2020. január 4. szombat

jan. 4
0:03
Elkészült a bölcsek jelentése a Fideszről (Hírklikk)
Az Európai Néppárt (EPP) február 3.-4.-én összeülő politikai gyűlése dönthet a tavaly márciusban felfüggesztett magyar tagpárt jövőjéről a pártcsaládban. Az EPP-hez közelálló források a Népszavát arról tájékoztatták, hogy elkészült a Fidesz politikáját értékelő háromtagú bizottság, az úgynevezett „bölcsek” jelentése, és már Donald Tusk pártelnök as
jan. 4
0:06
Már majdnem lekapcsolták a gépről, amikor hét hónap után magához tért a kómából egy nő (Blikk)
Édesanyja nem hallgatott a szakértőkre, és egy specialistához vitte a lányát
jan. 4
0:10
Fellázadt egy komplett város, amiért Olaszországhoz kell tartozniuk (Blikk)
Campione d'Italia, 2000 főt számláló település életében hatalmas változást hozott az új év. A kis város az olasz határtól mintegy 23 kilométerre fekszik, a svájci Ticino kantonban található, viszont 1860 óta Olaszország része.
jan. 4
0:14
A férjét adta el egy nő, majd a pénzből ruhát vett a gyerekeinek (Blikk)
Egy nő a saját férjét tette pénzé, hogy szilveszteri ruhákat vegyen a gyerekeinek.
jan. 4
0:18
„B*sszátok meg, kilépek”– Így se mondott még fel senki a munkahelyén (Blikk)
Anesti Danelis, egy torontóban lévő kávéház baristája volt, egészen felmondása napjáig, amit lássuk be, igencsak rendhagyóan közölt a főnökével.
jan. 4
0:22
Gigászi dekoltázst varázsoló bikiniőrület vette kezdetét: ki vállalná be? (Blikk)
Minden évben berobban egy új trend, ami számos ember fantáziáját megragadja. A többség persze csak rácsodálkozik, de így is akadnak bevállalósabbak, akik előszeretettel újítanak be ilyen darabokat.
jan. 4
0:26
Elképesztő felfedezés: az első kínai császár újabb agyagkatonáit találták meg (Blikk)
Újabb 220 terrakotta katona került elő az első kínai császár, Csin Si Huang-ti mauzóleumát őrző „Agyaghadsereg” régészeti kutatása során. A legfrissebb, életnagyságú leletek a több mint 8000 tagú hadsereg magas rangú tisztjeit ábrázolják.
jan. 4
0:30
Ez a szarka pont olyan hangokat ad ki, mint egy sziréna (Blikk)
A szeptember óta pusztító tűzvészekben a becslések alapján már közel félmilliárd állat pusztulhatott el Ausztráliában. A tűzvész által érintett államokban napi szinten rengeteg tűzoltó és mentő közlekedik és úgy fest, a szirénák az állatok figyelmét is felkeltik, ezt mutatja egy, az új-dél-walesi Newcastle-ben készült felvétel – írja az IFLScience.
jan. 4
0:34
Maga a Sátán jelent meg az ausztrál bozóttűz poklában (Blikk)
Egy, az ausztráliai Victoria államban élő gazda és fia a tűzzel való 13 órás küzdelme után látta meg az alakot.
jan. 4
0:36
Ördögalak jelent meg az ausztráliai bozóttűz füstjében (Hírstart)
Egy helyi gazda órák óta küzdött a tűzzel, amikor meglátta a kirajzolódott alakot a füstben.
jan. 4
0:38
Rasszista és szexista üzenetekkel lett tele Adam Sandler oldala (Blikk)
Feltörték Adam Sandler (53) Twitter-fiókját, és a színész-producer nevében számtalan rasszista, szexista és antiszemita üzenetet indítottak el.
jan. 4
0:42
Előbb „kárfelmérést” végez, majd Orbánnal egyeztet a néppárti döntés előtt Donald Tusk (Blikk)
Pár héten belül eldőlhet a Fidesz néppárti tagságának a sorsa, a „bölcsek tanácsának” jelentése Magyarországról ugyanis már a konzervatív pártcsalád elnökének, Donald Tusknak (62) az asztalán hever – tudta meg a Népszava.
jan. 4
1:36
Meghalt a Közel-Kelet iráni machinátora – portré Kászim Szulejmániról (Hírstart)
A péntekre virradó éjjel amerikai légicsapásban elhunyt Kászim Szulejmáni nem egyszerűen egy tábornok volt, hanem Irán mitikus alakja.
jan. 4
3:06
Salvini: Meg kell köszönni Trumpnak, hogy „eltette láb alól a világ egyik legveszélyesebb emberét” (Hírstart)
Az olasz kormány viszont önmérsékletre intett Szulejmáni meggyilkolása után.
jan. 4
3:54
Ferenc pápa is beszállt az iráni eseményekbe (Hírstart)
Ferenc pápa "tájékozott", és imájával is kíséri az Iránban és térségében zajló eseményeket – közölte Matteo Bruni szentszéki szóvivő az olasz hírügynökségekkel péntek este. Fotó: MTI/Baranyi Ildikó Leo Boccardi érsek, Teheránban szolgáló apostoli nuncius a Vatikáni Rádiónak, majd az olasz hírügynökségeknek adott interjúkban megerősítette, hogy Fer
jan. 4
4:36
Putyin és Macron aggodalmát fejezte ki Szulejmáni halálával kapcsolatban (Hírstart)
Aggodalmát fejezte ki Kászim Szulejmáni tábornoknak, az iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz nevű különleges egységének parancsnokának halálával kapcsolatban Vlagyimir Putyin orosz és Emmanuel Macron francia elnök a francia fél kezdeményezésére folytatott telefonbeszélgetésük során – közölte pénteken a Kreml sajtószolgálata.
jan. 4
4:42
Kinyílt a világ legnagyobb virágja Indonéziában (Hírstart)
Kinyílt a világ legnagyobb virágja, egy raflézia (Rafflesia tuan-mudae) Szumátra szigetén, indonéz környezetvédők szerint az idei virág a legnagyobb, amelyet valaha láttak.
jan. 4
4:54
Irán kemény bosszút ígér a tábornoka haláláért, háromezer amerikai katonát vezényelnek a Közel-Keletre (168 Óra Online)
Hatalmas regionális konfliktus árnyéka vetül a Közel-Keletre azután, hogy az Egyesült Államok likvidálta Kászim Szulejmáni tábornokot, az iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz nevű különleges egysége parancsnokát. A 62 éves tábornokkal az iraki fővárosban, Bagdadban végzett egy MQ-9 Reaper típusú amerikai drón, miközben az autókonvoja helyi idő szerint p
jan. 4
6:18
Orbán Viktor gondolkodik, hogy kilépteti a Fideszt az Európai Néppártból, vezető szerepet akar magának egy másik EP-frakcióban (168 Óra Online)
Orbán Viktor komolyan fontolgatja, hogy egyoldalúan kiléptesse-e a Fideszt az Európai Néppártból (EPP) – írja egy magas rangú fideszes forrásra hivatkozva a Politico. Eszerint a kilépés után a Fidesz képviselői az Európai Parlamentben átülnének az Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) nevű frakcióba, amelyben a magyar kormányfő valamiféle veze
jan. 4
6:21
Kínzó kérdések – Heti Grün (UniLife)
Mi lesz a nyugat-európai zsidósággal, mi vár az amerikai zsidókra, mit kezdjen a jobboldal a muszlimokkal, miért támogatják a keresztények Izraelt, van-e Hanukarácsony, Golda Meir mítosz, vagy valóság, mit üzen a Labour a demokratáknak, mit üzen Thatcher a toryknak, mit üzen Netanjahu győzelme a választóknak, mivel adós a hazai történettudomány?
jan. 4
6:24
Nő a háborús pánik az iráni helyzet miatt az USA-ban, kivezényelték a Nemzeti Gárdát New York repülőtereire (168 Óra Online)
New Yorkban kivezényelték a Nemzeti Gárdát a repülőterekre és mindenütt megerősítették a biztonsági intézkedéseket - jelentette be péntek esti közleményében New York állam kormányzója.
jan. 4
6:30
Deutsch: A Fidesz fogja eldönteni, hogy a Néppárt tagja marad vagy nem (ATV)
A Fidesz még az Európai Néppárt februári gyűlése előtt eldönti, hogy tagja marad-e a pártcsaládnak. Ezt Deutsch Tamás, a párt európai parlamenti képviselője válaszolta Híradónk kérdésére. A Századvég Alapítvány elnöke viszont már arról beszélt, hogy a Fidesz kilép a Néppártból, miközben a KDNP a frakcióban marad.
jan. 4
6:42
Újabb részletek az iráni kémfőnök elleni támadás hátteréről: külügyminisztere és tábornokai győzték meg Trumpot (168 Óra Online)
Az amerikai sajtóban egymás után jelennek meg részletek Kászem Szulejmáni iráni tábornok és Abu Mahdi al-Muhandisz iraki milicista vezető pénteki bagdadi likvidálásának előzményeiről.
jan. 4
7:00
Hollywoodban fokozzák az elmebajt (USAracing)
Megint feltalálták a spanyolviaszt.
jan. 4
7:06
Magyar kisfiú lett Burgenland első újszülöttje 2020-ban (Hírstart)
Kende 54 centiméterrel és 3494 grammal született Eisenstadtban.
jan. 4
7:06
Veszély (USAracing)
Állítólag veszélyes eszkalációt jelenthet, ha az Egyesült Államok úgy dönt, hogy legfőbb ellenségének, Iránnak legmagasabb rangú és legismertebb katonai vezetőjét meggyilkolja.
jan. 4
7:12
Iráni tábornokot likvidált Irakban az Egyesült Államok (USAracing)
A nyílt háború valószínűtlen, de a mostaninál is jobban elfajulhat az Egyesült Államok és Irán konfliktusa, miután amerikai dróncsapás végzett egy befolyásos iráni tábornokkal Irakban.
jan. 4
7:15
Újabb légi csapás Irakban, hatan meghaltak (24.hu)
Egyelőre nem világos, ki követte el.
jan. 4
7:24
A Fidesz maga határoz a sorsáról (USAracing)
Nem a Fideszről fognak dönteni, hanem magának a kormánypártnak a döntése lesz, hogy melyik európai pártcsaládban képzeli el a jövőjét – mondta Deutsch Tamás a Magyar Nemzetnek.
jan. 4
7:33
Szabad szemmel: Európa vízválasztóhoz érkezett (Kripto Akadémia)
Nemzetközi sajtószemle, 2020. január 4.
jan. 4
7:35
Politico: a Fidesz komolyan mérlegeli, hogy kilép a Néppártból, Kaczynskiékhoz csatlakoznának (Kripto Akadémia)
A portál szerint a mindent eldöntő vita várhatóan a jövő hónap elején lesz a Politikai Gyűlésben.
jan. 4
7:36
A Fidesz maga határoz a sorsáról (HírTV)
Deutsch Tamás a Magyar Nemzetnek azt mondta, hamarosan ismert lesz a kormánypárt álláspontja
jan. 4
7:48
Így tervelték ki Szulejmáni likvidálását (24.hu)
Sorra jelennek meg részletek az iráni tábornok kiiktatásának előzményeiről.
jan. 4
7:48
Csatornát indítanak a bevándorlásellenesek (USAracing)
Hamarosan saját tévé- és rádiócsatornát kaphatnak Hollandia bevándorlásellenes pártjai – a kezdeményezők már több mint ötvenezer feliratkozót gyűjtöttek össze.
jan. 4
7:54
Washington további 3000 katonát vezényel a Közel-Keletre (Hírstart)
Washington további mintegy 3000 katonát vezényel a Közel-Keletre – jelentette pénteken az NBC amerikai televízió, egy névtelenséget kérő kormányzati tisztségviselőre hivatkozva. Donald Trump és Mark Esper – fotó: Youtube Az amerikai katonák, akiket az észak-karolinai Fort Bragg támaszpontról irányítanak a térségbe, a védelmi minisztérium döntése ér
jan. 4
7:57
Fiatal zöldek tüntettek Sebastian Kurz politikája ellen (Ripost)
Bár az osztrák sajtó szerint az egész világ példaként tekint az Osztrák Néppárt és Osztrák Zöld Párt frissen megalakult koalíciójára, a feszültségek már most körvonalazódnak. A zöldek ifjúsági tagozata ugyanis hallani sem akar Sebastian Kurz szigorú migrációs politikájáról.
jan. 4
8:00
Stábja győzte meg Trumpot a csapásról (Napi)
Az amerikai sajtóban egymás után jelennek meg részletek Kászem Szulejmáni iráni tábornok és Abu Mahdi al-Muhandisz iraki milicista vezető pénteki bagdadi likvidálásának előzményeiről – írja az MTI.
jan. 4
8:06
Elképesztó menekültáradat indult meg a török határ felé (Infostart)
Újabb menekültválsággal számolhat Európa 2020-ban a szíriai kormány egyre erőteljesebb offenzívája miatt az utolsó lázadó tartomány, Idlíb ellen. Szakértők szerint több tízezer ember indulhat meg a török határ felé, miközben a török elnök azzal fenyegetőzött, hogy átengedi őket Európába.
jan. 4
8:06
Brüsszeli lap: Orbán Viktor is Európa jövőjének alakítói között lesz (888.hu)
Ismételten kapott egy pofont a liberális zugfirkászok azon mantrája, miszerint Orbán Viktor „elszigetelődött” volna az európai politikában. A Politico legalább is kénytelen elismerni, hogy a magyar kormányfő Európa jövőjének alakítói között szerepel.
jan. 4
8:06
Greta Thunberg megváltoztatta a nevét (444.hu)
Sharonra.
jan. 4
8:18
New Yorkban megerősítették a biztonsági intézkedéseket (ATV)
New Yorkban kivezényelték a Nemzeti Gárdát a repülőterekre és mindenütt megerősítették a biztonsági intézkedéseket - jelentette be péntek esti közleményében New York állam kormányzója.
jan. 4
8:21
Trump újrázásáról szól 2020 Amerikában (24.hu)
Az amerikaiak többsége bizonyosan a regnáló elnök ellen fog szavazni idén novemberben. De ettől még simán Trump maradhat a Fehér Ház ura.
jan. 4
8:30
New Yorkban aggódnak a biztonság miatt (Napi)
New Yorkban kivezényelték a Nemzeti Gárdát a repülőterekre és mindenütt megerősítették a biztonsági intézkedéseket - jelentette be New York állam kormányzója.
jan. 4
8:36
Brüsszeli lap: Orbán Viktor is Európa jövőjének alakítói között lesz (Hírstart)
Ismételten kapott egy pofont a liberális zugfirkászok azon mantrája, miszerint Orbán Viktor „elszigetelődött” volna az európai politikában. A Politico legalább is kénytelen elismerni, hogy a magyar kormányfő Európa jövőjének alakítói között szerepel.
jan. 4
8:39
Trump: Washington azért hajtott végre támadást, hogy megelőzzön, és ne megindítson egy háborút (Kripto Akadémia)
„Nem törekszünk rendszerváltoztatásra Iránban” – mondta az amerikai elnök.
jan. 4
8:39
Halálos légicsapás volt Irakban is (Propeller)
A Népi Mozgósítási Erők (PMF) nevű síita fegyveres erő járműveit érte támadás, hatan meghaltak. Légicsapás érte szombat hajnalban Bagdadban az egyik síita fegyveres csoport járműoszlopát, hat ember meghalt, három súlyosan megsebesült – közölte az iraki hadsereg. Az asz-Szumarija pánarab televízió tudni vélte, hogy az amerikai hadsereg a főváros é
jan. 4
8:41
Bibi Boris babérjaira tör (Kripto Akadémia)
Donald Trump méltó minden elismerésre, mondta az amerikai-iráni válsághelyzet miatt törökországi útját megszakító Benjamin Netanjahu. Az idő és Washington Bibinek dolgozik.
jan. 4
8:48
Légicsapás érte az iraki fővárost (ATV)
Légicsapás érte szombat hajnalban az iraki fővárosban, Bagdadban az egyik síita fegyveres csoport járműoszlopát, hat ember meghalt, három súlyosan megsebesült - közölte az iraki hadsereg, valamint a Sky News Arabia arab nyelvű tévécsatorna.
jan. 4
8:54
Újabb légicsapás Irakban, hatan meghaltak (Napi)
Légicsapás érte szombat hajnalban az iraki fővárost. Bagdadban az egyik síita fegyveres csoport járműoszlopát támadták, hat ember meghalt, három súlyosan megsebesült – közölte az iraki hadsereg, valamint a Sky News Arabia arab nyelvű tévécsatorna.
jan. 4
9:00
A Nemzeti Gárda őrzi a New York-i reptereket, mindenhol megerősítették a védelmet (Ripost)
New Yorkban kivezényelték a Nemzeti Gárdát a repülőterekre és mindenütt megerősítették a biztonsági intézkedéseket – jelentette be péntek esti közleményében New York állam kormányzója.

Keresés