2020. január 6. hétfő

jan. 6
0:06
Volt fejvakarás: őrületesen elrontották a dolgot a befagyott vízre parkoló horgászok (Blikk)
Oroszország - Rossz vége lett a jéghalászók kedvelt szabadidős tevékenységének, amikor a befagyott óceán vize megolvadt, és a rajta parkolt kocsik elsüllyedtek.
jan. 6
0:10
Hitlerhez hasonlította Donald Trumpot az iráni távközlési miniszter (Blikk)
Az iráni távközlési miniszter "öltönybe bújt terroristának" nevezte Donald Trump-ot, miután az amerikai elnök a napokban kijelentette, hogy az Egyesült Államok kész támadást mérni ötvenként iráni területre, melyek közül több is fontos az ország kulturája szempontjából.
jan. 6
0:14
Még egy évvel meghosszabbította rekordját a világ legidősebb embere (Blikk)
Betöltötte 117. születésnapját január 2-án a Japán származású Tanaka Kane.
jan. 6
0:18
Vészhelyzet: elkezdett fertőzni egy eddig teljesen ismeretlen, tüdőgyulladást okozó vírus (Blikk)
Egy eddig ismeretlen, tüdőgyulladást okozó vírus fertőzött meg 59 embert a közép-kínai Vuhanban a helyi hatóságok vasárnapi közlése szerint.
jan. 6
0:22
Leégett egy három Michelin-csillagos étterem Németországban (Blikk)
Egyelőre ismeretlen okokból vasárnap tűz keletkezett Németország délnyugati részén, Baden-Württemberg tartományban, melynek következtében leégett egy három Michelin-csillagos étterem. A tüzet 150 tűzoltónak öt óra alatt sikerült eloltani.
jan. 6
0:24
Hezbollah-vezető: Koporsóban fognak hazatérni az amerikai katonák a Közel-Keletről (Hírstart)
Megfenyegette a Közel-Keleten állomásozó amerikai katonákat Haszan Naszralláh, a Hezbollah libanoni síita szervezet vezetője vasárnap Bejrútban.
jan. 6
0:24
Irán nem korlátozza többé atomprogramját (USAracing)
Irán a 2015-ben kötött többhatalmi nukleáris megállapodásban vállalt kötelezettségeit sem teljesíti, de fenntartja együttműködését a Nemzetközi Atomenergia-ügynökséggel.
jan. 6
0:26
Közel-keleti válság: Orbán Viktort levélben kérik rendkívüli parlamenti ülés összehívására (Blikk)
A leginkább különböző közügyek kapcsán a hatóságokhoz küldött be- és feljelentéseiről ismert Tényi István ezúttal a közel-keleti válság miatt írt levelet, mégpedig Orbán Viktornak. Mivel az iraki parlament úgy határozott, hogy tiltsák ki a külföldi csapatokat Irak területéről. És mint ismert, ott magyar katonai misszió is tartózkodik.
jan. 6
0:28
Az Iszlám Állam újbóli megerősödhet, ha kivonják a külföldi csapatokat Irakból (USAracing)
Az amerikai vezetésű koalíció vasárnap felfüggesztette terrorellenes műveleteinek túlnyomó részét Irakban és Szíriában, hogy támaszpontjai védelmére összpontosítson az Iránnal kibontakozó feszültség közepette.
jan. 6
0:30
„A háború csak halált és pusztítást hoz” – Megszólalt Ferenc pápa is (Blikk)
A Kászim Szulejmáni iráni tábornok megölése miatt kialakult nemzetközi feszültség enyhítését szorgalmazta Ferenc pápa a Szent Péter téren vasárnap délben mondott beszédében.
jan. 6
0:34
Zoran Milanovic volt kormányfő nyerte az elnökválasztást Horvátországban (Blikk)
Zoran Milanovic volt kormányfő, az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (SDP) jelöltje nyerte meg az elnökválasztás vasárnap tartott második fordulóját Horvátországban a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló felmérés szerint.
jan. 6
0:38
Így néz ki egy húszéves hamburger (Blikk)
Egy amerikai férfi húsz évvel ezelőtt, pontosan 1999. július 7-én vásárolt egy hamburgert a McDonald's-ban, amelyet a mai napig megtartott.
jan. 6
0:42
Irán felmondta az atomalkut (Blikk)
Közleményt adott ki az iráni vezetés arról, hogy innentől egyetlen megkötést sem vesznek figyelembe a 2015-ös atomalkuval kapcsolatban, mely többek között szabályozta az urándúsítás mértékét, illetve meghatározta, hogy az ország milyen anyagokat birtokolhat és hogy azokkal milyen fejlesztéseket vihet végbe.
jan. 6
3:12
Az USA felfüggesztette terrorellenes műveleteinek túlnyomó részét Irakban és Szíriában (Hírstart)
Az amerikai vezetésű koalíció szóvivője hangsúlyozta, hogy néhány műveletet még végrehajthatnak, és önvédelemből csapást mérhetnek a szélsőségesekkel szemben.
jan. 6
3:36
Kilónként közel kétmillió forintért kelt el egy tonhal Japánban (Hírstart)
Az év első tonhalárverésének sztárjánál is volt drágább korábban.
jan. 6
3:40
Exit poll: a szociáldemokrata Milanovic nyerte a horvát elnökválasztást (Hírstart)
A korábbi miniszterelnök néhány százalékkal előzhette meg a leköszönő Grabar-Kitarovicot.
jan. 6
4:03
Lélegzetelállító bulival ünnepelné Farage a Brexitet (Ripost)
A brit sajtóban megjelent információk szerint 2020. január 31-én nagyszabású bulit rendeznek Londonban. A szervező a Brexit párt vezetője, Nigel Farage, az apropó pedig, hogy a hónap végén Nagy-Britannia a tervek szerint végleg kilép az Európai Unióból.
jan. 6
4:07
"Kérem, ne menekülteknek, hanem migránsoknak hívjuk őket" (Ripost)
Meglehetősen kemény interjút adott Sebastian Kurz leendő osztrák kancellár a Bild am Sonntag című német napilapnak. A beszélgetés egyik legfontosabb témája a migráció volt, Kurz pedig megerősítette, hogy a bevándorláspolitikában nem hajlandó kompromisszumot kötni.
jan. 6
4:18
Irán teljesen felmondja az atomalkut (Hírstart)
Miután Donald Trump felmondta az alkut, egyes részeit már az irániak sem tartották be, de most azt összes megkötést elengedik.
jan. 6
5:30
Betöltötte 117. életévét a világ legidősebb embere (Hírstart)
Tanaka Kanét tavaly ismerte el a Guinness Világrekordok a világ legidősebb nőjeként, egyben legidősebb embereként, miután a március 6-i állapot szerint 116 évet és 66 napot élt.
jan. 6
5:36
Egyelőre ismeretlen vírusos tüdőgyulladás ütötte fel a fejét Közép-Kínában (Hírstart)
Tekintve, hogy legutóbb 1720-ban, 1820-ban és 1920-ban terjedt át Európára világszintű járvány Kínából, a mintázat nem sok jót sejtet...
jan. 6
5:48
Ünnepélyesen megnyitották a felújított prágai Állami Operát (Hírstart)
Ünnepélyesen megnyitották vasárnap este a felújított prágai Állami Operát.
jan. 6
5:48
Guaidó riválisa nevezte ki magát a venezuelai parlament elnökévé (USAracing)
.
jan. 6
5:50
Szélsőségesek lerohantak egy kenyai katonai bázist, több amerikai is életét vesztette (USAracing)
Az al-Shabaab szomáliai dzsihadista szervezet vasárnapra virradóra lerohant egy kenyai légitámaszpontot, amelyet az amerikai hadsereg is használ terrorellenes műveletekhez, a támadásban három amerikai állampolgár is életét vesztette – közölték a kenyai és az amerikai hatóságok.
jan. 6
6:15
A jövő héten aláírhatják az amerikai-kínai kereskedelmi háború lezárását célzó részmegállapodást (Propeller)
A kínai kereskedelmi delegáció január 13-án Washingtonba utazik egy négy napos látogatásra, amelynek során aláírhatják az amerikai-kínai kereskedelmi háború lezárását célzó részmegállapodást – közölte bennfentes forrásokra hivatkozva internetes oldalán a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap. Az SCMP beszámolója szerint a Liu Ho kínai
jan. 6
6:18
Török katonák vonulnak be Líbiába (Infostart)
Már zajlik a török katonák fokozatos Líbiába telepítése a nemzetközileg elismert egységkormány támogatása érdekében jelentette be Recep Tayyip Erdogan török elnök vasárnap este, hozzátéve, hogy a katonák küldését Ankara és Tripoli novemberi megállapodása alapján kezdték meg.
jan. 6
6:24
Százötven tűzoltó oltotta a Michelin-csillagos éttermet (Napi)
Három Michelin-csillagos étterem égett le Németországban. Egyelőre nem tudják, mi okozta a tüzet, amelyet 150 tűzoltó is csak több mint öt óra alatt tudott eloltani - írta az MTI-re hivatkozva a 24.hu.
jan. 6
6:24
Egyre nagyobb a feszültség Irán és az Egyesült Államok között (ATV)
Katonai válaszcsapással fenyegetőzik Irán az ország második iráni katonai vezetés legfontosabb emberének likvidálását követően. Donald Trump amerikai elnök ugyanakkor szintén csapássorozattal fenyegette meg Iránt, ha támadásokat indít amerikaiak vagy amerikai érdekeltségek ellen.
jan. 6
6:33
Sírgyalázás – kiket zavartak a zsidó temetők Szlovákiában? (UniLife)
A vandálok magatartására nagy hatással lehet majd a februári választások kimenetele - mondták lapunknak szlovákiai zsidó vezetők.
jan. 6
6:36
Boris Johnson inti visszafogottságra a szövetségeseket az amerikai-iráni konfliktusban (444.hu)
Nem fogja siratni Kasszem Szulejmanit, de háborúba se rohanna miatta.
jan. 6
6:39
Horvát elnökválasztás: Zoran Milanovic, az ellenzéki szociáldemokraták jelöltje győzött (Propeller)
A hivatalos eredmények szerint Zoran Milanovic volt kormányfő, az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (SDP) jelöltje nyerte meg a horvátországi elnökválasztás vasárnap tartott második fordulóját. A horvát választási bizottság majdnem végleges adatai alapján Milanovic a szavazatok 52,7 százalékát, Kolinda Grabar-Kitarovic leköszönő államfő, a jobbközép
jan. 6
6:41
Venezuelában fegyveres gárdisták szállták meg a parlamentet (Propeller)
Venezuela szocialista kormánya új elnököt iktatott be a parlament élére vasárnap, miután fegyveres gárdisták megakadályozták, hogy az ellenzéki képviselők belépjenek a törvényhozás épületébe. A tucatnyi ország által elítélt lépést a venezuelai ellenzék vezetői úgy minősítették, mint az ország utolsó demokratikus intézményének eltérítését. Néhány ór
jan. 6
6:42
Melege van az ukrán medvéknek, nem alszanak (Napi)
Problémái vannak a téli álommal több medvének is a Szinevéri Nemzeti Park rehabilitációs centrumában Ukrajnában - írja az mnn.com-ra hivatkozva a 24.hu. A korábbi mínusz fokok helyett most december közepén 10-12 fokot mértek a nemzeti park területén.
jan. 6
6:42
Szélsőségesek lerohantak egy kenyai katonai bázist, több amerikai állampolgár is életét vesztette (HírTV)
Ez volt az első alkalom, hogy az al-Shabaab amerikai csapatokra támadt a kelet-afrikai ország területén.
jan. 6
6:48
Puccsal lett új parlamenti elnök Venezuelában (444.hu)
Az ellenzéki képviselők a kerítésen keresztül próbáltak bejutni a törvényhozás épülétbe.
jan. 6
6:48
A kormány megszállta a venezuelai parlamentet, az ellenzék Guaidót választotta újra (USAracing)
Venezuela szocialista kormánya új elnököt iktatott be a parlament élére vasárnap, miután fegyveres gárdisták megakadályozták, hogy az ellenzéki képviselők belépjenek a törvényhozás épületébe. A tucatnyi ország által elítélt lépést a venezuelai ellenzék vezetői úgy minősítették, mint az ország utolsó demokratikus intézményének eltérítését.
jan. 6
6:54
Megkezdődött a török katonák Líbiába telepítése (HírTV)
Recep Tayyip Erdogan török elnök közlése szerint a török katonák Tripoli felkérésére mennek Líbiába.
jan. 6
6:54
Hezbollah-vezető: koporsóban fognak hazatérni az amerikai katonák (ATV)
Megfenyegette a Közel-Keleten állomásozó amerikai katonákat Haszan Naszralláh, a Hezbollah libanoni síita szervezet vezetője vasárnap Bejrútban.
jan. 6
6:54
Sok múlik Kijev politikai szándékain (USAracing)
Noha Ukrajna 2019-ben új elnököt választott és kicserélődött a parlament is, az ukrán–magyar diplomáciai kapcsolatok terén áttörés nem történt, s a kárpátaljai magyar közösség sem lélegezhet még fel.
jan. 6
6:57
Johnson: Nagy-Britannia nem fogja siratni az iráni kémfőnököt (Propeller)
Nagy-Britannia nem fogja siratni Kasszem Szulejmanit, az iráni hírszerzés és különleges alakulatok, valamint az Iránnal szövetséges iraki, szíriai és libanoni milíciák parancsnokát, jelentette be Boris Johnson, de sietve hozzátette, hogy a maga részéről a feszültség minden fél részéről történő enyhítését szorgalmazta az amerikai és a francia elnökk
jan. 6
7:00
Baloldali győzelem a horvát elnökválasztáson (24.hu)
Zoran Milanovic volt kormányfő, az ellenzéki Szociáldemokrata Párt jelöltje nyert.
jan. 6
7:03
Horvát elnökválasztás – szociáldemokrata győzelem (Hírklikk)
A hivatalos eredmények szerint, Zoran Milanovic volt kormányfő, az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (SDP) jelöltje nyerte meg a horvátországi elnökválasztás vasárnap tartott második fordulóját.
jan. 6
7:03
Russell Crowe a Golden Globe-ünneplés helyett a bozóttűzzel küzd hazájában (Propeller)
Az idei, vasárnap este tartott Golden Globe legelején jelentették be, hogy az idei gálán egy ausztrál színész kapja a legjobb színésznek járó szobrot minisorozat/tévéfilm kategóriában. Russell Crowe azonban nem volt jelen a díjátadón, ugyanis éppen szülőhazájában, Ausztráliában küzd a pusztító bozóttűzzel. Küldött azonban üzenetet arra az esetre,
jan. 6
7:06
Guaidó szerint puccs történt Venezuelában (Infostart)
Az önmagát tavaly januárban Venezuela ideiglenes elnökévé nyilvánító Juan Guaidó ellenzéki vezető riválisa, Luis Parra nevezte ki magát vasárnap a venezuelai parlament új elnökévé - közölte a venezuelai Union rádió.
jan. 6
7:06
Késsel támadt rendőrökre egy férfi Gelsenkirchenben (444.hu)
A török származású támadó felszólításra sem volt hajlandó megállni, így agyonlőtték.
jan. 6
7:08
Újabb fordulat Venezuelában, miután a kormány megszállta a parlamentet (Infostart)
A kormány megszállta a parlamentet, Venezuela szocialista kormánya új elnököt iktatott be a parlament élére vasárnap, az ellenzéki képviselőket fegyveres gárdisták akadályozták az épületbe való belépésben. Ezután az ellenzék új elnököt választott.
jan. 6
7:09
Trump Irán után Irakot is megfenyegette (Propeller)
Szankciókkal fenyegette meg Irakot Donald Trump amerikai elnök, ha Bagdad távozásra szólítja fel az amerikai csapatokat. Trump az elnöki külön gépen, Floridából Washingtonba visszautazóban újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy több milliárd dolláros számlát nyújt be az arab országnak, ha az amerikai katonákat a vasárnap elfogadott parlamenti határoz
jan. 6
7:11
Erdogan: megkezdődött a török katonák Líbiába telepítése (Propeller)
Már zajlik a török katonák fokozatos Líbiába telepítése a nemzetközileg elismert egységkormány támogatása érdekében jelentette be Recep Tayyip Erdogan török elnök vasárnap este, hozzátéve, hogy a katonák küldését Ankara és Tripoli novemberi megállapodása alapján kezdték meg. A CNN Türk török hírtelevíziónak adott vasárnap esti interjújában Erdogan
jan. 6
7:18
Tarantino és az Élősködő is tarolt: mutatjuk a Golden Globe díjazottjait (ATV)
Az 1917 lett a legjobb dráma, a film rendezője, a brit Sam Mendes a legjobb rendező díját is átvehette.
jan. 6
7:21
Megszállta a parlamentet a kormány Venezuelában (Kripto Akadémia)
Néhány órával később a parlament tagjainak többsége – egy ellenzéki újság szerkesztőségében összegyűlve – megszavazta Juan Guaidó ellenzéki vezető újjáválasztását a parlament élére.

Keresés