2020. június 9. kedd

jún. 9
0:00
Megvan, mikről kérdezi meg az embereket a kormány az újabb nemzeti konzultációban (Portfolio)
Hetek óta csepegtették a vezető kormányzati politikusok azokat az információkat, hogy mik lesznek az újabb nemzeti konzultációban és hétfő este végre teljessé vált a kép, mert a kormány bejelentette a 13 kérdésből álló lista végleges verzióját.
jún. 9
0:06
Magyarországon összeroppant a külkereskedelmi forgalom (Infostart)
Hornyák József (Portfolio) abban bízik, hogy az áprilisi adatok nem ismétlődnek meg egyetlen további hónapban sem, de őszre-télre van mitől félni.
jún. 9
0:06
A kormány több mint háromszorosára emelte a keretet (Demokrata)
Minden cég megkapja az igényelt támogatást a versenyképességi programban vállalt beruházásához.
jún. 9
0:10
A gyümölcsök bolti árán is meglátszik a tavaszi fagy (Infostart)
Felemás szezonra számítanak a gyümölcstermesztők idén. Bár a minőségre nem lehet panasz, a mennyiségre annál inkább.
jún. 9
0:10
Matolcsy: az önálló pénzpolitika nélkülözhetetlen a válságkezelésben (Demokrata)
Európa, ezen belül az európai integráció elmúlt 50 évének három legmélyebb válságából vonja le a tanulságokat Matolcsy György.
jún. 9
0:14
Szijjártó Péter: a magyar vállalatok jól használták ki az elmúlt hónapokat (Infostart)
Minden cég megkapja az igényelt támogatást a versenyképességi programban vállalt beruházásához, a kormány az eredetileg tervezett keretet több mint háromszorosára emelte - mondta a külgazdasági és külügyminiszter.
jún. 9
0:18
Csökkentek az elektromos autók árai az új támogatási program hatására (Infostart)
A megreformált sávos állami program keretébe egyre több gyártó szeretne bekerülni.
jún. 9
1:06
Megrohamozták az ügyfelek a Cofidist (ProfitLine)
Több mint 30 ezer ügyfélhívást fogadott májusban a Cofidis budapesti és áprilisban megnyitott új nyíregyházi ügyfélszolgálata, 30 százalékkal többet, mint a koronavírus-járvány előtti hónapokban - közölte a pénzügyi szolgáltató az MTI-vel.
jún. 9
1:36
Kiutazhatnak a külföldön dolgozó és tanuló oroszok (ProfitLine)
ülföldre utazhatnak az ott dolgozó és tanuló orosz állampolgárok - jelentette be Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök az orosz kormány hétfői videokonferenciáján.
jún. 9
1:36
Kiutazhatnak a külföldön dolgozó és tanuló oroszok (Hírstart)
ülföldre utazhatnak az ott dolgozó és tanuló orosz állampolgárok - jelentette be Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök az orosz kormány hétfői videokonferenciáján.
jún. 9
2:36
600 millió euróból állhat talpra az Austrian Airlines (ProfitLine)
600 millió eurós segélycsomagot hoztak létre az Austrian Airlines osztrák légitársaság talpra állítására, ezen összeg negyedét az állam biztosítja - jelentette be Sebastian Kurz kancellár hétfő délután egy bécsi sajtótájékoztatón.
jún. 9
3:06
Megújul a Citadella és környezete (ProfitLine)
Szerethető, új találkozási pontként és közösségi térként fog megnyílni az átfogó rekonstrukción áteső, hosszú évtizedek óta elhanyagolt Citadella erőd és közvetlen környezete - mondta el az erőd hétfői sajtóbejárásán a projekt kormánybiztosa.
jún. 9
4:00
Átlagban 442 ezret kerestek tavaly pénzügyi területen - Egészségügyben 164 ezret (Növekedés)
A pénzügyi szolgáltatás területen 442 ezer forintos nettó fizetést lehetett átlagosan megkeresni tavaly. De hogyan alakultak a többi szektorban a nettó átlagbérek, régiós szinten hol volt a legnagyobb a munkanélküliség? A Központi Statisztikai Hivatal kiadványából szemezgettünk.
jún. 9
4:06
Villanyórák és gázórák - jelentős változást jelentettek be (ProfitLine)
Már online is rögzíthetik éves mérőállásukat az NKM áram- és két földgázhálózati társaságának felhasználói. Az új, ügyfelek számára kényelmes és rugalmas megoldást biztosító online felületet az NKM a személyes leolvasás szüneteltetése miatt vezette be, hogy a személyes kontaktus kerülésével óvja ügyfelei és munkatársai egészségét - olvasható a szol
jún. 9
4:06
A kedvező gazdasági folyamatok növelték a költségvetés mozgásterét (Hírstart)
A gazdasági folyamatok mozgásteret teremtettek egyes adók évközi mérséklésére, illetve kiadások növelésére.
jún. 9
4:12
"Európa lelassult, elkényelmesedett, nem számol a veszélyekkel" - véli az EIB igazgatóságának tagja (Növekedés)
Jelentősen átrendeződik a globális erőtér a járvány következtében: Európa sajnos bajban van - mondta a Növekedés.hu-nak Baranyay László. Az Európai Beruházási Bank (EIB) igazgatóságának tagja szerint a válság kapcsán valóban megnőhet a vállalatok iránt az ellenséges felvásárlás, s ez ellen sok ország, így Magyarország is védekezik. De érdemes megt
jún. 9
4:36
Újjászületik a magyar vasúti járműgyártás (ProfitLine)
A magyar vasúti járműgyártás történetének eddigi legnagyobb vállalkozása veszi kezdetét a Dunakeszi Járműjavítóban (DJJ). A vállalat új tulajdonosai, a TMH csoporthoz tartozó TMH International AG valamint a Magyar Vagon Zrt. (MA-VAG), egy 1 milliárd Euro (350 milliárd Forint) értékű, 1.300 vasúti személykocsiról szóló megrendelés nagyobbik részét h
jún. 9
4:36
Kinn vannak a napernyők Olaszországban, mehetünk nyaralni - nem romlott a fertőzési helyzet a nyitással (Növekedés)
Az adatok azt mutatják, Olaszország túl van a járvány nehezén, így május közepén jelentősen enyhítettek a korlátozásokon, a múlt szerdától pedig már a külföldiek előtt is megnyitották az ország határait.
jún. 9
5:06
Rekordmértékben zuhant a német ipar termelése (ProfitLine)
Rekordmértékben, a vártnál erősebben csökkent az ipar teljesítménye Németországban áprilisban, mivel az új koronavírus által okozott járvány a termelés felfüggesztésére vagy visszafogására kényszerítette a vállalatokat.
jún. 9
5:06
Még nincs vége a német feldolgozóipar vesszőfutásának (Hírstart)
A német feldolgozóipari vállalatok véleménye szerint a termelésük szintje tovább fog csökkenni a következő 3 hónapban, igaz, már nem olyan nagymértékben, mint ahogy eddig zuhant, derült ki az Ifo intézet hétfői közleményéből.
jún. 9
5:18
Rekordmértékben zuhant a német ipar termelése (Hírstart)
Rekordmértékben, a vártnál erősebben csökkent az ipar teljesítménye Németországban áprilisban, mivel az új koronavírus által okozott járvány a termelés felfüggesztésére vagy visszafogására kényszerítette a vállalatokat.
jún. 9
5:30
A járvány miatt nem fizettek, most pert kaptak a nyakukba (Növekedés)
A GAP a legnagyobb amerikai bevásárlóközpont-üzemeltetőnek mintegy 66 millió dollárral tartozik.
jún. 9
5:36
Mit mesél rólad a házad? Személyiségünkről is árulkodik otthonunk homlokzata (ProfitLine)
A színek az emberi személyiség kifejezőeszközeként is működnek – nincs ez másként az épületeknél választott árnyalatokkal sem. Magyarországon ugyan kevésbé jellemző a széleskörű színhasználat, pedig a megfelelő a homlokzati anyag színének kiválasztásával nemcsak a lakók, a lakókörnyezet is harmonikusabbá válik.
jún. 9
5:42
Az új gazdasági világrend (GazdaságPortál)
A Fidelity szakemberei úgy vélik, a Covid-19 válság lépésváltásra ösztönzi majd a döntéshozókat, felgyorsítja a már zajló trendeket és átalakítja a befektetési keretrendszereket. Az új rend fő jellemzői a kormányok általi beavatkozások, az aktív költségvetési politika, a vállalatirányítás és a fenntarthatóság, valamint Ázsia töretlen gazdasági erej
jún. 9
5:42
Távmunka: meddig marad? (KKV Magazin)
A szakember szerint a vállalkozások akkor tudják hosszútávon sikeresen megtartani a távmunkát vagy a rugalmas munkaidőt, ha megtalálják azokat az informatikai megoldásokat, amelyek segítségével objektívan mérhető az otthonról dolgozók teljesítménye is.
jún. 9
5:42
A Faulhaber integrált sebességszabályzót mutatott be lapos motorokhoz (New Technology)
A teljesen integrált sebességszabályozó kevesebb, mint 7 milliméternyi helyet igényel A kefe nélküli DC szervomotorokból álló és különösen rövid kivitelű Bxt motorcsalád minden méretben átmérő-kompatibilis, integrált sebességszabályozókkal bővült. A hozzáadott 6,2 mm-es rögzítési hosszal rendelkező motor/fordulatszám-szabályozó kombinációk ugyanakk
jún. 9
5:42
Új óvintézkedéssel nyitja szállodáit a Danubius, de Budapesten még kivárnak (Növekedés)
Nem tömegesen, de elindultak a foglalások a Danubius Hotels szállodáiban. A balatoni hotelek, valamint a büki szálloda iránt már most látszik érdeklődés, de Budapesten várnak még a nyitással. A kinyitott hotelekben a személyzet minden tagjánál készítettek koronavírus tesztet. Többek között az étkezéseknél és a wellness használatánál bevezetett új ó
jún. 9
5:48
Fokozatosan újranyitja szállodáit a Danubius, de Budapesten még kivárnak (Hírstart)
Nem tömegesen, de elindultak a foglalások a Danubius Hotels szállodáiban. A balatoni hotelek, valamint a családos pihenéseket kínáló büki szálloda iránt már most látszik élénk érdeklődés, Budapesten más a helyzet, itt ezért is várunk még a nyitással - nyilatkozta a Növekedés.hu-nak Gál Judit, a Danubius Hotels marketing és kommunikációs igazgatója.
jún. 9
5:54
Fordulat készülődik az állampapírok piacán: átveszi az uralmat a lakosság (Portfolio)
Idén 800 milliárd forintnyi olyan lakossági állampapír jár le, amely nem lakossági ügyfelek kezében van, ezzel őszre szinte már teljesen átveheti az uralmat a lakosság a lakossági állampapírok piacán. Az adatok szerint már csak Prémium és Bónusz Állampapírokban vannak intézményi pénzek, az idei lejáratok is szinte csak intézményi pénzeket érintenek
jún. 9
5:57
Azt hitte, hogy 3 százalékkal lesz magasabb jövőre az átlagnyugdíj? Dehogy, 4,5 százalékkal (Menedzsment Fórum)
Az induló ellátások torzítják a nyugdíjrendszert.
jún. 9
6:06
Mély álomból ébredezik az eurózóna (ProfitLine)
Jelentősen javult a Sentix frankfurti gazdaságkutató intézet euróövezeti befektetői hangulatindexe júniusban, jelezve, hogy az eurózóna ébredezik a mély álomból.
jún. 9
6:12
Túlteljesítették Orbán Viktor kívánságát a hazai bankok (Privátbankár)
Mármint azt, hogy legalább a felük nemzeti tulajdonban legyen. Ez az arány ugyanis a gombhoz kabátot kereső metódusnak köszönhetően már közel 90 százalék.
jún. 9
6:12
Júliustól minden B2B számlát látni fog az adóhivatal (Hírstart)
Július elsejétől minden cégek között kibocsátott számlát jelenteni kell az adóhatóságnak.
jún. 9
6:12
Az automatizáció a modern reakció a megatrendekre (okosipar.hu)
Az ipari gyártás folyamatát számos megatrend alakítja, amelyekre a megfelelő válasz az automatizáció, a robotok hadrendbe állítása. Rumpler Ádámmal, a KUKA Hungária Kft. ügyfélmenedzserével foglaltuk össze a TECHference konferencián szerzett tapasztalatokat. A kialakult helyzet miatt sokan nem tudtak részt venni az előadásodon. Hogyan foglalnád öss
jún. 9
6:18
Jelentősen nőtt a munkában töltött idő Magyarországon (Infostart)
Míg tíz éve még harminc évet sem töltött egy magyar munkában, addigra most ez a szám már a 34 évet is meghaladta.
jún. 9
6:24
Ezek már a sírig tartó munka évtizedei lesznek: könyörtelen számokon a magyar valóság (Hírstart)
A legfrissebb európai adatokból jól látszik, hogy közel 20 év leforgása alatt Magyarországon brutálisan megnövekedett a munkával töltött évek száma. A második legnagyobb EU-s növekedés persze nem lehet véletlen, a társadalmunk elöregedőben
jún. 9
6:24
Közel a határidő - A NAV minden cégek közötti számlát látni fog (Növekedés)
Minden cégek között kibocsátott számlát jelenteni kell az adóhatóságnak július 1-jétől. Az egyik online számlázó tapasztalatai szerint a legtöbben kivárták a lehető legkésőbbi dátumot, ezért az új rendszer indulásakor nagyon sok, kis összegű számla fog az adóhivatal informatikai rendszerére zúdulni - hívja fel a figyelmet a GKI Gazdaságkutató Zrt.
jún. 9
6:30
Közeleg a határidő - A NAV minden cégek közötti számlát látni fog (Hírstart)
Minden cégek között kibocsátott számlát jelenteni kell az adóhatóságnak július 1-jétől. Az egyik online számlázó tapasztalatai szerint a legtöbben kivárták a lehető legkésőbbi dátumot, ezért az új rendszer indulásakor nagyon sok, kis összegű számla fog az adóhivatal informatikai rendszerére zúdulni - hívja fel a figyelmet a GKI Gazdaságkutató Zrt.
jún. 9
6:32
További megszorítások jöhetnek az autóiparban (Hírstart)
A vírushelyzet rendkívül nehézzé teszi az autógyártóknak a nyereséges működést, ami miatt az elektromos autók fejlesztésére halasztás, a gyárakra pedig bezárás várhat.
jún. 9
6:33
Megnyílik az összes szlovén-magyar határátkelő (Menedzsment Fórum)
Mind a tizenkettő.
jún. 9
6:36
Ezeket az egyszer használatos műanyagokat tiltják be 2021-ben (ProfitLine)
A Klíma- és természetvédelmi akcióterv vállalásai közé tartozik az egyszer használatos műanyagtermékek kivezetése is, amely a múlt héten benyújtott törvényjavaslat alapján 2021 nyarán kezdődik - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a tárca hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
jún. 9
6:36
Mégis mi ez az őrült rali a világ tőzsdéin? (Portfolio)
Most, hogy jórészt lezárult az első negyedéves vállalati gyorsjelentési időszak, eljött az ideje levonni a vállalatok által közzétett adatok tanulságait és a távolabbi kilátásokra gyakorolt hatásukat. A Fidelity International szakemberei megvizsgálták a koronavírus-járvány hatását a különböző régiókban és szektorokban működő vállalatokra és azok ré
jún. 9
6:42
Elkészült a Föld első elektroszmog-térképe a műegyetemi fejlesztésű zsebműhold mérései alapján (New Technology)
Elkészült a Föld első elektroszmog-térképe a műegyetemi fejlesztésű zsebműhold mérései alapján: az űrben 6 hónapja keringő Smog-P a 350 kilométer magasságú pályáról 4000 kilométer átmérőjű, kör alakú területet figyel meg és már 2000 mérést készített – közölte Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Rektori Hivatala hétfőn az MTI-vel. A világ
jún. 9
6:54
Sci-finek tűnik? Pedig nem az! (Piac és Profit)
Stygár László, a Számlázz.hu szolgáltatásfejlesztési vezetője szerint most tényleg eljött az idejük a digitális megoldásoknak a céges számlaforgalomban.
jún. 9
6:54
Afrikai partnereket keres a 144 milliárdos útépítéshez a Duna Aszfalt (G7)
Szíjj László cége egy szerencsés rokoni kapcsolatnak is köszönhetően építkezhet a világ egyik legkorruptabb országában, a Kongói DK-ban.
jún. 9
7:06
Szántóföldtől a ketchupig (Agrofórum)
A hideg és száraz időjárás kifejezetten kedvezőtlen az ipari paradicsom termesztéséhez, az idei év tehát nem kezdődött jól. A palánták lassan fejlődnek, de ez 2019-ben is hasonlóan alakult, és végül jók lettek a terméseredmények. Nyárlőrincen ez a harmadik esztendő, hogy ifjabb Forgó István családi gazdaságában ketchup alapanyag készül a kezdeti 9,
jún. 9
7:09
Megjelentek a nemzeti konzultáció kérdései (Menedzsment Fórum)
A hagyományoknak megfelelően rendkívül sugalmazó kérdések legtöbbje a koronavírusra adott válaszlépésekről szól, de nem maradt ki Soros György és a migráció témája sem.
jún. 9
7:12
Még mindig lebegtetik Trumpék a brutális németországi csapatkivonás tervét (Portfolio)
Bár a Wall Street Journal pénteken már megszellőztette, hogy megszületett a döntés a transzatlanti kapcsolatokat súlyosan befolyásoló lépésről (a Németországban állomásoztatott 34500 amerikai katona számának 9400 fővel, azaz 27%-kal csökkentéséről), de a németek hétfőn délig semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kaptak erről és a Fehér Ház sem erős
jún. 9
7:12
Nagy roham a bankokban (KKV Magazin)
Jól startolt az HNP Hajrá program - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Már májusban megkötöttek 40 milliárd forintnyi szerződést, a részt vevő kilenc bank szerint az év végéig el fog fogyni 1000 milliárd az 1500 milliárdos keretből.
jún. 9
7:18
Még mindig lebegtetik Trumpék a brutális németországi csapatkivonás tervét (Hírstart)
Bár a Wall Street Journal pénteken már megszellőztette, hogy megszületett a döntés a transzatlanti kapcsolatokat súlyosan befolyásoló lépésről (a Németországban állomásoztatott 34500 amerikai katona számának 9400 fővel, azaz 27%-kal csökkentéséről), de a németek hétfőn délig semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kaptak erről és a Fehér Ház sem erős

Keresés