2020. június 4. csütörtök

jún. 4
0:06
Ezt közölte az Európai Bizottság a minimálbérről (Blikk)
A koronavírus-járványt követő fellendüléshez, valamint a méltányos és erős gazdaság megteremtéséhez elengedhetetlen, hogy az Európai Unióban biztosítva legyen a tisztességes megélhetés, amiben a minimálbérek alapvető szerepet játszanak – közölte az Európai Bizottság az európai minimálbérről folytatott konzultáció második szakaszának indításakor sze
jún. 4
0:06
Újra megjelent a mentőautó-tender (Napi)
A márciusban visszavont 3 milliárd 186 millió forintos mentőautó tender újra megjelent. Egy másik felhívásban az OMSZ koraszülött mentésre keres vállalkozót.
jún. 4
0:06
Nyilvánosságra hozták a nemzeti konzultáció négy kérdését (Hírstart)
Videó! Dömötör Csaba államtitkár bemutatta a nemzeti konzultáció négy kérdését a tizenháromból. Hollik István pedig a konzultáción való részvételre buzdított.
jún. 4
0:06
Hamarabb elkészülhet az M44-es egy újabb szakasza (Lokál)
A közelmúltban ismét bejárást tartottak az épülő M44-es egyik szakaszán. A Békéscsaba és Kondoros közötti 17,6 kilométeres szakaszt még ebben az évben szeretnék átadni a tervezett 2021. január 31. határidő helyett.
jún. 4
0:06
Bemutatták az összetartozás dalát (Demokrata)
A dal arról szól, hogy bár 1920 óta határok választják el egymástól a magyarságot Közép-Európában és a világban, mégis egyek vagyunk.
jún. 4
0:10
Hosszú órákon át harcoltak a gemenci gólyafiókák a siklóval (Blikk)
Az egyik szülő egy nagy siklót vitt a fészekbe, a fiókák órákon át próbálták lenyelni, az egyre tanácstalanabb felnőtt végül valószínűleg elvette tőlük. A „küzdelem” sötétedés után is folytatódott, amikor a kamerák már kikapcsolódtak.
jún. 4
0:10
Leányfalui cég épít távhővezetéket Pécsett (Napi)
A leányfalui székhelyű TERRA-21. Közmű és Mélyépítő Kft. építhet új hőközpontokat és távhővezetéket Pécsett, nettó 2 milliárd 97 millió forintért.
jún. 4
0:10
Maszk nélkül nincs színház! (Lokál)
Hogy előadásokat mikor tarthatnak, lapzártánkkor még nem lehetett tudni, de a próbákat már elkezdték a Miskolci Nemzeti Színházban. Még nem a jelmezes próbáknál tartanak, de a járványügyi veszélyhelyzet miatt a maszk elmaradhatlan kellék a színpadról.
jún. 4
0:10
Szabó Tímea: soha nem fog véget érni a felhatalmazás (Demokrata)
A Párbeszéd képviselője szerint a kormánypárti képviselők keresztes hadjáratot hirdettek. Videóval.
jún. 4
0:14
Ötöst kapott az emelt szintű érettségijére a 67 éves színész (Blikk)
Sikeres emelt szintű érettségi vizsgát tett Szegedi Dezső.
jún. 4
0:14
Kiemelt nemzetgazdasági érdek lesz, hogy kinek lehet kaszinója (Napi)
A jövőben kiemelt nemzetgazdasági érdek lesz, hogy ki üzemeltetheti Magyarországon a kaszinókat. A 2021-es költségvetést megalapozó törvényjavaslat a koncessziós törvényt, valamint a szerencsejáték szervezéséről szóló törvényt is alaposan módosítja. Az eddigi 5 helyett 7 kaszinója lehet annak, akivel a kormány megállapodik - írta a Pivátbankár.
jún. 4
0:14
Érden lesz otthon a DKKA (Lokál)
Junior világbajnok kapust, négy új játékost és a következő szezon hazai bajnoki mérkőzéseinek helyszínét jelentette be a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia (DKKA) május 28.- ai sajtótájékoztatóján.
jún. 4
0:14
A Rongyos Gárda diadala (Demokrata)
Voltak hősök, akik szembeszálltak az elfogadhatatlannal, és diadalra vitték az igazságot. Ők a bátor és győztes hazaszeretet példái.
jún. 4
0:18
Trianon 100: ennyi maradt volna a nagyhatalmak területéből (Blikk)
Infógrafikánkon jól látható, mennyi maradt volna a találomra kiválasztott nagyhatalmakból akkor, ha a trianoni békeszerződében Magyarországgal kapcsolatban foglaltak vonatkoztak volna rájuk is.
jún. 4
0:18
Arató Gergely kamunak nevezte a visszavonásról szóló törvényjavaslatot (Demokrata)
A DK képviselője a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló előterjesztést „kamu” törvényjavaslatnak nevezte.
jún. 4
0:22
Együtt vagy sehogy? (Demokrata)
Nemcsak 1920-ban, de 1990-ben is a nagyhatalmak rafinált logikája érvényesült.
jún. 4
0:26
Egy vérből valók vagyunk… (Demokrata)
A 2010-es kormányváltás valódi változást hozott. A jobboldal célja a nemzet határokon átívelő egyesítése volt.
jún. 4
0:30
Új gazdák kezében (Demokrata)
Mindenki nyerni akart, az a Románia is, amely néhány év alatt hatszor árulta el a szövetségeseit.
jún. 4
0:34
Száz év magány (Demokrata)
Tartozunk magunknak azzal a beismeréssel, hogy ha a realitásokkal együtt tudunk is élni, a trianoni borzalmat képtelenség belenyugvással szemlélni.
jún. 4
0:38
Voltunk kevesebben, leszünk többen (Demokrata)
A magyarság lélekszáma és számaránya ötszáz éve hullámzik.
jún. 4
0:42
Meghaladni Trianont (Demokrata)
A trianoni békediktátum mélyen igazságtalan volt. Hiszen a béketárgyalásokat annak a szándékával kezdték, hogy az Osztrák–Magyar Monarchia romjain Közép-Európa minden nemzete végre saját államot alkothasson magának. Ehhez képest olyan etnikailag heterogén államalakulatokat kreáltak, amelyeknek népei az első pillanattól az egymástól való megszabadul
jún. 4
1:36
4 illegális migráns Bács-Kiskun megyében (Police)
4 illegális migráns Bács-Kiskun megyében Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 04., cs - 01:29 Hercegszántó térségében tartóztattak fel őket.
jún. 4
1:36
Arató Gergely kamunak nevezte a visszavonásról szóló törvényjavaslatot (Hírstart)
A DK képviselője a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló előterjesztést „kamu” törvényjavaslatnak nevezte.
jún. 4
2:12
Mirkóczki Ádám: már októberben elhatározta, hogy kilép a Jobbikból (Hírstart)
A Jobbik frakcióban és pártban elindult egy kilépési hullám, melynek kapcsán Mirkóczki Ádám, korábbi szóvivő, most pedig Eger polgármestere is kilépett a pártból. Döntésének hátteréről és körülményeiről az ATV Egyenes Beszéd műsorában beszélt.
jún. 4
3:18
Újabb 4 illegális migráns Bács-Kiskun megyében (Police)
Újabb 4 illegális migráns Bács-Kiskun megyében Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 04., cs - 03:07 Őket is Hercegszántó térségében tartóztattak fel.
jún. 4
3:24
Tekernek még egyet az önkormányzatok nyakán: nem költhetik magukra az iparűzési adó bevételeit, de könnyebben adósságba verhetik magukat (Hírstart)
Benyújtotta a kormány a 2021-es költségvetést megalapozó törvényjavaslatot, amellyel több tucat törvényt írnak át, többek között az önkormányzatok gazdálkodását is átalakítják, számol be a hvg.hu. Ugyanakkor ebben törvénybe írják,  hogy
jún. 4
4:00
Több mint tíz év után változott Orbán Viktor fizetése: de vajon miért csökkentették a bérét? (Blikk)
Több mint tíz év után változott a miniszterelnök fizetése! Orbán Viktor (57) márciustól 50 forinttal kevesebb fizetést kap: a kormany.hu-ra feltöltött adatlap szerint bruttó 1 millió 507 ezer 400 forintról 1 millió 507 ezer 350 forintra vágták meg a bérét. Eddig is Orbán volt a legrosszabbul kereső kormánytag, két éve már a miniszteri fizetések is
jún. 4
4:00
Megvált egri alpolgármesterétől a Jobbikból frissen távozó Mirkóczki Ádám (Hírstart)
Nem kizárt, hogy a városban előrehozott választás lesz.
jún. 4
4:12
Kocsis Máté: Gyurcsányéknak ne dőljön be senki! (Hírstart)
A politikus Facebook-bejegyzésében arról írt, „Gyurcsányéknak eszük ágában sem volt részt venni Trianon 100. évfordulóján, csak okot kerestek a távolmaradásra”.
jún. 4
4:36
Európai középhatalomból kis ország lettünk – Ezt eredményezte a trianoni békeszerződés (Blikk)
Európai középhatalomból kis ország, 282 ezer négyzetkilométeres területből 93 ezer, 18,2 millió lakosból 7,6 millió az új magyar határok között – többek között ez történt azt követően, hogy hatályba lépett az első világháborút hazánkkal szemben lezáró trianoni békeszerződés.
jún. 4
4:54
Hercegszántónál ismét migránsokat tartóztattak fel a rendőrök (Police)
Hercegszántónál ismét migránsokat tartóztattak fel a rendőrök Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 04., cs - 04:43 Mindhárman jogellenesen léptek hazánk területére.
jún. 4
5:06
Itt a nagy Trianon 100-kvíz: tegye próbára, mennyit tud a magyar történelem e szomorú fordulatáról (Blikk)
Június 4., a Nemzeti Összetartozás napja. 100 évvel ezelőtt írták alá az I. világháborút lezáró, trianoni békeszerződést, azt, a sokak által diktátumnak nevezett irományt, amely Magyarországot megcsonkította, a nemzetet szétszakította, s mellyel a győztes hatalmak büntették az országot.
jún. 4
5:24
Kitolódott a nyári gumik cseréje a koronavírus járvány miatt (Lokál)
A táli abroncsok nyári gumikra történő cseréjét általában március-április környékén szokták elvégezni az autósok, de a járványhelyzet miatt ez meglehetősen kitolódott, és bár lassan itt a nyár, az autók jelentős részén még most is téli abroncs van. Ahogy beköszönt a hideg időszak, a téli gumi elengedhetetlen a biztonságos autózáshoz, de amint a hőm
jún. 4
5:30
Húsz év nem volt ilyen március a hazai utakon (Infostart)
Jelentősen visszaesett a személysérüléses közúti közlekedési balesetek száma márciusban, amikor a koronavírus-járvány miatt sokkal kevesebbet közlekedtek az emberek.
jún. 4
5:36
Máig érezni a hatását: ezt gondolja a magyar történész Trianonról (Blikk)
Egy évszázad után sem nehéz felmérni, mekkora hatásai voltak a békeszerződésnek mind a csonkán maradt hazában, mind az elszakított területeken – állítja Ablonczy Balázs történész. Az pedig lehetetlen, hogy a ma is az elszakított területeken élő magyar közösségek eltűnjenek.
jún. 4
5:36
Vége! Ekkortól tilos az avarégetés Magyarországon (Hírstart)
Az élelmiszerek kettős minőségével összefüggésben fogadott el törvényt szerdán az Országgyűlés, amely jövő évtől betiltotta az avar és a kerti hulladék égetését is, valamint elfogadta a klímavédelemről szóló jogszabályt.
jún. 4
5:42
Rengett a Föld Somogyban, érezték a lakók is, de kár nem keletkezett (168 Óra Online)
A Richter-skála szerinti 3,5-es magnitúdójú földrengés volt szerda délután a Somogy megyei Somogyszob közelében
jún. 4
5:42
Átalakul a gyermekgyógyászat: nagy tehertől szabadulhatnak meg a szülők (Pénzcentrum)
A koronavírus-járvány teljesen felforgatta a mindennapokat, és bizonyos területeken pozitív változást idézett elő. Ilyen például a gyermekgyógyászat. dr. Kovács Tibor csecsemő- és gyermekgyógyász, több mint húsz éves házi gyermekorvosi
jún. 4
6:00
Formabontó darabbal készül a Trojka Színház: a koronavírusról fog szólni (ATV)
Csákányi Eszter, Kulka János, Gryllus Dorka: néhány név azok közül, akik szerepelnek a Trojka Színház új előadásában, ami a koronavírus okozta új élethelyzetről szól. A Dekameron 2020 című darab online bemutatója június 11-én lesz.
jún. 4
6:06
Trianon 100 - emlékezik és egy percre leáll az ország (Infostart)
Bénárd Ágoston nem ült asztalhoz a békediktátum aláírására, azt - éppen száz évvel ezelőtt - az első világháborúban győztes hatalmak mégis ráerőltették Magyarországra, helyrehozhatatlan károkat okozva. Száz évvel később rengeteg program és néznivaló lesz a nemzeti összetartozás napján.
jún. 4
6:06
Drogdíler lakásában kutató rendőröktől akart kábítószert venni egy férfi (Police)
Drogdíler lakásában kutató rendőröktől akart kábítószert venni egy férfiBudapesti Rendőr-főkapitányság2020. 06. 04., cs - 05:35 A budapesti rendőrök egy kábítószer-kereskedő elfogását követően tartottak kutatást a díler lakásán, amikor a gyanútlan "vevő" érkezett.
jún. 4
6:09
Patkányokat észleltek a fővárosban (NLC)
Több budapesti kerület polgármestere is felhívást intézett a lakossághoz, hogy minél hamarabb jelentsék a kártevőket.
jún. 4
6:12
Több megyére is riasztást adtak ki a viharok miatt, amelyet erős szél is kísérhet (168 Óra Online)
Reggeltől, kora délelőttől a Dunától keletre, főként északkeleten számíthatunk többfelé zivatarokra, melyek között egy-egy heves zivatar is lehet
jún. 4
6:12
Azt mondta, Pakisztánból érkezett (Police)
Azt mondta, Pakisztánból érkezett Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 04., cs - 06:04 Illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök Hercegszántónál.
jún. 4
6:12
Jövő évtől országszerte tilos az avarégetés (24.hu)
A módosítás célja a levegő minőségének javítása, ezáltal a lakosság egészségének védelme.
jún. 4
6:14
A Nyugati pályaudvar helyett Rákosrendezőn állt meg a vonat (24.hu)
Az utasoknak senki nem szólt a változásról.
jún. 4
6:27
Alig akad diák, aki visszament volna az iskolába (NLC)
A diákok kevesebb mint 2 százaléka ment újra iskolába a megnyitást követően.
jún. 4
6:30
Most vagy később? - érdekes válaszokat adtak a magyar vásárlók (Napi)
A magyarok harmada lemond a komolyabb kiadást jelentő tartós fogyasztási cikkek megvásárlásáról - derült ki a Napi.hu számára a Pulzus Kutató által készített friss közvélemény-kutatásból.
jún. 4
6:30
„Politikailag és morálisan is védhetetlen üzenetet küld a kormány” – Interjú Ungváry Krisztiánnal (Népszava)
A trianoni megemlékezésnek arról kell szólnia, hogy azok az elvek, amelyek alapján a békét meghirdették, mind a mai napig csorbulnak – figyelmeztet Ungváry Krisztián történész a századik évfordulón.
jún. 4
6:30
A magyarok kétharmada eurót szeretne, de még jó ideig marad a büszke, erős forint (Hírstart)
A magyarok jelentős többsége (gyakorlatilag a kétharmada) támogatja a minél gyorsabb magyarországi euróbevezetés és a forint lecserélésének ötletét - derült ki a Napi.hu megbízásából a Pulzus Kutató által készített reprezentatív közvélemény-kutatásból.

Keresés