkel foglalkozó tárcája indíttatott átfogó vizsgálatot a minneapolisi rendőrség gyakorlatáról. Tim Walz demokrata párt
jún. 3
7:39
Püspök tette helyre a bibliával pózoló Trumpot (24.hu)
A templomot váratlanul érte az elnöki látogatás, amely semmibe vette, hogy ezt a szent helyet szent célokra szokás használni.
jún. 3
7:42
Európában estek a gázárak (Napi)
Estek az európai földgázárak áprilisban a túlkínálat miatt - írta a Világgazdaság szerdán a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) elemzése alapján.
jún. 3
7:42
Folytatódtak a zavargások az Egyesült Államokban (HírTV)
Több mint 50 amerikai városban tiltakoztak a rendőri túlkapások és a faji megkülönböztetés ellen. A megmozdulások ismét erőszakba csaptak át.
jún. 3
7:48
Vajna Tímea ki sem meri tenni a lábát Beverly Hills-i otthonából (Propeller)
Napok óta az erőszak az úr van Amerikában, Los Angelesben is elszabadult a pokol, az utcák lángba borultak. Andy Vajna  özvegye okkal retteg és zárkózott be Beverly Hills-i otthonába, hiszen Los Angelesben elszabadult a pokol, az utcák lángba borultak. Napok óta tartanak a tüntetések, zavargások, fosztogatások Amerika-szerte – így Kaliforniában is
jún. 3
7:54
Trump elnök a zavargások során meggyilkolt afroamerikai rendőrtiszt emléke előtt tisztelgett (ATV)
Donald Trump tiszteletét fejezte ki az elhunyt rendőr családjának, majd hozzátette: megbecsülik a rendőreiket, most még jobban, mint máskor.
jún. 3
7:54
Trump: Hitvány fosztogatók ölték meg a St. Louis-i rendőrszázadost (Képmás)
Visszavonult rendőrtisztet gyilkoltak meg tüntetők, akik betörtek egy St. Louis-i zálogüzletbe – írta meg az Abc News.
jún. 3
7:57
Nincs pardon George Floyd fulladása után: tíz évre visszamenően vizsgálják a rendőrségi intézkedéseket (Kripto Akadémia)
Minnesota állam kormányzója szerint a cél a „nemzedékekre visszatekintő, rendszerszerű fajgyűlölet” gyökeres kiirtása.
jún. 3
8:00
Több mint 20 ezren tüntettek Párizsban a rendőri erőszak ellen (HírTV)
A tiltakozóakció néhány óra után zavargásokba torkollt, radikálisok dobálni kezdték a rendőröket, akik könnygázzal válaszoltak.
jún. 3
8:06
Irak nagyszabású offenzívát indított az Iszlám Állam megmaradt harcosai ellen (HírTV)
Az iraki hadsereg közlése szerint a műveletet támogatja a nemzetközi koalíció légi ereje.
jún. 3
8:06
Példátlan gesztus a Trianon-évfordulón a szlovák kormányfőtől (ATV)
A magyar nemzeti közösség memoranduma című dokumentumot adta át Igor Matovic szlovák kormányfőnek kedden a Magyar Közösség Pártjának (MKP) küldöttsége azon a pozsonyi várban tartott találkozón, amelyen a miniszterelnök szlovákiai magyar politikusokat és közéleti személyiségeket fogadta Trianon 100. évfordulója kapcsán.
jún. 3
8:12
Jön az 5 ezer milliárd rubeles csomag Oroszországban (Hírstart)
Oroszország júliusban egy 5 ezer milliárd rubeles (mintegy 73 milliárd dolláros), 2021 végéig tartó terv megvalósításába kezd a Covid-19-járvány által megtépázott gazdasága helyreállítása érdekében - jelentette ki kedden Mihail Misusztyin orosz kormányfő Vlagyimir Putyin elnöknek.

Keresés