2020. január 9. csütörtök

jan. 9
1:09
Tovább egyszerűsödik több, az állampolgárokat és a vállalkozásokat érintő ügyintézés (Hírstart)
A gyorsabb és hatékonyabb közigazgatást segíti a hétszáz eljárás egyszerűsítését lehetővé tévő, tavaly decemberben elfogadott törvénymódosítás, valamint a Kormányablak-mobilalkalmazás bevezetése is.
jan. 9
1:15
Átlátszó: Szijjártó neve is előkerült a Cambridge Analytica kiszivárogtatott emailjeiben (Hírstart)
A nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint a cég 2016-ban találkozni szeretett volna a magyar külügyminiszterrel.
jan. 9
1:39
A KDNP nekiment a Netflixnek, töröltetni akarnak egy filmet (Hírstart)
Közleményt adott ki a KDNP honlapján Rétvári Bence. Fotó: MTI/Kovács Tamás Az Emmi parlamenti államtitkára azt szeretné, ha a Netflix törölné műsorkínálatából a Krisztus első megkísértése című brazil filmet. Elsősorban azért, mert Jézust homoszexuálisnak állítják be, és ez Rétvári szerint "vallásgyalázó", több millió magyar keresztényt sértenek meg
jan. 9
2:03
Joó István: A „közfogit” csak a munkaerőpiac apasztja (Igényes férfi)
Tizedik évébe lépett az Orbán-kormány új, egységes közfoglalkoztatási rendszere. Noha az ellenzék azt terjeszti, hogy a kabinet elsüllyeszti a közfoglalkoztatást, magára hagyva a szegényeket, egész más kép rajzolódik ki dél-borsodi és Tápió-vidéki riportunk nyomán és a Belügyminisztériumban szerzett információkból.
jan. 9
2:15
Újra van főkertésze Budapestnek (Hírstart)
Karácsony Gergely az ország egyik legismertebb tájépítészét nevezte ki.
jan. 9
3:15
Most sem változott a jegybanki alapkamat (Hírstart)
A monetáris tanács tagjai ellenszavazat nélkül döntöttek decemberben arról, hogy ne változzon az alapkamat és a kamatfolyosó, és egyetértettek abban, hogy a monetáris politikai döntéseknél az "adatvezérelt" és óvatos megközelítés fenntartása indokolt – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a december 17-i kamatdöntő ülésről kiadott rövidített jegyzők
jan. 9
3:21
Száműznék a készpénzt a magyar iskolákból (NLC)
A lépéssel a pénzügyi tudatosságot szeretnék erősíteni.
jan. 9
3:45
Tarlós István a Radnóti Miklós Művelődési Ház parkjában avatott Wass Albert-mellszobrot (Hírstart)
A csepeli Fidesz avatott.
jan. 9
4:27
Hatalmas csőtörés Csepelen! Autókat is elszállítanak! (Hírstart)
Szerdán éjszaka eltörött egy nagynyomású vízvezeték a Kiss János altábornagy utca 63. előtt. A víz felnyomta az aszfaltot a házsor és az üzletsor között. A helyreállítás érdekében az ott parkoló autók egy részét el kell szállítani. Az elszállított autókról a 06 80 247 247-es telefonszámon lehet pontos információt kérni a nap 24 órájában.A víz elönt
jan. 9
4:54
Ezt a fiatalt keresik a rendőrök, nem véletlenül (Ripost)
A XIX. kerületi rendőrök keresik a 21 éves fiatalembert.
jan. 9
5:15
Az Orvosi Kamara új vezetői kampányolnának a hálapénz ellen (ATV)
Az Orvosi Kamara új vezetői azonnal változtatnának a hálapénzzel kapcsolatos etikai normákon, amennyiben az egészségügyi kormányzat megemelné a béreket, és véghezvinné a szerkezeti változtatásokat is. - ezt a Kamara alelnöke közölte híradónkkal. Lénárd Rita nagy jelentőségűnek tartja azokat a kórházi hirdetményeket is, melyekben orvosok és ápolók d
jan. 9
5:27
Látványpolitizálás és osztozkodás Rákospalotán (Hírstart)
Pintér Gábor: A kerület valóságos kifizetőhelyként működik, Németh Angéla polgármester fia újabb megbízást kapott
jan. 9
5:30
Ezekre a típusokra utaztak a magyar autótolvajok tavaly (Infostart)
Váratlanul előretört egy francia autó, közben eltűnt a Toyota Prius – mármint a listáról.
jan. 9
5:45
Szanyi betöltené az űrt (Hírstart)
A baloldali értékek hiánya miatt otthagyta az Mszp-t Szanyi Tibor, aki nem zárta ki egy új politikai formáció létrehozását.
jan. 9
5:47
Választói adatbázisokat épít a Gyurcsány–Bajnai-hátország (Hírstart)
A 2018-as választások előtt már létrehozott DatAdat Professional Kft. egyik tulajdonosa Ficsor Ádám, míg Szigetvári Viktor menedzserként dolgozik a cégnél.
jan. 9
5:57
Karácsonyék lefejezhetik a BGYH-t is (Bankmonitor)
Egyetlen szó elírása miatt nevezte kétes közbeszerzésnek az Mfor.hu a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (Bgyh) médiafelületek értékesítésére kiírt pályázatát.
jan. 9
6:06
Leállás jöhet a szemétszállításban Budapesten (Infostart)
Ha a főváros nem tud megegyezni a kormánnyal a kukaholding által visszatartott pénzek sorsáról, fennakadások lesznek a szemétszállításban. Mártha Imre, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. felügyelő-bizottságának elnöke beszélt a kukaholdingból való kilépés esélyéről is.
jan. 9
6:09
Iványi Gábor nem enged – Újra az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (168 Óra Online)
.
jan. 9
6:18
Szemétbe fojthatják Budapestet: megnyílt az út a fővárosi hulladékgazdálkodás anyagi kivéreztetése felé (Alternatív Energia)
Az FKF-fel is megtörténhet az, ami két éve a Zöld Híddal: az állam kivérezteti a hulladékcéget, a Fidesz pedig "az ellenzéket" teszi felelőssé.
jan. 9
6:24
Megújul a királyréti és a kemencei kisvasút (Napi)
A herceghalmi székhelyű Híd-Tám Hídépítési Fővállalkozó, Tanácsadó és Szolgáltató Kft. újíthatja fel a Királyrét és Kismaros közötti Királyréti Állami Erdei Vasútat, valamint a Kemencei Erdei Múzeumvasutat, nettó 1 milliárd 150 millió forintért. A becsült ellenérték 1 milliárd 316 millió forint volt.
jan. 9
6:27
FKF: nagy probléma lehet a szemétszállítással Budapesten (Hírstart)
Ha a főváros nem tud megegyezni a kormánnyal a kukaholding által visszatartott pénzek sorsáról, fennakadások lesznek a szemétszállításban. Mártha Imre, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. felügyelő-bizottságának elnöke beszélt a kukaholdingból való kilépés esélyéről is.
jan. 9
6:27
Új költők, írók kerülnek be a NAT-ba (Bankmonitor)
Átstrukturálták, és részben át is nevezték a műveltségterületeket a Nat szeptembertől életbelépő új változatában, amely új szerzőket is szerepeltet az irodalomórák olvasmányai között.
jan. 9
6:33
Az összes postai kézbesítő felmondott Battonyán a munkaterhelés miatt, és már van település, ahol nem visznek ki leveleket (168 Óra Online)
Battonyán egyszerre hagyta ott a munkahelyét az összes postai kézbesítő - tudta meg az RTL Klub Híradója. Egyikük azt mondta, nem bírták a többletfeladatokat. Az állami vállalat azt írta a televíziónak reagálva, hogy folyamatos a munkaerő-toborzás és minden megtesznek, hogy időben kézbesítsék a küldeményeket az országban. A battonyai posta ajtajára
jan. 9
6:33
Szanyi korrupcióval vádolja az MSZP-t (Bankmonitor)
Tóth Bertalan, az Mszp elnöke homályos eredetű forrásokból köti magához a pártvezetés kétharmadát – lényegében erről beszélt egy interjúban Szanyi Tibor.
jan. 9
6:39
A Nagy Házmester kilenc éve – Kövér László és a szimpla bosszú (168 Óra Online)
A pálya maratoni hosszúságú. Kövér László (minimum) harmincegy éve mozog a politikai színtéren, és ezzel már Szent István-i időtávokhoz közelít. Magunk sem hittük volna, de Magyarországon meglepően hosszú életűek a feltelepített, represszív rezsimek, százötven, negyven, Ferenc József-i hatvannyolc évben mérhetők, gerontológiai okból roppannak meg.
jan. 9
6:39
Szeméthegyekkel akarják megfojtani a fővárosi ellenzéket? (Propeller)
A budapestiek által szemétdíjként befizetett évi 30 milliárd forint mintegy harmadát egyszerűen elvenné az állami kukaholding – értesült a Népszava a Főpolgármester Hivatalhoz közel álló forrásokból. A hulladékszámlák országos beszedését végző NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. a jövőben 7-11 milliárd forinttal keve
jan. 9
6:45
Munkaerőhiány: Budapestre rendelik a vidéki rendőröket (ATV)
Tömegesen vezénylik át a vidéki rendőröket a budapesti kapitányságokra a munkaerőhiány miatt. A fővárosban dolgozó egyenruhások csaknem kétharmada nem budapesti, többségük két éven belül végzett fiatal. Szakértők szerint esetükben a kevés a fizetés, a helyismeret hiánya, és a lakhatás is problémát jelent. Az MSZP legalább 30 %-os béremelést tart sz
jan. 9
6:45
Szeméthegyekkel akarják megfojtani a fővárosi ellenzéket? (Hírstart)
A budapestiek által szemétdíjként befizetett évi 30 milliárd forint mintegy harmadát egyszerűen elvenné az állami kukaholding – értesült a Népszava a Főpolgármester Hivatalhoz közel álló forrásokból. A hulladékszámlák országos beszedését végző NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. a jövőben 7-11 milliárd forinttal keve
jan. 9
6:51
Kiürítették az ózdi uszodát, hogy a jobbikos polgármester és menyasszonya fürdőzhessen, a politikus szerint félreértés történt (168 Óra Online)
Privát fürdőzést tartott Ózd jobbikos polgármestere a város uszodájában – közölte a Hír TV. A Fidesz-közeli médiabirodalomhoz tartozó csatorna szerint emiatt a vendégeknek korábban el kellett hagyniuk az intézményt.
jan. 9
6:51
Érik az Orbán-Tusk találkozó (Alternatív Energia)
Akár már napokon belül, de mindenképpen még január vége előtt négyszemközt tárgyalhat egymással a Fidesz európai néppárti
jan. 9
6:51
Nyolc éves csúcson maradt az infláció Kínában decemberben (Propeller)
Nyolc éves csúcson maradt az infláció Kínában decemberben, miközben a termelői árak csökkenése mérséklődött az év végére. Decemberben is megtartotta az egy hónappal korábbi, 4,5 százalékos szintet az infláció Kínában, amivel közel nyolc éves csúcson áll – 2012 januárja óta ugyanis novemberben szökött fel először ilyen magasra a fogyasztói árindex.
jan. 9
6:51
Tüntettek a diákok a tatai gimnázium udvarán, mert napok óta nem volt fűtés (Szeretlek Magyarország)
Meghibásodott a fűtési rendszer.
jan. 9
6:57
Egyszerre mondtak fel a postai kézbesítők Battonyán (ATV)
Egyszerre mondott fel az összes postai kézbesítő a Békés megyei Battonyán - tudta meg az RTL Híradója.
jan. 9
7:00
Borzalmas tragédia, nagykanizsai családdal végzett a szén-monoxid (Ripost)
Vélhetően hétfő este hunyt el a háromtagú család: az édesapa és kétéves kislányuk az egyik szobában, míg az édesanya a fürdőkádban lelte halálát.
jan. 9
7:03
Engedély nélkül üzemelt a hyperjet a Balatonon (24.hu)
Nem kértek és nem is kaptak engedélyt, de azért így lenyomták a tavalyi évet.
jan. 9
7:03
Munkaerőhiány: Budapestre rendelik a vidéki rendőröket (Hírstart)
Tömegesen vezénylik át a vidéki rendőröket a budapesti kapitányságokra a munkaerőhiány miatt. A fővárosban dolgozó egyenruhások csaknem kétharmada nem budapesti, többségük két éven belül végzett fiatal. Szakértők szerint esetükben a kevés a fizetés, a helyismeret hiánya, és a lakhatás is problémát jelent. Az MSZP legalább 30 %-os béremelést tart sz
jan. 9
7:15
Hétfő óta nincs rendes fűtés a tatai iskolában (NLC)
Volt olyan nap, amikor csupán 11-14 fokot mértek az épületben.
jan. 9
7:15
A kormány hatmilliárdot ad a Lánchíd felújítására, de nem lesz elég (Propeller)
Csak a korábban megígért hatmilliárd forinttal akarja támogatni a kormány a Lánchíd felújítását, de ez kevés lesz. A főváros szerint zajlanak egyeztetések, de ezekről nem beszélhetnek. A híd felújítása sürgős lenne, a BKK már súlykorlátozást vezetett be rajta. A kormány állja a szavát és betartja mindazt, amit Tarlós Istvánnak ígért és szerződésb
jan. 9
7:33
Az udvaron a Jégszívet énekelve tüntettek a diákok, mert hétfő óta nincs rendes fűtés a tatai Eötvös József Gimnáziumban (Hírstart)
A leghidegebb kedden volt, akkor a tanulók 11-14 fokot mértek, haza is küldték őket a 3. óra után.
jan. 9
7:33
Felmondott az összes postás Battonyán (NLC)
Elegük lett a pluszmunkából, amiért nem jár több pénz.
jan. 9
7:33
Figyelem: Budapesten forgalom korlátozásokra készülni! (Propeller)
Kertészeti munkálatok miatt forgalomkorlátozásokat nehezítik majd a kocsival közlekedők napját. Január 9-én, azaz ma kertészeti munkálatokat végeznek a III. kerületben. A korlátozások reggel 7 órától 13 óráig tartanak. Ezen a napon többek között tilos lesz megállni a Kalap utca 1. szám előtt a kijelölt várakozóhelyen 40 méter hosszan. A rendőrség
jan. 9
7:36
Szemétkáosz lehet a fővárosban (Napi)
Ha Budapest vezetése nem tud megegyezni a kormánnyal az úgynevezett kukaholding által visszatartott pénzek sorsáról, fennakadások lesznek a fővárosi szemétszállításban – állítja a közterület-fenntartó.
jan. 9
7:36
Fordulat az elhunyt orosz zongorista ügyében (24.hu)
Foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indítottak nyomozást.
jan. 9
7:39
Tüntettek a diákok a tatai gimnázium udvarán, mert napok óta nem volt fűtés (Hírstart)
Meghibásodott a fűtési rendszer.
jan. 9
7:39
Hírstúdiót neveztek el a legendás magyar televíziósról (Propeller)
2020. január 8-tól Baló György nevét viseli az RTL Klub hírstúdiója. Január 8-tól már a Baló György Hírstúdióból köszönti az RTL Klub Híradójának nézőit Erős Antónia, Szabados Ágnes, Szellő István és Rábai Balázs. A stúdió előterében a Baló Györgyről készült portréfotó mellett egy emléktábla is őrzi a 2019 márciusában elhunyt televíziós újságíró em
jan. 9
7:42
Komoly újdonságok a NAT-ban, új tantárgy, új tematika, új óraszám jön (Infostart)
Újabb részletek derültek ki a 2019. decemberi keltezésű, már kormány-előterjesztés formába öntött tervekről. Az átszabott Nemzeti alaptanterv 2020 szeptembertől lép életbe.
jan. 9
7:45
Jön az új tantárgy és Aga­tha Christie is tananyag lesz (Propeller)
Csukás István és Herczeg Ferenc, sőt még az angol krimiszerző, Aga­tha Christie is helyet kapott a korszerűsített, hamarosan megjelenő Nemzeti alaptantervben (NAT) – tudta meg a Magyar Nemzet. Bekerült a tantervbe továbbá Kecskeméti Vég Mihály, Kittenberger Kálmán, Gyóni Géza, Széchenyi Zsigmond, valamint Kós Károly és Romhányi József munkássága i
jan. 9
7:57
Személycserékkel zárul egy korszak a Jobbikban (Alternatív Energia)
A legfontosabb háttérembernek számító, nagy befolyással bíró Szabó Gábor távozik a pártigazgatói posztról. Utóda várhatóan a leköszönő pártelnök, Sneider Tamás lesz.
jan. 9
7:57
Jól vannak az Irakban állomásozó magyar katonai kontingens tagjai (ATV)
Rendben vannak, és egészségesek az Irakban állomásozó magyar katonák. Erről maguk az iraki kontingens képviselői számoltak be erbíli állomáshelyükről egy sajtónyilvános videóbeszélgetésben.
jan. 9
8:00
A vegyipar használja fel a legtöbb energiát (Napi)
Magyarországon a vegy- és a gyógyszeripar használta fel a legtöbb energiát az iparon belül 2018-ban, a szegmensre 48,4 petajoule jutott, ami az egész ipar 186,7 petajoule-os igényének a 25,9 százaléka volt.

Keresés