2020. január 7. kedd

jan. 7
0:06
Ufók után kutattak, de eltévedtek este a Pilisben, 50-en keresték őket drónnal, mentőkutyákkal (Hírstart)
A kirándulók végül, két különböző ponton ugyan, de maguk keveredtek ki az erdőből.
jan. 7
0:09
Emelkednek a nyugdíjak és a fizetések (Lokál)
Januártól a tervezett infláció mértékével megegyezően 2,8 százalékkal emelkednek a nyugdíjak – emlékeztetett Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára.
jan. 7
0:13
Bajnai embereit juttatta pozícióhoz Karácsony (Lokál)
Nem újdonság, hogy Karácsony Gergely főpolgármesterré válását követően visszatért a főváros élére a már többször leszerepelt baloldal, köztük Bajnaival, Gyurcsánnyal és Demszkyvel.
jan. 7
0:17
2020-ban is fokozódik a migránsveszély (Lokál)
Az új ével beköszöntével sem csökkent az illegális migráció Magyarország déli határánal. A rendőrség honlapjának összesítése szerint az elmúlt héten több mint ezer migránst fogtak el a hatóságok. A folyamatosan érkező migránsok miatt megkétszerezik a katanai jelenlétet a határnál.
jan. 7
0:21
Gyurcsány bedarálja az MSZP-t (Lokál)
Már Szanyi Tibor gyomra sem bírja azt, amit az MSZP művel ellenzéki politizálás címén. Tizenöt éve kritizálja saját pártját, most úgy döntött, hogy követve Botka Lászlót, elmenekül a süllyedő hajóról. Az MSZP teljes szétesése már a következő országgyűlési választások előtt megtörténhet.
jan. 7
1:12
Magyar Levente: továbbra is az illegális migráció megállítása a legnagyobb kihívás (Hírstart)
Továbbra is az illegális migráció megállítása a legnagyobb kihívás Magyarország és Európa számára – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 7
2:18
XXI. Század Intézet: Gyurcsány Ferenc bedarálja az MSZP-t (Hírstart)
Gyurcsány Ferenc teljesen bedarálja az MSZP-t - állapította meg az MTI-hez hétfőn eljuttatott elemzésében a XXI. Század Intézet.
jan. 7
3:03
Ennyibe kerül a 2020-as felvételi: kiknek és mennyit kell fizetnie a jelentkezésért? (Eduline)
Idén felvételiztek egyetemre vagy főiskolára? Akkor ezeket érdemes már az eljárás megkezdése előtt kideríteni. Összeszedtük, mennyit kell fizetni a felvételiért.
jan. 7
3:30
Szanyi Tibor kilépett az MSZP-ből (Hírstart)
A politikus a Twitteren tájékoztatta a közvéleményt.
jan. 7
4:03
Így készülhettek a középiskolai felvételire - hasznos tippek vizsgázóknak (Eduline)
Közeleg a középiskolás felvételi napja, ami sok diák számára az első igazi vizsgahelyzetben való megmérettetés lesz. Minél többet vizsgáztok majd, annál rutinosabbak lesztek, de valahol el kell kezdeni. Most összeszedtünk pár gyakorlati tanácsot, aminek segítségével felkészültebben érkezhettek a vizsgahelyszínre.
jan. 7
4:30
Kúria: Nincs újabb döntés a gyöngyöspatai iskola ügyében (Hírstart)
Horváth László fideszes országgyűlési képviselő szerint a Soros-hálózat pénzszerző akciójáról van szó.
jan. 7
5:03
Itt vannak a 2020-as árak: ennyit kell fizetnetek a legnépszerűbb középfokú nyelvvizsgákért (Eduline)
Mennyit kell fizetni a legnépszerűbb általános középfokú nyelvvizsgákért? Változtak-e az árak tavalyiakhoz képest? Utánajártunk.
jan. 7
5:54
Itt az ideje rendet tenni a kórházak gazdálkodásában (Magyar Nemzet)
A kórházi szféra korábban és mostanában is sorozatosan megsérti a gazdálkodásról és a közpénzek kezeléséről szóló előírásokat, emiatt nem lehet tudni, mi mennyibe kerül egy-egy kórháznál.
jan. 7
5:56
Biztosan jön az új NAT ősszel (Magyar Nemzet)
Pedagógiai paradigmaváltást, hangsúlyosabb iskola-előkészítést, csökkenő óraszámokat, korszerűbb nyelvoktatást és a fejlesztő típusú értékelés előtérbe helyezését ígéri az új Nemzeti alaptanterv.
jan. 7
6:06
Keddi forgalomkorlátozások Budapesten (Police)
Keddi forgalomkorlátozások Budapesten Budapesti Rendőr-főkapitányság2020. 01. 07., k - 06:00 A mai napon, 2020. január 7-én kertészeti munkálatok és gyűlés miatt forgalomkorlátozás lesz Budapest III. és VI. kerületében.
jan. 7
6:06
Adatvédelmi vizsgálat a Kubatov-listák miatt (24.hu)
A kaposvári és érdi listázást végző aktivisták számára előírás volt, hogy betűkódokkal kategorizálják a felkeresett választókat.
jan. 7
6:06
Megkezdődött az egészségügyi struktúra átalakítása (Hírstart)
Az ellátórendszer korszerűsítésével, a hozzáférhetőség javításával és az ezeket lekövető finanszírozás bevezetésével elkezdődött az egészségügyi struktúra átalakítása - közölte az emberi erőforrások minisztere hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 7
6:08
Lakossági fórumot tart a főépítészi iroda (Hírstart)
Újragondolják a Csepel településkép-védelméről és -alakításáról szóló önkormányzati rendeletet. Mielőtt új jogszabályt alkotna a képviselő-testület, lakossági fórumot tartanak ez ügyben január 13-án, hétfőn délután 4 órától a polgármesteri hivatal nagytanácstermében.A fórum nyilvános esemény, azon bárki részt vehet, de előzetes jelentkezést kérnek
jan. 7
6:09
Mit tanulhattok a legnépszerűbb szakokon? Minden infó a kereskedelem és marketing alapképzésről (Eduline)
Milyen képzésekre szeretne bekerülni a legtöbb felvételiző és mit tanulnak a top szakokon? Új cikksorozatunkban megnézzük, a legnépszerűbb képzéseken milyen tárgyakat tanulhattok, milyen szakmai tudást szerezhettek, és hogy milyen végzettséget nyújtanak a frissdiplomásoknak. Itt a 2019-es év második helyezettje, a kereskedelem és marketing alapszak
jan. 7
6:12
Több millió forintból állapították meg: a parkokba pihenni járnak az emberek (HVG)
Újabb szerződés került nyilvánosságra az előző fővárosi városvezetés idejéből.
jan. 7
6:18
Kilépett az MSZP-ből Szanyi Tibor - itt vannak a részletek és a reakciók (ATV)
Kilépett az MSZP-ből Szanyi Tibor. A politikus a Twitteren jelentette be a döntést. Indoklásként mindössze annyit írt, hogy a magyar baloldalon szervezeti űr van, a jövőben ennek belakásával kíván foglalkozni és megpróbálja Igen néven indított mozgalmát felfuttatni. Az MSZP elfogadta a döntést.
jan. 7
6:24
Több milliárdból okosodik Békéscsaba (Napi)
A Modern Városok Program keretében Békéscsabán a SMART GRID rendszer kialakításának első ütemét a szigetszentmiklósi székhelyű Infoware Vállalkozási és Kereskedelmi Zrt. végezheti el, nettó 2 milliárd 652 millió forintért.
jan. 7
6:24
Életeket menthetnek a szén-monoxid-érzékelők (Magyar Nemzet)
A katasztrófavédelem szóvivője szerint, bár egyre több otthonba kerül érzékelő, még így is évente több százan szenvednek valamilyen mértékű mérgezést.
jan. 7
6:27
A bölcsis nénik átváltozása: a túlélésért trükköznek a magánbölcsődék (Népszava)
Erre egy erősen vitatható jogszabályváltozás miatt kényszerülnek.
jan. 7
6:27
Oszlopnak hajtott egy autó XIV. kerületben (Propeller)
Az Ajtósi Dürer sor és a Dózsa György út kereszteződésében történt az eset. Oszlopnak hajtott egy gépkocsi Budapest XIV. kerületében, az Ajtósi Dürer sor és a Dózsa György út kereszteződésében. A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik feszítővágó segítségével szabadítottak ki a járműből egy embert, akit átadtak a mentőknek. (
jan. 7
6:36
Lezárt akta: megtetszett a hangszóró, elvitték (Police)
Lezárt akta: megtetszett a hangszóró, elvitték Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 01. 07., k - 06:20 A rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát azzal a két fiatallal szemben, akik egy hordozható hangszórót loptak el az egyik műszaki áruházból Szegeden.
jan. 7
6:36
Oszlopnak hajtott egy autó XIV. kerületben (Hírstart)
Az Ajtósi Dürer sor és a Dózsa György út kereszteződésében történt az eset. Oszlopnak hajtott egy gépkocsi Budapest XIV. kerületében, az Ajtósi Dürer sor és a Dózsa György út kereszteződésében. A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik feszítővágó segítségével szabadítottak ki a járműből egy embert, akit átadtak a mentőknek. (
jan. 7
6:36
Egyre biztosabbnak látszik, hogy a Fidesz nem indít saját jelöltet a februári időközi választáson (HVG)
Egy függetlenként induló jelölt mögé állhat be a kormánypárt Dunaújvárosban.
jan. 7
6:36
Hazánk felkészült a migrációs nyomásra (Magyar Nemzet)
A Magyar Honvédség katonái az erősödő migrációs nyomás miatt tegnaptól az eddiginél nagyobb létszámban, illetve légi felderítéssel is támogatják a rendőröket a határvédelmi feladatok ellátásában.
jan. 7
6:42
Betörte az ablakot, így jutott be a lakásba (Police)
Betörte az ablakot, így jutott be a lakásba Budapesti Rendőr-főkapitányság2020. 01. 07., k - 06:27 A Budafoki rendőrök keresik az ismeretlen elkövetőt.
jan. 7
6:42
Iváncsa polgármestere is ringbe száll Dunaújvárosban (Hírstart)
Hét polgármester teljes támogatását élvezi Molnár Tibor, aki független jelöltként vesz részt a dunaújvárosi időközi országgyűlési választáson.
jan. 7
6:44
Három határsértőt fogtak el a rendőrök Békéscsabán (Police)
Három határsértőt fogtak el a rendőrök Békéscsabán Békés Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 01. 07., k - 06:34 A magukat líbiai állampolgárnak valló külföldieket előállítják.
jan. 7
6:45
Öngyilkosságot kísérelt meg a tescós rabló (Propeller)
Öngyilkosságot kísérelt meg a börtöncellájában a tescós rabló néven elhíresült S. Péter – tudta meg a Blikk. A bulvárlap információi szerint a 11 éve őrizetben lévő férfi valamilyen éles tárggyal sebesítette meg magát, ám az életét az őrök megmentették. Az eset után S-t azonnal kórházba szállították, ahol ellátták, majd visszavitték a cellájába.
jan. 7
6:48
Súlyos vádak a súlyemelő-szövetség magyar elnökével és a hazai doppingellenőrőkkel szemben (ATV)
Több millió dollárral nem tud elszámolni a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség magyar elnöke. - ezt állítja a német közszolgálati televízió. A sportszövetséget sokként érték a vádak. Az ARD közben a magyar doppingellenes szervezetet is csalással vádolja. Utóbbi vezetője szerint ebből egy szó sem igaz.
jan. 7
6:48
Öngyilkosságot kísérelt meg a tescós rabló (Hírstart)
Öngyilkosságot kísérelt meg a börtöncellájában a tescós rabló néven elhíresült S. Péter – tudta meg a Blikk. A bulvárlap információi szerint a 11 éve őrizetben lévő férfi valamilyen éles tárggyal sebesítette meg magát, ám az életét az őrök megmentették. Az eset után S-t azonnal kórházba szállították, ahol ellátták, majd visszavitték a cellájába.
jan. 7
6:57
Kiégett (NLC)
László önkormányzati lakása kiégett, teljesen lakhatatlanná vált.
jan. 7
7:00
Molnár Zsolt: Lesz közös lista (Népszava)
A társelnöki rendszer terve nem független a Párbeszéd és a szocialisták esetleges fúziójától – derül ki Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója szavaiból.
jan. 7
7:12
Fütyültek a bankok az MNB javaslatára - nem fognak örülni a kispénzű ügyfelek (Napi)
A Matolcsy György vezette jegybank szerette volna, ha a márciusban induló azonnali fizetést korlátlan számú ingyenes tranzakciót tartalmazó csomagokkal várják a bankok. Nem így lesz. Az ilyen csomagok havidíja 5-10 ezer forint, ha csak nem mutat fel az ügyfél 400-500 ezres havi jóváírást vagy sokmilliós megtakarítást.
jan. 7
7:12
Koltai Róbert megrendülten beszélt Gesztesi Károlyról (ATV)
Az Urániában találkoztak először, később együtt is dolgoztak – ezt mondta Koltai Róbert az ATV Start+ című műsorban. A rendező szerint Gesztesi volt az egyik legmegbízhatóbb a közös munka során.
jan. 7
7:12
Nem áll ki a Fidesz a dunaújvárosi választásra (24.hu)
Független polgármestert támogat a kormányoldal, aki így a kormánypárti frakcióba sem ülhetne be győzelme esetén.
jan. 7
7:12
Több millió forintból állapították meg: a parkokba pihenni járnak az emberek (Hírstart)
Újabb szerződés került nyilvánosságra az előző fővárosi városvezetés idejéből.
jan. 7
7:15
Felvételi 2020: ezek a középiskolai jegyek számítanak (Eduline)
A tanulmányi pontokból idén is legfeljebb 200-at gyűjthettek. De milyen középiskolai eredmények számítanak? Itt a lista.
jan. 7
7:18
Körözték az autót (Police)
Körözték az autót Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 01. 07., k - 07:08 A kapuvári rendőrök elfogták a gépkocsivezetőt és utasát. Ellenőrzésük során az is kiderült, hogy mindketten fogyasztottak kábítószert.
jan. 7
7:24
Vízkereszt a karácsonyi ünnepkör végén (Magyar Nemzet)
Megszentelte hétfőn a Duna vizét a Batthyány térnél ősi keresztény szokás szerint Kocsis Fülöp, a hajdúdorogi görögkatolikus főegyházmegye érsek metropolitája.
jan. 7
7:30
Megszólalt a BKV vezérigazgatója a rozsdás orosz metrókocsik ügyében (ATV)
Időzavarba került az orosz gyár, ezért túlságosan hamar szállította le a szerelvényeket - ezzel magyarázta a 6 felújított orosz metrókocsi rozsdásodását a BKV vezérigazgatója az Egyenes Beszédben.
jan. 7
7:30
Nem indít jelöltet a Fidesz a dunaújvárosi időközi választáson (444)
2018-ban, ha szorosan is, de az ellenzék hozta a körzetet.
jan. 7
7:33
„Jógázni inkább a Vérmezőn szoktak” (Népszava)
A parkokba pihenni járnak az emberek – állapította meg közpénzmilliókért egy fideszes politikus a lapunk birtokába került tanulmány kivonata szerint.
jan. 7
7:36
Áramtermelés: különleges nap volt vasárnap (Napi)
A teljes hazai áramtermelés több mint 20 százalékát is elérte vasárnap egy rövid időre a nap- és szélerőművek termelése a többórás napsütés és erős szél idején. E két technológia együttes súlya éves átlagban jóval kisebb, 2018-ban együttvéve a három százalékot sem érte el - idézi a Világgazdaság cikkét az MTI.
jan. 7
7:42
A templomi VIP-páholyból érkezik a pécsi Fidesz új vezetője (444)
Érett a váltás két bukott választás után, Őri László kerülhet Csizi Péter helyére.
jan. 7
7:48
Honvédelmi Minisztérium: nem kell hazahozni a magyar katonákat Irakból (ATV)
Az egyre feszültebb amerikai-iráni viszony miatt az Irakban állomásozó NATO-missziók ideiglenesen leállítják iraki kiképző műveleteiket. A döntés az országban állomásozó magyar katonákat is érinti. Németh Szilárd szerint ez csak egy biztonsági intézkedés és a katonák nincsenek veszélyben. A DK nem nem így gondolja. Vadai Ágnes a honvédelmi bizottsá

Keresés