2020. június 15. hétfő

jún. 15
0:03
Koronavírus: szeptemberre tervezi Oroszország a vakcinák gyártását (Blikk)
A Covid-19 betegség elleni vakcina tömeges gyártása a tervek szerint szeptemberben fog beindulni - jelentette ki Tatyjana Golikova orosz miniszterelnök-helyettes az orosz sajtóban vasárnap közölt jelentések szerint.
jún. 15
0:03
Kezdődik a nyári szezon, aggódni kezdtek a németek (Infostart)
A koronavírus-járvány németországi fellángolásának veszélyét hordozza magában a nyaralási szezon a kórokozó behurcolásának kockázata miatt - emelte ki a német kancelláriaminiszter egy vasárnapi nyilatkozatában azzal kapcsolatban, hogy a kormány 26 ország esetében visszavonja az utazástól eltanácsoló figyelmeztetését.
jún. 15
0:03
Vásárlásra buzdítja a briteket a miniszterelnök (Napi)
Boris Johnson brit miniszterelnök szerint hétfőtől mindenki bizalommal visszatérhet az újranyíló boltokba vásárolni, és a kormány biztatja is erre az embereket - írja az MTI.
jún. 15
0:03
Spanyolország is megnyitja kapuit (Propeller)
Spanyolország június 21-től korlátozások nélkül fogadja az Európai Unió tagállamaiból érkezőket – jelentette be Pedro Sánchez miniszterelnök madridi sajtótájékoztatóján vasárnap. Fotó: Clara Margais/Getty Images A kormányfő elmondta: jövő vasárnap jár le a járvány miatt elrendelt szükségállapot, és ezzel összhangban a határokon feloldják a három h
jún. 15
0:06
Fegyverkezési verseny: Putyin szerint Oroszország vezet a hiperszonikus technológiában, és bármikor elhárít ilyen támadást (168 Óra Online)
Mire a többi ország kifejleszti hiperszonikus fegyverét, Oroszországnak már lesz eszköze az ellene való védekezéshez - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök egy, a Rosszija 1 televízió Vesztyi Nyegyeli című heti műsorában bemutatott nyilatkozatában.
jún. 15
0:07
62 nap után legyőzte a koronavírust a 70 éves férfi, ezután megkapta a kórház számláját – „Szent sz.r” – csak ennyit tudott mondani, amikor meglátta (Blikk)
Bejárta az internetet a hetvenéves Michael Flor híre, aki május 6-án csodával határos módon 62 nap után gyógyult ki a koronavírusból és nemrég elhagyhatta a Washington állambeli kórházat, ahol hónapokon át kezelték. A csodás gyógyulás után megkapta a számlát, ami után
jún. 15
0:07
A Kína általi katonai fenyegetésről beszélt a NATO-főtitkár (Infostart)
Kína felemelkedése katonai kihívást is jelent, amellyel az eddiginél többet kell foglalkoznia a NATO-nak - mondta az észak-atlanti szövetség szervezetének főtitkára a Welt am Sonntag című vasárnapi német lapnak.
jún. 15
0:07
Németországban is tüntettek a rasszizmus ellen (Napi)
Több ezer ember részvételével tartottak tüntetéseket vasárnap Németországban a faji megkülönböztetés és a társadalmi igazságtalanság ellen - írja az MTI.
jún. 15
0:07
Kirill pátriárka felszentelte az orosz hadsereg főtemplomát (Propeller)
Felszentelte Kirill pátriárka az orosz hadsereg főtemplomát vasárnap a Moszkvához közeli Kubinka Patriot parkjában. Fotó: Mikhail Metzel\TASS – Getty Images Az orosz ortodox egyházfő a templom megépítését azon "történelmi fordulat egyik jelképének" nevezte, amelyet az orosz nép és hadserege tett meg a "hitetlenségtől a hit felé". Az avatáson a pát
jún. 15
0:10
Mi lehetett Donald Trumppal? Betegséget gyanítanak a 74 éves amerikai elnöknél, aki nehezen lépdelt egy sajtóeseményen – VIDEO (168 Óra Online)
Kérdések merültek fel Donald Trump amerikai elnök egészségi állapotával kapcsolatban vasárnap a közösségi médiában, miután a sajtóban megjelent egy videó, amelyen nagyon lassan, bizonytalan léptekkel megy le egy rámpán.
jún. 15
0:11
A jövő héttől Spanyolország kinyitja a határait, lehet menni nyaralni (Blikk)
Spanyolország június 21-től korlátozások nélkül fogadja az Európai Unió tagállamaiból érkezőket - jelentette be Pedro Sánchez miniszterelnök madridi sajtótájékoztatóján vasárnap.
jún. 15
0:11
Jócskán megváltozik az élet hétfőtől Nagy-Britanniában (Infostart)
Boris Johnson brit miniszterelnök szerint hétfőtől mindenki bizalommal visszatérhet az újranyíló boltokba vásárolni, és a kormány biztatja is erre az embereket.
jún. 15
0:11
Németországban is ezrek tüntettek a rasszizmus ellen (Propeller)
Több ezer ember részvételével tartottak tüntetéseket vasárnap Németországban a faji megkülönböztetés és a társadalmi igazságtalanság ellen. Fotó: Michele Tantussi/Getty Images A legnagyobb megmozdulás Berlinben volt, ahol a főváros és az egész ország egyik jelképeként számon tartott Brandenburgi kaputól a Neukölln nevű városrészig tartó, kilenc ki
jún. 15
0:15
Újraindulás: Macron bejelentette, hogy Párizsban is teljesen megnyithatnak a vendéglátóhelyek (Blikk)
A járványügyi korlátozások újabb enyhítéseként Emmanuel Macron francia államfő bejelentette, hogy a párizsi régió vendéglátóhelyei hétfőtől már nemcsak a teraszaikon, hanem belső helyiségekben is fogadhatnak vendégeket.
jún. 15
0:15
Koronavírus - Párizs is megkapta a túléléshez szükséges engedményt (Infostart)
A járványügyi korlátozások újabb enyhítéseként Emmanuel Macron francia államfő bejelentette, hogy a párizsi régió vendéglátóhelyei hétfőtől már nemcsak a teraszaikon, hanem belső helyiségekben is fogadhatnak vendégeket.
jún. 15
0:15
Hétfőtől Angliában is nyitnak a boltok (Propeller)
Boris Johnson brit miniszterelnök szerint hétfőtől mindenki bizalommal visszatérhet az újranyíló boltokba vásárolni, és a kormány biztatja is erre az embereket. Fotó: John NGUYEN / POOL / AFP A brit kormány minap bejelentett rendelete alapján a koronavírus-járvány folyamatos visszavonulása nyomán hétfőtől kinyithatnak Angliában a nem alapvető közs
jún. 15
0:19
Párizsban is korlátlanul megnyithatnak a vendéglátóhelyek (Propeller)
A járványügyi korlátozások újabb enyhítéseként Emmanuel Macron francia államfő bejelentette, hogy a párizsi régió vendéglátóhelyei hétfőtől már nemcsak a teraszaikon, hanem belső helyiségekben is fogadhatnak vendégeket. Fotó: Edward Berthelot/Getty Images "A járvány elleni küzdelem nem ért véget, de örülök az vírus elleni első győzelemnek" – foga
jún. 15
2:06
„Nyugaton minden jobb”: Belgiumban átlépte a 60 ezret a fertőzöttek száma (Hírstart)
Mondjuk most már ott is visszaszorulóban van a járvány.
jún. 15
3:48
Donald Trump egészségi állapotát firtatják (Hírstart)
Kérdések merültek fel Donald Trump amerikai elnök egészségi állapotával kapcsolatban vasárnap a közösségi médiában.
jún. 15
4:06
Kihívásnak tartja Kínát a NATO-főtitkár (Hírstart)
Kína felemelkedése katonai kihívást is jelent, amellyel az eddiginél többet kell foglalkoznia a NATO-nak.
jún. 15
4:36
Putyin romboló jellegűnek nevezte a kirobbant zavargásokat (Hírstart)
A egyesült államokbeli zavargások az ország mélységi válságának megnyilvánulásai – jelentette ki Vlagyimir Putyin.
jún. 15
4:42
Az olasz ellenzék elutasította Conte kérését, nem kérik a visegrádi országok segítségét (Hírstart)
Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek elnöke provokációnak nevezte Conte kijelentéseit és a többi ellenzéki párt is elutasította a miniszterelnök ajánlatát, aki a segítségért cserébe azt ígérte, nyilvánosan elismeri az ellenzék közreműködését.
jún. 15
5:42
A nyaralás kockázatára figyelmeztet a német miniszter (Hírstart)
A koronavírus-járvány németországi fellángolásának veszélyét hordozza magában a nyaralási szezon.
jún. 15
5:48
Moszkva szeptemberre tervezi a vakcina gyártásának beindítását (Hírstart)
A Covid-19 betegség elleni vakcina tömeges gyártása a tervek szerint szeptemberben fog beindulni.
jún. 15
5:54
Már épül a Trump-város, ez lesz a neve (24.hu)
Már pontos neve is megvan.
jún. 15
6:00
Élőláncot alkotva tüntettek a rasszizmus ellen Berlinben (Hírstart)
Németországban több ezeren vettek részt a faji megkülönböztetés és a társadalmi igazságtalanság elleni tüntetéseken.
jún. 15
6:03
Megnyíltak az uniós határok, néhány kivétellel - így utazhat mától (Infostart)
Június 15-től, hétfőtől nyílhatnak meg az unió belső határai. Az Európai Bizottság azt szeretné, hogy július elejétől az EU külső határai is megnyíljanak az utazók előtt.
jún. 15
6:06
Spanyolország: várnak mindenkit az EU-ból (Startlap)
Pedro Sánchez miniszterelnök madridi sajtótájékoztatóján vasárnap már a pontos dátumot is bejelentette, hogy mikortól nyit az ország az unió állampolgárai felé, mindenfajta korlátozás nélkül.
jún. 15
6:15
Akkor most az antiszemiták szobrait is ledöntjük? (Neokohn)
Ha a rasszizmus miatt emlékművek ledöntése zajlik a világon, akkor miért ne tehetnénk meg mindezt az antiszemiták szobraival is? — teszi fel a kérdést Jonathan S. Tobin, aki írásában éles kritikával ad választ a gondolat mögött álló logikára.
jún. 15
6:24
Lezártak egy autópályát, gyorséttermet gyújtottak fel - Hetek óta káosz uralkodik az Egyesült Államokban (ATV)
Lezártak egy autópályát, egy gyorséttermet pedig felgyújtottak az antirasszista tüntetők Atlantában. Az amerikai városban péntek este a rendőrök lelőttek egy 27 éves fekete férfit. Az Egyesült Államokban három hete tartanak a rasszizmus-ellenes demonstrációk egy 46 éves afroamerikai halála miatt, aki ugyancsak rendőri intézkedés közben vesztette él
jún. 15
6:27
Újabb lesújtó értékelés érkezett Magyarországról (Napi)
Magyarország Romániával és Albániával sereghajtó lett egy átfogó felmérésben, amely az egyes országok egészségügyi rendszerét értékeli, igaz, nem az utolsó helyre került.
jún. 15
6:33
Hétfőtől Párizsban is teljesen megnyithatnak a vendéglátóhelyek (Propeller)
A járványügyi korlátozások újabb enyhítéseként Emmanuel Macron francia államfő bejelentette, hogy a párizsi régió vendéglátóhelyei hétfőtől már nemcsak a teraszaikon, hanem belső helyiségekben is fogadhatnak vendégeket. A járvány elleni küzdelem nem ért véget, de örülök az vírus elleni első győzelemnek - fogalmazott a köztársasági elnök vasárnap
jún. 15
6:36
Trump nem néz többé focimeccset, ha az amerikai játékosok letérdelnek a himnusz alatt (444)
Most finoman fogalmazott ahhoz képest, hogy három éve lekurvaanyázta azokat, akik térden állva tiltakoztak a rasszizmus ellen.
jún. 15
6:54
Júliusban újraindítja a nemzetközi légi közlekedést Egyiptom (Népszava)
A járvány által legkevésbé sújtott üdülőhelyekre is visszatérhetnek a külföldi turisták.
jún. 15
6:56
Teljesen megnyithatnak a vendéglátóhelyek Párizsban (Népszava)
„Az idei nyár nem olyan lesz, mint a többi, és figyelnünk kell a járvány alakulására” – mondta Macron.
jún. 15
7:00
Boris Johnson szerint békén kell hagyni a szobrokat (444)
De tenni kell a rasszizmus ellen, ezért a konzervatív brit kormány egyenlőtlenségügyi bizottságot állít fel.
jún. 15
7:03
Koronavírus: újabb szomorú eredmények érkeztek (Napi)
A fertőzöttek száma hétfőn reggel átlépte a 7,9 milliót, a gyógyultaké pedig majdnem eléri a 3,8 milliót.
jún. 15
7:03
Izrael elkezdi építeni a Trumpról elnevezett települést a Golán-fennsíkon (Propeller)
Izrael elkezdi építeni a Donald Trumpról elnevezett települést a Golán-fennsíkon, amiről még tavaly döntöttek, rögtön azután, hogy az amerikai elnök elismerte az izraeli fennhatóságot a fennsík fölött – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet vasárnap. Benjámin Netanjahu miniszterelnök bejelentette a kormány vasárnapi ülésén, hogy
jún. 15
7:15
Világszerte 7,9 millióan fertőződtek meg (HírTV)
A fertőzés 188 országban és régióban van jelen.
jún. 15
7:15
Sipri: Az atomhatalmak szakadatlanul modernizálják arzenáljukat (Mandiner)
Az atomhatalmak: Oroszország, Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország, Kína, India, Pakisztán, Izrael és Észak-Korea.
jún. 15
7:18
Az egyiptomi légiközlekedés újraindul: Botka újra búvárkodhat a Vörös-tengerben (888)
A tengeri búvárkodás nagy szerelmese, a szegedi polgármester, Botka László akár újból hódolhat költséges szenvedélyének Észak-Afrikában. Egyiptom bejelentette vasárnap, hogy a gazdaság élénkítésére július 1-jétől újraindítja a koronavírus-járvány miatt március óta szünetelő nemzetközi légi közlekedést.
jún. 15
7:24
Trump-magaslat néven épül település Izraelben (ATV)
Izrael elkezdi építeni a Donald Trumpról elnevezett települést a Golán-fennsíkon, amiről még tavaly döntöttek, rögtön azután, hogy az amerikai elnök elismerte az izraeli fennhatóságot a fennsík fölött - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet vasárnap.
jún. 15
7:27
Szabad szemmel: nem túl rózsásak Orbán és Kaczynski kilátásai (Népszava)
Nemzetközi sajtószemle, 2020. június 15.
jún. 15
7:29
Meghaladta a 7,9 milliót a koronavírus-fertőzöttek száma a világon (Népszava)
Már 433 066 ember halt meg a járvány következtében.
jún. 15
7:30
„Csak az volt a fejemben, hogy ott fekszik a földön egy emberi lény”: megszóltalt a fekete férfi, aki kimentett a tömegből egy fehér ellentüntetőt (444)
Londonban összecsaptak a rasszizmusellenes és a szélsőjobbos tüntetők, de Patrick Hutchinson észnél volt. Szerinte a George Floyd halálát végignéző rendőröknek is közbe kellett volna lépni.
jún. 15
7:30
Fesztiválhangulatból gyújtogatás: ez a helyzet most Atlantában (ATV)
Pénteken egy gyorsétterem parkolójában lőttek hátba a rendőrök egy fekete férfit, Vizin Balázs, az ATV tudósítója pedig a helyszínről jelentkezett be, hogy elmondja, mi a helyzet a városban.
jún. 15
7:33
Aggasztó számok, világszerte 7,9 millióan fertőződtek meg és 433 ezren haltak meg (Infostart)
Továbbra is az amerikai kontinensen, elsősorban az Egyesült Államokban és Brazíliában a legsúlyosabb a helyzet. A fertőzés 188 országban és régióban van jelen.
jún. 15
7:33
6 év börtön a Dutertét kritizáló újságírónak (24.hu)
A per sokak szerint a Fülöp-szigeteki sajtószabadság próbája volt.
jún. 15
7:35
Matovič: Sosem kértem bocsánatot Trianon miatt (24.hu)
Igor Matovič a kettős állampolgárságról is érdekes dolgokat mondott.
jún. 15
7:36
Johnson: hétfőtől mindenki vásároljon bizalommal (Hírstart)
Boris Johnson brit miniszterelnök szerint hétfőtől mindenki bizalommal visszatérhet az újranyíló boltokba vásárolni, és a kormány biztatja is erre az embereket.

Keresés