2020. január 10. péntek

jan. 10
0:03
Irak bekérette az iráni nagykövetet a rakétatámadások miatt (USAracing)
Az iraki külügyminisztériumba kérették csütörtökön az iráni nagykövetet, akinek Bagdad tiltakozását fejezték ki az arab ország ellen Irán által végrehajtott rakétatámadások miatt – közölte a tárca.
jan. 10
0:03
Orbán Viktor: Magyarország klímasemleges lehet 2050-re (Bank360 blog)
A miniszterelnök egészségügyi fejlesztésekről, az Irakban állomásozó magyar katonák helyzetéről és a migrációs nyomásról is beszélt sajtótájékoztatóján
jan. 10
0:07
Johnson: Ha Irán lőtte le a gépet, valószínűleg nem szándékosan tette (USAracing)
Boris Johnson brit miniszterelnök szerint ha Irán lőtte le a teheráni felszállás után néhány perccel lezuhant ukrán utasszállító repülőgépet, valószínűleg nem szándékosan tette.
jan. 10
0:07
Szijjártó: Magyarországot egyértelműen aggodalommal töltik el a közel-keleti fejlemények (Bank360 blog)
A magyar külgazdasági és külügyminiszter szerint az ENSZ-nek fel kell lépnie a közel-keleti feszültség csillapítása érdekében
jan. 10
0:11
Kényelmes többséggel hagyta jóvá a londoni alsóház a Brexit-megállapodást (Bank360 blog)
A képviselők háromnapi vita után, harmadik olvasatban 330-231 arányban szavazták meg
jan. 10
0:15
Irán lőtte le a gépet amerikai tisztségviselők szerint (Hírstart)
A hírt a The Wall Street Journal című lap közölte internetes oldalán meg nem nevezett magas rangú kormányzati tisztségviselőkre hivatkozva.
jan. 10
0:15
Irán lőhette le az ukrán utasszállítót (Bank360 blog)
Amerikai tisztségviselők legalábbis ezt állítják
jan. 10
0:45
Orbán tudja, hogy már bukta a Néppártot, de a befolyását nem adja (Hírstart)
Egyre valószínűbb, hogy a Fidesz a konzervatív pártcsaládhoz csatlakozik az Európai Parlamentben, ott viszont a lengyelek mellett csak a másodhegedűs szerepe juthat nekik. Nincs azon mit csodálkozni, hogy már a teljes európai pártrendszer megreformálásáról beszél.
jan. 10
1:33
Brit külügyminiszter: London kitart az iráni nukleáris megállapodás mellett (Hírstart)
Nagy-Britannia továbbra is támogatja az iráni nukleáris fejlesztési program korlátozásáról és ellenőrzéséről kötött megállapodást.
jan. 10
4:33
Évekkel ezelőtt megmérgezték a szendvicsét, most meghalt a fiatal férfi (Hírstart)
Egy német üzemben legalább három embert mérgezett meg egy férfi. Az elkövetőt tavaly életfogytiglanra ítélték, az egyik áldozata most halt meg.
jan. 10
4:48
Videón az ukrán utasszállító iráni lelövése (Infostart)
A New York Times szerezte meg a felvételt, amelyen a lap szerint az látható, ahogy az iráni Parand fölött találat éri az utasszállítót.
jan. 10
4:57
Michel Barnier szerint az átmeneti időszak nem elég egy átfogó megoldásra (Bank360 blog)
A Lordok Háza előtt a Brexit-megállapodás
jan. 10
5:01
Keresztényüldözésről beszélt Ferenc pápa a Vatikánba akkreditált nagyköveteknek (Bank360 blog)
Dél-Szudánba készül az egyházfő
jan. 10
5:03
USA: Irán lőtte le az ukrán gépet, tévedésből (Hírstart)
Egy műhold Irán két, amerikai támaszpontokra kilőtt rakétája után egy harmadikat is észlelt, ez találhatta el a szerdán hajnalban szerencsétlenül járt ukrán gépet.
jan. 10
5:03
Lefizethették az ENSZ munkatársait (Bank360 blog)
Kiutaztatási központokat hozna létre Ausztria határain az új osztrák belügyminiszterazon migránsok számára, akiknek a menedékkérelmét elutasítják a hatóságok
jan. 10
5:05
Alaposan belekavart Conte a líbiai káoszbográcsba: vendége, a terrortábornok a tripoli repteret helyezte blokád alá (Bank360 blog)
Olasz diplomáciai fiaskó
jan. 10
5:05
Megúszhatja a bíróságot Salvini (Bank360 blog)
Nem mer a tartományi választások előtt szavazni az olasz baloldal a volt belügyminiszter mentelmi jogáról
jan. 10
5:07
Irán ügyelt rá, hogy ne öljön (Bank360 blog)
Teherán előre jelezte a támadást az iraki vezetésen keresztül az Egyesült Államoknak, Szijjártó Péter a konfliktus rendezésére szólította fel az ENSZ-t
jan. 10
5:45
Haftar tábornok erői elutasították a török-orosz tűzszüneti kezdeményezést (Hírstart)
A Haftar tábornok vezetésével a líbiai kormány ellen harcoló Líbiai Nemzeti Hadsereg (Lna) elutasította Törökország és Oroszország kezdeményezését a líbiai tűzszünetről.
jan. 10
6:09
Kritikus a kurdok helyzete Irakban (ATV)
Ismét rakétákkal támadta Irakot Teherán, amelyek ezúttal a bagdadi amerikai nagykövetség közelében csapódtak be. Közben Mark Esper amerikai védelmi miniszter kijelentette: Washington visszaállította az elrettentés bizonyos szintjét. A Közel-Kelet destabilitásától tartanak a kurd régióban is, melynek központi városát, Erbílt szerda hajnalban érte tá
jan. 10
6:15
A Boeing most már azt is elismeri, hogy át kellett volna képezni a pilótákat a 737 Maxra (444.hu)
Új ajánlásuk szerint a pilótáknak szimulátoros továbbképzésen kell részt venniük. Ez jelentősen megnöveli a légitársaságok költségeit, ezért is próbálták korábban elmismásolni a dolgot.
jan. 10
6:33
Több mint kétmillióan szenvednek mentálhigiéniás problémáktól Hongkongban a tüntetések nyomán (Propeller)
Több mint kétmillióan szenvednek mentálhigiéniás problémáktól Hongkongban az immár hét hónapja húzódó tüntetéshullám nyomán – derül ki a The Lancet című egészségügyi szaklapban publikált egyik felmérésből. A hongkongi kutatók által végzett felmérés adatai szerint minden harmadik hongkongi felnőttnél jelentkeztek a poszttraumás stressz (PTSD) egyes
jan. 10
6:33
A totalitárius kihívás és a Nyugat dilemmái (UniLife)
Gervai András Bayreuthtól Bagdadig című kötetéből megtudhatjuk, mi az, amit képtelenek vagyunk felfogni. Pelle János írása.
jan. 10
6:39
Ausztrál kormányfő: a katonáink Irakban maradnak (Hírstart)
A korábbi tervekkel összhangban egy ausztrál hadihajó indul a Hormuzi-szoros felé a héten, hogy biztosítsa a szoros hajóforgalmát.
jan. 10
6:39
Donald Trump felvetette a NATO kibővítését közel-keleti országokkal (Propeller)
Az amerikai elnök felvetette a NATO főtitkárának a szervezet közel-keleti kibővítésének tervét. Ezt maga Donald Trump elnök közölte csütörtökön újságírókkal, hozzátéve, hogy új nevet is javasolt a katonai szövetségnek. Az elnök azt követően beszélt erről, hogy – még szerdán – telefonon egyeztetett Jen Stoltenberg NATO-főtitkárral. Az újságíróknak
jan. 10
6:42
A lengyeleknél már tehén- és sertésjóléti program is van (Napi)
A lengyel kormánynak annyira bejött a családok 500+ gyermektámogatási rendszere, hogy 600+ néven indította el új állatjóléti programját. A jelszó: a boldog tehén a jó tehén.
jan. 10
6:45
Trump: Ha a Szulejmáni elleni csapás tervéről egyeztetek, a demokraták kiszivárogtatták volna (USAracing)
Donald Trump amerikai elnök kijelentette csütörtök este az ohiói Toledo városban tartott kampányrendezvényén: ha a Kászim Szulejmáni iráni tábornok elleni csapás tervéről egyeztetett volna a kongresszussal, akkor a demokrata pártiak kiszivárogtatták volna azt a hamis hírek sajtójának.
jan. 10
6:45
Az amerikai képviselőház megtiltotta Trumpnak, hogy engedélye nélkül katonai erőt vessen be Irán ellen (Propeller)
Az amerikai képviselőház határozati javaslatban megtiltotta Donald Trump elnöknek csütörtök este, hogy engedélye nélkül katonai erőt alkalmazzon Irán ellen. A demokrata többségű képviselőház 224:194 arányban, nagyjából párthovatartozás szerint szavazta meg a határozati javaslatot. Nyolc demokrata párti képviselő ellene voksolt, míg három republiká
jan. 10
6:47
Trump: ha a Szulejmáni elleni csapás tervéről egyeztetek a kongresszussal, a demokraták kiszivárogtatták volna (Propeller)
Donald Trump amerikai elnök kijelentette csütörtök este az ohiói Toledo városban tartott kampányrendezvényén: ha a Kászim Szulejmáni iráni tábornok elleni csapás tervéről egyeztetett volna a kongresszussal, akkor a demokrata pártiak kiszivárogtatták volna azt a hamis hírek sajtójának. Az elnök, akit hívei éljenzéssel és dübörgő tapssal fogadtak Oh
jan. 10
6:51
Megrengeti a koronát Harry hercegék döntése (USAracing)
A sok évszázados brit monarchia létét is veszélybe sodorhatja Harry herceg és Meghan hercegné döntése, miszerint lemondanak a királyi család magas rangú tagjaként eddig ellátott szerepükről.
jan. 10
6:51
Facebook-igazgató: nem ellenőrzik a politikai hirdetések tartalmát (Propeller)
A Facebook nem ellenőrzi a politikai hirdetések tartalmát – erősítette meg csütörtöki blogbejegyzésében Rob Leathern, a médiavállalat termékigazgatója. Leathern ezzel megerősítette Mark Zuckerberg álláspontját, amelyet a Facebook internetes közösségi hálózat alapítója a washingtoni kongresszusban fejtett ki a szólásszabadságról folytatott vita sor
jan. 10
7:00
Szabad szemmel: Orbán beszünteti a harci üzemmódot? (Kripto Akadémia)
Nemzetközi sajtószemle, 2020. január 10.
jan. 10
7:03
A képviselőház megtiltotta Trumpnak, hogy engedélye nélkül katonai erőt vessen be Irán ellen (HírTV)
A képviselőház határozati javaslatban tiltotta meg Donald Trump elnöknek csütörtök este, hogy engedélye nélkül katonai erőt alkalmazzon Irán ellen.
jan. 10
7:03
Árvíz után alacsony vízállás sújtja az olaszországi Velencét (Hírstart)
A kisebb csatornákban minimálisra csökkent a vízszint az olaszországi Velencében, ahol a novemberben a város egészét beborító dagály után most a csütörtökön megérkezett apály okoz nehézséget.
jan. 10
7:09
Negyvenegyen meghaltak az egynapos angolai viharban (444.hu)
A vihar husszonnégy óra alatt árvizeket és áramkimaradást okozott.
jan. 10
7:15
Trump elárulta, miért nem vitte a kongresszus elé Szulejmáni meggyilkolásának tervét (24.hu)
Mert szerinte akkor a demokraták szivárogtattak volna.
jan. 10
7:15
Donald Trump felvetette a NATO kibővítését közel-keleti országokkal, új nevet is javasolt (Bank360 blog)
Az amerikai képviselőház megtiltotta Trumpnak, hogy engedélye nélkül katonai erőt vessen be Irán ellen
jan. 10
7:24
Izzanak az orosz atomerőművek (Napi)
Rekordot döntött az oroszországi atomerőművek teljesítménye 2019-ben, miután az azt megelőző évben is megdőlt a korábbi csúcs. Ugyanakkor még az oroszok sem igazán atomfüggőek.
jan. 10
7:27
Az amerikai képviselőház megtiltotta, engedélye nélkül Trump hogy katonai erőt vessen be Irán ellen (SzMo)
Az elnök azt mondta, 'a körülményektől függ majd', hogy az Irán elleni esetleges további katonai akciók előtt konzultál-e a kongresszussal.
jan. 10
7:30
Újabb elképesztő ötlettel állt elő Donald Trump (Napi)
Az amerikai elnök felvetette a NATO főtitkárának a szervezet közel-keleti kibővítésének tervét. Ezt maga Donald Trump elnök közölte csütörtökön újságírókkal, hozzátéve, hogy új nevet is javasolt a katonai szövetségnek.
jan. 10
7:33
Trumpban is „él a gyanú”, hogy nem műszaki hiba miatt zuhant le az ukrán Boeing (Kripto Akadémia)
Nagyon valószínű, hogy iráni rakétával lelőtték a gépet – közölte Justin Trudeau kanadai miniszterelnök. Az amerikai elnök szerint pedig előfordulhatott, hogy „valaki tévedett”.
jan. 10
7:39
A képviselőház megtiltotta Trumpnak, hogy engedélye nélkül katonai erőt vessen be Irán ellen (Hírstart)
A képviselőház határozati javaslatban tiltotta meg Donald Trump elnöknek csütörtök este, hogy engedélye nélkül katonai erőt alkalmazzon Irán ellen.
jan. 10
7:39
Irak a polgárháború szélén: Amerika-barát tömegtüntetések voltak Bagdadban és Kerbelában (888.hu)
Az ország másik fele közben kizavarná az amerikaiakat.
jan. 10
7:39
Trump: ha a Szulejmáni elleni csapás tervéről egyeztetek a kongresszussal, a demokraták kiszivárogtatták volna (ATV)
Donald Trump amerikai elnök kijelentette csütörtök este az ohiói Toledo városban tartott kampányrendezvényén: ha a Kászim Szulejmáni iráni tábornok elleni csapás tervéről egyeztetett volna a kongresszussal, akkor a demokrata pártiak kiszivárogtatták volna azt a hamis hírek sajtójának.
jan. 10
7:51
Árvíz után alacsony vízállás sújtja Velencét (Startlap)
Csütörtök délután a tengerszint alatti 50 centiméteres magasságú vízállást mértek a városban.
jan. 10
7:51
Videón az ukrán repülőgép feltételezett lelövése (Képmás)
A New York Times szerint a felvételen az látható, amint egy rakéta eltalálja a Teheránból felszálló ukrán utasszállító repülőgépet.
jan. 10
8:03
Facebook-igazgató: nem ellenőrzik a politikai hirdetések tartalmát (GazdaságPortál)
A Facebook nem ellenőrzi a politikai hirdetések tartalmát – erősítette meg csütörtöki blogbejegyzésében Rob Leathern, a médiavállalat termékigazgatója. Leathern ezzel megerősítette Mark Zuckerberg álláspontját, amelyet a Facebook internetes közösségi hálózat alapítója a washingtoni kongresszusban fejtett ki a szólásszabadságról folytatott vita sorá
jan. 10
8:06
Trumpnak a képviselőház: háborúsdit csak felügyelet mellett (Kripto Akadémia)
Határozati javaslatban tiltanák meg az elnöknek, hogy engedély nélkül támadjon Iránra. A javaslat vélhetően elbukik a szenátuson.
jan. 10
8:09
Több mint kétmillióan szenvednek mentálhigiéniás problémáktól Hongkongban a tüntetések nyomán (HírTV)
Több mint kétmillióan szenvednek mentálhigiéniás problémáktól Hongkongban az immár hét hónapja húzódó tüntetéshullám nyomán.
jan. 10
8:09
Az amerikai képviselőház megtiltotta Trumpnak, hogy engedély nélkül katonai erőt vessen be Irán ellen (SzMo)
Az elnök azt mondta, 'a körülményektől függ majd', hogy az Irán elleni esetleges további katonai akciók előtt konzultál-e a kongresszussal.

Keresés