2020. január 12. vasárnap

jan. 12
0:03
Hárommilliárd forintért, e-mailen akarták eladni a drezdai palotából ellopott ékszereket (168 Óra Online)
Egy izraeli biztosítási cégnek kínáltak eladásra ismeretlenek néhány olyan ékszert, melyek a múzeumként működő drezdai uralkodói palota (Residenzschloss) kincstárába, a Grünes Gewölbe elnevezésű épületrészbe történt novemberi betörésnél tűntek el.
jan. 12
0:06
A francia kormány kész visszavonni a nyugdíjreform legvitatottabb pontját (Bank360 blog)
Ezt azonban feltételekhez kötik
jan. 12
0:07
Akkora a hiány, hogy kénytelenek gyógyszereket készíteni a komáromi kórházban (168 Óra Online)
Orvosságokat készítenek a szlovákiai komáromi kórház gyógyszerészeti laboratóriumában, hogy pótolják a hiányt, ugyanis akadozik az ellátás. Az orvosok és a gyógyszerészek az eredeti gyógyszerek azonos hatóanyagait használják a készítményeket előállításához – írja a TASR hírügynökség nyomán a Parameter.
jan. 12
0:11
Egy orosz hadihajó majdnem nekiment egy amerikai rombolónak az Arab-tengeren (168 Óra Online)
Egy orosz hadihajó „agresszívan közelített meg” amerikai rombolót az Arab-tenger északi részén - jelentette be az Egyesült Államok haditengerészete pénteken. Az incidens még csütörtökön történt.
jan. 12
0:15
Az Egyesült Államok nem enged Iraknak, tárgyalni sem hajlandó a katonái kivonásáról (168 Óra Online)
Az Egyesült Államok elutasítja Irak kérését a csapatkivonásról szóló tárgyalásokra - közölte pénteken az amerikai külügyminisztérium. Morgan Ortagus külügyi szóvivő leszögezte: az Egyesült Államoknak jelenleg nem áll szándékában megvitatni Ádil Abdel Mahdi iraki kormányfő javaslatát a csapatkivonásról. „Valamennyi tárgyaló delegációnak, amely Irakb
jan. 12
0:19
Zágrábi őrségváltás – Korrupció-ellenes programmal lép hivatalba az új horvát baloldali elnök (168 Óra Online)
.
jan. 12
0:23
Irán azért lőtte le az ukrán utasszállítót, mert pilóta nélküli repülőgépnek hitte (168 Óra Online)
Irán lőtte le, de nem szándékosan Teherán közelében szerda hajnalban az ukrán utasszállító gépet - jelentette szombat hajnalban az iráni állami tévé a hadsereg közleményét idézve.
jan. 12
0:27
Alig 180-at tudtak megmenteni abból a 14500 szerencsétlen birkából, amely a tengerbe veszett a román kikötőben (168 Óra Online)
November végén 14 500 élő birkával a fedélzetén felborult egy teherhajó a románia Midia kikötőjénél, a Fekete-tengeren.
jan. 12
0:31
Ötvenéves uralkodás után meghalt Omán szultánja, Kábúsz bin Szaid asz-Szaid (168 Óra Online)
Ötven évi uralkodás után, 79 éves korában elhunyt péntek este Kábúsz bin Szaid asz-Szaid ománi szultán - jelentette az Arab-félsziget délkeleti részén elterülő ország állami hírügynöksége az uralkodói palota közlése alapján.
jan. 12
0:35
Jemenben is megpróbált megölni egy iráni parancsnokot az USA, de a bagdadi támadással szemben ez kudarcot vallott (168 Óra Online)
Az Egyesült Államok hadserege Jemenben is megpróbált végezni egy kulcsfontosságú iráni vezetővel, ugyanazon a napon, amikor Kászim Szulejmánit is megölték, de ez az akció sikertelen volt – írja a New York Times alapján az Index.
jan. 12
0:39
Kannarészegen vezetett a városi rendőrkapitány, mert azt hitte, hogy neki szabad, de bevitték és megbírságolták a beosztottai (168 Óra Online)
Rossz napja volt csütörtökön Dorel Fodoreannak, az aranyosgyéresi (Kolozs megyei) városi rendőrkapitánynak, aki úgy döntött, hogy egy kiadós italozás után is simán hazavezethet, mert ugyan,
jan. 12
1:12
Háromszázezer euróra bírságolták egy Ngo-hajó kapitányát az olasz hatóságok (Hírstart)
A Lifeline egyik hajója 104 migránssal a fedélzetén megsértette a civil hajókra vonatkozó hatósági tilalmat, és olasz területre lépett.
jan. 12
2:18
Ukrajna a nyugati országoknál előbb tudta, hogy lelőtték az utasszállítót (Hírstart)
Úgy vélik, hogy a pilóták az első becsapódás után meghaltak.
jan. 12
2:42
Szulejmánin kívül egy másik iráni vezetővel is végezni akartak (Hírstart)
Amerikai lapértesülések szerint január 3-án nemcsak Kászim Szulejmáni, hanem egyik munkatársa, Abdul Reza Sahlaj is célpont volt.
jan. 12
4:06
Merkel meglátogatta Putyint (Hírstart)
A legélesebb kérdések megvitatását javasolta az orosz elnök a német kancellárnak.
jan. 12
6:42
Dollármilliókba kerülhet Harry herceg és felesége védelmének biztosítása (ATV)
Dollármilliókba kerülhet Harry herceg és felesége, Meghan hercegné védelme, miután idejük nagy részében már Észak-Amerikában akarnak élni. Sokak szerint Kanada lenne a logikus választás, ahol többen megértően nyilatkoztak a pár döntéséről, hogy visszavonulnak udvari teendőiktől.
jan. 12
7:12
Putyin és Merkel támogatja az iráni atomalkuról megkötött nemzetközi megállapodás fenntartását (Hírstart)
A német kancellár szerint az Északi Áramlat-2 gázvezeték építését be kell fejezni, mert azzal Németország és más európai országok is nyernek.
jan. 12
7:18
Varsóban tüntettek a bírósági törvény tervezett módosítása ellen (Hírstart)
Több száz, talárt viselő lengyel bíró 22 európai országból érkezett kollégájával együtt tüntetett szombaton Varsóban a bírák fegyelmezéséről szóló lengyel törvényjavaslat ellen.
jan. 12
7:24
Erdogan katonái Líbiába mennek - az EU a fejét rázza (Napi)
Charles Michel, az Európai Tanács elnöke szombat délután Recep Tayyip Erdogan török államfővel találkozott Isztambulban, hogy mindenekelőtt a líbiai konfliktus csillapításának közös lehetőségeiről tárgyaljon vele, miután az uniós vezető a napokban helytelenítette Törökország katonai beavatkozását az észak-afrikai országban.
jan. 12
7:24
Miből élhet meg Harry herceg és felesége, ha megpróbál dolgozni? (Hírstart)
A rezsit mindenképp ki fogja tudni gazdálkodni Meghan Markle és Harry herceg az után is, hogy eltávolodik az angol királyi családtól, de pontosan miből?
jan. 12
7:48
Irigylésre méltó helyzetben a lengyel nyugdíjasok (Napi)
Lengyelországban hamarosan lesz 13. havi nyugdíj és a 14. havira sem kell a végtelenségig várni. A kormány elhatározta, hogy a kormányzati ciklus félidejében teljesíti az ígéretét.
jan. 12
7:54
Dollármilliókba kerülhet Harry herceg és felesége védelmének biztosítása (Hírstart)
Dollármilliókba kerülhet Harry herceg és felesége, Meghan hercegné védelme, miután idejük nagy részében már Észak-Amerikában akarnak élni. Sokak szerint Kanada lenne a logikus választás, ahol többen megértően nyilatkoztak a pár döntéséről, hogy visszavonulnak udvari teendőiktől.
jan. 12
8:12
Irán elismerte, hogy hadserege lőtte le az ukrán utasszállító gépet - Hírösszefoglaló (Infostart)
Az Északi Áramlat-2 gázvezeték befejezése mellett érvelt a német kancellár az orosz elnökkel folytatott tárgyalásán .Több mint egymilliárd forint plusztámogatást biztosít a tokiói olimpiára való felkészülésre a kormány.
jan. 12
8:18
Trump figyelmeztette Iránt (Bank360 blog)
Még szombat késő este is voltak tüntetések Teheránban
jan. 12
8:21
Ítéletidő az Egyesült Államokban (HírTV)
A meteorológiai szolgálat szerint tornádó és áradás is fenyeget olyan déli és közép-nyugati államokban, ahol 18 millió ember él.
jan. 12
8:23
Ítéletidő Dubajban (HírTV)
Az előrejelzések szerint további esőzés várható az Egyesült Arab Emírségek távolabbi hegyvidéki területein, ahol fagypont körülire hűlhet le a levegő.
jan. 12
8:24
Szívszorító fotók jelentek meg az ausztrál tűzoltókról (ATV)
Önkéntes tűzoltókról készült képeket vetítettek ki a Sydney-i Operaházra szombat este. Ezzel azt akarták kifejezni, mennyire hálásak nekik és mennyire mellettük állnak, amikor a tűzzel küzdenek.
jan. 12
8:36
A líbiai konfliktus csillapításának lehetőségeiről tárgyalt Charles Michel Erdogannal (Hírstart)
.
jan. 12
8:39
Dömötör Csaba: Vitákkal teli időszak következik az európai politikában (HírTV)
Az államtitkár elmondta, azt szeretnék elérni, hogy Európa képes legyen megvédeni magát a migrációs válságban és megerősíteni a gazdaságát.
jan. 12
8:42
Rádőlt a fa - meghalt egy hivatásos tűzoltó Ausztráliában, miközben a lángokkal küzdött (ATV)
Vasárnapra virradó éjjel életét vesztette a lángokkal harcoló egyik hivatásos tűzoltó Ausztráliában, rádőlt egy fa, a miniszterelnök pedig kijelentette, hogy a kormány alkalmazkodik és rugalmas módszert dolgoz ki az éghajlatváltozás kiváltotta tűzveszély ellen.
jan. 12
9:06
Újjáalakult az észak-írországi önkormányzatiság (Hírstart)
Három év szünet után újjáalakult szombaton a helyi kormány Észak-Írországban, miután a fő protestáns és katolikus pártok elfogadták a brit és az ír kormány rendezési tervét.
jan. 12
9:12
Putyin saját torkát fogta vasmarkába (Napi)
Nem halad a 12 kiemelt fejlesztési program Oroszországban, amelyektől azt várja Vlagyimir Putyin államfő, hogy kormányzati ciklusának végére, 2024-re érezhetően javíthatja az oroszok elégedettségét életükkel és első számú vezetőjükkel.
jan. 12
9:18
"A világ figyel" - Trump a Twitteren üzent Iránnak (ATV)
Még szombaton késő este is tartottak Teherán különböző részein azok a tüntetések, amelyek reggel kezdődtek el, miután Irán bejelentette, hogy a Forradalmi Gárda elitalakulat lőtte le tévedésből az ukrán utasszállító repülőgépet 176 emberrel a fedélzetén - jelentette az iráni média.
jan. 12
9:18
Peking: Egyetlen Kína létezik, akármi is történik Tajvanon (Képmás)
Keng Suang kínai külügyi szóvivő vasárnap tévéinterjúban felszólította fel a nemzetközi közvéleményt az egységes Kína elismerésére, miután Tajvanon újraválasztották a függetlenségpárti Caj Jing-vent.
jan. 12
9:27
Kormányellenes tüntetések Iránban (HírTV)
Szombat este is tüntettek Teheránban, amiért a hatalom napokon át tagadta, hogy köze lenne az ukrán utasszállító repülőgép lelövéséhez.
jan. 12
9:30
"Inkább meghaltam volna" - vállalta a teljes felelősséget az iráni Forradalmi Gárda egyik vezetője (Hírstart)
Az iráni Forradalmi Gárda egyik magas rangú vezetője szombaton teljes felelősséget vállalt az ukrán utasszállító repülőgép lelövéséért.
jan. 12
9:33
Líbiából indult migránsokat szállítanak Olaszországba (HírTV)
Mintegy háromszáz migránst mentettek ki a tengerből Líbia partjainál az elmúlt napokban - közölte a genfi központú Nemzetközi Migrációs Szervezet.
jan. 12
9:36
Haftar is rábólintott, éjfél óta tűzszünet van Líbiában (Kripto Akadémia)
Határozatlan idejű tűzszünet lépett életbe, a felek elvileg vasárnap leállították katonai műveleteiket.
jan. 12
9:36
A brit terrorelhárítás belistázta az egyik klímahisztis szervezetet (888.hu)
A hírhedt klímalobbista csoport bekerült a brit rendőrség antiterrorista egységének jelentésébe is. (+ videó)
jan. 12
9:36
Kormányellenes tüntetések Iránban (Hírstart)
Szombat este is tüntettek Teheránban, amiért a hatalom napokon át tagadta, hogy köze lenne az ukrán utasszállító repülőgép lelövéséhez.
jan. 12
9:38
Golflabdányi jég, szélvihar és szakadó hó - legalább 10 emberrel végzett az extrém időjárás Amerikában (Kripto Akadémia)
Százezrek maradtak áram nélkül, vasárnapra pedig másfél centis jég boríthatja el az utakat is.
jan. 12
9:42
Gyilkos hóvihar csapott le – legalább tizen meghaltak (Propeller)
Hóviharok és jégeső legkevesebb tíz ember halálát, több mint ezer légi járat kimaradását és több százezer otthonra kiterjedő áramkimaradást okoztak szombaton több amerikai államban, Texastól északkelet felé, egészen Maine-ig – jelentették hírügynökségek. A viharok péntek este kezdődtek hurrikán erősségű széllökésekkel, golflabda nagyságú jégdarabo
jan. 12
9:48
Az irán miniszterelnök lemondását követelik tüntetők – Trump is figyelmeztet (Propeller)
Még szombaton késő este is tartottak Teherán különböző részein azok a tüntetések, amelyek reggel kezdődtek el, miután Irán bejelentette, hogy a Forradalmi Gárda elitalakulat lőtte le tévedésből az ukrán utasszállító repülőgépet 176 emberrel a fedélzetén – jelentette az iráni média. A tüntetők bírálták az ország legfőbb méltóságait, és szemére vete
jan. 12
9:57
Ausztrál tűzvész - Meghalt egy tűzoltó (HírTV)
Szombat éjjel a tűzoltóknak köszönetet mondó képet vetítettek a Sydneyi Operaházra.
jan. 12
10:00
A svájci jegybank 15 ezer milliárd forint profitot termelt (Napi)
A svájci központi bank (SNB) jelentős pluszban zárta a tavalyi évet, ami azonban elmaradt a két évvel korábbi, 112 éves fennállásának legnagyobb nyereségétől - írja az MTI.
jan. 12
10:06
Khameini lemondását követelték iráni tüntetők Teheránban, közben a brit nagykövetet is letartóztatta a rendőrség (444.hu)
Az utasszállító lelövése miatt tiltakoztak az egyetemnél, diktátornak nevezték a vallási vezetőt.
jan. 12
10:09
Újabb tűzoltóval végzett az ausztrál tűzvész, katasztrófavédelmi programot ígér a miniszterelnök (Kripto Akadémia)
Tömegek követelnek lépéseket Morrisontól a klímakatasztrófa elkerüléséért, ám a megelőzés kérdése látszólag nem foglalkoztatja a kormányt.
jan. 12
10:24
Meghalt a 4. tűzoltó is az ausztráliai tűzvészben (24.hu)
A kétgyerekes férfit novemberben nevezték ki parancsnoknak.
jan. 12
10:30
Trump ráírt az iráni kormányzatra (Hírstart)
Az iráni fővárosban késő estig tartó tüntetések folynak, miközben az amerikai elnök azt írta, a világ most Teheránra figyel.
jan. 12
10:36
Feltételes tűszünet lépett életbe Líbiában (ATV)
A Halífa Haftar tábornok vezette Líbiai Nemzeti Hadsereg (LNA) belegyezett abba szombat este, hogy tűzszünetet tartsanak a nemzetközileg elismert líbiai kormány erőivel szembeni harcaikban, amit a héten Törökország és Oroszország kezdeményezett.

Keresés