2020. június 23. kedd

jún. 23
0:06
Koronavírus: nőtt az aktív betegek száma Ausztriában (Blikk)
Kismértékben nőtt az aktív betegek száma Ausztriában: az egészségügyi minisztérium adatai szerint hétfőn 449 fertőzöttet tartottak nyilván, 14 százalékkal többet, mint egy héttel korábban.
jún. 23
0:06
Ezért retteg az egész világ Kim Dzsongun húgától (Propeller)
Egyre fontosabb szerepet játszik a feszült helyzetben. Könnyen lehet, hogy hamarosan egy fiatal nő gyújtja be azt a szikrát, amely már évek óta háborúval fenyegeti a Koreai-félsziget törékeny békéjét. Az észak-koreai diktátor, Kim Dzsongun (36) húga, Kim Jodzsong (33) egyre komolyabb befolyással rendelkezik a kommunista ország állampártjában, és a
jún. 23
0:10
Nyugalomra vágyik? Ez a kis sziget teljes egészében kibérelhető (Blikk)
Ki ne vágyna egy olyan kiruccanásra, amikor elvonulhat a világ zajától? Nos, az Egyesült Államokban erre tökéletes helyszínt biztosítanak: Maine államban ugyanis kibérelhető egy teljes sziget, rajta egy elegáns luxusépülettel, ahol akár 26 vendég is kényelmesen elfér.
jún. 23
0:10
Jogerős ítélet: a román feliratnak kell felül lennie a csíkszeredai utcanévtáblákon (Propeller)
A Bukaresti Táblabíróság hétfőn kimondott jogerős ítélete értelmében ki kell cserélni a csíkszeredai utcanévtáblákat, úgy, hogy a román utcanév legyen felül. Az ítélet egy mondatos kivonatát a romániai bíróságok portálja közölte. Csíkszereda polgármesterét a magyar szimbólum- és nyelvhasználat ellen pereskedő Méltóságért Európában Polgári Egyesüle
jún. 23
0:14
Le kell cserélni a csíkszeredai utcatáblákat: mostantól nem a magyar név lesz felül (Blikk)
A Bukaresti Táblabíróság hétfőn kimondott jogerős ítélete értelmében ki kell cserélni a csíkszeredai utcanévtáblákat, mégpedig úgy, hogy a román utcanév legyen felül.
jún. 23
0:14
Több amerikai tagállamban ismét emelkedik a fertőzöttek száma (Propeller)
Egyes amerikai tagállamokban ismét emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma – jelentette több amerikai médium is hétfőn, a járványügyi és betegségmegelőzési központokra (CDC) hivatkozva. Az újonnan diagnosztizált koronavírusos fertőzöttek elsősorban a nyugati és a déli tagállamokban bukkantak fel, a szakértők szerint azért, mert a fiatalabbak köz
jún. 23
0:18
Gyász: halálos motrobalesetet szenvedett a híres, fiatal influenszer (Blikk)
Az orosz influenszer, Anasztaszija Tropitsel, aki már 15 évesen milliomos lett a munkája révén, motorbaleset áldozata lett a mai napon.
jún. 23
0:18
Meghalt Joel Schumacher (Propeller)
80 éves korában, hétfő reggel elhunyt Joel Schumacher filmrendező – írja Variety közlése alapján a hvg.hu.  Schumacher rákban szenvedett. Jelmeztervezőként kezdte pályafutását a filmiparban, később olyan filmeket rendezett, mint a Szent Elmo tüze, Az elveszett fiúk, vagy az Összeomlás. A new york-i születésű filmes két meghatározó Batman-filmet is
jún. 23
0:22
Törökországban továbbra is napi 1200 körül mozog az új fertőzöttek száma (Propeller)
Törökországban hétfőn immár negyedik napja 1200 körüli értékkel, 1212-vel nőtt az új koronavírus-járvány igazolt fertőzéses eseteinek a száma, amely így elérte a 188 897-et – közölte Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter a Twitteren. A korábban lassuló járvány napi esetszámai a járványügyi intézkedések enyhítését követően a 900-as szintről i
jún. 23
0:26
Medvét észleltek Érsekvadkertnél (Propeller)
Bakó Norbert fakitermelő a közösségi oldalán osztotta meg az állattal való találkozás részleteit, egy fotó társaságában – írja a nool.hu. /Mónus Márton A medve egy kanyar után várt, két lábon állva – semmiféle agresszió nem volt benne, csupán az autót halhatta, ahogy közelít felé, és gondolom körbenézhetett. Ahogy találkoztunk, egy pár másodpercig
jún. 23
0:30
Kismértékben nőtt az aktív betegek száma Ausztriában (Propeller)
Kismértékben nőtt az aktív betegek száma Ausztriában, az egészségügyi minisztérium adatai szerint hétfőn 449 fertőzöttet tartottak nyilván, 14 százalékkal többet, mint egy héttel korábban. Az elmúlt 24 órában 38 új koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak; a legtöbben Bécsben (22 fő), Alsó-Ausztriában (8 fő), Felső-Ausztriában (4 fő) és Salzburg t
jún. 23
2:03
Újabb felvételeket tettek közzé Biden és Porosenko beszélgetéseiről (Hírstart)
Újabb hangfelvételeket hozott nyilvánosságra Andrij Derkacs Moszkva-barát ukrán parlamenti képviselő hétfőn, amelyeken állítólag Petro Porosenko ukrán exállamfő és Joe Biden volt amerikai alelnök, az amerikai demokraták várható elnökjelöltje beszélgetnek egymással – jelentette az UNIAN ukrán hírügynökség a Glavred hírportál közléseire hivatkozva.
jún. 23
3:15
Putyin: Oroszország védelmi képessége biztosított (Hírstart)
Oroszország védelmi képessége és biztonsága biztosított – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz hadsereg főtemplománál, hétfőn a Moszkvához közeli Kubinkában lévő Patriot parkban.
jún. 23
4:06
Bezárkózik egész Európa? Egy szakértő szerint bármikor újra lángra lobbanhat a vírus (Blikk)
Újabb szigorító intézkedéseket vezetett be több európai ország is a koronavírus-járvány második hullámától tartva: egy egész járást lezárhatnak a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban a járvány terjedésének megállítására, mert gócpont alakult ki egy húsüzemben.
jún. 23
4:39
Európa orvos-hadsereggel készülne a második hullámra (Kitekintő)
Az európaiak jelenleg a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozások fokozatos enyhítését élvezik, a kórházak azonban már a következő fertőzéshullámra készülnek: egyes klinikák vezetői több állandó személyzetet próbálnak toborozni az intézményeikbe, míg mások szerint célszerű lenne országonként létrehozni egy egészségügyi dolgozókból álló “hadsere
jún. 23
5:03
Megemelik a maszkhordást bliccelők bírságát Izraelben (Hírstart)
A járvány kezelésével foglalkozó kabinet a hétfői ülésén úgy határozott, hogy 500 sékelre (50 ezer forintra) emeli a bírságot, ha valaki közterületen nem visel szájmaszkot.
jún. 23
5:09
Nemsokára startol Kína saját fejlesztésű GPS-rendszere (Kitekintő)
Az utolsó műhold felküldésével Kína készen áll, hogy elindítsa saját navigációs rendszerét, és ezáltal teljes mértékben leváljon az Egyesült Államok technológiájáról.
jún. 23
5:27
Itt a lista – így látogathatók most a turistaparadicsomok (Infostart)
Éledezik az idegenforgalom, a CNN segítségével összeszedtük, hogy áll a nyitás a világ legkedveltebb turistacélppontjaiban.
jún. 23
5:48
Döbbenetes tengeri szörnyet láttak Japán közelében (ATV)
A világtenger egyik legritkább lakója, a csak 1976 novemberében felfedezett bizarr kinézetű óriásszájú cápa került a búvárok szeme elé Japánban. Az állat teljesen váratlanul bukkant elő az elérhetetlen óceán mélységéből. Az esetről az Origo számolt be.
jún. 23
6:09
Rossz hír! Itt már a járvány második hulláma tombol (Hírstart)
Észak-Macedóniában a szakértők szerint már a koronavírus-járvány második hulláma szedi az áldozatait, a köztársasági elnök úgy véli, ezt el lehetett volna kerülni, ha az egész kormány egységesen áll ki az intézkedések mellett.
jún. 23
6:11
Nőtt az aktív betegek száma Ausztriában (Hírstart)
Kismértékben nőtt az aktív betegek száma Ausztriában, az egészségügyi minisztérium adatai szerint hétfőn 449 fertőzöttet tartottak nyilván, 14 százalékkal többet, mint egy héttel korábban.
jún. 23
6:15
Súlyos veszélyre figyelmeztet Jakab Ferenc virológus (Infostart)
Korai még a koronavírus-járvány második hullámáról beszélni, mert az első sem ért véget – mondta az InfoRádiónak Jakab Ferenc virológus azt követően, hogy az ENSZ Egészségügyi Világszervezete bejelentette: az elmúlt 24 órában rekord mértékben, 183 ezerrel emelkedett a fertőzöttek száma. A legtöbb új beteget Észak-, és Dél-Amerikában diagnosztizáltá
jún. 23
6:24
Irán kártérítést fizetne a tévedésből lelőtt ukrán repülőgép után (ATV)
Irán kész tárgyalni a kártérítés kifizetéséről a januárban tévedésből lelőtt ukrán utasszállító áldozataiért, és hajlandó arra is, hogy Párizsba küldje elemzésre a gép feketedobozait - közölte a kanadai külügyminisztérium hétfőn, tájékoztatva a Francois-Philippe Champagne kanadai és Mohamed Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszter telefonbeszélgetésén e
jún. 23
6:26
Nőket és férfiakat mészároltak le egy indián faluban (ATV)
Egy dél-mexikói őslakos indián falu tizenöt lakosát mészárolták le támadók, akiknek kilétéről egyelőre keveset tudnak a helyi hatóságok.
jún. 23
6:27
Megnyílik a kapu az ukránok, moldávok, szerbek előtt (Napi)
Csehországban feloldották a beutazási és munkavállalási korlátozásokat számos ország polgáraira vonatkozóan annak ellenére, hogy a koronavírus-válság miatt nőtt a munkanélküliség.
jún. 23
6:27
Csíkszeredán felül kell legyen románul, csak alatta lehet magyarul az utca neve (24.hu)
Erről született bírósági ítélet.
jún. 23
6:39
A bűntudat politikája (Neokohn)
Mély identitásválságról tanúskodik a feketékkel és a „harmadik világ” népeivel szembeni nyugati értelmiségi bűntudat. Pelle János írása.
jún. 23
6:42
A munkavállalói vízumtilalomról írt alá rendeletet Donald Trump (Blikk)
Donald Trump amerikai elnök hétfőn este rendeletet írt alá a munkavállalói vízumok tilalmának meghosszabbításáról.
jún. 23
6:42
Koronavírus: indul a második hullám? (ATV)
Egy egész járást lezárhatnak a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban, hogy megállítsák a koronavírus-járvány terjedését, miután a múlt héten több mint ezer fertőzöttet regisztráltak egy húsüzem dolgozói között. Kínában 18 új koronavírusos beteget találtak az elmúlt 24 órában.
jún. 23
6:48
Belehajtott egy férfi a kínai nagykövetség kapujába Buenos Airesben (Népszava)
Sajtóhírek szerint a tettes pszichés zavarokkal küzd, és már korábban találkozni akart a nagykövetség dolgozóival azzal az ürüggyel, hogy bizonyos információk birtokában van a koronavírusról.
jún. 23
6:50
Irán kártérítést fizethet a tévedésből lelőtt ukrán utasszállító áldozataiért, és Párizsba küldi a feketedobozokat (Népszava)
Az iráni külügyminiszter azt mondta, új információkat nyújt át Kanadának és más országoknak a tragédiáról.
jún. 23
6:51
Donald Trump cáfolja tanácsadóját a Kínával folytatott kereskedelmi tárgyalások végét illetően (HírTV)
Cáfolta Donald Trump amerikai elnök hétfőn este a kereskedelmi tanácsadója, Peter Navarro nyilatkozatát.
jún. 23
6:54
Hátborzongató: rejtélyes tengeri szörnyet találtak a búvárok Japán közelében (Blikk)
Nagyon ritka óriásszájú cápát láttak Japán partjai közelében a búvárok: ezt a cápafajtát 1976 novemberében fedezték fel, ám azóta csak pár alkalommal lehetett látni, mert egyike a világóceán legritkább élőlényeinek.
jún. 23
7:00
Ki mond igazat? A tanácsadóját cáfolja Trump elnök (Blikk)
Washington – Cáfolta Donald Trump amerikai elnök hétfőn este a Twitteren kereskedelmi tanácsadója, Peter Navarro nyilatkozatát, amely szerint megszakadtak a Kínával folytatott kereskedelmi tárgyalások.
jún. 23
7:00
Indiánokat mészároltak le egy mexikói faluban (24.hu)
Tizenhárom férfit és két nőt öltek meg a támadók, akik több áldozatukat megcsonkították és élve elégették.
jún. 23
7:00
Trump hosszabbított: év végéig nem kaphatnak munkavállalói vízumot külföldiek (444)
Az egyes szektorokat érintő tilalmat a koronavírus-járványra hivatkozva terjesztette ki.
jún. 23
7:03
Váratlan fordulat az irániak által lelőtt utasszállító ügyében (Infostart)
A januári szerencsétlenséget a gépen tartózkodó 176 ember egyike sem élte túl.
jún. 23
7:06
Tanácsadóját cáfolja Donald Trump (Propeller)
Trump azt követően tette közzé bejegyzését, hogy Navarro kijelentette: vége a kereskedelmi tárgyalásoknak Kínával. Cáfolta Donald Trump amerikai elnök hétfőn este a Twitteren a kereskedelmi tanácsadója, Peter Navarro nyilatkozatát, amely szerint megszakadtak a Kínával folytatott kereskedelmi tárgyalások. Az amerikai elnök a Twitteren leszögezte: a
jún. 23
7:09
Belehajtottak a kínai nagykövetség kapujába Buenos Airesben (HírTV)
Egy férfi szándékosan belehajtott hétfőn a gépkocsijával a kínai nagykövetség kapujába Buenos Airesben.
jún. 23
7:09
Trump cáfolta tanácsadója Kínával kapcsolatos kijelentéseit (888)
Cáfolta Donald Trump amerikai elnök hétfőn este a Twitteren a kereskedelmi tanácsadója, Peter Navarro nyilatkozatát, amely szerint megszakadtak a Kínával folytatott kereskedelmi tárgyalások.
jún. 23
7:12
Azt ordítozta, hogy pokolgép van nála, majd belehajtott a kínai nagykövetség kapujába (ATV)
Egy férfi szándékosan belehajtott hétfőn a gépkocsijával a kínai nagykövetség kapujába Buenos Airesben - tájékoztatott az argentin rendőrség.
jún. 23
7:12
Brutális vérengzés! 15 őslakos indiánt mészároltak le (Lokál)
Egy dél-mexikói őslakos indián falu tizenöt lakosát mészárolták le támadók, akiknek kilétéről egyelőre keveset tudnak a helyi hatóságok.
jún. 23
7:14
Belehajtottak a kínai nagykövetség kapujába Buenos Airesben (Lokál)
Egy férfi szándékosan belehajtott hétfőn a gépkocsijával a kínai nagykövetség kapujába Buenos Airesben - tájékoztatott az argentin rendőrség.
jún. 23
7:15
Megépítette a világ legjobb cégét, aztán felmondott (Napi)
Henrik Poulsen, a dán üzleti közgazdász kaszt fenegyereke május végén még az európai kormányokat ostorozta a merészebb karbonmentesítés érdekében, ám a napokban, teljesen váratlanul bejelentette lemondását. A világ legfenntarthatóbb vállalatának vezetője nem beteg, nincs a háttérben céges vagy magánéleti botrány sem, és a vállalat sincs már semmily
jún. 23
7:15
Vérengzést hajtottak végre fegyveresek egy mexikói indián faluban (HírTV)
Egy dél-mexikói őslakos indián falu tizenöt lakosát mészárolták le támadók, akiknek kilétéről egyelőre keveset tudnak a helyi hatóságok.
jún. 23
7:18
Brutális: nőket és férfiakat mészároltak le válogatás nélkül egy indián faluban (Blikk)
Támadók mészárolták le egy mexikói indián falu lakosait vasárnapra virradóra, tizenhárom férfit és két nőt öltek meg. A támadókról egyelőre nem tudnak sokat a hatóságok.
jún. 23
7:18
Belehajtottak a kínai nagykövetség kapujába (Propeller)
A támadó pszichés zavarokkal küzd. Egy férfi szándékosan belehajtott hétfőn a gépkocsijával a kínai nagykövetség kapujába Buenos Airesben – tájékoztatott az argentin rendőrség. Senkinek sem esett baja, de a bejáróban jelentős károk keletkeztek. A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, lezárta a nagykövetség előtti utcát. A 24 éves férfit a
jún. 23
7:20
Irán kész kiadni a feketedobozokat (Propeller)
Az iráni külügyminiszter azt mondta, új információkat nyújt át Kanadának és más országoknak a tragédiáról. Irán kész tárgyalni a kártérítés kifizetéséről a januárban tévedésből lelőtt ukrán utasszállító áldozataiért, és hajlandó arra is, hogy Párizsba küldje elemzésre a gép feketedobozait – közölte a kanadai külügyminisztérium hétfőn, tájékoztatva
jún. 23
7:21
Ausztria elkezdte felszívni a magyarokat (Infostart)
A koronavírus-járvány miatti karantén és határzár miatt márciusban esett nagyot a szomszédos országban dolgozó magyarok száma.
jún. 23
7:21
Irán kész tárgyalni a kártérítés kifizetéséről, és mégis Párizsba küldi a feketedobozokat (HírTV)
Irán kész tárgyalni a kártérítés kifizetéséről a januárban tévedésből lelőtt ukrán utasszállító áldozataiért.

Keresés