2020. január 2. csütörtök

jan. 2
0:00
Megállapodtak a kormányalakításról az osztrák konzervatívok a zöldekkel (USAracing)
Ha létrejön a „fekete-zöld” kormánykoalíció, akkor Ausztria történetében első alkalommal alakítanak szövetségi kormányt a konzervatívok a zöldekkel.
jan. 2
0:06
Fotók a világ minden tájáról: így búcsúztattuk 2019-et (Blikk)
Az egész világ ünnepelve búcsúztatta az óévet és köszöntötte 2020-at, az ilyenkor hagyományos tűzijátékkal, valamint vicces parti szemüvegekkel, kalapokkal és egyéb látványos kiegészítőkkel.
jan. 2
0:06
Szigorítják a fegyvertartást, erősítik az adatvédelmet több amerikai tagállamban (USAracing)
Fegyvertartási szigorítástól az adatvédelem erősítéséig számos új törvény lép életbe az Egyesült Államok sok tagállamában január elsejétől.
jan. 2
0:10
Boris Johnson új fejezetet ígér a Brexit után (Blikk)
A brit miniszterelnök, Boris Johnson újévi köszöntőjében is szó volt a Brexit-ről, azt ígérte, hogy az Egyesült Királyság új fejezetet nyithat az Európai Unióból való kiválás útján.
jan. 2
0:14
Betiltották a műanyag zacskókat a Fidzsi-szigeteken (Blikk)
Január elsejétől hatályba lépett az a rendelet, amely betiltja az egyszer használható műanyag zacskók gyártását és forgalmazását a Fidzsi-szigeteken, ugyanis egyre nyugtalanítóbb az óceánok helyzete a túlzott műanyag-szennyezettség miatt.
jan. 2
0:18
Az ukrán államfő magyarul is megszólalt újévi köszöntőjében (Blikk)
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök magyar szavakat szőtt első, államfőként elmondott újévi köszöntő beszédébe, amelyben összefogásra biztatta honfitársait a köztük lévő különbségek ellenére.
jan. 2
0:22
Szijjártó Péter máris reagált az ukrán elnök gesztusára (Blikk)
- A magyar kormány az Ukrajnával való jószomszédi kapcsolatok helyreállításában érdekelt - hangsúlyozta szerdán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arra reagálva, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újévi köszöntőjében Ukrajna nemzeti közösségeinek anyanyelvén, a többi között magyarul is megszólalt.
jan. 2
0:26
Nyoma veszett: James Bond-filmekbe illő módon szöktették meg a házi őrizetből a Nissan-vezért (Blikk)
James Bond-filmekbe illő kémtörténet játszódott le a napokban Japánban. A hatóságok még most is próbálják összerakni a részleteket, annyira különleges és hihetetlen módon szökött meg a távol-keleti országból a Nissan autógyár egykori vezetője, az eddig tokiói házi őrizetben élő Carlos Ghosn (65).
jan. 2
0:30
A Nato, Magyarország és Oroszország kapcsolata (Blikk)
A NATO nemrégiben ünnepelte fennállásának 70-ik évfordulóját. Magyarország 20 éve tagja a szervezetnek. A The Private Case nevű biztonságelemző blog emiatt egy érdekes írásban többek között olyan fontos kérdésekkel foglakozik, mint
jan. 2
0:34
Leégett egy állatkerti majomház, több mint 30 állat pusztult el – Kiderült, mi okozta a tragédiát (Blikk)
Tűz volt az újév első napjára virradó éjjel a németországi Krefeld állatkertjében, a lángokban több mint harminc állat pusztult el, köztük csimpánzok, orángutánok és két idősebb gorilla is – jelentették szerda délelőtt az észak-rajna-vesztfáliai város hatóságai.
jan. 2
0:38
Egy családdal együtt zuhant a mélybe egy lift São Paulóban: fiatal focista tehetség is meghalt (Blikk)
Brazília – Négyen meghaltak egy haditengerészeti család tagjai közül, akik szilveszteri ünneplés céljából gyűltek össze, amikor a lift, amit használtak, négy emeletnyi mélységbe zuhant – írja a DailyMail.
jan. 2
0:42
Bocsánatot kért Ferenc pápa amiatt, hogy ráütött egy őt rángató hívő kezére (Blikk)
Egy türelmetlen hívő kezére csapott Ferenc pápa, amikor éppen a misére igyekezett. A kordon mögött álló nő nem bírta elviselni, hogy a pápa pont előtte hagyta abba a hívekkel való kézrázogatást, ezért két kézzel megragadta a Ferenc pápa kezét, majd magához rántotta. A pápa láthatóan zokon vette az atrocitást, rácsapott a nő kezére, hogy kiszabadíts
jan. 2
2:48
Halálos özönvíz Jakartában (Hírstart)
Legalább kilencen haltak meg az eső okozta áradásban.
jan. 2
4:36
Felmérés: a britek derűlátóbbak a brexittel kapcsolatban, mint tavaly (Hírstart)
A legfrissebb felmérés szerint az egy évvel ezelőttihez képest érzékelhetően derűlátóbban kezdik a britek az új évet, nem kis részben azért, mert csökkenni látszik a brit Eu-tagság megszűnésének (brexit) folyamatát kísérő bizonytalanság.
jan. 2
5:18
Észak-Korea atomkísérletek újrakezdésével fenyegetőzik (Hírstart)
Kim Dzsongun egy új stratégiai fegyvert is bejelentett.
jan. 2
5:30
Döbbenetes módon csempészték ki otthonából a szökevény Nissan-vezért (Infostart)
Sajtóhírek szerint hangszertokban bújtathatták el a pénzügyi visszaélésekkel vádolt és óvadék ellenében szabadlábra helyezett Carlos Ghosn-t, így juttatták ki tokiói otthonából a férfit.
jan. 2
6:09
Az USA újra beleszól a Közel-Kelet életébe (Propeller)
Mike Pompeo amerikai külügyminiszter Ádil Abdel Mahdi ügyvezető iraki kormányfővel és Benjámin Netanjahuval, az átmeneti izraeli kormány vezetőjével egyeztetett telefonon washingtoni idő szerint szerdán este. Az amerikai diplomácia vezetője az iraki politikustól azt kérte, hogy kormánya tegyen eleget kötelezettségeinek és akadályozza meg az Egyesü
jan. 2
6:12
Nagy izgalmakat hoz a január Ausztriában (Infostart)
A két ünnep között megegyezett egymással az Osztrák Néppárt és a Zöldek, így heteken belül megalakulhat az új bécsi kormány. Nyugati szomszédunknál szeptember végén volt a parlamenti választás.
jan. 2
6:12
Trump: Teherán nagy árat fog fizetni, ha emberek halnak meg bármely amerikai létesítményben (ATV)
Irán nagy árat fog fizetni azért, hogy támadás érte az amerikai nagykövetséget Bagdadban. Ezt Trump amerikai elnök mondta, bár később azt is hozzátette, hogy nem akar háborút a perzsa állammal. Közben több száz amerikai tengerészgyalogost vezényeltek a bagdadi külképviselet védelmére, mindjárt mutatjuk az erről készült képeket.
jan. 2
6:15
Legalább 400 embert letartóztattak az év első tüntetésén (Propeller)
Legkevesebb négyszáz embert vettek őrizetbe Hongkongban engedély nélküli gyülekezés, illetve fegyverbirtoklás miatt az új év első napján egy erőszakba torkollott felvonulást követően – jelentette internetes oldalán a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap a rendőrség közleményére hivatkozva. A helyi idő szerint szerda kora délután kezd
jan. 2
6:18
Hongkongi tüntetések - Máris százakat vettek őrizetbe az új év első megmozdulásán (Blikk)
Legkevesebb négyszáz embert vettek őrizetbe Hongkongban engedély nélküli gyülekezés, illetve fegyverbirtoklás miatt az új év első napján egy erőszakba torkollott felvonulást követően - jelentette internetes oldalán a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap a rendőrség közleményére hivatkozva.
jan. 2
6:21
Végre megalakulhat az osztrák kormány (Propeller)
Sebastian Kurz, a néppárt (ÖVP) listavezetője, volt kancellár jelentette be szerda este, hogy sikerült eredményt elérniük az egyeztetéseken, megállapodtak a tartalmi kérdésekben. Emlékeztetett arra is, hogy politikailag eseménydús volt az elmúlt év, s megemlítette, hogy a szeptember 29-i parlamenti választásokon két párt, az ÖVP és a Zöldek jelentő
jan. 2
6:21
Kényszermunkásokat és holokauszt áldozatokat kárpótol a leggazdagabb német család (UniLife)
Németország leggazdagabb gyáriparos dinasztiája a család náci múltjának feldolgozása után jutott erre az elhatározásra.
jan. 2
6:24
Százakat vettek őrizetbe Hongkongban az új év első megmozdulásán (ATV)
Legkevesebb négyszáz embert vettek őrizetbe Hongkongban engedély nélküli gyülekezés, illetve fegyverbirtoklás miatt az új év első napján egy erőszakba torkollott felvonulást követően - jelentette internetes oldalán a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap a rendőrség közleményére hivatkozva.
jan. 2
6:36
Netanjahu bejelentette mentelmi jogi igényét (Hírstart)
Benjámin Netanjahu, a jobboldali Likud párt elnöke és az átmeneti izraeli kormány miniszterelnöke az ország polgáraihoz intézett televíziós beszédben bejelentette, hogy igényt tart parlamenti mentelmi jogára az ellene közhivatali hatalommal való visszaélés, csalás és korrupció vádjait tartalmazó eljárásban – jelentette a 13-as kereskedelmi tévé sze
jan. 2
6:36
Az olasz lakosság kilenc százaléka bevándorló (Ripost)
Az Il Giornale című olasz lapban megjelent az olasz statisztikai hivatal azon jelentése, miszerint 2018-ban rekord alacsony volt az országban született gyerekek száma, ezzel szemben a külföldiek aránya magasabb, mint valaha.
jan. 2
6:42
Kurz bejelentette a megállapodást: jön a néppárti-zöld osztrák kormány (444.hu)
Egyszerre küzdenek majd a klímaváltozás és az illegális migráció ellen. Először alakult ilyen koalíció Ausztria történetében.
jan. 2
6:48
Debütált Zágráb soros EU-elnöksége (USAracing)
.
jan. 2
6:54
Mike Pompeo az iraki és az izraeli kormányfővel egyeztetett telefonon (HírTV)
Az amerikai diplomácia vezetője az iraki politikustól azt kérte, hogy akadályozza meg az Egyesült Államok bagdadi nagykövetsége elleni támadásokat.
jan. 2
6:54
Az amerikai külügyminiszter elhalasztotta ukrajnai látogatását (Hírstart)
Mike Pompeo amerikai külügyminiszter elhalasztotta ukrajnai látogatását – jelentette be szerdán Morgan Ortagus amerikai külügyi szóvivő. Az amerikai diplomácia irányítója pénteken indult volna Ukrajnába, majd onnan Fehéroroszországba, Kazahsztánba Üzbegisztánba és Ciprusra.
jan. 2
7:03
Jön a gáz Ukrajnából (Hírklikk)
Ukrajna szerdától már az európai szabályok szerint, az orosz féllel megkötött új tranzitmegállapodás alapján szállította a gázt Európába. A rendszer zavartalanul működik – közölte az ukrán gázszállító rendszert üzemeltető, újonnan létrehozott vállalat, az OHTSZU sajtószolgálata.
jan. 2
7:06
Optimistábbá váltak a britek (Infostart)
A legfrissebb felmérés szerint az egy évvel ezelőttihez képest érzékelhetően derűlátóbban kezdik a britek az új évet, nem kis részben azért, mert csökkenni látszik a brit EU-tagság megszűnésének folyamatát kísérő bizonytalanság.
jan. 2
7:06
Palau az első ország, ahol betiltották a környezetszennyező naptejeket (Hírstart)
A csendes-óceáni szigetország, Palau az első, amely betiltotta a korallzátonyokat pusztító naptejek és napolajok forgalmazását és használatát. A tiltás szinte valamennyi közforgalomban lévő terméket érinti.
jan. 2
7:06
Netanjahu bejelentette mentelmi jogi igényét (ATV)
Benjamin Netanjahu, a jobboldali Likud párt elnöke és az átmeneti izraeli kormány miniszterelnöke az ország polgáraihoz intézett televíziós beszédben bejelentette, hogy igényt tart parlamenti mentelmi jogára az ellene közhivatali hatalommal való visszaélés, csalás és korrupció vádjait tartalmazó eljárásban - jelentette a 13-as kereskedelmi tévé sze
jan. 2
7:18
Tömeges őrizetbe vétel kezdődött Hongkongban (Napi)
Legkevesebb négyszáz embert vettek őrizetbe Hongkongban engedély nélküli gyülekezés, illetve fegyverbirtoklás miatt az új év első napján egy erőszakba torkollott felvonulást követően - jelentette internetes oldalán a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap a rendőrség közleményére hivatkozva, írta az MTI.
jan. 2
7:24
Százakat vettek őrizetbe Hongkongban (Infostart)
Legkevesebb négyszáz embert vettek őrizetbe Hongkongban engedély nélküli gyülekezés, illetve fegyverbirtoklás miatt az új év első napján egy erőszakba torkollott felvonulást követően - jelentette internetes oldalán a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap a rendőrség közleményére hivatkozva.
jan. 2
7:27
A szélsőjobb után most a zöldekkel alakít kormányt Kurz Néppártja (24.hu)
Feltéve, ha a zöldek kongresszusa ezt jóváhagyja.
jan. 2
7:30
Az erdőtüzek miatt a turistáknak el kell hagyniuk Ausztráliában a veszélyeztetett térségeket (HírTV)
Ausztrália délkeleti részén az erdőtüzek miatt el kell hagynia a veszélyeztetett térségeket mindenkinek.
jan. 2
7:30
Megállapodtak a kormányalakításról: az osztrák konzervatívok a zöldekkel állnak össze (ATV)
Megállapodott a kormányalakításról a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) és a Zöldek - jelentette be szerda este Sebastian Kurz, az ÖVP listavezetője, volt kancellár.
jan. 2
7:33
Szijjártó: Fontos és szép gesztusnak tartjuk, hogy az ukrán elnök magyarul is megszólalt (Képmás)
A magyar kormány az Ukrajnával való jószomszédi kapcsolatok helyreállításában érdekelt.
jan. 2
7:36
Súlyosabbá válhat a helyzet Ausztráliában, figyelmeztetik a turistákat (Infostart)
Ausztrália délkeleti részén az erdőtüzek miatt el kell hagynia a veszélyeztetett térségeket mindenkinek, akinek nem ott van a lakhelye, ugyanis a hétvégére várható újabb hőhullám súlyosbíthatja a helyzetet, és a hatóságoknak az is nagy feladat lesz, ha evakuálni kell a lakosokat.
jan. 2
7:36
Ilyen még nem volt: fekete-zöld kormánya lesz Ausztriának (Napi)
Megállapodott a kormányalakításról a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) és a Zöldek - jelentette be szerda este Sebastian Kurz, az ÖVP listavezetője, volt kancellár.
jan. 2
7:36
Több száz tüntetőt vettek őrizetbe Hongkongban 2020 első napján (168 Óra Online)
Legkevesebb négyszáz embert vettek őrizetbe Hongkongban engedély nélküli gyülekezés, illetve fegyverbirtoklás miatt az új év első napján egy erőszakba torkollott felvonulást követően - jelentette a honlapján a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap a rendőrség közleményére hivatkozva.
jan. 2
7:39
Hongkong: százakat vettek őrizetbe az új év első napján (Képmás)
Az erőszak azt követően harapózott el, hogy tüntetők egy csoportja megrongálta a Hsbc bank egyik helyi fiókját.
jan. 2
7:45
Amerikai egyeztetés Irakkal és Izraellel (Képmás)
Washington szerint alapvetően javul a bagdadi helyzet, de még további intézkedéseket kért Bagdadtól.
jan. 2
7:45
Ausztráliában elküldik a turistákat, mielőtt tovább romlik a helyzet (Propeller)
Mindenkinek el kell hagynia a veszélyeztetett térségeket Ausztrália délkeleti részén a bozóttüzek miatt, akinek nem ott van a lakhelye. A hétvégére ugyanis újabb hőhullám várható, ami súlyosbíthatja a helyzetet. A új-dél-walesi tűzoltóság elrendelte, hogy minden nem állandó lakosnak el kell hagynia a Batemans Bay üdülőhelytől Victoria állam határái
jan. 2
7:48
Betiltották a műanyag zacskókat a Fidzsi-szigeteken (Startlap)
Az óceán védelmében hozták meg a döntést.
jan. 2
7:51
Ausztrál erdőtüzek: a turistáknak el kell hagyniuk a veszélyes területeket (Kripto Akadémia)
Az ország délkeleti részén csak azok maradhatnak, akik ott laknak.
jan. 2
7:54
A britek derűlátóbbak, mint tavaly (888.hu)
A legfrissebb felmérés szerint az egy évvel ezelőttihez képest érzékelhetően derűlátóbban kezdik a britek az új évet, nem kis részben azért, mert csökkenni látszik a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) folyamatát kísérő bizonytalanság.
jan. 2
7:54
Szigorítják a fegyvertartást, erősítik az adatvédelmet több amerikai tagállamban (Hírstart)
Fegyvertartási szigorítástól az adatvédelem erősítéséig számos új törvény lép életbe az Egyesült Államok sok tagállamában január elsejétől.

Keresés