2020. június 2. kedd

jún. 2
0:03
Meghalt Lázár András (Propeller)
Életének 69. évében hétfőn elhunyt Lázár András, a magyar szakszervezeti mozgalom meghatározó alakja, az Egyesült Média Szakszervezet (EMSZ) elnöke – tájékoztatta az érdekvédelmi szervezet hétfőn az MTI-t.
jún. 2
0:03
A nemzeti összetartozás ügyében senki nem hiteles, aki Gyurcsánnyal összeáll (Demokrata)
Gyurcsány Ferenc minden idők legdurvább kampányát folytatta 2004-ben.
jún. 2
0:06
Itt a szavazás eredménye: így vélekednek a Blikk olvasói a vásárlási idősávokról (Blikk)
Megszokták és betartják, de túlzás, hogy szeretnék az eladók és a vevők az időseknek kijelölt 9–12 óra közt érvényes vásárlási idősávot.
jún. 2
0:06
Köddé váltak a Fidesz-propaganda szerkesztőségei: az Origo postacímén nincs senki, azt se tudják, ki írja a cikkeket (168 Óra Online)
Kézbesíthetetlenek a helyreigazítási kérelmek és az idézések.
jún. 2
0:07
Kilépett jobbikos: vállalható a törvény, amit a Fidesszel együtt megszavazott a párt (Propeller)
A Jobbik-frakcióból múlt héten kilépett Varga-Damm Andrea volt az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége. A politikus azt vallja, a Jobbik életforma. Lélekben továbbra is jobbikosnak tartja magát, miközben a pártvezetés lassan Thürmer Gyula helyére pályázik a politikai palettán. A Jobbikból nem lépett és nem lép ki, megvárja, hogy kizárják –
jún. 2
0:07
Kedd reggeltől újra jár az esztergomi teherkomp (Demokrata)
Völner Pál hetek óta szorgalmazta az Esztergom és Párkány közötti teherkomp újraindítását.
jún. 2
0:10
Gyász: meghalt Lázár András (Blikk)
Életének 69. évében hétfőn elhunyt Lázár András, a magyar szakszervezeti mozgalom meghatározó alakja, az Egyesült Média Szakszervezet (EMSZ) elnöke - tájékoztatta az érdekvédelmi szervezet hétfőn az MTI-t.
jún. 2
0:10
Óriási pánik tört ki a veresegyházi állatkertben, amikor kiszökött egy oroszlán és a látogatók között sétálgatott – Video (168 Óra Online)
Tavaly decemberben váratlanul kiszabadult ketrecéből egy oroszlán a Veresegyházi Medveotthon területén, ahol medvék mellett több ragadozó nagymacskát is tartanak. Az esetről készült videófelvételeket a Ripost szerezte meg, a lapnak a szemtanúk is meséltek a történtekről.
jún. 2
0:11
Földrengés volt Jánossomorja közelében (Propeller)
Kisebb földrengés volt hétfőn este a Győr-Moson-Sopron megyei Jánossomorjától 6 kilométerre északnyugatra – közölte a Magyar Tudományos Akadémia szeizmológiai obszervatóriuma. A CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium közleménye szerint a földmozgás ereje 2,3 volt a Richter-féle skálán, fészkének mélysége pedig mintegy 7 kilométer.
jún. 2
0:14
Megbüntette az Mlsz a Fradi focistáját az „Igazságot George Floydnak” feliratú pólója miatt (Blikk)
A mezőkövesdi Berecz Zsombort három, míg az újpesti Andreias-Cristian Calcant két mérkőzésre tiltotta el a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága.
jún. 2
0:14
Átpolitizált vírusok támadtak – Tóth József, Angyalföld polgármestere szerint saját utat követtek a járvány elleni harcban (168 Óra Online)
.
jún. 2
0:18
Összeveszett a barátnőjével egy 14 éves bajai fiú, mérgében szabályosan szétszedett egy buszmegállót (Blikk)
A összetörte a buszmegálló oldalát, tönkretett három kukát, de még a gázjelző oszlopot is kitépte a helyéről az a 14 éves fiú, aki elég mérges lett, miután összeveszett a barátnőjével.
jún. 2
1:36
Már 20 magyar intézményben használják a Vodafone új "okostantermét" (Hírstart)
Távoli és iskolai használatra egyaránt alkalmas okostanterem-megoldást dolgozott ki a Vodafone, húsz magyar oktatási intézményben már működik szolgáltatásuk.
jún. 2
3:00
Varga-Damm Andrea: Jakab Péter Thürmer Gyula helyére vezeti a Jobbikot (Hírstart)
Nem tudja, mi történik a Jobbikban, pedig nagyon ritkán van olyan, hogy ő nem tud valamit. Erről Varga-Damm Andrea, a Jobbik-frakcióból kilépett képviselő beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában.
jún. 2
3:36
Varga Mihály: A járvány elleni védekezés és a gazdaságvédelem kap elsőbbséget 2021-ben (Hírstart)
A pénzügyminiszter elmondása szerint két fontos pillérre épül a 2021-es költségvetés.
jún. 2
3:48
Döntött a polgármester a szentendrei vaddisznótámadás után: ezt üzente helyieknek és az állatvédőknek (Blikk)
Szépen gyógyulnak a barátságos rottweiler, Brúnó (2) sebei azután, hogy kedden megküzdött a gazdájára támadó vaddisznóval, majd elkergette azt. Gazdája, Kardos Adrienn (38) állítja: ha Brúnó nincs velük, akkor ő és férje, János húzza a rövidebbet.
jún. 2
5:18
Újra kinyitnak az iskolák és az óvodák - kevesebb diákra számítanak a tanárok (ATV)
Az óvodák a gyerekek háromnegyedét várják Pünkösd után. Az iskolák viszont kevesebb tanulóra számítanak az újranyitó intézményekben, a híradónknak nyilatkozó tanárok és óvónők becslései szerint. A járványhelyzetre való tekintettel persze bárki otthon maradhat ezután is.
jún. 2
5:18
Figyelmeztet a WHO: hiányt szenved az egyéb betegségekkel küzdők ellátása a koronavírus miatt (Hírstart)
A koronavírus-járvány miatt kevesebb ellátás jut a más betegségektől szenvedő pácienseknek - olvasható az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hétfőn közzétett felméréséből, amelyet májusban végeztek a világ 155 országban.
jún. 2
5:36
Megszólal a hős magyar doktornő, aki felismerte az első koronavírusos beteget (Ripost)
Nagyon sokat köszönhet Magyarország egy háromgyermekes édesanyának, dr. Palkó Juditnak. A ferencvárosi háziorvos állami kitüntetést is kapott, mert ő ismerte fel először a koronavírust Magyarországon, neki köszönhető, hogy az első beteg, egy iráni diák hamar karanténba került. A gyors intézkedéseknek köszönhetően a megbetegedett iráni diákok csopor
jún. 2
5:48
Megszólalt a látványos büntetőfékezés elkövetője (Infostart)
Azonosították a rendőrök az audist.
jún. 2
6:12
Szemet vetett a NER a fővárosi rozsdaövezetekre (Alternatív Energia)
Óriási lehetőség a rozsdaövezeteknek az 5 százalékos lakásáfa. De első körben a NER lovagjai nyerhetnek vele.
jún. 2
6:18
A veszélyhelyzet megszüntetéséről tárgyal a parlament (Infostart)
Háromnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés. A képviselők kedden ismét a kormány tagjait kérdezhetik, szerdán a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet megszüntetéséről kezdenek tárgyalni, míg csütörtökön a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulója alkalmából tartanak emlékülést.
jún. 2
6:18
Az önkormányzatok 70 százaléka kerülhet bajba (ATV)
A 2021-es költségvetésben számos területről vonnak el pénzt az önkormányzatoktól. Az érdekvédelmi szerv attól tart, hogy központi elvonások miatt elbocsátásokra kényszerülnek az önkormányzatok. Többek között erről és az esetleges lépésekről kérdeztük a szakszervezeti elnököt.
jún. 2
6:24
Kiderült, kik fizetik tovább a hitelüket (Napi)
Kétszer annyian fizetik tovább a hitelüket, mint amennyien nem. A legjobb adósok a falun élő idősebb diplomás nők - derül ki a Napi.hu számára a Pulzus Kutató által készített friss közvélemény-kutatásból.
jún. 2
6:24
Szijjártó bejelentette: ma újabb átkelő nyílik meg a szlovák–magyar határon (Blikk)
Ma reggel újra megnyílik a tizenharmadik átkelő is a szlovák-magyar határon, ezúttal Nógrádszakál-Ráróspusztánál – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán kedd reggel.
jún. 2
6:39
Pesti úti idősotthon: üzennek Karácsony Gergelynek a nővérek! Szappant is saját pénzből kell venniük... (Ripost)
A nővéreknek még vécépapírt és szappant is saját pénzből kell venniük... semmi sem változott a Pesti úti idősotthonban a járvány kitörése óta. Karácsony Gergely főpolgármester, a fenntartó hónapok óta nem kérdezte meg tőlük, miért nem tudják ellátni az idős gondozottakat. Az ápolók szerint nem tisztességes, hogy lehetetlen körülmények között kell d
jún. 2
6:41
Csótányinváziót okozott a koronavírus a magyar városokban (Ripost)
Sorra hívják a csótányirtókat a kétségbeesett lakók: az undorító bogarak mindent elárasztanak. Egyébként is ilyenkor van a szezonjuk, de most sok társasház elhalasztotta az esedékes tavaszi rovarirtást, ráadásul sok a kiadatlan lakás, üresen álló iroda, a szemét viszont több lett, mivel mindenki otthon volt a koronavírus-járvány miatt.
jún. 2
6:42
Szijjártó: kedd reggel megnyílik a tizenharmadik átkelő is a szlovák-magyar határon (Hírstart)
A miniszter hozzátette, hogy Nagy István miniszter kollégája és Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője régóta szorgalmazták ezt a lépést, amely nagy könnyebbséget jelent a környéken élőknek, elsősorban azoknak a gazdálkodóknak, akiknek a határ túloldalán van földjük, vagy ott vállalnak mezőgazdasági munkát. "Ma tettünk egy újabb lépést vi
jún. 2
6:42
A kormányt kérdezik a képviselők (Propeller)
A képviselők ma újra két órában tehetnek fel azonnali kérdéseket a kormánynak az Országgyűlésben. Az ülés 13 órakor kezdődik, a képviselők a magyar siketsport napjára emlékeznek a napirend előtti felszólalásokat megelőzően. A házelnök napirendi javaslata alapján az interpellációkra egy óra, az azonnali kérdésekre két óra áll rendelkezésre, míg a k
jún. 2
6:43
Palkó Judit: Még okozhat meglepetéseket a koronavírus (Ripost)
Egy háromgyerekes anyukának köszönhetik a magyarok, hogy már az elején sikerült megfékezni a koronavírus-járványt. De hogyan ismerte fel a doktornő, hogy megfertőződött az iráni fiatal egyetemista?
jún. 2
6:44
Korán kelt Szijjártó Péter, meg is nyílt egy újabb határátkelő Szlovákia és Magyarország között (Hírstart)
Szijjártó szerint ez nem is rossz előjel a mai szlovák külügyminiszteri látogatás előtt. “Indulhat a nap!” – írta Szijjártó Péter külügyminiszter hivatalos Facebook-oldalán reggel 6 órakor. Előtte azért még elárulta, mitől ilyen nagy a munkakedve: “Ma reggel újra megnyílik a tizenharmadik átkelő is a szlovák-magyar határon, ezúttal Nógrádszakál-Rár
jún. 2
6:44
Szijjártó: kedd reggel megnyílik a tizenharmadik átkelő is a szlovák-magyar határon (Propeller)
Ma reggel újra megnyílik a tizenharmadik átkelő is a szlovák-magyar határon, ezúttal Nógrádszakál-Ráróspusztánál – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán kedd reggel. A miniszter hozzátette, hogy Nagy István miniszter kollégája és Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője régóta szorgalmazták ezt a lépést,
jún. 2
6:45
Még több katonaiskolát akar a kormány (Alternatív Energia)
Akár tíz honvédelmi középiskola, kollégium is működhet a közeljövőben, de a kötelező sorkatonaság most nincs napirenden.
jún. 2
6:48
Mindent vissza! A trianoni szerződés sokként érte hazánkat – Ez történt 100 évvel ezelőtt (Blikk)
A békeszerződés aláírása szabályos sokként érte hazánkat. Magyarországot éppen az sodorta a második világháború felé, hogy ennek az igazságtalanságnak a helyreállítását akarta elérni. Sorozatunkban a trianoni szerződés 100. évfordulójáról emlékezünk meg.
jún. 2
6:48
Elképesztő, mi folyik a Balatonnál (ATV)
Nem bírnak a vaddisznókkal a Balaton északi partján, Révfülöp környékén. A helyiek azt mondják, azóta szaporodtak el a dúvadak, amióta új vadásztársaság működik a területen. Azóta egyre bátrabbak a vaddisznók, beköltöztek a lakott területekre. Annyira elszaporodtak, hogy már csak ott találnak maguknak területet. Egymást érik a videók is, amelyeket
jún. 2
6:48
Palkó Judit: Még okozhat meglepetéseket a koronavírus (Hírstart)
Egy háromgyerekes anyukának köszönhetik a magyarok, hogy már az elején sikerült megfékezni a koronavírus-járványt. De hogyan ismerte fel a doktornő, hogy megfertőződött az iráni fiatal egyetemista?
jún. 2
6:54
Koronavírus: érkeztek jó és rossz hírek is (Napi)
Közel 94 ezer ember fertőződött meg egy nap alatt, a gyógyultak száma pedig több mint 53 ezerrel emelkedett.
jún. 2
6:54
A hónap balekja: a tetthelyen hagyta az iratait a demecseri boltba betörő férfi (Blikk)
A demecseri rendőröknek nem volt nehéz dolguk a nyomozás során.
jún. 2
6:54
14 megyére adtak ki figyelmeztetést az eső miatt (24.hu)
Szórványosan várható eső.
jún. 2
6:54
Nem lanyhul a lakásfelújítási hajlandóság (Propeller)
Alig, csak a hibahatáron belül változtak a lakosság lakásfelújítási és korszerűsítési, a következő egy évre vonatkozó várakozásai az első negyedévben az előzőhöz képest, és éves alapon is stagnálás érezhető a GKI Gazdaságkutató Zrt. és a Masterplast Nyrt. közös, májusi felmérése szerint, amit a koronavírus-járvány hatására tekintettel nagyon kedvez
jún. 2
7:06
Földrengés volt Győr-Moson-Sopron megyében (Blikk)
Kisebb földrengés keletkezett 2020. június 1-jén este 19 óra 24 perckor a Győr-Moson-Sopron megyei Jánossomorjától 6 kilométerre északnyugati irányban.
jún. 2
7:06
Tatár Csilla fontos döntést hozott (ATV)
Másfél hónappal szülés után megpróbál újra formába jönni, és megszabadulni a terhesség alatt felszedett kilóktól, határozta el magát a műsorvezető.
jún. 2
7:06
Megnyílik a tizenharmadik átkelő is a szlovák-magyar határon (888.hu)
Nógrádszakál-Ráróspusztánál.
jún. 2
7:06
Kedd reggeltől újra jár az esztergomi teherkomp (Hírstart)
Völner Pál hetek óta szorgalmazta az Esztergom és Párkány közötti teherkomp újraindítását.
jún. 2
7:06
Pünkösdre felbátorodtak a kora tavasszal élelmiszerhegyeket felhalmozó vásárlók (Propeller)
Visszatért az élet az áruházakba, egyre jobban megtelnek a kosarak, a pünkösdi hosszú hétvége előtt arányaiban sokkal többet és nagyobb összegekben vásárolt a lakosság, mint a húsvétot megelőző napokban. Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára a Magyar Nemzetnek elmondta: az elmúlt napok összesítése szerint meghatározó vo
jún. 2
7:15
Már nem tartunk a járványtól, és nem hiszünk a kormány számaiban (Alternatív Energia)
A jelek szerint a megkönnyebbüléssel párhuzamosan egyfajta sérthetetlenségi hit is épül.
jún. 2
7:17
Óvodai nyitás kötelező tesztelés nélkül (Alternatív Energia)
Csak a fenntartók egy része csináltatott koronavírus-tesztet a gyermekintézmények újranyitása előtt a dolgozókon, pedig közülük sokan az idősgondozásban vettek részt.
jún. 2
7:18
Meghökkentő dolgok derültek ki a Magyar Honvédségről (Napi)
Reflektorfény vetül a hadsereg munkahelyteremtési programjára, amely a következő hónapokban lényegében "humanitárius célból" kínálhat pozíciókat több ezer fő számára. Ennél kevésbé hangsúlyozzák a haderő humán-struktúra problémáit - például a vezetők-vezetettek arányának súlyos egyensúlytalanságát -, amely a sereg vonzerejére és képességeire is erő
jún. 2
7:18
Undorító felfedezés: a csótányok a koronavírus-járvány nyertesei (ATV)
Ellepték a társasházakat a csótányok, az elhalasztott rovarirtások, az üresen álló kiadatlan lakások, és a karantén alatt felhalmozódott szemét következték.
jún. 2
7:24
„Csak páran maradtunk itt, a belvárosban. Meg a csótányok” - Ellepték a csótányok a budapesti társasházakat (Blikk)
A koronavírus-járvány miatt üresen maradt lakásokban, irodákban, illetve társasházakban egyre nagyobb problémát okoznak a csótányok. A járvány alatt szinte munkanélkülivé váló csótányirtók most invázióval küzdenek.

Keresés