2020. június 25. csütörtök

jún. 25
0:03
Határsértőt fogtak el a rendőrök Békés megyében (Police)
Határsértőt fogtak el a rendőrök Békés megyében Békés Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 24., sze - 23:41 A magát algériai állampolgárnak valló férfi nem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök előállítják.
jún. 25
0:03
Varga Juditnak megint gondja akadt Brüsszellel (Propeller)
A veszélyhelyzet alatt hozott intézkedések szükségesek, arányosak és sikeresek voltak, ahogyan azt mindig is ígértük – ez olyan igazság, amely mindig érvényben marad függetlenül attól, hogy hányszor tagadják meg azok, akik a saját politikai céljaikat akarják keresztülvinni – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter a brüsszeli Euractiv honla
jún. 25
0:06
Csalódni fog, ha azt hitte, már mától olcsóbban kap személyi kölcsönt! (Napi)
A személyi kölcsönök thm-jére és kamatára is hatással lehet a jegybank keddi kamatvágása. Ez azonban csak júliustól lesz érzékelhető, így sokan csalódhatnak, akik már most olcsóbban vennének fel személyi hitelt.
jún. 25
0:06
Friss információk a traktorral elgázolt tiszakanyári kislány ügyében: térfigyelő kamera rögzíthette Nórika halálát (Blikk)
Térfigyelő kamera tisztázhatja a Szabolcs megyei településen történt tragédiát – hívta fel lapunkat – egyelőre névtelenséget kérve – egy helyi informátorunk.
jún. 25
0:06
Palkovics találkozott a színművészetis hallgatókkal, és megállapította, hogy politizálnak (444)
Súlyos vád ez egy politikustól, aki amúgy a maga részéről a higgadt párbeszéd híve, de nem tudta elfogadni a javaslatokat, amelyekkel az egyetem autonómiáját akarták volna garantálni.
jún. 25
0:07
30 kilométer/órás sebességkorlátozás lép életbe a Lánchídon (Propeller)
Szombattól 30 kilométer/órára csökken a megengedett sebességhatár a Lánchídon – közölte Tüttő Kata főpolgármester-helyettes szerdán. A főpolgármester-helyettes azt is tudatta, hogy a Fővárosi Önkormányzat vezetése megtiltja a Lánchíd használatát az augusztus 20-ai tűzijáték és állami ünnepség céljaira. Tüttő Kata az MTI-hez eljuttatott közleményéb
jún. 25
0:09
Ismét illegális migránsokat tartóztattak fel a rendőrök Hercegszántónál (Police)
Ismét illegális migránsokat tartóztattak fel a rendőrök Hercegszántónál Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 24., sze - 23:58 Ezúttal egy nyolcfős csoport akart illegálisan bejutni az országba.
jún. 25
0:09
Mikor tisztul meg a holtág? (Lokál)
Mindenki egyetért Szegeden abban, hogy sok-sok évtized után végre ki kellene tisztítani a Gyálai Holt-Tisza erősen szennyezett vizét. Azaz majdnem mindenki, mert a pénz is megvan, a tervek is megvannak, mégis húzódik a megvalósítás.
jún. 25
0:10
Fontos részletet árult el a kormány a Budapest Bank sorsáról (Napi)
A Budapest Bank piaci értékével arányos mértékű részesedést szerezhet az állam a Takarék, MKB és Budapest Bank egyesülése során létrejövő holdingból.
jún. 25
0:10
Elképesztő: ásványvizes palackból építette fel egy pár a Louvre piramisát (Blikk)
Ásványvizes palackokból építette meg a híres párizsi Louvre mellett álló üvegpiramist egy nyugdíjas házaspár az otthona mellett, egy csendes kis Veszprém megyei faluban.
jún. 25
0:11
Kósa Lajos nekimegy a sör- és üdítőipari multiknak (Propeller)
Parlamenti kezdeményezést indít a hazai iparosok boldogulásáért Kósa Lajos – jelentette be közösségi oldalán a fideszes politikus. /Czeglédi Zsolt Kósa azt szeretné, ha a frakciók teljes mellszélességgel, egységben avatkoznának bele a hazai sör- és üdítő italpiac szabályaiba. Az a célunk, hogy szűnjön meg a termékkizárólagosságot biztosító szerződ
jún. 25
0:13
Itt a magyar sárgadinnye! (Lokál)
A Dél-Alföld látja el a piac nagy részét friss, hazai sárgadinnyével.
jún. 25
0:14
Berobbannak a parkolási díjak Budapesten - jelentős drágulás jön augusztustól (Napi)
Szerdai ülésén döntött arról a fővárosi önkormányzat, hogy augusztus 1-től számos díjzónában emelkednek a parkolási díjak. Emellett bővülhet a parkolási zóna Zuglóban, a XII., és a XIII. kerületben - írja az Index.
jún. 25
0:14
Így ünnepelték a karantén feloldását egy szombathelyi idősotthon lakói (Blikk)
Rendhagyó szerenáddal, fényes nappal ünnepelték a karantén feloldását a szombathelyi Körmendi úti idősotthon lakói.
jún. 25
0:15
Drágul a parkolás a főváros egyes részein (Propeller)
Az érintett önkormányzatok kérésére döntött parkolási övezetek átsorolásáról a II., a XII., a XIII. és a XIV. kerületben a Fővárosi Közgyűlés szerdán. A döntés nyomán augusztus 1-jétől drágul a parkolás az érintett övezetekben. /Illyés Tibor Emellett a II. kerületben mindenhol ugyanazt – a 2-es – díjtételt alkalmazzák majd, és újabb területeken vez
jún. 25
0:17
Hogyan szállítják a zsiráfot? (Lokál)
A fővárosból érkezett zsiráf a Szegedi Vadasparkba.
jún. 25
0:18
Fontos változásokat jelentett be a Volánbusz (Napi)
Július 1-jétől, az első járványügyi menetrendek június 20-i bevezetése után újabb viszonylatokon változik a Volánbusz országos autóbuszjáratainak közlekedése.
jún. 25
0:18
Menczer Tamás: el akartuk kerülni, hogy a lélegeztetőgépek hiánya miatt emberek haljanak meg (Blikk)
El akartuk kerülni azt, amit több nyugati országban láttunk, hogy az orvosnak kelljen eldöntenie, kinek jut lélegeztetőgép és kinek nem, ki élhet, illetve kinek kell meghalnia – mondta Menczer Tamás az M1 aktuális csatornán.
jún. 25
0:19
Elkezdik kivizsgálni Tarlósék korrupciógyanús ügyeit (Propeller)
Fővárosi vizsgálóbizottság indul az utóbbi évek korrupciógyanús ügyeinek kivizsgálására – közölte Facebook-oldalán Soproni Tamás, a VI. kerület momentumos polgármestere. /Balogh Zoltán Soproni szerint "a budapestieknek joguk van tudni, mit csináltak a pénzükkel – hogy hová tűntek azok a százmilliók, egyes esetben milliárdok, amiket ők adóként fizet
jún. 25
0:21
Mindennapi étkezőkocsi (Lokál)
A kényelmi szolgáltatások fejlesztésével is igyekszik kellemesebbé tenni a Balatonra utazást a MÁV. Egyébként a hétvége óta a nyári menetrend van érvényben.
jún. 25
0:22
Meglepően jó hírek érkeztek a magyar vállalatokról (Napi)
A vártnál sokkal jobban kezelték a koronavírus okozta válsághelyzetet a hazai kisvállalkozók, a számlaforgalmi adatok és a hitelfelvételi kedv alakulása alapján a szektor gyors visszarendeződésére lehet számítani – derül ki az Erste Bank adataiból. Júniusban a kisvállalkozások számlaforgalma várhatóan 11 százalékkal haladja meg a tavalyit.
jún. 25
0:23
Palkovics szerint nem is az egyetemisták írták a követeléseiket (Propeller)
A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatóinak intézményük jövőjét érintő követelései lényeges visszalépést jelentenének az egyetem jelenlegi helyzetéhez és ahhoz a jövőbeli állapothoz képest is, amit az új fenntartói modell hozna – hangsúlyozta az innovációs és technológiai miniszter szerda délután Budapesten újságíróknak, leszögezve: a j
jún. 25
0:25
Van mit nézni Békéscsabán (Lokál)
A turizmus fellendülésében látja Békéscsaba további fejlődésének egyik lehetőségét. A hamarosan elkészülő Munkácsy-negyed valóban nagy attrakció lesz. Hogy mit érdemes addig is megnézni? Mutatjuk.
jún. 25
0:26
Méltatlanul elhanyagolt zöldségről ír a Nébih (Napi)
A rebarbarát itthon nagyon kevesen ismerik, de például az angolszász vidékeken vagy a német tájakon a konyha elengedhetetlen része. Ők sokféle felhasználási módját ismerik ennek a növénynek, mert tudják, hogy olcsó, ugyanakkor nagyon finom és egészséges - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)
jún. 25
0:27
Államtitkár: ezért kellett 16 ezer lélegeztetőgépet rendelnünk 300 milliárd forintért (Propeller)
El akartuk kerülni azt, amit több nyugati országban láttunk, hogy az orvosnak kelljen eldönteni, kinek jut lélegeztetőgép és kinek nem, ki élhet, és kinek kell meghalnia – mondta Menczer Tamás az M1 aktuális csatornán. A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára hozzátette: a szakemberekből álló csoport azt mondta, hogy tömeges fertőzés ese
jún. 25
0:29
Felhők a város felett (Lokál)
Dunaújváros – A város lakói még ma is összevonják a szemöldöküket az ilyen kitartó viharos-esős
jún. 25
0:30
A MÁV-START visszavonta a kettős üzemű villamos motorvonat tenderét (Napi)
A június 22-i ajánlattételi határidő előtt a MÁV-START visszavonta az 50 kettős üzemű villamos motorvonat beszerzési tenderét.
jún. 25
0:33
Strand nincs, hajózás van (Lokál)
Közép-Dunántúl – A viharos, esős időjárás egyáltalán nem kedvez a strandolásnak, pedig a karantén feloldása
jún. 25
0:34
Sebességben maradt a Suzuki (Napi)
A Magyar Suzuki 2019-ben 194 447 járművet adott el 123 országban, ezzel 13,13 százalékkal növelte értékesítéseit az azt megelőző évhez képest. Világszerte összesen 185 002 Esztergomban gyártott személygépkocsi talált gazdára az elmúlt évben.
jún. 25
0:37
Fussunk együtt! (Lokál)
Közös edzéseket szervez hetente kétszer az Angyalföldi Futóklub.
jún. 25
0:38
Óriási robbantással dőlt össze a nyírbátori ipari épület (Napi)
Egy használaton kívüli, több mint 50 éves, leromlott állapotú vasbeton siló robbantásos bontásával folytatódik az Unilever Magyarország Kft. nyírbátori háztartásvegyipari gyárbővítésének előkészítése
jún. 25
0:41
Egy csoda, ráadásul ingyen (Lokál)
Július 14-ig ingyenesen látogathatók a különleges teátrum előadásai.
jún. 25
0:42
Elitosztaggal védi a gazdaságot a kormány (Napi)
Megalakult a gazdaságvédelmi operatív törzs – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter. A törzs elsődleges célja a magyar gazdaság növekedési pályára állítása, ezért azonosítja és felszámolja azokat az adminisztratív szabályokat, bürokratikus terheket, amelyek fékezik a gazdaságot, akadályozzák a vállalkozások működését.
jún. 25
0:46
Csigatempós haladás lesz a Lánchídon (Napi)
Szombattól 30 kilométer/órára csökken a megengedett sebességhatár a Lánchídon - közölte Tüttő Kata főpolgármester-helyettes. A Fővárosi Önkormányzat vezetése megtiltja a Lánchíd használatát az augusztus 20-ai tűzijáték és állami ünnepség céljaira.
jún. 25
0:50
Alternatív zöldülést választanak a hazai cégek (Napi)
Sorra mondják vissza a vállalati zöld projekteket, mégis csökken az ökológia lábnyom. Zöldítés helyett a drasztikus hatékonyságnövelést célzó beruházásokra fókuszálnak a kkv-k.
jún. 25
1:03
A tavalyi 4-szeresébe kerül majd a tűzijáték (Hírstart)
910 milliót vagy többet kell elköltenie a keretösszegből a szervezőknek, azaz ez lesz a történelem legdrágább tűzijátéka.
jún. 25
1:27
Hét határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Bács-Kiskun megyében (Police)
Hét határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Bács-Kiskun megyében Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 25., cs - 01:19 Az öt férfit és a két nőt visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
jún. 25
1:51
Teherautó alvázán próbált meg bejutni az országba (Police)
Teherautó alvázán próbált meg bejutni az országba Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 25., cs - 01:45 Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.
jún. 25
1:51
Óriási robbantással dőlt össze a nyírbátori ipari épület (Hírstart)
Egy használaton kívüli, több mint 50 éves, leromlott állapotú vasbeton siló robbantásos bontásával folytatódik az Unilever Magyarország Kft. nyírbátori háztartásvegyipari gyárbővítésének előkészítése
jún. 25
2:39
Tarlós: ha valóban korrupciót sejt az ellenzék, tegyék meg a feljelentést (Hírstart)
Budapest volt főpolgármestere az Egyenes beszédben mondta el a véleményét arról a vizsgálóbizottságról, ami a korábbi ciklusok gyanús ügyeit fésülnék át.
jún. 25
2:51
21 határsértő és egy bolgár embercsempész (Police)
21 határsértő és egy bolgár embercsempész Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 25., cs - 02:44 Egy kisteherautó ellenőrzése során 21 illegális migránst találtak a magyar és a román rendőrök Csanádpalotán. Az ügyben a román hatóságok járnak el.
jún. 25
3:03
Egy földút leaszfaltozása ellen tiltakoznak a XVIII. kerületben (Hírstart)
Egy másfél kilométeres útszakasz miatt alakult ki konfliktus néhány száz lakó és a XVIII. kerületi önkormányzat között. A lakók tiltakoznak a földút aszfaltozása ellen, mert szerintük ehhez túl sok fát kellene kivágni. Az önkormányzat viszont úgy érvel: a 21. században ne legyenek földutak a fővárosban.
jún. 25
3:21
Határsértőket tartóztattak fel a hajdú-bihari rendőrök (Police)
Határsértőket tartóztattak fel a hajdú-bihari rendőrök Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 25., cs - 03:02 Két illegális migráns Kismarjánál kísérelt meg bejutni.
jún. 25
3:21
Határtalanul felkapott a kormány tanulmányi kirándulási programja (Hírstart)
A Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára szerint kiemelkedő az érdeklődés a Határtalanul! tanulmányi kirándulási program iránt, több mint 2200 pályázat érkezett, és a kérelmek mintegy fele nyert el támogatást. A programra idén az erős magyar közösségek éve keretében 3,8 milliárd forint áll rendelkezésre.
jún. 25
3:33
Menczer: azt akartuk elkerülni, hogy lélegeztetőgép-hiány miatt haljanak meg emberek (Hírstart)
El akartuk kerülni azt, amit több nyugati országban láttunk, hogy az orvosnak kelljen eldönteni, kinek jut lélegeztetőgép és kinek nem, ki élhet, és kinek kell meghalnia - mondta Menczer Tamás az M1 aktuális csatornán.
jún. 25
4:03
V4-védelmi miniszterek: a hadseregek a járvány idején is bizonyítottak (Hírstart)
A koronavírus-járvány újra bebizonyította, hogy a visegrádi országokban a katonákra és a hadseregekre a nehéz helyzetekben mindig lehet számítani.
jún. 25
4:33
Figyelmeztetnek a szakértők: elöregedett a magyar házi gyermekorvosi hálózat (Hírstart)
A koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzeti egészségügyi ellátás sok eleme megtartható lenne "békeidőben" is a házi gyermekorvosok szerint.
jún. 25
4:57
Ki sem látnak a perekből Gáspár Győzőék (ATV)
Perek tömkelege sújtja Gáspár Győzőt és családját. Bár több mint négy év nyomozás után felmentette a bíróság a sikkasztással és költségvetési csalással gyanúsított showmant, a kedélyek nem csillapodnak.
jún. 25
5:09
Újabb határsértők Hercegszántónál (Police)
Újabb határsértők Hercegszántónál Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 06. 25., cs - 04:58 A négy férfit visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
jún. 25
5:27
Koronavírus: Még az első hullámnak sincs vége? (ATV)
Bár sokan már a járvány második hullámának várható megjelenéséről beszélnek, valójában még az első hullám sem múlt el - mondta híradónknak Jakab Ferenc virológus professzor. A BCG oltásnak a koronavírus fertőzésre gyakorolt pozitív hatását pedig még mindig nem igazolták egyértelműen. Magyarországon 1954 óta kötelező a tuberkulózis elleni oltás.

Keresés