2020. június 5. péntek

jún. 5
0:06
Koronavírus: a kötelező záróra eltörlését kérik az éjszakai vendéglátásban dolgozók Ausztriában (Blikk)
A kötelező záróra eltörlését kérik az éjszakai vendéglátásban dolgozók Ausztriában – közölte Thomas Ratzenböck, az éjszakai vendéglátók egyesületének (VÖNG) szóvivője csütörtökön. Az éjszakai vendéglátóhelyek Bécsben 24 ezer álláshelyet biztosítanak.
jún. 5
0:06
Június végére megnyílhatnak a határok az Európai Unión belül (Napi)
Az Európai Tanács csütörtöki ülésén beterjesztik azt a javaslatot, amely az államközösség belső határait minél hamarabb kinyitná. Várhatóan június végére nyílhat meg az összes átkelő.
jún. 5
0:06
Nyolc házat mosott bele a tengerbe egy erős földcsuszamlás Norvégiában (168 Óra Online)
Egy rendkívül erőteljes földcsuszamlás nyolc épületet mosott bele a tengerbe Norvégia északi részén. A földmozgás órákon keresztül tartott, és egy embert a mentőalakulatoknak kellett kimenekítenie, de sérülésről vagy eltűnt személyről egyelőre nem tudni, írja a Forbes a helyi sajtó alapján.
jún. 5
0:06
Izraeli harci repülőgépek mértek csapást szíriai célpontokra (Hírstart)
Izrael szokás szerint nem kommentálta a légicsapásokról szóló értesüléseket.
jún. 5
0:06
A rendőrök feloszlatták a Tienanmen téri vérengzésre emlékező hongkongi demonstrációt (444)
Több embert őrizetbe vettek.
jún. 5
0:10
Koronavírus: Horvátországban a vizsgálatok szerint két százalék alatti a fertőzöttség (Blikk)
Horvátországban a 2 százalékot sem éri el az új koronavírussal megfertőződöttek valós aránya a szerológiai tesztek részleges eredménye szerint – írta a Jutarnji List című horvát napilap csütörtökön, a közegészségügyi intézet (HZJZ) adataira hivatkozva.
jún. 5
0:10
Megmenti a Földet az EU, hála a koronavírusnak (Napi)
Környezetvédelmi és zöldberuházási kikötéseket szabnának az uniós mentőcsomag támogatásainak felhasználásához. Az EU 750 milliárd eurós (258 683,6 ezer milliárd forintos) koronavírus utáni válságkezelési forráskészletének negyedét kellene éghajlatváltozás elleni programokra költeni. Kutatók már a járvány elején arra figyelmeztettek, hogy hiába a pi
jún. 5
0:10
‘68-as szelek fújnak Amerikában, de Trumpnak keményebb dolga lehet, mint hitte (444)
Trump törvényt és rendet hirdet, ahogy Richard Nixon tette győztes kampánya idején, a hatvanas évek zavargásainak közepén. A helyzet viszont most más, és demokrata kihívója, Joe Biden is erősödik.
jún. 5
0:14
Több mint száz nap után újranyitott a gócpont sürgősségi osztálya (Blikk)
Ismét fogad betegeket a lombardiai Codogno kórházának sürgősségi osztálya, amelyet február 20. éjszakáján, az első olaszországi fertőzött azonosítását követően zártak le. A polgári védelmi hatóság csütörtök esti adatai szerint a halottak száma egymás utáni harmadik napja emelkedik. Eddig 33 689-en vesztették életüket.
jún. 5
0:18
Egy 72 éves nőt is megerőszakolt az a férfi, akit Madeleine McCann elrablásával vádolnak – Újabb részletek a gyanúsítottról (Blikk)
Döbbenetes dolgok derültek ki arról a német férfiről, aki most az első számú gyanúsítottja a Madeleine-ügynek.
jún. 5
1:48
Razziázott a német rendőrség gyűlöletkeltő bejegyzések miatt (Hírstart)
Országszerte tizenkét tartományban tartottak házkutatásokat.
jún. 5
4:00
Az Európai Bizottság 300 millió eurót ajánlott fel az Oltóanyag és Immunizációs Világszövetség számára (Hírstart)
Az Európai Bizottság a koronavírus-járvány miatt 300 millió eurót (mintegy 105 milliárd forintot) ajánlott fel.
jún. 5
4:12
Eddigi mélypontján a napi halálesetek száma Nagy-Britanniában (Hírstart)
Grant Shapps közlekedési miniszter elmondta, hogy a kórházi kezelésre szorulók teljes száma április 12-én tetőzött: akkor 20 699 beteg feküdt a brit kórházakban.
jún. 5
4:24
Megfejtették Marie Antoinette titkos szerelmes leveleit (Hírstart)
Megfejtették Mária Antónia (Marie Antoinette) francia királyné titkos szerelmes leveleit: szeretőjének szóló írásainak megfeketedett részeit egy újfajta röntgenes módszerrel sikerült láthatóvá tenni.
jún. 5
4:48
Erdogan: Törökország és a líbiai egységkormány szélesíti együttműködését (Hírstart)
A török államfő Ankarában fogadta Fájez esz-Szarrádzs líbiai miniszterelnököt. Az együttműködés mellett megállapodtak földközi-tengeri joghatóságról szóló egyezmény fejlesztéséről is.
jún. 5
6:06
45 ezer milliárd forint - ekkora gazdaságélénkítő csomagot fogadtak el Németországban (Hírstart)
Megállapodtak egy 130 milliárd eurós (mintegy 45 ezer milliárd forintos) gazdaságösztönző csomag elfogadásáról a német kormánypártok a koronavírus-járvány okozta negatív hatások csillapítása érdekében - jelentették be szerda este Berlinben.
jún. 5
6:12
A vírus újabb hullámát indíthatják el az USA-beli zavargások? (ATV)
Súlyosbítják a vádakat a George Floyd-ot letartóztató rendőr ellen, és letartóztatási parancsot adtak ki a három másik intézkedő rendőr ellen is. Az afroamerikai férfi halála kapcsán elinduló, a rasszizmus és a rendőri túlkapások elleni tüntetések az elmúlt napokhoz képest jóval békésebbek voltak szerdán. Azonban szakértők arra figyelmeztetnek, hog
jún. 5
6:12
Washingtoni tömegmenetre szólítottak George Floyd gyászszertartásán (Propeller)
Washingtoni tömegmenetre szólítottak fel azon a Minneapolisban tartott gyászszertartáson, amelyen megemlékeztek George Floydról, arról a 46 éves afroamerikai férfiról, aki május 25-én a durva rendőri bánásmód miatt vesztette életét. A minneapolisi keresztény egyetemen tartott csütörtöki megemlékezésen politikusok, polgárjogi aktivisták, vallási ve
jún. 5
6:30
Donald Trump ismét teleposztolta a Twittert: ennek az országnak mondott köszönetet (Blikk)
Donald Trump amerikai elnök péntekre virradóra közzétett Twitter-bejegyzésében köszönetet mondott Iránnak az amerika fogoly elengedéséért, és azt írta, hogy lát lehetőséget a tárgyalásokra.
jún. 5
6:30
Donald Trump köszönetet mondott Iránnak az amerikai fogoly szabadonengedéséért (ATV)
Donald Trump amerikai elnök péntekre virradóra közzétett Twitter-bejegyzésében köszönetet mondott Iránnak az amerika fogoly elengedéséért, és azt írta, hogy lát lehetőséget a tárgyalásokra.
jún. 5
6:36
Több tízezrek vettek részt Amerikában a tüntetéseken: mindenkinek kötelező koronavírus-teszten átesni (Blikk)
A George Floyd halála miatt tüntetők tízezreinek állampolgári kötelessége a koronavírus-teszt elvégeztetése - jelentette ki Andrew Cuomo, New York állam kormányzója.
jún. 5
6:36
New York állam kormányzója: aki tüntet, menjen tesztelni is! (Infostart)
Andrew Cuomo szerint aki részt vesz a George Floyd erőszakos halála miatt kitört tüntetéseken, veszélynek teszi ki magát.
jún. 5
6:36
Így néz ki a világ leghosszabb függőhídja (Lokál)
Hamarosan átadják a világon elsőként megépülő leghosszabb gyalogos függőhidat.
jún. 5
6:36
Ütőképes kommunisták: jó ötlet-e terrorszervezetnek minősíteni az Antifát? (Neokohn)
Az Antifa valódi veszélyessége azon a szimpátián mérhető, ami a főáramlatú politikai, akadémiai és médiaközegben övezi. Seres László publicisztikája.
jún. 5
6:42
Amerikai tüntetések: újra lecsaphat a koronavírus (Hírstart)
New York államban mintegy 30 ezren vettek részt a megmozdulásokon.
jún. 5
6:54
Szívszorító történet: 16 tumor nőtt egy kétgyermekes anya agyában – Szörnyűségen ment keresztül (Blikk)
Lisa Shurety Nagy Britanniában élő kétgyermekes édesanyjának sokszor fájt a feje és álmatlanságban is szenvedett. Egy éjszakai ájulást követően a nő egy kórházban ébredt, ahol később agyműtétet végeztek el rajta.
jún. 5
6:54
Koronavírus: elképesztő értékű pénz jött össze a vakcinára (Napi)
Csaknem 9 milliárd dolláros finanszírozási csomagról született megállapodás azon a londoni csúcsértekezleten, amelynek célja 300 millió gyermek beoltása a világ legszegényebb országaiban még mindig pusztító, de oltással megelőzhető járványos betegségek ellen.
jún. 5
6:54
Nagyszabású menetet tartanak Washingtonban George Floyd tiszteletére (168 Óra Online)
Washingtoni tömegmenetre szólítottak fel azon a Minneapolisban tartott gyászszertartáson, amelyen megemlékeztek George Floydról, arról a 46 éves afroamerikai férfiról, aki május 25-én a durva rendőri bánásmód miatt vesztette életét.
jún. 5
6:54
Jordánia is lazít a hétvégén (24.hu)
Őket kevésbé viselte meg a vírus, mint a szomszédos országokat.
jún. 5
6:56
Amerikai tüntetések: újra lecsaphat a koronavírus (24.hu)
New York államban mintegy 30 ezren vettek részt a megmozdulásokon.
jún. 5
7:00
„Nem a halottak között kellene lennie” – Nagyszabású tömegmenetet tartanak Washingtonban George Floyd tiszteletére (Blikk)
Washingtoni tömegmenetre szólítottak fel azon a Minneapolisban tartott gyászszertartáson, amelyen megemlékeztek George Floydról, arról a 46 éves afroamerikai férfiról, aki május 25-én a durva rendőri bánásmód miatt vesztette életét.
jún. 5
7:00
New York állam kormányzója: A tüntetőknek kötelességük elvégeztetni a koronavírus-tesztet (Népszava)
Cuomo közölte: aki részt vett a tiltakozáson, valószínűleg kitette magát a fertőzésnek.
jún. 5
7:00
Virginiának hirtelen kínossá vált a konföderációs múlt (888)
Nem csak Spanyolországban módosítanák a történelmet: a virginiai kormányzó utasítást adott Robert Lee tábornok szobrának eltávolítására.
jún. 5
7:06
Lukasenko: Magyarországnak elege lett a demokráciából (168 Óra Online)
Orbán Viktor pénteken Minszkben vizitál, hogy Alekszander Lukasenko belerusz elnökkel tárgyaljon a  kétoldalú kapcsolatokról és a gazdasági együttműködésről. Ennek jegyében még egy 165 millió forintos székesegyház-felújítást is bevállalt a kormány.
jún. 5
7:06
A virginiai kormányzó utasítást adott Robert Lee tábornok szobrának eltávolítására (Propeller)
Ralph Northam, Virginia állam demokrata párti kormányzója utasítást adott csütörtökön Robert Lee tábornok, a polgárháború konföderációs csapatainak egykori vezetője richmondi szobrának eltávolítására. A polgárháborúban (1861-1865) a konföderációs seregek a déli államok katonáit tömörítették, ők álltak hadban az északi, unionista csapatokkal. A dél
jún. 5
7:08
Tesztelik az ibuprofént a koronavírus kezelésére, hogy bizonyítani tudják feltevéseiket (168 Óra Online)
Két londoni kórházban fogják vizsgálni a hatóanyag eredményességét – de nem abban az összetételben használják, mint amilyenben a patikai gyógyszerekben megtalálható, vagyis nem érdemes ezért ibuprofént vásárolnia a lakosságnak, írja az Infostart a BBC alapján.
jún. 5
7:12
Döbbenet: folyt a vére az eséstől egy 75 éves férfinak, miután két amerikai rendőr fellökte a tüntetésen (Blikk)
A 75 éves férfinak súlyos, de stabil az állapota.
jún. 5
7:12
Virginiának hirtelen kínossá vált a konföderációs múlt (Hírstart)
Nem csak Spanyolországban módosítanák a történelmet: a virginiai kormányzó utasítást adott Robert Lee tábornok szobrának eltávolítására.
jún. 5
7:12
Csaknem 9 milliárd dollár gyűlt össze a londoni vakcinacsúcson (Lokál)
Csaknem 9 milliárd dolláros finanszírozási csomagról született megállapodás azon a londoni csúcsértekezleten, amelynek célja 300 millió gyermek beoltása a világ legszegényebb országaiban még mindig pusztító, de oltással megelőzhető járványos betegségek ellen.
jún. 5
7:12
Donald Trump köszönetet mondott Iránnak az amerikai fogoly szabadonengedéséért (Propeller)
Donald Trump amerikai elnök péntekre virradóra közzétett Twitter-bejegyzésében köszönetet mondott Iránnak az amerika fogoly elengedéséért, és azt írta, hogy lát lehetőséget a tárgyalásokra. Az elnök a Twitteren arról írt, hogy telefonon beszélt Michael White volt tengerészgyalogossal, aki csütörtökön hagyta el Iránt és jelenleg még Zürichben tartó
jún. 5
7:18
“Az ember segítő kezet nyújt és szinte leköpik” (444)
Rosszul élte meg a Trianon miatt a szlovákiai magyaroknak történelmi gesztust tevő Igor Matovic miniszterelnök a Fidesz helyi szövetségese, az MKP erre adott reakcióját.
jún. 5
7:24
Kihívják maguk ellen a sorsot a lengyelek (Napi)
Már nem az első alkalommal citálja bíróság elé egy lengyel jogi személy, ezen belül egy hatóság az állami tulajdonú orosz Gazpromot, Oroszország egyik szeme fényét.
jún. 5
7:30
Tesztelik az ibuprofént a koronavírus kezelésére, hogy bizonyítani tudják feltevéseiket (Hírstart)
Két londoni kórházban fogják vizsgálni a hatóanyag eredményességét – de nem abban az összetételben használják, mint amilyenben a patikai gyógyszerekben megtalálható, vagyis nem érdemes ezért ibuprofént vásárolnia a lakosságnak, írja az Infostart a BBC alapján.
jún. 5
7:42
Szijjártó Péter bejelentette: mától korlátozás nélkül utazhatunk Ausztriába, Szlovákiába és Csehországba is (Blikk)
A magyar, cseh, osztrák és szlovák állampolgárok ma reggel 8 órától korlátozás nélkül utazhatnak egymás országainak területeire.
jún. 5
7:42
Pár nap alatt döbbenetes fordulat a szlovák-magyar viszonyban (Infostart)
Kivétel nélkül kiverte a biztosítékot a szlovák politikusoknál a Magyar Közösség Pártjának memoranduma, s ez alól nem volt kivétel Igor Matovič kormányfő sem, aki kedden még trianoni megemlékezésre hívott 100 szlovákiai magyart, csütörtök este viszont már felháborodottan nyilatkozott.
jún. 5
7:42
Korlátozásmentesen lehet utazni péntektől Ausztriába, Csehországba és Szlovákiába (Propeller)
Nem lesz szükség negatív koronavírus-tesztre és karanténba sem kell vonulni. Korlátozásmentesen lehet utazni péntektől Ausztriába, Csehországba és Szlovákiába – jelentette be Facebook-oldalán a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön. Az elmúlt napokban számtalan telefonos egyeztetést folytattunk a határainkon érvényben lévő korlátozások felol
jún. 5
7:48
Tizenhárom évvel ezelőtti bűnügy oldódhat meg (HírTV)
Megoldódhat egy 13 évvel ezelőtt Nyugat-Európában nagy médiavisszhangot kiváltó bűnügy.
jún. 5
7:48
Washingtoni tömegmenetre szólítottak George Floyd gyászszertartásán (Mandiner)
Flyodot június 9-én még egyszer elbúcsúztatják majd: a texasi Houstonban, ahol végső nyugalomra helyezik.
jún. 5
7:54
Ha a kormány terve beválik, télen is magyar paprikát, paradicsomot ehetünk (888)
Akár százhektárnyi korszerű üvegház is épülhet az új kertészeti támogatásnak köszönhetően, tárolókkal, csomagolókkal, feldolgozóegységekkel. Adiós, spanyol paradicsom?
jún. 5
8:00
Perut épp most fekteti kétvállra a koronavírus (Infostart)
A 30 milliós dél-amerikai országnak már az orvosi oxigén importja is jelentős fejtörést okoz.

Keresés