2020. január 6. hétfő

jan. 6
0:03
Földrengés volt Nagykanizsán vasárnap hajnalban (Blikk)
Kisebb földrengés volt vasárnapra virradó éjjel Nagykanizsától 11 kilométerre délre - közölte az MTI-vel a Magyar Tudományos Akadémia szeizmológiai obszervatóriuma.
jan. 6
0:07
Áder János: miért ne lehetne közmegegyezés? (Blikk)
Nincs jobboldali és baloldali klímaváltozás - hangsúlyozta Áder János köztársasági elnök a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, amelyben közmegegyezést, nemzeti minimumot sürgetett a kérdésben.
jan. 6
0:09
Szeméremsértéssel gyanúsítják Donáth Lászlót (Lokál)
Szeméremsértés és könnyű testi sértés gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki Donáth Lászlót, az MSZP egykori politikusát. A lelkész, a momentumos Donáth Anna édesapja az atv.hu-nak megerősítette a kihallgatás és a gyanúsítás tényét. Újabb fejezet a liberális zaklatók felelősségre vonásában.
jan. 6
0:11
Egy elhunyt férfi kutyáit mentette meg a rendőrség Dombóváron (Blikk)
Dombóvár – A rendőrség munkatársai egy elhunyt férfi két kis kölyökkutyáját mentették meg.
jan. 6
0:15
Belegyalogolt Áder Jánosba Karácsony Gergely (Blikk)
Gyakorlatilag tájékozatlannak nevezte Magyarország köztársasági elnökét, Áder Jánost Karácsony Gergely főpolgármester, miután Áder a rádióban a klímaválság kapcsán arról beszélt, hogy mindössze retorikai fogás Budapest új vezetésétől a klímavészhelyzet kihirdetése.
jan. 6
0:18
Az Iszlám Állam újbóli megerősödhet, ha kivonják a külföldi csapatokat Irakból (Magyar Nemzet)
Az amerikai vezetésű koalíció vasárnap felfüggesztette terrorellenes műveleteinek túlnyomó részét Irakban és Szíriában, hogy támaszpontjai védelmére összpontosítson az Iránnal kibontakozó feszültség közepette.
jan. 6
0:19
Mi van az Irakban szolgáló magyarokkal? (Blikk)
Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának összehívását kezdeményezi a Demokratikus Koalíció, hogy megvizsgálhassák: az iráni tábornok megölése után elővigyázatosságból haza kell-e hozni a magyar katonákat Irakból - közölte a párt vasárnap az MTI-vel.
jan. 6
0:23
Idén is nyugdíjba mehetnek 40 év munka után a nők (Blikk)
Idén is folytatódik a Nők 40 program, vagyis korábban elmehetnek nyugdíjba azok a nők, akiknek 40 év jogosultsági idejük van, és így nem kell megvárniuk, amíg elérik a nyugdíjkorhatárt - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vasárnap az MTI-vel.
jan. 6
0:27
Lassan körbeér: Áder beszólt Karácsonynak, Karácsony Ádernek, Deutsch Karácsonynak... (Blikk)
Ebben a mai mesében végül csak a klímaváltozással nem lett semmi, de legalább páran beszéltek róla Magyarországon is.
jan. 6
0:31
Gyurcsány már most biztosítaná szerepét a 2022-es választáson (Blikk)
- Még jóformán ki sem hűlt az újévi lencseleves az asztalon, de az ellenzéki politikusok már most arról üzengetnek egymásnak a nyilvánosság előtt, hogy milyen stratégiával győzzék le a Fideszt 2022 tavaszán.
jan. 6
0:35
Öt nap alatt befagyott az orfűi tó (Blikk)
Ha már hiányzott a korcsolyázás lehetősége, akkor van egy jó hírünk: a sport szerelmesei a Pécsi-tavat már ellepték, miután a hét végén olyan mértékben befagyott, hogy biztonságosan lehetett rajta csúszkálni.
jan. 6
0:39
Döbbenetes szám: ennyi krónikus beteg él az országban (Blikk)
Csaknem 3 millió magyar küzdött 2010-ben krónikus betegséggel, 2018-ban ez a szám már meghaladta a 3,1 milliót, ami jelentős növekedésnek számít – írta a Napi.hu a KSH Egészségügyi Évkönyvében közölt adatok alapján.
jan. 6
2:00
Havi nettó 120 ezret is veszíthet egy tanár a szűkmarkú bérszámfejtés miatt (Hírstart)
A pedagógusok fizetését még mindig a 2014-es minimálbér alapján számolják ki, ez pedig hónapról hónapra óriási kiesést jelent.
jan. 6
3:00
Újabb három évig egy Mészáros-közeli cég kezelheti a közmédia reklámidejét (Hírstart)
Két közbeszerzési eljárás kellett hozzá, hogy az MSC Magyarország befusson a tenderen, a másodikra már csak őket hívták meg.
jan. 6
3:03
Felvételi 2020: minden fontos dátum egy helyen (Eduline)
Ha idén felvételiztek, akkor pontok mellett a határidőkre kell nagyon odafigyelni. Most összeszedtük az összes fontos dátumot, amire a következő pár hónapban figyelnetek kell.
jan. 6
3:27
HétFü független színházi sorozat Szegeden (Lokál)
A KV Társulat a tavalyi Thealter fesztiválon különdíjjal jutalmazott produkciójával, Euripidész Médeia című drámájának kortárs feldolgozásával kezdődik a szegedi Maszk Egyesület független színházi sorozata az új évben - tájékoztatta a civil szervezet az MTI-t.
jan. 6
4:03
Több ezren jelentkeznek erre a szakra a felvételin - mit tanulnak az egyetemen? (Eduline)
Milyen képzésekre szeretne bekerülni a legtöbb felvételiző és mit tanulnak a top szakokon? Új cikksorozatunkban megnézzük, a legnépszerűbb képzéseken milyen tárgyakat tanulhattok, milyen szakmai tudást szerezhettek, és hogy milyen végzettséget nyújt a frissdiplomásoknak. Ilyen a gazdálkodási és menedzsment képzés.
jan. 6
5:03
Keresztféléves felvételizők, figyelem! Fontos határidő jár le pár nap múlva (Eduline)
Január 9-ig kell pótolniuk a hiányzó dokumentumokat a keresztféléves felvételire jelentkezőknek, és eddig lehet az adatokat, illetve a sorrendet is módosítani.
jan. 6
5:18
Hétvégi összesítő (Police)
Hétvégi összesítő ORFK Kommunikációs Szolgálat2020. 01. 06., h - 04:57 Az előző három nap eseményei számokban.
jan. 6
5:18
Adószakértő: „kavarodás” várható a taj-számok törlése körül (ATV)
Rengeteg pozitívum mellett veszélyeket is lát a 2020-as adószabályok megváltozásában a szakértő. Legfőképpen azt, hogy az év közepétől minden adatot be kell szolgáltatni az adóhatóságnak, ami komoly veszélyt is jelenthet, ha azok az adatok rossz kézbe kerülnek. Közben – tette hozzá Vadász Iván az ATV Start című műsorban – nagy kavarodás lehet a taj
jan. 6
5:24
Jött egy jó hír, a nyugdíjba készülők hatodát érinti (Infostart)
Idén is folytatódik a Nők 40 program, vagyis korábban elmehetnek nyugdíjba azok a nők, akiknek 40 év jogosultsági idejük van, és így nem kell megvárniuk, amíg elérik a nyugdíjkorhatárt.
jan. 6
5:48
Szigorítanak több hazai élelmiszernél - lista (Infostart)
Meghozták a várt eredményt a Magyar élelmiszerkönyv szigorításai, így az idén újabb termékkörök esetén várható az előírások módosítása - tudta meg a Magyar Nemzet.
jan. 6
5:54
Alapnyugdíj bevezetését és az átlagbérhez igazodó időskori ellátást követel a Magyar Szakszervezeti Szövetség (ATV)
Alapnyugdíj bevezetését és az átlagbérhez igazodó időskori ellátást követel a Magyar Szakszervezeti Szövetség. Az érdekvédők egyenesen nyugdíjas nyomorról beszélnek, ezért hat pontos javaslatcsomagot állítottak össze. Az MSZP támogatná az elképzeléseket, mert a párt szerint is szükség van a nyugdíjrendszer átalakításra. A kormány azt a célt tűzte k
jan. 6
5:54
Bajnai Gordon emberei kerülnek a pénzcsapokhoz (Magyar Nemzet)
Úgy tűnik, a gazdasági ügyekben Zuglóban is gyengeséget mutató főpolgármester menthetetlenül Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc hálózatának foglya lett.
jan. 6
6:00
Veszélyes precedenst teremthet a Kúria (Magyar Nemzet)
A következő két hétben Gyöngyöspata éves költségvetésének kétszeresét kellene kifizetnie hatvankét cigány gyereknek és családjuknak, amiért a helyi iskola szegregált oktatást folytatott.
jan. 6
6:03
Kiknek és mennyit kell fizetni az érettségi vizsgáért? Itt vannak a tudnivalók (Eduline)
A középszintű érettségi vizsgáért 2020-ban 24 ezer forintot, az emelt szintűért 40 ezer forintot kell fizetnetek. Kiknek nem ingyenes a vizsga, és hogyan kell befizetni ezt az összeget?
jan. 6
6:12
Hamarosan kiderül, örülhetnek-e a kereskedelemben dolgozók (ATV)
A következő egy-két hét során, de a bérszámfejtés miatt legkésőbb január 20-ig meg kell állapodni a bérekről azoknál az áruházláncoknál, amelyek a klasszikus január-decemberi üzleti év szerint működnek.
jan. 6
6:15
Egerben is ledőlhet egy régi fideszes bástya (Népszava)
A mosógépnél is nehezebben eladható Nyitrai Zsoltot várhatóan leváltják a választókerület éléről az önkormányzati választási vereség miatt.
jan. 6
6:18
Nyugdíjasokon spórol a Jobbik (Magyar Nemzet)
Hiába a kétmilliárd forintos önkormányzati megtakarítás Dunaújvárosban, a város új, ellenzéki vezetése úgy döntött, idén semmilyen támogatást nem kapnak az arra jogosult nyugdíjasok, mondván, nincs rá pénz.
jan. 6
6:27
Kövér takarította el Borkai útjából, most visszatér (24.hu)
Dézsi Csaba Andrásról már csak kevesen tudják, hogy a Borkai-korszak előtt a győri Fidesz legfontosabb alakja volt, de a pártvezetés félreállította. Felidézzük a győri polgármesteri posztért induló kardiológus politikai pályaívét.
jan. 6
6:30
Kevesebb diák ment el nyelvvizsgázni 2019-ben (168 Óra Online)
Kevesebb diák ment nyelvvizsgázni 2019-ben, mint egy évvel azelőtt – idézi az MTI a Világgazdaság cikkét. 2018-ban még 120 ezren jelentkeztek nyelvvizsgára, 2019 novemberéig már csak 111 ezren.
jan. 6
6:30
Van elég férőhely az óvodákban (Magyar Nemzet)
Az óvodákban évről évre több a gyerek, ezúttal négyezerrel emelkedett a létszám, és csaknem háromezerrel bővítette a kormány a férőhelyeket is tavalyhoz képest.
jan. 6
6:36
Kevesebben jelentkeztek nyelvvizsgára tavaly (ATV)
Úgy tűnik, hogy tavaly csökkent a nyelvvizsgázók száma: novemberig összesen 111 ezer jelentkező volt, miközben egy évvel korábban a teljes évben még 120 ezer - derül ki az Oktatási Hivatal adataiból.
jan. 6
6:36
Szánthó Miklós: A halott felkelt és feljött a színpadra (Magyar Nemzet)
Az eddig tetszhalottként magát hibernáló ellenzék immár nemcsak felült, hanem Gyurcsány Ferenc vezetésével fel is jött a színpadra – fejtette ki a Magyar Nemzetnek Szánthó Miklós.
jan. 6
6:42
Trianon előnyeit ecsetelte egy történész (Magyar Nemzet)
Pósán László reagált Gyáni Gábornak az Élet és Irodalomban megjelent döbbenetes cikkére, amelyben részben az ország megcsonkításának áldásos hatásairól értekezett a balliberális történész.
jan. 6
6:45
Csökkent a nyelvvizsgára jelentkezők száma (Propeller)
Úgy tűnik, hogy tavaly csökkent a nyelvvizsgázók száma: novemberig összesen 111 ezer jelentkező volt, miközben egy évvel korábban a teljes évben még 120 ezer – írja a hétfői Világgazdaság, az Oktatási Hivatal adataira hivatkozva. A 111 ezerből 74 ezren vizsgáztak sikerrel, míg 2018 egészében 79 ezren. A legtöbben – 90 ezren – tavaly is középfokú v
jan. 6
6:48
A kormányhivatalokból kap erősítést a rendőrség, de az egész értelmetlen (Népszava)
Úgy veszi át a szabálysértési ügyeket a rendőrség a kerületi és járási apparátusoktól, hogy vinné az ügyintézőket is. A csapatmozgatásra emlékeztető lépés kétezer embert érinthet.
jan. 6
6:48
Jakab Péter korábbi ellenfele hátralépett (Hírstart)
Varga-Damm Andrea múlt ősszel még el akart indulni a Jobbik elnöki posztjáért, most azonban csak az alelnöki tisztségért méreti meg magát.
jan. 6
6:50
Újabb szigor közeleg a magyar boltokban (Hírstart)
Meghozták a várt eredményt a Magyar élelmiszerkönyv szigorításai, így az idén újabb termékkörök esetén várható az előírások módosítása - számolt be a Magyar Nemzet.
jan. 6
6:54
Szeméremsértés miatt kell felelnie (Police)
Szeméremsértés miatt kell felelnie Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 01. 06., h - 06:41 A győri rendőrök elfogták a bűncselekmény elkövetőjét, egy 37 éves abdai férfit.
jan. 6
6:54
Jakab Péter nem adta fel pártelnöki álmait (Hírstart)
Január végén tartja tisztújító kongresszusát a Jobbik, ahol új elnököt és alelnököket választanak. Jakab Péter pedig bejelentette, ismét megméreti magát.
jan. 6
6:54
Jakab Péter nem adta fel pártelnöki álmait (Magyar Nemzet)
Január végén tartja tisztújító kongresszusát a Jobbik, ahol új elnököt és alelnököket választanak. Jakab Péter pedig bejelentette, ismét megméreti magát.
jan. 6
6:56
Átadták az Csengerben elfogott illegális migránsokat a román határőrizeti szerv képviselőinek (Police)
Átadták az Csengerben elfogott illegális migránsokat a román határőrizeti szerv képviselőinek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 01. 06., h - 06:45 Illegálisan léptek be és tartózkodtak Magyarország területén.
jan. 6
7:00
Időjárás: most jön a kemény fagy (24.hu)
Gyengén felhős, napos időnk lesz.
jan. 6
7:03
A magyar és az ének körül kialakult viták akasztották meg az új Nemzeti alaptantervet? (Eduline)
Az új Nemzeti alaptanterv kapcsán a magyar és irodalom és az ének-zene tantárgynál van még vita - írja az Index.
jan. 6
7:06
Hírek Zala megyéből (Police)
Hírek Zala megyéből Zala Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 01. 06., h - 06:54
jan. 6
7:12
A legrégebbi magyar gyárat is eladja a nemzeti vagyonkezelő (Napi)
Az MNV Zrt. eladja a több mint 240 éves múltra visszatekintő hollóházi porcelángyárat, az erről szóló hirdetmény karácsony előtt jelent meg a vagyonkezelő e-árverési felületén. Az elmúlt csaknem tíz évben több száz millió forintot költöttek a gyártó cég talpraállítására, de nem sikerült tartós növekedési pályára állítani. A befektetőnek fenn kell t
jan. 6
7:12
Kubatov kitiltja azokat az újságírókat, akik csúnyát mernek írni a Fradiról (Hírstart)
Kubatov Gábor ki akarja tiltani a Groupama Arénából azoknak a lapoknak és portáloknak az újságírót, amelyek nem szimpatizálnak a klubjával. Az FTC elnöke, a Fidesz pártigazgatója a december 31-i évértékelő beszédében ejtett el néhány megjegyzést erről - szúrta ki a 168 Óra.
jan. 6
7:18
Hétfői forgalomkorlátozások Budapesten (Police)
Hétfői forgalomkorlátozások Budapesten Budapesti Rendőr-főkapitányság2020. 01. 06., h - 05:44 A mai napon, 2020. január 06-án kertészeti munkálatok miatt forgalomkorlátozás lesz Budapest III. kerületében.
jan. 6
7:18
Hamarosan kiderül, örülhetnek-e a kereskedelemben dolgozók (Hírstart)
A következő egy-két hét során, de a bérszámfejtés miatt legkésőbb január 20-ig meg kell állapodni a bérekről azoknál az áruházláncoknál, amelyek a klasszikus január-decemberi üzleti év szerint működnek.

Keresés