2020. június 23. kedd

jún. 23
0:03
Közel egymillió forintot kapott egy ismeretlentől egy siófoki hajléktalan (168 Óra Online)
Egy ismeretlen jótevő közel egymillió forinttal segített egy utcára került siófoki férfin - szúrta ki a hétfői RTL Híradójában az Index.
jún. 23
0:06
Harapós teknősbébit fogtak Délegyházán: nem is hinné, milyen veszélyes (Blikk)
Tenyérnyi méretű apró teknős, amely elsőre még talán aranyosnak is tűnhet, ám az aligátorteknős egyáltalán nem játékszer.
jún. 23
0:06
Erre telik? Éjszaka kellett eltakarítani Karácsony graffitijét (Lokál)
Kitalált magának egy új adónemet, tiltakozásul nemet mondott rá egy graffitivel, majd a főváros pénzén eltakaríttatta azt Karácsony Gergely. A főpolgármester unatkozhat, ha efféle akciókra pazarolja az idejét és a fővárosi pénzét ahelyett, hogy felújítaná a Lánchidat.
jún. 23
0:06
Még több baljós jel az Index környékéről: kitették az igazgatótanácsból a főszerkesztőt (Propeller)
Újabb fejlemények az ügyben. Hétfő délelőtt rendkívüli állománygyűlést tartottak az Index.hu óbudai szerkesztőségében, tudta meg a 444. A céget tulajdonló alapítvány kuratóriumának elnöke, Bodolai László itt tájékoztatta az újságírókat az elmúlt napok eseményei nyomán kialakult helyzetről. Bodolain és a szerkesztőség tagjain kívül még Pusztay Andr
jún. 23
0:10
Zavart volt és nem tudta, hogy került a vízbe – Egy turistahajó elé zuhant a férfi, akit a Lánchídról láttak leesni vasárnap (Blikk)
Azt sem tudta, hogy került a vízbe az a 42 éves férfi, aki a Lánchíd közepéről zuhant a Dunába vasárnap.
jún. 23
0:10
"Benedek Tibor méltó rá" – komolyan úgy tűnik, hogy felveheti a víziladbázó nevét a Duna Aréna (Propeller)
A nagyobbik kormánypárttól érkezett támogatás. Támogatja Kocsis Máté, hogy Benedek Tibor nevét viselje a Duna Aréna – derült ki a Blikknek a Fidesz frakcióvezetőjével készített villáminterjújából. Két képviselőtársával közösen vasárnap nyújtott be egy törvényjavaslatot, amely kibővítené az olimpiai járadékra jogosultak körét. A módosításnak köszön
jún. 23
0:14
Újra megnyitott a székesfehérvári Barátság mozi: íme, a fotók az első vetítésről (Blikk)
Ismét nézőkkel telt meg az újranyitott székesfehérvári Barátság mozi. A koronavírus-járvány miatt bevezetett veszélyhelyzet megszűnését követően ezen a napon tartják az első vetítést moziban. Most Ön is megnézheti a fotókat az újranyitásról!
jún. 23
0:14
Az ivartalanítást tartják a legkevésbé fontosnak a magyarországi kutyatartók (Propeller)
Egy felmérés szerint a védőoltást és az élősködők elleni védekezést tartják a legfontosabb egészségügyi intézkedésnek a magyar kutyások, miközben az ivartalanítást azok is elhanyagolhatónak vélik, akik felelős gazdának vallják magukat. A válaszokból az is kiderült, hogy a szúnyogok, kullancsok, bolhák ellen a legtöbben csak tavasszal és nyáron véd
jún. 23
0:18
Legalább százezer magyar veszthette el a munkahelyét az elmúlt hónapokban – Itt a legfrissebb statisztika (Blikk)
A munkanélkülivé válók számának további növekedésére utalnak a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legfrissebb adatai.
jún. 23
0:18
Napos időben is szakadt a felsővezeték, késésekre figyelmeztet a MÁV (Propeller)
Jelentős, akár többórás késésekre kell számítani a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony, a Budapest-Cegléd-Szeged és a Budapest-Lajosmizse vonalakon, mert Zugló és a Városliget között leszakadt a felsővezeték – tájékoztatta a Mávinform hétfő délután az MTI-t. A közlemény szerint nincs áram a felsővezetékekben, azok javítása várhatóan késő éjsza
jún. 23
0:21
Hamarosan elkezdődik a műegyetemi lélegeztetőgép klinikai tesztelése (Hírstart)
A lélegeztetőgép klinikai kipróbálását szigorú orvosi ellenőrzés alatt tartják majd az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben, az Országos Onkológiai Intézetben és a Törökbálinti Tüdőgyógyintézetben.
jún. 23
0:22
Meztelenül tiltakoznak fotókon a magyar bölcsődei dolgozók (Propeller)
A munkaruha hiányára igyekeznek felhívni a figyelmet. "Megkértük a dolgozókat, hogy készítsenek magukról fényképet abban a munkaruhában, amit a munkáltatójuk biztosít számukra és küldjék el nekünk. A képek jól szemléltetik, hogy "Covid előtt" és "Covid alatt" munkaruha nélkül kellett ellátni a fokozottan egészségkárosító feladatokat a gyermekeket
jún. 23
0:26
Rétvári Bence szerint négymillióval nőtt azok száma, akiknek van tartaléka egy váratlan kiadásra (Propeller)
Négymillióval nőtt az elmúlt tíz évben azoknak a száma, akiknek van tartaléka egy váratlan kiadásra – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára hétfőn Szobon. Rétvári Bence KDNP-s országgyűlési képviselő, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára sajtótájékoztatót tart a Szociális és Gyermekvé
jún. 23
0:30
Pénteken vesznek végső búcsút Udvaros Béla színházrendezőtől (Propeller)
Június 26-án, pénteken 11 óra 15 perckor vesznek végső búcsút Udvaros Béla rendezőtől, írótól, az Evangélium Színház alapító-igazgatójától a Farkasréti temető Makovecz-termében – tudatta a család hétfőn az MTI-vel. A család kérése, hogy a gyászolók kegyeletüket egy szál fehér rózsával fejezzék ki. Udvaros Bélát május 14-én 95 éves korában érte a h
jún. 23
0:33
Herdegszántó közelében hat határsértőt tartóztattak fel a rendőrök (Police)
Herdegszántó közelében hat határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 23., k - 00:23 Hat külföldivel szemben intézkedtek a rendőrök.
jún. 23
0:34
Majdnem egymillió forintot kapott egy siófoki hajléktalan egy ismeretlentől (Propeller)
Egy ismeretlen jótevő közel egymillió forintot nyomott a kezébe egy utcára került siófoki férfinak – számolt be róla először az ATV Heti Naplója. Az idős és beteg férfi márciusban került utcára, miután kirúgták a munkahelyéről. Egy nő megsajnálta és úgy döntött, a Facebookon kér segítséget a nevében. Néhány órával később egy fiatal férfi odasétált
jún. 23
0:38
Miniszterelnöki megbízott lett a Magyar Nemzeti Bank alelnöke (Propeller)
Miniszterelnöki megbízott lett Nagy Márton, aki május végén váratlanul távozott a Magyar Nemzeti Bank alelnöki tisztségéből – írta a portfolio.hu. /Kovács Tamás Emlékeztetnek rá, hogy Nagy Márton távozását bejelentő közlemény már utalt rá, hogy valamilyen más fontos tisztsége lesz a volt alelnöknek. A kormany.hu-n a miniszterelnöki megbízottak névs
jún. 23
0:39
Hercegszántó közelében hat határsértőt tartóztattak fel a rendőrök (Police)
Hercegszántó közelében hat határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 23., k - 00:23 Hat külföldivel szemben intézkedtek a rendőrök.
jún. 23
0:39
Elsöprő győzelmet aratott a Szerb Haladó Párt (Hírstart)
A Szerb Haladó Párt (SNS) minden korábbinál nagyobb támogatottságot kapott a vasárnapi szerbiai parlamenti választáson - ezt erősítik meg a köztársasági választási bizottság előzetes eredményei is, amelyeket 70,57 százalékos feldolgozottság mellett közöltek hétfőn.
jún. 23
1:33
Szerb pótkocsi alvázán bújt meg (Police)
Szerb pótkocsi alvázán bújt megCsongrád Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 23., k - 01:20 Egy férfit találtak egy szerb teherautó átvizsgálása során Röszkénél.
jún. 23
1:45
Tíz határsértő Bácsszőlős térségében (Police)
Tíz határsértő Bácsszőlős térségébenBács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 23., k - 01:36 A Bács-Kiskun megyei rendőrök tíz határsértőt tartóztattak fel.
jún. 23
1:51
Zavart volt és nem tudta, hogy került a vízbe – Egy turistahajó elé zuhant a férfi, akit a Lánchídról láttak leesni vasárnap (Hírstart)
Azt sem tudta, hogy került a vízbe az a 42 éves férfi, aki a Lánchíd közepéről zuhant a Dunába vasárnap.
jún. 23
2:33
Két határsértő Tompa térségében (Police)
Két határsértő Tompa térségébenBács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 23., k - 02:23 A Bács-Kiskun megyei rendőrök két határsértőt feltartóztattak.
jún. 23
2:33
Érdekes mozgolódások a Mavir élén - Töröcskeit felmentették elnöki posztjáról (Hírstart)
A Mavirnál az elnöki posztról az a felügyelőbizottság váltotta le a bankügyei miatt a múlt héten letartóztatott Töröcskei Istvánt, amelynek elnöke az ügyben szintén gyanúsított - írja a Népszava.
jún. 23
2:39
Határsértő Szegednél (Police)
Határsértő SzegednélCsongrád Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 23., k - 02:33 Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.
jún. 23
2:45
Nemzeti konzultáció visszagyűjtési akcióba kezd az ellenzék (Hírstart)
Begyűjti a nemzeti konzultációs íveket, így tiltakozik az ellenzék a manipuláció ellen. Szél Bernadett, Hadházy Ákos, Szabó Szabolcs, a Momentum és a parlamenti ellenzék tagjai köztéri pultokban és postán is várják a kérdőíveket. A kormánypártok szerint a baloldal újra bebizonyította, hogy szembemegy a magyar emberek akaratával.
jún. 23
3:09
Tíz határsértő Gara térségében (Police)
Tíz határsértő Gara térségébenBács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 23., k - 03:05 A Bács-Kiskun megyei rendőrök tíz határsértőt tartóztattak fel.
jún. 23
4:00
Siófokon lett rosszul, onnan vitték kórházba – Családja még el tudott búcsúzni Bálint Györgytől (Blikk)
Vasárnap este, csendesen elment Bálint György (†100) kertészmérnök, író, újságíró, a mezőgazdasági tudományok kandidátusa.
jún. 23
5:06
Régen látott járművek jelennek meg a Dunán (Infostart)
A határok megnyitásával visszaszivárognak a turisták Budapestre, elindulnak a szállodahajós programok is.
jún. 23
5:33
Szerbia az Orbán-féle tekintélyelvűség irányába halad (Hírstart)
Fukuyama szerint Szerbia sajnálatos módon, az Orbán-féle tekintélyelvűség irányába halad.
jún. 23
5:54
Külföldiek nélkül olcsóbb lesz idén nyáron a Balaton (Menedzsment Fórum)
Nincsenek külföldi vendégek a balatoni szállodákban, ezért az eredetileg tervezettnél kisebb mértékben drágultak a hotelek. Mindenki SZÉP-kártyával fizet, de a rossz idő nagyon nem hiányzott a hazai turizmusnak.
jún. 23
6:06
Súlyos veszélyre figyelmeztet Jakab Ferenc virológus (Infostart)
Korai még a koronavírus-járvány második hullámáról beszélni, mert az első sem ért véget – mondta az InfoRádiónak Jakab Ferenc virológus azt követően, hogy az ENSZ Egészségügyi Világszervezete bejelentette: az elmúlt 24 órában rekord mértékben, 183 ezerrel emelkedett a fertőzöttek száma. A legtöbb új beteget Észak-, és Dél-Amerikában diagnosztizáltá
jún. 23
6:15
Nincs jobb, marad a Magyar Posta (Népszava)
A vállalat marad az egyetemes közszolgáltató, az idei béremelésről azonban még el sem kezdtek tárgyalni a cégnél.
jún. 23
6:15
100 ezer forintot lopott (Police)
100 ezer forintot lopott Budapesti Rendőr-főkapitányság2020. 06. 23., k - 06:02 A III. kerületi rendőrök keresik a feltételezett elkövetőt.
jún. 23
6:15
Szakértő: pszichológiailag sokan teljesen alkalmatlanok a vezetésre (ATV)
Gyorsított eljárásban kerül bíróság elé az a férfi, aki május végén büntető-fékezéssel igyekezett elégtételt venni az előtte szerinte lassan haladó autóson. Híradónknak a szakértő elmondta: pszichológiailag sokan teljesen alkalmatlanok a vezetésre. A közlekedési szakjogász pedig hozzátette: ha bizonyítható a szándékosság, akkor a vétkes sofőr akár
jún. 23
6:18
Leszakadt a felsővezeték, több órát késnek a vonatok a ceglédi vonalon (24.hu)
Nincs áram a felsővezetékekben, azok javítása várhatóan késő éjszakáig tart.
jún. 23
6:20
Extrém UV-sugárzásra figyelmeztetnek kedden (24.hu)
Normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet majd.
jún. 23
6:27
Tűzugrás a legrövidebb éjszakán – Szent Iván éj a Sóstói Múzeumfaluban (Hírstart)
A hagyományok szerint ismét lesz Szent Iván éji esemény a Sóstói Múzeumfaluban, de a hagyományoktól eltérően karcsú programot kínálnak a látogatóknak.
jún. 23
6:33
Hiába tiltakoznak a polgármesterek, indul a likacsos nyári menetrend (Hírstart)
A hétvégével indult a MÁV-Start Zrt. nyári menetrendje, a könnyebb elérhetőség miatt augusztus 30-ig több járat közlekedik ezentúl a Balatonhoz, s egyelőre ezeken is kötelező még az arcot elfedő maszk használata – jelentette be  Homolya Róbert. A MÁV elnök-vezérigazgatója hozzátette, a nemzetközi vasúti forgalom csökkenése miatt a tavalyi 29-cel el
jún. 23
6:36
Éjszaka helyreállhat a menetrend a ceglédi vasúti vonalon (Propeller)
Éjszaka helyreállhat a menetrend a ceglédi vasúti vonalon – közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel. Peiper Károly azt írta, hogy hétfő este fél tíz előtt befejezték a Zuglónál leszakadt felsővezeték javítását, így ismét két vágányon haladhatnak a vonatok a Városliget és Zugló közötti szakaszon. A 30-90 perces késések fokozatosan csökkennek
jún. 23
6:39
Vasvilág jön – Sándor Iván: Önmagában víziókkal nem lehet történelmi fordulatokat elérni (168 Óra Online)
.
jún. 23
6:39
Éjszaka helyreállhat a menetrend a ceglédi vasúti vonalon (Hírstart)
Éjszaka helyreállhat a menetrend a ceglédi vasúti vonalon – közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel. Peiper Károly azt írta, hogy hétfő este fél tíz előtt befejezték a Zuglónál leszakadt felsővezeték javítását, így ismét két vágányon haladhatnak a vonatok a Városliget és Zugló közötti szakaszon. A 30-90 perces késések fokozatosan csökkennek
jún. 23
6:45
Családja még elbúcsúzhatott Bálint gazdától (ATV)
Bálint György százévesen hunyt el.
jún. 23
6:45
Külföldiek nélkül olcsóbb lesz idén nyáron a Balaton (Hírstart)
Nincsenek külföldi vendégek a balatoni szállodákban, ezért az eredetileg tervezettnél kisebb mértékben drágultak a hotelek. Mindenki SZÉP-kártyával fizet, de a rossz idő nagyon nem hiányzott a hazai turizmusnak.
jún. 23
6:48
Elkészült a legújabb magyar híd (Infostart)
Fontos szakasz épül a kerékpárosoknak.
jún. 23
6:48
Hiába tiltakoznak a polgármesterek, indul a likacsos nyári menetrend (Népszava)
A hétvégével indult a MÁV-Start Zrt. nyári menetrendje, a könnyebb elérhetőség miatt augusztus 30-ig több járat közlekedik ezentúl a Balatonhoz, s egyelőre ezeken is kötelező még az arcot elfedő maszk használata – jelentette be  Homolya Róbert. A MÁV elnök-vezérigazgatója hozzátette, a nemzetközi vasúti forgalom csökkenése miatt a tavalyi 29-cel el
jún. 23
6:48
Rácz Zsófia: Ne nézzük le az emojikat! Miért baj az, ha egy fiatal képes kifejezni a véleményét akár egy kis ábrával is? (444)
Nem menekül az újságírók elől, állítja a helyettes államtitkár.
jún. 23
6:50
Viharos szél miatt adtak ki figyelmeztetést, zivatar nem várható (Népszava)
A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.
jún. 23
6:51
Külföldiek nélkül olcsóbb lesz idén nyáron a Balaton - Friss hírek 2020. június 23. 06:39 (Hírstart Robot podcast)
Hallgassa meg a legfrissebb híreket, tényleg csak pár perc! A közélet, gazdaság aktuális híreiről, a társadalmat érintő változásokról röviden szól a friss hírek podcastunk. A felolvasott hírek itt érhetőek el: https://podcast.hirstart.hu/friss-hirek/2020/06/23/821/
jún. 23
6:52
Ráhajtottak a bringásokra (Népszava)
Dühödt reakciókat vált ki, hogy az autóforgalom rovására bővítik a kerékpárút-hálózatot. A kormánypárt és az ellenzék csak a kivitelezés módjában nem ért egyet.

Keresés