2020. június 18. csütörtök

jún. 18
0:03
Nagyon drágán mérik, mégis kokainboom van Ausztráliában (444)
Sydneyben, illetve Új-Dél-Walesben pörög egyre jobban a drog, pedig régen alig fogyott belőle az országban.
jún. 18
0:06
Vészhelyzet Németországban: tömeges fertőzés egy húsüzemben (Infostart)
Észak-Rajna-Veszfáliában egy húsüzemben az eddig tesztelt 500 dolgozóból több mint 400-nál mutatták ki a koronavírust, ezért bezárják Güterslohban az összes iskolát és óvodát.
jún. 18
0:06
Spanyolország állami megemlékezésen búcsúztatja a koronavírus áldozatait (Blikk)
Spanyolország hivatalos állami megemlékezésen búcsúztatja a koronavírus-járvány áldozatait július 16-án – jelentette be Pedro Sánchez miniszterelnök a parlament szerdai ülésén Madridban.
jún. 18
0:06
Közösen venne gyógyszereket az EU (Napi)
Az Európai Unió készen áll a koronavírus elleni oltóanyagok közös beszerzésére, és ennek köszönhetően a védőoltás nagyobb valószínűséggel juthat majd el mindenkihez a megfelelő mennyiségben és áron, elkerülve a tagállamok közötti ártalmas versengést - jelentette ki az Európai Bizottság elnöke.
jún. 18
0:06
Elárulta Észak-korea, miért robbantotta fel az eredetileg a két Korea közötti párbeszédet segítő összekötő irodát (168 Óra Online)
„Korcs kutyaként” viselkedve rúg fel minden megállapodást Dél-Korea – ezzel indokolta Phenjan, hogy előző napon miért robbantotta fel a Korea-közi összekötő irodát. A KCNA észak-koreai közmédiában megjelent cikk továbbra is a dél-koreai röplapterjesztéssel indokolja az északi területen álló, üres épületet lerombolását.
jún. 18
0:06
Több száz koronavírus-fertőzött dolgozót találtak egy húsüzemben, Németországban (Propeller)
Több száz koronavírus-fertőzött dolgozót találtak egy németországi húsüzemben, az érintett járásban szerdán elővigyázatosságból bezárták az összes óvodát és iskolát. Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Rheda-Wiedenbrückben működő sertésfeldolgozóban 415 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak. A dolgozókat – 1050 embert – kedden tesztelték, eddig 6
jún. 18
0:07
Több mint 3000 sértettje van a francia katolikus egyházon belüli pedofil ügyeknek (444)
Az ezt vizsgáló független biztosság elnöke azt mondta, az elmúlt 70 évben a szexuális bántalmazók száma a francia egyházon belül több mint 1500.
jún. 18
0:10
Egy nap van a rendkívüli intézkedésre Ukrajnában (Infostart)
Az ukrán kormány szerdán úgy határozott, hogy július 31-ig meghosszabbítja az országos karantén hatályát - jelentette be Denisz Smihal miniszterelnök.
jún. 18
0:10
Borzalmas: pánikbetegnek hitték, de valójában 20 éve növekedő agydaganata volt a háromgyerekes anyának (Blikk)
Catherine Wilcocksont 2018 decemberében érték az első súlyosabb pánikrohamok, amik néhány perces emlékezetkiesést is kiváltottak a háromgyermekes, egyedülálló anyánál.
jún. 18
0:10
Megadóztatják a magas nyugdíjakat a szomszédban (Napi)
A speciális törvények révén bevezetett luxusnyugdíjak progresszív adózásának bevezetéséről fogadott el törvénytervezetet szerdán a román parlament.
jún. 18
0:10
Szombaton Lenin-szobrot avatnak Németországban, zöld utat adott a legfelsőbb bíróság (168 Óra Online)
Hiába szerette volna megakadályozni a németországi Gelsenkirchen városa,
jún. 18
0:10
Legalább háromezer gyermeket molesztáltak a katolikus papok 1950 óta Franciaországban (Propeller)
Legalább háromezer sértettje van a francia katolikus egyházon belüli pedofil ügyeknek 1950 óta a francia püspöki konferencia által a kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális visszaélések kivizsgálásával megbízott független bizottság vezetője szerint. Az elmúlt hetven évben a szexuális bántalmazások elkövetőinek száma a francia egyházon belül nem k
jún. 18
0:11
Az alvó Bojko Boriszovról jelentek meg fotók, az éjjeliszekrényén pisztoly, egy köteg készpénz és aranyrudak is láthatók (444)
A bolgár kormányfő szerint KGB-s módszerekkel folyik ellene lejárató kampány, szerinte az oroszbarát elnök maga irányítja a drónt, ami a rezidenciája fölött röpköd.
jún. 18
0:14
Döbbenetes csúcsot döntött a járvány Brazíliában (Infostart)
Ilyen méretű tömeges napi növekedésre még nem volt példa a vírus megjelenése óta az országban, de egyúttal világszinten nézve is a második legmagasabb napi esetszámot produkálta az ország.
jún. 18
0:14
Döbbenet: több ezer sértettje van a francia katolikus egyházon belüli pedofil ügyeknek (Blikk)
Legalább háromezer sértettje van a francia katolikus egyházon belüli pedofil ügyeknek 1950 óta a francia püspöki konferencia által a kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális visszaélések kivizsgálásával megbízott független bizottság vezetője szerint.
jún. 18
0:14
A szlovének egycsapásra sikerült, ami a magyaroknak 10 évébe telt (Napi)
Most először kaptak Michelin-csillagos besorolást a szlovén éttermek: összesen öt hely kapott egy, egy pedig két csillagot.
jún. 18
0:15
Tüdőgyulladással kórházba vitték a koronavírusos hondurasi elnököt (444)
Az 52 éves elnök állapota kórházi ellátást igényel, többek között intravénásan adagolt gyógyszert kap, de összességében jó állapotban van.
jún. 18
0:18
Szijjártó Péter: eljött a gazdasági védekezés időszaka (Infostart)
A külgazdasági és külügyminiszter szerint a járvány kezelése után eljött a gazdasági intézkedések ideje. Szijjártó Péter belgrádi hivatali partnerével való találkozóját követően azt mondta: a világjárvány nemcsak egészségügyi, hanem gazdasági kérdés is.
jún. 18
0:18
Kész csatatérré változott a Lidl bejárata: elszabadult tömeghez kellett kihívni a rendőrséget a hatalmas leárazás miatt (Blikk)
Egy Párizs melletti Lidl PlayStation-akcióval szerette volna megajándékozni a vásárlókat, a nagy érdeklődés miatt viszont ki kellett hívni a rendőröket, hogy megfékezzék a tömeget – írja a Napi.hu a Reuters információira hivatkozva.
jún. 18
0:18
Horvátországba utazik? Most spórolhat az útdíjon (Napi)
Nem kell útdíjat fizetni a Krk-szigetet a szárazfölddel összekötő híd használatáért - írja a travelo.hu.
jún. 18
0:22
Büntetés jöhetne a külföldi támogatások miatt (Infostart)
Az EB a külföldi támogatásokról szóló szabálykönyvet fogadott el, középpontjában az egységes piacon kialakítandó egyenlő versenyfeltételek állnak - íme a szabályok.
jún. 18
0:22
Tömeges koronavírus-megbetegedést jelentettek Németországból (Napi)
Több száz koronavírus-fertőzött dolgozót találtak egy németországi húsüzemben, az érintett járásban szerdán elővigyázatosságból bezárták az összes óvodát és iskolát - írja az MTI.
jún. 18
0:26
Másfajta második hullámra számítanak Olaszországban, mint az első volt (Infostart)
Továbbra is az északi Lombardia a legsúlyosabban érintett olasz tartomány az olasz polgári védelmi hatóság szerda esti adatai szerint.
jún. 18
0:26
Ukrajna nem tud kievickélni a járványból (Napi)
Az ukrán kormány szerdán úgy határozott, hogy július 31-ig meghosszabbítja az országos karantén hatályát - jelentette be Denisz Smihal miniszterelnök.
jún. 18
0:30
A luxusnyugdíjak 85 százalékos megadóztatásáról döntött a parlament Romániában (Infostart)
A speciális törvények révén bevezetett luxusnyugdíjak progresszív adózásának bevezetéséről fogadott el törvénytervezetet szerdán a román parlament.
jún. 18
0:30
Koronavírus: ígéretes gyógyszert kezdetek el alkalmazni Nagy-Britanniában (Napi)
Nagy-Britanniában szerdán elkezdték a Dexamethasone nevű gyógyszer alkalmazását a kórházban kezelt koronavírus-betegek gyógyításában - írja az MTI.
jún. 18
0:34
Koronavírus - Mérföldkőhöz ért Németország (Infostart)
Döntöttek a járványhelyzet jelenlegi állása szerint lehetséges folytatásról Németországban, Angela Merkel számolt be az intézkedésekről.
jún. 18
0:38
A NATO "kiigazítja" nukleáris elrettentő képességét (Infostart)
Az új, kiterjedt és növekvő nukleáris képességű orosz rakétarendszerek fejlesztésére és telepítésére válaszul az észak-atlanti katonai szövetség kiigazítja nukleáris elrettentő képességét a szövetséges országok biztonságának fokozására - közölte Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Brüsszelben szerdán, miután a szövetséges tagállamok védelmi miniszterei
jún. 18
0:42
Ursula von der Leyen: az EU rég szükséges korszerűsödése is felgyorsulhat (Infostart)
A koronavírus-járvány okozta gazdasági válságot ellensúlyozó helyreállítási alap nem csak egy egyszerű segélycsomag – hangsúlyozta az EB elnöke.
jún. 18
1:06
A luxusnyugdíjak progresszív megadóztatásáról döntött a román parlament (Hírstart)
A speciális törvények révén bevezetett luxusnyugdíjak progresszív adózásának bevezetéséről fogadott el törvénytervezetet szerdán a román parlament.
jún. 18
1:12
Érvényben maradnak a védekezés legfőbb szabályai Németországban (Hírstart)
Továbbra is érvényben maradnak a koronavírus-járvány elleni védekezés legfőbb szabályai Németországban.
jún. 18
1:36
Romániában, Ukrajnában is újra tetőzik a járvány (Hírstart)
Több szomszédos vagy közeli országban – így Romániában, Ukrajnában és Koszovóban – is tetőzött a koronavírussal megfertőződött emberek száma a szerdai jelentések szerint. Kínában a járvány második hullámától tartanak, emiatt ezernyi légi járatot töröltek. Egy németországi húsüzemben több száz koronavírus-fertőzött dolgozót találtak.
jún. 18
2:03
A jó, a rossz és a népdalénekes (Mandiner)
Marad a jobboldali kormány, vagy baloldali hatalomátvétel jön? Július 5-én, a megszokottnál néhány hónappal korábban voksol Horvátország. Egyelőre kiegyenlített verseny zajlik, ám királycsinálóként jelentkezhet be egy új jobboldali erő.
jún. 18
2:21
Egy győztes mind fölött (Mandiner)
Érdemi kihívó nélkül, tetemes előnnyel fordulhat rá Aleksandar Vučić elnök pártja a június 21-ei országgyűlési választásra. A lemaradásából kitörni próbáló Szerbia eddigi gyors gazdasági növekedése is segítheti a kormánypárt kampányát.
jún. 18
3:12
Maximális védelem: Putyin fertőtlenítő alagutakkal védi magát a vírustól (Hírstart)
A látogatóknak „finom vízködön” kell áthaladniuk, amely fertőtlenítő oldattal hinti be a ruhájukat és a szabadon lévő testfelületüket.
jún. 18
3:54
Kövekkel és botokkal harcoltak az indiai-kínai határvitában (Hírstart)
Az indiai és a kínai határőrség között a Himalája térségében kedden tört ki súlyos összetűzés, amelyben legalább húsz indiai katona életét vesztette. Az Európai Unió mindkét felet arra buzdítja, hogy gyakoroljon önmérsékletet és tegyen lépéseket a helyzet elmérgesedése ellen.
jún. 18
4:42
A madridi idősotthonok lakóinak 15%-a meghalt a járvány ideje alatt (Kitekintő)
A március 8. és május 15. közötti halálozási adatokat elemezte az El País spanyol napilap és az adatokból az derült ki, hogy 7690 ember halt meg ebben az időszakban idősotthonokban, miközben közülük csak 1203-nál végeztek koronavírus-tesztet.
jún. 18
5:06
Svédországban már 5000-en haltak a koronavírus miatt (Hírstart)
Svédországban szerdára meghaladta az ötezret a koronavírus-járvány halottainak száma - adta hírül a skandináv ország közegészségügyi hatósága.
jún. 18
5:12
Komoly kihívássá vált az EU számára az Északi-Áramlat-2 (Kitekintő)
Az amerikai szenátusban az Északi Áramlat 2 gázvezeték ellen republikánus honatyák által beterjesztett szankciótervezet közvetlen célpontja a német gazdaság - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő szerdai moszkvai sajtótájékoztatóján.
jún. 18
5:18
Emberi jogi főbiztos: a faji alapú erőszak a gyarmatosítás öröksége (Hírstart)
A gyarmatosítás és a rabszolgakereskedelem örökségének nevezte a faji alapú erőszakot az ENSZ emberi jogi főbiztosa.
jún. 18
5:24
Von der Leyen: az EU készen áll az oltóanyagok közös beszerzésére (Hírstart)
Az Európai Unió készen áll a koronavírus elleni oltóanyagok közös beszerzésére.
jún. 18
5:36
Von der Leyen: Társadalmi szinten kell harcolni a rasszizmus és a hátrányos megkülönböztetés ellen (Hírstart)
Beszédében von der Leyen sajnálatát fejezte ki, hogy a társadalom sokszínűségét nem tükrözi sem az EP plenárisa.
jún. 18
5:38
Meghosszabbították Ukrajnában az országos karantént (Hírstart)
Az ukrán kormány szerdán úgy határozott, hogy július 31-ig meghosszabbítja az országos karantén hatályát - jelentette be Denisz Smihal miniszterelnök.
jún. 18
5:48
Megnyitottak a görög bordélyházak, de a korlátozásoktól lesik az ügyfelek álla (Infostart)
A kuncsaftok adatait is rögzíteni kell a későbbi esetleges kontaktkutatások sikere érdekében…
jún. 18
5:54
Komoly kihívássá vált az EU számára az Északi-Áramlat-2 (Hírstart)
Az amerikai szenátusban az Északi Áramlat 2 gázvezeték ellen republikánus honatyák által beterjesztett szankciótervezet közvetlen célpontja a német gazdaság - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő szerdai moszkvai sajtótájékoztatóján.
jún. 18
6:03
A karantén végét ünnepelte egy floridai társaság, tizenöten fertőződtek meg koronavírussal (24.hu)
Az egyikük, egy egészségügyi dolgozó nagyon megbánta, hogy nem tartották be az alapvető szabályokat.
jún. 18
6:12
Volt nemzetbiztonsági főembere szerint Trump egyetértett a kínai koncentrációs táborok építésével (Propeller)
A volt nemzetbiztonsági tanácsadó egy könyvben számol be erről, és még néhány pikáns sztoriról. John Bolton volt nemzetbiztonsági tanácsadó azt állítja megjelenés előtt álló könyvében, hogy Donald Trump amerikai elnök arra kérte kínai hivatali partnerét, Hszi Csin-pinget egy zárt ajtók mögötti tárgyaláson 2019 júniusában, hogy segítsen neki újravá
jún. 18
6:21
Vádat emeltek a rendőr ellen, aki a múlt héten agyonlőtt egy fekete férfit Atlantában (444)
11 vádpontban, köztük szándékos emberölésért.
jún. 18
6:36
A G7 felszólította Kínát, hogy ne vezesse be a hongkongi nemzetbiztonsági törvényt (Hírstart)
A törvény alááshatja Hongkong nagyfokú autonómiáját – írták.
jún. 18
6:42
A Jordán-völgy annektálása: biztonságpolitikai szükségszerűség (Neokohn)
Az egyik fő veszély, az Irán által finanszírozott terroristák beszivárgása a határvidék teljes kontrollja révén szűnhet meg. Bíró Ákos elemzése.

Keresés