2020. január 12. vasárnap

jan. 12
0:03
Nagyon sokan fognak meghalni az új társadalombiztosítási törvény miatt az MSZP szerint (168 Óra Online)
Az MSZP szerint a társadalombiztosítási törvény közelmúltban végrehajtott módosítása miatt nagyságrendekkel emelkedhet azoknak a száma, akik az egészségügyi ellátás hiánya miatt vesztik el életüket - mondta az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke szombaton Budapesten.
jan. 12
0:07
Katalin néni elesett a járdán New Yorkban, eltörte a vállát, 225 millió forintnyi kártérítést fizettek neki (168 Óra Online)
Ebből végre hazaköltözhet Magyarországra.
jan. 12
0:11
Egy ilyen harapás iszonyatos fájdalmakkal jár – Extrém esetekről mesél az igazságügyi fogorvos szakértő (168 Óra Online)
.
jan. 12
0:15
Fidesz: Fogyatékosokkal készült videóval készített elő választási csalást az ellenzék Győrben (168 Óra Online)
Emberek fenyegetésével és megtévesztésével választási csalást készített elő a január 26-ai időközi választásra a Pollreisz Balázs polgármesterjelöltet támogató DK, Jobbik, LMP, Momentum és MSZP  – jelentette be a Fidesz városi szervezetének alelnöke szombaton a megyeszékhelyen.
jan. 12
0:19
Magyar Posta: a nyugdíjasok eddig 18 milliárd forint értékű rezsiutalványt váltottak be (168 Óra Online)
Már 18 milliárd forint értékben váltottak be rezsiutalványt a nyugdíjasok, ez a tavaly december 20-áig kézbesített utalványok csaknem 80 százaléka - közölte a Magyar Posta.
jan. 12
0:23
Eldőlt, teljes erővel beleáll a keresztény Fidesz-KDNP a gyöngyöspatai roma gyerekek elleni szólamokba (168 Óra Online)
Tudott meglepetést okozni csütörtöki nemzetközi sajtótájékoztatóján Orbán Viktor miniszterelnök, aki először szólalt a szegregált gyöngyöspatai roma gyerekek kártérítéséről. A meglepetésből hamar döbbenet lett, amikor elkezdte ecsetelni:
jan. 12
0:27
Már kellemesebb levegőt venni az országban, de még nem az igazi (168 Óra Online)
Némileg csökkent a szálló por okozta légszennyezettség, de így is az ország nagy részén kifogásolt a levegőminőség. A tisztifőorvos a Facebook-oldalán számolt be a szmoghelyzetről, eszerint kifogásolt a levegő minősége még 27 településen.
jan. 12
0:31
Győri videóbotrány: KDNP-közeli embert sejt a helyi ellenzék a felvétel mögött (168 Óra Online)
Egy KDNP-hez közel álló személy készítette a botrányos győri videót, amivel a Fidesz próbálja választási csalással megvádolni a győri ellenzéki pártokat – állította a közös ellenzéki jelölt, Pollreisz Balázs a KlubRádiónak.
jan. 12
0:35
Magánnyugdíj: sokaknak egymilliót is ért, hogy nem engedett a Fidesznek (168 Óra Online)
Mostanra átlagosan 1,8-1,9 millió forintra növekedett a megtakarítása azoknak, akiknek 2010 decemberében egymillió forint volt a számlájukon – írja az Azénpénzem.hu számítására hivatkozva a hvg.hu. Az inflációt is figyelembe véve a reálhozam 6-700 ezer forint lehet.
jan. 12
0:39
Jegesedik a Balaton, de életveszélyes rámenni (168 Óra Online)
Vékony jégréteg alakult ki a Balatonon az éjszakai fagyok miatt, ugyanakkor a következő napokban enyhülés várható, ezért valószínű, hogy nem vastagodik meg a jég – számol be a sonline.hu. Horváth Ákos, a siófoki obszervatórium vezetője elmondta:
jan. 12
0:42
Sikeres gyulaiakat köszöntöttek az újévi, polgármesteri fogadáson (Hírstart)
Görgényi Ernő polgármester köszöntője és évértékelője nyitotta meg az estét szombat este a városháza dísztermében. A beszédet követően hat sikeres gyulait köszöntöttek a helyszínen. Sikeres Gyulai cím elismerésben részesült a Japánkert Barátok Köre Egyesület. Az egyesület civil szervezetként alakult meg 2008-ban, s azóta több féle értékteremtő mu
jan. 12
1:36
Hangfelvétel: Megfigyeli a BKV a dolgozói közösségi oldalait (Hírstart)
Megfigyeli a BKV a dolgozói közösségi oldalait, egy most nyilvánosságra került hangfelvétel szerint a társasági kapcsolatok irodavezetője kapta utasításba, hogy nézzék a munkavállalók oldalait, és kiemelten figyeljék Nemes Gábor, a BKV igazgatósági tagjának posztjait. A közlekedési vállalat vezetése azonban határozottan visszautasítja az idézett ha
jan. 12
1:42
Fideszes provokációnak nevezte a győri választási videót az ellenzéki jelölt – a felvételt továbbra sem mutatták be (Hírstart)
Az ellenzék közös győri polgármesterjelöltje, Pollreisz Balázs szombaton a kormánypártok provokációjának minősítette azt a videót, amelyre hivatkozva Fekete Dávid, a Fidesz városi szervezetének alelnöke választási csalás előkészítésével vádolta meg az őt támogató pártokat. Fekete Dávid, aki egyben Győr alpolgármestere szombati sajtótájékoztatón je
jan. 12
1:54
Leégett álmaik otthona, most az egész falu összefogott értük (Hírstart)
Az idős házaspárnak csak pár ezer forintja maradt, és bár sokan segítettek a romok összetakarításában, a ház újjáépítéséhez rengeteg pénzre lenne szükségük. Most egy kis melléképületben húzzák meg magukat.
jan. 12
2:42
Videóra vették, ahogy valaki drogot szív fel egy rendőrautó motorháztetejéről (Hírstart)
A bátor férfit kihúzott egy csíkot a járműre, majd el is fogyasztotta. A rendőrség azóta el is kapta.
jan. 12
3:06
Javult a levegőminőség az országban (Hírstart)
Némileg csökkent a szálló por okozta légszennyezettség, de így is az ország nagy részén kifogásolt a levegőminőség.
jan. 12
6:21
Megszólalt a gazda, akinek a kutyája egy jászolból került elő (Ripost)
Egy hét után lett meg az a kutya, amely még szilveszterkor tűnt el Heves megyében. A Ripost-nak megszólalt a kutya gazdája, aki rendkívül boldog, hogy előkerült Lola.
jan. 12
6:23
Nincsenek jó híreink: sokáig szomorkás, ködös időnk lesz (Ripost)
Nem kell durva hidegre számítani, de sajnos napsütéssel sem számolhatunk.
jan. 12
7:06
Egy hétig nem is fogjuk látni a napot (24.hu)
Az már nagy szám lesz, ha a hőmérséklet eléri az 5 fokot.
jan. 12
7:08
Felborított egy motort, lerúgta az autó visszapillantó tükrét, meglökött egy járókelőt (24.hu)
A férfiről kamerafelvétel készült.
jan. 12
7:24
A vadonban már kihalt gazellafajnak születtek kicsinyei Pesten (Ripost)
A gorilláknál és az orangutánoknál is ritkább, mhorr gazelláknak születtek kicsinyei a Budapesti Állatkertben.
jan. 12
7:30
Minden létező segítséget megadnak a rászorulóknak (Bankmonitor)
Karácsony, az ünnepek elmúltával sem hagyják magukra a nehéz sorsú embereket, az elesetteket, családokat, hajléktalanokat a karitatív szervezetek.
jan. 12
7:36
Elnéptelenedik a magyar egészségügy: 25 ezer dolgozó hiányzik a rendszerből (ATV)
Elnéptelenedik a magyar egészségügy - jelentette ki híradónknak a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke. Soós Adrianna szerint úgy lehetne megállítani az elvándorlást, ha az ápolók előbb egyszeri jelentős béremelést kapnának, ezután pedig évente emelnék a fizetésüket. Jelenleg nagyjából 25 ezer dolgozó hiányzik a rendszerből, a legnagyobb ápo
jan. 12
7:39
"Ha leállnak a beszállítók, leállnak a kórházak is" (24.hu)
Orbán a beszállítók felé teljesítendő 80 milliárdos tartozás mellett extraprofitról beszél, miközben 20 milliárd forintot több mint egy éve nem fizettek meg a kórházak. Mi lesz, ha tényleg elszakad a cérna?
jan. 12
7:42
Borzalmas baleset Kiskunfélegyházánál (Infostart)
Elszabadult lovat gázolt el egy személyautó, majd egy kamion Kiskunfélegyházánál, az állat nem élte túl.
jan. 12
7:57
Heti abszurd: A videó kormányt tartalmaz (Alternatív Energia)
Rácz Zsófia
jan. 12
8:00
Megtaláltuk az első magyar panelházlakót (ATV)
Idén is minden vasárnap Heti Napló az ATV-n. Tartsanak velünk.
jan. 12
8:00
Véradások Bács-Kiskun megyében január 13-19. között (Hírstart)
A következő napokban ezeken a helyeken adhat vért Bács-Kiskun megyében.
jan. 12
8:02
Lebukott a fiúbanda, pénzre és telefonokra utaztak (Hírstart)
A gyanú szerint az öt fiatal járókelőket akart kirabolni Budapest X. kerületében; a kőbányai rendőrök egy nap alatt azonosították és elfogták őket.
jan. 12
8:06
Nyugodjanak békében az elhunyt hősök! (Bankmonitor)
Apai nagyapámat a 2. magyar hadsereg katonájaként vitték ki a Don-kanyarba, ahol 1942. augusztus 10-én, vélhetően a második urivi hídfőcsatában esett el. Azóta sem tudni, pontosan hol nyugszik.
jan. 12
8:12
Dömötör Csaba: 2010-hez képest 720 milliárddal költünk többet az egészségügyre (ATV)
Vitákkal teli időszakra számít a kormány az európai politikában, mert még mindig fennállnak az identitásválság okai, amelyeket az újra erősödő migráció hoz felszínre - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.
jan. 12
8:12
Dömötör Csaba: Vitákkal teli időszak következik az európai politikában (Bankmonitor)
Az államtitkár a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában elmondta, azt szeretnék elérni, hogy Európa képes legyen megvédeni magát a migrációs válságban és megerősíteni a gazdaságát.
jan. 12
8:27
Lebukott a fiúbanda, pénzre és telefonokra utaztak (Ripost)
A gyanú szerint az öt fiatal járókelőket akart kirabolni Budapest X. kerületében; a kőbányai rendőrök egy nap alatt azonosították és elfogták őket.
jan. 12
8:29
Felújítás alatt álló épület gyulladt ki Budapesten (Ripost)
A fővárosi tűzoltók siettek a helyszínre.
jan. 12
8:30
Rohamosan öregszik a budapesti népesség (Alternatív Energia)
Száz fiatalkorúra már 152 idős jut a fővárosban, a háztartások 23 százalékában pedig nyugdíjasok laknak. A légkondis lakások aránya két év alatt megduplázódott, és a cukor kivételével szinte minden élelmiszerből egyre többet veszünk – a többi között ez derül ki a KSH Budapest adatait feldolgozó, napokban közzétett éves kiadványából.
jan. 12
8:31
Vitákkal teli időszak következik az európai politikában (Ripost)
Vitákkal teli időszakra számít a kormány az európai politikában, mert még mindig fennállnak az identitásválság okai, amelyeket az újra erősödő migráció hoz felszínre – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth rádióban.
jan. 12
8:48
Drogot szívott fel egy rendőrautóról egy magyar férfi, felvették (ATV)
Kábítószerbirtoklás miatt kihallgatták egy 33 éves férfit, aki a gyanú szerint drogot fogyasztott egy rendőrautó motorháztetején, miközben az egészet videóra vették.
jan. 12
8:48
Drogot szívott fel egy rendőrautóról egy magyar férfi, felvették (Hírstart)
Kábítószerbirtoklás miatt kihallgatták egy 33 éves férfit, aki a gyanú szerint drogot fogyasztott egy rendőrautó motorháztetején, miközben az egészet videóra vették.
jan. 12
8:54
Az év első időközi választásait rendezik ma (Hírstart)
Banán, Cserépváralján és Esztergályhorvátiban polgármestert, Lakhegyen polgármestert és képviselőket, Orosházán és Lendvadedesen pedig önkormányzati képviselőt választanak.
jan. 12
9:03
Orbán miatt magyarázkodott Völner: a kormányfő nem is kért törvénytelenséget az igazságügyi minisztertől (Alternatív Energia)
Több ponton is a tényeknek ellentmondva beszélt a miniszterelnök a rossz börtönkörülmények miatt járó kártalanításokról.
jan. 12
9:03
Már három hete nem találják a 21 éves nőt (NLC)
Ki tudja, milyen dráma állhat a háttérben…
jan. 12
9:30
Tragikus volt az elmúlt nap Komárom-Esztergom megyében (Ripost)
Az elmúlt 24 órában hat közúti közlekedési baleset történt Komárom-Esztergom megyében, amelyből egy halálos kimenetelű volt.
jan. 12
9:42
A Fidesz-KDNP egyetért Orbán Viktor Gyöngyöspatáról tett kijelentésével (Hírstart)
A Fidesz-KDNP teljes mértékben egyetért a miniszterelnökkel abban, hogy Soros-hálózat által indított perben a gyöngyöspatai cigány családok számára megítélt százmillió forintos kártérítés "nagyon igazságtalan, a helyzetet nem oldja meg, és csak további feszültségeket szít" - mondta Hollik István szombaton sajtótájékoztatón, Budapesten.
jan. 12
9:48
Lépett a kormány, változás jön a Tesco, Auchan, Interspar húspultjainál (Napi)
A kormány döntött arról, hogy mostantól zászlókkal kell jelezni, hogy honnan származnak a húspultokban lévő csomagolatlan sertéshúsok. A változtatás inkább szimbolikus, mert egyszerre csak egy helyről származó hús lehet kint, de mivel két zászló is lehet majd ugyanazon a terméken, a fogyasztókat össze is zavarhatja a jelölés.
jan. 12
9:48
Megmagyarázták Orbán Viktor kijelentését (ATV)
"Nem arra adott utasítást Orbán Viktor, hogy ne fizessék ki a rossz börtönkörülmények miatt jogerősen megítélt kártérítéseket a raboknak." Legalábbis ezt mondta az RTL Híradónak az Igazságügyi Minisztérium államtitkára.
jan. 12
9:54
Továbbra is csak harcra készül a kormány az EU-n belül (Propeller)
Vitákkal teli időszakra számít a kormány az európai politikában, mert még mindig fennállnak az identitásválság okai, amelyeket az újra erősödő migráció hoz felszínre – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Az államtitkár elmondta, azt szeretnék elérni, hogy Euró
jan. 12
9:54
Videóra vették, ahogy egy rendőrautó motorháztetejéről szív fel drogot valaki (Szeretlek Magyarország)
A felvétel eljutott a rendőrséghez is.
jan. 12
10:06
Dr. Tóth Máté: a klímaváltozás negatív hatásainak leküzdéséhez nem szponzorált prófétákra, hanem szemléletváltásra van szükség (888.hu)
Az év energiajogászának választott szakember a 888-nak adott nagyinterjújában kifejtette, hogy mi a különbség a klímaváltozás mint politikai hívószó és mint tudományos tény között; elmondta, hogy a jog mennyire hatékony fegyver a fenntarthatóság elérésére; s kitért arra is, hogy egy új embertípus megszületése és az ehhez kapcsolódó szemléletváltás
jan. 12
10:06
Hat településen tartanak időközi választást (Bankmonitor)
Banán, Cserépváralján és Esztergályhorvátiban polgármestert, Lakhegyen polgármestert és képviselőket, Orosházán és Lendvadedesen pedig önkormányzati képviselőt választanak.
jan. 12
10:18
Több ezren követelik Irán legfelsőbb vezetőjének lemondását Teheránban (Szeretlek Magyarország)
„Halál a hazugokra!” – skandálják többek között a tüntetők.

Keresés