2020. január 3. péntek

jan. 3
0:03
Figyelem, fontos változások a Nav-nál: nagyon rosszul járhat, ha ezt figyelmen kívül hagyja (Blikk)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal megváltoztatta egyes adónemek bankszámlaszámát, az újév első napjától - írja az Origo.
jan. 3
0:07
Szülők, figyelem: már be lehet nyújtani a kérelmeket az Oktatási Hivatalhoz – Január 31-ig van erre lehetőség (Blikk)
A gyermekek érdekeit szem előtt tartva a kormány az Oktatási Hivatalt jelölte ki az iskolaérettségi felmentések elbírálására, illetve a kormányhivatalokat a 3 éves korban esedékes óvodába járás ellenőrzésére.
jan. 3
0:11
Itt a legfőbb ügyész válasza a Borkai-ügy kapcsán (Blikk)
Megjelent Polt Péter legfőbb ügyész Ungár Péternek adott válasza – írja a 24.hu.
jan. 3
0:15
Minden korábbinál nagyobb átalakítás jön az egészségügyben: komoly reformra készül a kormány (Blikk)
Egyre több ismerhető meg a tervekből, de már tízezrek hiányoznak a területről.
jan. 3
0:19
Könnyfakasztó pillanatok: a családjával tölthette a szentestét a rákbeteg Zoltán (Blikk)
Csupán fél percig tarthatta karácsonykor a kezében az ikreit Zoli (41), az a négygyermekes édesapa, aki a nyirokrák egy ritka fajtájával küzd. A férfi most is kórházban van, alig pár órára mehetett haza az ünnepekkor.
jan. 3
0:23
Kórházban kezdik 2020-at hortobágyi vadak (Blikk)
Több értékes vadmadár is bekerült a hortobágyi madárkórházba az előző év utolsó napjaiban.
jan. 3
0:27
Béremelés, ösztöndíjak: így növelné a kormány az ápolók létszámát az elkövetkezendő években (Blikk)
Béremeléssel, ösztöndíjakkal segíti az ápolói létszám növekedését a kormány az EMMI csütörtök este kiadott közleménye szerint.
jan. 3
0:31
Miért nem lehet ezeket visszaváltani? Hemzsegnek a kidobott üvegek szilveszter után (Blikk)
Harminc éve még egyhavi zsebpénzzel is felért volna ennyi üveg betétdíja.
jan. 3
0:35
„Nem tudták megmenteni” – Az új év első napján veszítette el a fiát egy szegedi édesanya (Blikk)
Emelőkosaras daru segítségével hoztak le egy beteget a tizedik emeleti lakásából Szegeden. Hiába sikerült az 50 év körüli férfit újraéleszteni, később a kórházban életét veszítette – számolt be az esetről a Tények.
jan. 3
0:39
Eddig kell visszaváltani a megmaradt tűzijátékokat (Blikk)
Elkezdődött a megmaradt tűzijátékok visszaváltása – írja a 24.hu.
jan. 3
3:09
Két évet jósoltak neki, de már a speciális Sma-s kezelésen is átesett a 16 éves Dani (Blikk)
Eddig csak videón láthatták, hogyan hat a méregdrága csodaszer a kisgyerekekre.
jan. 3
5:06
Hetekig élt férje holttestével egy lakásban a csepeli nő (Ripost)
- Igazi horror ez az egész – mondják a Ripost-nak a csepeli Szabadság utcában élők. Karácsony másnapján a délutáni órákban több rendőrautó is megállt az egyik háztömb előtt. Kiderült, hogy az egyik emeleten élő házaspár miatt érkeztek az egyenruhások, ugyanis az ott lakó férfi meghalt.
jan. 3
5:18
25 ezer ápoló hiányzik a magyar egészségügyből (ATV)
Nagyjából 25 ezer ápoló hiányzik az egészségügyből - ez derült ki a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara felméréséből, amelyről a Világgazdaság is beszámolt. A cikk szerint Budapesten és Pest megyében a legalacsonyabb a folyamatos munkarendben dolgozó szakképzett ápolók száma, miközben itt a legmagasabb a szakképzetlen ápolók aránya.
jan. 3
5:48
Friss hírek a Borkai-ügyről (Infostart)
Polt Péter legfőbb ügyész Ungár Péter országgyűlési képviselő kérdéseire reagált.
jan. 3
5:54
Az NNI nyomoz az álhíreket terjesztő honlapok után (Bankmonitor)
Az ügyészség a Nemzeti Nyomozó Irodát (Nni) bízta meg azzal, hogy derítse fel azon álhíroldalak készítőinek körét, amelyek megrágalmazták Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert.
jan. 3
6:06
Radikális változáshoz közeledünk a rendszámoknál (Infostart)
Már decemberben elkezdték kiosztani az új, S betűvel kezdődő rendszámokat. A korábbi, R-betűs rendszámok rekordidő, alig több mint egy év alatt kifutottak, és pár év múlva elérünk a három betű / három számos rendszer végéhez.
jan. 3
6:06
Zárszámadás (Bankmonitor)
Elégedett a mögöttünk hagyott esztendővel Cseh Katalin, a Momentum Ep-képviselője. Derűjét közösségi oldalán is megosztotta.
jan. 3
6:12
Gyurcsány jövő őszig adott haladékot az ellenzéknek (Bankmonitor)
Közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltet, listát és egyéni jelölteket akar Gyurcsány Ferenc a 2022-es választásra. Az Mszp–Párbeszéd-szövetség támogatja a javaslatot, míg a Momentum egyelőre távolságtartó.
jan. 3
6:21
Tusk kezében a Fidesz sorsa (Alternatív Energia)
Már az Európai Néppárt elnökének asztalán van a „bölcsek” jelentése. A következő négy hétben minden eldőlhet.
jan. 3
6:24
Nagyon népszerű a magyarok körében az elektronikus közigazgatás, sok hivatali ügyet intézünk így (168 Óra Online)
Népszerű itthon az e-közigazgatás: a magyarok 53 százaléka lép kapcsolatba elektronikus úton közhivatalokkal ügyeinek intézése során, ez a szám meghaladja az uniós átlagot, ami 52 százalék, a V4-ek között pedig vezető pozíciót jelent - írja a Világgazdaság.
jan. 3
6:24
Szigorítanák az érdekvédők a szilveszteri rakétázást (Bankmonitor)
Megtiltaná a Fiatal Családosok Klubja és az Argos Állatvédelmi Egyesület a gyermekek, az idősek és az állatok védelmében, hogy magánszemélyek tűzijátékokat vásárolhassanak.
jan. 3
6:36
Közös jelölt, közös lista? A fővárosban biztos többsége van az ellenzéknek, a vidéki településeken azonban nem (ATV)
Közös jelöltekkel és közös listával lehet kormányváltás - ezt üzente a DK elnöke. Gyurcsány Ferenc szerint: idén és jövőre dől el, hogy mi történik 2022-ben. A szocialisták budapesti elnöke híradónknak azt mondta: előválasztást kellene tartani országszerte. A Publicus Intézet szerint: Budapesten stabil többsége van az ellenzéknek, a nagyvárosokon k
jan. 3
6:36
Csökkentek az egyetemi felvételi ponthatárok (Bankmonitor)
Tovább folytatódhat az elmúlt évek kedvező tendenciája, és az idén ismét többen juthatnak be a felsőoktatásba, miután a kormány sok népszerű szakon csökkentette a felvételi ponthatárt 2019-hez képest.
jan. 3
6:54
Elbizonytalanodott a Fidesz Dunaújvárosban (Alternatív Energia)
Továbbra sincs jelöltje a kormánypártoknak a dunaújvárosi időközi, parlamenti választásra. Elképzelhető, hogy a kormányerők a függetlenként induló jegyzőt támogatják majd.
jan. 3
7:06
Időjárás: 16 megyére adtak ki figyelmeztetést (24.hu)
Kemény mínuszokat hoz a péntek.
jan. 3
7:12
Nagyszerű hírt kaptak a nyugdíjba készülők (Napi)
Mesés esztendőn vannak túl a nyugdíjpénztárak. A legjobb hozamok 20 százalék fölött vannak, az önkéntes nyugdíjpénztári alapok harmadénak, a magánnyugdíj-pénztáriak több mint felének az árfolyama emelkedett 10 százalék fölötti mértékben.
jan. 3
7:12
Ez az új divat a BKK járatain, bár tilos (Ripost)
Új trend kezd kialakulni a BKK járatain. A zárható tetejű műanyag poharak helyett sokan az otthoni porcelánbögréjükből iszogatják a reggeli kávéjukat. Több utas rettegve szemléli ezeket az embereket, nehogy leöntsék őket egy hirtelen fékezésnél.
jan. 3
7:18
Autósok, figyelem: új rendszámok jönnek az utakon! (Napi)
Már decemberben elkezdték kiosztani az új, S betűvel kezdődő rendszámokat. A korábbi, R-betűs rendszámok rekordidő, alig több mint egy év alatt kifutottak - mondta Katona Mátyás autós szakíró az InfoRádióban.
jan. 3
7:24
Fordulat a Borkai-ügyben: Polt Péter válaszolt (ATV)
Polt Péter legfőbb ügyész Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő kérdéseire reagált. A levelet az ügyészség honlapján hozták nyilvánosságra.
jan. 3
7:48
Nagyot esnek idén a felvételi ponthatárok (Infostart)
Kommunikáció szakon 440 pontról 400-ra, a jogászoknál 440 pontról 350-re zuhan az alsó határ.
jan. 3
7:51
12-en kerültek kórházba műtéti szövődmény miatt (NLC)
A nem megfelelő higiénia lehetett az oka.
jan. 3
7:54
Áremelkedések csökkentik a főváros egészségügyre kialkudott pluszpénzét (ATV)
Áremelkedések vihetik el a főváros 50 milliárdos egészségügyi pluszpénzének egy részét - írja a Népszava. A lap szerint hiába alkudta ki az új budapesti vezetés a kormánytól az 50 milliárdos összeget a járóbeteg-ellátás fejlesztésére, a támogatást jelentősen leértékeli a már korábban betervezett fejlesztések árának emelkedése.
jan. 3
8:00
Lombikprogram: senki sem tudja, mi lett ingyenes (Napi)
Bár a kormány azt ígérte, hogy 2020. január elsejétől ingyenessé teszik a lombikprogramnál alkalmazott gyógyszereket és beavatkozásokat, az érintettek ma mégis csak a tavalyi támogatás szerint tudták felíratni és megvásárolni a gyógyszereket - számolt be az ATV.
jan. 3
8:00
A Nemzeti Nyomozó Iroda eredt a Gulyás Gergely szájába a nyugdíjakkal kapcsolatos, hamis mondatokat adó álhíroldalak nyomába (168 Óra Online)
Az ügyészség a Nemzeti Nyomozó Irodát (NNI) bízta meg azzal, hogy derítse fel azon álhíroldalak készítőinek körét, amelyek megrágalmazták Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert, mivel olyan szavakat adtak a tárcavezető szájába, amelyek a valóságban sosem hangzottak el - tudta meg a Magyar Nemzet.
jan. 3
8:00
Törésponttá válhat a közös lista (Alternatív Energia)
„Külön, de együtt. Önálló pártok közös nagy ellenzéki választási szövetségesként. Ezt kell megalkotni a következő másfél évben”
jan. 3
8:02
Megépülhet a légimentőbázis Szekszárdon (Alternatív Energia)
A tolnai megyeszékhely közgyűlése legutóbbi ülésén hozzájárult ahhoz, hogy a korábban a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek átadott terület a Készenléti Rendőrség kezelésébe kerüljön.
jan. 3
8:09
12 szemészeti beteget kellett újból megműteni, mert a budaörsi szakrendelőben nem tartották be a higiénés előírásokat (SzMo)
Az intézmény közleménye szerint a szürkehályog-műtéten átesett betegek a másnapi kontrollon még panaszmentesek voltak. A szövődmények két nappal az operáció után jelentkeztek.
jan. 3
8:12
Eltérítik a Dunántúlon a kamionokat (Napi)
Könnyebben haladhatnak át az országon a kamionok az osztrák és a román határ között, ha elkészül a Zalaegerszeg és Körmend közötti 28 kilométeres gyorsforgalmi út, amelynek tervezőjét most keresi az állami beruházó. Az átkötéssel a forgalom elkerülheti az M1-es és az M0-s autópályák túlterhelt szakaszait - számolt be a Magyar Nemzet.
jan. 3
8:12
Nem mostak kezet rendesen egy budaörsi klinikán a szürkehályog-műtétek előtt, tucatnyi beteg fertőződött meg (168 Óra Online)
Műtéti szövődmény miatt tizenkét beteget kellett kórházba vinni, miután szürkehályog-műtétet végeztek rajtuk a budaörsi szakrendelő egynapos sebészeti részlegén – írta honlapján az intézmény, amiről a hvg.hu számolt be.
jan. 3
8:12
Műhiba: 12 beteget kellett újraműteni Budaörsön (24.hu)
Négyen tartós kórházi ellátásra szorultak.
jan. 3
8:15
Családi dráma, szerelme erkélyéről ugrott a mélybe a férfi (Ripost)
Borzalmas tragédia történt az ünnepek alatt Újpesten, a Rózsa utcában. A szomszédok beszámolói szerint azzal ért véget egy pár veszekedése, hogy a férfi a mélybe vetette magát a hetedik emeleti erkélyről.
jan. 3
8:17
Félmilliót spórolnak a 4 gyerekes anyák évente (Ripost)
A babaváró támogatás, csok, jelzáloghitel-elengedés, autóvásárlási támogatás mellett január 1-jétől újabb két elemmel bővült a kormány családvédelmi akcióterve: a 4 gyerekes anyukák személyijövedelemadó-mentességével és a nagyszülői GYED-del. Ezen felül a jelenlegi közel 50 ezer bölcsődei férőhely 2022-re 70 ezerre nő. Így minden kisgyermekes szülő
jan. 3
8:24
Kivonták a forgalomból az elsőként felújított hat orosz metrókocsit (Infostart)
A padlólemezeket megette a rozsda, de lapinformációk szerint ennél nagyobb baj is lehet.
jan. 3
8:30
Pozitív mérleggel zárul a vízmű végelszámolása (Bankmonitor)
Hamarosan végleg sikeresen lezárul a Hajdú-Bihari Önkormányzatok Vízmű Zrt. végelszámolása – erről tájékoztatta lapunkat a cég volt igazgatósági elnöke, aki a végelszámolási eljárást lefolytatja.
jan. 3
8:33
Kényes terület: romákon végzett genetikai vizsgálat (Alternatív Energia)
Fontos mérlegelni, hogy egy orvosi kutatásból milyen haszna származhat az adott népcsoportnak, érheti-e valamilyen kár a közösséget – hangsúlyozta Szebik Imre bioetikus.
jan. 3
8:35
Kellett, mint egy falat kenyér: Mészáros veje és Orbán páholytársa is több százmilliós állami támogatást kapott (Alternatív Energia)
Hiába a milliárdos éves bevétel, a NER nagyágyúi minden pályázati lehetőséget megragadnak.
jan. 3
8:36
Ezek a magyarok nem járnak többé hivatalba: így intézik az ügyeket (Pénzcentrum)
Népszerű itthon az e-közigazgatás: a magyarok 53 százaléka lép kapcsolatba elektronikus úton közhivatalokkal ügyeinek intézése során, ez a szám meghaladja az uniós átlagot, ami 52 százalék, a V4-ek között pedig vezető pozíciót jelent...
jan. 3
8:48
Többségbe kerültek az e-közigazgatást használó magyarok (Infostart)
Az 53 százalékos arány meghaladja az uniós átlagot. Egy KSH-jelentés szerint ráadásul harmadával többet is posztolunk az EU-átlagnál.
jan. 3
8:48
Jogsértő lehet a horvát ítélet (Bankmonitor)
Megsértette az Európai Unió tisztességes tárgyalásra vonatkozó normáit a zágrábi bíróság a Mol és Ivo Sanader volt horvát miniszterelnök elleni per során.
jan. 3
9:00
Figyelem! Eddig érvényesek a decemberre szóló bérletek a MÁV-nál (ATV)
Január 7-éig érvényesek a decemberre szóló bérletek - közölte a MÁV pénteken az MTI-vel.

Keresés