2020. január 7. kedd

jan. 7
0:06
Ufók után kutattak, de eltévedtek este a Pilisben, 50-en keresték őket drónnal, mentőkutyákkal (Hírstart)
A kirándulók végül, két különböző ponton ugyan, de maguk keveredtek ki az erdőből.
jan. 7
1:12
Magyar Levente: továbbra is az illegális migráció megállítása a legnagyobb kihívás (Hírstart)
Továbbra is az illegális migráció megállítása a legnagyobb kihívás Magyarország és Európa számára – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 7
2:18
XXI. Század Intézet: Gyurcsány Ferenc bedarálja az MSZP-t (Hírstart)
Gyurcsány Ferenc teljesen bedarálja az MSZP-t - állapította meg az MTI-hez hétfőn eljuttatott elemzésében a XXI. Század Intézet.
jan. 7
3:30
Szanyi Tibor kilépett az MSZP-ből (Hírstart)
A politikus a Twitteren tájékoztatta a közvéleményt.
jan. 7
4:30
Kúria: Nincs újabb döntés a gyöngyöspatai iskola ügyében (Hírstart)
Horváth László fideszes országgyűlési képviselő szerint a Soros-hálózat pénzszerző akciójáról van szó.
jan. 7
5:54
Itt az ideje rendet tenni a kórházak gazdálkodásában (Bankmonitor)
A kórházi szféra korábban és mostanában is sorozatosan megsérti a gazdálkodásról és a közpénzek kezeléséről szóló előírásokat, emiatt nem lehet tudni, mi mennyibe kerül egy-egy kórháznál.
jan. 7
5:56
Biztosan jön az új NAT ősszel (Bankmonitor)
Pedagógiai paradigmaváltást, hangsúlyosabb iskola-előkészítést, csökkenő óraszámokat, korszerűbb nyelvoktatást és a fejlesztő típusú értékelés előtérbe helyezését ígéri az új Nemzeti alaptanterv.
jan. 7
6:06
Adatvédelmi vizsgálat a Kubatov-listák miatt (24.hu)
A kaposvári és érdi listázást végző aktivisták számára előírás volt, hogy betűkódokkal kategorizálják a felkeresett választókat.
jan. 7
6:06
Megkezdődött az egészségügyi struktúra átalakítása (Hírstart)
Az ellátórendszer korszerűsítésével, a hozzáférhetőség javításával és az ezeket lekövető finanszírozás bevezetésével elkezdődött az egészségügyi struktúra átalakítása - közölte az emberi erőforrások minisztere hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 7
6:08
Lakossági fórumot tart a főépítészi iroda (Hírstart)
Újragondolják a Csepel településkép-védelméről és -alakításáról szóló önkormányzati rendeletet. Mielőtt új jogszabályt alkotna a képviselő-testület, lakossági fórumot tartanak ez ügyben január 13-án, hétfőn délután 4 órától a polgármesteri hivatal nagytanácstermében.A fórum nyilvános esemény, azon bárki részt vehet, de előzetes jelentkezést kérnek
jan. 7
6:18
Kilépett az MSZP-ből Szanyi Tibor - itt vannak a részletek és a reakciók (ATV)
Kilépett az MSZP-ből Szanyi Tibor. A politikus a Twitteren jelentette be a döntést. Indoklásként mindössze annyit írt, hogy a magyar baloldalon szervezeti űr van, a jövőben ennek belakásával kíván foglalkozni és megpróbálja Igen néven indított mozgalmát felfuttatni. Az MSZP elfogadta a döntést.
jan. 7
6:24
Több milliárdból okosodik Békéscsaba (Napi)
A Modern Városok Program keretében Békéscsabán a SMART GRID rendszer kialakításának első ütemét a szigetszentmiklósi székhelyű Infoware Vállalkozási és Kereskedelmi Zrt. végezheti el, nettó 2 milliárd 652 millió forintért.
jan. 7
6:24
Életeket menthetnek a szén-monoxid-érzékelők (Bankmonitor)
A katasztrófavédelem szóvivője szerint, bár egyre több otthonba kerül érzékelő, még így is évente több százan szenvednek valamilyen mértékű mérgezést.
jan. 7
6:27
A bölcsis nénik átváltozása: a túlélésért trükköznek a magánbölcsődék (Alternatív Energia)
Erre egy erősen vitatható jogszabályváltozás miatt kényszerülnek.
jan. 7
6:27
Oszlopnak hajtott egy autó XIV. kerületben (Propeller)
Az Ajtósi Dürer sor és a Dózsa György út kereszteződésében történt az eset. Oszlopnak hajtott egy gépkocsi Budapest XIV. kerületében, az Ajtósi Dürer sor és a Dózsa György út kereszteződésében. A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik feszítővágó segítségével szabadítottak ki a járműből egy embert, akit átadtak a mentőknek. (
jan. 7
6:36
Oszlopnak hajtott egy autó XIV. kerületben (Hírstart)
Az Ajtósi Dürer sor és a Dózsa György út kereszteződésében történt az eset. Oszlopnak hajtott egy gépkocsi Budapest XIV. kerületében, az Ajtósi Dürer sor és a Dózsa György út kereszteződésében. A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik feszítővágó segítségével szabadítottak ki a járműből egy embert, akit átadtak a mentőknek. (
jan. 7
6:36
Hazánk felkészült a migrációs nyomásra (Bankmonitor)
A Magyar Honvédség katonái az erősödő migrációs nyomás miatt tegnaptól az eddiginél nagyobb létszámban, illetve légi felderítéssel is támogatják a rendőröket a határvédelmi feladatok ellátásában.
jan. 7
6:42
Iváncsa polgármestere is ringbe száll Dunaújvárosban (Hírstart)
Hét polgármester teljes támogatását élvezi Molnár Tibor, aki független jelöltként vesz részt a dunaújvárosi időközi országgyűlési választáson.
jan. 7
6:45
Öngyilkosságot kísérelt meg a tescós rabló (Propeller)
Öngyilkosságot kísérelt meg a börtöncellájában a tescós rabló néven elhíresült S. Péter – tudta meg a Blikk. A bulvárlap információi szerint a 11 éve őrizetben lévő férfi valamilyen éles tárggyal sebesítette meg magát, ám az életét az őrök megmentették. Az eset után S-t azonnal kórházba szállították, ahol ellátták, majd visszavitték a cellájába.
jan. 7
6:48
Súlyos vádak a súlyemelő-szövetség magyar elnökével és a hazai doppingellenőrőkkel szemben (ATV)
Több millió dollárral nem tud elszámolni a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség magyar elnöke. - ezt állítja a német közszolgálati televízió. A sportszövetséget sokként érték a vádak. Az ARD közben a magyar doppingellenes szervezetet is csalással vádolja. Utóbbi vezetője szerint ebből egy szó sem igaz.
jan. 7
6:48
Öngyilkosságot kísérelt meg a tescós rabló (Hírstart)
Öngyilkosságot kísérelt meg a börtöncellájában a tescós rabló néven elhíresült S. Péter – tudta meg a Blikk. A bulvárlap információi szerint a 11 éve őrizetben lévő férfi valamilyen éles tárggyal sebesítette meg magát, ám az életét az őrök megmentették. Az eset után S-t azonnal kórházba szállították, ahol ellátták, majd visszavitték a cellájába.
jan. 7
6:57
Kiégett (NLC)
László önkormányzati lakása kiégett, teljesen lakhatatlanná vált.
jan. 7
7:00
Molnár Zsolt: Lesz közös lista (Alternatív Energia)
A társelnöki rendszer terve nem független a Párbeszéd és a szocialisták esetleges fúziójától – derül ki Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója szavaiból.
jan. 7
7:12
Fütyültek a bankok az MNB javaslatára - nem fognak örülni a kispénzű ügyfelek (Napi)
A Matolcsy György vezette jegybank szerette volna, ha a márciusban induló azonnali fizetést korlátlan számú ingyenes tranzakciót tartalmazó csomagokkal várják a bankok. Nem így lesz. Az ilyen csomagok havidíja 5-10 ezer forint, ha csak nem mutat fel az ügyfél 400-500 ezres havi jóváírást vagy sokmilliós megtakarítást.
jan. 7
7:12
Koltai Róbert megrendülten beszélt Gesztesi Károlyról (ATV)
Az Urániában találkoztak először, később együtt is dolgoztak – ezt mondta Koltai Róbert az ATV Start+ című műsorban. A rendező szerint Gesztesi volt az egyik legmegbízhatóbb a közös munka során.
jan. 7
7:12
Nem áll ki a Fidesz a dunaújvárosi választásra (24.hu)
Független polgármestert támogat a kormányoldal, aki így a kormánypárti frakcióba sem ülhetne be győzelme esetén.
jan. 7
7:12
Több millió forintból állapították meg: a parkokba pihenni járnak az emberek (Hírstart)
Újabb szerződés került nyilvánosságra az előző fővárosi városvezetés idejéből.
jan. 7
7:24
Vízkereszt a karácsonyi ünnepkör végén (Bankmonitor)
Megszentelte hétfőn a Duna vizét a Batthyány térnél ősi keresztény szokás szerint Kocsis Fülöp, a hajdúdorogi görögkatolikus főegyházmegye érsek metropolitája.
jan. 7
7:30
Megszólalt a BKV vezérigazgatója a rozsdás orosz metrókocsik ügyében (ATV)
Időzavarba került az orosz gyár, ezért túlságosan hamar szállította le a szerelvényeket - ezzel magyarázta a 6 felújított orosz metrókocsi rozsdásodását a BKV vezérigazgatója az Egyenes Beszédben.
jan. 7
7:30
Nem indít jelöltet a Fidesz a dunaújvárosi időközi választáson (444.hu)
2018-ban, ha szorosan is, de az ellenzék hozta a körzetet.
jan. 7
7:33
„Jógázni inkább a Vérmezőn szoktak” (Alternatív Energia)
A parkokba pihenni járnak az emberek – állapította meg közpénzmilliókért egy fideszes politikus a lapunk birtokába került tanulmány kivonata szerint.
jan. 7
7:36
Áramtermelés: különleges nap volt vasárnap (Napi)
A teljes hazai áramtermelés több mint 20 százalékát is elérte vasárnap egy rövid időre a nap- és szélerőművek termelése a többórás napsütés és erős szél idején. E két technológia együttes súlya éves átlagban jóval kisebb, 2018-ban együttvéve a három százalékot sem érte el - idézi a Világgazdaság cikkét az MTI.
jan. 7
7:42
A templomi VIP-páholyból érkezik a pécsi Fidesz új vezetője (444.hu)
Érett a váltás két bukott választás után, Őri László kerülhet Csizi Péter helyére.
jan. 7
7:45
Súlyos baleset Budapesten, feszítővágóval harcolnak a sérültért (Ripost)
Az Ajtósi Dürer sor és a Dózsa György út kereszteződésében történt a baleset.
jan. 7
7:47
Ferencvárosi parkolási káosz, mit művel az új polgármester? (Ripost)
Háborognak a IX. kerületben az autósok, senki nem tudja, mi történik a Ferencvárosban, teljes a zűrzavar a parkolást illetően. Több utcában nem működnek a parkolóórák, néhány helyen a mobil applikáció sem használható, a bérleteket nem tudják megújítani. Ráadásul azok, akik rájöttek, hogy néhány helyen ingyenes a parkolás, P+R parkolónak nézik a ker
jan. 7
7:48
Honvédelmi Minisztérium: nem kell hazahozni a magyar katonákat Irakból (ATV)
Az egyre feszültebb amerikai-iráni viszony miatt az Irakban állomásozó NATO-missziók ideiglenesen leállítják iraki kiképző műveleteiket. A döntés az országban állomásozó magyar katonákat is érinti. Németh Szilárd szerint ez csak egy biztonsági intézkedés és a katonák nincsenek veszélyben. A DK nem nem így gondolja. Vadai Ágnes a honvédelmi bizottsá
jan. 7
7:54
Hatmillió forintot fizetett ki a Főkert Zrt. a fideszes politikus cégének, hogy kiderítse, a parkokba sétálni jártnak az emberek (168 Óra Online)
Még 2016-ban, Tarlós István főpolgármesteri ciklusa alatt összesen hatmillió forintot fizetett ki a Főkett Zrt. egy olyan tanulmányért, amelyben egy felmérés alapján olyan triviális megállapítások szerepelnek, hogy a parkokba sétálni és pihenni járnak az emberek – derül ki a Népszava cikkéből. A tanulmányról vasárnap Tüttő Kata főpolgármester-helye
jan. 7
8:00
Öngyilkosságot kísérelt meg a tescós rabló (Hírstart)
Öngyilkosságot kísérelt meg a börtöncellájában a tescós rabló néven elhíresült S. Péter – tudta meg a Blikk. A bulvárlap információi szerint a 11 éve őrizetben lévő férfi valamilyen éles tárggyal sebesítette meg magát, ám az életét az őrök megmentették. Az eset után S-t azonnal kórházba szállították, ahol ellátták, majd visszavitték a cellájába.
jan. 7
8:06
Nem csak a templomban jár VIP-hely Hoppál fideszes padtársának (Alternatív Energia)
Őri László lehet a pécsi választókerület új fideszes elnöke - ő volt az a politikus, akit Isten házában is a VIP-szektorba ültettek.
jan. 7
8:06
Milliókért kutatta ki a fideszes politikus cége, hogy az emberek pihenni járnak a parkokba (444.hu)
"Érdekes, hogy jógázni leginkább a Vérmezőn és a Városmajorban szoktak."
jan. 7
8:06
A templomi VIP-páholyból érkezik a pécsi Fidesz új vezetője (Hírstart)
Érett a váltás két bukott választás után, Őri László kerülhet Csizi Péter helyére.
jan. 7
8:08
„Feláldoznak minket a tervteljesítés oltárán” - vészjelzés a postánál (Alternatív Energia)
Öngyilkos az állami cég egy munkatársa, aki búcsúlevelében arról ír: a megalázó munkakörülmények miatt választotta a halált. Belső vizsgálat indult.
jan. 7
8:18
Újabb intézményt fojt meg a kormány (Napi)
Megváltoztatta a kormány a magánbölcsődékre vonatkozó szabályozást, ami azzal a veszéllyel fenyeget, hogy be kell zárni ezeket az intézményeket, miközben nincs, ami pótolhatná a magánbölcsődéket.
jan. 7
8:18
Vereség után lefejezik a pécsi Fidesz-szervezetet (24.hu)
Meglett a következménye a sorozatos kormánypárti vereségeknek.
jan. 7
8:18
Ez vár a Fideszre 2020-ban (888.hu)
A nagy menetelés hosszú évét a sorok rendezésének rövid éve követi.
jan. 7
8:21
Eladja a Hollóházi Porcelángyárat az állam (Szeretlek Magyarország)
A Hollóházi Porcelángyár Kft. 100 százalékos üzletrészeinek kikiáltási ára 175 millió forint.
jan. 7
8:24
Csaknem 400 milliárdból bővül idén az úthálózat (Napi)
Az idén lezáruló beruházásoknak köszönhetően Eger és Sopron négysávos úton lesz elérhető, az M0-tól Abonyig elkészül az M4. Kiépül a második sztrádakapcsolat Románia felé, az autósok birtokba vehetik az új komáromi Duna-hidat is - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
jan. 7
8:24
A templomi VIP-páholyból érkezik a pécsi Fidesz új vezetője (Hírstart)
Érett a váltás két bukott választás után, Őri László kerülhet Csizi Péter helyére.
jan. 7
8:27
Orbán Viktor csütörtökön tartja évindító sajtótájékoztatóját (BorsOnline)
Csütörtökön 11:00 órakor tartja Orbán Viktor miniszterelnök évindító nemzetközi
jan. 7
8:30
Nem döntött még a Kúria a gyöngyöspatai szegregációs ügyben (ATV)
A Kúria még nem döntött a kártérítésről a gyöngyöspatai önkormányzatot érintő perben - ezt közölte a testület az MTI-vel.

Keresés