2020. január 7. kedd

jan. 7
0:03
Novák Katalin: felépítünk egy onkológiai kórházat Vietnámban (Hírklikk)
Magyarország kötött segélyhitelekkel támogatja Vietnám gazdasági és szociális fejlődését, együttműködik vele az idegenforgalom növelése, a szakképzés és a családtámogatás területén – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, hétfőn.
jan. 7
0:24
Peking is aggódik az iráni feszültség miatt (Hírstart)
Pekinget aggasztja az éleződő feszültség az Egyesült Államok és Irán között – fogalmazott Keng Suang kínai külügyi szóvivő hétfői sajtótájékoztatóján a kínai fővárosban. Az érintett feleket önmérsékletre szólította fel a béke és a stabilitás megőrzése érdekében. A szóvivő egyúttal felszólította az Egyesült Államokat, hogy ne éljen vissza erejével,
jan. 7
2:54
Beszakadt a német autószektor termelése és exportja, de van egy évtizedes csúcs is (Hírstart)
Tíz éve nem látott magas szintre emelkedett tavaly a Németországban forgalomba helyezett új személygépkocsik száma, miközben 9 százalékkal csökkent a német autóipar termelése és 13 százalékkal az exportja is a járműipari vállalatok szakmai képviselete, a Verband der Automobilindustrie (VDA) hétfőn publikált jelentése alapján.
jan. 7
3:30
Ferenc pápa a pénz istenének elutasítására szólított fel (Hírstart)
A pénz istene, az élvhajhászat, a fogyasztói életmód, a siker hajhászása és az önmagasztalás elutasítására szólított fel hétfőn, vízkereszt alkalmából mondott homíliájában Ferenc pápa a vatikáni Szent Péter-bazilikában.
jan. 7
3:36
Egy kiszivárgott levél szerint az amerikai hadsereg felkészül az iraki kivonulásra (Hírstart)
A Pentagon még nem erősítette meg a levél eredetiségét.
jan. 7
4:48
Ismét magyar rendőrök indultak Észak-Macedóniába és Szerbiába (Hírstart)
Ismét magyar rendőrök indultak Észak-Macedóniába és Szerbiába, hogy segítséget nyújtsanak a határőrizeti feladatok ellátásában - közölte a rendőrség hétfőn a honlapján.
jan. 7
5:06
Megmentett egy birkanyájat a pusztító tűztől egy „csodakutya” Ausztráliában (Hírstart)
Gazdája nagyon büszke a Patsy nevű ebre, akinek köszönhetően időben biztonságba kerülhettek a az ausztrál család birkái.
jan. 7
5:33
Minogue félmilliót ad a bozóttüzek áldozatainak (24.hu)
Nicole Kidman után egy újabb ausztrál világsztár adományozott.
jan. 7
5:48
Külügyi szakértő: Irán nincs abban a helyzetben, hogy hagyományos háborút vívjon (Hírstart)
Irán sem katonailag, sem gazdaságilag nincs abban a helyzetben, hogy megvívjon egy hagyományos háborút - mondta Wagner Péter, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.
jan. 7
6:12
Irán bosszút esküdött az Egyesült Államok ellen (USAracing)
Iránban bosszúval fenyegették meg az Egyesült Államokat. Irakban az amerikai csapatok kivonásával kapcsolatos intézkedéseket gyorsították fel azután, hogy amerikai légicsapásban meghalt Szolejmani iráni tábornok.
jan. 7
6:15
Amerikai állampolgárságú irániakat tartóztattak fel az amerikai-kanadai határon (Propeller)
Az amerikai határvédelmi szervek több tucatnyi amerikai állampolgárságú iránit tartóztattak fel az északnyugati Washington államban a kanadai határon – jelentette hétfőn a The New York Times című amerikai lap. A több mint hatvan embert még a hétvégén tartóztatták fel, a lap értesülései szerint azonban néhány óra múltán, a szokásosnál szigorúbb ell
jan. 7
6:17
Amerikai alelnök: Guaidó az ország "egyetlen legitim elnöke" (Propeller)
Mike Pence amerikai alelnök hétfőn biztosította a venezuelai ellenzéket vezető Juan Guaidót, hogy az Egyesült Államok őt tartja a dél-amerikai ország "egyetlen legitim elnökének" – közölte egy, a beszélgetésüket ismerő személy. A tízperces telefonbeszélgetésben Pence a forrás szerint gratulált Guaidónak, hogy újraválasztották a nemzetgyűlés élére,
jan. 7
6:18
A védelmi miniszter cáfolja, hogy az amerikai katonák Irakból való kivonását terveznék (USAracing)
Mark Esper amerikai védelmi miniszter újságíróknak cáfolta hétfőn, hogy az amerikai katonák Irakból való kivonására készülnének.
jan. 7
6:21
Iráni-amerikai viszály – Mark Esper cáfolja, hogy az amerikai katonák Irakból való kivonását terveznék (Propeller)
Mark Esper amerikai védelmi miniszter újságíróknak cáfolta hétfőn, hogy az amerikai katonák Irakból való kivonására készülnének. A miniszter leszögezte: nem kezdődött meg a katonák kivonása Irakból, s az amerikai kormányzat nem hozott döntést csapatkivonásról. A bagdadi parlament vasárnap határozatot fogadott el arról, hogy valamennyi külföldi kat
jan. 7
6:21
Van-e átfogóbb tanulsága Miklósi és a Nélküled esetének? (UniLife)
Az indulatok csillapodását követően van bármilyen konklúzió, amit egy zsidó hírportál levonhat az esetből? Veszprémy László Bernát írása.
jan. 7
6:30
Az amerikai védelmi miniszter cáfolja, hogy az amerikai katonák Irakból való kivonását terveznék (ATV)
Mark Esper amerikai védelmi miniszter újságíróknak cáfolta hétfőn, hogy az amerikai katonák Irakból való kivonására készülnének.
jan. 7
6:39
Iráni válság: Irak bepanaszolta az Egyesült Államokat az ENSZ-ben (Propeller)
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa ítélje el a Kászim Szulejmáni iráni tábornok és iraki megbízottja, Abu Mahdi al-Muhandisz ellen Bagdadban elkövetett amerikai légicsapást – követelte Irak hétfőn a világszervezethez intézett levelében, megfogalmazása szerint annak érdekében, hogy ne uralja el a nemzetközi kapcsolatokat a dzsungel törvénye. Ez az amerik
jan. 7
6:42
Az amerikai alelnök szerint Guaidó Venezuela „egyetlen legitim elnöke” (USAracing)
Mike Pence amerikai alelnök hétfőn biztosította a venezuelai ellenzéket vezető Juan Guaidót, hogy az Egyesült Államok őt tartja a dél-amerikai ország „egyetlen legitim elnökének” – közölte egy, a beszélgetésüket ismerő személy.
jan. 7
6:48
Érzékeny búcsú a Tescótól (Napi)
Az előzetes hírek igaznak bizonyultak: számos nagy áruházat vesz át a Kaufland a Tescótól Lengyelországban. A dolgozóknak döntést kell hozniuk, mert változnak munkafeltételeik.
jan. 7
6:48
Több tucat halottja van egy Nigéria határán elkövetett robbantásnak (HírTV)
Egy zsúfolt hídon robbant pokolgép a piacáról híres Gamboru városában.
jan. 7
6:54
117 éves a világ legidősebb embere (Hírstart)
Betöltötte 117. életévét Japánban a világ legidősebb embere, egy Tanaka Kane nevű asszony, az elöregedő japán társadalom élő jelképe.
jan. 7
7:00
Szabad szemmel: addig dicsérte Orbánt, míg belebukott (Kripto Akadémia)
Nemzetközi sajtószemle, 2020. január 7.
jan. 7
7:06
Trump védelmi minisztere szerint nem fognak kulturális jelentőségű helyszíneket bombázni (444.hu)
Pedig vasárnap az elnök még pont ezzel fenyegette meg Iránt.
jan. 7
7:06
Nagy-Britannia csökkentette iráni és iraki nagykövetségeinek létszámát (USAracing)
Nagy-Britannia a minimumra csökkentette iráni és iraki nagykövetségének létszámát azt követően, hogy az Egyesült Államok Bagdadban megölte Kászim Szulejmáni iráni katonai vezetőt – jelentette hétfőn a Sky News brit televízió, diplomáciai forrásokra hivatkozva.
jan. 7
7:09
Washington szerint továbbra is legitim vezető Guaidó (Képmás)
Az Egyesült Államok továbbra is kiáll a venezuelai nemzetgyűlés többségének támogatását élvező ellenzéki vezér mellett.
jan. 7
7:12
Iráni-amerikai viszály: Irán arányos választ fog adni Szulejmáni meggyilkolására (HírTV)
Továbbra is jelentős a közel-keleti feszültség, mely május vége óta legmagasabb szintre emelkedett.
jan. 7
7:12
Orbán Viktort dicsárte Johnson bizalmasa (24.hu)
Kifejezetten megdicsérte a magyar kormányt.
jan. 7
7:18
Immár 61 ezerre becsülik a mexikói drogháborúban eltűntek számát (HírTV)
Az egy éve hatalmon lévő baloldali elnök, Andrés Manuel López Obrador hivatala tavaly júniusban még 40 ezerre becsülte az eltűnt állampolgárok számát.
jan. 7
7:18
Több tucat halottja van egy Nigéria határán elkövetett robbantásnak (USAracing)
Legalább 30 ember vesztette életét hétfőn Nigéria északkeleti Borno államában egy zsúfolt hídon elkövetett pokolgépes merénylet következtében – közölték különböző források a Reuters hírügynökséggel.
jan. 7
7:30
Iráni válság: korlátoznák Trump lehetőségeit a demokraták (Hírstart)
A Képviselőház külügyi bizottsága korábban Twitteren válaszolt a Twitteren üzenő amerikai elnöknek.
jan. 7
7:33
Irán nincs abban a helyzetben, hogy hagyományos háborút vívjon (GazdaságPortál)
Irán sem katonailag, sem gazdaságilag nincs abban a helyzetben, hogy megvívjon egy hagyományos háborút – mondta Wagner Péter, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában. A szakértő azt mondta, továbbra is úgy véli, hogy nem lesz konvencionális háború. Annak viszont van esélye, hogy Irán kibertámad
jan. 7
7:33
Legalább 30-an meghaltak egy robbantásban (Propeller)
Borno állam egy zsúfolt hídján történt a pokolgépes merénylet, amelynek során legalább 30-an vesztették életüket. Az pokolgép házi gyártású volt, amelyet délután 5 óra körül robbantottak a Kamerunba utat biztosító hídon. Szemtanúk beszámolója szerint az incidenst követően legalább 35 sérültet szállítottak kórházba. A merénylet hírét és a halálos
jan. 7
7:39
Nem akarták beengedni az országba az amerikai állampolgárságú irániakat a kanadai határ felől (Szeretlek Magyarország)
A hétvégén több mint 60 embert tartóztattak fel az amerikai-kanadai határon. A többségüket ugyan néhány óra után végül beengedték az Egyesült Államokba, de a szokásosnál szigorúbb ellenőrzésen kellett átesniük.
jan. 7
7:48
Irak az amerikai légicsapás elítélését követeli az ENSZ-től (USAracing)
Az Ensz Biztonsági Tanácsa ítélje el a Kászim Szulejmáni iráni tábornok és iraki megbízottja, Abu Mahdi al-Muhandisz ellen Bagdadban elkövetett amerikai légicsapást – követelte Irak hétfőn a világszervezethez intézett levelében, megfogalmazása szerint annak érdekében, hogy ne uralja el a nemzetközi kapcsolatokat „a dzsungel törvénye”.
jan. 7
7:51
Irak az amerikai légicsapás elítélését követeli az Ensz-től (Képmás)
Az iraki Ensz-nagykövet nem kezdeményezte a Biztonsági Tanács rendkívüli ülésének összehívását.
jan. 7
7:54
Megkezdődött a török csapatok bevonulása (USAracing)
.
jan. 7
8:00
Venezuelai válság: megszólalt az amerikai alelnök (Napi)
Mike Pence amerikai alelnök hétfőn biztosította a venezuelai ellenzéket vezető Juan Guaidót, hogy az Egyesült Államok őt tartja a dél-amerikai ország "egyetlen legitim elnökének" - közölte egy, a beszélgetésüket ismerő személy az MTI híre szerint.
jan. 7
8:00
A tervezett „űrinternet” újabb 60 műholdját bocsátotta fel a SpaceX (USAracing)
Tervezett „űrinternetjének” újabb 60 mini műholdját bocsátotta fel hétfőn a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat, ezúttal már sötét bevonattal a csillagászok megbékítése érdekében.
jan. 7
8:09
Amerikai állampolgárságú irániakat tartóztattak fel az amerikai-kanadai határon (Képmás)
Mintegy tíz embertől megtagadták a belépést, azt tanácsolva, hogy térjenek vissza később a határállomáshoz.
jan. 7
8:18
Földrengés Puerto Ricóban (HírTV)
A karibi szigetországban komoly anyagi károk keletkeztek, egy híres természeti látnivaló is megsemmisült.
jan. 7
8:18
Hógolyóztak a gyerekek, lelőtte őket egy férfi (24.hu)
A gyerekeket kórházban ápolják.
jan. 7
8:18
Amerikai állampolgárságú irániakat tartóztattak fel a kanadai határon (USAracing)
Az amerikai határvédelmi szervek több tucatnyi amerikai állampolgárságú iránit tartóztattak fel az északnyugati Washington államban a kanadai határon – jelentette hétfőn a The New York Times című amerikai lap.
jan. 7
8:24
Iránban bosszút követelnek, Trump emberei nem bántanák a műemlékeket (Infostart)
Több százezer, más becslések szerint milliós tömeg tüntetett bosszút követelve az amerikai dróntámadásban megölt Kászim Szulejmáni iráni tábornok temetésén. Közben Wasingtonban tagadták, hogy távoznának Irakból az amerikai katonák.
jan. 7
8:24
Egekig magasztalta Orbán Viktort Boris Johnson embere, azonnal bukta a tanácsadói posztját (168 Óra Online)
A brit Munkáspárt szerint „megvetésre méltóak” Boris Johnson egyik munkatársának Orbán Viktort dicsérő kijelentései – írja a londoni Financial Times. Tim Montgomerie, aki a 2018 decemberi brit parlamenti választásig Boris Johnsonnak, a választást megnyerő konzervatív miniszterelnöknek a tanácsadója volt a társadalmi igazságosság kérdéseiben, decemb
jan. 7
8:36
Rejtélyes légzőszervi betegség ütötte fel a fejét Kínában (444.hu)
Eddig 59-en betegedtek meg, mindenkit karanténba helyeztek. Pont a holdújév előtt, amikor rengetegen utaznak az országban.
jan. 7
8:39
Több mint hatvan iráni utast állítottak meg az amerikai határon (Kripto Akadémia)
A Kanada felől érkező irániak valamennyien amerikai állampolgárok voltak, mégis órákon keresztül faggatták őket.
jan. 7
8:42
Immár 61 ezerre becsülik a mexikói drogháborúban eltűntek számát (USAracing)
A mexikói kormány hétfőn mintegy 50 százalékkal felfelé módosította és több mint 61 ezerre tette az eltűntként nyilvántartásba vett személyek számát, hozzátéve, hogy túlnyomó többségük az országot 2006 és 2012 között sújtó heves drogháború áldozata.
jan. 7
8:45
Mark Esper cáfolja, hogy az amerikai katonák Irakból való kivonását terveznék (Képmás)
Az amerikai védelmi miniszter kijelentette, hogy Washington „az egész térségben újrapozícionálja haderejét”
jan. 7
8:45
Sokkoló kép terjed a lángokban álló Ausztráliáról (Szeretlek Magyarország)
A szívszorító illusztráció a NASA műholdas adataiból készült és azokat a területeket mutatja, amelyek 2019. december 5. és 2020. január 5. között égtek.
jan. 7
8:48
Az Egyesült Királyság rengeteg diplomatáját visszahívta az iraki és az iráni nagykövetségről (168 Óra Online)
Az Egyesült Királyság a minimumra csökkentette iráni és iraki nagykövetségének létszámát azt követően, hogy az Egyesült Államok Bagdadban megölte Kászim Szulejmáni iráni katonai vezetőt - jelentette hétfőn a Sky News brit televízió, diplomáciai forrásokra hivatkozva. Eszerint a diplomaták kivonása inkább elővigyázatossági lépés, s nem valamilyen fe

Keresés